2012/11/29, 03:25 PM
خطری به نام کبد چرب
دکتر رضا ملک زاده با بیان اینکه کبد چرب ۱۰ سال از عمر مفید افراد می کاهد، افزود: این بیماری به سکته های قلبی و مغزی زودرس منجر می شود.
وی افزود: کبد چرب بر اثر چاقی بیش از اندازه به وجود آمده و فشار خون، قند و چربی بالا را در پی دارد.
رییس مرکز پژوهشکده کبد و گوارش در ادامه افزود: در گذشته مشکل اصلی ما، بیماری هپاتیت B بود که با واکسیناسیون فراگیر به خوبی کنترل شد، اما کبد چرب جای این بیماری را گرفته و اکنون حداقل ۳۰ درصد مردم ایران درجاتی از بیماری کبد چرب را دارند.
ملک زاده ادامه داد: نزدیک به پنج درصد افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، در معرض پیشرفت بیماری و نارسایی کبدی قرار دارند. به گفته وی، مهم ترین اقدام برای پیشگیری از نارسایی کبدی، انتخاب شیوه های سالم زندگی، تغذیه صحیح و ورزش است.
وی با بیان اینکه کبد چرب علائم خاصی ندارد، افزود: تنها موردی که از روی آن می توان به کبد چرب پی برد، بزرگ شدن شکم فرد است و این مشکل تنها با سونوگرافی و چکاپ آنزیم های کبد، قابل تشخیص است.
ملک زاده تاکید کرد: مهم ترین علت بالا بودن آنزیم کبد در بدن، کبد چرب است.
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد، از زمانی که کبد فرد چرب می شود، تا زمانی که او را به نارسایی کبدی دچار می کند، ۳۰ سال طول می کشد و این در صورتی است که فرد در این سال ها بر اثر سکته قلبی و مغزی فوت نکند.
وی تاکید کرد: این بیماری هیچ داروی موثری نداشته و تنها با کم غذا خوردن و ورزش کردن بهبود می یابد.
او در خصوص تاثیر قهوه و چای بر روی بیماری کبد چرب، اظهار کرد: چای زیاد برای کبد چرب ضرر داشته، اما قهوه برای آن خوب است.
ملک زاده با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی مهم ترین عامل در ابتلا به کبد چرب است که با بالا رفتن آگاهی مردم و شکل گیری فرهنگ تحرک بدنی و مصرف به اندازه غذا قابل کنترل است.
به گفته وی، ۲۰ درصد کسانی که کبد چرب دارند، بیش از نیازشان غذا مصرف می کنند.
رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در پایان با بیان اینکه مصرف نان، برنج، شیرینی جات و چربی در میزان ابتلا به کبد چرب بسیار موثر است، افزود: ما نمی گوییم که مردم غذا نخورند، بلکه تاکید ما بر به اندازه خوردن غذا است، به صورتی که همه کالری آن سوزانده شود.
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...