امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آلرژی و درمان حساسیت فصلی و غذایی
#1
گياهان دارويي مفيد براي حساسيت هاي فصلي و غذايي

همان گونه كه بعضي از گياهان و ميوه ها مي توانند حساسيت زا باشند، گياهان زيادي نيز وجود دارند كه داراي خاصيت ضد حساسيت مي باشند بايد اضافه نمود كه در موارد معدود، بعضي از گياهان ضد حساسيت، خود ممكن است در برخي افراد ايجاد حساسيت نمايند. از جمله گياهاني كه به طور معمول در دسترس مي باشند و مي توان آن ها را به طور مرتب مصرف نمود و يا در رژيم غذايي قرار داد، مي توان به انگور، بادرنجبويه، خارمريم، دارچين، زردچوبه، شاه تره، نارنج، سياه دانه، كندر، گل مغربي، درخت ميخك و افدرا اشاره كرد. "

نحوه و ميزان كاربرد تعدادي از آن ها به طور خلاصه شرح داده مي شود:

انگور يا آب انگور را مي توان در فصولي كه وجود دارد به طور تازه مصرف نمود، البته مطالعه در اين مورد بر روي كشمش انجام نشده، ولي به احتمال زياد كشمش هم بايد داراي اين اثر باشد.

بادرنجبويه كه از برگ آن استفاده مي شود، گياهي با نام علمي Melissa Officinalis از خانواده ي نعناع است كه از برگ آن استفاده مي شود.

مي توان در هر نوبت 5 گرم از برگ آن را به صورت دم كرده مصرف نمود.

مصرف هر روز آن در حد 5 تا 10 گرم بلامانع است.



دارچين از گياهان معروف و پُرمصرف مي باشد كه پوست ساقه ي درخت دارچين است. پوست را به صورت پودر در آوريد(پورد قهوه اي رنگ).

آن را مي توان به اشكال مختلف مصرف نمود، حتي مي توان به طور مستقيم پودر را با غذاها و مايعات مصرف كرد.

مصرف هر نوبت 1 تا 2 گرم مي باشد و مي توان تا روزي 5 گرم و حتي بيشتر از آن نيز مصرف نمود. بايد اشاره كرد كه دارچين به ندرت مي تواند در افراد ايجاد حساسيت نمايد.

زردچوبه پودر زردي است كه همه آن را مي شناسند و از ريشه گياه زردچوبه به دست مي آيد. زردچوبه در ايران رويش ندارد و جزء اقلام وارداتي است.

زردچوبه از گياهان با ارزش و داراي خواص زيادي است كه بايد به طور مرتب در غذاها از آن استفاده نمود.

مصرف زردچوبه تا روزي 3 گرم براي افراد بالغ بلامانع است.

زردچوبه داراي خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد سرطان قوي، ضد التهاب، اشتهاآور، ضد حساسيت و ده ها خاصيت ارزنده ديگر است.

شاه تره گياه بوته اي با برگ هاي نازك و ريز است كه از مصرف بالايي در دنيا برخوردار مي باشد.

مهم ترين خواص شاهتره به عنوان حافظ كبد و درمان امراض پوستي است كه از قديم مورد استفاده بوده است.

يكي از گياهاني كه به طور وسيع براي امراض كبد مصرف مي شود، شاهتره است كه به نام Fumitory در جهان مشهور مي باشد.

از ديگر خواص شاهتره اثر ضد حساسيت آن است.

براي مصرف آن، ميزان 5 گرم از برگ را با يك ليوان آب به مدت 5 تا 10 دقيقه بجوشانيد، سپس صاف كنيد و قبل از سرد شدن بنوشيد.

مصرف شاهتره براي افراد بالغ تا روزي 5 گرم بلامانع است.

آب نارنج از ديگر گياهان ضد حساسيت است. آب نارنج را مي توان با تمام غذاها مصرف نمود.

آب نارنج در اثر ماندن ممكن است تلخ شود، لذا بهتر است تازه مصرف شود.

گر چه عدد معيني براي مصرف روزانه ي آن داده نشده است. ولي مقدار زياد آن ممكن است باعث تحريك معده شود. اما به نظر مي رسد مصرف آن تا 2 يا 3 عدد در روز بلامانع باشد.

سياهدانه نيز از گياهان سودمند مي باشد كه خواص زيادي دارد.

مهم ترين خواص سياه دانه شامل اثرات ضد ميكروب، ضد سرطان، ضد حساسيت، ضد ويروس، شيرافزا، ادرارآور، كاهش دهنده اوره خون، محرك سيستم ايمني بدن، محافظ كبد، مقوي معده، محرك تنفس و اثرات ديگر است.

به نقل از يكي از كتب گياهان دارويي مهم چاپ 2002 آمريكا " پيامبر گرامي اسلام حضرت محمد(صلي الله عليه و اله وسلم) سياهدانه را دواي همه دردها مي دانستند و مصرف آن را به مسلمانان توصيه فرموده اند".

روزانه مي توان 1 تا 2 گرم از دانه سياهدانه به صورت له شده يا چاي و يا موارد ديگر استفاده نمود.

البته گياهان ديگري هم به عنوان ضد حساسيت وجود دارند كه دسترسي به آن ها مشكل بوده و يا ممكن است در مواردي داراي محدوديت مصرف باشند.

دكتر محمدحسين صالحي سورمقي؛ دكتراي تخصصي فارماكوگنوزي
 تشکر شده توسط : nazaninn , مبین , Morteza , الهام ج , farda20032020
#2
آلرژي فصلي، خطر افسردگي را تشديد مي‌كند


روانپزشكان در يك مطالعه جديد هشدار دادند كه آلرژي‌هاي فصلي خطر ابتلا به افسردگي را تشديد مي‌كنند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، هرچند براي برخي از افراد فرا رسيدن فصل بهار يادآور گرما و تصاوير زيباي طبيعت است اما مي‌تواند براي گروهي ديگر آغاز يك نگراني مهم و مشكلات آزاردهنده حساسيتي و آلرژي‌هاي شديد باشد.

به گزارش سايت اينترنتي هلت نيوز، افرادي كه به آلرژي‌هاي فصلي مبتلا هستند با رسيدن فصل بهار دچار مشكلاتي مثل خارش و آبريزش از چشم‌ها و آبريزش مداوم از بيني و يا سرفه و عطسه بدون توقف مي‌شوند. اما نتايج يك مطالعه جديد پا را از اين هم فراتر گذاشته و نشان مي‌دهد كه آلرژي فصلي حتي مي‌تواند در بروز و تشديد علائم افسردگي نقش داشته باشد.

اين مطالعه نشان مي‌دهد كه در حال حاضر حدود 36 ميليون نفر در آمريكا به آلرژي فصلي مبتلا هستند كه اين بيماري نه تنها عوارض جانبي جسمي بلكه مشكلات و عوارض رواني نيز به دنبال دارد.

دكتر پاول مارشال متخصص روانشناسي اعصاب در مركز پزشكي هنپين كانتي در اين باره اظهار داشت: اگر در طول فصل آلرژي‌ دچار حالت‌هاي افسردگي و دلتنگي مي‌شويد مطمئنا با شنيدن اين خبر اندكي آرام خواهيد گرفت چون متوجه مي‌شويد براي افت خلق شما، توجيهات روانشناسي وجود دارد و بي‌دليل دچار اين حالت نشده‌ايد.

دكتر مارشال در اظهارات خود تاكيد كرد: كساني كه دچار آلرژي‌ها مي‌شوند در واقع دو برابر بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي هستند در حالي كه اين خطر در افرادي كه آلرژي و حساسيت ندارند به مراتب كمتر است.

به گزارش ايسنا، همچنين كساني كه براي درمان واكنش‌هاي آلرژيك شديد خود از يك متخصص كمك مي‌گيرند بيشتر دچار افسردگي مي‌شوند.

به گفته متخصصان، در هنگام آلرژي حالت‌هاي شبيه آنفلوآنزا بروز مي‌كند كه آزاردهنده هستند و مصرف داروهاي ضد آلرژي مثل آنتي هيستامين نيز موجب خواب آلودگي و گيجي مي‌شوند. بنابراين هم علائم آلرژي و هم عوارض جانبي داروهاي آلرژي هر دو مي‌توانند عامل بروز علائم افسردگي باشند.
#3
حساسیت به تابستان !!!

آلرژى فصلى یکى از شایع ترین آلرژیهاست . آلرژى فصلى یا به عبارت دقیق تر التهاب بینى ناشى از آلرژى معمولاً در بهار و تابستان به وجود مى آید و ناشى از گرده هاى گیاهى است. این بیمارى ناشى از استنشاق گرده هاى گیاهى و نیز وارد شدن آن به چشم است. زمان بروز علائم بیمارى ممکن است از اوایل بهار تا اواخر تابستان بر حسب گرده گیاهى که به آن حساسیت دارید و زمان معین گرده افشانى آن گیاه متفاوت باشد. معمولاً یک زمینه خانوادگى هم در مبتلایان وجود دارد.
درمان بیماری:
براى درمان علائم از قرص هاى آنتى هیستامین و اسپرى هاى ضدالتهابى بینى استفاده مى شود. اسپرى ها یا قطره هاى بینى ضد التهاب، با کاهش تورم پوشش درون بینى گرفتگى بینى را برطرف مى کنند. اسپرى ها یا قطره هاى بینى ضد آلرژى با پوشش بینى و چشم مانع اثر عامل آلرژى زا مى شوند. قرص یا اسپرى هاى ضداحتقان اگر گرفتگى بینى باعث ناراحتى چندانى نشود، خیلى مفید نیستند.
به تازگى یک قطره چشمى با نام �اولا پاتیدین� وارد بازار شده است که با جلوگیرى از آزاد شدن موادى که در بدن علائم حساسیت را به وجود مى آورند، مى تواند در موارد حساسیت چشمى بسیار موثر باشد؛ این قطره دو بار در روز مصرف مى شود.
اگر به رغم این درمان ها علائم شدید حساسیت در فرد باقى بماند، باید به روش خاصى نسبت به گرده گیاهى عامل بیمارى، حساسیت زدایى انجام شود. در این روش مقادیر کمى از آن گرده گیاهى در طول یک دوره سه ساله به فرد تزریق مى شود تا فرد نسبت آن تحمل پیدا کند و آلرژى درمان شود.
غیر از این درمان ها، مى توانید خودتان کارهایى را انجام دهید تا از شدت ناراحتى تان کاسته شود. در صورتى که مى دانید به چه گرده گیاهى حساس هستید سعى کنید در فصل گرده افشانى آن گیاه از رفتن به محل هاى رویش آن گیاه خوددارى کنید. از عینک هاى آفتابى براى جلوگیرى از وارد شدن گرده ها به چشم هایتان استفاده کنید. داخل بینى تان را با سرم نمکى (نرمال سالین) شست وشو دهید یا اندکى وازلین داخل بینى تان بمالید. اگر در محل زندگى تان گرده هاى گیاهى در فضا پراکنده مى شوند درها و پنجره هاى اتاق خوابتان را در وسط صبح (حدود ساعت ۱۰) و ابتداى غروب (حدود ساعت ۷) بسته نگه دارید چرا که معمولاً در این ساعت ها اوج گرده افشانى گیاهى صورت مى گیرد. از رفتن به پارک ها یا مزارع به خصوص به سمت غروب خوددارى کنید. براى تعیین کردن این که به کدام گرده هاى گیاهى حساسیت دارید مى توانید به یک کلینیک آلرژى مراجعه کنید.
با تزریق مواد آلرژى زاى مختلف به زیرپوست تان و مشاهده واکنش حاصل مى توان نوع ماده آلرژى زا را تعیین کرد.ضمناً توجه داشته باشید که افراد داراى آلرژى به گرده هاى گیاهى ممکن است همزمان به میوه ها و سبزیجات خاص و نیز به بعضى آجیل ها و مغز هاى خوراکى هم حساسیت داشته باشند.


 تشکر شده توسط : الهام ج
#4
آلرژي هاي پاييزي


[تصویر:  8dxcw8mcfr75du79hi2.jpg]

پاييز، فصل سختي براي مبتلايان به آلرژي (حساسيت) است. آلرژي در اثر واکنش سيستم ايمني بدن به يک سري مواد بي ضرر به وجود مي آيد، مثل گرده گياهان، برخي داروها، مو و پشم و پر حيوانات، گرد و غبار هوا، بعضي غذاها و نيش حشرات.

اين مواد آلرژي زا باعث مي شوند که سيستم ايمني بدن، بيش از حد فعال شود و علائم حساسيت را در بدن ايجاد کند.

آلرژي هاي فصلي، يکي از انواع شايع آلرژي هاست. حتي اگر قبلاً دچار آلرژي نبوده ايد، ممکن است علائم آلرژي فصلي در شما بروز کند.

علائم آلرژي شامل اشکال در تنفس، گرفتگي بيني ، عطسه، آب ريزش از بيني و چشم ها، خارش و تورم پوست، پوست خشک و قرمز و حتي بروز جوش هاي پوستي است که بستگي به واکنش افراد نسبت به آن ماده ي آلرژي زاي خاص دارد.

هر چقدر تماس فرد با ماده آلرژي زا بيشتر باشد، بيشتر احتمال دارد که نسبت به آن حساسيت نشان دهد.

اگر چه هنوز علت اينکه چرا آلرژي در برخي افراد بيشتر شايع است، معلوم نيست، ولي ما مي دانيم که استعداد ابتلا به آلرژي ( واکنش بيش از حد سيستم ايمني بدن) معمولا در افراد يک خانواده بيشتر است.

[تصویر:  3e9fy8n7b8gjqmskkmb4.jpg]

هيچ کسي با بيماري آلرژي متولد نمي شود، ولي زمينه ابتلا به آن، ارثي است. آلرژي ها معمولاً در دوران کودکي شروع مي شوند، ولي ممکن است در هر سن ديگري هم آغاز گردند.

ميزان حساسيت ها با افزايش سن کاهش مي يابد، ولي ممکن است بعدها مجددا عود کند.

با دوري از مواد آلرژي زا و مصرف منظم داروها تحت نظر پزشک، مي توان آلرژي را کنترل و درمان کرد.

با دقت در اينکه کجا، چه موقع و در چه شرايط محيطي، آلرژي بروز مي کند، مي توان به راحتي علت بروز آن را کشف کرد.

اما پزشک متخصص مي تواند درباره ي نوع و مقدار داروهاي مصرفي تان تحقيق کند و آزمايش هاي لازم را جهت تعيين مؤثرترين روش هاي درماني براي شما تجويز نمايد.

مبتلايان به آلرژي هاي فصلي مي توانند با مصرف داروهاي آنتي هيستامين يا ضد احتقان، احساس بهتري داشته باشد.

آنتي هيستامين ، پاسخ هاي التهابي بدن را کاهش مي دهند و ضد احتقان ها هم ميزان گرفتگي و تراکم (مثل گرفتگي بيني) را کم کنند.

تذکرات مفيد:
1- هنگامي که ميزان گرده گياهان در هوا زياد است، از منزل خارج نشويد که اغلب در بعدازظهرهاي خشک و خنک اين گونه است.

ولي ميزان اين گرده ها در هواي سرد و مرطوب (بعد از باران) به طور عجيبي کاهش مي يابد.

2- هنگام راه رفتن بر روي چمنزار و انبوه برگ هاي ريخته شده از درختان به صورتتان ماسک بزنيد، زيرا در اين حالت، گرده گياهان و اسپور قارچ ها در هوا زيادند.

[تصویر:  uz7gsljrj6zgj5klzezn.jpg]

3- هنگام رانندگي، تهويه ماشين را روشن کنيد تا مانع از ورود هواي بيرون به داخل ماشين که مملو از مواد آلرژي زاست گردد. مواقعي که در اطراف شهر هستيد، پنجره هاي ماشين را ببنديد.

4- اگر نسبت به حيوانات آلرژي داريد، آنها را داخل اتاق نياوريد و هنگام دست زدن به آنها ماسک بزنيد، يا اينکه در کل، حيواني در منزل نگه نداريد.

5- اگر نسبت به گرد و غبار حساسيت داريد، کف اتاق ها را با جاروبرقي جارو بزنيد و با دستمال مرطوب، گرد و خاک وسايل را پاک کنيد.

به طور منظم فيلترهاي تهويه هوا و گرما را عوض کنيد.

 تشکر شده توسط : Saina , najva , الهام ج
#5
انواع آلرژی

آلرژیها به دو مقوله بزرگ تقسیم می شوند که شامل آلرژیهای محیطی و آلرژیهای غذایی هستند.

هر دو گروه این آلرژیها می توانند منجر به بروز آسم، برونشیت، رماتیسم مفصلی، دیابت، اگزما، سندروم خستگی مزمن، آب سیاه چشم، اختلالات مزاجی، مشکلات کلیوی، افزایش وزن، تپش قلب، حملات صرعی، افسردگی، فلج مغزی و "ام اس" شوند.

آلرژیهای محیطی: گرده گلهای مختلف، گرد و غبار خانگی، کرمهای پنیر، کپک قارچ و دود از جمله موادی هستند که بیشترین واکنشهای آلرژیکی را در بیماران برمی انگیزند.

آلرژیهای غذایی: غذاهایی که موجب بیشترین حالت آلرژی می شوند شامل گندم، شیر و فراورده های لبنی، سفیده تخم مرغ، گوجه فرنگی، سویا، بادام زمینی، شکلات، گوش ماهی و رنگهای خوراکی هستند.


پیشگیری
در صورتى که مى‌دانید به چه گرده گیاهى حساس هستید سعى کنید در فصل گرده افشانى آن گیاه از رفتن به محلهاى رویش آن گیاه خوددارى کنید. از عینکهاى آفتابى براى جلوگیرى از وارد شدن گرده‌ها به چشمهایتان استفاده کنید. داخل بینى‌تان را با سرم نمکى (نرمال سالین) شستشو دهید یا اندکى وازلین داخل بینى‌تان بمالید. اگر در محل زندگی‌تان گرده‌هاى گیاهى در فضا پراکنده مى‌شوند، درها و پنجره‌هاى اتاق خوابتان را در وسط صبح (حدود ساعت ۱۰) و ابتداى غروب (حدود ساعت ۷) بسته نگه دارید چرا که معمولاً در این ساعتها اوج گرده افشانى گیاهى صورت می‌گیرد. از رفتن به پارکها یا مزارع به خصوص به سمت غروب خوددارى کنید. براى تعیین کردن این که به کدام گرده‌هاى گیاهى حساسیت دارید مى‌توانید به یک کلینیک آلرژى مراجعه کنید.

در اینجا به بررسی 10 قانون "ضد آلرژی" می پردازیم که که می توانند تا حد چشمگیری از بروز آلرژی فصلی بهار پیشگیری کنند.

1- استفاده از رژیم غذایی محتوی ویتامینهای گروه C، B و K

2- اجتناب از غذاهایی که دارای "رایحه های طبیعی" هستند. در میان موادی که در این گروه جای می گیرند می توان به عسل و گرده گلها اشاره کرد.

3- عدم استفاده از دارو بدون مشورت با پزشک. افرادی که از آلرژی رنج می برند بیش از دیگران به داروهای شیمیایی حساس هستند.

4- عدم استعمال دخانیات و دوری جستن از محیطهای ویژه افراد سیگاری، چرا که مخاطهای بینی و چشم می توانند تحریک شوند.

5- خوابیدن حداقل 8 ساعت در شب

6- تغذیه سه نوبت در روز

7- استراحت و دور شدن از کار حداقل به مدت یک ربع ساعت در زمانی که فرد احساس خستگی می کند

8- انجام فعالیتهای فیزیکی هفتگی

9- رسیدگی به کارهای شخصی در اوقات فراغت

10- عدم مبارزه با احساسات شخصی و بروز دادن احساسات در برقراری ارتباط با دیگران. درحقیقت احساسات سرکوب شده، استرسهای روحی و جسمی، زندگی بی نظم و ... فاکتورهایی هستند که سیستم ایمنی را خلع سلاح می کنند و موجب نفوذ بیشتر آلرژی می شوند.


درمان

درمان دارویی

براى درمان علائم از قرصهاى آنتى هیستامین و اسپری‌هاى ضد التهابى بینى استفاده مى‌شود. اسپرى‌ها یا قطره‌هاى بینى ضد التهاب، با کاهش تورم پوشش درون بینى گرفتگى بینى را برطرف مى‌کنند. اسپرى‌ها یا قطره‌هاى بینى ضد آلرژى با پوشش بینى و چشم مانع اثر عامل آلرژی‌زا مى‌شوند. همچنین در موارد مقاوم از اسپری‌های بینی کرومولین سدیم استفاده می‌شود که با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین در بدن از بروز علائم آلرژی ممانعت می‌کند. اگر گرفتگى بینى باعث ناراحتى چندانى نشود، قرص یا اسپرى‌هاى ضداحتقان خیلى مفید نیستند. به تازگى یک قطره چشمى با نام «اولا پاتیدین» وارد بازار شده است که با جلوگیرى از آزاد شدن موادى که در بدن علائم حساسیت را بوجود مى‌آورند، مى‌تواند در موارد حساسیت چشمى بسیار موثر باشد. این قطره دو بار در روز مصرف مى‌شود.

درمان به روش حساسیت زدایی

اگر به رغم درمانهای دارویی، علائم شدید حساسیت در فرد باقى بماند، باید به روش خاصى نسبت به گرده گیاهى عامل بیمارى، حساسیت زدایى انجام شود. در این روش مقادیر کمى از آن گرده گیاهى در طول یک دوره سه ساله به فرد تزریق مى‌شود تا فرد نسبت آن تحمل پیدا کند و آلرژى درمان شود. با تزریق مواد آلرژی‌زاى مختلف به زیر پوستتان و مشاهده واکنش حاصل مى‌توان نوع ماده آلرژی‌زا را تعیین کرد.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : shahab_araz , نازلی
#6
برای مبارزه با آلرژی های بهاری آماده شوید

اگر سیستم ایمنی بدن از مقابله با ذرات آلرژی زا و دفع آنها خودداری می کند، بر فرد مبتلا به آلرژی فصلی واجب است که بخشی از محیط زندگی خود را تغییر دهد.

به نظر می رسد که با فرارسیدن بهار، فصل شیوع آلرژی ها و حمله به افراد بی گناهی که تا قبل از عطسه کردن و دچار آبریزش بینی شدن از تماشا تغییر فصل احساس شادی و خرسندی می کردند، نیز از راه می رسد. موسم بهار زمانی است که بسیاری از مردم در می یابند که نسبت به چیزهای خاصی واکنش های آلرژیک دارند و برای برخی دیگر، بهار فصل ناگزیر خرید دستمال کاغذی ها و داروهای متعددی است تا شاید درد و ناراحتی شان تسکین پیدا کند.

نقل از مجله Prevention اما راه هایی وجود دارند که می توان با کمک آنها واکنش های آلرژیک و ذرات آلرژی زا را در بخش قابل توجهی از زندگی فرد به حداقل رساند. اگرچه به عنوان یک انسان، غیر ممکن است که یک پیله بسازیم و خود را تا تابستان در آن پنهان کنیم، اما در اینجا چند پیشنهاد واقع بینانه تر برای کنترل آلرژی فصلی ارائه کرده است كه در ادامه آنها را مرور می كنیم.

* نخستین گام برای استقبال از فصل شکوفایی طبیعت، یک خانه تکانی بهاری است. اگرچه ممکن است زدن ماسک هنگام خانه تکانی شما را از خطر بمباران گرد و غبار در امان نگاه دارد، اما آنچه که مسلم است خانه تکانی امری ضرروی است.

*گرمای مصنوعی و فقدان هوای تازه در فصل زمستان اغلب باعث می شود که گرد و غبار زیاد در کابینت ها و گوشه و کنار خانه جا خوش کنند . همیشه بهترین راه برای شروع کار، خلاص کردن خانه از شر این مزاحم های زیان آور است.

*تمیز نگاه داشتن مداوم خانه برای افرادی که از آلرژی رنج می کشند، امری اجتناب ناپذیر است. هنگامی که کار شستشو و تمیزکاری اساسی خانه به پایان رسید،یک نظافت سطحی هفتگی می تواند شرایط امن و بی خطری را برای افراد بشدت حساس فراهم کند. خانه تکانی بهاری می تواند زمان تعویض وسایل خواب باشد تا اتاق خواب به محیطی عاری از آلرژی تبدیل شود.

*ممکن است در اکثر خانه ها بالش های مخصوص ضد آلرژی وجود داشته باشد، اما برای آن افرادی که دچار واکنش های شدید آلرژیک می شوند، تشک ها و فنرهای مارپیچ تختخواب هایی موجود است که دارای بافت های پارچه ای محکم هستند و مانع ورود مایت های گرد و غبار به داخل آن می شوند.

* یکی دیگر از تغییراتی که می توانید در خانه اعمال کنید، اضافه کردن قالیچه های کوچک به آن است. خرید قالیچه های کوچک نه تنها می تواند نمای حتی یک اتاق موکت شده را زیباتر کند، بلکه باعث می شود که قالیچه ها عاری از ذرات آلرژی زا باشد. همانطور که می دانید می توان به طور منظم و با دمای بالا بسادگی قالیچه ها را تمیز کرد و مایت ها( این موجودات ذره بینی موذی)را از بین برد.

*از نظر شستشو، ملحفه ها ، رومیزی ها ودستمال سفره های کتان، حوله ها و لوازمی از این قبیل باید با دمای حداقل 130 درجه شسته شوند. اگر ماشین لباسشویی خانگی شما فاقد چنین درجه بالایی است ، می توانید برای شستشوی لوازم مذکور به لباسشویی های بیرون مراجعه کنید.

*همیشه امکان برخورداری از محیطی با هوای تمیز و پاک میسر نیست, اما راه هایی وجود دارد که شما می توانید با به کار بستن آنها محیطی کم آلرژی زا تر داشته باشید. می توانید به جای پایین کشیدن شیشه خودرو که باد مواد آلرژی زا را نیز با خود به داخل می آورد، از دستگاه تهویه مطبوع برای تازه کرده محیط داخلی خودرو استفاده کنید.

*از کشیدن سیگار و تماس با افراد سیگاری دوری کنید و اگر فردی قصد دارد حتما سیگار بکشد،از او بخواهید این کار را بیرون از محیط بسته انجام دهد؛ زیرا خانه و خودروی بدون دود سیگار نقش موثری را در جلوگیری از واکنش های آلرژیک ایفا می کند.

*وجود یک دستگاه رطوبت گیر می تواند از بسیاری از مشکلات مایت های گرد و غبار پیشگیری کند؛ زیرا آنها نمی توانند در رطوبت زیر 45 درجه رشد و تکثیر کنند. اما اگر این اقدام نیز مفید واقع نشد، نصب یک فیلتر هوا یا دستگاه پالایش میکروبی هوا می تواند تا حدودی از مشکلات مایت ها بکاهد.

*یک راه دیگر، دوری از حیوانات خانگی است.اکثر مردم به حیوانات خانگی آلرژی دارند. برخی از مردم مبتلا به حساسیت شدید ارثی موسوم به آتوپی هستند و تماس این افراد با پروتئین های موجود در بزاق، شوره (پوسته های پوست بدن) حیواناتی نظیر: سگ ، گربه و اسب و یا پروتئین موجود در ادرار حیواناتی مانند خرگوش ها، موجب حساسیت شدید در آنها می شود.

به طور کلی، راه های متعددی برای تخفیف درد و ناراحتی ناشی از حساسیت های فصلی وجود دارد. اگرچه ممکن است این امر مستلزم تلاشی بیشتر از گرفتن یک نسخه دارویی باشد، اما شاید ارزش این را داشته باشد که با زندگی در محیطی پاکیزه و در امان ماندن از مایت ها و میکروب، از سلامت کلی بیشتری برخوردار شد.
 تشکر شده توسط : nafass , زهرا59 , MFhealth , movahedi
#7
عوامل فعال کننده آلرژی

فصل بهار برای بسیاری از مردم فصلی آلرژی‌زا است تعداد مواد آلرژی زا فراوان است و رایجترین آنها گرده گیاهان، انگلهای خاکی، کپک، حیوانات خانگی، نیش حشرات، مواد لاستیکی و بعضی غذاها و داروها هستند. علایم آلرژی طیف وسیعی از خارش مختصر چشم و گرفتگی گلو گرفته تا عکس العملهای شدید منجر به خفگی را دربر میگیرد. مواد آلرژی‌زا در کسانی که مبتلا به آسم هم هستند، می‌توانند به حمله‌های بسیار شدید آسم منجر شوند. با این وجود راههایی برای پیش گیری از حملات آلژی وجود دارند که از این قرارند:

گرده گیاهان
فرار گرفتن در معرض گرده گلها، می‌تواند موجب بروز تب یونجه یا حساسیتهای فصلی شود. علایم آن هم عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی مجاری تنفسی و خارش و آبریزش چشم هستند. این حساسیت از طریق مصرف داروهای ضد حساسیت که از خانواده آنتی هیستامین Antihistamine هستند، داروهی دارای موادی به نام دکونژستان decongestant، ترکیب این دو ماده یا قطره‌های بینی حاوی استروئید steroid انجام می‌شود. تزریق داروهای ضد حساسیت که ایمنی درمانی نام دارد نیز، موثر است. موثرترین راه برای پیشگیری از تب یونجه، دور شدن از گرده است. سعی کنید در زمان اوج گرده افشانی در محیط بسته بمانید، پنجره‌ها را ببندید و از دستگاه تهویه مطبوع استفاده کنید.
انگلهای خاکی
انگلهای خاکی موجودات میکروسکپی هستند که در گرد و غبار خانه زندگی می‌کنند. گرد و غبار خانه آمیزه‌ای از موادی است که ذاتا آلرژی‌زا هستند، از جمله الیاف مختلف، موی حیوانات خانگی، باکتریها، کپک یا قارچ، ریزه‌های مواد خوراکی، قطعاتی از گیاهان خانگی و مانند اینها. علایم ناشی از حساسیت به انگلهای خاکی مانند حساسیت به گرده است با این تفاوت که فصلی نیست و در تمام سال ادامه دارد. درمان این حساسیت هم با آنتی هیستامین و دکونژستان صورت می‌گیرد. می‌توانید برای پیشگیری از این آلرژی روی تشکها و زیر ملحفه (که محل مناسبی برای رشد و تکثیر این انگلها هستند) روکش پلاستیکی بکشید، از بالشهایی که با مواد ضد حساسیت ساخته شده‌اند، استفاده کنید (بالشهای hypoallergenic)، ملحفه‌ها را هر هفته با آب داغ بشویید و تمام مناطق خانه، به خصوص اتاق خواب را از وسایلی که خاک به خود می‌گیرند (مانند عروسکهاس پشمالو، قالی، موکتهای پرزدار و پرده‌های سنگین) تخلیه کنید.
برخی از غذاهایی که به شدت آلرژی کمک می‌کنند.
کپکها، قارچکهای میکروسکوپی و انگلی هستند که هاگهای آنها مانند گرده در فضا منتشر می‌شود. آنها از مواد آلرژی‌زای رایج هستند و بیشتر در محیط مرطوب مانند حمام یا زیرزمین و همچنین در چمن، کپه‌های برگ باغچه، بسته‌های کاه و علف، کود گیاهی و حتا در زیر قارچهای بزرگ حوراکی یا باغچه‌ای، یافت می‌شوند. علایم حساسیت با کپک می‌تواند فصلی (بخصوص در تابستان و پاییز) باشد و اگر کپکها جایی در خانه باشند، ممکن است در طول سال وجود داشته باشند. این حساسیت نیز مانند دو مورد قبل است و شیوه‌های درمان آن هم مانند درمان آلرژی با گرده یا انگل خاکی است. پیشگیری از بروز این حساسیت، از طریق انجام ندادن فعالیتهایی مانند جمع آوری برگهای باغچه و همچنین بستن پنجره‌ها و دربها انجام می‌شود. باید مراقب مکانهای نمناک منزل باشید و آنها را با هوا دادن مرتب، تا حد امکان خشک نگه دارید.
حیوانات خانگی و سوسک
پروتئینهای موجود در غدد پوست حیوانات و همچنین پروتئین موجود در بزاق آنها، می‌تواند برای عده‌ای ایجاد حساسیت کند. بروز آلرژی به حیوانات گاهی 2 تا چند سال برای شکل گیری و توسعه یافتن در بدن، زمان می‌برد و علایم آن تا ماهها پس از قطع ارتباط با جانور مورد نظر، باقی می‌ماند. این علایم شامل عطسه، التهاب و خارش و آبریزش چشم هستند. برای رهایی از این آلرژی علاوه بر داروهای ذکر شده می‌توان از تزریق یا ایمنی درمانی نیز استفاده کرد. اما بهترین پیشگیری و درمان، دور شدن از حیوان مورد نظر است. سوسک خانگی نیز می‌تواند چنین حساسیتی را موجب شود و درمان آن با داروهایی که نام بردیم، حاصل می‌شود. پیشگیری از حساسیت به حیوانت خانگی از طریق دور کردن حیوان از خانه یا حداقل از اتاق خواب است. حیوانات را از لوازم پارچه‌ای خانه نظیر مبل، پرده، کوسن و مانند آن دور نگه دارید و حیوان را هر هفته حمام کنید. برای رهایی از سوسک نیز بهترین روش رعایت نظافت و جمع آوری صحیح زباله و خارج کردن به موقع آن از محیط خانه است.
نیش حشرات
هر کسی که نیش حشره را تجربه کرده باشد، می‌داند که محل نیش دردناک، ملتهب و قرمز رنگ می‌شود. اما کسانی که به نیش حشرات حساسیت دارند ممکن است دچار مشکلات حاد و مرگ‌آور شوند. علایم آلرژی به نیش شامل تورم شدید و قرمزی پوست است که ممکن است یک هفته یا بیشتر ادامه داشته باشد. علاوه بر آن تهوع، خستگی و تب خفیف نیز از علایم این حساسیت هستند. در موارد نادر، گزیدگی می‌تواند عکس العملی در تمام بدن به دنبال داشته باشد که آنافیلاکسیس anaphylaxis نام دارد. علایم آنافیلاکسیس شامل تنگی نفس، کهیر، تورم صورت، گلو یا دهان، اشکال در بلع، تپش قلب، گیجی، کاهش ناگهانی فشار خون، بیقراری و اضطراب هستند. برای افرادی که حساسیت آنها به گزیدگی تا این حد باشد، مصرف داروی اپینفرین Epinephrine تجویز می‌شود و این دارو باید هرچه سریعتر به بیمار برسد تا از بروز علایم مرگ آور جلوگیری کند. البته در این مورد نیز، پیشگیری بهتر از درمان است.

بهترین روش دوری از حشرات و استفاده نکردن از مواد جذب کننده حشرات مانند لوازم آرایشی و بهداشتی بو دار، لباسهایی با رنگ درخشان و همراه داشتن مواد ضد حشره است. بهتر است در گردشها و هنگام رفتن به محیط خارجی، کفش و نه صندل، بپوشید و از زباله‌های باز و مکانهای تجمع حشرات دوری کنید. اگر دچار گزیدگی شدید، نیش حشره را خارج کنید و هرچه زودتر یک تزریق اپینفرین انجام دهید. داروهای ضد حساسیتی چون بنادریل Benadryl می‌توانند در کاهش علایمی چون خارش، تورم و کهیر کمک کنند. مصرف مسکن و گذاشتن کیسه یخ بر روی محل گزیدگی نیز کمک زیادی به کاهش درد خواهد داشت. تزریق مواد ضد آلرژی در هنگامی که مجبور به حضور در مکان پر حشره‌ای هستید، بسیار مفید است. حشراتی که نیش آلرژی زا دارند شامل زنبور عسل، مورچه جنگلی، زنبور زرد، زنبور سرخ و زنبورهای جنگنده هستند.
دستکش لاستیکی می‌تواند آلرژی‌زا باشد.
دستکشهای لاستیکی از جمله ناگوارترین محصولات برای اشخاصی با این نوع آلرژی هستند. اما این حساسیت می‌تواند با هر محصول لاتکسی یا لاستیکی دیگر هم ایجاد شود. علایم حساسیت به لاتکس، شامل دانه دانه شدن پوست، کهیر، خارش و آبریزش چشم، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه و خارش پوست و بینی هستند. عکس العملهای آلرژیک به لاتکس طیفی را از سرخ شدگی پوست و خارش تا عکس العملهای شدید آنافیلاکسیس را در بر میگیرد که علاوه بر علایمی که پیشتر گفته شد، می‌تواند به مشکلات حاد معده و روده نیز منجر شود. درمان شامل دوری از مواد لاستیکی و مصرف داروهای آنتی هیستامین یا اپینفرین است. اگر شما به مواد لاستیکی و لاتکس حساسیت دارید، باید همواره یک کارت یا دستبند هشدار دهنده و کمی از داروی اپینفرین همراه داشته باشید، زیرا در موارد فوریتهای پزشکی، تعداد زیادی از لوازم پزشکی حاوی لاتکس هستند و تیم معالج باید از شرایط خاص بیمار آگاه باشند.
مواد غذایی
شیر، ماهی، صدف، دانه‌های آجیلی، گندم و تخم مرغ، از جمله رایجترین غذاهای حساسیت‌زا هستند. حساسیت به مواد غذایی معمولا کمی پس از مصرف غذا بوجود می‌آید که می‌تواند شامل حمله آسم، کهیر، آبریزش بینی، تهوع، اسهال و التهاب دور دهان باشد. بهترین پیشگیری، اجتناب از غذاهای آلرژی‌زا است اما در صورت مصرف ندانسته این مواد، داروهای آنتی هیستامین و استروئید توصیه میشوند و در مواقع حاد تزریق اپینفرین لازم خواهد بود.
دارو
بعضی از افراد به بعضی از داروها حساس هستند که شایعترین آنها پنی سیلین penicillin و آسپیرین aspirin هستند. علایم آلرژی از خفیف تا حاد و مرگ‌آور متغیرند و میتوانند شامل کهیر، تحریک پوستی، احتقان و التهاب هم باشند. بهترین درمان، اجتناب از این داروها است، با این وجود در صورت استفاده از داروهای آلرژِی‌زا، آنتی هیستامین و استروئید توصیه می‌شود. در صورت بروز سرفه و تحریک ریوی، دارویی به نام برونکو دیلاتور bronchodilator تجویز می‌شود که راه تنفسی و گوارشی را باز می‌کند و مانند موارد قبلی، در موارد بسیار حاد از تزریق اپینفرین استفاده می‌شود.
" Ickle me, Pickle me, Tickle me. Too "
 تشکر شده توسط : نازلی , movahedi
#8
چگونه آلرژي را مهار كنيم

آلرژی یكی از بدقلق‌ترین بیماری‌هایی است كه بسختی ریشه‌كن می‌شود و از نظر فرد مبتلا، بدترین درد است.

اغلب آلرژی‌ها بر اثر گرده‌افشانی گل‌ها، مایت‌ها، كرك و پرز حیوانات و پرندگان، گرد و خاك، قارچ‌های آلرژی‌زای موجود درچمن‌ها، چوب‌های در حال پوسیدگی و... به وجود می‌آید و باعث ایجاد آبریزش بینی، احتقان تنفسی، چشم‌های اشك‌آلود، بثورات جلدی و عطسه‌های مكرر می‌شود. معمولا آلرژی وراثتی بوده و تغییرات هورمونی در دوره بلوغ می‌تواند باعث تخفیف آلرژی در یك فرد یا تشدید این نشانه‌ها برای دیگری باشد.

اقدامات اولیه
ـ در روزهایی كه باد شدیدی می‌وزد از خانه خارج نشوید و در و پنجره‌ها را خوب ببندید.
ـ از چمن‌هایی كه بتازگی زده شده و آب‌های ساكن فاصله بگیرید.
ـ در روزهای ابری، مرطوب و بارانی به طور مرتب هوای داخل اتاق را تهویه كنید و در داخل سرویس‌های بهداشتی و اتاق‌ها از مواد رطوبت‌زدا استفاده كنید. مكان‌های مرطوب محیط مناسبی برای رشد انواع قارچ‌های آلرژی‌زاست.
ـ اگر كودك شما هنگام بازی با كودهای گیاهی، گل‌های بهاری یا علف‌های خشك‌شده تماس داشته، از او بخواهید كه دست‌هایش را با آب ولرم و صابون بشوید و لباس‌هایش را تعویض كند.
ـ در فصل بهار از رفتن به پارك و محیط‌های پردرخت دوری كنید و از بوییدن گل‌ها و گیاهان دارویی بپرهیزید.
ـ اگر در خانه از وسایل چوبی طبیعی (رنگ‌نخورده) یا الوارهای جنگلی استفاده می‌كنید، آنها را با پوششی مناسب بپوشانید. بافت چوب یكی ازمحیط‌های مناسب برای رشد انواع محرك‌های آلرژی‌زا ست.
ـ از محرك‌های شیمیایی مانند انواع شوینده‌ها، رنگ‌ها، اسپری دفع حشرات موذی و... دوری كنید.
ـ اگر در محیط بسته ماشین قرار دارید، تهویه مطبوع را روشن كنید. سیستم تهویه مطبوع بخش عمده‌ای از قارچ‌ها و گردهایی را كه به داخل ماشین راه‌یافته حذف می‌كند.
ـ فرش‌های پرز بلند، بالش‌ها، ملحفه‌ها، پتوها، عروسك‌های پولیشی، موها و حتی مژه‌ها و ابروهای شما محل مناسبی برای رشد مایت‌ها هستند. مایت‌ها موجوداتی میكروسكوپی و از خانواده عنكبوتیان و به گروه كنه‌ها تعلق دارند. اجزای بدن و پروتئین مدفوع مایت‌ها سبب بروز واكنش‌های آلرژیك یا شعله‌ورشدن علائم آسم می‌شود. بر این اساس این وسایل را به صورت مرتب و با آب داغ بشویید.
ـ از بالش‌هایی كه با مواد متفرقه و حساسیت‌زا پر شده ‌است استفاده نكنید. در این بالش‌ها علاوه بر مایت‌ها، قارچ‌هایی زندگی می‌كند كه عوارض آلرژی را تشدید می‌كند. این قارچ‌ برای رشد و تكثیر از پوست بدن و مدفوع مایت‌ها تغذیه می‌كند.
ـ از ورود گربه، سگ، جوجه مرغ و اردك، همستر، خرگوش و... به داخل خانه اجتناب كنید. بر اثر راه رفتن این حیوانات در فضای خانه، محرك‌های آلرژن موجود در پوست و موی آنها 20 تا 30 دقیقه در هوا معلق خواهد ماند.
ـ برای زدایش گرد و غبار از سطح فرش‌ها به جای جاروبرقی از یك تكه پارچه مرطوب استفاده كنید. معمولا نشانه ‌های آلرژی فصلی ظرف 4 تا 10 هفته ناپدید شده و هر سال در یك موقع معین عود می‌كند.


فاخره بهبهانی - جام‌جم
" Ickle me, Pickle me, Tickle me. Too "
 تشکر شده توسط : نازلی , movahedi
#9



5 اشتباه درباره حساسيت فصلي

1- توي اين سن و سال كه آدم آلرژي نمي‌گيرد!
اين حرف، غلط است. آلرژي، پير و جوان نمي‌شناسد و در هر سن و سالي ممكن است اتفاق بيفتد؛ مخصوصا اگر سابقه‌اش در خانواده‌تان وجود داشته باشد.

2- آلرژي كه بيماري نيست؛ صرفا يك جور حساسيت است!
اين هم از آن حرف‌هاست. حساسيت فصلي در موارد شديدش كار و زندگي آدم را كاملا مختل مي‌كند. ضمن اين‌كه اين بيماري، مزمن است و به مرور باعث مشكلات ديگري مانند سينوزيت مزمن و پوليپ بيني هم مي‌شود. به علاوه، درصد قابل توجهي از اين بيماران، يا از همان ابتدا آسم دارند يا بعدا آسم مي‌گيرند.

3- حساسيت فصلي مختص فصل بهار است
اگرچه حساسيت در فصل بهار شايع‌تر است، اما فصل ابتلا در همه بيماران، يكسان نيست. درواقع، نوع حساسيت است كه فصل بيماري را تعيين مي‌كند؛ مثلا آنهايي كه به گرده درختان حساسيت دارند، فصل بيماري‌شان اوايل بهار است. آنهايي كه به گرده‌هاي توليد شده از علف و چمن حساسيت دارند، فصل بيماري‌شان انتهاي بهار و اوايل تابستان است. آنهايي كه منشا حساسيت‌شان گل‌هاي تزئيني است، از اواسط تابستان تا اواخر پاييز، حساسيت دارند و... حالا فكر كنيد اگر يك نفر به همه اين موارد حساسيت داشته باشد، فصل بيماري‌‌اش چه مي‌شود؟ از اوايل بهار تا اواخر پاييز؛ يعني در بيشتر مواقع سال!

4- كافي است خانه و زندگي‌ات را عوض كني تا مشكلت كلا حل شود!
البته دوري از ماده حساسيت‌زا، هر چه بيشتر، بهتر؛ اما نبايد از اين پيشفرض درست به آن نتيجه غلط برسيد. اگر خانه و زندگي‌تان و حتي اگر شهر و ديارتان را عوض كنيد، چه تضميني وجود دارد كه به مواد حساسيت‌زاي شهر و ديار جديدتان حساسيت نداشته باشيد؟ يا چه تضميني هست كه پس از مدتي به آنها هم حساس نشويد؟ يادتان باشد كه آلرژي يك بيماري خودايمني است و مشكل اصلي شما دروني است و به سيستم ايمني‌تان مربوط مي‌شود. پس اين روش با وجود هزينه‌هايي كه دارد، امكان شكست‌اش هم كم نيست.

5- آلرژي هيچ درمان موثري ندارد؛ بايد با آن كنار بيايي!
نه!‌ در كنار درمان‌هاي طبي موثري كه وجود دارد، با رعايت برخي توصيه‌هاي ساده مي‌توانيد علائم بيماري‌تان را به حداقل برسانيد:
محل زندگي‌تان را حسابي پاك‌سازي كنيد، خصوصا قبل از آغاز فصل آلرژي‌تان. پنجره‌ها، قفسه‌هاي كتابخانه و دستگاه‌هاي تهويه هوا را كه محل تجمع گرد و خاك‌اند، خوب پاك كنيد. بين ساعت‌ 10 صبح تا 4 عصر كه بيشترين ميزان گرد و غبار در هوا پراكنده است، حتي‌المقدور كمتر از منزل خارج شويد و دست‌كم 30 دقيقه پيش از خروج‌تان از منزل، داروهايتان را مصرف كنيد. ملافه‌هايتان را هر هفته در آب گرم بشوييد و لباس‌ها‌يتان را توي خانه خشك كنيد. قبل از خواب شبانه‌تان دوش بگيريد و موهايتان را بشوييد. دور حيوانات خانگي را خط بكشيد. موقع رانندگي، پنجره‌هاي اتومبيل‌تان را ببنديد و جهت دريچه‌هاي تعويض هوا را مخالف صورت‌تان تنظيم كنيد. هنگام باغباني و مرتب كردن چمن‌ها حتما از ماسك‌هاي فيلتردار استفاده كنيد و استفاده از وسايل تهويه و تصفيه هواي خانه و ماسك‌هاي ضد گرد و غبار را نيز از قلم نيندازيد.

دكتر محمدكياسالار

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : movahedi , نازلی
#10
تقریبا یک چهارم جمعیت جهان از عوارض آلرژی رنج می‌برند. از سوی دیگر، زندگی شهرنشینی و صنعتی‌شدن، به‌دلایل مختلف، باعث افزایش آمار مبتلایان به آلرژی فصلی شده است.

روش های مقابله با آلرژی فصلی

اولین قدم برای مقابله با این مشكل، بهبود عملكرد سیستم ایمنی است.

گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی اكسیدان‌ها مثل میوه‌ها، سبزیجات و چربی امگا 3 به رژیم غذایی شما را تا حد زیادی به این هدف نزدیك می‌كند. به این ترتیب توصیه می‌شود كه یك رژیم غذایی مقوی و سالم را دنبال كنید.

حتما از مكمل‌های طبیعی با طیف كامل و طبق تجویز پزشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده كنید.

با افزایش مصرف موادغذایی ضد التهابی مثل روغن ماهی و میوه و سبزی از علائم التهابی آلرژی فصلی به میزان قابل توجهی بكاهید.

از مواد غذایی و مكمل‌های حاوی فلاوونوئید بیشتر استفاده كنید.

برای كاهش التهاب در بدن از مواد حاوی كاروتنوئید مثل اسفناج و سیب زمینی شیرین بیشتر مصرف كنید.

حتما اسیدهای چرب امگا 3 در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.

مصرف گوشت قرمز را كاهش دهید.

از مواد هضم كننده طبیعی استفاده كنید. مبتلایان به آلرژی اغلب در هضم غذا دچار مشكل می‌شوند. با مصرف هضم كننده‌های طبیعی مثل مواد غذایی پروبیوتیك می‌توانید تا حد زیادی به این مشكل غلبه كنید.

خوراكی‌هایی مثل قند و لبنیات را كه به آنها حساسیت دارید، شناسایی كرده و تا حد امكان از مصرف آنها پرهیز كنید.

حتما روزانه 30 دقیقه ورزش كنید.

غذاهای ضد الرژی

* ماهی‌های چرب
مصرف برخی ماهی‌های چرب مثل سالمون و ساردین می‌تواند سبب افزایش میزان امگا3 در بدن شده و میزان التهاب که یکی از نشانه‌های آلرژی در بدن است را کاهش دهد.
بررسی‌های بسیاری نشان داده است کودکانی که از سن پایین مصرف ماهی‌های چرب را آغاز می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع آلرژی‌ها قرار می‌گیرند. درحقیقت مصرف ماهی بین امگا3 و امگا6 دریافتی در ارگانیسم تعادل ایجاد کرده و تاثیر مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانه‌های آلرژی دارد. در تحقیقی که در استرالیا انجام شد محققان 500 کودک 8 ساله را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند کودکانی که در هفته یک بار ماهی مصرف می‌کنند 80 درصد کمتر به گرده گل‌ها آلرژی دارند.

* سیر:
سیر غنی از آنتی‌اکسیدان‌ بوده و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است. در ضمن تحقیقات پژوهشگران روشن کرده میان میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌ در بدن و کاهش علایم آلرژی‌ رابطه مستقیمی وجود دارد. مصرف سیر به ویژه به شکل خام سبب افزایش میزان آنتی‌اکسیدان‌ در بدن می‌شود.

* پیاز:
این ماده غذایی حاوی مقدار فراوانی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام کرستین است که سبب کاهش التهاب و پیشگیری از آزادسازی هیستامین توسط گروهی از سلول‌های ایمنی به نام ماستوسیت‌ها می‌شود. در ضمن کرستین میزان جذب ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌های محرک سیستم ایمنی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را نسبت به مواد آلرژی‌زا بی‌تفاوت می‌کند

* ماست:
باکتری‌های زنده موجود در برخی موادغذایی مثل ماست و کفیر دستگاه گوارش را تحریک به ساخت گلبول‌های سفید و پادتن و همچنین فاکتورهای رشد و ترکیباتی می‌کند که می‌تواند میزان عکس‌العمل ارگانیسم نسبت به مواد آلرژی‌زا را کاهش دهد. طبق تحقیقی که در ایتالیا انجام شده است افرادی که مبتلا به آلرژی هستند اگر به مدت 4 ماه هر روز دو لیوان (500 میلی‌لیتر) ماست بخورند، میزان هیستامین خون آنها دو برابر کمتر از کسانی می‌شود که روزانه شیر پرچرب می‌خورند. در ضمن نشانه‌های آلرژی نیز در آنها کاهش می‌یابد. تحقیقات دیگری هم نشان داده مادرانی که به طور مرتب ماست یا دیگر محصولات پروبیوتیک را طی دوران بارداری مصرف می‌کنند. فرزندان‌شان کمتر در بزرگسالی به آلرژی دچار می‌شوند..

* بادام، جوانه گندم، سبزیجات سبزبرگ:

طبق تحقیقی که در آلمان روی 1700 فرد بزرگسال انجام شده، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف می‌کنند (10 تا 13 میلی‌لیتر در روز) 30 درصد کمتر در مقایسه با افراد دیگر به آلرژی مبتلا می‌شوند.جالب است بدانید سبزیجات برگ‌سبز، غلات و میوه‌های هسته‌دار، بادام، اسفناج و جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی ویتامین E هستند.

* مرزنگوش، بادرنجبویه و رزماری :
محققان ژاپنی نشان داده‌اند برخی از گیاهان وحشی، حاوی اسید رزمارینیک هستند که خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند علایم آلرژی‌های فصلی را کاهش دهد.
منبع:
سلامت نیوز
جام جم آنلاین

من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : movahedi , نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  علل انواع سردرد و درمان آن Sina 29 43,881 2022/09/13, 02:22 PM
آخرین ارسال: snakeeye
  وسواس، شناخت و راه های درمان ورپریده 8 9,067 2016/12/27, 10:15 PM
آخرین ارسال: silent
  یبوست ، شقاق و راه های درمان yaro 17 93,811 2016/05/04, 09:00 PM
آخرین ارسال: آنا
  سرما خوردگی - پیشگیری و درمان kaj 23 24,887 2015/08/06, 12:49 PM
آخرین ارسال: glassheart
  شناخت دیابت - تغذیه و درمان دیابت tanha 21 18,597 2015/07/04, 04:52 PM
آخرین ارسال: nahid
  التهاب مفاصل - درمان غذایی و دارویی yaro 7 13,526 2014/11/13, 06:11 PM
آخرین ارسال: i_sh
  علت و درمان سردی دست و پا نازلی 8 74,191 2014/11/10, 05:49 AM
آخرین ارسال: movahedi
  درمان معجزه آمیز سوختگی نازلی 3 76,759 2014/10/21, 03:28 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بی خوابی و کم خوابی shahrzad 21 29,833 2014/09/08, 06:19 PM
آخرین ارسال: 0MID
  علت و درمان ریزش مو paravar2008 16 16,717 2014/07/11, 03:09 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست