امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص بستنی
#1
بستنی.
اسمش هم مثل خودش لذیذ، خوشمزه و هوس انگیز است. كسی پیدا نمی شود كه از كنار بستنی به راحتی بگذرد و تمایلی به خوردن آن نشان ندهد. میل و علاقه به بستنی در بعضی به حدی است كه حاضرند تمام طول روز به جای انواع غذا فقط و فقط بستنی بخورند. وانیلی، شكلاتی، توت فرنگی و عصرانه هم بستنی نسكافه كه حقیقتا لذت بخش است. اما واقعا می توان رژیم بستنی گرفت.این سئوالی است كه بسیاری از دختران جوان كه به كلینیك های تغذیه مراجعه می كنند می پرسند. آنهایی كه هم از چاق شدن می ترسند و هم توان حذف بستنی از رژیم غذایی شان را ندارند.ماده اولیه بستنی شیر و شكر است كه دست آخر با شكلات، قهوه و میوه، طعم دار می شود.
آگاهی از خواص مواد تشكیل دهنده بستنی نشان می دهد، آنقدرها هم كه گفته می شود بستنی مضر نیست و مصرف متعادل آن اثرات سودمندی بر بدن دارد.
شیر به عنوان ماده اصلی تشكیل دهنده بستنی از فواید بسیاری برخوردار است.تركیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاكتوز، ویتامین و مواد معدنی تشكیل می دهد. شیر مهم ترین منبع كلسیم است هر لیوان شیر ۲۵۰ میلی لیتر حدود ۳۱۵ میلی گرم كلسیم دارد كه ۳۰ درصد كلسیم روزانه مورد نیاز بدن را تامین می كند.شیر همچنین حاوی چربی است كه ۶۰ درصد آن اشباع و بقیه از نوع غیراشباع است. چربی شیر علاوه بر انرژی زا بودن به دلیل وجود ویتامین AD ، ارزش غذایی فراوانی دارد.شیر حاوی پروتئین نیز هست كه در دو دسته قرار دارد: كازئین و پروتئین های آب پنیر كه با تولید اسید آمینه ضروری به سوخت وساز بدن كمك می كند.قند موجود در شیر لاكتوز نام دارد كه به وسیله آنزیم های مخصوص در دستگاه گوارش تجزیه شده و به قند ساده تری تبدیل می شود.
فسفر، منیزیم، روی، آهن، ویتامین A، B۱۲ ، B۲ از دیگر مواد مغذی موجود در شیر است كه در پرخاصیت بودن آن نقش دارد.
قند موجود در بستنی از نوع لاكتوز قندشیر و ساكاروز دی ساكارید حاوی گلوكز و فروكتوز است كه باعث افزایش انرژی در بدن می شود و به ذخیره چربی در بدن كمك می كند. قندهای اضافه در كبد و ماهیچه ها به صورت چربی ذخیره می شود تا بدن از آن در مواقع ضروری به عنوان منبع انرژی استفاده كند.
قندها علاوه بر اینكه منبع تامین انرژی هستند به دلیل افزایش تولید سروتونین در مغز به عنوان ضدافسردگی عمل می كنند و تاثیر مفیدی در شاد كردن فرد دارند.
شكلات، ماده دیگری كه در تهیه انواع زیادی از بستنی استفاده می شود نیز از كربوهیدرات، چربی، و درصد كمی پروتئین تشكیل شده است. شكلات از دانه های درخت تئوبروما تهیه شده كه نقش نشاط آوری در مغز دارد. مهمترین ماده تشكیل دهنده شكلات فلاونوئید است. آنتی اكسیدانی كه مانع از تشكیل رادیكال های آزاد و تخریب ساختار و غشای سلولی می شود به سلامت قلب كمك می كند و در ردیف مواد ضدسرطان قرار دارد. شكلات همچنین حاوی میزان اندكی كافئین است كه باعث آزاد شدن سروتونین در مغز شده و تاثیر خوبی بر احساسات فرد می گذارد.
شكلات به ترشح اندروفین در بدن نیز كمك می كند كه سلامتی و شادابی فرد را دو چندان افزایش می دهد. شكلات حاوی چربی نیز هست كه برخلاف تصور نقش منفی بر سلامت قلب ندارد. چربی های شكلات از كره كاكائو مشتق شدند كه باعث افزایش سطح HDL كلسترول خوب خون می شود.قهوه نیز از دیگر اجزای تشكیل دهنده بستنی است كه خواصی مشابه شكلات دارد چون مقادیر فراوانی فلاونوئید دارد و از كافئین بالایی برخوردار است.از میوه ها نیز در تهیه بستنی استفاده می شود. بیشترین میو ه هایی كه در بستنی بسیار دیده می شود توت فرنگی است. توت فرنگی از جمله میوه هایی است كه آنتی اكسیدان بالایی دارد و به همین خاطر در زمره میوه های ضدسرطان قرار دارد. توت فرنگی منبع غنی از ویتامین C است. هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی تازه ۷۷ میلی گرم ویتامین ث دارد كه می تواند نیاز روزانه افراد بزرگسال به این ویتامین را تامین كند. توت فرنگی همچنین دارای تركیباتی به نام اسید پی كوماریك و كلروژنیك اسید است كه مانع از فعالیت نیتروزآمین كه به بافت معده آسیب می رساند می شود.همه اینها كه گفته شد، برای یادآوری خواص فوق العاده بستنی بود.این محصول دوست داشتنی به دلیل میزان فراوان چربی به كربوهیدرات، پروتئین، یك خوراكی پركالری است كه گنجاندن آن در وعده های غذایی به خصوص در افراد چاق باید با دقت نظر بیشتری انجام شود.از آنجا كه كنترل كالری مصرفی نقش مهمی در جلوگیری از چاقی دارد برای گرفتن رژیم بستنی باید از میزان كالری موجود در انواع بستنی آگاه شوید. جدول زیر راهنمای خوبی برای محاسبه كالری های روزانه خواهد بود.
بعد از محاسبه كالری های روزانه كه قدم اول برای شروع رژیم است، نوبت به طراحی یك برنامه غذایی می رسد كه پروفسور پیترو میلیاچو این كار را كرده است. یك برنامه غذایی كه هم شامل بستنی است و هم غذاهایی كه نیازهای روزانه بدن را تامین كند. ترتیب غذاها و بستنی های معرفی شده در رژیم میلیاچو به شرح زیر است
شنبه، صبحانه: یك لیوان شیر و چهار عدد بیسكویت كه از غلات كامل تهیه شده است
ناهار: یك عدد بستنی قیفی و ۲۰۰ گرم میوه
ساعت ۵: یك لیوان آب میوه طبیعی در همه روزها یكسان است
شام: ۸۰ گرم برنج پخته با بادمجان یا كدو و ۱۵۰ گرم سالاد گوجه فرنگی و دو قاشق روغن زیتون
یكشنبه، صبحانه: یك لیوان چای لیمو، ۱۰۰ گرم میوه تازه
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی میوه ای و ۲۰۰ گرم میوه
شام: ۸۰ گرم ماكارونی با تن ماهی، سالاد گوجه فرنگی و یك تكه نان
دوشنبه، صبحانه: ۱۵۰ گرم شیر، دو عدد بیسكویت با دو قاشق مارمالاد
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی فندقی
شام: ۱۰۰ گرم سالاد پاستا با تخم مرغ، ذرت، كالباس و هویج یك قاشق مایونز و یك قاشق غذاخوری روغن زیتون
سه شنبه، صبحانه: یك لیوان آب میوه ۴ تكه بیسكویت
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی خامه ای
شام: ۱۰۰ گرم كالباس، ۱۵۰ گرم پاستای گوجه فرنگی و سالاد كاهو
چهارشنبه، صبحانه: یك لیوان گریپ فروت، ۲ عدد بیسكویت و ۲ قاشق عسل
ناهار: ۲۰۰ گرم بستنی میوه ای
شام: ۱۵۰ گرم سالاد مرغ و سبزیجات و دو تكه پیتزا پپرونی
پنج شنبه، صبحانه: ۲۵۰ گرم ماست و ۳۰ گرم بیسكویت
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی شكلاتی
شام: ۲۰۰ گرم گوشت كباب شده و ۱۵۰ گرم سالاد كدو
جمعه، صبحانه: یك لیوان شیرموز
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی خامه ای با شكلات
شام: یك عدد ماهی كباب شده، ۱۵۰ گرم سالاد پاستا و نان

ترجمه: بهاره مهرنژاد

روزنامه شرق
 تشکر شده توسط : anaram , nazaninn
#2
بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتري‌هاي پروبيوتيك را دارد. اين باكتري‌ها كپسول‌هايي با قطر بسيار نازك (سايز ميكرو يا نانو) دارند و به اصلاح فلور ميكروبي روده انسان و جلوگيري از رشد باكتري‌هاي بيماريزا در روده و ايجاد بيماري روده‌اي كمك مي‌كنند.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتري‌هاي پروبيوتيك را دارد كه از رشد باكتري‌هاي بيماري‌زا در روده جلوگيري و از بروز بيماري روده‌اي پيشگيري مي‌كند.

احمدرضا درستي مطلق در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بستني ماده غذايي خوشمزه‌اي است كه به ويژه در فصول گرم كودكان و نوجوانان علاقه‌ زيادي به مصرف آن دارند.

وي گفت: بسياري از مردم تصور مي‌كنند كه بستني مي‌تواند به عنوان يك ماده لبني مناسب مثلاً جايگزين شير يا ماست) محسوب شود و حتي افراط در خوردن آن نيز ايرادي ندارد.

سلامت نيوز: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: اين در حالي است كه علاوه بر مقدار زيادي شيرين كننده‌هاي طبيعي يا شيميايي، خوردن حتي يك قاشق بستني مقدار زيادي چربي اشباع شده (حيواني) وارد بدن مي‌كند كه اغلب به اندازه نيمي از كل چربي اشباعي است كه در روز بايد خورده شود، است.

درستي گفت: مصرف چربي اشباع زياد موجب چاقي، بيماري‌هاي قلبي-عروقي و ديگر بيماري‌هاي خطرناك مشابه مي‌شود.

وي افزود: البته بستني مواد مغذي با ارزشي مثل پروتئين، كلسيم، ويتامين‌ها، مواد معدني و انرژي دارد، ولي به جاي آن مي‌شود ماست كم چربي يخ زده خورد كه همه اين مواد را داشته ولي چربي بسيار كمتري دارد.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتري‌هاي پروبيوتيك را دارد. اين باكتري‌ها كپسول‌هايي با قطر بسيار نازك (سايز ميكرو يا نانو) دارند و به اصلاح فلور ميكروبي روده انسان و جلوگيري از رشد باكتري‌هاي بيماريزا در روده و ايجاد بيماري روده‌اي كمك مي‌كنند.

درستي گفت: در برخي موارد از جمله پس از جراحي لوزه، مصرف غذاهاي سرد، مرطوب با طعم ملايم و داراي قوام نرم (از جمله بستني) در روزهاي اول براي بيمار آسان‌تر بوده و از ايجاد خونريزي‌هاي بعد از عمل پيشگيري مي‌كند.

وي افزود: بستني از جمله غذاهايي است كه در برخي افراد موجب حمله ميگرني مي‌شود. اين غذاها بر روي آزاد شدن سروتونين و نوراپي نفرين اثر كرده و موجب انبساط يا انقباض عروق مي‌شوند.
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , N00shin , ساغر , شهرزاد , # پریسا # , هانیه , rana , nazanin
#3
«بستنی»، اسمش هم مثل خودش لذیذ، خوشمزه و هوس انگیز است.
کمتر کسی پیدا می شود که از خوردن بستنی به راحتی بگذرد و تمایلی به خوردن آن نشان ندهد. میل و علاقه به بستنی در بعضی افراد به حدی است که حاضر هستند تمام طول روز بجای انواع غذا، فقط و فقط بستنی (وانیلی، شکلاتی، توت فرنگی، نسکافه و...) بخورند. ماده اولیه «بستنی»، شیر و شکر است که دست آخر با شکلات، قهوه یا میوه، طعم دار می شود. آگاهی از خواص مواد سازنده بستنی نشان می دهد، که خوردن بستنی آنقدرها هم که گفته می شود مضر نیست و چه بسا مصرف متعادل آن، اثرات سودمندی نیز برای بدن دارد.party0048.gifparty0048.gifparty0048.gificon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin
«شیر» بعنوان ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی، فواید بسیاری دارد. ترکیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز، ویتامین و مواد معدنی تشکیل می دهد. شیر مهم ترین منبع کلسیم است. هر لیوان شیر حدود ۳۱۵میلی گرم کلسیم دارد که ۳۰درصد کلسیم روزانه مورد نیاز بدن را فراهم می کند. شیر همچنین حاوی چربی است که ۶۰درصد آن اشباع و بقیه از نوع غیراشباع است. چربی شیر علاوه بر انرژی زا بودن، به دلیل وجود ویتامین A و D ارزش غذایی فراوانی دارد. شیر حاوی پروتئین نیز هست که در دو دسته قرار دارد; «کازئین» و «پروتئین های آب پنیر»، که با تولید اسیدآمینه به سوخت وساز بدن کمک می کند. قند موجود در شیر لاکتوز نام دارد که بوسیله آنزیم های مخصوص در دستگاه گوارش تجزیه شده و به قند ساده تری تبدیل می شود. فسفر، منیزیم، روی، آهن، ویتامینA، B۱۲ ، B۲ از دیگر مواد مغذی موجود در شیر است که در پرخاصیت بودن آن نقش دارد. قند موجود در بستنی از نوع لاکتوز(قندشیر) و ساکاروز دی ساکارید (حاوی گلوکز و فروکتوز) است که باعث افزایش انرژی در بدن می شود و به ذخیره چربی در بدن کمک می کند. قندهای اضافه در کبد و ماهیچه ها، بصورت چربی ذخیره می شود تا بدن از آن در مواقع ضروری بعنوان منبع انرژی استفاده کند. قندها علاوه بر اینکه منبع تامین انرژی هستند، به دلیل افزایش تولید سروتونین در مغز، بعنوان ضدافسردگی عمل می کنند و تاثیر مفیدی در شاد کردن فرد دارند. «شکلات»، ماده دیگری که در تهیه انواع زیادی از بستنی استفاده می شود نیز از کربوهیدرات، چربی و درصد کمی پروتئین تشکیل شده است. شکلات از دانه های درخت «تئوبروما» تهیه شده که نقش نشاط آوری در مغز دارد. مهم ترین ماده تشکیل دهنده شکلات «فلاونوئید» است. آنتی اکسیدانی که مانع از تشکیل رادیکال های آزاد و تخریب ساختار و غشای سلولی می شود، به سلامت قلب کمک می کند و در ردیف مواد ضدسرطان قرار دارد. شکلات همچنین حاوی میزان اندکی کافئین است که باعث آزاد شدن سروتونین در مغز شده و تاثیر خوبی بر احساسات فرد می گذارد. شکلات به ترشح اندروفین در بدن نیز کمک می کند که سلامتی و شادابی فرد را دو چندان افزایش می دهد.
شکلات حاوی چربی نیزهست که برخلاف تصور، نقش منفی بر سلامت قلب ندارد. چربی های شکلات از کره کاکائو مشتق شدند که باعث افزایش سطح HDL کلسترول خوب خون می شود. قهوه نیز از دیگر اجزای تشکیل دهنده بستنی است که خواصی مشابه شکلات دارد، چون مقادیر فراوانی فلاونوئید دارد و از کافئین بالایی برخوردار است.در تهیه بستنی از انواع میوه ها نیز استفاده می شود. بیشترین میوه هایی که در بستنی بسیار دیده می شود «توت فرنگی» است. «توت فرنگی» از جمله میوه هایی است که آنتی اکسیدان بالایی دارد و به همین خاطر در زمره میوه های ضدسرطان قرار دارد. توت فرنگی، منبع غنی از ویتامین C است. هر۱۰۰ گرم توت فرنگی تازه، ۷۷ میلی گرم ویتامین C دارد که می تواند نیاز روزانه افراد بزرگسال به این ویتامین را تامین کند. توت فرنگی همچنین دارای ترکیباتی به نام «اسید پی کوماریک» و «کلروژنیک اسید» است که مانع از فعالیت نیتروزآمین که به بافت معده آسیب می رساند، می شود.
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
 تشکر شده توسط : O#!!! , parastoo joon , baran1390 , Hasty , nooresefid333 , هانیه , شهرزاد , # پریسا # , neda.n , ساغر
#4
افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو است اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که غذاهای پرکالری مانند بستنی تأثیری مشابه مواد مخدر را بر مغز می‌گذارند.

[تصویر:  قلسثلس.bmp]

فارس نوشت: محققان انستیتو تحقیقات کایل برگر اورگون بررسی کردند که آیا خوردن بستنی به طور مداوم می‌تواند منجر به درخواست بیشتر و بیشتر مغز برای این ماده شود و پیامهایی را مبنی بر لذت بخش بودن این ماده غذایی بفرستد.

این تحقیق بر روی 151 بزرگسال و علایق غذایی آنها انجام شده و مغز آنها با نشان دادن مواد غذایی از جمله بستنی به آنها اسکن شده است.

به نوشته ABC واکنش مغز این افراد هنگام خوردن مایعات بدون مزه نیز سنجیده شده است و سپس به آنها بستنی داده شده است.

شرکت کنندگان که در دو هفته قبل از آن بستنی خورده بودند دست کم بر اساس اسکن‌ها لذت کمتری بردند.

بر اساس این گزارش اشخاصی که مواد غذایی پرچربی، پر قند و پرانرژی مصرف می‌کنند درست مانند مصرف مواد مخدر و الکل در برابر این مواد به گونه‌ای مقاومت پیدا می‌کنند.

همه شرکت کنندگان در این تحقیق دارای وزن سالم بودند و این تغییرات در مغز پیش از آغاز چاقی آنها مشاهده شده است.

[تصویر:  یقظیلایظباذ.bmp]

جالب اینکه این تغییرات مغزی فقط در برابر بستنی و نه سایر مواد غذایی ناسالم مانند همبرگرها، سیب زمینی سرخ شده یا شکلات دیده نمی‌شود.

اگر چه تأثیرات بستنی بر مغز مشابه تأثیرات مواد مخدر است اما محققان تأکید دارند که این نشان دهنده اعتیادآور بودن بستنی نیست چرا که اعتیاد واقعی همراه با مقاومت بیشتر در برابر ماده و از دست دادن کنترل استفاده از مواد است.

با این حال بسیاری از شرکت کنندگان مصرف بستنی را عادتی می دانند که اگرچه می‌دانند می‌تواند زیان آور باشد اما قادر به پیشگیری از آن نیستند.

rolleyesrolleyesrolleyesrolleyessadsadsadrolleyes
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : naz.gigili , yummy , # پریسا # , ساغر , nazii
#5
بستنی، افسردگی را کاهش می‌دهدwink2

احساسات درونی به خصوص افسردگی از جمله عواملی هستند که روی اشتها تاثیر می‌گذارند.

به عنوان مثال گاهی افسردگی موجب کاهش یا از بین رفتن اشتها می‌شود و گاهی نیز اشتها را چندین برابر می‌کند.

اما اگر می‌خواهید میزان افسردگی خود را کاهش دهید، علاوه بر ورزش و خورد و خوراک سالم، مصرف بستنی را فراموش نکنید.







متخصصان می‌گویند ماده‌ای در بستنی وجود دارد که به کاهش افسردگی در بدن کمک می‌کند، البته موجب درمان آن نخواهد شد.

با وجود این، توجه داشته باشید که در بستنی مقادیر زیادی شکر و چربی وجود دارد و در صورتی که به دیابت یا بیماری‌های دیگری-که پرهیز خوراکی دارند- مبتلا هستید، برای مصرف بستنی با پزشک خود مشورت کنید.


فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : nazii , نازلی , # پریسا # , naz.gigili , yummy , samiramiss
#6
بستنی شکم می آورد؟

آیا می‌دانستید نیوزلندی‌ها بستنی‌خورترین مردم دنیا هستند؟


سرانه مصرف بستنی در این کشور سالانه 22 تا 23 لیتر به ازای هر نفر است. ایالات متحده، استرالیا و فنلاند هم به ترتیب با سرانه مصرف 3/18، 18 و 14 لیتر بستنی در سال، از پرمصرف‌ترین‌های این خوراکی خوشمزه در جهان محسوب می‌شوند...

جالب است بدانید ایتالیا که خیلی‌ها آن را مهد بستنی می‌دانند، رتبه هفتم از فهرست بستنی‌خورترین کشورهای دنیا را به خود اختصاص داده است. نکته جالب دیگر درباره بستنی این است که با توجه به میزان فروش این محصول، تولیدکنندگان آن به این نتیجه رسیده‌اند که بستنی‌های شکلاتی و کاکائویی طرفداران بیشتری در سراسر دنیا دارند. آنها شیرینی بیشتر بستنی‌های شکلاتی را عامل محبوبیت آن در بین مردم می‌دانند. گفت‌وگوی ما را هم با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره خوبی‌ها و بدی‌های بستنی بخوانید.


سلامت: آیا اینکه می‌گویند مصرف بستنی می‌تواند باعث چاقی شکمی شود، درست است؟

الگوی اضافه‌وزن، چاقی و تجمع چربی در بدن با توجه به وجود هورمون‌های جنسی مختلف در بین خانم‌ها و آقایان تفاوت دارد. معمولا چاقی خانم‌ها بیشتر در ناحیه باسن و ران و چاقی آقایان بیشتر در ناحیه شکم اتفاق می‌افتد. البته پس از رسیدن خانم‌ها به سن یائسگی و از بین رفتن اثر هورمون‌های جنسی، چاقی آنها هم مانند آقایان به چاقی شکمی تبدیل می‌شود.

چاقی شکمی بسیار خطرناک‌تر از انواع دیگر چاقی است چون چربی‌هایی که در ناحیه شکم تجمع پیدا می‌کنند، در معرض تبادل با چربی‌های خون قرار می‌گیرند و می‌توانند مشکلات متابولیک فراوانی برای فرد به وجود بیاورند. به همین دلیل و با توجه به اینکه مصرف زیاد بستنی می‌تواند تراکم کالری و ایجاد چربی شکمی را در آقایان بالا ببرد، می‌تواند برای آنها بسیار خطرناک هم باشد.

سلامت: چرا برخی افراد به صورت افراطی عادت به خوردن بستنی دارند؟


شرایط تطابق حس چشایی هم مانند شرایط تطابق با محیط، از ویژگی‌هایی است که معمولا برای انسان‌ها به وجود می‌آید. یعنی اگر برای مدتی در مکان شلوغی قرار بگیریم، ممکن است ابتدا از شنیدن صداهای زیاد کمی آزار ببینیم اما پس از مدتی به آن سر و صداها عادت می‌کنیم و عکس‌العملی در برابر آنها نشان نمی‌دهیم.

در مورد حس چشایی هم همین مساله صادق است. اگر فردی برای مدتی به خوردن غذاهای شور، چرب یا شیرین روی بیاورد، حس چشایی او پس از مدتی به این خوراکی‌ها عادت می‌کند و ممکن است به مصرف بی‌رویه آنها اعتیاد پیدا کند. این اعتیاد غذایی و تحریک ذائقه می‌تواند با توجه به بالا بودن مقدار شکر، چربی یا کاکائو در مورد بستنی هم اتفاق بیفتد. از طرف دیگر، امکان به وجود آمدن این عادت‌ها در مصرف فست‌فودها یا نوشیدنی‌های کولادار هم وجود دارد.

سلامت: عادت به مصرف زیاد بستنی چه مشکلاتی برای مصرف‌کننده به وجود می‌آورد؟

مصرف نامتعادل تمام خوراکی‌های شور، شیرین و چرب عوارض بسیاری به دنبال دارد. معمولا بستنی از خوراکی‌هایی است که نسبت به شیر تراکم کالری بالاتری دارد. یعنی اگر یک لیوان شیر حدود 220 کیلوکالری انرژی دارد، انرژی همین مقدار بستنی در وزن مشابه می‌تواند حدود 400 تا 500 کیلوکالری باشد. بستنی‌های چرب‌تر، پرخامه‌تر یا سرشار از کاکائو هم انرژی بیشتری به بدن می‌رسانند.

به عبارت ساده‌تر، اگر یک عدد بستنی بخورید، همان حجم کم بستنی، کالری بسیار بالایی به بدنتان می‌رساند. بد نیست بدانید با مصرف یک عدد بستنی، حدود یک‌چهارم از کالری مورد نیاز بدن تامین می‌شود بنابراین با مصرف سایر وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی می‌توان به راحتی حدس زد فردی که بستنی زیادی در برنامه غذایی خود می‌گنجاند، حتما در آینده‌ای نه چندان دور دچار اضافه‌وزن، چاقی و عوارض ناشی از آن خواهدشد. دریافت بالای شکر هم می‌تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون شود. از طرف دیگر مصرف بیش از اندازه بستنی که خوراکی سردی است، برای فرد مصرف‌کننده مشكلات گوارشی ایجاد می‌کند.

سلامت: لطفا کمی هم در مورد فواید بستنی (البته اگر به اندازه مصرف شود)، برایمان بگویید.


از آنجا که تغذیه دانش تعادل است، همان‌طور که اشاره کردید، اگر بستنی متعادل و مناسب مصرف ‌شود، نه تنها مضر نیست بلکه می‌تواند فوایدی هم برای بدن داشته باشد. از دیدگاه تنوع غذایی، بستنی سالم و تازه می‌تواند یکی از خوراکی‌های خوشمزه و مفید در رژیم غذایی تمام افراد برای تغییر ذائقه و حتی حس ایجاد فرح‌بخشی باشد. از دیدگاه تغذیه، بستنی سالم به انواعی از بستنی گفته می‌شود که ماده اولیه آن تازه و سالم باشد، خیلی پرچرب و شیرین نباشد، خامه زیادی در آن نباشد یا حجم کاکائوی موجود در آن از حد طبیعی بیشتر نشود.

سلامت: آیا درست است که می‌گویند مصرف بستنی هم مانند مصرف سایر فرآورده‌های لبنی از ابتلا به پوکی‌استخوان پیشگیری می‌کند؟


بستنی یکی از جانشین‌های گروه لبنیات است، اما تمام خوراکی‌هایی که در گروه لبنیات قرار می‌گیرند، از نظر ارزش غذایی و مقدار کلسیم، با یکدیگر قابل مقایسه نیستند. به عبارت ساده‌تر، چون بستنی از شیرهای پرچرب تهیه می‌شود و چربی لبنیات یک مانع بسیار مهم در جذب کلسیم و سایر عناصر دوظرفیتی است، مقدار کلسیم قابل?جذب از بستنی به‌هیچ‌وجه با یک لیوان شیر تازه و کم‌چرب قابل مقایسه نیست، بنابراین نمی‌توان مصرف بستنی را چندان برای پیشگیری از ابتلا به پوکی‌استخوان مناسب دانست.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ

 تشکر شده توسط : هانیه , rana , maedeh , # پریسا #
#7
بهترین و بدترین بستنی ها

بستنی یكی از تنقلات شیرینی است كه در شکل‌ها و طعم‌های متفاوت به دلیل خنكی، طعم و بافت ترد و نرم، نه تنها مورد علاقه كودكان است بلكه بزرگسالان هم آن را دوست دارند.


از همان بدو تولد ذائقه انسان با خوردن شیر مادر با طعم شیرین آشنا می‌شود بنابراین جای تعجب نیست كه بیشتر افراد گرایش بیشتری به مصرف موادغذایی با طعمی شیرین و حاوی قند دارند...



كودكانی كه به دلیل بوی خاص شیر میلی به مصرف آن ندارند، می‌توانند به عنوان یك میان‌وعده بستنی را كه منبع خوبی از كلسیم است، بخورند. بهترین بستنی، بستنی‌ای است كه از شیر تازه و بدون موادافزودنی تهیه شده باشد. بستنی‌هایی كه با شرایط استاندارد و در نظر گرفتن مسایل بهداشتی فردی – محیطی و بدون مواد افزودنی تهیه شده‌اند، ارزش بیولوژیكی و غذایی بالایی دارند. بدترین نوع بستنی، بستنی‌هایی هستند كه از شیر بریده و كهنه تهیه شده‌اند و معمولا در فرایند تولید آنها شرایط استاندارد رعایت نمی‌شود. البته اگر بستنی را در خانه تهیه می‌كنید، حتما از شكر كمتری استفاده كنید و آبمیوه و تكه‌های میوه یا مغزها را به آن بیفزایید تا ارزش غذایی‌اش را در حد یك میان‌وعده مناسب افزایش دهید. افزودن بستنی به ژله خانگی كه با آبمیوه تهیه شده، برای تربیت ذائقه و تامین بخشی از نیازهای كودك مناسب است. البته فراموش نكنید هر نوع بستنی‌ای برای تغذیه كودك مناسب نیست به‌خصوص بستنی‌های سنتی كه ممكن است خامه به‌كار رفته در آنها پاستوریزه نباشد. سالم?ترین بستنی‌ها، بستنی‌های سفید وانیلی هستند كه هیچ نوع رنگی به آنها اضافه نشده است. البته بهتر است تا قبل از سن 3 سالگی هر روز به كودك بستنی ندهید زیرا احتمال چاقی را در او و شكل‌گیری رفتارهای غلط تغذیه‌ای و بروز آسیب‌های جبران‌ناپذیر به دندان‌ها را افزایش می‌دهد. از آنجا که کودکان علاقه زیادی به بستنی دارند، بر حسب سن، وضعیت جسمی و سلامت برایشان بستنی مناسب را انتخاب كنید و فراموش نكنید میزان کالری انواع بستنی‌ها متفاوت است. درضمن بستنی را به مقدار مشخص و با فاصله‌گذاری مناسب بین میان‌وعده با وعده‌های اصلی به كودك بدهید زیرا سه اصلی كه همواره در علم تغذیه به رعایت آن توصیه می‌شود تنوع، تعادل و تناسب است. مادرانی كه برای علاقه‌مند كردن كودكشان به مصرف غذا به نوعی با دادن بستنی به او، شرطی‌اش می‌كنند، باید توجه داشته باشند با اصرار كردن ممكن است كودك حتی از خوردن، ماده غذایی‌ای هم كه دوست دارد، بعد از مدتی دلزده می‌شود. بنابراین نه كودك را برای خوردن موادغذایی تشویق كنید و نه در صورت نخوردن آن، عكس‌العمل یا واكنشی منفی نشان دهید. تشویق و اجبار یا دادن وعده و وعید برای غذاخوردن، بدآموزی است و باعث شكل‌گیری رفتارهای غلط تغذیه‌ای و عادت بد غذایی و گرایش كودك به مصرف تنقلات با طعم شیرین و هله‌وهوله‌های بی‌ارزش كه تراكم انرژی و موادمغذی كمی دارند، می‌شود.
 تشکر شده توسط : نازلی
#8
7 نکته مهم درمورد بستنی

یکی از لذت‌ بخش‌‌ترین میان‌وعده‌هایی که در تابستان طرفدارانش بیشتر هم می‌شود، بستنی است. در این مطلب می‌خواهیم کمی درباره‌ آن بیشتر بدانیم ...


آیا تا به حال سردرد پس از خوردن بستنی را تجربه کرده‌اید؟ محققان به این نوع سردرد، « فریز مغزی » می‌گویند. وقتی خوراکی‌های سردی مانند بستنی یا آب بسیار سرد می‌خوریم، دمای سقف دهانمان که در حالت عادی گرم است به سرعت پایین می‌آید و باعث ایجاد اختلال در خون‌رسانی به این ناحیه و تحریک اعصابی می‌شود که باید خون را به مغز برسانند. با ایجاد اختلال در خون‌رسانی به مغز هم به وسیله تورم عروق اتفاق می‌افتد و به این ترتیب، اعصاب مغزی تحریک می‌شوند و سردرد به سراغمان می‌آید. اگر طرفدار بستنی هستید و نمی‌توانید سردردهای پس از آن را تحمل کنید، نگران نباشید. متخصصان دانشگاه میشیگان می‌گویند اگر خوراکی‌های سرد را آهسته بخورید و اجازه دهید بدنتان خود را با دمای آن‌ها وفق دهد، از این‌گونه سردردها خلاص خواهید شد. اگر دوست دارید اطلاعات کامل‌تر و جدیدتری در مورد بستنی به دست بیاورید، بد نیست این پرسش و پاسخ‌ها را با دقت بخوانید.

1 - چرا روی بعضی از بستنی‌ها یخ می‌بندد؟
گاهی وقتی بستنی را از فریزر و بسته‌بندی خارج می‌کنیم، بلورهای ریز یخ بر سطح آن می‌بینیم و نمی‌دانیم دلیل یخ زدن روی بستنی چیست. این مسئله نه ربطی به کیفیت پایین بستنی دارد و نه به زیاد ماندن آن داخل فریزر. تنها دلیل یخ زدن سطح بستنی این است که شما آن را مدتی بیرون از فریزر نگهداری کرده‌اید و پس از نرم و باز شدن یخ، دوباره آن را داخل فریزر گذاشته‌اید. برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی باید بستنی را تا پیش از مصرف همواره در دمای بین 0 تا منفی 5 درجه سانتی‌گراد داخل فریزر نگه دارید.



2 - چرا برای تهیه بستنی‌های خانگی به نمک نیاز داریم؟
اگر اهل درست کردن دسرهای خانگی باشید، شاید این سۆال برایتان پیش بیاید. نمک، ماده‌ای سخت است و ترکیب آن با خامه باعث می‌شود مواد بستنی راحت‌تر سرما را جذب کند و داخل فریزر یخ ببندد.



3 - آیا کالری یک اسکوپ بستنی یخی میوه‌ای از یک اسکوپ بستنی خامه‌ای کمتر است؟

یک اسکوپ بستنی یخی یا بستنی ماستی حدود 120 کیلوکالری انرژی دارد و فاقد چربی‌های اشباع است، اما یک اسکوپ بستنی خامه‌ای دارای حداقل 145 کیلوکالری انرژی است که این انرژی با افزودن شکلات یا انواع مغزها به بستنی‌های خامه‌ای به مراتب بالاتر هم می‌رود.
از سوی دیگر یک اسکوپ بستنی خامه‌ای حدود 6 گرم چربی اشباع دارد، بنابراین مصرف این‌گونه بستنی‌ها به افراد دچار اضافه وزن یا کلسترول بالای خون توصیه نمی‌شود.

4 - چرا خوردن بستنی اعتیادآور است؟
بستنی‌خورهای حرفه‌ای می‌دانند مرتب و روزانه بستنی خوردن می‌تواند پس از مدتی برای فرد اعتیاد به بستنی ایجاد کند. محققان معتقدند شیرینی و چربی بستنی باعث جذب ذائقه‌های مختلف به آن می‌شود، حالا اگر فردی مدام بستنی بخورد، ذائقه‌اش به دریافت شیرینی و چربی بیشتر متمایل می‌شود و به این ترتیب، میل و حرص او به خوردن بستنی بیشتر و بیشتر خواهد شد. تنها راه رهایی از اعتیاد به بستنی، محدود کردن مصرف آن به 2 بار در هفته است.

5 - آیا بستنی‌های لایت از بستنی‌های معمولی سالم‌ترند؟
به تازگی بستنی‌هایی با عنوان « لایت » به بازار آمده‌اند و ادعا می‌شود از سایر بستنی‌ها سالم‌تر هستند. بد نیست بدانید چربی این بستنی‌ها حدود 50 درصد و کالری آن‌ها حدود 33 درصد کمتر از سایر بستنی‌هاست اما این دلیلی بر سالم‌تر بودن آن‌ها نیست.
به هر حال در تهیه بستنی‌های لایت هم از خامه استفاده شده است و خامه، هم انرژی دارد و هم چربی اشباع. متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل اینکه فکر می‌کنند بستنی‌های لایت سالم‌تر هستند، تعداد یا حجم بیشتری از آن‌ها را در برنامه غذایی‌شان می‌گنجانند و به این ترتیب سالم‌تر که نمی‌مانند هیچ؛ دچار اضافه وزن و چربی بالای خون هم می‌شوند.

