امتیاز موضوع:
  • 10 رأی - میانگین امیتازات : 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اهمیت زیاد ویتامین های گروه ب (B) وفولیک اسید
#21
ویتامین ب۶ یا پیریدوکسین


ویتامین b۶ ، اصطلاحی است که برای سه ترکیب مشابه پیریدوکسین ، پیریدوکسال و پیریدوکسامین و مشتقات فسفوریله آنها به کار می‌رود.

ویتامین b۶ محلول در آب بوده و به حرارت و اسید مقاوم می‌باشد ، البته اکسیداسیون ، قلیا و نور ماورای بنفش به ویتامین b۶ آسیب می‌رساند. تقریباً ۵۰ درصد ویتامین در روند پختن و فرآوری از بین می‌رود.

عملکرد

کوآنزیم پیریدوکسال ۵ - فسفات در واکنش‌های بیوشیمیایی گسترده‌ای دخیل می‌باشد ، از جمله متابولیسم گلیکوژن و اسیدهای آمینه ، سنتز اسیدهای نوکلئیک و سنتز و متابولیسم هموگلوبین. همچنین این ماده در سنتز، اسفنگومیلین و اسفنگولیپیدهای دیگر و نوروترانسمیترها نقش دارد.

- پیریدوکسال ۵ - فسفات در متابولیسم اسید گاما-آمینوبوتیریک دخالت دارد.

- ویتامین b۶ در شکل پیریدوکسال ۵ - فسفات به عنوان کوآنزیم بیشتر از صد آنزیم ، نقش ایفا می‌کند.

علائم و نشانه‌های کمبود

-علایم و نشانه‌های کمبود ویتامین b۶ شامل آنمی هیپوکرومیک و میکروستیک ، تشنج ، درماتیت سبورئیک ، گیجی و افسردگی می‌باشند

- کمبود ویتامین b۶ در کودکان و شیرخواران ، موجب اختلالات الکتروانسفالوگرافی و تشنجی می‌گردد.

- کمبود ویتامین b۶ در بزرگسالان موجب چیلوز ، گلوسیت ، استوماتیت ، آنمی ، تحریک پذیری ، گیجی و افسردگی می‌گردد.

- کمبود ثانویه ویتامین b۶ ، ممکن است در اثر سوء جذب ، اورمی ، سرطان ، نارسایی قلبی و سیروز ایجاد گردد.

- خانم‌های باردار ، الکلی‌ها و افراد مسن در خطر کمبود ثانویه ویتامین b۶ می‌باشند.

منابع غذائی

منابع غذایی حاوی ویتامین b۶ شامل گوشت ، ماکیان ، ماهی ، تخم مرغ ، سیب زمینی سفید و سبزیجات نشاسته‌ای می‌باشد. موز ، لوبیای سفید ، گردو ، غلات و سویا غنی شده از منابع دیگر b۶ میباشد.

افراد با نیاز‌های خاص

- شیرخوارانی که شیر مادر می‌خورند و در هنگام تولد ، غلظت پلاسمای b۶ آنها پایین است ، ممکن است در خطر کمبود ویتامین b۶باشند.

- الکلی‌ها ، به علت اختلال در تبدیل پیریدوکسین و پیریدوکسامین به پیریدوکسال فسفات ، ممکن است در خطر کمبود ویتامین b۶ باشند.

- افرادی که با داروهای مهار کننده ی فعالیت ویتامین‌ها از جمله ایزونیازید ، پنی سیلامین ، کورتیکواستروئیدها و یا ضد تشنج‌ها تحت درمان هستند ، ممکن است در خطر کمبود ویتامین b۶ باشند.

تداخل داروئی

- واکنش نوریت محیطی در مصرف کنندگان ایزونیازید که همزمان از b۶ استفاده نمی‌کنند ، شایع می‌باشد. - مصرف زیاد پیریدوکسین هیدروکلراید ، اثرات سودمند لودوپا را کمرنگ می‌کند. - مصرف روزانه دویست میلی گرم b۶ به روی مدت یکماه غلظت سرمی داروهای ضد تشنج را کاهش می‌شود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ابراهیم , arezoo_azizi , zenith , spring
#22
كاهش شنوایی یك مشكل بهداشتی جهانی است.

بر اساس تحقیقی كه اخیرا به چاپ رسیده است،‌ كاهش شنوایی در دوران سالمندی كه یكی از 4 اختلال شایع در این دوران می باشد، به سطح پایین اسید فولیك خون مربوط است.
كاهش شنوایی یك مشكل بهداشتی جهانی است و بیش از 28 میلیون امریكایی در سنین 60 تا 74 سالگی با این اختلال روبرو هستند.

علی رغم شیوع بالای این اختلال، اساس بیولوژیكی آن نامشخص است. در مطالعه حاضر مشخص شده است كه سطوح پایین اسید فولیك خون در افراد سالمند، به طور قابل توجهی با كاهش قدرت شنوایی آنها در ارتباط است. اسید فولیك به دلیل نقشی كه در متابولیسم سلولی، سیستم عصبی و عملكرد عروقی دارد، در حفظ سلامت و بهبود عملكرد سیستم شنوایی نقش بسزایی ایفا می كند.

اسید فولیک (فولات) یکی از ویتامین های گروه B است و در سبزی ها، میوه ها، قارچ، حبوبات، غلات سبوس دار و گوشت ها به فراوانی یافت می شود.


تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : elham 66 , barzegar
#23
نتایج نشان داد در افرادی که به میزان کافی ویتامین های گروه B به ویژه اسید فولیک دریافت می کردند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر 50 درصد کمتر است.

آلزایمر یک بیماری عصبی پیشرونده همراه با زوال تدریجی عقل و از دست دادن حافظه بوده و درمان قطعی ندارد. مطالعات انجام شده در دانشگاه کلمبیا نشان داد که اسید فولیک از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.

برای انجام این تحقیق 965 فرد میانسال سالم به مدت 7 سال مورد بررسی قرار گرفته و رژیم غذایی آنها به ویژه میزان دریافت ویتامین های گروه B ثبت گردید. در پایان پژوهش 192 نفر به آلزایمر مبتلا شده بودند. نتایج نشان داد در افرادی که به میزان کافی ویتامین های گروه B به ویژه اسید فولیک دریافت می کردند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر 50 درصد کمتر است.

متخصصان معتقدند مکانیسم این ویتامین در پیشگیری از آلزایمر ناشی از اثر آن در کاهش هموسیستئین خون و جلوگیری از تخریب سلول های عصبی است. اسید فولیک یا فولات (B9) یکی از ویتامین های گروه B است و در جگر، گوشت ها، شیر، پرتقال، حبوبات، سویا، غلات و سبزیجات با برگ های سبز تیره مانند کلم بروکلی یافت می شود.
منبع: سیمرغ
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : شیرین , زهرا59
#24
ویتامینی که موجب آرامش اعصاب می‌شود
دکتر فرح‌بخش متخصص تغذیه گفت: ویتامین‌های خانواده‌ی B ، از ویتامین‌های B1 ، B2 ، B3، B5، بیوتین یا B7، اسید فولیک و B12 تشکیل شده و ویتامین‌های محلول در آب می‌باشند.این ویتامین‌ها بطور کلی نقش عملکردی در واکنش‌های مختلف بدن دارند، بدین معنی که بعنوان واسطه‌ی عملکرد می‌باشند و باعث می‌شوند تا انرژی به خوبی مصرف و پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها نیز به درستی و به‌جای خودشان مورد مصرف قرار بگیرند.
به گزارش بلاغ، این ویتامین نقش عملکردی در واکنش‌های مختلف بدن را دارد و بدین طریق کمبود آن باعث اختلالات روحی می‌شود
دکتر فرح‌بخش متخصص تغذیه گفت: ویتامین‌های خانواده‌ی B ، از ویتامین‌های B1 ، B2 ، B3، B5، بیوتین یا B7، اسید فولیک و B12 تشکیل شده و ویتامین‌های محلول در آب می‌باشند.این ویتامین‌ها بطور کلی نقش عملکردی در واکنش‌های مختلف بدن دارند، بدین معنی که بعنوان واسطه‌ی عملکرد می‌باشند و باعث می‌شوند تا انرژی به خوبی مصرف و پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها نیز به درستی و به‌جای خودشان مورد مصرف قرار بگیرند.
وی در ادامه گفت: این ویتامین‌ها به جز ویتامین ‌B12 در منابع گیاهی نظیر: نان و غلات کامل، بیسکویت‌ کامل، جوانه‌ها موجود می‌باشند و ویتامین B12 را نیز بیشتر در منابع گوشتی مانند: گوشت قرمز، ماهی یافت می‌شود.با توجه به عملکرد خاصی که این گروه از ویتامین‌ها دارند، یکی از نقش‌های آن تثبیت خلق است، بدین معنی که افرادی که دارای اختلالات خلقی هستند، چه به صورت اضطراب و چه به صورت افسردگی، معمولا یکی از عوامل آن‌ها کمبود ویتامین‌های خانواده‌ی ‌B است، بدین علت که این ویتامین‌ها بصورت واسطه‌های آنزیمی می‌باشند و در سوخت و ساز مواد مختلف غذایی نقش مهمی را برعهده دارند، لذا افرادی که دچار کمبود ویتامین ‌B هستند، مستعد افسردگی و اضطراب می‌باشند.بنابراین با جایگزین کردن غذاهای حاوی این نوع ویتامین‌ها و یا از طریق مصرف مکمل، این وضعیت را می‌توان بهبود داد.
دکتر فرح‌بخش در پاسخ به اینکه کمبود این ویتامین به چه صورت بر افسردگی تاثیر دارد گفت: این ویتامین‌ها از طریق عملکرد‌های سلولی باعث این امر می‌شوند، بدین معنی که این ویتامین‌ها باعث فعالیت آنزیم‌هایی می‌گردند و اگر این آنزیم‌ها عملکرد درستی داشته باشند، منجر به قرار گیری درست مواد غذایی در چرخه‌های خود می‌شوند و بدین طریق سوخت و ساز بدرستی انجام می‌گیرد، این امر باعث بهبود عملکردهای عمومی و کلی بدن شده که یکی از این عملکردها، عملکرد مغزی می‌باشد.
دکتر فرح‌بخش در پایان گفت: منابع خوب ویتامین B عبارتند از: غلات کامل یا غلات غنی شده با ویتامین‌های B، برخی بیسکویت‌ها و کیک‌های غنی شده با ویتامین‌های خانواده‌ی ‌B ، موادی که حاوی سبوس می‌باشند، جوانه‌ها، حبوبات.

http://www.ghatreh.com/news/nn27497163/%...9%88%D8%AF
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۳۲
 تشکر شده توسط : gor911 , juju , سارا19
#25
مصرف بیش از حد اسیدفولیک سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند
تهران- ایرنا- مطالعات جدید نشان می دهد مصرف بیش از حد اسید فولیک سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و بدن را در معرض انواع عفونت ها قرار می دهد.
مصرف بیش از حد اسیدفولیک سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند
به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از ساینس، اسید فولیک نوعی ویتامین B است و کمبود آن یکی از مهمترین علل بروز کم خونی به شمار می آید. این مکمل نقش مهمی در ساخت سلول های بدن، به ویژه سلول های قرمز خونی دارد.
با وجود اینکه انجمن بارداری آمریکا مصرف 400 میکروگرم اسید فولیک در روز را در دوران بارداری و پیش از بارداری توصیه کرده است و مصرف آن را در سنین بالا ضروری می داند، مطالعات جدید نشان می دهد مصرف بیش از اندازه این ویتامین برای بدن مضر است و سبب ضعف سیستم ایمنی می شود.
این مطالعه نشان می دهد سیستم ایمنی از سلول هایی به نام NK تشکیل شده است که از بدن در برابر انواع عفونت های ویروسی محافظت می کنند. مصرف بیش از اندازه اسید فولیک سبب از بین رفتن این سلول ها می شود و توانایی بدن را برای مقابله با عوامل بیماری زا کاهش می دهد. فولیک اسید باید تحت نظر پزشک و طبق دوز تجویز شده مصرف شود.
اسفناج، لوبیا سبز، نخود فرنگی، جگر، قلوه و سیب زمینی به طور طبیعی سرشار از اسید فولیک هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nutritional Biochemistry منتشر شده است.

http://www.irna.ir/fa/News/81921473/
تاریخ خبر: 25/10/1394
 تشکر شده توسط : askari4559 , juju , neghar
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  الفبای ویتامین ها zenith 6 7,530 2016/12/08, 06:41 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  فواید ویتامین D و منابع تامین آن najva 14 94,321 2016/06/23, 06:03 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 30,049 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ویتامین ث(c) nahid 14 15,320 2014/10/09, 10:33 PM
آخرین ارسال: toopdesign
  قرص مولتـی ویتامین ول من wellman paeazan 0 4,554 2014/08/11, 12:08 AM
آخرین ارسال: paeazan
  آشنایی با ویتامین k # پریسا # 6 7,213 2014/05/13, 10:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 5,051 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  ارتباط گروه خونی با رژیم غذایی mojtaba2iran 18 18,829 2013/11/05, 12:07 PM
آخرین ارسال: soheila.f.d
  اهمیت عنصر روي وعلائم كمبود آن دربدن نازلی 4 5,889 2012/09/08, 08:32 AM
آخرین ارسال: yummy
  اسید لاکتیک ehsan 10054 2 9,962 2012/02/01, 04:36 PM
آخرین ارسال: ehsan 10054



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست