ارسالها: 211
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: Sep 2010
تشکر های اهدا شده: 1691
تشکر های دریافت شده :1644 بار در 549 پست
سال تشخيص بيماري : 1388
دكتر معالج : دکتر نوریان
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : مشهد
( امگا 3 گياهي در بذر كتان )
بذر كتان حاوي املاح معدني از جمله فولات، منيزيم، منگنز، مس، فسفات و ويتامين ب6 است. اين دانه غني از اسيد آلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 است لذا روغن دانه كتان جايگزين مناسبي براي افرادي است كه ماهي نمي خورند. اسيدچرب امگا3 نقش مهمي در كاهش التهابات از جمله آرتريت روماتوئيد و آسم دارد. اسيدآلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 موجود در بذر كتان به سلامت استخوان كمك زيادي كرده و مانع از افزايش فشار خون مي شود. امگا 3 فراوان دانه كتان از لخته شدن خون جلوگيري مي كند و از احتمال حمله قلبي و ديابت مي كاهد.
مصرف دانه كتان مي تواند از سلول هاي روده بزرگ در برابر سموم و راديكال هاي آزاد محافظت كند. تحقيقات نشان مي دهد امگا3 موجود در دانه هاي روغني مانند بذر كتان از اسيد چرب امگا3 موجود در روغن ماهي، خواص بيشتري داشته و مفيد تر است. از اين رو توصيه متخصصان به بيماران مبتلابه فشارخون، بهره گيري از رژيم غذايي ميوه و سبزي در كنار مصرف دانه هاي روغني و محدودكردن نمك است.
كاهش كلسترول خون از ديگر خواص مفيد مصرف روزانه اين روغن خوراكي است. مطابق با پژوهش هاي انجام شده، مصرف 20 گرم از اين ماده غذايي در روز، عملكردي مشابه داروهاي پائين آورنده كلسترول داشته و به عقيده برخي متخصصان، در مقايسه با دارو براي بدن مفيدتر است.
مصرف بذركتان، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلابه سرطان سينه، پروستات و روده بزرگ داشته و با تركيبات موجود در آن، با مهار كردن آنزيم هايي كه در متابوليسم هورموني نقش دارند، از ابتلابه سرطان پيشگيري مي كنند.
ارسالها: 558
موضوعها: 67
تاریخ عضویت: Jul 2011
تشکر های اهدا شده: 4235
تشکر های دریافت شده :2443 بار در 630 پست
سال تشخيص بيماري : 1362
دكتر معالج : طباطبائی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
شاید با مصرف دانه های کتان دستیابی به شکمی صاف دیگر تنها یک رویا نباشد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دانه کتان یک بسته مغذی و سرشار از "چربی غیر اشباع با باند یگانه" است که بیشتر از آنچه تصور می شود برای بدن مفید است.
چربی غیراشباع با باند یگانه برخلاف چربیهای اشباع که چربی بد نیز نامیده شده و در هله هوله به وفور یافت می شود، نه تنها سطح کلسترول را پایین می آورد بلکه میزان چربیهای بدن را نیز کاهش می دهد و مخصوصا با مصرف آن می توان شکمی صاف و خوش فرم داشت.
از سوی دیگر، مصرف این دانه به مشکل نفخ و یبوست کمک می کند و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد سیستم هاضمه و فعالیت آن را تنظیم می كند.
بر این اساس توصیه می شود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربی های شکمی ببینید.
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
تشکر شده توسط : | ساغر , marmar , AVID2000 , Matilat , arezoo_azizi , رنگین کمان , مولتی ام اس , # پریسا # , نازلی , مـه ســـا , N00shin , earth , سـاناز , baran1390 , parisa2011 , مهری , MFhealth , O#!!! , آیدا , shokolat , شفا یافته , آقا صادق , زهرا59 , yummy , سمیرا67 |
|
ارسالها: 558
موضوعها: 67
تاریخ عضویت: Jul 2011
تشکر های اهدا شده: 4235
تشکر های دریافت شده :2443 بار در 630 پست
سال تشخيص بيماري : 1362
دكتر معالج : طباطبائی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
2012/01/11, 12:46 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/10/03, 09:08 PM، توسط نازلی.)
من از عطاری میخرم همیشه فقط بگم که اگه خواستید آسیاب شده بخورید همون موقع که آسیاب کردید مصرف کنید چون زود اکسید میشه و خواصشو از دست میده و آسیاب شده شو نگه ندارید.
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
ارسالها: 447
موضوعها: 52
تاریخ عضویت: Apr 2011
تشکر های اهدا شده: 8077
تشکر های دریافت شده :5634 بار در 1545 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : منشی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : کرج
تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانههای تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان میشوند.
چگونگی مصرف تخم کتان
بهتر است دانههای تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.
دانههای تخم کتان میتوانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند.
بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگسال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز میباشد.
محققان اظهار میدارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات میباشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند
برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چایخوری در روز توصیه نمیگردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی میباشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.
یک قاشق سوپخوری تخم کتان حاوی 36 کیلوکالری و یک قاشق سوپخوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری انرژی میباشد.
از آنجایی که دانههای تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی دارند، میتوانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و مصرف کنید.
فواید تخم کتان
* تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که میتواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین میتواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
* تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند. تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد.
* تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب میباشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری میشود.
* سبب بهبود سیستم گوارش بدن میگردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری میکند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک مینماید.
* ایمنی بدن را افزایش میدهد. ALA موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن میگردد. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که تخم کتان میتواند سبب کاهش برخی ناهنجاریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.
* جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان میدهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتیاکسیدانهای مهمی همچون لیگنانها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، میتواند با پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی، با سرطان مبارزه کند.
احتیاط در مصرف تخم کتان!
محققان معتقدند علیرغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیادهروی کرد.
افرادی که دارای روده التهابی و تحریکپذیر میباشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند.
همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند. تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد
از طرفی افرادی که دچار بیماریهایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلیکیستیک و فیبرویید میباشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.
محققان اظهار میدارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات میباشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.
اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف میکنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.
چند پیشنهاد
* به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورنفلکس خود اضافه نمایید.
* به هنگام صرف ناهار، دانههای تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.
* آن را با آبمیوه مخلوط کرده و میل نمایید.
* آن را به انواع سالادها و یا سوپها بیفزایید.
* آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.
* آن را به سس گوجهفرنگی و یا آب انواع گوشتها اضافه کرده و میل نمایید.
* آن را به گوشت چرخکرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.
ترکیبات تخم کتان
* حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامینهای گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز میباشد.
* دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول میباشد.
* دارای چندین نوع آنتیاکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنانها میباشد.
* حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و از این رو ضد التهاب میباشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) میباشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ALA را دارا است.
تشکر شده توسط : | N00shin , نازلی , setare , najva , مـه ســـا , رنگین کمان , sami , earth , سـاناز , ساغر , سیما جون , parisa2011 , maede , مهری , MFhealth , O#!!! , shokolat , آقا صادق , زهرا59 , yummy |
|
ارسالها: 211
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: Sep 2010
تشکر های اهدا شده: 1691
تشکر های دریافت شده :1644 بار در 549 پست
سال تشخيص بيماري : 1388
دكتر معالج : دکتر نوریان
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : مشهد
( امگا 3 گياهي در بذر كتان )
بذر كتان حاوي املاح معدني از جمله فولات، منيزيم، منگنز، مس، فسفات و ويتامين ب6 است. اين دانه غني از اسيد آلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 است لذا روغن دانه كتان جايگزين مناسبي براي افرادي است كه ماهي نمي خورند. اسيدچرب امگا3 نقش مهمي در كاهش التهابات از جمله آرتريت روماتوئيد و آسم دارد. اسيدآلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 موجود در بذر كتان به سلامت استخوان كمك زيادي كرده و مانع از افزايش فشار خون مي شود. امگا 3 فراوان دانه كتان از لخته شدن خون جلوگيري مي كند و از احتمال حمله قلبي و ديابت مي كاهد.
مصرف دانه كتان مي تواند از سلول هاي روده بزرگ در برابر سموم و راديكال هاي آزاد محافظت كند. تحقيقات نشان مي دهد امگا3 موجود در دانه هاي روغني مانند بذر كتان از اسيد چرب امگا3 موجود در روغن ماهي، خواص بيشتري داشته و مفيد تر است. از اين رو توصيه متخصصان به بيماران مبتلابه فشارخون، بهره گيري از رژيم غذايي ميوه و سبزي در كنار مصرف دانه هاي روغني و محدودكردن نمك است.
كاهش كلسترول خون از ديگر خواص مفيد مصرف روزانه اين روغن خوراكي است. مطابق با پژوهش هاي انجام شده، مصرف 20 گرم از اين ماده غذايي در روز، عملكردي مشابه داروهاي پائين آورنده كلسترول داشته و به عقيده برخي متخصصان، در مقايسه با دارو براي بدن مفيدتر است.
مصرف بذركتان، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلابه سرطان سينه، پروستات و روده بزرگ داشته و با تركيبات موجود در آن، با مهار كردن آنزيم هايي كه در متابوليسم هورموني نقش دارند، از ابتلابه سرطان پيشگيري مي كنند.
با تمام بی کسی هایم کســـی دارم هنـــــوز
گاهی گمان نمی کنی و می شود/گاهی نمی شود که نمی شود
گاهی هزار دوره دعا بی اجابتست/گاهی نگفته قرعه به نام تو می شود
گاهی گدای, گدائی و بخت نیست /گاهی تمام شهر گدای تو می شود
ارسالها: 507
موضوعها: 21
تاریخ عضویت: Jan 2012
تشکر های اهدا شده: 13384
تشکر های دریافت شده :13987 بار در 1982 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : ..
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
تخم کتان؛ غذایی فوقالعاده برای داشتن شکمی صاف
تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین:
شاید با مصرف دانههای کتان دستیابی به شکمی صاف دیگر تنها یک رویا نباشد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، دانه کتان یک بسته مغذی و سرشار از "چربی غیر اشباع " است که بیشتر از آنچه تصور میشود برای بدن مفید است.
چربی غیراشباع، برخلاف چربیهای اشباع که چربی بد نیز نامیده شده و در هله هوله به وفور یافت می شود، نه تنها سطح کلسترول را پایین میآورد بلکه میزان چربیهای بدن را نیز کاهش میدهد و مخصوصا با مصرف آن میتوان شکمی صاف و خوش فرم داشت.
از سوی دیگر، مصرف این دانه به مشکل نفخ و یبوست کمک میکند و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد سیستم هاضمه و فعالیت آن را تنظیم میکند.
بر این اساس توصیه میشود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربیهای شکمی ببینید.
آشنایی با خواص تخم کتان (Flax seed)
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها - همشهری آنلاین – شهره فرجی:
تخم کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب ضروری و دیگر مود مفید و مغذی بوده و از ابتلا به برخی سرطانها پیشگیری میکند.
امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا میروید . از این گیاه استفادههای زیادی به عمل میآید. از الیاف آن برای بافتن پارچه استفاده میشود . پارچه کتان برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسب به شمار میرود.
کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و به کار میرفته است. حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است.
از دانههای کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی به دست میآید که روغن کتان نامیده میشود.
برخی از خواص تخم کتان عبارتند از:
• سطح کلسترول بد خون را کاهش میدهد.
• فشارخون بالا را کاهش میدهد.
• التهاب مفاصل را کاهش میدهد.
• عمل هضم را بهبود میبخشد.
تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است. این چربیهای مفید مسئول کاهش کلسترول بد و تثبیت قند خون هستند و همچنین خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان کولون را کاهش میدهند.
تخم کتان سرشار از فیبرهای خوراکی و غیر خوراکی بوده که فرآیند هضم را تسهیل میکنند. این دانههای پرخاصیت دارای مادهای هستند که به روانسازی مفاصل کمک میکند و به این ترتیب از بروز آرتروز و ایجاد التهاب مفاصل پیشگیری میشود.
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند.
تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانههای تخم کتان سبب جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن میشوند.
چگونگی مصرف تخم کتان
بهتر است دانههای تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلا آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.
دانههای تخم کتان میتوانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند. بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید.
میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز است.
ارسالها: 8
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jan 2012
تشکر های اهدا شده: 20
تشکر های دریافت شده :54 بار در 17 پست
سال تشخيص بيماري : دی 1390
دكتر معالج : دکتر مسعود نیکان فر
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تبریز
من از روغن دانه کتان استفاده می کنم البته من برای رفع یبوست مزمنی که داشتم استفاده می کنم .حالا این روغنی که مصرف می کنم برای صاف کردن شکم هم مناسبه؟ البته الان وزن من 50 کیلوست ولی دلم می خواد شکمم صاف صاف بشه.
تشکر شده توسط : | |
|
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
|