ارسالها: 453
موضوعها: 21
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 11128
تشکر های دریافت شده :4326 بار در 1015 پست
سال تشخيص بيماري : 1370
دكتر معالج : خانم دکتر يعغوبي
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : مازندران
2012/02/14, 08:55 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/06/20, 10:51 AM، توسط نازلی.)
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها - همشهری آنلاین:
هل معروف به ملکه ادویهها، بومی کشور هند است و خاصیتهای فراوانی دارد.
بررسیها ثابت کرده، هل منبع غنی کربوهیدرات، پروتیین، روغن فرار (volatile)، فیبر، کلسیم، آهن و فسفر است. ماساژ با روغن هل، تنشهای عضلانی را تسکین میدهد. هل برای درمان اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد و سوزش سردل و نفخ را تسکین میدهد.
نکته بهداشتی روز: پیشگیری از سوزش سردل / آشنایی با خواص هل
این ادویه اشتهاآور است. هل، زنجبیل، میخک آسیاب شده، داروی موثری برای رفع مشکلات گوارشی است. جویدن دانه هل برای مدتی باکتریهای بوزا را از بین برده و در نتیجه بوی نامطبوع دهان را برطرف میکند.
غرغره دم کرده هل و دارچین از عفونتهای باکتریایی مانند گلودرد و آنفلوآنزا پیشگیری میکند. چای حاوی هل، افسردگی، حالت تهوع، سردرد به علت سوءهاضمه و بیماریهای ریوی را درمان میکند علاوه بر این در دفع سموم ناشی از مصرف بیش از حد کافئین کمک میکند.
از انقباض عضلانی و تشنج پیشگیری میکند.
برای درمان سردرد، مخلوط آب و پودر هل را به پیشانی خود بمالید. به هنگام قرار گرفتن زیر نور شدیدخورشید و برای پیشگیری از ابتلا به حمله سکته مغزی هل بجوید.
مایه تهیه شده از پودر هل و عسل، آسم و سیاه سرفه را درمان میکند. در تحریک و ایجاد تعادل در ترشح اسید معده مفید است. هل مجاری تنفسی را گرم میکند و گردش خون در ریهها را افزایش میدهد.
مجله فضیلت خانواده - شماره 231
امارضا ممنونم که من رو طلبیدی به زیارتت اومدم وکلی با شما حرف زدم
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
هل گياهي است كه در مناطق حاره و گرم مي رويد . وطن آن هندوستان مي باشد و حدود 80 درصد هل مصرفي دنيا از هندوستان تامين مي شود.
نام علمي اين گياه Elettaria cardamomum است.
ميوه ي هل، بيضي شكل و به رنگ هاي زرد، سبز يا سياه است. دانه هاي معطر و مطبوعي به رنگ قهوه اي در ميوه ي آن وجود دارد كه به عنوان ادويه و براي خوشبو كردن نوشيدني ها و غذاها به مصرف مي رسد.
عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، اين دانه را به يكي از بهترين طعم دهنده ها براي انواع نوشيدني، دسر و شيريني تبديل مي سازد. در هندوستان، خاورميانه، اروپا و آمريكاي لاتين، اين ادويه روغني براي تهيه انواع نان ، كيك و شيريني ها و همچنين چاي و قهوه به كار مي رود.
در بسياري از شيريني ها و دسرهاي سنتي ايراني نيز از هل كوبيده يا آسياب شده استفاده مي شود.
خواص درماني:
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است.
جويدن دانه هاي هل پس از صرف غذا ضمن كمك به هضم و گوارش بهتر غذا، مي تواند بوي نامطبوع دهان(مثل بوي سير و پياز) را نيز خنثي كند.
دانه هاي هل خواص گرمابخشي داشته و معده و روده ها را تقويت مي كنند.
هل اشتها را تحريك مي كند و عمل هضم غذا را بهبود مي بخشد.
نوشيدن دم كرده ي داغ آن موجب تسكين كوليت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بي حالي شده و مانع ترشح زياد اسيد معده مي شود.
يكي از خواص ويژه و بسيار ارزشمند هل، جلوگيري از تشكيل خلط در گلو است. از اين رو مي توان آن را به محصولات لبني و پودينگ ها افزود تا اثر شير را كه موجب تشكيل خلط در گلو مي شود خنثي كرده و به هضم آن نيز كمك كند.
دانه هاي هل خاصيت داروي اكسپكتورانت را دارد و سينوس ها و برونش ها، بيني و سينه را از خلط و ترشحات اضافي پاك مي كنند.
هل چنان كه ذكر شد خواص گرمابخش و انرژي زا دارد از اين رو به بهبود روحيه و بازيابي انرژي و توان از دست رفته كمك مي كند، اضطراب و نگراني را كاهش مي دهد و در رفع افسردگي موثر است.
هل همچنين كليه ها را تقويت مي كند و گفته مي شود براي درمان شب ادراري كودكان مفيد است.
ديگر خواص هل عبارتند از:
- تقويت كنده قلب است.
- بادشكن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج مي سازد.
- تقويت كننده بدن است.
- ادرار آور است.
- قاعدگي را باز مي كند.
- زخم هاي دهان را برطرف مي كند، بدين منظور دم كرده هل را در دهان قرقره كنيد.
- خوشبو كننده دهان است.
- براي تسكين درد گوش ، گرد هل را در گوش بريزيد.
- تب را پايين مي آورد.
- معالج سرماخوردگي است.
- براي تسكين درد روماتيسم مفيد است.
- ضد مسموميت است.
- براي رفع بيماري هاي چشم مفيد است.
تهيه دم كرده هل:
مقدار 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد به مدت 10 دقيقه دم بكشد. سپس آن را صاف كرده و بنوشيد. هل را همچنين مي توان موقع دم كردن چاي، به آن اضافه كرد.
تهيه يك دم كرده دارويي با هل:
براي تهيه يك دم كرده ي گياهي معطر و آرام بخش و خوش طعم، 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سياه، 4عدد دانه ميخك، يك قطعه دارچين نكوبيده و چند حلقه نازك زنجبيل تازه در 600 ميلي ليتر آب بريزيد. آن را به مدت نيم ساعت روي حرارت ملايم قرار دهيد، اما مواظب باشيد نجوشد.
دم كرده را صاف كنيد و به صورت داغ همراه با كمي شير يا عسل بنوشيد.
نوشيدن اين دم كرده دو بار در روز، درماني فوق العاده براي سرفه و سرماخوردگي است.
مضرات مصرف زياد هل:
مصرف زياد هل براي روده ها مضر است. براي رفع اين مشكل، آن را بايد با كتيرا خورد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
ارسالها: 795
موضوعها: 31
تاریخ عضویت: Oct 2011
تشکر های اهدا شده: 14945
تشکر های دریافت شده :22374 بار در 6735 پست
سال تشخيص بيماري : 85-90
دكتر معالج : دكتر عظيمي
داروي مورد استفاده : سینووکس
محل سکونت : تهران
روغن طبیعی هل از دانه هل که یکی از پرکاربردترین ادویه های جهان است، به دست می آید. هل که به ملکه ادویه معروف است، پس از فلفل سیاه در فهرست بهترین ادویه های جهان قرار می گیرد. هل بومی کشور هند است.
خواص روغن هل:
* روغن هل برای ماساژ به کار برده می شود و از اضطراب می کاهد.
*ا فزودن چند قطره روغن آن در آب، میکروب ها را از بین می برد.
* به هضم غذا کمک می کند و سوخت وساز بدن را بهبود می بخشد.
* به نوشته سایت هلث نیوز، مدر است، کاهش دهنده وزن است، فشار خون را کاهش می دهد، سموم را از بدن دفع می کند، رسوب کلسیم و اوره را از کلیه خارج می کند.
* افسردگی و خستگی مفرط را از بین می برد.
* بدن را گرم می کند، باعث ایجاد تعریق می شود و سرماخوردگی را تسکین می دهد.
* اسهال به وجود آمده بر اثر شدت سرما را درمان می کند.
* ضدعفونی کننده و ضد باکتریایی است. غرغره با مخلوطی از آب و روغن آن، دهان را ضد عفونی و بوی بد دهان را رفع می کند.
* غرغره روزانه با مخلوطی از دم کرده هل و دارچین از بدن در برابر آنفلوآنزا و عفونت های باکتریایی مانند گلودرد محافظت می کند.
* مصرف روزانه ۳ گرم هل به مدت ۱۲ هفته فشار خون بالا را کاهش می دهد.
* یک قاشق مرباخوری پودر هل را در یک لیوان شیر بریزید و آن را بجوشانید. مصرف آن با مقداری عسل قبل از خواب تقویت کننده بدن است و مانع از دست رفتن حافظه می شود.
منبع: روزنامه خراسان
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
ارسالها: 185
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Apr 2012
تشکر های اهدا شده: 2265
تشکر های دریافت شده :4044 بار در 811 پست
سال تشخيص بيماري : 1391
دكتر معالج : دکتر حسين اشرفيان
داروي مورد استفاده : سینووکس - سیناژن
محل سکونت : کرج
هل میوه گیاهی از خانواده زنجبیل هاست. هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
جویدن دانه های هل پس از مصرف غذا می تواند بوی بد دهان مثل بوی سیر و پیاز را نیز خنثی کند.
دانه هل تقویت کننده معده، ضدنفخ و بادشکن است.
اگر گرفتار سرماخوردگی و تب هستید، این بار از دانه های هل استفاده نمایید. در صورتیکه عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، شش گرم هل را با غلاف بصورت چای دمکرده و در طول روز به مرور بنوشید.
دمکرده هل برای درمان استفراغ و تهوع کاربرد دارد.
هل تقویت کننده قلب و اعصاب است. البته مراقب باشید که از این دانه معطر زیاد از حد استفاده نکنید، زیرا هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مناسب نیست.
مصرف هل برای رفع سر درد بسیار موثر است و همچنین باعث کاهش حملات صرع می شود. از هل برای تسکین درد رماتیسم استفاده می شود.
اگر دچار ترشی معده می شوید، از دانه های معطر هل استفاده نمایید. دانه های هل خاصیت دارویی اکسپکتورانت دارد و سینوس ها، بینی و سینه را از ترشحات اضافی پاک می کند.
هل خاصیت گرمابخشی و انرژی زایی دارد، به همین دلیل به بهبود روحیه و بازیابی توان از دست رفته کمک می کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی مفید است.
هل کلیه ها را تقویت کرده و در درمان شب ادراری کودکان مفید است.
اگر گرفتار زخم های دهان می شوید، بهترین راه حل برای درمان آن غرغره کردن دم کرده هل درون دهان است.
برای تسکین درد گوش می توانید کمی گرد هل را درون گوش خود بریزید.
شانه ات کو ؟
دنیایم باز به هم ریخته ...
ارسالها: 288
موضوعها: 28
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 1732
تشکر های دریافت شده :3045 بار در 956 پست
سال تشخيص بيماري : 89
دكتر معالج : سلطان زاده
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : زیر سایه خدا
اگر چایی را با دو یا سه عددهل دم کنیم خیلی خوشمزه وخوش بو میشه
سرنوشت را کی توان از سر نوشت......