خواص تخم كتان - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص تخم كتان (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AA%D8%AE%D9%85-%D9%83%D8%AA%D8%A7%D9%86) |
خواص بذر كتان - احمدرضا - 2010/10/29 ( امگا 3 گياهي در بذر كتان ) بذر كتان حاوي املاح معدني از جمله فولات، منيزيم، منگنز، مس، فسفات و ويتامين ب6 است. اين دانه غني از اسيد آلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 است لذا روغن دانه كتان جايگزين مناسبي براي افرادي است كه ماهي نمي خورند. اسيدچرب امگا3 نقش مهمي در كاهش التهابات از جمله آرتريت روماتوئيد و آسم دارد. اسيدآلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 موجود در بذر كتان به سلامت استخوان كمك زيادي كرده و مانع از افزايش فشار خون مي شود. امگا 3 فراوان دانه كتان از لخته شدن خون جلوگيري مي كند و از احتمال حمله قلبي و ديابت مي كاهد. مصرف دانه كتان مي تواند از سلول هاي روده بزرگ در برابر سموم و راديكال هاي آزاد محافظت كند. تحقيقات نشان مي دهد امگا3 موجود در دانه هاي روغني مانند بذر كتان از اسيد چرب امگا3 موجود در روغن ماهي، خواص بيشتري داشته و مفيد تر است. از اين رو توصيه متخصصان به بيماران مبتلابه فشارخون، بهره گيري از رژيم غذايي ميوه و سبزي در كنار مصرف دانه هاي روغني و محدودكردن نمك است. كاهش كلسترول خون از ديگر خواص مفيد مصرف روزانه اين روغن خوراكي است. مطابق با پژوهش هاي انجام شده، مصرف 20 گرم از اين ماده غذايي در روز، عملكردي مشابه داروهاي پائين آورنده كلسترول داشته و به عقيده برخي متخصصان، در مقايسه با دارو براي بدن مفيدتر است. مصرف بذركتان، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلابه سرطان سينه، پروستات و روده بزرگ داشته و با تركيبات موجود در آن، با مهار كردن آنزيم هايي كه در متابوليسم هورموني نقش دارند، از ابتلابه سرطان پيشگيري مي كنند. خواص تخم کتان - najva - 2012/01/11 شاید با مصرف دانه های کتان دستیابی به شکمی صاف دیگر تنها یک رویا نباشد. به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دانه کتان یک بسته مغذی و سرشار از "چربی غیر اشباع با باند یگانه" است که بیشتر از آنچه تصور می شود برای بدن مفید است. چربی غیراشباع با باند یگانه برخلاف چربیهای اشباع که چربی بد نیز نامیده شده و در هله هوله به وفور یافت می شود، نه تنها سطح کلسترول را پایین می آورد بلکه میزان چربیهای بدن را نیز کاهش می دهد و مخصوصا با مصرف آن می توان شکمی صاف و خوش فرم داشت. از سوی دیگر، مصرف این دانه به مشکل نفخ و یبوست کمک می کند و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد سیستم هاضمه و فعالیت آن را تنظیم می كند. بر این اساس توصیه می شود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربی های شکمی ببینید. RE: تخم کتان غذائی منحصر به فرد برای داشتن شکمی صاف - najva - 2012/01/11 من از عطاری میخرم همیشه فقط بگم که اگه خواستید آسیاب شده بخورید همون موقع که آسیاب کردید مصرف کنید چون زود اکسید میشه و خواصشو از دست میده و آسیاب شده شو نگه ندارید. RE: تخم کتان غذائی منحصر به فرد برای داشتن شکمی صاف - # پریسا # - 2012/01/11 تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانههای تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان میشوند. چگونگی مصرف تخم کتان بهتر است دانههای تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید. دانههای تخم کتان میتوانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند. بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگسال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز میباشد. محققان اظهار میدارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات میباشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چایخوری در روز توصیه نمیگردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی میباشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. یک قاشق سوپخوری تخم کتان حاوی 36 کیلوکالری و یک قاشق سوپخوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری انرژی میباشد. از آنجایی که دانههای تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی دارند، میتوانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و مصرف کنید. فواید تخم کتان * تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که میتواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین میتواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند. * تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند. تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد. * تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب میباشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری میشود. * سبب بهبود سیستم گوارش بدن میگردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری میکند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک مینماید. * ایمنی بدن را افزایش میدهد. ALA موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن میگردد. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که تخم کتان میتواند سبب کاهش برخی ناهنجاریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد. * جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان میدهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتیاکسیدانهای مهمی همچون لیگنانها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، میتواند با پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی، با سرطان مبارزه کند. احتیاط در مصرف تخم کتان! محققان معتقدند علیرغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیادهروی کرد. افرادی که دارای روده التهابی و تحریکپذیر میباشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند. همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند. تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند. تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد از طرفی افرادی که دچار بیماریهایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلیکیستیک و فیبرویید میباشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند. محققان اظهار میدارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات میباشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند. اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف میکنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید. چند پیشنهاد * به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورنفلکس خود اضافه نمایید. * به هنگام صرف ناهار، دانههای تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید. * آن را با آبمیوه مخلوط کرده و میل نمایید. * آن را به انواع سالادها و یا سوپها بیفزایید. * آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید. * آن را به سس گوجهفرنگی و یا آب انواع گوشتها اضافه کرده و میل نمایید. * آن را به گوشت چرخکرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید. ترکیبات تخم کتان * حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامینهای گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز میباشد. * دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول میباشد. * دارای چندین نوع آنتیاکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنانها میباشد. * حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و از این رو ضد التهاب میباشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) میباشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ALA را دارا است. RE: تخم کتان غذائی منحصر به فرد برای داشتن شکمی صاف - احمدرضا - 2012/01/12 ( امگا 3 گياهي در بذر كتان )
بذر كتان حاوي املاح معدني از جمله فولات، منيزيم، منگنز، مس، فسفات و ويتامين ب6 است. اين دانه غني از اسيد آلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 است لذا روغن دانه كتان جايگزين مناسبي براي افرادي است كه ماهي نمي خورند. اسيدچرب امگا3 نقش مهمي در كاهش التهابات از جمله آرتريت روماتوئيد و آسم دارد. اسيدآلفالينولئيك و اسيدچرب امگا3 موجود در بذر كتان به سلامت استخوان كمك زيادي كرده و مانع از افزايش فشار خون مي شود. امگا 3 فراوان دانه كتان از لخته شدن خون جلوگيري مي كند و از احتمال حمله قلبي و ديابت مي كاهد. مصرف دانه كتان مي تواند از سلول هاي روده بزرگ در برابر سموم و راديكال هاي آزاد محافظت كند. تحقيقات نشان مي دهد امگا3 موجود در دانه هاي روغني مانند بذر كتان از اسيد چرب امگا3 موجود در روغن ماهي، خواص بيشتري داشته و مفيد تر است. از اين رو توصيه متخصصان به بيماران مبتلابه فشارخون، بهره گيري از رژيم غذايي ميوه و سبزي در كنار مصرف دانه هاي روغني و محدودكردن نمك است. كاهش كلسترول خون از ديگر خواص مفيد مصرف روزانه اين روغن خوراكي است. مطابق با پژوهش هاي انجام شده، مصرف 20 گرم از اين ماده غذايي در روز، عملكردي مشابه داروهاي پائين آورنده كلسترول داشته و به عقيده برخي متخصصان، در مقايسه با دارو براي بدن مفيدتر است. مصرف بذركتان، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلابه سرطان سينه، پروستات و روده بزرگ داشته و با تركيبات موجود در آن، با مهار كردن آنزيم هايي كه در متابوليسم هورموني نقش دارند، از ابتلابه سرطان پيشگيري مي كنند. خواص تخم کتان - neda.n - 2012/01/19 تخم کتان؛ غذایی فوقالعاده برای داشتن شکمی صاف تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین: شاید با مصرف دانههای کتان دستیابی به شکمی صاف دیگر تنها یک رویا نباشد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، دانه کتان یک بسته مغذی و سرشار از "چربی غیر اشباع " است که بیشتر از آنچه تصور میشود برای بدن مفید است. چربی غیراشباع، برخلاف چربیهای اشباع که چربی بد نیز نامیده شده و در هله هوله به وفور یافت می شود، نه تنها سطح کلسترول را پایین میآورد بلکه میزان چربیهای بدن را نیز کاهش میدهد و مخصوصا با مصرف آن میتوان شکمی صاف و خوش فرم داشت. از سوی دیگر، مصرف این دانه به مشکل نفخ و یبوست کمک میکند و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد سیستم هاضمه و فعالیت آن را تنظیم میکند. بر این اساس توصیه میشود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربیهای شکمی ببینید. آشنایی با خواص تخم کتان (Flax seed) تغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها - همشهری آنلاین – شهره فرجی: تخم کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب ضروری و دیگر مود مفید و مغذی بوده و از ابتلا به برخی سرطانها پیشگیری میکند. امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا میروید . از این گیاه استفادههای زیادی به عمل میآید. از الیاف آن برای بافتن پارچه استفاده میشود . پارچه کتان برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسب به شمار میرود. کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و به کار میرفته است. حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است. از دانههای کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی به دست میآید که روغن کتان نامیده میشود. برخی از خواص تخم کتان عبارتند از: • سطح کلسترول بد خون را کاهش میدهد. • فشارخون بالا را کاهش میدهد. • التهاب مفاصل را کاهش میدهد. • عمل هضم را بهبود میبخشد. تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است. این چربیهای مفید مسئول کاهش کلسترول بد و تثبیت قند خون هستند و همچنین خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان کولون را کاهش میدهند. تخم کتان سرشار از فیبرهای خوراکی و غیر خوراکی بوده که فرآیند هضم را تسهیل میکنند. این دانههای پرخاصیت دارای مادهای هستند که به روانسازی مفاصل کمک میکند و به این ترتیب از بروز آرتروز و ایجاد التهاب مفاصل پیشگیری میشود. تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند. تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانههای تخم کتان سبب جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن میشوند. چگونگی مصرف تخم کتان بهتر است دانههای تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلا آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید. دانههای تخم کتان میتوانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند. بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز است. RE: تخم کتان غذائی منحصر به فرد برای داشتن شکمی صاف - مهری - 2012/02/11 من از روغن دانه کتان استفاده می کنم البته من برای رفع یبوست مزمنی که داشتم استفاده می کنم .حالا این روغنی که مصرف می کنم برای صاف کردن شکم هم مناسبه؟ البته الان وزن من 50 کیلوست ولی دلم می خواد شکمم صاف صاف بشه. RE: خواص بذر كتان - نازلی - 2012/06/11 از دانهی کتان چه میدانید؟ --------------------------------------- دانهی کتان خواص بیشمار و معجزه آسایی دارد. شما در مورد آن چه میدانید؟ باید بگوییم که دانهی کتان ضدیبوست و ضد کلسترول است، با گرگرفتگی دورهی یائسگی مقابله و از سرطان پیشگیری میکند. -------------------------------------------------------------------------------- در این مطلب میخواهیم شما را با گوشهای از خواص این دانههای گیاهی مفید آشنا کنیم. دانهی کتان ضدیبوست است دانهی کتان سرشار از فیبرهای حلّال و غیرحلّال است و برای همین ملین بوده و دفع را راحت میکند. اگر دچار یبوست مزمن هستید به سراغ دانهی کتان بروید. روش مصرف یک قاشق چایخوری دانهی کتان را به مدت یک شب در یک لیوان آب خیس کرده و فردای آن آب را به همراه دانهها بنوشید. یا این که 20 گرم دانهی خشک را با یک لیتر آب و به مدت 5 دقیقه بجوشانید و محلول را صاف کنید. صبح و شب بعد از غذا یک فنجان از این جوشانده میل کنید. توجه داشته باشید تأثیر دانهی کتان تقریباً بعد از 3 روز خود را نشان میدهد. دانهی کتان، ضدکلسترول است؟ نتایج پژوهشی که در سال 2005 انجام شده است نشان میدهد مصرف روزانه 20 گرم دانهی کتان به مدت 8 هفته، به اندازهی داوری استاتین موثر است و میتواند کلسترول بالا را کاهش دهد. دانهی کتان حاوی اسید آلفا لینولئیک سازندهی امگا 3 است که باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون میشود. روش مصرف هر روز به غذاهایتان یک تا دو قاشق چایخوری دانهی کتان آسیاب شده اضافه کنید. توجه داشته باشید که گردو، روغن گردو و روغن کلزا حاوی امگا 3 های بیشتری از دانهی کتان است. توصیه میکنیم از این مواد غذایی نیز به طور مرتب و بدون زیادهروی استفاده کنید. به عقیدهی محققان کانادایی، مصرف دانهی کتان احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان 80 درصد کاهش میدهد. این خاصیت دانهی کتان به دلیل وجود مولکولهای گیاهی آن است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند دانهی کتان برای مقابله با سرطان سینه از آنجایی که دانههای کتان حاوی فیتواستروژنهایی به نام لیگنان هستند برای همین نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه دارند. فیتواستروژنها مولکولهای گیاهی هستند که همانند استروژنها عمل میکنند. این مولکولها از افزایش میزان هورمون استروژن و رشد غدههای پستانی پیشگیری میکنند. روش مصرف روزانه یک تا دو قاشق چایخوری دانهی کتان آسیاب شده به غذاهایتان اضافه کنید. باید بدانید که 100 گرم دانهی کتان حاوی 300000 میکروگرم لیگنان است در حالی که همین میزان کنجد، بروکلی و سیر به ترتیب حاوی 40000، 1300 و 540 میکروگرم از این ماده هستند. توجه داشته باشید که مصرف فیتواستروژنها برای زنانی که به سرطان سینه مبتلا بوده و یا هستند و زنانی که سابقهی فامیلی این بیماری را دارند توصیه نمیشود. این افراد باید قبل از مصرف این قبیل مواد غذایی با پزشک مشورت کنند. دانهی کتان گرگرفتگی زنان یائسه را کاهش میدهد بر اساس نتایج پژوهشی که در سال 2007 انتشار یافت، مصرف دانهی کتان گرگرفتگی زنان یائسه را کاهش میدهد. 29 زن شرکت کننده در این پژوهش به مدت شش هفته، روزانه 40 گرم بذر کتان آسیاب شده مصرف کرده و تأثیر مثبت آن را روی وضعیت خود مشاهده کردند. در واقع بعد از مصرف دانهی کتان دردهای عضلانی و مفاصل این زنان کاهش یافته و خلق و خوی آنها بهتر شده است. روش مصرف توصیه میکنیم روزانه یک تا دو قاشق چایخوری دانهی کتان آسیاب شده به غذاهایتان اضافه کنید. آیا دانهی کتان از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری میکند؟ به عقیدهی محققان کانادایی، مصرف دانهی کتان احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان 80 درصد کاهش میدهد. این خاصیت دانهی کتان به دلیل وجود مولکولهای گیاهی آن است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند و میتوانند با استرس اکسیداتیو، عامل ابتلا به دیابت، مقابله کنند. البته باید بگوییم که محققان همچنان در حال تحقیق بیشتر در این خصوص هستند. روش مصرف توصیه میکنیم روزانه یک تا دو قاشق چایخوری دانهی کتان آسیاب شده به غذاهایتان اضافه کنید. مصرف روزانه 20 گرم دانهی کتان به مدت 8 هفته، به اندازهی داوری استاتین موثر است و میتواند کلسترول بالا را کاهش دهد دانهی کتان التهابهای پوستی را برطرف میکند سرخی پوست، جوش و غیره. اگر دچار التهاب پوستی هستید دانهی کتان را امتحان کنید. دانه های کتان سرشار از موسیلاژ بوده و تسکین دهنده و ضدالتهاب است. روش مصرف مقداری آب را به آرد دانهی کتان اضافه کرده و خمیر درست کنید. این خمیر را با حرارت خیلی ملایم گرم کرده و با ضخامت یک سانتی متر روی یک گاز یا پارچهی تمیز پهن کنید. این مرهم را هر روز دو تا 3 مرتبه روی نقاط ملتهب قرار دهید. در مصرف روغن کتان احتیاط کنید دانه های کتان حاوی 35 تا 50 درصد روغن هستند. این روغن به گرما حساس است و خیلی زود اکسید میشود. دانهی کتان نیز مانند تمام دانه های دیگر سرشار از اسید آلفا لینولئیک است. اگر شما قصد مصرف روغن کتان را دارید باید احتیاط کنید. * این روغن باید به میزان کم و مانند چاشنی مصرف شود. * از داغ کردن این روغن بپرهیزید. * روغن کتان را دور از گرما نگه دارید. * بعد از باز شدن در روغن آن را در یخچال قرار دهید. * مدت مصرف آن تا 3 ماه بعد از باز شدن در روغن میباشد. * مصرف روغن کتان برای بچههای زیر 3 سال توصیه نمیشود. دانهی کتان در سوپرمارکتها، عطاریها و غیره و به صورت دانه آسیاب شده، آرد یا روغن به فروش میرسد. میتوانید از مواد غذایی دیگری که با بذر کتان غنی شدهاند استفاده کنید. مثل برخی از نانها و تخم مرغها. معمولاً در مرغداریهای صنعتی به مرغها دانهی کتان میدهند تا میزان امگا 3 تخم مرغها را افزایش دهند. فاطمه مهدی پور بخش تغذیه و آشپزی تبیان -------------------------------------------------------------------------------- |