وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص سبوس گندم و برنج - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص سبوس گندم و برنج (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B3%D8%A8%D9%88%D8%B3-%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC)

صفحه ها: 1 2


مصرف نان سبوس دار به کاهش چربی های شکم کمک می کند - yaro - 2010/11/29

مصرف نان سبوس دار به کاهش چربی های شکم کمک می کند

نان سفید برای تندرستی زیان آور نیست اما چربی های شکم را افزایش می دهد .

پژوهشگران دانشگاه تافتز (tufts) آمریکامی گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد اگر کسی بخواهد از چربی اضافی شکم خلاص شود نان های تیره و سبوس دار مصرف و از خوردن نان سفید دوری کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در این تحقیق شرایط دو هزار و ۸۰۰ نفر را مطالعه و بررسی شد و نتایج آن نشان داد، نان سفید برای تندرستی زیان آور نیست اما چربی های شکم را افزایش می دهد.
این در حالی است که چربی های شکم با خوردن نان به رنگ تیره و تهیه شده از دانه های سبوس دار برطرف می شود،زیرا نان سبوس دار حاوی ویتامین های ب ۱۲، ب ۱۴ و املاح مفید دیگری است که به سادگی چربی های شکم را از بین می برد.
“نیکولا میکن”، محقق این بررسی توصیه کرد، نباید در مصرف نان تیره زیاده روی کرد،زیرا ممکن است عوارض داشته باشد.
محققان بر این باورند، مصرف معقول نان سبوس دار، سه مرتبه در روز همراه با یک بار نان سفید می تواند در یک دوره دو تا سه ماهه سبب کاهش وزن و کاهش بسیار چربی های شکم شود.
آنان همچنین بر مصرف میوه ها و سبزی ها و پرهیز از مصرف دخانیات، غذای چرب و الکل تاکید کردند.


خواص سبوس برنج - فرناز - 2011/11/21

برنج سبوس دار نسبت به برنج سفید مغذی تر است....



به نوشته هلث نیوز، این برنج که نوعی کربوهیدرات پیچیده است حاوی ۱۵ نوع ماده مغذی از جمله ویتامین های B، نیاسین و پتاسیم است.

* سرشار از فیبر است و با کمک کردن به سیستم هاضمه باعث دفع ضایعات از بدن می شود.

* منبع عالی منگنز است. این ماده مغذی برای تقویت استخوان، عصب و میزان قند خون مفید است.

* سلنیم موجود در آن، از سلول های بدن محافظت و عملکرد تیروئید را منظم می کند.

* ترکیبی از سلنیم و فیبر در آن به بدن کمک می کند تا مانع از بروز سرطان روده بزرگ شود.

* برخی محققان معتقدند، برنج قهوه ای میزان کلسترول را کاهش می دهد.

* میزان فشار خون را کنترل می کند.

* ویتامین E در آن مانع از بروز ناراحتی های قلبی مادرزادی می شود.

* بررسی ها نشان می دهد، زنانی که از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای استفاده می کنند، در دوران یائسگی کمتر در معرض خطر ناراحتی قلبی قرار می گیرند.

* برای پوست مفید است.

* سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

* رژیم غذایی حاوی غلات سبوس دار، میوه تازه و سبزی در کاهش وزن موثر است.

* مانع از بروز سردردهای میگرنی می شود.

* ماده غذایی مفیدی برای بیماران دیابت نوع ۲ محسوب می شود.


* در افرادی که غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای مصرف می کنند خطر سکته ۳۰ درصد کاهش می یابد.


RE: برنج سبوس دار حاوی 15 نوع ماده مغذی است - شفا یافته - 2011/11/22

برنج قهوه ای برنجی است که فقط یک لایه سبوس سخت اولیش برداشته شده و در این مرحله 3لایه دیگه سبوس برداشته میشه تا برنج سفید بدست میاد و همه این خواص ذکر شده فقط بدلیل وجود سبوس برنج هست.
برنج سفید کالری بسیار بیشتری داره ولی فاقد املاح هست که همین باعث چاقی میشه.
در کشورهای دیگر برنج قهوه ای طرفداران زیادی داره اما در ایران حتی برای بسیاری از افراد شناخته شده نیز نیست.
بهتر است بجای برنج سفید، برنج قهوای را جایگزین کرد.
(دقت داشته باشید زمان دم کشی برنج تقریبا دوبرابر برنج سفید هست.)

من معمولا برنج قهوه ای میخورم. اگر بنابر شرایطی مجبور به پخت برنج سفید باشیم، پودر سبوس را موقع پخت اضافه میکنیم.
پودر سبوس را هم میشه بطور جداگانه مانند اضافه کردن به سالاد، خورشت و هر خوراک دیگری استفاده کرد.


سبوس برنج درمانی بی‌ضرر برای یبوست‌های بدون علت مشخص - ehsan 10054 - 2012/02/21

سبوس برنج درمانی بی‌ضرر برای یبوست‌های بدون علت مشخص

«یبوست از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که افراد در سنین مختلف را درگیر می‌کند»، گفت:«سبوس برنج و سبوس سایر غلات محتوی فیبر فراوان هستند و به عنوان یک درمان ساده و بی ضرر یبوست‌هایی که علت مشخصی ندارند مطرح است.»

یبوست از شایع ترین مشکلات گوارشی است که افراد در سنین مختلف را درگیر می کند گرچه بروز این بیماری در سنین مختلف علل مختلفی دارد به عنوان مثال یبوست در نوزادان وکودکان با بروز این بیماری در سالمندان متفاوت است و کودکی که به این بیماری دچار می شود بایستی حتما از نظر علل بروز این بیماری و احتمال اختلالات مادرزادی بررسی شود.»

بروز یبوست در سنین جوانی علل مختلفی دارد و ممکن است به دلیل اختلالات عضوی یا غیرعضوی در فرد باشد، در افراد سالمند هم می‌تواند ناشی از کاهش حرکت دستگاه گوارش به دلیل حالت فیزیولوژیک باشد و در حالت عادی دفع مدفوع در افراد مسن کمتر از افراد جوان است و علت بروز یبوست در هر سنی نیاز به بررسی دارد.»

علل یبوست در نوزادان و کودکان بسته به اینکه از چه سنی بروز پیدا کند این مسئله حائز اهمیت است و اگر نوزادی از بدو تولد دچار یبوست باشد به طور جدی اختلالات مادرزادی مثل اختلالات ارثی از بین رفتن ونداشتن سلول های عصبی در قسمتی از جدار روده می تواند باعث بروز یبوست های شدید شود و با شک به این اختلالات مادرزادی در نوزاد بررسی‌هایی مثل گرافی با باریوم و یا مانومتری رکتوم و مقعد توصیه می‌شود و در برخی موارد که علل بروز یبوست اختلالات مادرزادی باشد جراحی برای درمان نوزاد توصیه می‌شود.»

از دیگر علت های بروز یبوست در سنین کودکی ضمن اینکه همچنان علل مادرزادی در بروز آنها مطرح هستند یبوست عادی است که به عنوان یک عامل مهم مطرح است و از زمانی که کودک یاد می گیرد چگونه مدفوع خود را کنترل کند خود را نشان می‌دهد، استرس‌هایی که در زندگی کودک در این دوران پیش می‌آید در این بیماری تاثیر گذار است به عنوان مثال کودکی که تازه وارد مهدکودک شده است و یا کودکی که به تازگی به مدرسه می‌رود تا زمانی که به شرایط مدرسه و نشستن بر سر کلاس عادت کند این یبوست به دلیل تغییرات در عادات غذایی که در شرایط جدید پیش آمده است خود را نشان می‌دهد.»

علل بروز یبوست در نوجوانان و بالغین جوان و افراد جوان گرچه بررسی علل عضوی مهم است اما باید به عللی مثل سندرم روده تحریک‌پذیر که همراه با یبوست و اسهال متناوب و یا یبوست به تنهایی است توجه داشته باشیم، گرچه بسیاری از این افراد عادت‌های غذایی مثل کم مصرف کردن فیبر غذایی و مایعات دارند که می تواند یکی از علل مهم یبوست باشد، به هر حال در جوانانی که یبوست به طور مزمن وجود دارد بررسی های اولیه برای رد علل عضوی توصیه می‌شود.»برخی از اختلالات متابولیک یا اختلال در غدد درون ریز می تواند باعث یبوست در فرد شوند که از جمله مهم ترین آنها کم کاری تیروئید و دیابت است، یادمان باشد که در برخی از جوانان مصرف بعضی از داروها ممکن است وی را به این مشکل دچار کند و ممکن است فرد به این مسئله توجهی نداشته باشد، مصرف داروهایی که محتوی کلسیم و یا آهن هستند در بروز یبوست جوانان می تواند نقش داشته باشد.»

مصرف داروها در تمامی سنین می توانند از علائم مهم بروز یبوست باشند، این مسئله به ویژه در افراد مسن که داروهای متفاوت مصرف می کنند می تواند مهم باشد مثل مصرف برخی داروهای تقویتی، داروهای کاهنده فشار خون، داروهای بیماری های قلبی، داروهای اعصاب.

در افراد مسن یبوستی که تازه شروع شود می تواند علامت سرطان باشد بنابراین یبوست در این گروه از افراد نیاز به بررسی سریع و جدی و اقدام مناسب دارد.»برای تشخیص علل یبوست در سنین مختلف اقدامات مختلفی توصیه می شود ومعمولا انجام آزمایش های خون و مدفوع در سنین مختلف توصیه می‌شود تا مواردی مثل اختلالات متابولیک زودتر تشخیص داده شود.در مورد افراد مسن که مشکوک به سرطان هستند انجام کلونوسکوپی توصیه می‌شود و در مواردی که کاهش سرعت روده محتمل است تست هایی برای بررسی سرعت روده با مارکرهای مخصوص و گرفتن عکس توصیه می‌شود، همچنین در بیمارانی که اختلال عملکرد راست روده و مقعد در دفع مدفوع محتمل است مانومتری که سنجش حرکات انتهایی روده است ممکن است انجام شود.»

:«درمان یبوست بستگی به علت ایجادکننده دارد و در افرادی که بروز یبوست علل مشخصی ندارد رژیم های غذایی حاوی آب زیاد و مایعات فراوان و فیبر زیاد توصیه می شود، ورزش در افرادی که تحرک کمی دارند در درمان یبوست می‌تواند مفید واقع شود و درمان یبوست در مورد افرادی که علت مشخصی باعث بروز یبوست در این افراد شده است درمان علت زمینه مهم است که ممکن است دارو درمانی و یا در پاره ای از موارد جراحی راه درمان باشد.»

وی خاطر نشان کرد:« سبوس برنج و سبوس سایر غلات محتوی فیبر فراوان هستند که در افرادی که فیبر در رژیم غذایی آنها کم است به عنوان یک درمان ساده و بی ضرر یبوست هایی که علت مشخصی ندارند مطرح است اما باید توجه داشت که فیبر غذایی که به عنوان درمان یبوست استفاده می‌شود بایستی حتما با آب فراوان مصرف شود و در مورد بیمارانی که انسداد روده‌ای دارند و یا یبوست آنها بیش از 3 روز همراه با دل درد است مصرف سبوس برنج و سبوس سایر غلات می تواند مضر باشد.»


--------------------------------------------------------------------------------



سیمرغ/گردآوری:گروه تندرستی و زندگی سالم
http://www.tebyan-zn.ir/healthy_safe_life.html




خواص سبوس گندم - amirreza - 2012/06/24

سبوس گندم داروي شفا بخش يبوست است و مطلقا هيچ ماده يا دارويي در اين مورد رقيب سبوس گندم نيست. سبوس گندم باعث مي‌شود مدفوع نرم و سنگين شده و بسرعت دفع شود و سلامت روده بزرگ را تضمين مي‌كند. اگر هر روز حدود سه‌چهارم ظرفيت يك ليوان متوسط سبوس متراكم كارخانجات آرد سازي خورده شود، دفع آسان‌تر صورت مي‌گيرد.
در حال حاضر، در تعدادي از كلينيك‌ها و آسايشگاه‌ها و بيمارستان‌ها، داروهاي ملين را كنار گذاشته‌اند و سبوس گندم را جانشين آن كرده‌اند. در يك آزمايش در بيمارستان عمومي برايتون، پزشكان بيمارستان، براي پسران و بيماران مبتلا به يبوست مزمن، روزانه 15 گرم سبوس گندم به غذاي آنها كه شامل سيب‌زميني، سوپ، غلات و ساير انواع غذاها مي‌شد، اضافه كردند. اين آزمايش بخصوص در مورد مردان آثار مفيدي داشت. همين‌طور در يك آسايشگاه در نيوجرسي، مصرف حدود 15 گرم سبوس گندم مخلوط با آرد جو دوسر در روز، يبوست مزمن بيماران را تا حدود 60 درصد درمان كرده است.
البته سبوس به علت داشتن مقدار زيادي سلولز، دير هضم است و خوردن نان سبوس‌دار سنگين است و ترشي معده را زياد مي‌كند و در صورت وجود زخم يا حالت سرطاني، باعث درد دستگاه هاضمه و خون‌ريزي روده‌ها مي‌شود و اشخاص مبتلا به ترشي معده نبايد نان سبوس‌دار بخورند.
بر اساس آنچه در كتب طب سنتي آمده، سبوس نرم‌كننده و خنك‌كننده است. دم كرده 50 گرم سبوس در يك ليتر آبجوش براي رفع سرفه و زكام و كاهش حرارت تب مفيد است. مصرف دم‌كرده سبوس با كمي عسل ملين است و يبوست‌هاي ناشي از نارسايي كبد را رفع مي‌كند و باعث دفع سنگ‌هاي صفراوي مي‌شود.



RE: خواص سبوس گندم - زهرا59 - 2012/06/25

من در مورد سبوس برنج شنیدم که برای اعصاب مفیده و از ریزش مو هم جلوگیری میکنه(که البته این موردو خودم ومامانم تجربه کردیم)wink2


RE: خواص سبوس گندم - # پریسا # - 2012/06/25

فواید مصرف سبوس برای بدن


نان قهوه ای ، نانی است که از آرد دانه های سبوس دار گندم تولید شده و نان سفید، نانی است که از آرد بدون سبوس تولید شده و پوسته ی گندم (سبوس) آن حذف شده است.

بسیاری از پزشکان تا اوایل دهه ی سی قرن بیستم سبوس را یک ماده ی زاید و اضافی که موجب خراش روده ی بزرگ (کولون) می شد ، به حساب می آوردند. اما با پژوهش های جدید دو دهه ی گذشته فواید فراوان نان سبوس دار اثبات شد و سبوس به عنوان یک داروی موثر طبی برای بیمارانی که همیشه از مسئله ی یبوست یا اختلالات روده ی بزرگ رنج می برند، شناخته شد.

این ماده ی موثر حیاتی هم اکنون در داروخانه های ایالات متحده و سراسر اروپا در فروشگاه های مواد غذایی کشورهای پیشرفته به صورت بسته بندی های شکیل عرضه می گردد.


کشفیات جدید علمی در خصوص فواید سبوس

هم اکنون پزشکان اتفاق نظر دارند که سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود . جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.

توصیه می شود همراه با مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.

بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد، اکثر مردم می شناسند و می دانند که مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

البته باید گفت که فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شوند. سبوس گندم جزء فیبرهای غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ تاثیر زیادی دارند.

سبوس جو و برنج جزء فیبرهای محلول می باشند که اثر زیادی در کاهش کلسترول خون دارند.


سبوس، ملین و مسهل قوی ( ضد یبوست )

یکی از پژوهشگران علوم تغذیه و فیزیولوژی دستگاه گوارش به نام جین کاربر می گوید : "در تنظیم سیستم گوارشی و رفع یبوست هیچ ماده ای با قدرت سبوس برابری نمی کند. سبوس موجب رانش مدفوع در طول لوله های روده ی کوچک و بزرگ شده و در عین حال تاثیر فراوانی بر حرکات موجی شکل روده ها دارد".

علاوه بر آن یبوست باعث جذب سموم مدفوع و ورود آنها به خون شده و خون را کثیف و غلیظ می سازد. پیداست که خون آلوده محیط مناسبی برای تغذیه ی سلول ها و نیز گلبول های سفید و قرمز نبوده و سبب تیرگی رنگ رخسار و رسوب مواد سمی در انتهای مفاصل و درد و التهاب آنها در نواحی کمر و پا می گردد. به ویژه اگر همراه با اوره و اسید اوریک بالا ناشی از مصرف زیاد مواد پروتئینی مانند گوشت های قرمز باشد ، این اثرات تشدید می شود.

یبوست بر سیستم عصبی و روابط و رفتار افراد نیز اثر می گذارد و موجب بروز عصبانیت ، پرخاشگری ، افسردگی ، تنش های روانی، خستگی های مفرط، کوفتگی بدنی، بی حوصلگی، کسالت و سرانجام پیری زودرس در اثر رادیکال های آزاد می گردد.

فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شوند. سبوس گندم جزء فیبرهای غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ تاثیر زیادی دارند.سبوس جو و برنج جزء فیبرهای محلول می باشند که اثر زیادی در کاهش کلسترول خون دارند.

توصیه می شود هنگام مصرف سبوس ، از نوشیدن مایعات به ویژه آب ، آب میوه ها و نیز مصرف روغن زیتون غافل نشوید. این مواد به اثر بخشی سبوس در حفظ سلامتی بدن کمک می کنند.

گروهی از پژوهشگران انگلیسی به سرپرستی "کومانگ" از دانشگاه کمبریج انگلیس، اقدام به مقایسه ی اثر سبوس و اثرات هویج ، کلم و سیب در تنظیم حرکات دودی شکل روده در میان 19 هزار فرد سالم و طبیعی نمودند و به این نتیجه رسیدند که اگر چه سبزیجات و میوه اثرات ملین خوبی در روده های انسان دارند، اما میزان این اثر هرگز به پای تاثیر سبوس بر روده ها نمی رسد.

پژوهشگران دانشگاه کمبریج به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه ی 50 گرم سبوس، وزن مدفوع و سهولت خروج آن از روده ها را دو برابر می کند.

برای دستیابی به چنین اثری باید 5 فنجان هویج یا کلم پخته یا 11عدد سیب خورده شود تا اثر 50 گرم سبوس را در بدن داشته باشد.

در طی پژوهشی دیگر روشن شده که مصرف روزانه 15 گرم سبوس به اضافه ی مصرف انواع غذاهایی مانند دانه های گیاهی، شیر یا سیب زمینی منجر به درمان 60 درصد از مبتلایان به یبوست گردیده است.


فیبر و الیاف گیاهی سبوس عامل باز دارنده ی سرطان کولون

پژوهش های جدید نشان می دهد که مصرف سبوس و نان سبوس دار احتمال پیدایش سرطان کولون و راست روده را کاهش می دهد.

سبوس موجب تخمیر و آزاد سازی ترکیبات ناشی از سوخت و ساز بدن در کولون می گردد و همین پدیده یعنی پیدایش ترکیبات ناشی از فعل و انفعالات متابولیسم، عامل باز دارنده در پیدایش سرطان روده ها و مانع حدوث بیماری های دستگاه گوارش است.


آیا زیاده روی در مصرف سبوس مجاز است؟

همان گونه که کاهش یا عدم مصرف سبوس برای عملکرد سیستم گوارشی مناسب نیست، افراط و زیاده روی در مصرف سبوس نیز عارضه به وجود می آورد. بنابراین توجه به نکات زیر ضروری است :

- زیاده روی در مصرف سبوس ممکن است ایجاد اسهال نماید.

- زیاده روی در مصرف سبوس منجر به انسداد روده و التهاب دیورتیکول روده می شود.

- توصیه می شود پس از مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.

پس رعایت اعتدال و میانه روی در مصرف هر نوع ماده غذایی ( هر چند که مفید باشد ) لازم و ضروری است.


منبع : سلامتی و تغذیه





RE: خواص سبوس برنج - chipchip - 2012/12/11

محققان آمریکایی دریافتند مصرف سبوس برنج می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ در افراد جلوگیری کند.

محققان مرکز سرطان کلرادو با بررسی بر روی فواید سبوس برنج دریافتند خواص موجود در این ماده غذایی می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر باشد.

یکی از محققان ارشد این مطالعه گفت: مواد موجود در سبوس برنج این ویژگی را دارد تا خاصیت ضد سرطانی داشته باشد به طور مثال از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد: مواد موجود در سبوس برنج نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند بلکه در ارتقاء کارایی سلول‌های سالم نیز کمک کننده هستند.

به گزارش پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، گفته شده از آنجایی‌ که برنج در بیشتر نقاط جهان در دسترس است، گنجاندن سبوس آن در وعده‌های غذایی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامتی بخش اعظمی از جمعیت جهان داشته باشد.


RE: خواص سبوس برنج - ساغر - 2012/12/11

اتفاقا ديروز دكترم گفت سبوس برنج واستون خوبه حتما استفاده كن


RE: خواص سبوس برنج - chipchip - 2012/12/11

برنج سبوس‌دار

برنج سبوس‌دار با قيمت ارزانتر نسبت به برنج سفيد، داراي خواص بيشتري است. به اين علت كه برنج داراي چندين لايه است و در مرحله آسيا براي سفيد كردن آن، اين لايه‌ها برداشته مي‌شود. در نتيجه برنج صيقل داده شده سفيد مي‌شود كه تقريبا هيچ ارزش غذايي ندارد

[تصویر:  9578_746.jpg]

[تصویر:  rice2.jpg]

برنج سبوس دار نسبت به برنج سفيد داراي فيبر بيشتر و مواد معدني، روي و منينزيم است.

برنج سبوس‌دار را مي توان به عنوان مكمل غذايي در سالاد يا به صورت تفت داده شده و نيز در سوپ يا خورش استفاده كرد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

درسته که ما ادعا داریم که مردم با فرهنگ و .... هستیم و خیلی هم رو تاریخ و .... مانور میدیم ولی واقعا اینطوره؟
برنج سبوس دار کلا پیدا نمیشه چون مردم نمیخرن چون اگه کسی بخره میگن طرف فقیره سطحش پایینه پول نداره برنج سفید بخره میره برنج سیاه میخره؟؟!!!!!