وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص نارنج - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص نارنج (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%86%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AC)



خواص بهار نارنج - yaro - 2010/07/01

بهار نارنج آرامش ‌بخش و ضدهيجانات دستگاه عصبي است، سردردهاي عصبي و ميگرني را كاهش مي‌‌ دهد و تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بين مي ‌‌برد.

مرتضي صفوي متخصص تغذيه مي گويد: عرق بهار نارنج داراي طبيعت گرم و مقوي جسم و روح است.

پوست نارنج ضد يبوست است و براي افرادي كه معده‌ ي آن ها زياد ترش مي ‌كنند، بهترين دارو است.

مرباي بهار نارنج مقوي معده و ضد تشنج است.

عرق بهار نارنج اشتهاآوري قوي است و براي رفع ضعف اعصاب مفيد و نشاط آور است و در تسكين ناراحتي‌ هاي سينه و تپش قلب مؤثر است.

عرق بهار نارنج براي معطر كردن شربت‌ ها استفاده مي ‌شود، اعصاب را تقويت و بي ‌خوابي را درمان مي‌ كند.

مصرف عرق بهار نارنج تپش نامنظم قلب، تشويش و اضطراب را از بين مي ‌‌برد و افرادي كه مشكل اختلال خواب دارند، مي ‌توانند پيش از خواب، مقداري عرق بهار نارنج با چاي مصرف كنند.

عرق بهار نارنج به جاي ديازپام

با توجه به نتايج به دست آمده از يك مطالعه، از بهار نارنج مي ‌توان به عنوان يك پيش داروي موثر جهت كاهش اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي استفاده كرد.

اين مطالعه با هدف مقايسه ي تاثير عرق بهار نارنج و ديازپام بر اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي توسط دكتر محمود اخلاقي، استاديار گروه بيهوشي مركز تحقيقات گياهان دارويي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و جمعي از همكاران انجام شد.

در اين مطالعه تعداد 60 بيمار 14 تا 48 ساله ي مراجعه‌ كننده به بيمارستان آيت‌الله كاشاني شهركرد جهت عمل جراحي، انتخاب و به طور تصادفي در دو گروه 30 نفره تقسيم شدند.

2 ساعت قبل از عمل به گروه يك 100 سي‌ سي عرق بهار نارنج و به گروه 2 محلول يك قرص 5 ميلي ‌گرم ديازپام در 100 سي ‌سي آب به صورت خوراكي داده شد.

ميزان اضطراب بيماران توسط پرسشنامه اضطراب اسپيل برگر و علائم حياتي بيماران قبل و 2 ساعت پس از دريافت دارو ثبت شد.

يافته‌ هاي اين پژوهش:

گروه‌ ها از نظر ويژگي ‌هاي دموگرافيك، نبض و اضطراب قبل از عمل همسان بودند.

ميزان اضطراب موقعيتي پس از مصرف دارو در هر دو گروه مصرف ‌كننده ي بهار نارنج و ديازپام كاهش يافت.

مقايسه ي دو گروه تفاوت آماري معني ‌داري نداشت.

تغييرات تعداد نبض و فشار خون در هر دو گروه قبل و بعد از مصرف دارو تفاوت آماري معني ‌داري نداشت


خواص نارنج - mahdiye1989 - 2013/12/26

نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار ازویتامین Cاست.نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.

خواص نارنج عبارتند از :
- نارنج هضم غذا را آسان می کند.
- خوردن نارنج باشکردر رفعیبوستموثر است.
- برای درمان گلودردوفشار خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.
- اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.
- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب،خارش،جوش هاى پوستی ونرم کردن پوست بدن وموى سرمفید است.

بهار نارنج :
شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:
- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن وبوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.
- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را باساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.
- بهار نارنج ضدتشنج بوده وسکسکه را بهبود می دهد.
- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .
- براى رفع قولنج و تقویت اشتهامفید است.
-آروغ وسوزش هاضمه را تسکین مى دهد.
- بوییدن بهار نارنج برای بهبودسرماخوردگی موثر است.
-مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.
- عرق بهار نارنج برای زدودن غم وافسردگی مفید است.

پوست میوه نارنج :
- پوست نارنج نشاط آورو تقویت کننده قلب و معده است.
- اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، ازاستفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند وانگلهاى معده و روده را از بین مى برد.
- ضماد آن باسرکه روى شقیقه ازسردردجلوگیرى مى نماید.

برگ نارنج:
- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.
- بی خوابی ومیگرن را معالجه می کند.
- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

* تذکر:
- زیاده روى در خوردن نارنج کبدرا ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود وکپک مى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.

گردآوری : نیره ولدخانی , بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :- کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری