شلغم غذای مغز و اعصاب
سلامت نیوز : علی اکبر کمالی کارشناس صنایع غذایی در گفت و گو با سینا نیوز در یزد با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامینها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: «شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد میباشد.»
وی با اشاره به فواید درمانی این ماده غذایی اظهار داشت: «شلغم اشتها را تحریک، نور چشم و قوه بینایی را افزایش داده و شب کوری را درمان میکند.»
این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به خاصیت ضدعفونی کنندگی معده به وسیله شلغم افزود: «مصرف شلغم هنگام ناشتا بودن برای تقئست نواحی پهلو و سینه مفید است. همچنین شلغم در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی، سنگهای کلیه، مثانه و کبد مفید بوده و سردی را از بین میبرد.» وی با اشاره به اینکه شلغم سرفه را برطرف، سینه، معده و روده را نرم میکند، عنوان کرد: «این ماده غذایی نه تنها خون ساز است و کم خونی را درمان میکند، بلکه فشار خون را تنظیم، حافظه را تقویت و موجب رشد و استحکام استخوانها میشود.» کمالی خاطرنشان کرد: «شلغم برای رشد و نمو استخوان مفید است، همچنین شلغم قوای جنسی را تقویت رحم را پرورش میدهد.»
وی با بیان اینکه نوزاد مادری که در دوران بارداری شلغم خورده است، به آسانی دندان در میآورد افزود: «استحکام زودتر استخوان نوزاد، زودتر راه افتادن کودک و سخن گفتن کودک از دیگر فواید مصرف شلغم در دوران بارداری است. همچپنین مصرف آن در این دوران کودک را در مقابل بیماریها مقاومتر میکند.» این کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه شلغم غذای مغز، اعصاب، موها، خون و پوست است، گفت: «شلغم اعصاب را تقویت میبخشد و در درمان بسیاری از بیماریهای پوستی موثر است.»
پیشگیری از بیماریهای تنفسی با مصرف شلغم
کمالی تصریح کرد: شلغم از جذام جلوگیری کرده و به همراه گوشت شهوت را افزایش میدهد از دیگر سو، آب شلغم قند خون را کاهش میدهد؛ همچنین جوش صورت را نیز درمان میکند. این کارشناس صنایع غذایی در پایان توصیه کرد: شلغم برای افرادی که معده ضعیفی دارند دیر هضم بوده و نفخ معده را به همراه خواهد داشت.
[بیمارستان فوق تخصصی بیکن مالزی]
مصرف شلغم سبب استحکام لثه ها و دندانها می شود
سلامت نیوز: یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف شلغم به لحاظ دارا بودن كلسیم و پتاسیم سبب استحکام لثه ها، دندانها و استخوانها میشود.
به گزارش سلامت نیوز، یوسف نقیایی ضمن بیان این مطلب، افزود: شلغم در گروه سبزیجات جای میگیرد و همانند سبزیجات می تواند تامین کننده بعضی از ویتامینها و فیبر خوراکی باشد.
وی در خصوص ترکیبات شلغم اظهار کرد: در یكصد گرم شلغم حدود 5 گرم کربوهیدرات، 40 میلی گرم کلسیم ، 126 میلی گرم پتاسیم، 30 میلی گرم ویتامین«ث»،113 میکرو گرم فولات و 1 گرم فیبرخوراکی موجود است.
این کارشناس تغذیه با بیان این كه شلغم فواید بسیاری دارد، خاطر نشان کرد: از فواید آن استحکام دادن به استخوانهاست هر چند مقدار کلسیم زیادی ندارد ولی همان مقدار کم تاثیر مثبتی را بر استخوان ها دارد و مهمتر از آن وجود پتاسیم نسبتا خوب موجود در آنست که برای کارکرد لثه و قلب مفید است.
وی افزود: ویتامین c موجود در شلغم نقش بسیار خوبی از جمله محکم شدن لثهها و دندان، پیشگیری از عفونتهای لثه، افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن دارد و همچنین با داشتن فولات از بروز کمخونی ناشی از کمبود فولیک در بدن میتواند پیشگیری کند.
این کارشناس تغذیه در پایان در خصوص دیگر فواید شلغم گفت: این ماده غذائی به دلیل داشتن ماده گلوکوسینولیتها از خواص ضد سرطانی به خصوص پیشگیری از سرطان روده بزرگ، یبوست، افزایش اشتها، نرم کردن سینوسها، بهبود سرفه، دفع سنگهای کلیوی و حل کردن اسید اوریک برخوردار است.
[بیمارستان فوق تخصصی بیکن مالزی]
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره