. . .
انواع مختلف لوبیای سبز سویا دارای 30 تا 40 درصد پروتئین است که با فرآوری آن از طریق کاهش یا حذف مواد غیرپروتئینی از قبیل آب، روغن و کربوهیدراتها سه فرآورده عمده از آن بهدست میآید
پروتئین سویا که فراوردهای است با 50 تا 65 درصد پروتئین خالص، کنسانتره سویا که 65 تا 90 درصد پروتئین دارد و بالاخره ایزولات سویا که میزان پروتئین آن بیش از 90 درصد است.
لوبیای سویا تنها حبوباتی است که پروتئین موجود در آن در مقایسه با سایر حبوبات بسیار شبیه به پروتئینهای حیوانی بوده و میتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای گوشت مورد استفاده قرار گیرد.
پروتئینهای موجود در سویا شامل اغلب اسیدهای آمینه اصلی مورد نیاز انسان است.
همچنین این دانه غذایی منبع سرشاری از لیزین است که یک اسید آمینه ضروری برای تغذیه انسان به حساب میآید.
سویا همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از املاح معدنی شامل کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر است.
همچنین پروتئین سویا منبع سرشاری از ترکیباتی موسوم به ایزوفلاونها است که در پیشگیری از سرطانها، جلوگیری از پوکی استخوان و جلوگیری از وقوع بیماریهای قلبی- عروقی نقش بسیار مهمی دارد.
غذاهای حاوی سویای ایزوله و غنی شده از کلسیم میتوانند مکملهای مناسبی برای بیماران فشار خونی باشند.
پروتئین سویا به دلیل داشتن مقادیر زیادی از ایزوفلاونها که یک نوع آنتی اکسیدان موثر در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی در پروستات است، میتواند سبب بهبود عملکرد پروستات شود.
گفتنی است در صورتی که استروژنهای قوی این گیرندهها را در پروستات تحریک کنند، سبب بزرگ شدن پروستات میشوند که به نظر میرسد ایزوفلاونهای موجود در سویا مانع از این عمل خواهند شد.
به رغم فواید بسیار متعدد لوبیای سویا و محصولات آن، این لوبیای سبز دارای برخی خواص نه چندان مطلوب نیز هست که بعضاً ممکن است محدودیتهایی را برای مصرف آن ایجاد کند.
از جمله این محدودیتها میتوان به ایجاد ناراحتی و نفخ شکم در هنگام مصرف لوبیای سویا و محصولات حاصل از آن اشاره کرد که علت آن وجود دو قند استاکیوز و رافینوزاست.
هر چند که مطالعات اخیر برخی اثرات مفید از قبیل جلوگیری از یبوست و اسهال، محافظت از کبد در هنگام سم زدایی، اثرات ضد سرطانی و همچنین خاصیت کاهش فشار خون را نیز به این دو قند نسبت داده است . . .
انواع مختلف لوبیای سبز سویا دارای 30 تا 40 درصد پروتئین است که با فرآوری آن از طریق کاهش یا حذف مواد غیرپروتئینی از قبیل آب، روغن و کربوهیدراتها سه فرآورده عمده از آن بهدست میآید
پروتئین سویا که فراوردهای است با 50 تا 65 درصد پروتئین خالص، کنسانتره سویا که 65 تا 90 درصد پروتئین دارد و بالاخره ایزولات سویا که میزان پروتئین آن بیش از 90 درصد است.
لوبیای سویا تنها حبوباتی است که پروتئین موجود در آن در مقایسه با سایر حبوبات بسیار شبیه به پروتئینهای حیوانی بوده و میتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای گوشت مورد استفاده قرار گیرد.
پروتئینهای موجود در سویا شامل اغلب اسیدهای آمینه اصلی مورد نیاز انسان است.
همچنین این دانه غذایی منبع سرشاری از لیزین است که یک اسید آمینه ضروری برای تغذیه انسان به حساب میآید.
سویا همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از املاح معدنی شامل کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر است.
همچنین پروتئین سویا منبع سرشاری از ترکیباتی موسوم به ایزوفلاونها است که در پیشگیری از سرطانها، جلوگیری از پوکی استخوان و جلوگیری از وقوع بیماریهای قلبی- عروقی نقش بسیار مهمی دارد.
غذاهای حاوی سویای ایزوله و غنی شده از کلسیم میتوانند مکملهای مناسبی برای بیماران فشار خونی باشند.
پروتئین سویا به دلیل داشتن مقادیر زیادی از ایزوفلاونها که یک نوع آنتی اکسیدان موثر در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی در پروستات است، میتواند سبب بهبود عملکرد پروستات شود.
گفتنی است در صورتی که استروژنهای قوی این گیرندهها را در پروستات تحریک کنند، سبب بزرگ شدن پروستات میشوند که به نظر میرسد ایزوفلاونهای موجود در سویا مانع از این عمل خواهند شد.
به رغم فواید بسیار متعدد لوبیای سویا و محصولات آن، این لوبیای سبز دارای برخی خواص نه چندان مطلوب نیز هست که بعضاً ممکن است محدودیتهایی را برای مصرف آن ایجاد کند.
از جمله این محدودیتها میتوان به ایجاد ناراحتی و نفخ شکم در هنگام مصرف لوبیای سویا و محصولات حاصل از آن اشاره کرد که علت آن وجود دو قند استاکیوز و رافینوزاست.
هر چند که مطالعات اخیر برخی اثرات مفید از قبیل جلوگیری از یبوست و اسهال، محافظت از کبد در هنگام سم زدایی، اثرات ضد سرطانی و همچنین خاصیت کاهش فشار خون را نیز به این دو قند نسبت داده است . . .
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !