ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
ساخت سلولهای مغزی از پوست بدن انسان
دانشمندان بریتانیایی می گویند موفق به ارائه تکنیکی برای خلق نسوج مغز از پوست انسان شده اند.
این محققان برای اولین بار موفق به ایجاد نمونه هایی حیاتی از سلولهای مغز انسان با برنامه ریزی دوباره سلولهای پوست بدن شده اند. دانشمندان امیدوارند با استفاده از این تکنیک بتوانند ارائه درمان بیماری هایی از قبیل آلزایمر را سرعت بیشتری ببخشند.
تا به حال با استفاده از سلولهای بنیادین جنینی تنها امکان تولید بافتهای مغزی از قشر مغزی وجود داشت، منطقه ای از مغز که بیشترین میزان بیماری های نورولوژیکی در آن رخ می دهد و این شیوه محدودیتهایی را در پی داشت.
اکنون دانشمندان دانشگاه کمبریج برای اولین بار توانسته اند با برنامه ریزی دوباره سلولهای پوستی انسان بالغ، نورونهایی را به وجود بیاورند که در قشر مغزی وجود دارند. سلولهای مغزی که با استفاده از این شیوه به وجود می آیند می توانند به دانشمندان در درک بهتر چگونگی رشد مغز، اختلالات مغزی ناشی از بیماری ها و کنترل تاثیر داروها بر روی مغز کمک کنند.
در مراحل پیشرفته تر دانشمندان امید دارند با استفاده از این تکنیک بتوانند نسوج مغزی سالمی را به وجود آورند تا با جایگزین کردن نسوج آسیب دیده مغز بیماران به آنها در رهایی از انواع بیماری های مغزی کمک کنند.
به گفته دانشمندان کمبریج قشر مغزی 75 درصد از مغز انسان را تشکیل می دهد و تمامی فرایندهای حیاتی که به انسان هویتی انسانی می بخشد در این بخش از مغز رخ می دهد، اما در عین حال مکان اصلی ابتلا به انواع بیماری های مغزی نیز قشر مغز است.
محققان با برنامه ریزی دوباره سلولهای پوستی توانستند دو نوع اصلی از نورونها که قشر مغزی را تشکیل می دهند، به وجود آورند و نشان دادند این نورونها با نورونهایی که به شیوه ای متفاوت و با استفاده از سلولهای بنیادین جنینی ساخته می شوند، تفاوتی ندارند.
بر اساس گزارش تلگراف، دانشمندان می گویند این شیوه جدید به تدریج منجر به ایجاد درمانهای جدیدی برای بیمارانی خواهد شد که دچار آسیبهای مغزی هستند و پزشکان می توانند بافتهای جدید را جایگزین باقتهای آسیب دیده ساخته و جان بیماران را نجات دهند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
2012/11/20, 09:08 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/11/20, 09:25 PM، توسط sargol.)
تولید سلول های مغزی ازسلول های پوست
دانشمندان کمبریج برای اولین بار، سلول های قشر مغز(سلول های خاکستری) را از نمونه های کوچکی از پوست انسان به وجود آوردند. یافته های این محققان در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.
تولید سلول های مغزی ازسلول های پوست
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress؛ بیماری های محدوده قشرمغز صرع، اوتیسم، وبیماریهای انحطاط عصبی مثل آلزایمررا شامل می شود. این یافته ها دانشمندان را قادر خواهد ساخت که به مطالعه و بررسی چگونگی تکوین قشرمغز انسان، چگونگی ارتباطاط و چگونگی پیدایش اشتباهات (مشکل رایج که منجر به ناتوانی در یادگیری می شود) درآن بپردازند.
همچنین آنها قادربه ایجاد بیماریهای مغزی، مثل آلزایمر در آزمایشگاه خواهند ساخت وبه آنها اجازه بررسی پیشرفت بیماری در زمان واقعی و همچنین توسعه و آزمایش داروهای جدید برای جلوگیری از پیشرفت بیماری را می دهد.
دکتر Rick Livesey در دانشگاه کمبریج، محقق اصلی این پژوهش، گفت: "این رویکرد به ما توانایی مطالعه رشد مغز انسان و بیماری های آن را با روش هایی که حتی پنج سال پیش غیر قابل تصوربود، خواهد داد. "
دانشمندان برای تحقیقات خود ازبیوپسی پوست بیماران استفاده کرده و آنرا با برنامه ریزی مجدد به سلول های بنیادی تبدیل کردند و این سلول های بنیادی را مانند سلول های بنیادی جنینی انسان برای تولید سلول های قشر مغز مورد استفاده قراردادند .
دکتر Livesey افزود: "ما در حال استفاده از این سیستم برای ایجاد کردن بیماری آلزایمر در آزمایشگاه هستیم. بیماری آلزایمر شایع ترین نوع جنون در جهان است، و زوال عقل در حال حاضر بیش از 800.000 نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار داده است.
تبدیل سلول های بنیادی به شبکه کاملا عملکردی ازسلول های عصبی نویدی برای درمان بیماری های پیچیده مغزی مانند آلزایمر است.
ايجاد سلولهاي عصبي با استفاده از پوست بدن انسان
تهران – محققان ژنتیک دانشگاه لوند سوئد موفق شدند بدون تغییر در سلول های بنیادی سلول های پوست را به سلولهای عصبی تبدیل کنند.
به گزارش ایرنا و به نقل از سی ان ان، این روش به طور غیرمنتظره ساده است و سلول های بالغ پوست را به سلول های مغز تبدیل میکند. این روش با استفاده از فعالشدن سه ژن در سلولهای پوست صورت میگیرد؛ ژن هایی که به عنوان عامل موثر در شکلگیری سلول های مغز در دوران جنینی شناخته شدهاند.
به دلیل اینکه در این روش سلولهای بنیادی نقشی ندارند و مستقیماً از سلول های بالغ استفاده میشود، پزشکان دیگر با کمبود سلولهای بنیادی مواجه نیستند و علاوه بر آن موانع اخلاقی نیز در سر راه آنان وجود ندارد.
محققان با برنامه دهی مجدد به سلول های بافتی ارتباط دهنده – به نام فیبروبلاست – به سلول های عصبی زمینه جدیدی را برای پیوند سلولها فراهم کرده اند.
مهمترین سلول هایی که به این روش ایجاد میشوند سلول های مغزی دوپامین هستند که کمک بزرگی برای درمان پارکینسون محسوب میشوند.
یکی دیگر از مهمترین مزایای استفاده از این روش استفاده از سلول های خود فرد است که کاملاً با بدن سازگار بوده و مشکلات ناشی از ورود سلول های جدید از بدن فرد سالم به بیمار را دربرندارد.
دانشمندان در تلاشند که این سلول ها را از سلول های مو نیز تولید کنند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره