2013/03/19, 11:48 AM
تقریبا یک چهارم جمعیت جهان از عوارض آلرژی رنج میبرند. از سوی دیگر، زندگی شهرنشینی و صنعتیشدن، بهدلایل مختلف، باعث افزایش آمار مبتلایان به آلرژی فصلی شده است.
روش های مقابله با آلرژی فصلی
اولین قدم برای مقابله با این مشكل، بهبود عملكرد سیستم ایمنی است.
گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی اكسیدانها مثل میوهها، سبزیجات و چربی امگا 3 به رژیم غذایی شما را تا حد زیادی به این هدف نزدیك میكند. به این ترتیب توصیه میشود كه یك رژیم غذایی مقوی و سالم را دنبال كنید.
حتما از مكملهای طبیعی با طیف كامل و طبق تجویز پزشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده كنید.
با افزایش مصرف موادغذایی ضد التهابی مثل روغن ماهی و میوه و سبزی از علائم التهابی آلرژی فصلی به میزان قابل توجهی بكاهید.
از مواد غذایی و مكملهای حاوی فلاوونوئید بیشتر استفاده كنید.
برای كاهش التهاب در بدن از مواد حاوی كاروتنوئید مثل اسفناج و سیب زمینی شیرین بیشتر مصرف كنید.
حتما اسیدهای چرب امگا 3 در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.
مصرف گوشت قرمز را كاهش دهید.
از مواد هضم كننده طبیعی استفاده كنید. مبتلایان به آلرژی اغلب در هضم غذا دچار مشكل میشوند. با مصرف هضم كنندههای طبیعی مثل مواد غذایی پروبیوتیك میتوانید تا حد زیادی به این مشكل غلبه كنید.
خوراكیهایی مثل قند و لبنیات را كه به آنها حساسیت دارید، شناسایی كرده و تا حد امكان از مصرف آنها پرهیز كنید.
حتما روزانه 30 دقیقه ورزش كنید.
غذاهای ضد الرژی
* ماهیهای چرب
مصرف برخی ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین میتواند سبب افزایش میزان امگا3 در بدن شده و میزان التهاب که یکی از نشانههای آلرژی در بدن است را کاهش دهد.
بررسیهای بسیاری نشان داده است کودکانی که از سن پایین مصرف ماهیهای چرب را آغاز میکنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع آلرژیها قرار میگیرند. درحقیقت مصرف ماهی بین امگا3 و امگا6 دریافتی در ارگانیسم تعادل ایجاد کرده و تاثیر مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانههای آلرژی دارد. در تحقیقی که در استرالیا انجام شد محققان 500 کودک 8 ساله را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند کودکانی که در هفته یک بار ماهی مصرف میکنند 80 درصد کمتر به گرده گلها آلرژی دارند.
* سیر:
سیر غنی از آنتیاکسیدان بوده و تقویتکننده سیستم ایمنی است. در ضمن تحقیقات پژوهشگران روشن کرده میان میزان بالای آنتیاکسیدان در بدن و کاهش علایم آلرژی رابطه مستقیمی وجود دارد. مصرف سیر به ویژه به شکل خام سبب افزایش میزان آنتیاکسیدان در بدن میشود.
* پیاز:
این ماده غذایی حاوی مقدار فراوانی نوعی آنتیاکسیدان به نام کرستین است که سبب کاهش التهاب و پیشگیری از آزادسازی هیستامین توسط گروهی از سلولهای ایمنی به نام ماستوسیتها میشود. در ضمن کرستین میزان جذب ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانهای محرک سیستم ایمنی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را نسبت به مواد آلرژیزا بیتفاوت میکند
* ماست:
باکتریهای زنده موجود در برخی موادغذایی مثل ماست و کفیر دستگاه گوارش را تحریک به ساخت گلبولهای سفید و پادتن و همچنین فاکتورهای رشد و ترکیباتی میکند که میتواند میزان عکسالعمل ارگانیسم نسبت به مواد آلرژیزا را کاهش دهد. طبق تحقیقی که در ایتالیا انجام شده است افرادی که مبتلا به آلرژی هستند اگر به مدت 4 ماه هر روز دو لیوان (500 میلیلیتر) ماست بخورند، میزان هیستامین خون آنها دو برابر کمتر از کسانی میشود که روزانه شیر پرچرب میخورند. در ضمن نشانههای آلرژی نیز در آنها کاهش مییابد. تحقیقات دیگری هم نشان داده مادرانی که به طور مرتب ماست یا دیگر محصولات پروبیوتیک را طی دوران بارداری مصرف میکنند. فرزندانشان کمتر در بزرگسالی به آلرژی دچار میشوند..
* بادام، جوانه گندم، سبزیجات سبزبرگ:
طبق تحقیقی که در آلمان روی 1700 فرد بزرگسال انجام شده، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف میکنند (10 تا 13 میلیلیتر در روز) 30 درصد کمتر در مقایسه با افراد دیگر به آلرژی مبتلا میشوند.جالب است بدانید سبزیجات برگسبز، غلات و میوههای هستهدار، بادام، اسفناج و جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی ویتامین E هستند.
* مرزنگوش، بادرنجبویه و رزماری :
محققان ژاپنی نشان دادهاند برخی از گیاهان وحشی، حاوی اسید رزمارینیک هستند که خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند علایم آلرژیهای فصلی را کاهش دهد.
منبع:
سلامت نیوز
جام جم آنلاین
روش های مقابله با آلرژی فصلی
اولین قدم برای مقابله با این مشكل، بهبود عملكرد سیستم ایمنی است.
گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی اكسیدانها مثل میوهها، سبزیجات و چربی امگا 3 به رژیم غذایی شما را تا حد زیادی به این هدف نزدیك میكند. به این ترتیب توصیه میشود كه یك رژیم غذایی مقوی و سالم را دنبال كنید.
حتما از مكملهای طبیعی با طیف كامل و طبق تجویز پزشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده كنید.
با افزایش مصرف موادغذایی ضد التهابی مثل روغن ماهی و میوه و سبزی از علائم التهابی آلرژی فصلی به میزان قابل توجهی بكاهید.
از مواد غذایی و مكملهای حاوی فلاوونوئید بیشتر استفاده كنید.
برای كاهش التهاب در بدن از مواد حاوی كاروتنوئید مثل اسفناج و سیب زمینی شیرین بیشتر مصرف كنید.
حتما اسیدهای چرب امگا 3 در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.
مصرف گوشت قرمز را كاهش دهید.
از مواد هضم كننده طبیعی استفاده كنید. مبتلایان به آلرژی اغلب در هضم غذا دچار مشكل میشوند. با مصرف هضم كنندههای طبیعی مثل مواد غذایی پروبیوتیك میتوانید تا حد زیادی به این مشكل غلبه كنید.
خوراكیهایی مثل قند و لبنیات را كه به آنها حساسیت دارید، شناسایی كرده و تا حد امكان از مصرف آنها پرهیز كنید.
حتما روزانه 30 دقیقه ورزش كنید.
غذاهای ضد الرژی
* ماهیهای چرب
مصرف برخی ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین میتواند سبب افزایش میزان امگا3 در بدن شده و میزان التهاب که یکی از نشانههای آلرژی در بدن است را کاهش دهد.
بررسیهای بسیاری نشان داده است کودکانی که از سن پایین مصرف ماهیهای چرب را آغاز میکنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع آلرژیها قرار میگیرند. درحقیقت مصرف ماهی بین امگا3 و امگا6 دریافتی در ارگانیسم تعادل ایجاد کرده و تاثیر مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانههای آلرژی دارد. در تحقیقی که در استرالیا انجام شد محققان 500 کودک 8 ساله را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند کودکانی که در هفته یک بار ماهی مصرف میکنند 80 درصد کمتر به گرده گلها آلرژی دارند.
* سیر:
سیر غنی از آنتیاکسیدان بوده و تقویتکننده سیستم ایمنی است. در ضمن تحقیقات پژوهشگران روشن کرده میان میزان بالای آنتیاکسیدان در بدن و کاهش علایم آلرژی رابطه مستقیمی وجود دارد. مصرف سیر به ویژه به شکل خام سبب افزایش میزان آنتیاکسیدان در بدن میشود.
* پیاز:
این ماده غذایی حاوی مقدار فراوانی نوعی آنتیاکسیدان به نام کرستین است که سبب کاهش التهاب و پیشگیری از آزادسازی هیستامین توسط گروهی از سلولهای ایمنی به نام ماستوسیتها میشود. در ضمن کرستین میزان جذب ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانهای محرک سیستم ایمنی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را نسبت به مواد آلرژیزا بیتفاوت میکند
* ماست:
باکتریهای زنده موجود در برخی موادغذایی مثل ماست و کفیر دستگاه گوارش را تحریک به ساخت گلبولهای سفید و پادتن و همچنین فاکتورهای رشد و ترکیباتی میکند که میتواند میزان عکسالعمل ارگانیسم نسبت به مواد آلرژیزا را کاهش دهد. طبق تحقیقی که در ایتالیا انجام شده است افرادی که مبتلا به آلرژی هستند اگر به مدت 4 ماه هر روز دو لیوان (500 میلیلیتر) ماست بخورند، میزان هیستامین خون آنها دو برابر کمتر از کسانی میشود که روزانه شیر پرچرب میخورند. در ضمن نشانههای آلرژی نیز در آنها کاهش مییابد. تحقیقات دیگری هم نشان داده مادرانی که به طور مرتب ماست یا دیگر محصولات پروبیوتیک را طی دوران بارداری مصرف میکنند. فرزندانشان کمتر در بزرگسالی به آلرژی دچار میشوند..
* بادام، جوانه گندم، سبزیجات سبزبرگ:
طبق تحقیقی که در آلمان روی 1700 فرد بزرگسال انجام شده، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف میکنند (10 تا 13 میلیلیتر در روز) 30 درصد کمتر در مقایسه با افراد دیگر به آلرژی مبتلا میشوند.جالب است بدانید سبزیجات برگسبز، غلات و میوههای هستهدار، بادام، اسفناج و جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی ویتامین E هستند.
* مرزنگوش، بادرنجبویه و رزماری :
محققان ژاپنی نشان دادهاند برخی از گیاهان وحشی، حاوی اسید رزمارینیک هستند که خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند علایم آلرژیهای فصلی را کاهش دهد.
منبع:
سلامت نیوز
جام جم آنلاین
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!