امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دلیل افزایش ابتلابه بیماری ام اس درایران
#1

دليل افزايش ابتلا به بیماری ام اس درایران

۱۳۹۲/۰۲/۰۷
موارد ابتلا به بيماری ام اس يا تصلب چندگانه بافت ها در ايران به شکل سرسام آوری افزايش يافته و از سال ۱۹۸۹ تا سال ۲۰۰۵ هفت برابر شده است. به عنوان نمونه فقط در استان اصفهان طی سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ موارد ابتلا به اين بيماری تقريبا سه برابر شده است.

به نوشته، وب سايت اسميتسونيان اکنون پژوهشگران دانشگاه آکسفورد برای اولين بار اين نظريه را مطرح می کنند که يکی از عوامل اصلی در پديد آمدن اين وضعيت انقلاب سال ۵۷ در ايران است. به گفته آنها تحميل حجاب و پوشش کامل برای زنان و حتی در حدی برای مردان باعث شده که بخش وسيعی از جمعيت ايران به حد کافی نور خورشيد را دريافت نکنند.
اين پژوهشگران به مردم ايران توصيه می کنند که مواد غذايی حاوی ويتامين دی رابه رژيم غذای خود بيافزايند و حتی قرص ويتامين دی مصرف کنند. اين توصيه ها شامل حال مردان و زنان ساکن ساير کشورها نيز می شود . به عنوان مثال تحقيقات نشان می دهد که زنان جامعه يهوديان ارتدکس ساکن اسرائيل که لباسهای بسيار پوشيده ای به تن می کنند، به نسبت ساير زنان ساکن اين کشور کمبود ويتامين دی آشکاری دارند.

پژوهشگران علوم پزشکی از سالهای پيش اين نکته را کشف کرده اند که بين بيماری ام اس با کمبود نور خورشيد ارتباط بسيار نزيکی وجود دارد. بيماری ام اس يا تصلب چندگانه بافت ها معمولا در سالهای بيست و يا سی سالگی در افراد بروز می کند و موارد بروز آن در ميان زنان بيشتر از مردان است.

اين بيماری در ميان مردمانی که در مناطق مرتفع زندگی می کنند شيوع بيشتری دارد و احتمالا يکی از دلايل اصلی آن کمبود ويتامين دی است که بدن انسان زير تابش نور خورشيد می تواند آن را به حد کافی توليد کند.

اما کمبود ويتامين دی در دوران شکل گيری جنين در رحم حتی می تواند تاثير شديدتری برجا بگذارد. به عنوان مثال براساس پژوهش هايی که در آمريکا و اروپا انجام شده نشان می دهد که نوزدانی که در ماه آوريل متولد می شوند و مادر آنها دوران بارداری را در ماههای سرد طی کرده است به نسبت نوزادانی که مادر آنها در ماههای گرم باردار بوده است با خطر بيشتری از ابتلا به بيماری ام اس روبرو هستند.

به نوشته سايت اسميتسونيان،جولی پاکپور و سريرام راماگوپالان پژوهشگران دانشگاه آکسفورد که هر دو کارشناس ژنتيک هستند پس از بررسی موارد ابتلا به ام اس در ايران می گويند که به هيچ وجه به زنان ايرانی توصيه نمی کنند که حجاب را کنار بگذارند. کما اينکه نمی توان به همه ساکنان مناطق سردسير گفت که محل زندگی خود را ترک کرده و به مناطق گرم تر مهاجرت کنند.

اين پژوهشگران به مردم ايران توصيه می کنند که مواد غذايی حاوی ويتامين دی رابه رژيم غذای خود بيافزايند و حتی قرص ويتامين دی مصرف کنند. اين توصيه ها شامل حال مردان و زنان ساکن ساير کشورها نيز می شود . به عنوان مثال تحقيقات نشان می دهد که زنان جامعه يهوديان ارتدکس ساکن اسرائيل که لباسهای بسيار پوشيده ای به تن می کنند، به نسبت ساير زنان ساکن اين کشور کمبود ويتامين دی آشکاری دارند.

وجود ارتباط مستقيم بين روی کارآمدن نظام اسلامی و افزايش موارد ابتلا به بيماری ام اس در ميان مرد ايران در مطالعات و تحقيقات ديگری قبلا مورد بررسی قرار گرفته است. اما جوليا پاکپور می گويد يک چنين فرضيه ای کاملا دقيق نيست چون موارد ابتلا به اين بيماری در نقاط ديگری از جهان از جمله جنوب ايتاليا، نروژ، کويت و ژاپن رو به افزايش بوده است.

به گفته خانم پاکپور آمارهای دقيقی وجود ندارد که نشان دهد دقيقا از چه زمانی موارد ابتلا به بيماری ام اس در ايران افزايش يافته است و در عين حال شايد بخشی از اين افزايش ناشی از تشخيص دقيق تر بيماری در سالهای اخير باشد.

با اين همه ميزان افزايش ابتلا به بيماری ام اس در ايران بسيار چشمگير است. در سال ۱۹۸۹ از هر صد هزار نفر حدود نيم درصد به اين بيماری مبتلا بودند ولی در سال ۲۰۰۵ رقم آن به حدود پنج درصد رسيده است.

رقم ابتلا به اين بيماری در ميان مردمان کشورهای مختلف جهان بسيار متنوع و ناهمگون است ولی در حال حاضر ميزان ابتلا به بيماری ام اس در ميان ايرانيان تقريبا با همين رقم در ميان ساکنان کشورهای اروپايی يکسان است.

جوليا پاکپور می گويد که برای توضيح يک چنين افزيش در ايران بايد به دنبال دلايلی گشت که مختص ايران است.

اما امير هادی مغزی يک پژوهشگر ايرانی که مطالعات گسترده ای در مورد اين بيماری دارد و اکنون جزو پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا است می گويد که نحوه پوشش ممکن است فقط يکی از عوامل موثر باشد که همراه با ساختار و ارثيه ژنتيک ايرانيان زمينه ابتلا به اين بيماری را افزايش می دهد.

او می افزايد که استفاده گسترده تر ا زسايه بان و ساير وسايل جلوگيری از تابش خورشيد، زندگی در آپارتمانها و بهبود روشهای پاکيزگی ممکن است در اين وضعيت دخيل باشند. او با اين نکته موافق است که ايرانيان بايد ويتامين دی بيشتری بخورند. خود وی سالهاست چنين کاری می کند چون با وجوديکه سالهاست در مناطق آفتابی کاليفرنيا زندگی می کند با انجام آزمايش خون متوجه شدکه بدن وی ويتامين دی کافی ندارد.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : arezooo82 , nahid , spring , khatereh. , nosrati , موجود گیاه خوار , OMG! , niusha
#2
به نظر من اگه چیزای بیشتری از ایران میدونستن ، عوامل دیگری رو هم اضافه میکردن که مهمترینش محیط زیسته ( تخریب و آلوده سازی با سموم ، امواج و .... ) + غم ، ناامیدی و بی عدالتی.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : sargol , spring , فاطمه جون , khatereh. , موجود گیاه خوار , movahedi , aztab , nosrati
#3


کد خبر : 2755 | تاريخ انتشار : سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۴۵
حجاب عامل بیماری ام اس

سایت ندای انقلاب نوشت: رسانه سلطنتی انگلیس در یکی از گزارش‌های خود به موضوع حجاب در اسلام توهین کرد و در این زمینه ایرانیان را به باد انتقاد گرفت.

بی‌بی‌سی در این گزارش با استناد به اطلاعات کاملا غیرمعتبر و غیر علمی خبری را منتشر کرد که با واکنش روانشناسان و نورولوژیست‌های مختلفی از سراسر جهان روبرو شد.

این خبر با عنوان «نظریه ای درباره احتمال ارتباط بیماری ام‌اس با حجاب» بر پایه اطلاعات غیرعلمی می‌نویسد: حجاب باعث عدم رسیدن نور آفتاب به پوست و در نتیجه کمبود ویتامین دی و در نهایت به ابتلا به ام اس منجر می‌شود در حالیکه راه‌های جایگزین برای جذب ویتامین دی فراوان است و قرار گرفتن در نور آفتاب آن هم در نقاطی مانند ایران که تابش مستقیم تری دارد شاید چندان مفید نیز نباشد.

در حالی که دانشمندان علل و عوامل گوناگونی را در بروز این بیماری موثر دانسته‌اند، ولی هیچ کدام از آنها هنوز به درستی ثابت نشده است. از این عوامل می‌توان به وضعیت سیستم ایمنی بیمار، وراثت و برخی از عوامل محیطی مانند ابتلا به عفونت‌های ویروسی، موقعیت جغرافیایی محل زندگی بیمار و تاثیر برخی از هورمون‌ها اشاره کرد.

شرایط جوی در سراسر جهان، ژنتیک، عامل ایمنی و عامل ویروسی از مهمترین علل ابتلا به بیماری ام‌اس به شمار می‌روند که علت ژنتیکی در این بخش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.



حال اینکه چگونه رسانه سلطنتی انگلیس که بارها علیه عقاید اسلامی موضع گیری کرده این‌بار برچه اساسی به این نتیجه رسیده است که شاید در فرضیه‌های جدید باید به دنبال آن بود!

پیش از این رامشاندرن، دانشمند آمریکایی در تحقیقی که در مورد وضعیت بدن انسان هنگام نماز خواندن، با مجموعه‏ای از پژوهشگران آمریکایی انجام داد، به فعالیت بیشتر مغز انسان و آرامش روحی هنگام نماز آگاه شد.

در ادامه این تحقیق آمده است که حجاب نیز به لحاظ روحی زن را حفظ و اعتماد به نفس او را افزایش می‌دهد ضمن اینکه او را در برابر انواع مخاطرات اجتماعی حفظ می‌کند.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : paeeze , یه غریبه , spring , فاطمه جون , MFhealth
#4
اگه حجاب دلیل مبتلا شدن خانمها به ام اس هست
پس آقایون چی
فهمیدم
منم همیشه کلاه میذاشتم واسه همین بوده که ام اس گرفتم
نور به سرم نمیرسید دیگه
از این به بعدم میرم از صبح تا غروب میشینم جلوی آفاتاب تا خوب بشم
درمان ام اس کشف شد icon_biggrin
چه حرفها!!!!!!!!
 تشکر شده توسط : موجود گیاه خوار , movahedi , MFhealth
#5

۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۶

اخبار روز » اجتماعی
ارتباط حجاب و «ام اس» کذب است یا واقعیت؟
عبدالرضا ناصرمقدسی. متخصص مغز و اعصاب: در فوریه 2012 در نشریه نورواپیدمیولوژی مطلبی کوتاه از دکتر «جولی پاکپور» و دکتر «سریرام راماگوپالان»، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد که هر دو کارشناس ژنتیک هستند، به چاپ رسید.
روزنامه شرق: عبدالرضا ناصرمقدسی. متخصص مغز و اعصاب: در فوریه 2012 در نشریه نورواپیدمیولوژی مطلبی کوتاه از دکتر «جولی پاکپور» و دکتر «سریرام راماگوپالان»، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد که هر دو کارشناس ژنتیک هستند، به چاپ رسید.

در این مطلب نویسندگان با توجه به افزایش بروز ام‌اس در ایران ادعا کرده بودند که به کمبود ویتامین D باید به‌عنوان یک عامل مهم در این افزایش توجه کرد. آنها با توجه به انقلاب در ایران و تغییرات فرهنگی و اجتماعی به‌تبع آن، نتیجه‌گیری کرده بودند که حجاب به‌عنوان یک پوشش مهم در بعد از انقلاب مانع رسیدن نور خورشید به پوست شده و به این‌ صورت ویتامین D مورد نیاز در بدن ساخته نمی‌شود.

نویسندگان، این مساله را عامل اصلی افزایش میزان بروز بیماری ام‌اس در ایران دانستند. به‌رغم اینکه این مقاله در بیش از یک‌سال پیش به چاپ رسیده بود، ولی پخش اخیر آن از یکی از رسانه‌های خارجی (اسمیت‌سونین)، باعث شد که در سطح جامعه مورد توجه قرار گیرد. ما در این یادداشت این ادعا را بررسی خواهیم کرد و خواهیم دید که این ادعا تا چه میزان بر پایه داده‌های علمی استوار است.

بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» یک بیماری سیستم ایمنی است که با درگیری غشای میلینی سلول‌های سیستم اعصاب مرکزی موجب علایم مختلف عصبی می‌شود. از لحاظ اتیولوژی این بیماری علل مختلفی داشته و محصول نوعی ارتباط و تقابل پیچیده بین فاکتورهای ژنتیکی و محیطی است. یکی از علل مطروحه کمبود ویتامین D است.

نور آفتاب نقش مهمی در تولید ویتامین D در بدن دارد و همین موضوع دستمایه نویسندگان مذکور شده بود که حجاب را عاملی برای جلوگیری از برخورد نور آفتاب با بدن تلقی کرده و بنابراین آن را علت افزایش بیماری ام‌اس در ایران بدانند.افزایش بیماری ام‌اس در ایران یک واقعیت است.

طبق مطالعه‌ای که در سال 2010 به چاپ رسید، میزان شیوع این بیماری در تهران 51/9به ازای هر صدهزار نفر است. علت این مساله مشخص نیست. البته این افزایش بروز، مختص ایران نبوده و در کشورهای دیگر نیز دیده می‌شود. به‌طور مثال میزان بروز ام‌اس در یونان از 10/1به ازای هر صدهزار نفر در سال 1984، به 119/61به ازای هر صدهزار نفر در 2006 افزایش یافته است؛ آماری که به‌مراتب از ایران بیشتر بوده و نمی‌توان آن را به پوشش حجاب در یونان نسبت داد.

پس آنچه باعث افزایش میزان ام‌اس در کشور ما شده است، باید تحت‌تاثیر عواملی باشد که میزان بروز ام‌اس را در سایر کشورها نیز افزایش داده است. حال جدا از این مساله به مقوله ادعایی نویسندگان می‌پردازیم: آیا کاهش ویتامین D در ایران به دلیل پوشش حجاب است و آیا کمبود ویتامین D عامل افزایش ام‌اس در ایران است؟ مطالعات نشان می‌دهد که ایران جزو مناطقی از جهان است که در آن میزان ویتامین D پایین است. کمبود متوسط تا شدید ویتامین D در آقایان زیر 50 سال 47/2 درصد و در خانم‌های زیر 50 سال 54/2درصد است.

در مطالعه‌ای دیگر میزان کمبود ویتامین D در آقایان 68/8درصد گزارش شده که ارتباطی به میزان مدت زمان بودن در معرض نور آفتاب نداشته است. این آمارها نشان می‌دهند که کمبود ویتامین D در هر دودسته مردها و زن‌ها وجود دارد. پس حجاب نمی‌تواند عاملی برای کمبود ویتامین D محسوب شود. از سوی دیگر همان‌طور که ذکر شد میزان کمبود ویتامین D در آقایان نسبتی با میزان قرارگیری در معرض تابش نور خورشید نداشت، پس احتمالا عوامل دیگری همچون جذب نامناسب یا کافی نبودن مصرف مواد حاوی ویتامین D باید عامل این کمبود در ایرانی‌ها باشد.

در مورد سوال دوم که آیا کمبود ویتامین D باعث افزایش بیماری ام‌اس در ایران است یا نه، باید به چند نکته توجه کرد. اولا کمبود ویتامین D همان‌طور که ذکر شد موضوعی شایع در ایران است، اما این‌طور نیست که تمام کسانی که دچار کمبود ویتامین D شده‌اند به بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» مبتلا شوند، زیرا بیماری ام‌اس یک بیماری مولتی‌فاکتوریال بوده و باید عوامل مختلفی دست‌به‌دست هم بدهند تا کسی به این بیماری مبتلا شود.

از سوی دیگر بیماری ام‌اس در خانم‌ها شایع‌تر است. در مطالعه‌ای که در اصفهان صورت گرفت، نشان داده شده است که نسبت ابتلا در زن‌ها به میزان چشمگیری در یک دهه اخیر افزایش یافته است و این در حالی است که کمبود ویتامین D هم در خانم‌ها و هم در آقایان ایرانی موضوعی شایع است، پس صرفا کمبود ویتامین D عامل این افزایش نیست.

در همین مورد چند نکته دیگر نیز قابل‌ذکر است. اولا میزان جذب نور خورشید توسط پوست صورت و دست‌ها که در پوشش اسلامی پوشیده نمی‌شوند، می‌تواند برای تولید ویتامین D کافی باشد، ولی استفاده روزافزون از کرم‌های ضدآفتاب و لوازم آرایشی باعث شده که نوعی سد در برابر نور آفتاب ایجاد شود. از سوی دیگر ترس از ابتلا به بیماری‌های پوستی نیز مانعی برای حضور افراد در برابر نور خورشید است.

همچنین باید توجه داشت که میزان شیوع ام‌اس در ایرانیان مقیم کانادا و سوئد که در آنجا پوشش حجاب اجباری نیست، کماکان بالاست، بنابراین انتساب افزایش این بیماری در جامعه ما به مقوله حجاب نمی‌تواند بر مستندات علمی استوار باشد. در پایان توصیه می‌شود که با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در جامعه ما، تمام افراد تحت‌درمان با مکمل‌های ویتامین D قرار گیرند.
مجله اینترنتی برترینها
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : موجود گیاه خوار , زهرا59 , arezooo82 , MFhealth
#6
نه بابا دلیلش فقط اسسسسسسسسسسسسسسسسترسه
چرا هیچکسی حرف منو باور نمی کنه
 تشکر شده توسط : موجود گیاه خوار , naarin.p , movahedi , arezooo82
#7
(2013/05/16, 04:28 PM)saeid نوشته است: نه بابا دلیلش فقط اسسسسسسسسسسسسسسسسترسه
چرا هیچکسی حرف منو باور نمی کنه
من باور میکنم.یکی از دلایل مهمش همینه.


ام اس بی ام اس
با تغذیه سالم
 تشکر شده توسط : OMG! , sargol , movahedi , arezooo82
#8
در به وجود اومدن یه بیماری ریز فاکتورایی زیادی نقش دارند عواملی که دست به دست هم می دند و یه بیماری رو به وجود میارند در مورد ام اس هم همینطوره پس ممکنه استرس + کمبود ویتامین دی + زمینه ی ژنتیکی+ یه سری عوامل دیگه دست در دست هم بدند و یکی مبتلا به ام اس بشه پس نمیشه گفت اگه اشکال از حجابه چرا فلانی که بی حجاب هم هست ام اس گرفته.
راستش من چند سال پیش به یه متخصص مغز و اعصاب در مورد رابطه ی پوشش سیاه و ام اس حرف زدم اونم حرفم رو تایید کرد حالا نمی خوام بگم دلیلش حتما اینه اما فکر کنم بی تاثیر نیست بهرحال از اون روز به بعد من تا حد زیادی رنگ مشکی رو تحریم کردم چون پوکی استخوان هم میارهconfused کلا چه کاریه از رنگای شاد استفاده کنین حتی دینمون هم رابطه ی خوبی با مشکی نداره مثلا میگه کفش مشکی نپوشین چون سوی چشم رو کم می کنهagreement2
 تشکر شده توسط : موجود گیاه خوار , movahedi , arezooo82 , ghaside
#9
حالا دليلش هر چي كه باشه بايد يه راه حلي براش پيدا كنند تا 2 ماه پيش ويتامين د3 ‍ژله اي تو بازار بو حالا 2 ماه ميشه كه اصلاً توزيع نشده براي اونايي كه كمبود ويتامين رو دارن چه راه حلي گذاشتن؟ angryconfused2
جايي كه راه نيست خداوند راه ميگشايد
 تشکر شده توسط : sargol , movahedi , arezooo82
#10
(2013/05/16, 09:40 PM)زهرا59 نوشته است: حالا دليلش هر چي كه باشه بايد يه راه حلي براش پيدا كنند تا 2 ماه پيش ويتامين د3 ‍ژله اي تو بازار بو حالا 2 ماه ميشه كه اصلاً توزيع نشده براي اونايي كه كمبود ويتامين رو دارن چه راه حلي گذاشتن؟ angryconfused2
نور خورشید بهترین منبع ویتامین دی.
ولی واسه خانم ها تو ایران سخته از نور خورشید بهره ببرن.(حجاب).
بالای پشت بوم خونه،یا حیاط اگه داشته باشین کارتون راه میوفته.Smile
ام اس بی ام اس
با تغذیه سالم
 تشکر شده توسط : movahedi , arezooo82 , sargol
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  رابطه مصرف بیش از حد نمک و بیماری ام اس paeazan 24 18,060 2019/07/12, 06:00 PM
آخرین ارسال: پریا حقیقت پور
  روند تشخیص درست بیماری ام اس sargol 25 30,183 2018/03/18, 08:36 PM
آخرین ارسال: nahid
  کشف نشانگرزیستی بیماری‌های خود ایمنی niloofary 1 3,031 2017/02/08, 10:02 AM
آخرین ارسال: niloofary
  بیماری لوپوس و تشابه و تفاوت آن با ام اس نازلی 7 17,396 2017/01/12, 12:50 AM
آخرین ارسال: silent
  تشخیص بیماری ام اس Prime 2 97,069 2015/10/21, 10:45 PM
آخرین ارسال: nahid
  ام‌اس بیماری چندعلتی است (مصاحبه اختصاصی تبیان با دکترعظیمی) parisa2011 6 8,933 2014/06/11, 02:35 PM
آخرین ارسال: سالومه
  علل بروز بیماری MS و راه‌های پیشگیری hamid_147 3 4,928 2014/04/23, 05:57 PM
آخرین ارسال: الی کوچولو
  ام اس را همراه بدانیم، نه بیماری paeazan 0 3,065 2014/02/27, 11:33 PM
آخرین ارسال: paeazan
  ویتامین A پیشرفت بیماری ام.اس را متوقف می کند fereshteh 1 8,192 2014/02/09, 09:08 PM
آخرین ارسال: warrior
  با 10 قانون بیماری MS اشنا شوید hamdam 13 9,974 2013/10/07, 03:34 PM
آخرین ارسال: یوسفی نازنین



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان