2011/05/25, 10:03 AM
حذف مواد نشاستهاي باعث كاهش قدرت تمركز و يادگيري ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
مسوول كميته آموزش همگاني انجمن تغذيه گفت: افراد تحت رژيمهاي لاغري ممكن است در فصل امتحانات مواد نشاستهاي را از برنامه غذايي خود حذف كنند اين در حاليست كه حذف مواد نشاستهاي باعث نرسيدن انرژي كافي به سلولهاي عصبي ميشود.
برليانت بزرگمهر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: حذف مواد نشاستهاي مانند نان، سيبزميني و ماكاروني از برنامه غذايي باعث كاهش قند خون ميشود كه اين اقدام بر قدرت يادگيري و تمركز تاثير منفي ميگذارد.
وي در ادامه گفت: اين گونه افراد به جاي مواد نشاستهاي، مواد قندي زيادي مصرف ميكنند اين در حاليست كه مصرف زياد مواد قندي باعث بروز چاقي ميشود. از سوي ديگر قند به سرعت جذب خون ميشود. در نتيجه فرد به سرعت احساس سيري ميكند. در اين شرايط انسولين ترشح ميشود و بعد از مدتي قند خون افت ميكند. نتيجه اين وضعيت افسردگي، گيجي و كاهش قدرت تمركز و يادگيري است.
بزگمهر افزود: تغذيه در فصل امتحانات در همه مقاطع تحصيلي اهميت زيادي دارد چرا كه اختلالات تغذيهاي و تغذيه غلط باعث كاهش قدرت تمركز و يادگيري دانش آموزان و دانشجويان ميشود. اين در حاليست كه اين گروه هنگام امتحانات به تمركز بالا و قدرت يادگيري زياد نياز دارند.
وي تاكيد كرد: دانش آموزان و دانشجويان در فصل امتحانات به هيچ وجه نبايد كم غذا بخورند يا وعده غذايي خود را حذف كنند چرا كه يكي از مهمترين عوامل موثر بر كاهش قدرت يادگيري و تمركز، افت قند خون است كه مصرف نكردن صبحانه يا حذف برخي مواد غذايي از دلايل آن به شمار ميآيد.
اين مشاور تغذيه و رژيم درماني با اشاره به ويتامينهاي گروه B اظهار كرد: اين ويتامينها براي سلامت سلولهاي عصبي لازم هستند و در غلات سبوسدار، جگر، گوشت قرمز و مرغ به ميزان زياد يافت ميشوند.
وي ويتامين C را يكي ديگر از موادي برشمرد كه باعث انتقال پيام به سلولهاي عصبي ميشود و گفت: ويتامينهاي گروه C در سبزيجات تازه داراي برگ سبز مانند سبزي خوردن و مواد غذايي ديگري مانند گوجه فرنگي، فلفل دلمه، توت فرنگي، كيوي و مركبات يافت ميشود.
بزرگمهر اسيدهاي چرب از جمله امگا 3 را از مواد موثر در افزايش قدرت يادگيري برشمرد و اظهار كرد: امگا 3 و ويتامينهاي گروه D در ماهي و محصولات دريايي به وفور يافت ميشود بنابراين به جوانان و كنكوريها توصيه ميشود كه هفتهاي دو تا سه بار ماهي را به صورت كباب شده يا بخارپز مصرف كنند و تا حد امكان آن را به صورت سرخ شده نخورند.
اين مشاور تغذيه و رژيم درماني تاكيد كرد: دانشجويان و دانش آموزان در فصل امتحانات لازم است صبحانه را به طور كامل مصرف كرده و وعدههاي غذايي را حذف نكنند. ورزش را فراموش نكرده و حداقل بين نيم تا يك ساعت پيادهروي كنند چرا كه انجام اين كارها باعث افزايش قدرت يادگيري ميشود.
بزرگمهر در پايان در پاسخ به اين پرسش كه دانشجويان چگونه در فصل امتحانات ميتوانند ساعتهاي بيشتري از شب را بيدار بمانند، اظهاركرد: دانشجويان به هيچ وجه نبايد تا ديروقت بيدار بمانند بلكه ميتوانند شبها به موقع بخوابند و صبحها زودتر بيدارشوند چون قدرت يادگيري افراد صبحها بيشتر است.
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
مسوول كميته آموزش همگاني انجمن تغذيه گفت: افراد تحت رژيمهاي لاغري ممكن است در فصل امتحانات مواد نشاستهاي را از برنامه غذايي خود حذف كنند اين در حاليست كه حذف مواد نشاستهاي باعث نرسيدن انرژي كافي به سلولهاي عصبي ميشود.
برليانت بزرگمهر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: حذف مواد نشاستهاي مانند نان، سيبزميني و ماكاروني از برنامه غذايي باعث كاهش قند خون ميشود كه اين اقدام بر قدرت يادگيري و تمركز تاثير منفي ميگذارد.
وي در ادامه گفت: اين گونه افراد به جاي مواد نشاستهاي، مواد قندي زيادي مصرف ميكنند اين در حاليست كه مصرف زياد مواد قندي باعث بروز چاقي ميشود. از سوي ديگر قند به سرعت جذب خون ميشود. در نتيجه فرد به سرعت احساس سيري ميكند. در اين شرايط انسولين ترشح ميشود و بعد از مدتي قند خون افت ميكند. نتيجه اين وضعيت افسردگي، گيجي و كاهش قدرت تمركز و يادگيري است.
بزگمهر افزود: تغذيه در فصل امتحانات در همه مقاطع تحصيلي اهميت زيادي دارد چرا كه اختلالات تغذيهاي و تغذيه غلط باعث كاهش قدرت تمركز و يادگيري دانش آموزان و دانشجويان ميشود. اين در حاليست كه اين گروه هنگام امتحانات به تمركز بالا و قدرت يادگيري زياد نياز دارند.
وي تاكيد كرد: دانش آموزان و دانشجويان در فصل امتحانات به هيچ وجه نبايد كم غذا بخورند يا وعده غذايي خود را حذف كنند چرا كه يكي از مهمترين عوامل موثر بر كاهش قدرت يادگيري و تمركز، افت قند خون است كه مصرف نكردن صبحانه يا حذف برخي مواد غذايي از دلايل آن به شمار ميآيد.
اين مشاور تغذيه و رژيم درماني با اشاره به ويتامينهاي گروه B اظهار كرد: اين ويتامينها براي سلامت سلولهاي عصبي لازم هستند و در غلات سبوسدار، جگر، گوشت قرمز و مرغ به ميزان زياد يافت ميشوند.
وي ويتامين C را يكي ديگر از موادي برشمرد كه باعث انتقال پيام به سلولهاي عصبي ميشود و گفت: ويتامينهاي گروه C در سبزيجات تازه داراي برگ سبز مانند سبزي خوردن و مواد غذايي ديگري مانند گوجه فرنگي، فلفل دلمه، توت فرنگي، كيوي و مركبات يافت ميشود.
بزرگمهر اسيدهاي چرب از جمله امگا 3 را از مواد موثر در افزايش قدرت يادگيري برشمرد و اظهار كرد: امگا 3 و ويتامينهاي گروه D در ماهي و محصولات دريايي به وفور يافت ميشود بنابراين به جوانان و كنكوريها توصيه ميشود كه هفتهاي دو تا سه بار ماهي را به صورت كباب شده يا بخارپز مصرف كنند و تا حد امكان آن را به صورت سرخ شده نخورند.
اين مشاور تغذيه و رژيم درماني تاكيد كرد: دانشجويان و دانش آموزان در فصل امتحانات لازم است صبحانه را به طور كامل مصرف كرده و وعدههاي غذايي را حذف نكنند. ورزش را فراموش نكرده و حداقل بين نيم تا يك ساعت پيادهروي كنند چرا كه انجام اين كارها باعث افزايش قدرت يادگيري ميشود.
بزرگمهر در پايان در پاسخ به اين پرسش كه دانشجويان چگونه در فصل امتحانات ميتوانند ساعتهاي بيشتري از شب را بيدار بمانند، اظهاركرد: دانشجويان به هيچ وجه نبايد تا ديروقت بيدار بمانند بلكه ميتوانند شبها به موقع بخوابند و صبحها زودتر بيدارشوند چون قدرت يادگيري افراد صبحها بيشتر است.