امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص میوه به ، برگ و دانه به
#1
برگ درخت به برای از بین بردن گرفتگی عروق
شخصی از آشنایان به دلیل گرفتگی عروق نیازمند عمل بالن بوده و به توصیه یکی از دوستان به خوردن دم کرده برگ به –همانند چای- به جای چای به مدت 20 روز می پردازد. پس از 20 روز نزد پزشک می رود و پزشک او را از انجام عمل معاف می کند.
لازم به ذکر است برگ درخت به در عطاریها به فروش می رسد
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
 تشکر شده توسط : TootFarangi , najva , amir abbas , mary54 , nahid , سمیرا67 , rey123 , elham 66
#2
دانه‌های «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط‌ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند.

[تصویر:  9716121172172248710425411401291542343386.gif]

درخت «به»، درخت کوچکی است که در خانواده‌ی گل سرخ جای می‌گیرد و پوست ساقه و تنه‌ی آن قهوه‌ای بوده و در اکثر نقاط اروپا، نواحی مدیترانه، آسیا و آفریقای شمالی می‌روید.

برگ‌های آن پوشیده از کرک و صاف است. گل‌های آن درشت، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می‌باشد. این درخت میوه‌های درشت و کروی شکل به شکل گلابی دارد.

میوه‌ی «به» ابتدا به رنگ سبز است و پس از رسیدن، زردرنگ می‌شود و سطح آن پوشیده از کرک بوده و میوه‌ی نارس آن طعمی گس و قابض دارد اما نوع رسیده‌اش شیرین، مطبوع و معطر است.

جالب است بدانید درخت «به» در نواحی مختلف ایران می‌روید و مهم‌ترین نواحی کشت آن گرگان، گیلان و آذربایجان است.

«به» در جاهای دیگر دنیا از جمله آفریقا، مرکز اروپا و خاورمیانه نیز کشت و برداشت می‌شود ولی حدود 75 درصد «به» دنیا، از ایران تأمین می‌شود.


خواص میوه‌ی به

این میوه به دلیل داشتن ترکیبی به نام «پکتین» که از کربوهیدرات‌های پیچیده است، خواص دارویی دارد و به درمان اسهال کمک می‌کند. این میوه دارای خاصیت تقویت‌کننده‌ی معده و التیام ورم روده و مقوی قلب، ضدنفخ، ادرارآور، قاعده‌آور و خلط‌آور است و نقش موثری در بهبود بیماری‌های ریوی دارد.



ترکیبات شیمیایی

در 100 گرم میوه به مواد زیر مواد زیر وجود است

آب 83 گرم

مواد قندی 10 گرم

مواد نشاسته‌ای 5 گرم

کلسیم 10 میلی‌گرم

فسفر 17 میلی گرم

آهن 0/8 میلی گرم

پتاسیم 195 میلی گرم

سدیم 5 میلی گرم

ویتامین آ 40 واحد

ویتامین ث 15 میلی گرم
این میوه دارای خاصیت تقویت‌کننده‌ی معده و التیام ورم روده و مقوی قلب، ضدنفخ، ادرارآور، قاعده‌آور و خلط‌آور است و نقش موثری در بهبود بیماری‌های ریوی دارد

به در طب سنتی

از نظر طب قدیم ایران بهِ شیرین، گرم و تر و بهِ ترش، سرد و خشک است. روغن به، سرد و تر و قابض و به دانه سرد و تر است.

* به تقویت کنده قلب است.

* ادرار آور است.

* نرم کننده سینه است.

* مقوی معده و دستگاه هاضمه است.

* قابض است.

* خونریزی را بند می‌آورد.

* بهِ ترش مسهل است.

* بهِ ترش برای تنگی نفس مفید است.

* بهِ ترش استفراغ را بند می‌آورد.

* اسهال‌های ساده و اسهال خونی را درمان می‌کند.

* به، بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.

* خونریزی از رحم را متوقف می‌کند.

* اثر مفید روی بواسیر درد.

* برای هضم غذا مفید است.

دانه‌ی به یا به دانه

داخل میوه‌ی «به» دانه‌هایی به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای تیره وجود دارد. این دانه‌ها منبع بسیار خوبی از موسیلاژ (لعاب) هستند و حدود 20 تا 22 درصد وزن دانه را لعاب روی آن تشکیل می‌دهد.

دانه‌های «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط‌ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند.

به علاوه، آن‌ها در مصارف صنعتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند به طوری که از لعاب این دانه در محصولات آرایشی و مجعد کردن موها استفاده می‌شود. البته یکی دیگر از موارد مصرف لعاب دانه «به» آهار دادن پارچه‌های گران‌قیمت است.


خواص به دانه

1- لعاب به دانه را روی زخم‌ها و سوختگی‌ها بگذارید تا باعث شفای سریع آن‌ها شود.

2- ضد تب است.

3- اسهال خونی و ساده را درمان می‌کند.

4- برای درمان جراحات گلو موثر است.

5- سرفه را برطرف می‌کند.

6- برای درمان تورم‌های داخلی بدن مفید است.

7- برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان، لب و بواسیر، لعاب به دانه را روی موضع بمالید.

8- برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.

9- آفتاب‌زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.

10- جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
شکوفه به

خواص دم کرده گل و شکوفه به

1- سردرد را برطرف می‌کند.

2- مقوی معده است.

3- سینه را صاف و تقویت می‌کند.

4- سرفه کودکان را برطرف می‌سازد.

5- برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.

خواص برگ و شاخه های به

1- جوشانده برگ درختِ به، ورم چشم را مداوا می‌کند.

2- زخم‌ها را با جوشانده‌ی برگ به بشویید.

3- قابض است.

4- ضماد برگِ درخت به برای ورم چشم مفید است.
دانه‌های «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط‌ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند

خواص روغن به

1- برای برطرف کردن زنگ زدن گوش مفید است.

2- سرگیجه را برطرف می‌کند.

3- برای مداوای زخم‌های دهان مفید است.

4- خونریزی ریوی را درمان می‌کند.

5- اسهال مزمن را برطرف می‌کند.

6- دوست کبد است و ورم کبد را رفع می‌کند.

7- زخم روده‌ها را درمان می‌کند.


روش‌های استفاده از گیاه به

1- به دانه

* برای مصرف به دانه می‌توانید یک قاشق چای‌خوری از دانه‌های آن را کمی در آب خیس و سپس استفاده کنید.

* همچنین می‌توانید چند «دانه به» روی زبان قرار دهید و لعاب آن را ظرف چند دقیقه بمکید.

* جوشانده‌ی دانه به: 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آن‌قدر بجوشانید تا به صورت ژله در آید.



نکته: دانه‌ی به را هرگز نجوید

توجه داشته باشید که دانه «به» را باید فقط به طریقی که گفته شد، مصرف کرد و هرگز نباید آن را به صورت له‌شده یا خردشده، جوشاند و خورد، زیرا با این کار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) می‌شوند و اسید سیانیوریک تولید می‌کنند که اسیدی خطرناک است. با مکیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع می‌شود. در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید می‌شود.



2- شیره‌ی به

50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آن‌را روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد.


3- جوشانده‌ی برگ درخت به

30 گرم برگ درخت به را در یک لیتر آب‌جوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید.


4- دم کرده‌ی گل به

30 گرم گل به را در یک لیتر آب‌جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بکشد.


5- روغن به

به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آن‌را بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد.


[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : melody , booshveg , نازلی , nahid , سمیرا67 , rey123 , elham 66
#3
به، درمانی برای سرماخوردگی

به پخته و بخارپز برای عفونت ریه و سرماخوردگی مفید است و می‌تواند در تقویت سیستم تنفسی مفید باشد.

[تصویر:  2251499913513412188191591758624119520119486.jpg]

مصرف بهِ بخارپز می‌تواند برای تقویت سیستم تنفسی و عفونت ریه مفید باشد. این میوه معمولاً در فصل پاییز وارد بازار می‌شود و فیبر زیادی دارد که می‌تواند برای کاهش اسید اوریک و کلسترول مفید باشد.


مریم شیرمستی، کارشناس تغذیه، در خصوص خواص به گفت: این میوه کم کالری است و می‌تواند در دسته سبزیجات نیز دسته‌بندی شود و چون مقدار قند موجود در آن کم است مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت ممنوعیتی ندارد.


به گفته این کارشناس تغذیه، ویتامین C موجود در این میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.


شیرمستی با اشاره به رنگ زرد موجود در به، یادآوری کرد: این رنگ زرد نشان‌دهنده وجود بتاکاروتن و پیش ساز ویتامین A است که می‌تواند برای شادابی پوست و پیشگیری از انواع سرطان مفید باشد. فیبر فراوان موجود در این میوه همچنین در پیشگیری از یبوست و سرطان روده مفید است.
مصرف بهِ بخارپز می‌تواند برای تقویت سیستم تنفسی و عفونت ریه مفید باشد

این کارشناس تغذیه با بیان خواص درمانی دانه‌های به هم افزود: این دانه‌ها اگر در آب گرم قرار گیرند موسیلاژ موجود در آن آزاد می‌شود و این ترکیبات ژله‌ای برای التهاب تارهای صوتی و ریه مفید است. مراقب باشید دانه ها را نباید بجوید.


به پخته و بخارپز برای عفونت ریه و سرماخوردگی مفید است و می‌تواند در تقویت سیستم تنفسی مفید باشد.


[تصویر:  tea.jpg]

چای به

دکتر مهرداد کریمی، متخصص طب سنتی در مورد چای به می‌گوید: معمولاً آنچه در متون سنتی به عنوان چای انواع میوه‌ها اشاره می‌شود همان دمنوش است و منظور از چای «به» در واقع همان دمنوش «به» است.



دمنوش «به» یکی از نوشیدنی‌های سنتی قدیمی ایرانی است که برای تهیه آن ابتدا باید «به» را خشک کرد. البته برای خشک کردن «به» هرگز نباید آن را تحت حرارت یا آفتاب قرار داد. روش درست این است که آن را به قطعات کوچک تقسیم کنیم و در سایه قرار دهیم تا خشک شود. اگر «به» را یک تکه بگذاریم گرچه روند خشک شدن طولانی‌تر می‌شود اما مواد بیشتری در آن باقی می‌ماند.


وقتی «به» خشک شد، می‌توان آن را بسته‌بندی کرد و در فریزر قرار داد. برای تهیه دمنوش «به» باید به اندازه نصف قاشق غذاخوری «به» خشک‌شده را در یک لیوان آب جوشیده ریخت و در آن را گذاشت تا دم بکشد. بعد از یک ربع این دمنوش آماده نوشیدن است.

این دانه‌ها اگر در آب گرم قرار گیرند موسیلاژ موجود در آن آزاد می‌شود و این

ترکیبات ژله‌ای برای التهاب تارهای صوتی و ریه مفید است

در فصولی که «به» در دسترس است، می‌توان برای تهیه دمنوش آن از میوه تازه هم استفاده کرد. به این ترتیب که میوه را رنده می‌کنند و یک قاشق غذاخوری از آن را در آب جوش می‌ریزند و بعد از یک ربع دمنوش به دست آمده را مصرف می‌کنند. البته بهتر است آن را صاف و بعد میل کنید.


خوردن این دمنوش بعد از غذا اشکالی ندارد اما در این شرایط باید کمی غلیظ‌تر مصرف شود و میزان آب جوشیده اضافه شده به نصف لیوان کاهش یابد تا به تقویت دستگاه گوارش کمک کند. این نوشیدنی آرامش‌بخش است و به تقویت قوای مغزی نیز کمک می‌کند.
 تشکر شده توسط : hadisss , nahid , سمیرا67 , elham 66
#4
برای سرماخوردگی که سینه خس خس میکنه وخیلی خشکه به رو بخارپز کنین یه کم دارچین روش بریزین بخورین خیلی خوب جواب میدهagreement2
به اندوه خود لبخند بزن...
 تشکر شده توسط : elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 4,118 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 35,882 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 26,246 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 19,705 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 143,464 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 6,603 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 28,260 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 8,703 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 39,508 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 57,299 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان