امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 4.63
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص زیتون و روغن زیتون
#11
میگن زیتون سیاه فقط مال یونانه و (شاید یه جای دیگه ) و مرغوبترین و گرانترین وخوشمزه ترینه.
بعضی از زیتون سیاههایی که تو بازار هست تقلبیه و به اسم اصلی عرضه میشه.
هسته زیتون رو میشه کوبید ؟
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
#12
(2011/10/08, 07:52 PM)nahid نوشته است: میگن زیتون سیاه فقط مال یونانه و (شاید یه جای دیگه ) و مرغوبترین و گرانترین وخوشمزه ترینه.
بعضی از زیتون سیاههایی که تو بازار هست تقلبیه و به اسم اصلی عرضه میشه.
هسته زیتون رو میشه کوبید ؟

مگه فقط مال یونان نیست ، پس چطور تقلبیه ؟ تقلبیش خاصیت نداره ؟
خداوندا ، سرنوشت مرا خیر بنویس . تقدیری مبارک ، تا هر چه را تو دیر می خواهی زود نخواهم و هر چه را تو زود می خواهی دیر نخواهم .
#13
زيتون سياه تقلبي در بازار كشور !!!؟

رييس ايستگاه تحقيقاتي زيتون طارم از ورود زيتون‌هاي سياه تقلبي به کشور و توزيع گسترده آن در بازار مواد غذايي خبر داد. وي افزود مصرف اين زيتون‌ها كه توسط مواد شيميايي فراوري مي شود عوارض بسيار وخيم و ناگواري بر روي دستگاه گوارش و سيستم ادراري انسان به دنبال دارد.

کريم مصطفوي اظهار كرد: در کل دنيا دو نوع زيتون سياه وجود دارد. يکي زيتون‌هايي است که عمدتاً در کشورهاي اسپانيا و ايتاليا توليد مي‌شود البته هم اکنون اين زيتون‌های سياه اصلي در کشور وجود ندارد و مي‌توان گفت تمامی زيتون‌هاي سیاه موجود در بازار تقلبی هستند.

وي ادامه داد: نوع ديگر اين زيتون‌ها، زيتون سياهي است که کشورهايي مثل ترکيه و لبنان با خريد زيتون سبز معمولي، آنها را با استفاده از سولفات آهن، فرآوري كرده و در بازارهاي کشور و دنيا توزيع مي‌كنند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه کشور ترکيه از طرق مختلف اين زيتون‌ها را فرآوري مي‌کند، عنوان کرد: اين فرآوري باعث مي‌شود که زيتون خام به زيتون سياه تبديل شود كه استفاده از آن از لحاظ سلامتي خطرات عمده‌اي براي فرد به همراه دارد.

رييس ايستگاه تحقيقاتي زيتون طارم ادامه داد: فرآوري اين زيتون‌ها به گونه‌اي انجام مي‌شود که مردم عادي قادر به تشخيص اصلي يا تقلبي بودن آنها نيستند و تنها افراد متخصص مي‌توانند با انجام آزمايش‌هاي لازم به تقلبي بودن آنها پي ببرند.

اين کارشناس به عوارض استفاده از اين زيتون‌ها اشاره کرد و گفت: مصرف اين نوع زيتون‌هاي تقلبي، عوارض فراواني در مغز و معده ايجاد مي‌كند. همچنين به دليل استفاده بيش از حد مواد شيميايي، کليه فرد به صورت کامل از کار مي‌افتد و فرد در معرض خطرات بي‌شماري قرار مي‌گيرد.

اين مقام مسئول با بيان آنکه مردم تا از برندها و الصاق‌هاي نصب شده بر روي ظروف مطمئن نشده‌اند، نبايد اين کالا را خريداري کنند،‌ توصيه کرد: از آنجا که انواع مواد شيميايي که رنگ محصولات کشاورزي را تغيير مي‌دهد، براي سلامتي انسان مضر است، از اين محصولات استفاده نشود.

منبع : http://www.pezeshki.net/fa/content/view/1295/2/

زیتون سبز بخریم یا زیتون سیاه؟

زیتون معمولا در اوایل تابستان شروع به گل دادن می كند و میوه آن كم كم ظاهر می شود و در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد. در این هنگام زیتون سبز است و به تدریج تبدیل به بنفش و قهوه ای و سپس سیاه می شود، به طوری كه در اواخر پائیز كه موقع برداشت میوه است رنگ آن به كلی تیره است. شما با كدام زیتون میانه دارید؟ کدام زیتون را مغذی ‌تر می ‌دانید؟

دكتر آراسب دباغ ‌مقدم، متخصص علوم غذا و صنایع غذایی، به این پرسش پاسخ می ‌دهد.

آقای دكتر! دلیل تفاوت رنگ زیتون‌ ها چیست؟

زیتون از نظر رنگ، دارای انواع مختلفی است كه شاید مهمترین آن ها انواع سبز و سیاه باشد. این نوع زیتون‌ ها به طور طبیعی دارای این رنگ ‌ها هستند ولی غیر از این، در صنایع غذایی، گاهی انواع سبزرنگ آن توسط تركیبات آهن به رنگ تیره متمایل به سیاه در می ‌آیند. البته از لحاظ قانونی باید روی بسته ‌بندی این زیتون ‌ها قید شود كه با استفاده از تركیبات آهن به رنگ تیره درآمده‌ اند.

ولی عده‌ای بر این اعتقادند كه زیتون‌ های سبز در روند رسیدن، كم‌ كم تیره می‌ شوند.

بله، این درست است. زیتون‌ ها به مرور زمان در فرآیند رسیدن از سبز به تیره‌ تر شدن میل می ‌کنند ولی زیتون ‌های سیاه و سبز به كلی 2 نوع متفاوت هستند. موارد تغییر رنگ زیتون از سبز به سیاه، بیشتر تحت تاثیر همان تركیبات آهنی است كه در صنایع غذایی به آن می ‌افزایند تا رنگ آن را تیره كنند.
انواع زیتون

این تركیبات ضرری ندارند؟

در این خصوص 2 نظر كاملا متفاوت وجود دارد. بعضی‌ ها اعتقادی به افزودنی ‌ها و دست‌ كاری ‌های انسانی در مواد غذایی ندارند و این كار را نمی‌ پسندند ولی بعضی‌ ها هم با این موضوع مشكلی ندارند. سال‌ های زیادی از تیره كردن زیتون‌ ها به این شیوه می ‌گذرد و امروزه این یکی از استانداردهای جهانی این محصول است.

اگر تنها تفاوت این زیتون‌ ها با همدیگر در رنگ آن ها است؛ چرا اصلا این كار را انجام می ‌دهند؟

به هر حال، مواردی در بازار مصرف وجود دارد كه باید علاقه مصرف ‌كنندگان در مورد آن لحاظ شود. از دیدگاه تولیدكننده، مصرف ‌كنندگان حق انتخاب دارند و باید سلیقه آن ها را با محصولات متنوع تامین كرد. بنابراین تنوع رنگ بیشتر برای مشتری‌ پسندكردن محصول در بازار كاربرد دارد.

از بین زیتون ‌های سبز و مشكی، كدام یك ارزش غذایی بیشتری دارند؟

بخش عمده‌ ای از ارزش غذایی زیتون مربوط به روغن آن است. اگر بر همین مبنا بخواهیم درباره زیتون و ارزش غذایی آن قضاوت كنیم، زیتون‌ های تیره ‌رنگ دارای میزان روغن بیشتری هستند و از این نظر غنی ‌تر محسوب می ‌شوند. به طور كلی، روغن زیتون جزو روغن‌ های بسیار مطلوب محسوب می ‌شود و عنصر تعیین‌ كننده‌ ای در درجه‌ بندی زیتون ‌ها به شمار می ‌آید.

در كشورهای مختلف، بخشی از زیتون تولیدی به مصرف روغن‌ گیری می ‌رسد. آیا ‌در كشور ما هم این مساله اتفاق می ‌افتد؟

نه، متاسفانه در كشور ما به‌ طور كلی فرآیند روغن ‌گیری از محصولات باغ ‌های زیتون انجام نمی ‌شود. در واقع، روغن‌ های تولیدی كشور به صورت خام از كشورهایی مانند اسپانیا، سوریه و یونان به كشور وارد می شوند و تنها فرآیند تصفیه و بسته‌ بندی آن ها در كارخانه‌ های داخل كشور انجام می ‌شود. تولید روغن زیتون در كشور مستلزم ایجاد شرایط خاصی است كه در باغ‌ های زیتون‌، معمولا این شرایط حاصل نمی ‌شود.

معمولا زیتون ‌هایی كه برای تهیه زیتون پرورده انتخاب می‌ شوند از انواع درجه یك نیستند و این محصول به صورت خانگی و بدون رعایت استانداردهای بهداشتی تهیه می ‌شود. بنابراین تصمیم عاقلانه، عدم مصرف زیتون‌ های پرورده است.

یعنی زیتون‌ هایی كه از باغ‌ های داخل كشور برداشت می ‌شوند، برای روغن‌ گیری كاربرد ندارند؟

نه! زیرا برای روغن‌ گیری از زیتون، این محصول باید تا زمان معینی روی شاخه بماند و تا حد معینی برسد؛ در حالی که در باغ های ما این مساله رعایت نمی ‌شود. لازم است همین‌ جا یادآور شوم که زیتون‌ هایی كه پیش از این موعد، بیشتر برای مصارف خوراكی و كنسرو شدن كاربرد دارند.

چرا؟

این مساله، دلایل مختلفی دارد. زیتون ‌های تولیدی كشور در چند سال اخیر مكررا دچار سرمازدگی می ‌شدند و بنابراین باغداران برای جلوگیری از خسارت، محصول خود را پیش از فرا رسیدن زمان روغن ‌گیری، برداشت می ‌كنند. دلیل دیگری كه برای برداشت پیش از موعد زیتون وجود دارد، آفت ‌هایی است كه زیتون را مورد حمله قرار می ‌دهند. آفتی مانند مگس زیتون كه الان بسیاری از باغ‌ های رودبار و منجیل را گرفتار كرده و موجب شده تا باغداران نگذارند محصول ‌شان به مرحله روغن ‌دهی برسد. در ضمن، این آفت به افت كیفیت زیتون و روغن حاصل از آن نیز منجر می‌ شود.
زیتون پرورده

پس این زیتون‌ ها چه می ‌شوند؟

این زیتون‌ ها اغلب در مصارف خوراكی به‌ صورت كنسرو و زیتون شور به دست مصرف ‌كنندگان می‌ رسند. گاهی هم زیتون ‌های برداشت شده ‌ای كه از كیفیت كافی برای مصرف (به صورت مستقیم) برخوردار نیستند، به صورت‌ هایی مانند زیتون پرورده به بازار مصرف عرضه می ‌شوند.

یعنی این زیتون‌ های پرورده و شكسته كیفیت پایین ‌تری دارند؟

حقیقت این است كه ما زیتون ‌هایی را به عنوان زیتون بهتر می‌ شناسیم كه به صورت كنسروی (شور) در می‌ آیند. این زیتون‌ ها به دلیل كیفیت مطلوب آن ها برای كنسرو شدن انتخاب می‌ شوند ولی در مورد زیتون‌ هایی كه به اشکال دیگر مانند پروده یا شكسته عرضه می ‌شوند، تشخیص كیفیت چندان ساده نیست. البته این مطلب به این معنی نیست كه همه زیتون ‌های پرورده نامرغوب‌ هستند ولی معمولا در دنیا زیتون ‌های مرغوب به شکلی جز كنسرو در نمی ‌آیند.

پس در كل استفاده از زیتون‌ پرورده را هم پیشنهاد نمی‌ كنید؟

بله، به جز موارد معدودی از كارخانه‌ های تولید و فرآوری زیتون به شیوه صنعتی، اقدام به تولید محصول زیتون پرورده می‌ كنند، در اغلب موارد، این محصول به صورت خانگی و بدون رعایت استانداردهای بهداشتی تهیه می ‌شود.

ضمن این كه همان ‌طور كه گفتم، معمولا زیتون ‌هایی كه برای این كار انتخاب می‌ شوند از انواع درجه یك نیستند. وقتی این 2 عامل را كنار هم می ‌گذاریم، می ‌بینیم كه در كل تصمیم عاقلانه، عدم مصرف زیتون‌ های پرورده است.

منبع:بخش تغذیه و سلامت تبیان
دكتر آراسب دباغ مقدم متخصص صنایع غذایی
پیمان صفردوست- هفته نامه سلامت

--------------------

ولی فکر کنم زیتون سیاه اصلش یونانیه .
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : kami , hamed , نازلی
#14
زیتون سیاه ما به عمل آوردیم . از نظر ظاهر درخت کاملا شبیه زیتون معمولی هستش .

اما میوه درخت از نظر اندازه مقداری درشت تر و از نظر طعم لذیذ تر از زیتون های معمولی هستش .

کلا اینجوریام نیست که نشه ایران کاشت . اما شرایط نگهداریش تفاوت داره.

بهترین اقلیم برای اینگونه زیتون آب و هوای مدیترانه ای هستش ...

اما اینکه زیتون سیاه تقلبی توی بازار هست مطلب دیگریست .

یه زحمتی براتون دارم سر نمازایی که میخونید یاد این برادر کوچیکتونم باشید . ...
منو از دعاي خودتون بي بهره نذاريد.ممنون ...
خدانگهدار همتون باشه.
خدا خودش شام تاریک سپید کنه.
دست طبیعت گل عمر مرا نچین.
 تشکر شده توسط : نازلی
#15
(2011/10/08, 12:49 PM)Milo نوشته است: پرورده اش خوشمزه تر از همشه ولی اون بی هسته هاش خیلی خوبه منتها مشکلش اینه زیادی شوره Confused من که می خورم کلن هر نوعیش باشه smiling
من که می دونم چرا بی هستشو دوست داری!
چون هر چی دلت بخواد می خوری کسی نمی فهمه چه قدر خوردیlaughing3
منم واسه همین بی هستشو دوست دارم.
با درد بساز چون دواي تو منم، در كس منگر كه آشناي تو منم
#16
برگ زيتون ضد سرطان است

گروهی از محققان دانشگاه كوردوبا واقع در جنوب اسپانیا ثابت كردند كه برگ درخت زیتون اثر ضد سرطانی دارد و در درمان سرطان خون موثر است.
محققان اسپانیایی امروز گفتند كه تازگی اصلی‌ این مطالعه در شناسایی و اندازه گیری تركیبات طبیعی موسوم به "فنول" ها در برگ های زیتون می‌ باشد.
در این مطالعه از "مگس سركه" استفاده و مشاهده كردند كه عصاره برگ زیتون در این مگس، حشره را نسبت به صدمات فرسودگی سلولی محافظت می‌ كند.
مطالعات همچنین ثابت كردند كه عصاره برگ زیتون خواص ضد سرطانی و كشنده سلولهای توموری دارد و آن را برای درمان سرطان خون در چندین نفر استفاده كردند.
این در حالی‌ است كه كارخانجات تا بحال برگ زیتون را دور می‌ انداختند و یا آن را برای تولید انرژی استفاده می‌ كردند.
" Ickle me, Pickle me, Tickle me. Too "
 تشکر شده توسط : najva , # پریسا #
#17
خواستگاه روغن زیتون

[تصویر:  یث.bmp].
تقلبات در روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل قیمت و ارزش بالای تغذیه‌ای، گاه به صورت تقلبی با روغن‌های معمولی و کم ارزش مخلوط و به بازار عرضه می شود. به همین منظور در طول سال‌های متمادی تحقیقات قابل توجهی در هر یک از زمینه‌های ممکن در مورد روغن زیتون انجام شده است. با این حال تشخیص روغن اضافه شده به روغن زیتون معمولاً به آسانی انجام نمی ‌شود، چرا که گاهی روغن اضافی را طوری انتخاب می ‌کنند که هیچ تغییری در شاخص‌ها (عدد یدی، عدد صابونی، تغییر ضریب شکست نور) به وجود نیاید.

افزودن روغن‌های ارزان ‌تر مانند روغن ذرت، روغن‌های هیدروژنه و جامد، همچنین روغن زیتون تصفیه شده ( که مصرف خوراکی ندارد) و روغن تفاله ی زیتون به روغن زیتون بکر، اغلب به عنوان تقلب در روغن زیتون محسوب می شوند.

خواص درمانی زیتون
روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان می باشد که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد:

* روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند.

* مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.

* کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.

*از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.

* مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود.


[تصویر:  1a97842f22f88bfb0dcd9f84906844a5.jpg]

انواع روغن زیتون
روغن زیتون را برحسب چگونگی تولید، خصوصیات شیمیایی و طعم، به چند دسته تقسیم می‌کنند:
روغن زیتون بکر یا خام (Virgin): روغنی است که فقط با روش مکانیکی و‌ یا سایر‌روش‌های فیزیکی و‌تحت شرایط خاص حرارتی که به تغییر‌در‌ساختار تری‌گلیسریدهای کنترل روغن منجر‌ نشود به‌ دست می‌آید و به جز ‌عملیات شست‌و‌شو، جداسازی، سانتریفوژ ‌و‌ فیلتراسیون نباید تحت فرآیند دیگری ‌قرارگیرد. این نوع روغن بر‌حسب ‌اسیدیته و عطر و طعم به چند گروه تقسیم می‌شود:
• گروه اول، روغن زیتون بکر‌ممتاز (Extra virgin)است که دارای عطر‌ و طعم میوه‌‌‌ای بسیار ‌دلپذیر و میزان اسیدیته‌ حداکثر یک درصد بر حسب اسید اولئیک است.
• گروه دوم، روغن بکر خوب (Fine virgin) است که طعم و مزه آن کمی از روغن زیتون بکر ممتاز کمتر بوده و میزان اسیدیته آن بر حسب اسید اولئیک حداکثر 2 درصد است.
• گروه سوم هم روغن زیتون بکر معمولی است که میزان اسیدیته آن حداکثر 3/3 درصد بر حسب اسید اولئیک است. محاسبه این مقادیر اسیدیته برای مسوولان آزمایشگاه‌ها راه‌حل ساده‌ای است برای شناسایی تقلب در روغن زیتون.
روغن زیتون تصفیه شده(Refined): روغنی است که از تصفیه روغن زیتون بکر به دست می‌آید و باید دارای حداکثر اسیدیته نیم درصد باشد. طعم و بوی این نوع روغن تحت فرآیند‌های شیمیایی کاملا خنثی شده و مناسب کسانی است که طعم روغن زیتون بکر را دوست ندارند اما به دلیل استفاده از فرآیند تصفیه، بعضی از ترکیبات موثره زیتون از بین می‌رود. به همین دلیل کیفیت آن به مراتب پایین‌تر از روغن‌های بکر است.
اگر روغن تصفیه شده با یکی از روغن‌های ذکر شده در بالا مثل روغن بکر ترکیب شود، روغن مخلوط به دست می‌آید که عطر و طعم ملایم‌تری نسبت به روغن بکر دارد.
از تفاله زیتون باقی‌مانده از روغن‌کشی هم می‌توان با استفاده از هگزان و یا دیگر حلال‌های رایج، روغنی به دست آورد که در اصطلاح به آن روغن زیتون گوگردی می‌گویند که پس از تصفیه شدن، آماده مصرف خوراکی می‌شود اما به دلیل کیفیت بسیار پایین، از آن بیشتر در رستوران‌ها و برای پخت غذا‌های خاص استفاده می‌شود و به ندرت در مغازه‌ها به فروش می‌رسد.
هرچند که چندی پیش بازرسان اداره نظارت در‌یافتند که بعضی از روغن‌های زیتون خارجی که با بسته‌بندی شیک و با نام روغن زیتون بکر ممتاز در کشور به فروش رسیده بود، چیزی جز روغن گوگردی داخل آن نبود!
طرز استفاده از روغن زیتون
اگر‌ناچارید برای طبخ غذا از حرارت بالا استفاده کنید ولی می‌خواهید همچنان از طعم‌مطبوع روغن زیتون در‌هنگام خوردن بهره‌‌مند ‌شوید، به شما توصیه می‌کنیم ابتدا غذا را با نوع تصفیه شده عمل آورید و سپس در هنگام سرو ‌غذا روی آن روغن زیتون بکر بریزید. مطمئن باشید در این حالت از ‌تمام خواص ارزنده‌ آن به بهترین وجه برخوردار‌ خواهید شد.
همچنین به همه کسانی که از مالیدن کره به نان داغ خود در هنگام صبح لذت می‌برند، توصیه می‌کنیم برای آنکه بدنتان هم از فواید کافی بهره‌مند شود، داخل یک ظرف پلاستیکی کوچک کمی روغن زیتون بریزید و آن را داخل فریزر بگذارید تا کاملا سفت شود. حال به جای مالیدن کره، روغن زیتون مشابه با آن را به نان خود زده و با عسل یا مربا نوش‌جان کنید. مطمئن باشید دعای خیر بدنتان در ابتدای صبح بدرقه راهتان خواهد بود.

نگهداری روغن زیتون
این محققان در‌یافته‌اند که در ‌روغن زیتون‌هایی که در ‌ظروف شیشه‌ای روشن نگهداری می‌شود پس از 12 ماه، بتا‌کاروتن تا 40درصد، ویتامین E تا 100درصد و‌کلروفیل تا 30درصد تخریب می‌شود. لازم ‌به ‌ذکر‌است ‌که هر ‌سه‌ این مواد در‌ زمره‌ ترکیبات شفا‌بخش روغن زیتون محسوب می‌شود. معنای این امر ‌آن است که تولید‌کنند‌گان روغن زیتون باید دقت بیشتری در انتخاب نوع ‌ظروفی که برای انتقال این روغن به بازار در‌نظر می‌گیرند، به ‌خرج دهند. استفاده از ظروف شیشه‌ای رنگی تا اندازه‌ای می‌تواند مانع از تاثیر ‌نور‌ شود. اما بهترین نوع ظروف برای نقل و انتقال، ظروف فلزی در‌دار‌ و‌ بدون میل ترکیبی است تا تاثیر نور در ‌آن به حداقل برسد اما حفاظت از روغن زیتون تنها به تولید‌کنندگان و فروشندگان محدود نمی‌شود. شاید مهم‌ترین مرحله در نگهداری این نوع روغن، پس از خرید آن است.
تمام افراد اعم از خانم‌ها و آقایانی که برای افزایش سلامت خود و اعضای خانواده‌شان حاضرند هزینه گزاف روغن زیتون را پرداخت کنند، باید بدانند که در صورت عدم نگهداری درست این نوع روغن به راحتی پول و سلامت خود را به مخاطره خواهند انداخت. برای اینکه روغن زیتونی که می‌خرید به مدت طولانی‌تری خواص ارزشمند خود را حفظ کند، بهتر است در ابتدا به تاریخ مصرف آن دقت کرده و از خرید روغنی که از تولید آن مدت زمان زیادی گذشته است، خودداری کنید. در مرحله بعد لازم است که روغن خریداری شده را در یک ظرف کاملا در‌بسته در جای تاریک و خنک و ترجیحا یخچال نگهداری کنید. هرگز شیشه روغن را در کنار اجاق گاز خود که گرم‌ترین جای آشپز‌خانه است، قرار ندهید. گرما باعث افت کیفی شدید در روغن زیتون می‌شود.
اگر قرار است به مدت طولانی از روغن زیتون خود استفاده نکنید، می‌توانید آن را در یک ظرف نشکن در فریزر بگذارید.
خواص جادویی روغن زیتون
بیش از 3500 سال است که روغن زیتون در حواشی دریای مدیترانه به معجون سلامت شهرت یافته‌است. ساکنان جزیره کرت در شرق یونان که از تولید‌کنندگان اولیه روغن زیتون محسوب می‌شوند، بیشترین مصرف چربی در‌ دنیا را دارند. آمار‌ها نشان می‌دهد 33 درصد کالری روزانه آنها از روغن زیتون تامین می‌شود. شاید به نظر بیاید که این مردمان بالاترین درصد بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از چاقی را به همین دلیل داشته باشند اما باید گفت که آمار بیماری‌های قلبی ساکنان این جزیره بسیار عجیب و غریب است. در واقع در این گوشه از جهان، مردم خیلی کم در دام بیماری‌های قلبی و اقسام مختلف سرطان اسیر می‌شوند! محققان یکی از دلایل عمده این امر را مصرف زیاد روغن زیتون بکر ممتاز در رژیم غذایی آنها می‌دانند. همچنین معروف است رامسس دوم(فرعونی که حضرت موسی در خانه‌اش پرورش یافت) که در حدود 12 قرن پیش از میلاد مسیح بر مصر حکم‌روایی می‌کرده برای درمان هر نوع بیماری خود روغن زیتون سر می‌کشیده است و شاید به همین دلیل بوده که این فرعون دو برابر متوسط عمر مصریان آن زمان یعنی 90 سال عمر کرد.

جلوگیری از سرطان (پستان، پروستات، رحم، دستگاه گوارش و. . . )، دیابت(درمان، جلوگیری یا به تاخیر انداختن آن)، تقویت سیستم ایمنی بدن(کاهش التهاب، مقابله با بیماری‌های خود‌ایمنی و تنظیم سیستم ایمنی)، جلوگیری از چاقی، بهبود سیستم گوارشی(کاهش ترشح اسید معده در مبتلایان به زخم معده)، موثر بودن در حاملگی و شیر‌دهی(به علت افزایش در جذب ویتامین‌ها )، جلوگیری از پیری، زیبایی بخشیدن به پوست، تقویت حافظه، جلوگیری از تشکیل پلاک در جدار شریان‌ها و ممانعت از انسداد آنها، کاهش ابتلا به آسم و پوکی استخوان از جمله خواص جادویی نهفته در روغن زیتون محسوب می‌شود. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که پلی‌فنل‌های موجود در روغن زیتون که از مهم‌ترین ترکیبات سلامت‌زای آن محسوب می‌شود، مانع از آثار تخریبی رادیکال‌های آزاد موجود در غذا‌ها بر DNA می‌شود. شاید به همین دلیل است که مصرف روغن زیتون بکر که در شرایط مناسب نگهداری شده است، از بروز سرطان در بدن جلوگیری می‌کند.
خوردن روغن زیتون قبل از غذا از بروز زخم معده جلوگیری کرده و اگر روزانه یک یا دو قاشق غذاخوری به همراه لیمو یا قهوه مصرف شود، مانع از بروز یبوست به‌خصوص در روده‌های آسیب دیده می‌شود.
روغن زیتون را روغن زیبایی هم می‌نامند زیرا از طریق اسید‌های چربی که دارد سلول‌ها را به صورت یکدست در کنار هم قرار داده و موجب ساخت عروق بیشتر در کنار سلول‌های پوستی می‌شود. افزایش خون رسانی به این سلول‌ها، پوست را صاف‌تر و درخشنده‌تر می‌کند.
این روغن در درمان عفونت دستگاه ادراری و مشکلات کیسه ‌صفرا نیز بسیار مفید است.

قابل توجه چاق‌هاicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin
روغن زیتون، روغنی است که در صورت درست استفاده کردن، به کاهش وزن کمک شایانی می‌کند. محققان اعلام کرده‌اند که جایگزین کردن روغن زیتون به جای روغن‌های اشباع شده در غذای روزانه بدون تغییر در فعالیت بدنی و رژیم غذایی می‌تواند تاثیر قابل ملاحظه‌ای در کاهش وزن و توده چربی بدن داشته باشد. در تحقیقی که به وسیله محققان آمریکایی روی 8 مرد چاق که در سنین بین 24 تا 49 سال داشتند انجام شد، مشخص شد که پس از چهار هفته مصرف روغن زیتون به جای چربی‌های اشباع شده (روغن‌های نباتی جامد و روغن‌های با منشأ حیوانی) در رژیم غذایی و بدون تغییر در تحرک بدنی و کالری، وزن مردان تا 2/1 کیلوگرم کاهش یافت.
در توجیه این موضوع، محققان می‌گویند که اسید‌های چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه که در روغن زیتون به وفور یافت می‌شود می‌تواند باعث افزایش شکست چربی در سلول‌های چربی شود. به عبارت دیگر، افزودن روغن زیتون به یک رژیم کاهش وزن درست و اصولی می‌تواند بازده کار فرد را افزایش دهد. البته مقدار مصرف باید در حد متعادل باشد. هر قاشق غذاخوری از این روغن، 621 کالری انرژی دارد. مصرف بیش از اندازه به دلیل افزودن کالری بیشتر می‌تواند خطرات خاص خود را داشته‌باشد.

مضرات

روغن زیتون برای هیچ‌کس مضر نیست و همگان می‌توانند از مصرف آن لذت برده و به بدن خود تمامی زیبایی آن را هدیه دهند اما در موارد نادر، مصرف بیش از حد روغن زیتون می‌تواند سبب اسهال خفیف شود. همچنین میوه تازه و یاقوتی آن می‌تواند معده را سست کرده و به استفراغ منجر شود.

زیتون در طب سنتی
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران، گرم و قابض، میوه نارس، سرد و خشک و روغن زیتون، گرم و خشک و برگ آن نیز گرم و خشک است. در طب سنتی از فرآورده‌های زیتون استفاده‌های متعددی می‌شود که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
*دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پایین آوردن فشار خون است. به این منظور 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب به مدت 15 دقیقه می‌جوشانند و دو بار در روز یک فنجان می‌نوشند.
*روغن زیتون نرم‌کننده و صفرابر است.
*مصرف روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفراست. برای این منظور باید با آب‌لیمو مصرف شود.
*روغن زیتون، کرم‌کش است.
*روغن زیتون برای رفع سرفه‌‌های خشک مفید است.
*برای رفع خارش ناشی از گزیدگی حشرات، روغن زیتون را به محل گزیدگی می‌مالند.
*بدن بچه‌هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم‌خونی هستند، با روغن زیتون ماساژ می‌دهند و زیر آفتاب می‌گذارند.
*مالیدن روغن زیتون روی لثه‌ها برای درمان پیوره موثر است.
*برای برطرف کردن ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و بر موضع می‌مالند.
*برای سر باز کردن جوش‌ها و کورک‌ها، میوه‌ رسیده زیتون را له کرده و روی آن قرار می‌دهند.
*برای معالجه نقرس، 5 گرم گل بابونه را در 40 گرم روغن زیتون می‌خیسانند و آن را در آفتاب می‌گذارند تا شیره بابونه به داخل روغن نفوذ کند. سپس آن را فشرده و صاف کرده و روی نقاط دردناک می‌مالند.
*اگر بخواهند از ریزش موی سر جلوگیری کنند، سر را به مدت 10 شب با روغن زیتون چرب کرده، دستمالی روی سر گذاشته و می‌خوابند، صبح آن را با شامپوی حاوی زرده تخم ‌مرغ می‌شویند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : mehdernet2 , yummy , # پریسا #
#18

۷ کاربرد فوق العاده روغن زیتون


سلامت نیوز: علاوه بر خصوصیات مثبتی که از روغن زیتون به عنوان یک روغن سالم و مفید می‌شناسیم، کاربردهای دیگری نیز برای آن وجود دارد. در این مطلب به برخی کاربردهای جالب این روغن اشاره شده که شما را به مطالعه این خصوصیات کاربردی دعوت می کنیم.

جلا دهنده مبلمان

بازگرداندن درخشش مبلمان چوبی با این روش که گفته می شود امکان پذیر است. دو سوم یک بطری خالی شیشه پاک کن را روغن زیتون و یک سوم آن را آب لیمو یا سرکه سفید بریزید. بطری را تکان دهید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس بر روی مبلمان مقداری که مورد نیاز است، بپاشید و با دستمال نخی نرم یا دستمال کاغذی آن را پاک کنید. اگر عجله دارید و می خواهید سریعتر نتیجه بگیرید، روغن زیتون را مستقیماً به دستمال بمالید و بر روی سطح مورد نظر بکشید.

حالت دهنده مو

آیا دارای موهایی خشک و شکننده هستید و از این موضوع رنج می برید؟ با انجام این کار می توانید موهایی نرم داشته باشید. نصف فنجان روغن زیتون راحرارت دهید (توجه کنید که نجوشد)، سپس آرام آن را بر روی موهای خود بمالید. بعد از آن موهای خود را با پاکت فریزر پوشانده، و در یک حوله بپیچید. اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه در همین حالت بمانند و سپس آن را توسط شامپو خوب شستشو دهید.

از بین بردن آکنه

شاید استفاده از روغن زیتون برای از بین بردن آکنه کمی عجیب به نظر آید، با این حال، بسیاری از مردم تایید می کنند که این روش نتیجه می دهد. چهار قاشق غذاخوری نمک را با سه قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و سپس با نوک انگشتان آن را روی پوست صورت خود بمالید. بعد از مدت یک یا دو دقیقه آن را با آب گرم و صابون شستشو دهید. به مدت یک هفته، هر روز این کار را تکرار کنید سپس آن را به دو تا سه بار در هفته کاهش دهید. بعد از آن باید تغییرات قابل توجهی را در صورت خود مشاهده کنید. دلیل این است که نمک نقش پاک کننده منافذ و لایه بردار را بازی می کند و روغن زیتون، رطوبت طبیعی پوست را به آن برمی گرداند.

جایگزین مناسب برای کرم اصلاح

اگر کرم اصلاح شما تمام شده است، وقت خود را برای اینکه از صابون به جای آن استفاده کنید و پوست خود را خراش بیاندازید، هدر ندهید. روغن زیتون می تواند جایگزین مناسبی برای کرم اصلاح باشد. روغن زیتون نه تنها به روان حرکت کردن تیغ بر روی پوست شما کمک می کند بلکه به پوست شما طراوت نیز می بخشد. مطمئن باشید بعد از یک بار استفاده از این روغن، دیگر کرم اصلاح را کنار خواهید گذاشت.

تمیزکننده دستهای چرب

برای از بین بردن روغن ماشین یا رنگ از دستان خود، یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک قاشق چای خوری نمک و یا شکر را روی کف دستان خود بریزید و خوب به هم بمالید. به خوبی بین انگشتان را نیز مالش دهید. سپس آن ها را با آب و صابون بشویید. این روش نه تنها دستانتان را تمیزتر خواهد کرد، بلکه باعث نرمی بیشتر آن ها نیز می شود.

پاک کردن رنگ های ساختمانی از مو

آیا تا به حال به هنگام رنگ کردن ساختمان، مقداری رنگ نیز به موهای شما چسبیده است؟ می توانید در این صورت با به کار بردن یک پنبه آغشته به روغن زیتون و مالیدن آن به موهای خود، رنگ ها را به راحتی پاک کنید. این روش برای پاک کردن ریمل هم کاربرد دارد. ولی باید بدانید بعد از پاک کردن ریمل باید حتما چشمان خود را با دستمال خشک کنید.

ترمیم کردن دستکش های قدیمی بیس بال

اگر چرم دستکش های بیس بال قدیمی و مورد علاقه تان دچار ساییدگی، پارگی و ترک خوردگی شده اند، با مالیدن مقداری روغن زیتون به آن ها می توانید شانس دوباره ای به آن ها بدهید. روغن زیتون را فقط روی قسمتهای ترک خورده بکشید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه روی آن ها باقی بماند. سپس با دستمال آن ها را خشک کرده و حدود یک روز از آنها استفاده نکنید. البته این راه، به مانند یک وِرد جادوگری باعث بهبود بازی شما نمی شود اما حداقل مطمئنید که مشکل ربطی به دستکش های فرسوده تان نداشته است.

مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : nazii , yummy , نازلی , # پریسا # , ثریا
#19
رازهایی راجع به روغن زیتون!!


روغن زیتون جزو روغن‌های مغذی است که برحسب تصادف در کشورهای مدیترانه‌ای نیز مصارف بسیار دارد.اما اینکه چه‌قدر،چندبار و چه نوعی از آن مصرف شود،بین افراد بسیار متفاوت است.خیلی‌ها اصلا از روغن زیتون خوش‌شان نمی‌آید و در عوض بعضی‌ها دوست دارند به جای سس روی سالاد خود روغن زیتون بریزند...مدام می‌شنویم که در رژیم غذایی خود روغن زیتون را جایگزین سایر روغن‌ها کنید. مزایا و خواص آن را هم زیاد شنیده‌‌ایم اما چه رازی در این روغن نهفته است که سبب شده روی مصرفش این قدر تاکید شود؟

زیتون و قلب
نقش روغن زیتون در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی از مدت‌ها پیش اثبات شده است. بیماری‌های قلبی به طور عمده در اثر واکنش اکسیژن در بدن و رادیکال‌های آزاد و وجود کلسترول بد ایجاد می‌شود اما دانشمندان پرتغالی دانشگاه پورتو به تازگی دریافتند که در روغن زیتون نوعی آنتی اکسیدان وجود دارد که سلول‌های قرمز خون را از صدمه دیدن محافظت می‌کند.به گفته این محققان روغن زیتون دارای نوعی ماده به نام DHPEA-EDA است که نقش مهمی در محافظت از سلول‌های خونی که مستعد آسیب‌های اکسیداتیو هستند،دارد.دانشمندان قبلا اثر محافظتی روغن زیتون روی قلب را کشف کرده بودند اما اکنون دلیل این حفاظت را بهتر درک می‌کنند.به این ترتیب که مصرف 25 سی‌سی یعنی 2 قاشق غذاخوری روزانه به مدت 1 هفته سبب کاهش چشمگیر کلسترول و افزایش آنتی‌اکسیدان‌های خون می‌شود.

نقش حفاظتی از معده
روغن زیتون تنها روغنی است که توسط معده بسیار خوب تحمل می‌شود.در واقع روغن زیتون عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب محافظت می‌کند.این روغن سبب افزایش ترشح صفرا و هورمون‌های لوزالمعده می‌شود و بهتر از هر دارویی از این دو عضو محافظت می‌کند در نتیجه می‌تواند از تشکیل سنگ‌های صفراوی نیز جلوگیری کند.

راز زیبایی زیتون
اگر به دنبال ماده طبیعی برای زیبایی و شادابی پوست خود هستید،بدانید که روغن زیتون از دیر باز برای حفظ شادابی و طراوت پوست موثر بوده و هم‌اکنون در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد اما اگر می‌خواهید طبیعی‌ترین و بهترین کرم و ماده آرایشی را برای طراوت پوست خود انتخاب کنید،می‌توانید روغن زیتون به پوست خود بمالید.روغن زیتون مانع از خشکی پوست شده و رطوبت کافی را به پوست می‌رساند.امروزه در بسیاری از شامپوها،روغن‌های حمام، لوسیون‌ها،صابون‌ها،روغن‌های ماساژ و روغن‌های ناخن و حتی برای درمان بیماری‌های ناخن از روغن زیتون استفاده می‌شود.این روغن به دلیل داشتن پلی‌فنول‌ها از آسیب‌های پوستی که ممکن است در مواجهه با نور خورشید ایجاد شود،جلوگیری می‌کند.پوست وقتی صدمه می‌بیند که سلول‌هایش تخریب شوند بنابراین پلی‌فنول‌های موجود در کرم‌های ضدآفتابی که از روغن زیتون تهیه می‌شوند،می‌توانند مانع از آسیب‌های پوستی شوند.در یونان باستان،مصر و روم از این ماده برای زیبایی پوست زنان استفاده می‌شد بنابراین نرمی پوست و حفظ خاصیت ارتجاعی آن و از بین بردن خشکی پوست و مو از دیگر خواص روغن زیتون است.

در پخت ‌و‌ پز
روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است.این روغن با بوی قوی می‌تواند برای سرخ کردن و پختن ماهی و سایر مواد غذایی بودار مورد استفاده قرار گیرد.بنابراین به جای استفاده از کره و روغن‌های جامد می‌توانید از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده کنید حتی می‌توانید در تهیه کیک از این روغن بهره ببرید.بهتر است از حرارت دادن زیاد روغن زیتون پرهیز کنید و برای استفاده از حداکثر مزایای این روغن خوش‌مزه با حرارت ملایم و به تدریج غذاها را آماده کنید.حرارت دادن زیاد روغن زیتون بوی آن را از بین می‌برد بنابراین اگر طعم روغن زیتون را نمی‌پسندید،می‌توانید از نوع ارزان‌تر و روشن‌تر روغن زیتون استفاده کنید.خوب است بدانید که حرارت دادن زیاد نه تنها به روغن زیتون بلکه به همه مواد غذایی سبب کاهش مواد مغذی موجود در آن می‌شود.سرخ کردن هم بدترین نوع آماده کردن غذا است.پس اگر با روغن زیتون قصد آماده کردن غذا را دارید آن را به آرامی بپزید.مصرف این روغن روی انواع سالاد بهترین راه لذت بردن از طعم آن و رسیدن به مزایای مفیدش است.بسیاری از ما نمی‌دانیم که روغن زیتون را در کجا نگه داریم اما آنچه مسلم است،این است که گرما و قرار دادن همه مواد خوراکی در محیط پرحرارت واکنش‌های شیمیایی را افزایش داده و سبب تخریب مواد غذایی می‌شود بنابراین بهتر است روغن زیتون در ظرف شیشه‌ای در کابینت در فضایی خنک، سرد و تاریک قرار داده شود و هر روز پس از استفاده مجددا در جای خود قرار بگیرد.می‌توانیم روغن زیتون را در یخچال قرار بدهیم اما قرار دادن طولانی ‌مدت آن در یخچال ممکن است سبب تشکیل کریستال‌هایی در روغن شود که البته با گذاشتن آن در محیط آشپزخانه دوباره شکل این مایع به حالت اولیه برمی‌گردد.

انواع روغن زیتون
روغن زیتون برحسب خالص بودن و کیفیت دارای چند نوع است.روغن زیتون سرد یا بکر یا مادر که با فشار زیاد از زیتون‌ها خارج می‌شود و این روغن از نظر کیفیت بهترین نوع روغن زیتون است. نوع دیگر روغنی است که وقتی در اثر فشار زیاد مقداری از روغن زیتون گرفته شد،میوه‌ها را با آب مخلوط کرده و آنها را دو بار تحت فشار قرار می‌دهند تا روغن آن خارج شود.این روغن از نظر کیفیت پایین‌تر از روغن نوع اول است و پس از تصفیه به مصرف خوراکی می‌رسد.

خرید روغن زیتون
وقتی می‌خواهید روغن زیتون بخرید،اگر قصد دارید نوع با کیفیت آن را تهیه کنید،اولین روغنی که در اثر فشار از زیتون خارج می‌شود،مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین آن است.این روغن بدون حرارت دادن یا اضافه کردن ماده شیمیایی تهیه شده و دارای طعم و مزه قوی است.رنگ آن هم همان‌طور که گفته شد سبز یا زرد تیره است.روغن زیتون‌هایی که رنگ‌ روشن‌تر دارند،روغن‌هایی با کیفیت پایین‌تر هستند که تصفیه شده و دارای کیفیت روغن زیتون اولیه یا خام نیستند. تفاوت روغن زیتون‌هایی که نام بردیم در میزان اسیدیته آنها است که روی مزه آن اثر می‌گذارد نه روی مواد مفید و مغذی‌اش.روغن زیتون با اسیدیته پایین‌تر مثل همان روغن‌های با کیفیت بالا دارای آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر است.بنابراین نقش این نوع روغن زیتون‌ها در پیشگیری از بیماری‌هایی که نام بردیم،بسیار بیشتر است اما روغن زیتون در کل از هر نوعی که باشد،در کنار بسیاری از روغن‌های دیگر مثل کانولا، روغن ذرت و سویا در مقایسه با روغن جامد نقش حفاظتی دارد.
 تشکر شده توسط : ثریا , شيدا رها , spring
#20
مقداری از آن را روی زبانتان بگذارید و بدون بستن دهان، به مزه و نحوه پخش آن روی زبانتان دقت كنید. اگر بسرعت پخش شد و در انتهای زبانتان مزه‌ای تند حس نكردید، خوب است و در صورت احساس مزه تندی علامت كال و نارس بودن زیتون هنگام برداشت محصول است. البته مزه تلخ هر چه بیشتر باشد، نشانه مرغوبیت و حفظ خواص آنتی‌اكسیدان روغن زیتون است.

در بررسی مرغوبیت زیتون به رنگ اعتماد نكنید زیرا عوامل زیادی در رنگ زیتون دخیل‌اند، اما روغن زیتون طبیعی و بكر بیشتر رنگی سبز و مایل به زرد دارد.اگر شامه خوبی دارید، از بوی روغن زیتون هم می‌توانید پی به كهنگی یا تازگی آن ببرید. بوهایی تند شبیه علف، سبزی، سیب ‌و گوجه‌فرنگی از جمله بوهایی‌ است كه افرادی با شامه خوب در توصیف روغن زیتون اصل به كار می‌برند. در صورتی كه روغن بوی فلز یا زنگ آهن بدهد نشانه بی‌كیفیتی و تحلیل رفتن خواص یا حتی فاسد شدن آن است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ از نگهداری و بخصوص خرید روغن‌هایی كه در شیشه‌های شفاف یا معرض نور یا از آن بدتر پشت ویترین و در برابر حرارت و پرتو آفتاب بوده‌ است، خودداری كنید وگرنه پولتان را بابت خرید روغنی بی‌خاصیت دور ریخته‌اید.روغن زیتون را در جای خشك، تاریك و دور از گرما نگهداری كنید. به مقدار لازم برای مصارف هفتگی در ظروف سرامیك یا پلاستیكی تیره بریزید.در آن را حتما محكم كنید تا با اكسیژن هوا تماس زیادی نداشته باشد وگرنه علاوه بر این كه خواص مفید خود را از دست می‌دهد، بزودی فاسد نیز خواهد شد.


 تشکر شده توسط : حسین ms , ساغر , رزمینا , shahrzad.s , هيوا , najva , شهرزاد , شفا یافته , mohabat , successful
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,547 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,268 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,806 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,241 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,414 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,727 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,744 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,405 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,423 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,996 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست