وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
سلامت کبد - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: دانستنی های پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C)
+---- موضوع: سلامت کبد (/Thread-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%DA%A9%D8%A8%D8%AF)



سلامت کبد - # پریسا # - 2011/09/20

اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و پر کلسترول اجتناب می کنید، و اقلام غذایی سالم و روغن های غیر اشباع چند زنجیره ای مفید برای بدن را مصرف می نمایید. تغذیه سالم به حفظ سلامت و عملکرد مطلوب کبدتان کمک شایانی می کند. همان طور که می دانیم، کبد یکی از اندام های مهم بدن است و طیف وسیعی از عملکردهای بدن را بر عهده دارد. بنابراین مراقبت از سلامت کبد بسیار حائز اهمیت است. آنتی اکسیدان ها و غذاهای غنی از فیبر فراوانی هستند که برای کبد مفید می باشند و غذاهای غنی از ویتامین و اسید چرب امگا 3 از کبدتان محافظت نموده و سلامت آن را حفظ می نمایند. از میان تمام ارگان های بدن؛ کبد یکی از ضروری ترین اعضای بدن به شمار می آید. کبد دارای نقش کلیدی در متابولیسم است و به تولید مواد بیو شیمیایی لازم برای هضم کمک می نماید.

کبد عملکردهای متعددی را بر عهده دارد از جمله: ذخیره سازی گلوکز، مواد معدنی، ویتامین ها، و پاک سازی و سم زدایی خون. کبد بزرگ ترین غده در بدن انسان است و سلامت کلی انسان منوط به سلامت کبد است. غذاهایی که مصرف می کنید بر سلامت و عملکرد کبد شما بسیار موثرند. غذاهای طبیعی ارگانیک بسیاری هستند که برای کبد مفید می باشند. غذاهای مفید مصرف خوردنی های غنی از آنتی اکسیدان بهترین راهکار برای حفظ سلامت کبدتان به موازات سلامت عمومی بدن تان می باشد. غذاهای غنی از بتاکاروتن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان به پاک سازی اثر رادیکال های آزاد و مواد مضر در کبد کمک می نمایند. سبزیجاتی نظیر چغندر و هویج حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئید و بتاکاروتن می باشند. تمام آنتی اکسیدان ها به پروسه ی سم زدایی کبد کمک نموده و از کبد در برابر بیماری ها محافظت می کنند. جالب است که متذکر شویم بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین a) موجود در هویج، یک آنتی اکسیدان مفید و موثر می باشد؛ لذا مفید است که مصرف هویج را در الگوی رژیم غذایی خود بگنجانید. همچنین سیر نیز مفید است و سلنیوم و گلوتاتیون موجود در سیر دارای عملکردی مشابه با آنتی اکسیدان ها می باشند. غذاهای غنی از ویتامین های b، c و e غذاهای حاوی مقادیر فراوان از ویتامین های b، c و e می بایست به صورت روزانه برای تقویت سلامت کبد مصرف شوند.

غذاهای غنی از ویتامین c و ویتامین e همانند آنتی اکسیدان های مذکور بسیار مفید می باشند. مواد با خاصیت آنتی اکسیدانی به کاهش تخریب ناشی از رادیکال های آزاد کمک می نمایند، بنابراین برای تقویت و پاک سازی کبد مفیدند. غذاهای غنی از ویتامین ب عملکرد کبد را تقویت می کنند و به کاهش احتقان کبدی کمک می نمایند. ویتامین ب 12 نیز به متابولیسم چربی ها و بهبود عملکرد کبد کمک می نماید. توصیه می شود از مصرف بی رویه نوشیدنی های غنی از کافئین (به ویژه قهوه و مانند آن) اجتناب کنید و به جای آن ها از نوشیدنی های سالم و مفیدتری مثل چای سبز استفاده کنید بسیاری از غذاها (برای مثال: بروکلی، تخم مرغ، اسفناج، برنج قهوه ای، غلات و غیره) حاوی ویتامین ب می باشند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات نیز حاوی ویتامین ث می باشند از جمله: گوجه فرنگی، توت فرنگی، بروکلی، فلفل، مرکبات و غیره. سبوس گندم خوبی از ویتامین e و سلنیوم می باشد. ب

ادام، آووکادو، گردو، غلات غنی شده، تخم آفتابگردان، کره بادام زمینی، سبزیجات روغنی نیز از منابع خوب ویتامین e می باشند. غذاهای غنی از فیبر غذاهای فیبردار برای تقویت عملکرد کبدتان ضروری هستند. استفاده از غذاهای فیبردار نظیر نان های دارای غله کامل، برنج و دیگر محصولاتی که حاوی غلات کامل باشند؛ مطمئنا پروسه هضم را تقویت می نمایند. میوه ها و سبزیجات نیز از محتوای فیبر بالایی برخوردار می باشند. امگا 3 مصرف غذاهای غنی از امگا 3 نیز برای سلامت کبد مهم است. غذاهای مرسوم غنی از امگا 3 عبارتند از: ماهی ها (از جمله : ساردین، سالمون، قزل آلا و...)، مغزها و روغن هایی گیاهی (شامل: کانولا، سویا، دانه کتان و کنجد). * اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و پرکلسترول اجتناب می کنید، و اقلام غذایی سالم و روغن های غیر اشباع چند زنجیره ای مفید برای بدن را مصرف می نمایید. تغذیه سالم به حفظ سلامت و عملکرد مطلوب کبدتان کمک شایانی می کند. غذاهایی که مضر هستند و باید از آن ها پرهیز کنید * کافئین و الکل غذاهای غنی از کافئین و الکل، می توانند به عملکرد کبدتان آسیب برسانند. مصرف کافئین، پاک سازی کبد را دشوار می کند. توصیه می شود از مصرف بی رویه نوشیدنی های غنی از کافئین (به ویژه قهوه و مانند آن) اجتناب کنید و به جای آن ها از نوشیدنی های سالم و مفیدتری مثل چای سبز استفاده کنید. چای سبز به تقویت ایمنی بدن کمک می نماید و محتوای کافئین آن در حداقل است. *

غذاهای پرچرب و حاوی چربی حیوانی اشباع شده غذاهایی که پرچرب و حاوی چربی اشباع بالایی هستند، می توانند موجب افزایش سطح آنزیم alt (آلانین آمینو ترانسفراز) کبدی گردند. سطح بالای آنزیم alt نشانگر تخریب کبدی است. این در حالی است که بسیاری از شیرینی جات، فست فودها و غذاهای رستورانی حاوی محتوای چربی اشباع بالایی هستند. برای مثال در این زمینه یک تیم تحقیق سوئدی یک بررسی را بر روی 18 دانش آموز جوان سالم لاغر اندام انجام دادند. از دانش آموزان مذکور خواسته شد؛ یک الگوی فعالیت بدنی نشسته (کم تحرک) و مصرف 2 وعده غذایی روزانه در رستوران های فست فود را برای مدت یک ماه، داشته باشند. از گزینه های رایج رژیم غذایی آنان؛ همبرگر و دیگر غذاهای فست فود غنی از چربی اشباع بود. در پایان نمونه های خونی افراد جمع آوری گشت و نتایج مطالعه حاکی از افزایش یافتن سطوح آنزیم کبدی alt در آنان بود. که این امر نشان می دهد این الگوی غذایی - رفتاری به کبد آن ها فشار مازادی را تحمیل نموده و در نتیجه شانس آسیب های کبدی را در دراز مدت افزایش می دهد. غذاهایی که پرچرب و حاوی چربی اشباع بالایی هستند، می توانند موجب افزایش سطح آنزیم alt (آلانین آمینو ترانسفراز) کبدی گردند. سطح بالای آنزیم alt نشانگر تخریب کبدی است انتخاب غذاهای سالم تأثیر بسزایی را در تقویت و حفظ سلامت کبدتان دارد.

فراموش نکنید که کبد مانند قلب اهمیت بسیاری را در ارتقای سلامت شما بر عهده دارد. بهتر است برای بهبود رژیم غذایی خود در جهت حفظ سلامت کبدتان از رهنمودهای یک متخصص تغذیه بهره مند باشید. در پایان خاطرنشان می کنیم اگر شرایط بالینی یا بیماری خاصی دارید، هرگز خودسرانه و بدون تایید پزشک معالجتان اقدامی را در جهت تغییر الگوی زندگی یا رژیم غذایی خود انجام ندهید.



من هرگز نمیدانستم کبد دقیقا چکار میکند - najva - 2011/12/14

من هرگز نمی دانستم کبد دقیقا چکار می کند. بسیار جالب است


حقایق جالب توجهی در مورد کبد

هی سلام.
من کبد شما هستم.
می خوام به شما بگم چقدر دوستتون دارم.... به 9 روش


من آهن، ویتامین ها و سایر مواد معدنی مورد نیاز شما را ذخیره می کنم.
بدون من شما نیرویی نخواهید داشت



من ماده تلخی که برای هضم غذا لازم دارید را تولید می کنم.
بدون من در کمترین زمان نابود می شوید


مواد شیمیائی سمی که به خورد من می دهید، شامل الکل آبجو، شراب، داروها (چه آنها که تجویز شده اند و چه خود تجویز می کنید و می خرید) و مواد مخدر را سم زدائی می کنم.
بدون من عادات بد شما را می کشد


من قند (کربوهیدراتها، گلوکز و چربی) را مثل یک باتری در خودم ذخیره می کنم تا وقتی به آن نیاز دارید در اختیارتان بگذارم.
بدون من افت شدید قند شما را در حالت کما قرار خواهد داد


حتی قبل از اینکه بدنیا بیائید خونی که زندگی شما را به گردش در می آورد می سازم.
بدون من اصلا وجود نخواهید داشت





من پروتیئن هایی که برای رشد و زندگی نیاز دارید را می سازم. بدون من نمی توانید درست رشد کنید


من سمومی که از طریق هوا، اگزوز اتومبیل ها و مواد شیمیائی که تنفس می کنید را می زدایم.
بدون وجود من آلوده کننده ها شما را نابود می کنند


من فاکتور لازم برای لخته شدن خون را می سازم و وقتی بطور اتفاقی دست خود را می برید خونریزی را بند می آورم.
اگر من نباشم آنقدر خون از بدن شما می رود که می میرید


من از شما در مقابل تمامی میکروبهایی که به بدن وارد می شوند دفاع می کنم. میکروبهای سرماخوردگی، ویروس آنفلوآنزا و هرنوع موجود ذره بینی مضر را نابود می کنم و یا حداقل ضعیفشان می کنم.
بدون من شما هدف آسانی برای هرنوع عفونت شناخته شده برای بشر هستید



من شما را اینقدر دوست می دارم. اما شما چقدر مرا دوست دارید؟



اجازه بدهید به شما بگویم چگونه مرا دوست بدارید، یعنی کبد خودتان را





مرا در الکل، آبجو و شراب غرق نکنید.

حتی یک گیلاس هم برای بعضی ها زیاد است و زخمی همیشگی بر من باقی می گذارد


مراقب داروها باشید. تمام آنها مواد شیمیایی هستند و وقتی شما بدون تجویز پزشک از آنها استفاده می کنید می توانید ماده ای سمی بوجود آورید که بسختی بمن صدمه می زند.
من به آسانی زخمی می شوم. و این زخمها که سیروز نام دارند همیشگی هستند.
دارو گاهی لازم است. اما دارو خوردن در زمانی که نیازی به آن نیست عادت بدی است. این مواد شیمیائی می توانند بسختی کبد شما را اذیت کنند




مراقب انواع اسپری ها باشید. به یاد داشته باشید
من مسئول سم زدائی آنچه تنفس می کنید هم هستم. پس وقتی دارید با مواد پاک کننده کار می کنید مراقب باشید که هوای اتاق دائم عوض شده و از یک ماسک استفاده کنید.
این مسئله در مورد حشره کش ها، خوشبو کننده ها، اسپری رنگ های و سایر مواد شیمیائی به دو برابر مراقبت احتیاج دارد. مراقب چیزی که تنفس می کنید باشید




مراقب چیزی که با پوست شما تماس پیدا می کند باشید. آن حشره کشها که به گیاهان یا درختان می پاشید نه تنها هرنوع حشره ای را که گیر بیاورند می کشند بلکه سلولهای پوست شما را هم نابود می کنند.
به یاد داشته باشید که آنها هم مواد شیمیایی هستند.
هرگاه در معرض حشره کشها بوده و یا خود سمپاشی می کنید پوست خود را با دستکش آستین بلند، یک کلاه یا ماسک بپوشانید





اخطار
من تا وقتی که به آخرین لحظه های های زندگی خود...و در نتیجه خود شما نرسیده ام به شما خبر نمی دهم که دچار مشکل هستم.
به یاد داشته باشید: من شکایت بکن نیستم.
وارد آوردن بار اضافی بمن با داروها، الکل و سایر مواد مضر می توانند مرا نابود کنند. این ممکن است تنها اخطاری باشد که به شما می شود

لطفا به نصایح من گوش کنید.
مرتب به کمک پزشک مرا چک کنید.
آزمایش غربال کردن خون می تواند بعضی از مشکلات را نشان دهد.
من وقتی صاف و نرم هستم خوبم. اگر سخت یا دارای برجستگی شوم یعنی مشکل دارم.
اگر پزشک شما به چیزی مشکوک شد اولترا ساؤند یا سی تی اسکن می تواند مشکل را نشان دهد.
زندگی من، و شما، به روشی که با من رفتار می کنید وابسته است

حالا دیگر می دانید من چقدر مراقب شما هستم.
حالا دیگر می دانید چقدر نگران شما هستم.
لطفا با من به نرمی و با علاقه رفتار کنید.
دوست خاموش شما و دوستدار همیشگی شما... کبد


iranian engineers
club


اسیب کبد - ورپریده - 2012/06/07

عواملی که موجب آسیب کبد می شوند


کبد از اندام‌های مهم و حیاتی بدن است که بدون آن ادامه حیات غیرممکن است. پانکراس یا همان لوزالمعده به همراه کبد، نقش مهمی در هضم و متابولیسم مواد غذایی به‌ عهده دارند. کیسه‌ صفرا نیز اگرچه اندامی مهم است، ولی بدن به‌ خوبی خود را با فقدان آن، تطبیق می‌دهد. آگاهی از ساختمان وعملکرد این اندام‌ها برای حفظ سلامت و کارآیی بهتر بدن، بسیار مهم و ارزشمند است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، مهمترین وظایف کبد شامل متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی، ذخیره و فعال کردن ویتامین‌ها و مواد معدنی، تبدیل آمونیاک به اوره، متابولیسم استروئیدها و بالاخره عمل کردن به‌عنوان یک صافی برای حفاظت در برابر سیل مواد مضری که به‌ خون سرازیر می‌شوند، است.

کبد همچنین صفرا تولید می‌کند. نمک‌های صفراوی برای هضم و جذب چربی و ویتامین‌های محلول در چربی استفاده می‌شوند و محصول نهایی انهدام گلبول‌های قرمز در کبد ترکیب شده و از طریق صفرا دفع می‌شود.

پزشکان تاکید دارند که اگر کبد دچار اشکال شود، فرد با مشکلات و اختلالاتی چون افسردگی، نگرانی، اضطراب، خمودگی، بی‎حالی، درهم‌کشیدگی چهره، رنگ پریدگی یا تیره شدن پوست صورت، دیدن کابوس و گوشه‎گیری مواجه می‎شود.

به گفته متخصصان از جمله مهمترین عواملی که موجب آسیب دیدن کبد می شوند عبارتند از:

- شب دیر خوابیدن و صبح دیر از خواب بیدار شدن

- ادرار نکردن پس از بیدار شدن از خواب

- پرخوری

- نخوردن صبحانه

- مصرف بی حد دارو

- مصرف مواد نگهدارنده، افزودنی‌ها، رنگ های خوراکی و شیرین کننده‌های صنعتی

- مصرف روغن ناسالم برای طبخ غذا

- مصرف غذاهای خام البته به غیر از سبزیجات و یا مصرف سرخ کردنی‌های بیات و از قبل مانده

انواع میوه‌ها و سبزی‌‌های تازه بخصوص کاهو و هویج و خیار، روغن زیتون، انار و شاتوت اثر معجزه آسایی روی بهبود فعالیت کبد دارند. با تغذیه صحیح و مناسب می‌توان کبد را سالم نگه داشت.

برخی از پزشکان معتقدند اهمیت سلامت کبد به حدی است که می توان گفت سالم بودن آن معادل سلامت جسم و روان انسان است.

یکی از شگفتی‌های کبد، ترشح ماده ضد ویروسی به نام اینترفرون است. این ماده زمانی تولید می‌شود که کبد در نهایت سلامت باشد. پس باید از این عضو ارزشمند و حیاتی نهایت مراقبت را انجام دهید.



RE: سلامت کبدرکن مهم دربهبودام اس - naazanin - 2012/11/29


خطری به نام کبد چرب

دکتر رضا ملک زاده با بیان اینکه کبد چرب ۱۰ سال از عمر مفید افراد می کاهد، افزود: این بیماری به سکته های قلبی و مغزی زودرس منجر می شود.

وی افزود: کبد چرب بر اثر چاقی بیش از اندازه به وجود آمده و فشار خون، قند و چربی بالا را در پی دارد.

رییس مرکز پژوهشکده کبد و گوارش در ادامه افزود: در گذشته مشکل اصلی ما، بیماری هپاتیت B بود که با واکسیناسیون فراگیر به خوبی کنترل شد، اما کبد چرب جای این بیماری را گرفته و اکنون حداقل ۳۰ درصد مردم ایران درجاتی از بیماری کبد چرب را دارند.

ملک زاده ادامه داد: نزدیک به پنج درصد افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، در معرض پیشرفت بیماری و نارسایی کبدی قرار دارند. به گفته وی، مهم ترین اقدام برای پیشگیری از نارسایی کبدی، انتخاب شیوه های سالم زندگی، تغذیه صحیح و ورزش است.

وی با بیان اینکه کبد چرب علائم خاصی ندارد، افزود: تنها موردی که از روی آن می توان به کبد چرب پی برد، بزرگ شدن شکم فرد است و این مشکل تنها با سونوگرافی و چکاپ آنزیم های کبد، قابل تشخیص است.

ملک زاده تاکید کرد: مهم ترین علت بالا بودن آنزیم کبد در بدن، کبد چرب است.

به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد، از زمانی که کبد فرد چرب می شود، تا زمانی که او را به نارسایی کبدی دچار می کند، ۳۰ سال طول می کشد و این در صورتی است که فرد در این سال ها بر اثر سکته قلبی و مغزی فوت نکند.

وی تاکید کرد: این بیماری هیچ داروی موثری نداشته و تنها با کم غذا خوردن و ورزش کردن بهبود می یابد.

