امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص سبوس گندم و برنج
#11
من چند وقته حتی از برنج فروشان عمده برنج قهوای میخوام اصلا confused نمدونن .یکی دو مغازه ولی آنهم گرانتر از برنج سفید.ارزش غذایی بالایی دارد مخصوصا برای جوانان وکسانی که فعالیت زیاد دارن.
مواظب آن کس باشید. که جز به بارگاه خدا شکایت به جایی نبرد.
#12
Thumbs Up 
سبوس گندم كلسترول خون را كاهش ميدهد


سبوس یکی از مواد بسیار مفید کندم است و عده ای به غلط شهرت داده اند که سبوس در معده هضم نمی شود و باید آرد را الک کرد و آن را گرفت .

تجربیات علمی دانشمندان و غذا شناسان عکس این موضوع را ثابت کرده و حتی اخیراْ ثابت شده است که عصیر روده ها ( شیره روده ) قسمت زیادی از سلولز را حل می کند و بقیه آن به مصرف پاک کردن و جارو کردن روده به کار می رود.

درست است که سلولز سبوس تا اندازه ای دست نخورده با مدفوع خارج می شود اما این دلیل آن نیست که در قضاوت عجله کنیم و بگوییم این مواد برای انسان قابل جذب نیستند و باید خارج شوند وحتی عده ای بدون جهت این مواد را متهم سازند که در معده تولید خراش کرده و زخمهای ناسوری ایجاد می نماید .

در این اینجا حقیقت چیز دیگری است و آنچه غذاشناسان می گویند چنین است .

سلولزهایی که ما می خوریم مخصوصاْ سبوس نان تا اندازه ا ی قابل هضم نیستند و مخصوصاْ از معده دست نخورده خارج می شوند ولی این قسمتها ی هضم نشده دارای فواید دیگری هستند که از جماه آنها یکی ایجاد حرکات دودی معدی است .

این حرکات دودی ظا هراْ اثر مفید و مطبوعی نیستند ولی در حقیقت بسیار مهم و ضروری می باشند .

معده را تحریک می کنند و این تحریکات فواید زیادی دارند و سبب تقویت معده می شوند .

از طرف دیگر مشاهده می کنیم که موادی که با الک از آرد خارج می شوند از قبیل سبوس - کلوتن و نطفه دارای فواید زیادی می باشد .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مصرف سه قاشق مرباخوری پودر سبوس گندم در یک لیوان شیرکم چرب یا یک لیوان آب میوه قبل از صبحانه، برای مدت یک ماه فرد را علیه یبوست بیمه می‌کند.

دانشمندان در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده اند که پودر سبوس گندم مهمترین و قویترین فیبر مکانیکی است.

پودر سبوس گندم به دلیل اینکه دافع قاطع یبوست است به طلای گیاهی معروف شده و کوچکترین عارضه جانبی نیز ندارد.

این تحقیق برای نخستین بار در ایران توسط یک تیم در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شده و در خارج از کشور هم به این گستردگی روی مصرف پودر سبوس گندم تحقیق صورت نگرفته است.

این تحقیق در نهمین کنگره تغذیه که شهریورماه امسال در شهر تبریز برگزار می‌شود پذیرفته شده و به صورت مقاله ارایه خواهد شد.

“یبوست” مادر بیماری‌ها محسوب می‌شود که به گفته پزشکان یبوست حاد یا مزمن با عوارض گوناگون ناشی از متابولیسم ناقص از قبیل دیابت تیپ دو، چاقی‌مرضی، چربی خون بالا، تری گلیسرید، کلسترول بالا، ( لیپو پروتیین‌های بدخیم)، اسید اوریک بالا، پوکی استخوان، کم حجم شدن مغز استخوان، پوسیدگی دندان و حتی لاغری مفرط را بدنبال دارد.

با خوردن پودر سبوس گندم فشار خون،اسید اوریک، کلسترول و تری گلیسرید کاهش می‌بابد و از ناراحی‌های عصبی جلوگیری می‌شود.

کسانی که قصد کاهش وزن سالم را دارند می‌توانند با مصرف پودر سبوس گندم در برنامه غذایی به هدف خود برسند.

یکی دیگر از فواید مهم مصرف پور سبوس گندم از بین بردن سردل سنگین است و نفخ و گاز و فشاری که در روده و معده ایجاد می‌شود از بین می‌رود و برای قطعی شدن از بین رفتن گاز و باد معده باید تربچه قرمز را همراه با پودر سبوس گندم مصرف کرد.

مصرف پودر سبوس گندم درمانگر پولیب‌هایی می‌شود که در کولن یا روده فراخ ایجاد می‌شود و از آن مهمتر ورم معده و ورم روده را درمان می‌کند.

مصرف مداوم پودر سبوس گندم باعث می‌شود فرد علیه یبوست در دوران‌های بعدی زندگی به خصوص در دوران‌های بزرگسالی ایمنی نسبی پیدا کند.

آمار دقیقی از مبتلایان به یبوست مزمن در کشور دردسترس نیست اما در مدت ‪ ۱۰‬سالی که من با بیماران مختلف سروکار داشته‌ام از هر ‪ ۱۰‬نفر مراجعه‌کننده هفت نفر به یبوست مزمن مبتلا بودند.

این بیماری شامل تعویق در تخلیه مدفوع می‌شود و به طور طبیعی ناهار روز شنبه باید یکشنبه غروب یا حداکثر دوشنبه صبح دفع شود.

در این تحقیق گسترده که با همکاری دکتر علی عزیزی انجام شد اثرات فیبر غذایی و تاثیر آن بر متابولیسم (سوخت وسازبدن) و سلامت فرد مورد بررسی قرار گرفت.

در این تحقیق اثر دو نوع فیبر غذایی کم مصرف (پودر سبوس گندم) و پر مصرف (سبزیجات تازه) بر یبوست و کیفیت فیزیکی و شیمیایی مدفوع مورد بررسی قرار گرفت.

فیبرهای غذایی به دودسته مکانیکی و ژله‌ای (اسفنجی) تقسیم بندی شده اند و فیبرهای مکانیکی از طریق یک مکانیسم عصبی شیمیایی باعث بهبود رنگ و بو در مدفوع شده، حجم آن را زمان دفع افزایش داده و بافت مدفوع را آبدار و پوک می‌نماید تا در زمان دفع فشار ایجاد نشود.

یکبار دفع صبح و یکبار دفع غروب حالت نرمال دفع در انسان سالم محسوب می‌شود.

فیبرهای مکانیکی غذایی علاوه بر بهبود خصوصیات مذکور، نظم در دفع، تخلیه روده فراخ و جلوگیری از اثرات فعل و انفعالات سوء میکروبی در روده فراخ بر روی مواد دفعی را بدنبال دارد.

اثرات بهبودی و نظم در دفع، بهبود سلامت کلی در فرد را در پی دارد و از جمله پوست بدن مخصوصا پوست چهره پاک و شاداب شده، فرد احساس سبکی می‌کند و حالت تعادل روانی برای وی ایجاد می‌شود.

ذرت پخته، زرشک، دانه انار و میوه خرمالو به عنوان سایر فیبرهای مکانیکی مفید و قوی است و میوه و سبزیجات بر خلاف اعتقاد عمومی از انواع فیبرهای ضعیف محسوب می‌شوند.

میوه زمانی قدرت و کارایی فیبریک پیدا می‌کند که با پوست مصرف شود و بهترین میوه در این چارچوب نیز گلابی با پوست، سیب با پوست و خیار با پوست است.

نوع دیگر فیبرها، فیبرهای ژله‌ای یا اسفنجی است که دارای ‪ ۳۰‬تا‪ ۴۰‬درصد اثرات دفعی مشابه فیبر مکانیکی می‌باشد اما کاراصلی آنها در بدن شامل کاهش متابولیست‌های سمی خون ( کلسترول ، تری گلیسرید، قند، اسیدهای صفراوی ) است.

پرقدرت‌ترین این نوع فیبرها توت خشک، انجیرخشک، برگ قیسی و سایر خشکبار مانند آلو بخارا و برگه زردآلو می‌باشد.

اساس تحقیق انجام شده هر فرد باید قادر باشد به زمان نرمال دفع مدفوع از مصرف غذا تا زمان دفع پی ببرد ، برای این مسئله نیاز به مصرف مواد “مارکر” یا نشانگر است که بهترین مواد نشانگر نیز به ترتیب اولویت ذرت و زرشک پخته و پوست گوجه فرنگی کبابی است.

این مواد غذایی، فیبرهای مکانیکی پرقدرتی محسوب می‌شوند و اگر ذرت پخته همراه با ناهار روز شنبه مصرف شود تعدادی از دانه‌های ذرت بر اساس دفع نرمال مدفوع ازنظر زمانی باید در مدفوع یکشنبه غروب یا حداکثر در مدفوع دوشنبه صبح مشاهده شود.

در غیر این صورت فرد دچار یبوست و اختلالات متابولیک ناشی از آن می‌باشد، بنابر این هموطنان عزیز بایستی به مصرف فیبرهای غذایی به صورت حداقل یک وعده در روز توجه کنند.

فیبرهای غذایی عنصر حیاتی غذایی ( پروتیین، چربی، کربو هیدرات، مینرال، ویتامین و آب ) محسوب نمی‌شود اما اثر آن در سلامت فرد بی نظیر و بی‌همتا است.

فیبر غذایی ماده‌ای بهشتی است که سلامت جهاز هاضمه فرد را تضمین می کند و اختلالات هاضمه از قبیل ورم معده، ورم روده و روده تحریک پذیر که اساسا درمان دارویی ندارد را به راحتی درمان می‌کند.

براساس قانون اول تغذیه ، رعایت اعتدال غذایی از واجبات است و مصرف فیبر غذایی و نشاسته ( ماکارونی ، سیب زمینی و نان برشته) ، برای دستیابی به تغذیه‌ای نرمال، سالم و بدون عارضه توصیه می‌شود.

فیبر غذایی، حجم مواد دفعی در روده فراخ را زیاد می‌کند و از طریق یک مکانیزم شیمیایی عصبی موجب رفع معضل یبوست می‌شود.

اگر فیبر غذایی مصرف نشود معمولا دفع ‪ ۱۰۰‬یا ‪ ۱۵۰‬گرمی مدفوع هر بار به زحمت خواهد بود در حالیکه بامصرف فیبر غذایی (فیبرهای مکانیکی) میزان دفع مدفوع تا یک کیلوگرم افزایش پیدا می‌کند و هرچه که روده فراخ از مواد دفعی پاک شود، سلامت روانی و فیزیکی شخص بیشتر تامین می‌شود.

با مصرف غذای سالم و داشتن یک الگوی غذایی سالم، گازهایی از قبیل ‪ CO2، H2‬و ‪ CH4‬از طریق باکتری‌های موجود در روده فراخ تولید می‌شود که این گازها معمولا بدون بو است و نشانه سلامت بدن و سلامت عادت غذایی فرد است.

مصرف چربی و پروتیین‌های حیوانی باعث ایجاد مواد شیمیایی رادیکالی در روده فراخ توسط باکتری‌ها می‌شود که گاز بدبویی را تولید می کند.

فرد سالم و دارای عادت غذایی مرتب و خوب ، همیشه دارای متابولیسم صحیح و سالم می‌باشد که بازتاب آن بی‌بو شدن مدفوع در زمان تخلیه است.

بوی بد موفوع نشانه بیمار بودن متابولیسم فرد است که باید نسبت به این مساله حساس بود زیرا منشا بسیاری از بیماری‌ها بخصوص سرطان روده فراخ از همین نکته به ظاهر ساده نشات می‌گیرد.

رنگ سالم مدفوع قهوه‌ای نه چندان تیره و نه چندان روشن است و هر گونه تغییری در رنگ مدفوع نشان از یک نوع اختلال متابولیک دارد به این ترتیب اگر مدفوع زمان تخلیه به رنگ زرد روشن کف آلود تغییر یابد نشان بالا بودن “چربی خون” است.

اگر کبد نیز دچار کم کاری و نارسایی نهفته باشد بازتاب آن در رنگ مدفوع جلوه می‌یابد و رنگ آن یا تیره و یا کم رنگ می‌شود.

در تحقیقات اخیر خود به این یافته دست پیدا کردیم که در افرادی که اسید اوریک خون افزایش می‌یابد، مدفوع آنها زمان تخلیه رنگ نارنجی براق یا متالیک به خود می‌گیرد.

رنگ موجود در غذا تغییرات رنگی در مدفوع ایجاد می‌کند که این تغییرات ناپایدار است و با قطع مصرف یک نوع غذا، تغییر رنگ مدفوع نیز متوقف می‌شود در حالیکه تغییر رنگ ناشی از اختلال متابولیسم پایدار است .


سبوس
 تشکر شده توسط : farzaneh20 , mahdiye1989 , SSA , محبوب64 , rezami
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,784 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,039 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 30,996 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,064 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,112 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,181 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,659 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,719 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,589 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,289 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست