امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تاريخچه درمان ام اس و داروهاي مربوطه
#1
داروي بتاسرون و بتافرون (Betaferon) كه نامهای تجاری اینترفرون بتا می باشند، از سال ۱۹۹۴ میلادی به بازار دارویی وارد شده اند و چون هنوز مدت زمان زیادی از مصرف آنها نمی گذرد، پزشكان هنوز از اثرات طولانی مدت آنها اطلاعی ندارند. اما در تحقیقات بالینی نشان داده شده است كه این داروها باعث كاهش تعداد و شدت حملات ام اس در حدود دو سوم بیماران می گردند. همچنین این داروها باعث كاهش تعداد مناطق جدید از بین رفتن میلین می شوند كه با استفاده از ام آر ای مشاهده می گردد.
به نظر می رسد كه اینترفون بتا در انواع ام اس عود كننده- فروكش كننده و پیشرونده- ثانویه بخوبی كار می كند. این دارو بصورت تزریقی بوده و بطور یك روز در میان از آن استفاده می شود. بعضی از بیماران یاد
می گیرند كه خودشان آمپول را به خودشان تزریق نمایند اما بعضی دیگر ترجیح می دهند كه افراد دیگری این كار را برایشان انجام دهند. تزریق اینترفون بتا می تواند باعث قرمز شدن، تورم و درد در محل تزریق شود. همچنین می تواند باعث ایجاد علایم شبیه آنفلوآنزا و افسردگی شود. تزریق این دارو در هنگام حاملگی باعث بروز نواقصی در جنین می گردد.دومین دارویی كه برای كند كردن بوند پیشرفت بیماری از آن استفاده شد، داروی اینترفرون بتا ۱-a بود كه در سال ۱۹۹۷ میلادی با نام تجاری آوونكس (Avonex) به بازار آمد. این دارو از نظر شیمیایی خیلی شبیه به اینترفرونی است كه بطور طبیعی در بدن ساخته می شود. مصرف داروی آوونكس برای بیماران بسیار راحت تر است زیرا بر خلاف اینترفرون بتا، این دارو را می توان هفته ای فقط یك بار تزریق نمود و در بسیاری از افراد باعث هیچگونه التهابی در محل تزریق نخواهد شد. با اینحال همانند اینترفرون بتا، این دارو نیز می تواند علایم شبیه آنفلوآنزا و افسردگی ایجاد نماید و نباید آن را در هنگام حاملگی مصرف نمود.
داروی آوونكس همانند دو دارویی كه از اینترفرون بتا ساخته می شوند (یعنی بتاسرون و بتافرون) باعث كا/هش شدت و تعداد حملات ام اس می شود و از تعداد پلاك های عصبی كم می نماید و به بیمار اجازه می دهد كه عملكرد فعلی جسمی و روحی خود را به مدت طولانی تری حفظ نماید.در سال ۲۰۰۲ میلادی، سازمان دارو و غذای آمریكا (FDA) نوع دیگری از اینترفرون بتا a-۱ را با نام ریبیف (Rebid) مورد تأیید قرار داد. داروی ریبیف شباهت زیادی به داروی آوونكس دارد و مزایای آن نیز شبیه آوونكس است اما در بعضی از بیماران بهتر كار می كند. با این حال همه بیماران قادر به تحمل داروی ریبیف نمی باشند زیرا دارای عوارض جانبی ای مثل بروز التهاب در محل تزریق، مشكلات كبدی و كاهش تعداد گلبولهای سفید می باشد.
گلاتامیر استات با نام تجارتی كوپاكسون (Copaxone) داروی دیگری است كه برای كند كردن پیشرفت بیماری ام اس در دسترس می باشد. این دارو با فریب سیستم ایمنی بدن باعث می شود كه جلوی انهدام میلین گرفته شود. از آنجایی كه داروی كوپاكسون خیلی جدید می باشد، پزشكان هنوز نمی دانند كه در طولانی مدت این دارو چگونه اثر می كند، اما تا حالا به نظر می رسد كه در افرادی كه دچار ام اس نوع عود كننده-فروكش كننده هستند باعث كاهش تعداد و شدت حملات حاد می شود. با اینحال، گرچه این دارو به آن اندازه كه اینترفرون بتا به بیماران كمك می كند، اثر ندارد و باید بطور روزانه هم تزریق شود، اما داروی كوپاكسون دارای عوارض جانبی كمتری می باشد و بنابراین برای بیمارانی كه نمی توانند اینترفرون بتا را تحمل نمایند، داروی مناسبی می باشد.
سایر داروهای كند كننده روند پیشرفت بیماری
به غیر از داروهایی كه بطور معمول برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس استفاده می شود، پزشكان امروزه می توانند از داروی میتوگزانترون با نام تجارتی نووانترون (Novantrone) نیز برای بیماران خود تجویز نمایند. این دارو كه در ابتدا برای درمان سرطان ساخته شده بود، اخیراً توسط سازمان دارو و غذای آمریكا (FDA) برای درمان ام اس هم تأیید شده است. آزمایشهای بالینی نشان داده است كه اگر این دارو هر سه ماه یك بار بصورت داخل وریدی تزریق شود باعث كند شدن روند پیشرفت بیماری ام اس در انواع عود كننده-فروكش/ كننده، پیشرونده-ثانویه و پیشرونده-عود كننده خواهد شد و از تعداد پلاكهای عصبی جدید نیز خواهد كاست. با اینحال این دارو دارای عوارض جانبی زیادی مثل تهوع و ریزش مو می باشد و می تواند به نارسایی قلبی و كبدی نیز منجر شود، بنابراین باید به مقدار كم مصرف شود و فقط برای بیمارانی كه به سایر درمانها پاسخ نمی گویند تجویز شود.
برای بیمارانی كه دارای بیماری خیلی شدیدی هستند و از سایر درمانهای ام اس استفاده نمی برند، تجویز داروهای سركوب كننده ایمنی مثل كلوسپورین كه معمولاً در بیماران پیوندی برای جلوگیری از رد عضو پیوند شده استفاده می شود، می تواند راه چاره مناسبی باشد، این داروها را فقط باید در موارد خاص و ناامید كننده ام اس مصرف نمود زیرا فقط گاهی اوقات كمك كننده هستند و گاهی اوقات نیز باعث بروز عوارض جانبی شددی می شوند كه باعث بیمارتر شدن فرد می گردند.
زمان استفاده از داروهای كند كننده روند بیماری
صرف نظر از اینكه برای یك بیمار مبتلا به ام اس از چه داروی كند كننده روند بیماری استفاده می شود، انجمن ام اس ایالات متحده آمریكا توصیه می كند كه این درمان باید هرچه سریعتر انجام شود و نباید به شدت یا میزان عود بیماری توجهی نمود. این انجمن در مورد این توصیه به تمام پزشكان آموزشهایی را ارائه داده است زیرا بسیاری از پزشكانی كه در مورد بیماری ام اس تخصص و آگاهی كافی ندارند از نیاز این بیماران به شروع درمان سریع خبر نداشته و در نتیجه منتظر می مانند تا علایم بیماری بدتر شده و سپس درمان را آغاز می كنند.
به غیر از سریعتر آغاز نمودن درمان برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس، متخصصین توصیه می كنند كه این درمان باید بطور نامحدودی ادامه یابد تا اینكه به روشنی مشخص گردد كه بیمار از این درمان بهره ای نمی برد و یا اینكه عوارض جانبی غیرقابل تحمل آنها ظاهر شود. انجمن ملی ام اس آمریكا چنین اظهار می دارد كه قطع كردن درمان ممكن است باعث از سرگیری دوباره فعالیت بیماری شود كه در طولانی مدت می تواند بسیار وخیم باشد. با اینحال حتی با این توصیه هم، بسیاری از بیماران بخاطر پیدا شدن اثرات نامطلوب، از مصرف این داروها خودداری می كنند. امتناع شركتهای بیمه از پرداخت هزینه این داروها به بیماران مبتلا به ام اس كه ماهانه هزاران دلار می باشد و یا این اعتقاد غلط كه تا عود حمله بعدی ام اس، هیچگونه آسیب عصبی رخ نخواهد داد، از علل عمده عدم استفاده بیماران از داروها در هنگام فروكش كردن بیماری می باشد. در تحقیاقتی كه با استفاده از عكسبرداری ام آر آی (MRI) انجام شده، نشان داده شده است كه حتی در بیمارانی كه به نظر می رسد كه در مرحله فروكش كردن بیماری هستند و هیچ مشكلی ندارند، از بین رفتن میلین اعصاب همچنان ادامه دارد. به همین دلیل متخصصین در تلاش هستند كه به بیماران و سایر پزشكانی كه اطلاع چندانی از این بیماری ندارند اهمیت ادامه استفاده از داروها را حتی در هنگام فروكش كردن بیماری، گوشزد نمایند.


منبع : پایگاه الکتریکی خدمات پزشکی ایران
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : hamid , paeazan
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  اصلاح آسیب‌های میلین: روشی جدید در درمان ام اس محمود 1 3,713 2016/08/09, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  آشنايي با داروهاي ام اس nazaninn 11 21,744 2015/11/28, 09:42 AM
آخرین ارسال: niloofary
  درمان ام اس تنهاباشناسایی علل بروزآن paeazan 1 3,535 2013/11/28, 11:37 AM
آخرین ارسال: sargol
  درمان ام اس با زالو درمانی فرناز 10 19,552 2013/10/21, 05:05 PM
آخرین ارسال: sooorooosh
  تاثیر داروی لوسمی در درمان ام اس fereshteh 2 3,874 2013/04/14, 02:13 PM
آخرین ارسال: sargol
  درمان هاي غير دارويي بيماري MS maya 8 11,211 2011/11/23, 01:38 PM
آخرین ارسال: فرناز
  چاي سبز موثر در درمان بيماري هاي اتوايميون-MS maya 6 11,964 2011/11/19, 10:23 PM
آخرین ارسال: arezoo_azizi
  دارو شناسي برای درمان خستگي h.kakavand 1 6,614 2011/10/01, 12:36 PM
آخرین ارسال: Hasty
  پژوهش های به عمل آمده درخصوص درمان ضايعات طناب نخاعی warrior 0 3,114 2011/08/25, 07:03 PM
آخرین ارسال: warrior
  تعویض پلاسما ، مؤثر در درمان عود شدید" ام اس "و دیگر بیماری های نورو aztab 4 11,819 2011/08/01, 01:22 PM
آخرین ارسال: Prime



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست