مصرف غذاي چرب توان مغز را در كنترل وزن مختل ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك آزمايش جديد نشان داد افراد چاق و كساني كه رژيم غذايي پر چرب دارند با خطر آسيب دستهاي از نورونها (سلولهاي عصبي) مواجه هستند كه در بخش كليدي مغز در كنترل وزن نقش دارند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، وقتي اين گروه از نورونها در اثر مصرف زياد غذاهاي چرب آسيب ببينند مغز در كنترل وزن بدن دچار مشكل و ناتواني ميشود.
دكتر جوشوآتالر، كارشناسان مركز ديابت و چاقي اكسلنس در دانشگاه واشنگتن و دستياران وي روي مغز موشهاي آزمايشگاهي مطالعه كردند كه براي دورههاي كوتاه مدت و بلندمدت از رژيمهاي غذايي پرچرب استفاده كرده بودند.
اين موشها به گروههاي 6 تا 10 تايي تقسيم شدند و در دورههاي يك روزه تا هشت ماهه به آنها غذاهاي پرچرب داده شد. سپس در طول اين دورهها مغز موشها به دقت و با جزئيات مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. در اين بررسيهاي دقيق متخصصان متوجه آسيبديدگي و در نهايت از دست رفتن نورونها حياتي تنظيم كننده وزن در مغز موشها شدند.
دكتر تالر در بيانيهاي تاكيد كرد: احتمال آسيبديدگي سلولهاي مغزي در صورت مصرف زياد غذاهاي پرچرب ميتواند توجيه كند كه چرا براي اين افراد چاق كم كردن وزن كار دشواري است.
به گزارش روزنامه بلومبرگ، اين متخصصان دريافتند اگر موشها 3 روز متوالي از غذاهاي چرب مانند رژيم غذايي معمول آمريكايي استفاده كنند پس از اين 3 روز خيلي بيشتر كالري مصرف ميكنند و به مرور در طول اين مطالعات به وزن آنها افزوده ميشود.
دكتر تالر چنين نتيجه گرفت كه اگر بتوان دارويي توليد كرد كه از احتمال آسيبديدگي به اين نورونها جلوگيري كند ميتوان به راهكاري موثر براي مقابله با پرخوري و چاقي دست پيدا كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك آزمايش جديد نشان داد افراد چاق و كساني كه رژيم غذايي پر چرب دارند با خطر آسيب دستهاي از نورونها (سلولهاي عصبي) مواجه هستند كه در بخش كليدي مغز در كنترل وزن نقش دارند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، وقتي اين گروه از نورونها در اثر مصرف زياد غذاهاي چرب آسيب ببينند مغز در كنترل وزن بدن دچار مشكل و ناتواني ميشود.
دكتر جوشوآتالر، كارشناسان مركز ديابت و چاقي اكسلنس در دانشگاه واشنگتن و دستياران وي روي مغز موشهاي آزمايشگاهي مطالعه كردند كه براي دورههاي كوتاه مدت و بلندمدت از رژيمهاي غذايي پرچرب استفاده كرده بودند.
اين موشها به گروههاي 6 تا 10 تايي تقسيم شدند و در دورههاي يك روزه تا هشت ماهه به آنها غذاهاي پرچرب داده شد. سپس در طول اين دورهها مغز موشها به دقت و با جزئيات مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. در اين بررسيهاي دقيق متخصصان متوجه آسيبديدگي و در نهايت از دست رفتن نورونها حياتي تنظيم كننده وزن در مغز موشها شدند.
دكتر تالر در بيانيهاي تاكيد كرد: احتمال آسيبديدگي سلولهاي مغزي در صورت مصرف زياد غذاهاي پرچرب ميتواند توجيه كند كه چرا براي اين افراد چاق كم كردن وزن كار دشواري است.
به گزارش روزنامه بلومبرگ، اين متخصصان دريافتند اگر موشها 3 روز متوالي از غذاهاي چرب مانند رژيم غذايي معمول آمريكايي استفاده كنند پس از اين 3 روز خيلي بيشتر كالري مصرف ميكنند و به مرور در طول اين مطالعات به وزن آنها افزوده ميشود.
دكتر تالر چنين نتيجه گرفت كه اگر بتوان دارويي توليد كرد كه از احتمال آسيبديدگي به اين نورونها جلوگيري كند ميتوان به راهكاري موثر براي مقابله با پرخوري و چاقي دست پيدا كرد