2010/09/28, 01:17 AM
اگر چه ممكن است تصور كنيد كه خوردن سوپ مرغ نميتواند درمان موثري براي بيماران مبتلا به سرماخوردگي يا آنفلوآنزا باشد، اما بهتر است به سوپي كه مادرتان براي شما تهيه كرده اطمينان داشته باشيد، زيرا طبق بررسيها خوردن سوپ مرغ ميتواند نقش موثري در بهبود سرماخوردگي داشته باشد.
بسياري از افراد بر اين باورند كه توصيه مادربزرگها براي خوردن يك كاسه سوپ مرغ در روزهايي كه احساس بيماري ميكنند، ريشه در باورهاي ذهني نادرستي دارد كه از گذشتههاي دور از نسلي به نسل ديگر منتقل شده است.
اما حقيقت اين است كه اين سوپ حاوي تركيبات مختلفي است كه ميتواند سيستم ايمني بدن را تحت تاثير خود قرار دهد. جالب است بدانيد اين سوپ كه از قرنها پيش به عنوان غذاي بيماران تهيه ميشده است، داراي موادي با ويژگي هاي ضد التهابي است و به همين علت ميتواند موجب تسكين گلودرد و كاهش عوارض ناشي از ابتلا به سرماخوردگي يا حتي آنفلوآنزا شود.
به عبارت ديگر ميتوان گفت براي تهيه اين سوپ از موادي استفاده ميشود كه زمينه مناسبي را براي تاثيرگذاري داروهاي تجويز شده براي درمان سرماخوردگي فراهم ميكنند.
اغلب در تهيه اين نوع سوپ از گوشت مرغ، پياز، سيبزميني، هويج، شلغم، كرفس و جعفري استفاده ميشود. بررسيهاي انجام شده درباره تاثير هر يك از اين مواد بر انجام واكنشهاي طبيعي بدن در شرايط آزمايشگاهي نشان داده است كه اين تركيبات مانع حركت گلبولهاي سفيد خون ميشوند و اين در حالي است كه گلبولهاي سفيد خون از باكتريها و بقاياي سلولي كه مقدار آنها بر اثر ابتلا به عفونتهاي ويروسي نظير سرماخوردگي افزايش مي يابد، تغذيه ميكنند.
فعاليت گلبولهاي سفيد خون اغلب موجب افزايش ميزان ترشحات مخاطي ميشود كه سرفه و آبريزش بيني از پيامدهاي آن محسوب ميشوند. در حقيقت ميتوان گفت كه خوردن سوپ مرغ به عنوان يك عامل بازدارنده، مانع گسترش بيماري در بدن ميشود.
به گفته محققان، مرغ مانند ديگر مواد غذايي پروتئيني داراي اسيد آمينهاي به نام سيستئين است كه با پخته شدن، از آن خارج ميشود. سيستئين يك تركيب شيميايي است و از جمله فرآوردههاي دارويي است كه همانند بسياري از داروهاي خلط آور ميتواند نقش بسيار مهمي در خارج كردن ترشحات مخاطي از ريهها داشته باشد.
به اين ترتيب ميتوان گفت گفتههاي قديمي ها درباره اين كه سوپ مرغ ميتواند دارويي براي درمان سرماخوردگي باشد، مورد تاييد است.
بسياري از افراد بر اين باورند كه توصيه مادربزرگها براي خوردن يك كاسه سوپ مرغ در روزهايي كه احساس بيماري ميكنند، ريشه در باورهاي ذهني نادرستي دارد كه از گذشتههاي دور از نسلي به نسل ديگر منتقل شده است.
اما حقيقت اين است كه اين سوپ حاوي تركيبات مختلفي است كه ميتواند سيستم ايمني بدن را تحت تاثير خود قرار دهد. جالب است بدانيد اين سوپ كه از قرنها پيش به عنوان غذاي بيماران تهيه ميشده است، داراي موادي با ويژگي هاي ضد التهابي است و به همين علت ميتواند موجب تسكين گلودرد و كاهش عوارض ناشي از ابتلا به سرماخوردگي يا حتي آنفلوآنزا شود.
به عبارت ديگر ميتوان گفت براي تهيه اين سوپ از موادي استفاده ميشود كه زمينه مناسبي را براي تاثيرگذاري داروهاي تجويز شده براي درمان سرماخوردگي فراهم ميكنند.
اغلب در تهيه اين نوع سوپ از گوشت مرغ، پياز، سيبزميني، هويج، شلغم، كرفس و جعفري استفاده ميشود. بررسيهاي انجام شده درباره تاثير هر يك از اين مواد بر انجام واكنشهاي طبيعي بدن در شرايط آزمايشگاهي نشان داده است كه اين تركيبات مانع حركت گلبولهاي سفيد خون ميشوند و اين در حالي است كه گلبولهاي سفيد خون از باكتريها و بقاياي سلولي كه مقدار آنها بر اثر ابتلا به عفونتهاي ويروسي نظير سرماخوردگي افزايش مي يابد، تغذيه ميكنند.
فعاليت گلبولهاي سفيد خون اغلب موجب افزايش ميزان ترشحات مخاطي ميشود كه سرفه و آبريزش بيني از پيامدهاي آن محسوب ميشوند. در حقيقت ميتوان گفت كه خوردن سوپ مرغ به عنوان يك عامل بازدارنده، مانع گسترش بيماري در بدن ميشود.
به گفته محققان، مرغ مانند ديگر مواد غذايي پروتئيني داراي اسيد آمينهاي به نام سيستئين است كه با پخته شدن، از آن خارج ميشود. سيستئين يك تركيب شيميايي است و از جمله فرآوردههاي دارويي است كه همانند بسياري از داروهاي خلط آور ميتواند نقش بسيار مهمي در خارج كردن ترشحات مخاطي از ريهها داشته باشد.
به اين ترتيب ميتوان گفت گفتههاي قديمي ها درباره اين كه سوپ مرغ ميتواند دارويي براي درمان سرماخوردگي باشد، مورد تاييد است.