او در خصوص تاثیر قهوه و چای بر روی بیماری کبد چرب، اظهار کرد: چای زیاد برای کبد چرب ضرر داشته، اما قهوه برای آن خوب است.

ملک زاده با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی مهم ترین عامل در ابتلا به کبد چرب است که با بالا رفتن آگاهی مردم و شکل گیری فرهنگ تحرک بدنی و مصرف به اندازه غذا قابل کنترل است.

به گفته وی، ۲۰ درصد کسانی که کبد چرب دارند، بیش از نیازشان غذا مصرف می کنند.

رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در پایان با بیان اینکه مصرف نان، برنج، شیرینی جات و چربی در میزان ابتلا به کبد چرب بسیار موثر است، افزود: ما نمی گوییم که مردم غذا نخورند، بلکه تاکید ما بر به اندازه خوردن غذا است، به صورتی که همه کالری آن سوزانده شود.



بابمب ساعتی بدن آشناشوید - sargol - 2012/12/07


با بمب ساعتی بدن آشنا شوید
جمعه ۱۷ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۰۱
یک فوق تخصص گوارش با اشاره به عوارض ابتلا به کبد چرب گفت: «خشکی کبد، ورم عضلات، آب آوردن شکم، بروز سکته‌های مغزی و نیاز به انجام پیوند کبد از جمله عوارض ابتلا به کبد چرب است که با توجه به چاق بودن ۷۰ درصد مبتلایان به کبد چرب این بیماری در بدن افراد چاق همچون یک بمب ساعتی عمل می‌کند.»
به گزارش افکارنیوز به نقل از سینا نیوز، یک فوق تخصص گوارش با اشاره به عوارض ابتلا به کبد چرب گفت: «خشکی کبد، ورم عضلات، آب آوردن شکم، بروز سکته‌های مغزی و نیاز به انجام پیوند کبد از جمله عوارض ابتلا به کبد چرب است که با توجه به چاق بودن ۷۰ درصد مبتلایان به کبد چرب این بیماری در بدن افراد چاق همچون یک بمب ساعتی عمل می‌کند.»

وی با اشاره به بدون علامت بودن بیماری کبد چرب گفت: «کبد چرب بمب ساعتی بدن است که اغلب بدون علامت خاصی بروز کرده و آرام آرام با پیشرفت هر چه بیشتر فرد را دچار خشکی کبد می‌کند که در این صورت آب بدن کم، ورم عضلات و در نهایت نیاز به انجام پیوند کبد اتفاق می افتد.»

دریانی با انتقاد از یک باور غلط در جامعه اظهار داشت: «چاقی از نوجوانی شروع می‌شود و کنترل آن در سنین پایین‌تر سخت‌تر است به همین منظور تحسین تپل بودن بچه یک فرهنگ غلط است که خطرات متعددی را برای وی به همراه خواهد داشت.»

وی ابتلا به بیماری‌های قلبی را از شایع‌ترین عوارض ابتلا به کبد چرب عنوان کرد گفت: «در بیمارانی که دچار کبد چرب هستند و فاکتورهای خطر مرتبط با تصلب شرایین در عروق کاروتید بیشتر از افراد عادی است که در نهایت مبتلایان را دچار بسته شدن عروق قلبی و همچنین سکته مغزی می‌کند.»

دریانی ادامه داد: «هر چقدر روش زندگی و نوع تغذیه ما به غرب نزدیک‌تر شود بیماری‌هایی که در آن محیط وجود دارد نیز در کشور ما افزایش پیدا می‌کند که این مسئله را می‌توان در بروز بیماری‌های جدید سیستم گوارشی به خوبی دید.»

این فوق تخصص گوراش با اشاره به شایع‌ترین سرطان دستگاه گوارشی گفت: «در سرطان‌های دستگاه گوارش سرطان معده شایع‌ترین سرطان شناخته شده است و این مسئله در حالی است که تا مدت‌ها پیش از سرطان مری به عنوان شایع‌ترین سرطان نام برده می‌شد.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «متاسفانه افرادی که کم خون هستند بدون هیچ مراجعه به پزشک شروع به خوردن قرص‌های آهن می‌کنند، این در حالی است که کم خونی به ویژه در مردان می‌تواند یکی از علائم بروز سرطان باشد.»


سیروز کبد چیست و علایم ان چیست؟ - Arezu Esmaeili - 2013/09/13

علائم سیروز کبد

علائم سیروز کبد چیست؟

بیماران سیروتیک اکثراً علائم مختصری دارند. دو مشکل عمده ای که در نهایت باعث ایجاد علائم در این ها می‏ شود، از دست رفتن تدریجی عملکرد سلول کبدی به دلیل فرسودگی کبد و فیبروز (لیفی شدن) آن می باشد.


* بیماران مبتلا به سیروز کبد ممکن است حالاتی مانند خستگی، ضعف، ناتوانی، بی‏ اشتهایی، تهوع و یا کاهش وزن داشته باشند.


* با کاهش تدریجی عملکرد کبد، پروتئین کمتری در این عضو ساخته می ‏شود؛ مثلا ساختن آلبومین که پروتئین مهم خون است کاهش یافته و در نتیجه در اثر کمبود آن آب در پاها تجمع می‏ یابد که به آن ادم می ‏گوییم و یا این که آب در شکم تجمع می ‏یابد(آسیت). از طرفی کاهش پروتئین های انعقاد خون ایجاد کبودی در پوست بدن و خونریزی از سوراخ ها و مخاط های بدن را افزایش می‏ دهد.


* در مراحل نهایی پوست ممکن است زرد شود که این دلیل رنگدانه ‏های زرد صفراوی است و در بعضی افراد خارش پوست دلیل رسوب املاح صفراوی در زیر جلد است. شیوع بیشتر سنگ کیسه صفرا در این افراد به دلیل عدم وجود صفرای کافی در کیسه صفرا می‏ باشد.


* کبد افراد مبتلا به سیروز کبد توانایی خنثی سازی سمومی که در خون ساخته و حمل می ‏شوند را ندارد. این سموم باعث کاهش عملکرد ذهن و تغییرات شخصیتی و حتی خواب آلودگی و کما می ‏شوند. ممکن است اولین علامت تجمع این سموم در مغز، بی ‏توجهی به ظاهر شخصی خود، فراموشی، عدم تمرکز حواس و تغییر در عادت زمان خواب باشد (بی خوابی شبانه و چرت زدن روزانه).

منبع " tebyan.net "[تصویر:  100liver.jpg]


RE: سلامت کبد - Azad - 2013/09/14

آيا کبدتان به يک بازبينی کلی نياز دارد ؟ - شايد از پاک سازی کبد خود مزايايی دريافت کنيد
نوشته ی اندرياس موريتز
اگر شما به طور مداوم از مشکلات فيزيکی و يا مسائل احساسی رنج می بريد، اين امکان وجود دارد که کبدتان از ترکيبات زهرآگين رسوبات صفراوی انباشته شده باشد. بايد گفت تعداد اندکی از مشکلات فيزيکی وجود دارند که به طور مستقيم يا غيرمستقيم به فعاليت کبد مربوط نمی شوند. علاوه بر عوامل مادی گرفتگی در کبد می تواند در نتيجه ی مسائل و احساسات درونی ايی همچون ترس ، عصبانيت ، بی صبری ، حرص و آز، افسردگی ، نا- راحتی و حس عدم اعتماد نيز باشد. چنين نارضايتی هايی ممکن است به اين معنی باشد که ارتباط بدن در ابعاد گسترده با انرژی حيات قطع شده است. پاک سازی کبد از ناخالصی ها کمکی است برای باز گرداندن تعادل , هماهنگی , و شادمانی به زندگی يک فرد. زمانی که بدن لب به سخن می گشايد
بر خلاف معده ، به عنوان مثال ، کبد به ندرت به ش ل کی مستقيم شما را از نا رضايتی خود و اينکه به توجه شما نيازمند است آگاه می کند. کبد به شکلی غير مستقيم شما را می آگاهاند ، زمانی که فعاليت هايش مختل می شود و نمی تواند نقش موثر خود را به عنوان يک ارگان حياتی در بدن ايفاء نمايد. ناراحتی های پوستی ، ضعف در بينايی ، مشکلات گوارشی ، عادات ماهانه ی نامنظم در زنان ، سر دردهای مداوم ، اضافه وزن ، فقدان انرژی ، پيری زود رس و نا به هنگام ، بسته شدن رگهای خونی ، نفق در روده ی کوچک ، يبوست ، مشکلات تنفسی ، حافظه ی ضعيف و عدم توانايی در تمرکز کردن ، درد مفاصل ، و يا بيماریهای جدی مانند ناراحتی های قلبی ، سرطان ، ام اس ، ديابت يا آلزايمر ، اينها فقط پاره ای از موارد اند و ، در صورتی که کبد در شرايطی مطلوب در بدن به سر برد اتفاق نخواهند افتاد.
در واقع ، به علت اينکه دليل کبد فرايند تبديل ، توزيع و حمايت از مواد غذایی انرژی زای مورد نياز بدن را بر عهده دارد، در نتيجه فعاليتش نه تنها روی کل بدن به عنوان يک سيستم زنده موثر است ، بلکه روی تک تک سلول های بدن نيز تاثير می گذارد.
در نتيجه ی تغذيه ی نا مناسب ، استرس و فشار های عصبی ، يک شيوه ی زندگی نا متعادل ، استفاده از مواد افزاينده وشيرين کننده های مصنوعی ( ماده ی شيميايی اسپارتم ) ، مجاری صفراوی در کبد توسط رسوبات سخت شده ی صرفاوی يا " سنگ های صفراوی " بسته می شوند. نتيجه ی چنين فشاری در سيستم گوارش اين است ه ک تغذيه ی تريليون ها سلول در بدن مختل می شود و در واقع زمينه ی اصلی برای شکل گيری بيماری های مختلف فراهم می گردد.
پاک سازی کبد اين روش پاک سازی کبد، روشی است ساده ، بی خطر و بدون درد که هر شخص می تواند خود آن را انجام دهد و در آن تنها از آب سيب ، روغن زيتون ، آب ليمو ، و نمک اپسم ( نوعی نمک ) برای دفع سنگ های صفراوی از کبد و البته ، کيسه ی صفرا استفاده ميشود.
از وقتی که من اين روش پاک سازی کبد را به مریضانم معرفی کرده ام ، اظهارات بيشماری را از آنان دريافت کرده ام که بيانگر تاثيرات شگفت انگيز ، سريع و التيام بخش عميقی ست که اين روش از خود به جای می گذارد . مريضانم مرا تشويق به نوشتن کتابی در اين مورد کردند . کتاب که من آن را پاک سازی شگفت انگيز کبد و کيسه ی صفرا نام نهادم , اين کتاب شامل مراحل دقيق و تمامی اطلاعات لازم برای به انجام رساندن اين پاک سازی می باشد. تجربه ی شخصی من هم در ارتباط با پاک سازی کبد بسيار شگفت انگيز بود . در اولين پاک سازی من پانصد – ششصد سنگ صفرا , به اندازه ی نخود فرنگی و بزرگ تر دفع کردم , که کبد مرا برای سال ها تحت فشار قرار داده بودند . تقريبا بلافاصله بعد از پاک سازی من با احساساتی همچون انزجار ، يک بهبود فوق العاده و همين طور خوشحالی به طور همزمان مواجه شدم. بعد از انجام اولين پاک سازی ، مشکلاتی که در واقع بعد از سالها جزئی از زندگی من شده بودند , مسائلی چون پشت دردهای شديد , مشکلات در هضم غذا و بی حسی مداوم در پای چپم ناپديد شدند و نوعی شفافيت ذهنی بی سابقه تنها بعد از چند ساعت از انجام پاک سازی در من پديدار شد . تاثيرات مثبت اين پاک سازی همچنان به شکل های مختلف نمايان شد ند و اين تاثيرات بعد از اينکه من با انجام شش پاک سازی حدودا سه هزار سنگ صفراوی دفع کردم نمايان تر شدند.
من همچنان از اين چطور توانسته بودم با وج ود اين همه سنگهای صفراوی در بدنم که سرشار از سموم , باکتريهای مضر و ساير ترکيبات مهلک بودند زنده بمانم در عجبم . در ايالات متحده آمريکا , سالانه بيست ميليون نفر در اثر حملات کيسه ی صفرا در رنجند. در بسياری موارد ، راه علاج به بر داشتن کيسه ی صفرا ختم می شو د که هزينه ايی در حدود پنج هزار دلار يا بيشتر را برای هر عمل در بر دارد. در عين حال افراد متعددی نيزهستند ، که شامل کسانی اند که از بيماری های حادی چون ناراحتی های قلبی ، آرترز ، ام اس يا سرطان ، رنج می برند ، کسانی که صدها ، يا حتی هزاران سنگ صفراوی مجاری کبدشان را مسدود کرده است . کبدی که با سنگ های صفراوی مسدود شده باشد امروزه شايد يکی از معمول ترين عوامل در بروز بيماری های مختلف باشد ، عاملی که به آن توجه چندانی هم نميشود.
بسياری از افراد تصور می کنند که سنگ های صفراوی فقط در کيسه ی صفرا شکل می گيرند که اين تصوری نادرست است.
بيشتر سنگ های صفراوی در واقع در کبد شکل می گيرند و در مقابل تعداد کمی در کيسه ی صفرا. هر شخصی ه ک پاک سازی کبد را تجربه می کند ، خواه فردی عامی باشد ، خواه يک پزشک ، يک محقق و يا حتی شخصی که گمان می کند بدنش عاری از هر گونه سنگ صفرا است به صحت به اين نکته واقف می شود.
دائما اين سوال از من پرسيده می شود : که چطور در طب مدرن هيچ مرجعی در اينکه سنگ های صفراوی در کبد شکل می گيرند وجود ندارد ؟ دليل اين امر ممکن است در يک ئ توری نهفته باشد مبنی بر اينکه اين سنگ ها تنها می توانند در کيسه ی صفرا شکل بگيرند و نه در کبد. و البته ، ذکر اين نکته که سنگ های صفراوی کلسيفايد نشده که مجاری کبد را مسدود می کنند قابل روئيت با اشعه ی اکس نيستند نيز کمکی نمی کند.
به دليل اينکه صفرای موجود در کبد و سنگ های صفراوی از ترکيباتی يکسان تشکيل شده اند، سونوگرافی نيز قادر به تشخيص شان نيست. تنها در موارد نادری که ده ها هزار سنگ کبد را مسدود کرده اند ، سونوگرافی قادر است تعدادی از آنها را تشخيص دهد. اين نکته باعث می شود که ابزار مدرن در تشخيص سنگهای صفراوی در کبد کارايی نداشته باشند. اما از طرف ديگر، يک ايريدالوژيست , يک متخصص آيورودا و يا يک متخصص طب طبيعی که با نشانه های سنگ های صفراوی کبدی و سنگ های صفراوی کيسه ی صفرا آشنايی دارد تقريبا به راحتی می تواند مقدار اين سنگ ها را در کبد و کيسه ی صفرا تشخيص دهد. اما حتی در طب سنتی نيز ، به ندرت به روشی که بتواند سنگ های صفراوی را بدون خطر و درد دفع کند اشاره شده است. ولی بايد به اين نکته اشاره کرد که حتی اگر تمامی عوامل بيماری زا رفع شوند ، و هنوز کبد مملو
از سنگهای صفراوی باشد، اين سنگها عوامل بروز بيماری در آينده خواهند شد.
مزايای پاک سازی کبد هر کس که از نشانه هايی که در ادامه ذکر می شود و يا نشانه هايی مشابه اين در رنج است با احتمال زياد مجاری کبدش توسط صد ها ، يا حتی هزاران، سنگ صفراوی مسدود شده است :
تمايل افراطی نسبت به غذا ، اسهال ، يبوست ، مرض فتق ، نفق شکم ، بواسيل ، مشکلات در تنفس ، هپاتيت و ساير امراض عفونی ، کلسترول بالا ، ورم لوزالمعده ، بيماريهای قلبی ، اختلالات مغذی ، زخم های اثنی عشر ، تهوع ، عصبيت ، افسردگی ، ضعف جنسی و ساير مشکلات تناسلی ، بيماری های غده ی پروستات ، مشکلات مجاری ادراری ، نا هماهنگی های هورمونی ، دردهای جسمی يا عصبی قبل از عادات ماهانه در زنان و نشانه های قاعدگی ، مشکلات در بينايی ، چشم های پف کرده ، تمامی اختلالات پوستی ، لکه های قه وه ای رنگ روی پوست به خصوص در ناحيه ی پشت دست و صورت ، وزن بسيار بالا ، درد شديد در ناحيه ی شانه ها و پشت ، گردن و شانه های سفت و دردناک، رنگ سياه زير چشم ، پوشش سفيد روی
زبان ، اسکليوسيز ( انحنای روده ) ، نقرس ، آسم ، سردردها و سر دردهای ميگرنی ، مشکلات لثه و دندان ، زردی در چشم و پوست ، سياتيک ، بی حسی و بی حرکتی در پاها ، بيماريهای مفاصل ، پوکی استخوان ، چاقی مفرط ، خستگی بيش از حد ، بيماری های کليوی ، سرطان ، ام اس ، ام ای ، سردی دست و پا ، احساس داغی مفرط و تعرق در قسمت بالای بدن ، موی چرب ، و در اينجا تنها به ذکر چند نمونه پرداختم.
با دفع سنگها از کبد از طريق انجام چندين سری پاک سازی کبد ( معمولا شش تا هشت دفعه برای ترميم کبد کافيست )، و به دنبال آن داشتن يک نحوه ی غذايی و روش زندگی سالم ، کبد به شرايط طبيعی خود باز می گردد ، و اگر تمام نشانه های ناراحتی از بين نرود بخش بسياری از آنها فرو کش می کنند . ميزان انرژی در بدن و سلامت با انجام هر پاک سازی تا حد قابل ملاحظه ای افزايش می يابد. تميز کردن کبد باعث می شود هزاران ذره ی مضر ی که به شکل گيری سنگ های صفراوی که سبب مسدود شدن مجاری کبد می شوند نيز دفع شوند. پاک سازی مجاری کبد در حقيقت يکی از موثر ترين روشهايی ست که موجب بهبود سلامت و همينطور اهتراز بدن می شود. با باز کردن مجاری کبد ، انرژی بدن ترميم می شود و التيامی در تمامی
سطوح رخ می دهد. التيامی در بدن ، در ذهن و در روح.
درباره ی نويسنده ی اين مقاله
اندرياس موريتز متخصص طب شهودی ، متخصص آيورودا ، ايريدالوژی ، شياتسو و طب ارتعاشات است. اندرياس پايه گذار
س کِ یردِ سنت موِنی يا ذکرهای الهی برای تمامی مناسبتها ست . او در جنوب غربی آلمان متولد شده ، و بيشتر عمر خود را در اروپا ، آسيا ، آفريقا و آمريکا سپری کرده است . او چهار کتاب در زمينه ی سلامتی به رشته ی تحرير در آورده : پاک سازی شگفت انگيز کبد و کيسه ی صفرا ، رازهای بی انتهای سلامتی و جوان شدن ، وقت آن است که زنده شويم و کنار زدن پرده های دوگانگی. اندرياس همچنين نقاشی های رنگ و روغنی خلق کرده که با به کار گ يری آنها و همچنين استفاده از انرژی روشی نوين در زمينه های درمانی ابداع نموده است ، روشی که آن را هنر اِنِر- چی نام نهاده است. برای اطلاعات بيشتر و يا داشتن جلساتی با اندرياس برای بيان مسائل خود می توانيد با او تماس بگيريد :
001 : تلفن 866 258 4006
ايميل : andmore@ener-chi.com


RE: سلامت کبد - نازلی - 2013/09/14

پاک کردن کبد به صورت طبیعی


شما می توانید با خوردن چند گیاه ساده، کبد خود را پاک کنید. سالی یکبار با توجه به آلودگی هایی که در اطرافمان هست، باید کبد را پاکیزه کرد.

گیاهانی را که در زیر معرفی می شوند ، می توانید از عطاریها تهیه نمایید:



آرتیشوک:

دارای طعم تلخ و تند واضح با خاصیت پاک کنندگی خوب برای کید می باشد. مواد شیمیایی موجود در آرتیشوک به نام سینارین باعث افزایش تولید صفرا در کبد و تقویت بخشیدن به مجرای صفرا می شود. آرتیشوک همچنین باعث تقویت سلولهای دیواره کبد و نگاه داشتن آنها از صدمه می شود.


رزماری :

گیاه متداول در آشپزی که می تواند یکی از پاک کننده های کبد باشد . با توجه به تحقیقات انجام شده ، عصاره رزماری با کمک آنزیم های داخل کبد باعث دفع سریعتر مواد شیمیایی می شود.


زرد چوبه:


زردچوبه خام محتوی روغنی است که باعث کاستن مقدار سم در بدن می شود . زردچوبۀ به رنگ طلایی را ، به عنوان مزه گرم در سبزیجات ، برنج، حبوبات، ماهی و مرغ می توان استفاده نمود.


قاصدک:


قاصدک گیاه هرزی است دارای برگهای پهن تیغی شکل با گلهای زردی که بعدا به قاصدک تبدیل می شود و در چمنزارها یافت می شود. این گیاه سرشار از ویتامین آ ، آهن ، فسفر ، کلسیم و پتاسیم است. همینطور برای تقویت و شستشوی کبد استفاده می شود. چربی های ذخیره شده در کبد را از بین می برد. ضمنا دارای مزه ای تلخ می باشد. می توان هر از گاهی یک فنجان چای قاصدک برای خود درست کرد.


کاسنی :

محرک صفرا و تمیز کننده کبد ، مدر و ملین و همچنین کم کننده کلسترول می باشد. از برگ های کاسنی می توان در سالاد نیز استفاده کرد.


منبع: www.home-remedies-for-you.com



RE: سلامت کبد - شهرزاد - 2014/01/21

10 راهکار برای دوری از کبد چرب


کبد چرب (fatty liver) با تجمع چربی در سلول‌های کبدی و التهاب کبد مشخص می‌شود. این حالت ممکن است در افرادی که الکل مصرف می‌کنند ایجاد شود، ولی در ایران این بیماری علل دیگر دارد و «کبد چرب غیر الکلی» نامیده می‌شود. فرم غیر الکلی این بیماری درتعدادی از اختلالات بالینی مانند دیابت، چاقی و سوء تغذیه رخ می‌دهد.



با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فراوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری های مزمن نیز در حال افزایش است.



بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان ها و سایر بیماری های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند. اما یکی دیگر از این بیماری ها که این روزها شیوع بیشتر آن را می بینیم، کبد چرب است.



از سال 1991 مرگ های ناشی از بیماری کبد چرب تقریبا دو برابر شده است و تقریبا 50 درصد افراد به دلیل سبک زندگی ناسالم به این بیماری مبتلا شده اند.

فراموش نکنید مصرف الکل و یا غذاهای پرچرب آنقدر عوامل قدرتمندی هستند که به تنهایی هم می توانند منجر به کبد چرب شوند، اما ترکیب این دو عامل، به یک تهدید جدی برای ابتلا به کبد چرب در آینده ای نزدیک تبدیل خواهد شد

در اینجا روش هایی را بیان می کنیم که با کمک آنها می توان از این بیماری در امان ماند:



1- از مصرف نوشیدنی های الکلی جدا پرهیز کنید.

یکی از اعمال کبد، جداکردن ترکیبات سمی و شیمیایی نظیر الکل از خون است. اگرچه کبد توانایی ترمیم آسیب های خود را دارد، اما این قدرت ترمیمی کبد محدود است. مصرف نوشیدنی های الکلی باعث اختلال در عملکرد کبد و افزایش آسیب پذیری آن از تمام ترکیبات شیمیایی خواهد شد.



2- باورهای غلط را کنار بگذارید.

یکی از باورهای غلط و مخرب در افرادی که از نوشیدنی های الکلی استفاده می کنند این است که فقط افراد معتاد به الکل به کبد چرب مبتلا می شوند. اما لازم است بدانید پاسخ بدن هر فردی به الکل متفاوت است. خیلی وقت ها افرادی که فقط مقادیر کمی الکل مصرف دارند، خیلی سریع تر از معتادین به الکل، به کبد چرب الکلی مبتلا می شوند.




3- مصرف چربی ها را کاهش دهید.

لازم است در اینجا اشاره کنیم که کبد چرب دو نوع است: الکلی و غیر الکلی.

کبد چرب غیر الکلی معمولا در ارتباط مستقیم با وضعیت چربی های خون است.



از بین هر پنج فرد بالغ، یک نفر کبد چرب غیر الکلی را تجربه می کند. در این وضعیت که ارتباطی با مصرف الکل ندارد، چربی ها در کبد جمع می شوند.



مصرف غذاهای چرب و همچنین چاقی از عوامل اصلی در ابتلا به کبد چرب غیر الکلی اند.



پس لازم است مصرف غذاهای پرچرب نظیر فست فودها، غذاهای بیرون، غذاهای سرخ شده ساندویچ ها، سوسیس و کالباس، شیرینی ها، روغن و کره، گوشت قرمز، چربی گوشت، تخم مرغ و ... را تا حد ممکن کاهش دهید.



فراموش نکنید مصرف الکل و یا غذاهای پرچرب آنقدر عوامل قدرتمندی هستند که به تنهایی هم می توانند منجر به کبد چرب شوند، اما ترکیب این دو عامل، به یک تهدید جدی برای ابتلا به کبد چرب در آینده ای نزدیک تبدیل خواهد شد.



4- میزان چربی خون، قند خون و فشار خون خود را بدانید.

سایر عوامل خطر برای ابتلا به کبد چرب شامل کلسترول خون بالا، فشار خون بالا و دیابت نوع دو است و تمام این ها در افراد چاق شیوع بیشتری دارند.

اگرچه افراد با وزن طبیعی که کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت دارند نیز مستعد ابتلا به کبد چرب هستند.




5- دور کمر خود را اندازه بگیرید.

تجمع چربی در ناحیه شکم بسیار خطرناک تر از تجمع چربی در سایر مناطق بدن است.



تجمع چربی در ناحیه شکم منجر به کاهش حساسیت سلول ها به هورمون انسولین خواهد شد. بنابراین خطر ابتلا به دیابت افزایش می یابد. دیابت هم یکی از عوامل قدرتمند در ابتلا به کبد چرب است.



بنابراین خانم هایی که دور شکم آنها 80 سانتی متر و بیشتر است، در خطر ابتلا به دیابت و کبد چرب قرار خواهند داشت.



6- از خطرات آگاه باشید.

زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به کبد چرب الکلی قرار دارند.



7- به طور منظم ورزش کنید.

ورزش منظم با تنظیم قند خون و کاهش چربی خون خطر تجمع چربی در کبد را کاهش می دهد. لازم به ذکر است که بهترین ورزش ها برای این کار، ورزش های هوازی و مخصوصا پیاده روی است که به طور منظم و روزانه انجام می گیرد.



8- مواظب بیماری های کبدی باشید.

بر خلاف باور عموم که فکر می کنند هپاتیت B و C عفونت های خونی اند که فقط از طریق تزریق داخل رگی انتقال می یابند، باید بدانید که هپاتیت در لغت به معنی التهاب کبد است و هپاتیت B یک بیماری کبدی است که بسیار مسری تر از ایدز می باشد. فراموش نکنید ابتلا به هپاتیت ها و مخصوصا هپاتیت ب خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش خواهد داد.




9- نشانه های ابتلا به کبدچرب را بدانید.

اگرچه بسیاری از علائم حاد کبد چرب نظیر درد در ناحیه پایین و راست شکم ، تهوع، اسهال ، یرقان و زردی بسیار واضح تر از آن اند که مورد غفلت قرار گیرند، اما علائم مزمن نظیر خستگی، تهوع، احساس ضعف و کسالت، و بی اشتهایی از علائمی هستند که به احتمال بیشتری دست کم گرفته خواهند شد.



10- از درمان های سنتی و گیاهان دارویی کمک بگیرید.

برای مثال در بررسی نوزده مطالعه در دانشگاه های آمریکا، نتیجه بر آن شد که مصرف عرق خار شتر احتمال ابتلا به کبد چرب در افراد سالم را کاهش داده و نیز بهبود مبتلایان به این بیماری را تسریع می کند.


RE: سلامت کبد - شهرزاد - 2017/07/15

مراقبت از کبد در مقابل بیماری ها


بیماری کبد چرب,علائم بیماری کبدی



کبد که بزرگ ترین غده داخلی بدن است حدود ۵۰۰ وظیفه مهم بر عهده دارد و از طرفی نقش قابل توجهی در هضم غذا دارد. امروزه اغلب مردم به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی سالم با ناراحتی های کبدی روبه رو می شوند. کبد آسیب دیده نیز نمی تواند کارهای معمولی خود را انجام دهد. در این مطلب به نقل از «Readers Digest» به علایم بیماری های کبدی و راهکارهایی در زمینه بهبود عملکرد کبد اشاره شده است.

● بخشی از وظایف کبد:
▪ کنترل میزان گلوکز خون
▪ تصفیه یا پاک سازی خون
▪ شکستن چربی ها
▪ ذخیره کردن ویتامین های لازم و مواد معدنی
▪ تولید اوره
▪ تهیه اسید آمینه
▪ کمک به هضم و سوخت وساز غذا
▪ تولید پروتئین های لازم، پروتئین های خون، آنزیم ها.

● علایم بیماری کبدی:
▪ خستگی مفرط
▪ از دست دادن اشتها
▪ حالت تهوع
▪ استفراغ
▪ یرقان

● راه های بهبود عملکرد کبد:
کنترل کردن احساس گرسنگی اهمیت زیادی دارد. غذا خوردن بی موقع باعث می شود کبد بیشتر از حد طبیعی کار کند و این امر روی عملکرد آن تاثیر می گذارد.

مصرف میزان بالای آب اهمیت زیادی دارد تا ناخالصی ها از کبد و کلیه دفع شود، البته مصرف زیاد آب بین وعده غذایی توصیه نمی شود زیرا تاثیر منفی بر روند هضم غذا می گذارد.

عملکرد سالم کبد باعث کاهش وزن می شود.

از مصرف شکرهای تصفیه شده بپرهیزید، زیرا کبد شکر را به چربی و کلسترول تبدیل می کند که در ران و شکم ذخیره سازی می شود. علاوه بر آن شکر تصفیه شده، میزان تری گلیسرید را افزایش می دهد که باعث بروز بیماری های قلبی عروقی می شود.

میوه هایی را که حاوی ماده معدنی و ویتامین هاست می توان جایگزین شکر سفید کرد.

از مصرف غذاهایی که دیر هضم است پرهیز کنید.

از آن جا که باکتری به کبد ضرر می رساند بهتر است از ماده غذایی تازه استفاده کنید، غذای موجود در یخچال را فقط یک بار مصرف کنید. به طور کلی غذاهای فرآوری شده را از برنامه غذایی حذف کنید.

از نان های سبوس دار استفاده کنید.

مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین مانند غلات، تخم مرغ و... را افزایش دهید.

معاینه منظم فراموش نشود.

از مصرف مشروبات الکلی، مواد سمی و مواد مخدر پرهیز کنید.

استرس خود را کنترل کنید.