ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
خواص اعجاب انگیز بلوبری
امروز میخوايم راجع به یه نوع میوه صحبت کنيم که کمتر فرد ایرانی آن را می شناسد،ولی خوب خواص اعجاب انگیزش اینقدر زیاد هست که شناخت آن لازم و ضروري است.
شاید روزی کشت و برداشت اون هم توی ایران رواج پیدا کنه و از همه مهمتر نام فارسی بهش اختصاص داده بشه.
اسم لاتین این میوه بلوبری است.
بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوه ای توت مانند به رنگ ابی تیره یا بنفش است. این میوه بومی شمال امریکا می باشد. همان طور که در تصویر می بینید گل های این گیاه به صورت توپی، سفید رنگ و صورتی رنگ پریده یا قرمزمی باشد. طعم میوه های این گیاه شیرین می باشد.بوته های آن می تواند میوه از ماه می تا ماه ژوئن (به مدت یک ماه )می باشد که البته مدت میوه داری این گیاه را می توان تغییر داد. واین تحت تاثیر شرایط محلی گیاه مثل ارتفاع و پهنای جغرافیایی می باشد.
این میوه یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی می باشد. این میوه به ظاهر کوچک نقش موثری در نرم کردن پوست های خشک، ارتقا عملکرد مغز و پیشگیری از سرطان دارد.
جوان کننده پوست
آنتی اکسیدان های موجود در این میوه باعث نرمی پوست می شود. ترکیب آن با آب لیمو و شکر منجر به روشن تر شدن و پوست اندازی می شود.
کمک به مثانه
این میوه مثل کران بری حاوی ترکیباتی است که مانع از چسبیدن باکتری ها به دیواره مثانه می شود. بنابر این امکان عفونت مثانه کاهش می یابد.
پیشگیری از سرطان
انتوسیانین های بلوبری – که به آن رنگ مات آبی می دهد- به رادیکال های آزاد (عامل سرطان)حمله کرده و مانع ازرشد سلولهای سرطانی می شود. خوردن تنها نیم فنجان از این میوه در روز این نقش را به خوبی برآورده می کند.
غذای مغز
محققان می گویند که این میوه مانع از مشکلات مغزی نظیر از دست دادن حافظه می شود. و این به خاطر آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهای موجود در این میوه است.
سلامت نیوز :سرویس خبری: تغذیه:خواص اعجاب انگیز بلوبری::.
ارسالها: 711
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 4789
تشکر های دریافت شده :11908 بار در 4627 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : -خدا
داروي مورد استفاده : سینوتک
محل سکونت : سرزمین خدا
دردوعالم جلال ما زهراست/رمزتغییرحال ما زهراست/عیدبافاطمیه می آیدذکرتحویل سال مازهراست
السلام علیک ایتهاالصدیقه الشهیده
ارسالها: 1,229
موضوعها: 142
تاریخ عضویت: Jun 2012
تشکر های اهدا شده: 3713
تشکر های دریافت شده :9230 بار در 2958 پست
سال تشخيص بيماري : 1384
دكتر معالج : dr gharagozli-dr sahrayan
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
حبه آبي، جواهري كه ذغال اخته نيست
Blueberry از دو واژه Blue به معني آبي و berry به معني حبه گرفته شده است. بلوبري را در ايران به اشتباه، به اسم زغال اخته مي شناسند؛ اما همان طور كه از معني آن پيداست مي توان در ايران به آن «حبه آبي» گفت. اين گياه بومي شمال آمريكاست، درختچه اي است خزان كننده كه حبه هاي آن به رنگ آبي تيره يا بنفش است. بلوبري عضو خانواده Ericaceae است، گل آذين آن خوشه هايي به رنگ سفيد و صورتي رنگ پريده يا قرمز است كه حالت زنگوله اي داشته و در انتهاي شاخه ها قرار دارد. اين گل ها در اوايل ارديبهشت ماه ظاهر شده و سپس به حبه هاي كوچك آبي رنگ و سفتي تبديل مي شوند كه طعم مطبوعي دارند و شيرينند.
مديريت هاي زراعي بلوبري
بلوبري بهترين رشد را در خاك هاي اسيدي و محل هاي آفتابي دارد. خاك آن علاوه بر اسيدي بودن بايد سرشار از مواد آلي و زهكشي مناسب باشد تا در صورت آبياري، سبب خفگي و پوسيدگي ريشه ها نشود. از آنجا كه اين درختچه ها سيكل زندگي طولاني دارند (30-50 سال و يا بيشتر) نياز است تا كشاورزان علاقه مند در هنگام كاشت آنها در زمين اصلي، خاك را آزمايش كرده و در صورت نياز آن را اصلاح كنند. بوته هاي جوان اين گياه را پس از كاشت در زمين اصلي هرس مي كنند تا سيستم هاي هوايي گياه در تعادل با سيستم ريشه باشند، در سال اول بعد از كاشت، براي تحريك بيشتر گياه به رشد رويشي، جوانه هاي گل آن را حذف مي كنند؛ اين كار سبب مي شود كه درختچه بلوبري در سال هاي بعدي توليد محصول، بوته اي قوي باشد و عملكرد كمي محصول و همچنين كيفيت آن نيز افزايش يابد. اين گياه در طول فصل رشد، نيازمند آبياري منظم و كافي است، خشكي زياد سبب ضعيف شدن بوته و كاهش عملكرد در توليد حبه ها مي شود. اين گياه طي فصل رشد، نيازمند آبياري منظم و كافي است، بوته ها بعد از اينكه وارد مرحله توليد اقتصادي حبه ها شده اند هر ساله نياز به هرس دارند. قطع شاخه هاي خشك و مريض، همچنين حذف شاخه هايي كه مانع تابش مستقيم نور به قسمت هاي داخلي بوته مي شود، ضروري است. دوره هرس مثل ساير درختان و درختچه ها از اواخر پاييز، زماني كه برگ ها خزان مي كنند تا اواخر اسفند ماه، قبل از آغاز رشد رويشي گياهان صورت مي گيرد. هرس مناسب سبب ايجاد يك اسكلت مناسب براي درختچه شده و تحمل سنگيني محصول را در تابستان و برف را در زمستان آسان مي كند.
زمان برداشت محصول
گل ها كه به صورت خوشه اي در ماه هاي ارديبهشت باز مي شوند، تحت شرايط مناسب از لحاظ نور، درجه حرارت و مواد غذايي تبديل به حبه مي شوند، حبه ها طي ماه هاي مرداد تا شهريور مي رسند و رنگ آبي تيره از علائم رسيدن آن است البته زمان برداشت آنها بستگي به واريته كشت شده دارد. برخي از واريته ها زودرس هستند و برخي به نسبت، ديرتر مي رسند. هر كدام در هر منطقه اي مطابق با دوره فصل رشد كاشته مي شوند. برگ هاي اين درختچه طي فصل پائيز به رنگ هاي قرمز و نارنجي و زرد درمي آيند كه گاهي به دليل رنگ هاي زيباي آن در پائيز براي كاشت در فضاي سبز هم استفاده مي شود.
خسارات پرندگان و خرگوش ها
حفاظت از بوته هاي بلوبري از جمله پرندگان كه گاهي خسارت وارده به حبه ها از 70 درصد عبور مي كند، ضروري است. اين حفاظت مي تواند توسط سيم هاي توري صورت بگيرد. همچنين هجوم خرگوش ها به خصوص در فصل زمستان كه منابع غذايي محدود است، سبب جويده شدن شاخه هاي نرم و لطيف بلوبري مي شود. بنابراين نياز است تا اين گياه در برابر حمله خرگوش ها نيز محافظت شود.
موارد مصرف
حبه ها پس از برداشت، مي توانند هم به صورت مستقيم وارد بازار مصرف شوند و به حالت تازه خوري مصرف شوند و هم مي توانند وارد كارخانه هاي صنعتي شده و انواع كمپوت ها ومرباها و آبميوه ها از آنها ساخته شود. از اين حبه ها در تزئين و ساخت انواع كيك ها، شيريني ، بستني ها و دسرها و همچنين تهيه انواع ژله ها استفاده مي شود.
خواص
اين ميوه يكي از خوشمزه ترين ميوه هاي تابستاني است. حبه هاي به ظاهر كوچك بلوبري ارزش غذايي بالايي دارند كه از نمونه هاي آن مي توان به موارد زير اشاره كرد:
جوان كننده پوست:
آنتي اكسيدان هاي موجود در اين ميوه، سبب نرمي پوست مي شود. تركيب آن با آب ليمو و شكر نيز، منجر به روشن شدن پوست و پوست اندازي مي شود.
كمك به مثانه:
بلوبري حاوي تركيباتي است كه مانع از چسبيدن باكتري ها به ديواره هاي مثانه مي شود، بنابراين امكان عفونت مثانه را كاهش مي دهد.
پيشگيري از سرطان:
آنتوسيانين هاي موجود در حبه هاي بلوبري به آن رنگ مات آبي مي دهد. به راديكال هاي آزاد (عامل سرطان) حمله و مانع از رشد سلول هاي سرطاني مي شود.
غذاي مغز :
محققان مي گويند كه اين ميوه مانع از مشكلات مغزي، نظير از دست دادن حافظه مي شود و اين به خاطر آنتي اكسيدان ها و فلاونوئيدهاي موجود در حبه هاست.
برطرف كننده چربي دور شكم:
مطالعه هاي جديد ثابت كرده كه موش هايي كه در رژيم غذايي آنها بلوبري به ميزان فراوان گنجانده شده بود، پس از مدتي چربي شكمي خود را از دست داده اند.
محافظت از سلول ها:
آنتی اكسیدانها با تثبیت مولكول های مضر رادیكال آزاد از سلولها محافظت می كنند و حتی می توانند از بروز برخی از صدمات ناشی از این مولكول ها در سلول جلوگیری كنند.
منبع ويتامين c :
علاوه بر این تمشك آبی منبع سرشار از ویتامین C است كه به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می كند و همچنین در تقویت فرآیند جذب آهن در بدن موثر است. ویتامین C در عین حال در بهبود عروق خونی و حفظ سلامت مطلوب آنها نقش دارد.
به علاوه آب میوه تمشك آبی و سایر محصولات و فرآورده های مشتق از این میوه نیز حاوی ریزمغذی های مفید هستند اما مقدار فیبر آنها خیلی كمتر از خود میوه تازه است. بعلاوه افزودن قند و شربت ذرت به این آب میوه.ها بدون شك از ارزش. تغذیه.ای این میوه كم می كند. بنابراین متخصصان مصرف شكل تازه و خام تمشك آبی را توصیه می كنند كه یك فنجان آن حاوی 80 كالری انرژی است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان