2013/12/26, 08:21 AM
نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار ازویتامین Cاست.نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.
خواص نارنج عبارتند از :
- نارنج هضم غذا را آسان می کند.
- خوردن نارنج باشکردر رفعیبوستموثر است.
- برای درمان گلودردوفشار خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.
- اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.
- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب،خارش،جوش هاى پوستی ونرم کردن پوست بدن وموى سرمفید است.
بهار نارنج :
شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:
- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن وبوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.
- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را باساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.
- بهار نارنج ضدتشنج بوده وسکسکه را بهبود می دهد.
- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .
- براى رفع قولنج و تقویت اشتهامفید است.
-آروغ وسوزش هاضمه را تسکین مى دهد.
- بوییدن بهار نارنج برای بهبودسرماخوردگی موثر است.
-مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.
- عرق بهار نارنج برای زدودن غم وافسردگی مفید است.
پوست میوه نارنج :
- پوست نارنج نشاط آورو تقویت کننده قلب و معده است.
- اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، ازاستفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند وانگلهاى معده و روده را از بین مى برد.
- ضماد آن باسرکه روى شقیقه ازسردردجلوگیرى مى نماید.
برگ نارنج:
- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.
- بی خوابی ومیگرن را معالجه می کند.
- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.
* تذکر:
- زیاده روى در خوردن نارنج کبدرا ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود وکپک مى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.
گردآوری : نیره ولدخانی , بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :- کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری
خواص نارنج عبارتند از :
- نارنج هضم غذا را آسان می کند.
- خوردن نارنج باشکردر رفعیبوستموثر است.
- برای درمان گلودردوفشار خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.
- اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.
- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب،خارش،جوش هاى پوستی ونرم کردن پوست بدن وموى سرمفید است.
بهار نارنج :
شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:
- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن وبوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.
- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را باساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.
- بهار نارنج ضدتشنج بوده وسکسکه را بهبود می دهد.
- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .
- براى رفع قولنج و تقویت اشتهامفید است.
-آروغ وسوزش هاضمه را تسکین مى دهد.
- بوییدن بهار نارنج برای بهبودسرماخوردگی موثر است.
-مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.
- عرق بهار نارنج برای زدودن غم وافسردگی مفید است.
پوست میوه نارنج :
- پوست نارنج نشاط آورو تقویت کننده قلب و معده است.
- اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، ازاستفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند وانگلهاى معده و روده را از بین مى برد.
- ضماد آن باسرکه روى شقیقه ازسردردجلوگیرى مى نماید.
برگ نارنج:
- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.
- بی خوابی ومیگرن را معالجه می کند.
- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.
* تذکر:
- زیاده روى در خوردن نارنج کبدرا ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود وکپک مى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.
گردآوری : نیره ولدخانی , بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :- کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری
خدایا شکرت....