6 - بستنی ماستی چیست؟
بستنی ماستی به انواعی از بستنی‌ها گفته می‌شود که ویژگی‌های ماستی دارند. بیشتر بستنی‌هایی که ما در حال حاضر آن‌ها را مصرف می‌کنیم، تخمیری نیستند بلکه بلافاصله فرموله و سپس منجمد می‌شوند، اما بستنی می‌تواند تخمیری هم باشد.
در بستنی تخمیری، پایه فرآورده تخمیر می‌شود. حالا اگر در مخلوط این بستنی‌های تخمیری، از ماست که خودش شیر تخمیر شده با استارترهاست هم استفاده شود، به آن می‌گوییم بستنی ماستی! در واقع، پایه اولیه بستنی‌های ماستی همان شیر است که در روند تولید به آن استارترهایی که ماست تولید می‌کنند، می‌افزایند و دیگر مواد لازم برای مخلوط بستنی مانند شکر، چربی، مواد پایدارکننده و طعم‌دهنده‌ها را هم به آن اضافه می‌کنند.
بستنی ماستی جزو گروه لبنیات، البته با کمی تغییرات شیمیایی است که خواص بسیار مفید و فراوانی هم دارد. این بستنی، علاوه بر اینکه ترکیب‌های شیر را دارد، طی فرآیند تولید، غلیظ‌تر هم شده است و شاید بتوان تنها اشکال آن را کالری بالایش دانست.


7 - نان بستنی اکسید تیتانیوم دارد؟
نان بستنی از مخلوط آب، آرد، نمک، مقدار کمی روغن و... تهیه می‌شود. ارزش غذایی آن به مقدار کم به نسبت مواد تشکیل‌دهنده از نظر نشاسته و املاح شبیه ارزش غذایی نان است. از ترکیب این مواد، خمیری بسیار شل در مقایسه با خمیر نان به دست می‌آید. این خمیر داخل قالب‌های مستطیل شکل خیلی داغی که عمقشان بسیار کم است و به اشکال متفاوت لوزی، چهارخانه، خطوط مورب و... هستند، ریخته می‌شود. در اثر حرارت قالب، خمیر خود را می‌گیرد و می‌پزد و در نهایت نان‌هایی نازک و ترد و شکننده تهیه می‌شود. نان بستنی قیفی هم به این روش تهیه می‌شود فقط قالب‌ها به شکل قیف هستند. برای اینکه نان‌های بستنی، حالتی براق و درخشنده داشته باشند، به آن‌ها ماده‌ای به نام اکسید تیتانیوم می‌افزایند. این ماده انواع مختلفی دارد و به دو نوع «غذایی» و «صنعتی» در بازار موجود است. در نوع غذایی، ماده اکسید تیتانیوم کیفیت و درجه خلوص بالایی دارد و مواد سمی و فلزات در آن موجود نیست، اما نکته مهم این است که باید بر اساس استاندارد و حد قابل مشخص و مجاز، از این ماده استفاده شود.
از آنجا که برخی از نان‌های بستنی داخل کارگاه‌ها تهیه و توزیع می‌شوند، ممکن است از نوع صنعتی این ماده که کیفیت خوبی ندارد یا بیش از مقدار مشخص شده، استفاده شود. از سوی دیگر چون اکسید تیتانیوم فرآورده‌ای وارداتی است، امکان واردات آن از کشورهای غیرقابل اطمینان وجود دارد.
بیشتر کارخانه‌های مطمئن و معروف در تولید بستنی، نان بستنی را نیز خودشان تهیه می‌کنند. در این کارخانه‌ها بر روند تولید نان بستنی نظارت و کنترل انجام می‌شود اما روی کارگاه‌هایی که اقدام به تولید نان بستنی می‌کنند، نظارت و کنترلی وجود ندارد و از سوی دیگر به دلیل عدم نظارت و کنترل دقیق، برای تهیه نان بستنی از اکسید تیتانیوم غذایی یا صنعتی استفاده می‌شود. پس بستنی‌های نانی را از مکان‌های معتبر بخرید.


گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
 تشکر شده توسط : نازلی
#9
Shocked 

بستنی، اعتیادآور است

در یك مطالعه جدید معلوم شد ولع و میل شدید به خوردن بستنی در افرادی كه علاقه زیادی به این خوردنی دارند به اندازه میل شدید به مصرف مواد مخدر در معتادان است یا به عبارت دیگر بستنی به اندازه كوكائین، اعتیادآور است.
به نقل از ایسنا ؛ آزمایشات نشان می‌دهد كه تقاضای مغز برای خوردن بستنی بیشتر، درست به همان شیوه‌ای است كه یك فرد معتاد به كوكائین گرایش به مصرف مقادیر بیشتری از این ماده مخدر دارد.دكتر كیل برگر از كارشناسان انستیتو مطالعاتی اورگون در این مطالعه خاطرنشان ساخت: زیاده‌روی در مصرف غذاهای شیرین و پرچرب ظاهرا نحوه واكنش‌های مغزی را تغییر می‌دهد و در واقع موجب می‌شود كه عكس‌العمل پاداش ذهنی برای مغز كم اهمیت جلوه كند.

این تغییر در مغز معتادان به كوكائین رخ می‌دهد و در نتیجه میل به مصرف مواد مخدر بیشتر را تشدید می‌كند. بررسی‌ها نشان داده است كه در مغز دوستداران بستنی نیز همین تغییرات مغزی و ذهنی بروز می‌كند و در نتیجه ولع خوردن بستنی بیشتر افزایش می‌یابد.شرح این مطالعه در مجله آمریكایی تغذیه بالینی منتشر شده است.

ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,987 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 47,186 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,541 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,457 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,509 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,595 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 36,226 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,899 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,823 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,502 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست