امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با فواید خمیازه کشیدن !
#1
قبل از خواندن این پست اول یک خمیازه مفصل (همان دهان دره) بکشید تا مغزتان باز شود! می‌توانید به این حرف بخندید که خنده هم روش مفیدی برای استراحت مغز است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که خمیازه کشیدن به عنوان روش درمانی برای مشکلات صوتی افراد در صحبت برای کم کردن هیجان و حساسیت زیاد گرفتگی گلو همیشه استفاده شده است

.

تحقیقات با تصاویر اسکن مغزی، نشان داده است که خمیازه کشیدن بطور نورولژیکی با قسمتی از مغز ارتباط دارد که مسئول رفتار اجتماعی و آگاهی انسان است. “پریکانیس” (precuneus) استراکچر کوچکی در پرایتال لوب مغز است که بطور خاص با آگاهی شخص مرتبط است. پریکانیس با کهولت و بیماری‌هایی نظیر الزایمر تحلیل می‌رود. تحقیقات نشان داده است که خمیازه کشیدن پریکانیس را تحریک می‌کند.

در غالب فرهنگ‌ها خمیازه کشیدن در جمع، بخصوص به هنگام گوش دادن به صحبتِ کسی، عملی بی‌ادبانه تلقی می‌شود چون که نشانی از بی‌حوصله‌گی و خستگیِ شنونده است. حالا طرف چه از صحبت گوینده حوصله‌اش سررفته باشد یا نه، نکته اینجاست که خمیازه عمل طبیعی بدن است برای تحریک مغز و سرحال آمدن. بنابراین حالا قبل از اینکه بقیه مطلب را بخوانید محض تمرین یک خمیازه دیگر بکشید!



خمیازه مکانیزمی برای آگاه ماندن است که در 20 هفته اول زندگی جنینی بوجود می‌آید. یعنی جنین هم خمیازه می‌کشد. در نوزادان خمیازه باعث تنظیم شدن ساعت طبیعی بدن می‌شود. خمیازه همانطور که همه تجربه داریم باعث تنظیم فشار داخل و خارج گوش هم می‌شود. همه به هنگام بلند شدن و فرود هواپیما کمی گوش گرفتگی را تجربه کرده‌ایم. خیلی‌ها در این مواقع آدامس جویدن را توصیه می‌کنند. خمیازه راه سریعی برای باز شدن گرفتگی گوش در اثر تغییر فشار هوا است. بعلاوه خمیازه به کنترل دما و متابلویسم بدن نیز کمک می‌کند.



جالب است که غالب حیواناتی که ستون فقرات دارند خمیازه می‌کشند ولی فقط در انسان‌ها، شامپانزه‌ها و گوریل‌هاست که خمیازه مسری است! در مورد انسان‌ها آنقدر مسری است که احتمالا شما الان با خواندن این نوشته در حال خمیازه کشیدن هستید! سگ‌ها قبل از حمله خمیازه می‌کشند. به ورزشکاران حرفه‌ای هم توصیه می‌شود که قبل از اجرای مورد نظر خمیازه بکشند. اگر ندیده‌اید بد نیست ویدئوی مثلا اسکی ‌بازها و یا دونده‌ها را قبل از سوت شروع مسابقه نگاه کنید.

بنابراین خوب است که گاه به عمد هم خمیازه بکشیم. مثلا صبح که از خواب بیدار می‌شویم، یا قبل از روبرو شدن با وضعیتی دشوار، قبل از سخنرانی در جمع، هروقت که عصبانی هستیم و یا هیجان داریم. امتحانش ضرر که ندارد. بخصوص به هنگام عصبانیت و یا هیجان شدید، اثر خمیازه خیلی محسوس است، بخصوص که خمیازه کشیدن مسری هم هست. دفعه دیگر که عصبانی شدید به یاد این توصیه بفتید و به عمد چند تا خمیازه بکشید. فقط یادتان نرود که نتیجه را برای ما هم اینجا بنویسید!

همه‌ی آنچه که در بالا گفتم در مزایای خمیازه به عنوان یک عمل طبیعی و قابل کنترل بدن است. واضحاً اگر خمیازه کشیدن عملی غیر قابل کنترل برای کسی بشود، آن نشانی از یک اختلال نورولژیکی است.
 تشکر شده توسط : Sina , elnaz , nazaninn , najva , nahid , sargol
#2
اين خميازه، عجب پر راز است!

مشغول صحبت كردن با فردي هستيد و او وسط حرفتان خميازه مي‌كشد. شما فكر مي‌كنيد كه او احتمالا از صحبت هايتان خسته شده است، اما در همان حال شما هم بلافاصله خميازه مي‌كشيد و اينجاست كه ماجرا جالب مي‌شود.

اين اتفاق پشت سر هم رخ مي‌دهد و شما تنها با نگاه كردن به خميازه ي يك فرد ديگر، شروع به خميازه كشيدن مي‌كنيد.هر كس ديگري هم كه در حال تماشا كردن شما باشد، خميازه مي‌كشد.

دانشمندان در حال تلاش هستند تا بفهمند اين اتفاق به چه دليل رخ مي‌دهد و چيزي كه تا كنون دستگير آن ها شده، اين است كه خميازه شديدا واگير دارد.

"شديدا واگير" به اين معني است كه براي خميازه كشيدن لازم نيست حتي فردي را ببينيد كه در حال خميازه كشيدن است، بلكه حتي اگر صداي خميازه او را بشنويد، خميازه مي‌كشيد. حتي ممكن است همين لحظه كه در حال خواندن اين مطلب هستيد ، خميازه بكشيد!

احساس همدردي با خميازه!

تحقيقات بر روي خميازه كشيدن نشان مي دهد، حالتي كه شما پس از خميازه كشيدن يك فرد پيدا مي‌كنيد، بيشتر به احساس همدردي شبيه است. به اين معنا كه شما خميازه مي‌كشيد تا احساسات فرد مقابلتان را درك كنيد. اين حرف حتما برايتان عجيب است اما به هر حال ميزان همدردي شما با فرد مقابلتان با تعداد خميازه‌هايي كه همراه او مي كشيد رابطه مستقيم دارد.

"احساس همدردي" رابطه مستقيمي با رشد "شناختي و معرفتي" شما دارد. ما مي‌دانيم كه از سنين كودكي، احساس همدردي كه والدين مان با ما دارند، بر روحيات ما تاثير مي‌گذارد. اگر والدين در حالات مختلف با فرزندشان همدردي نكنند، اين كمبود مطمئنا در بزرگي بر روحيه او تاثير مستقيم خواهد داشت.

پس احساس همدردي بسيار مهم است. اما واقعا ممكن است خميازه‌هاي ادامه ‌دار ما و فرد مقابلمان به احساس همدردي ربطي داشته باشد؟

محققان دانشگاه "ليدز" انگلستان در تحقيقي سعي كردند تا رازهاي خميازه را كشف كنند. آنها با انتخاب 40 دانشجوي روانشناسي و 40 دانشجوي مهندسي كار خود را آغاز كردند.

دانشجويان هر كدام در اتاقي با فردي ناشناس كه از طرف محققان انتخاب شده بود و مدام خميازه مي‌كشيد، تنها شدند. فرد ناشناس دقيقا در هر دقيقه، 10 خميازه مي‌كشيد و مسلما دانشجويان را تحت تاثير قرار مي‌داد.

پس از اين امتحان، دانشجويان مورد يك تست روانشناسي قرار گرفتند. آنها 40 حالت مختلف چشم را كه هر كدام توصيف احساسي متفاوت داشتند، در مقابل خود ديدند و پاسخ‌هاي آنها بسيار جالب بود.

دانشجويان روانشناسي كه به خاطر نوع رشته‌ تحصيلي شان بيشتر روي افراد تمركز مي‌كنند، در طول مدت حضورشان در اتاق، حدود 5/5 خميازه كشيدند و از 40 سئوال تست، 25 نمره به دست آوردند.

تفاوت‌ها زياد نبود، اما براي محققان ارزشمند بود، زيرا خانم ها كه گفته مي‌شود از آقايان احساساتي‌تر هستند و بيشتر همدردي مي‌كنند، در نمراتشان فرقي با آقايان نداشتند.

اين تحقيق براي محققان روشن كرد كه خميازه دقيقا با احساس همدردي رابطه مستقيم دارد و از قسمت پشتي مغز ناشي مي‌شود كه "همدردي" از آن نشات مي‌گيرد.

اين كه اين دو با هم رابطه مستقيم دارند كاملا واضح است، اما علت آن هنوز در حال بررسي است.

گستردگي خميازه


تنها انسان‌ها نيستند كه خميازه مي‌كشند، بلكه شامپانزه‌ها هم بسيار اهل خميازه كشيدن هستند. جالب است بدانيد كه شامپانزه‌ها هم دقيقا مثل انسان‌ها به شكل مداوم با نگاه كردن به يكديگر خميازه مي‌كشند. شامپانزه‌هاي جوان نيز مانند كودكان با ديدن خميازه ديگر افراد خانواده‌شان هيچ عكس‌العملي نشان نمي‌دهند، اما هر چه سن آنها بالاتر مي‌رود، اين اتفاق بيشتر و بيشتر مي‌شود.

چرا خميازه؟

آنچه تا كنون براي بيشتر دانشمندان روشن شده، اين است كه خميازه معمولا در حالات روحي پر استرس و يا خستگي شديد به وجود مي‌آيد.

وقتي خميازه مي‌كشيد، خون بيشتري به مغزتان مي‌رسد و باعث مي‌شود كه هوشيارتر شويد. پس، از خميازه كشيدن پرهيز نكنيد، مگر اين كه در محلي باشيد كه خميازه كشيدنتان باعث شود ديگران فكر كنند بي حوصله هستيد.

راستي در طول خواندن اين مقاله چند بار خميازه كشيديد؟
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza
#3
سلامت نیوز: آیا خمیازه کشیدن به معنای خستگی و کسل بودن است؟ در ۹۰درصد موارد خمیازه کشیدن به دنبال افت اکسیژن در بدن فرد رخ می دهد.

آیا خمیازه کشیدن به معنای خستگی و کسل بودن است؟ در ۹۰درصد موارد خمیازه کشیدن به دنبال افت اکسیژن در بدن فرد رخ می دهد. برای مثال بعد از مدتی نفس کشیدن بصورت مقطع و کوتاه، ناگهان شخص خمیازه کشیده و با این کار بدن او میزان اکسیژن مورد نیاز را دریافت می کند، پس در حقیقت خمیازه پاسخی به نیاز فرد به هوای بیشتر است، نه دلیلی بر خواب آلودگی.

● در خمیازه چه بخش هایی از بدن موثرند؟

خمیازه یک بازتاب غیرارادی عصبی است که در آن، ابتدا بطور همزمان وارد کردن هوا به درون ریه ها و کشیده شدن پرده گوش رخ می دهد و به دنبال آن، بازدم اتفاق می افتد. در خمیازه، بخش های بسیاری از بدن به کار می افتند. اول، دهان شما باز می شود و فک پایین می آید و اجازه عبور هرچه بیشتر هوا را می دهد. سپس هنگامی که دم انجام می دهید، هوا درون ریه های تان را پر می کند، عضلات شکم تان شل می شود و عضله دیافراگم که بین قفسه سینه و شکم است، به پایین حرکت می کند. بعد از اینکه هوای تنفس شده ریه ها را پر کرد، مقداری از این هوا در هنگام بازدم از ریه ها خارج می شود.

● دلایل خمیازه کشیدن

۱) هنگامی که میزان دی اکسیدکربن خون بالا می رود و اکسیژن آن کم می شود، با خمیازه کشیدن فرد اکسیژن بیشتری وارد بدن می کند. افزایش دی اکسیدکربن در خون، باعث خواب آلودگی می شود و حتی نوعی مسمومیت ایجاد می کند که انسان را به خوابیدن وا می دارد.

۲) خمیازه کشیدن راهی برای کنترل درجه حرارت مغز است. خمیازه، مغز شما را خنک می کند.

۳) خمیازه بخاطر تمایل به کشیدن عضلات بدن است.

۴) بی قراری و عصبی بودن هم بعنوان یک دلیل احتمالی خمیازه هستند.

۵) خمیازه کشیدن به افزایش هوشیاری فرد کمک می کند.

۶) خمیازه کشیدن ناشی از واسطه های شیمیایی عصبی در مغز است که بر عواطف، خلق و خو، اشتها و سایر پدیده های روانی اثر می گذارد. هر چه تعداد بیشتری از این ترکیبات در مغز فعال شوند، تعداد خمیازه ها افزایش می یابد.

● مسری بودن خمیازه

بر اساس یک نظریه، خمیازه کشیدن مسری است. علت مسری بودن خمیازه، ممکن است به سلول های عصبی آینه ای (سلول های عصبی در قشر بخش پیشانی مغز) مربوط باشد.

● اثرات مفید خمیازه

۱) خمیازه کشیدن برای درمان مشکل صوتی افراد در صحبت کردن، کاهش هیجان و گرفتگی گلو استفاده شده است.

۲) خمیازه کشیدن با قسمتی از مغز ارتباط دارد که مسئول رفتار اجتماعی و آگاهی انسان است. خمیازه کشیدن، این قسمت از مغز را تحریک می کند.

۳) خمیازه، عمل طبیعی بدن برای تحریک مغز و سرحال شدن است.

۴) خمیازه، مکانیزمی برای آگاه ماندن است که در ۲۰ هفته اول زندگی جنینی بوجود می آید.

۵) در نوزادان خمیازه، باعث تنظیم ساعت طبیعی بدن می شود.

۶) خمیازه باعث تنظیم فشار داخل و خارج گوش می شود. خمیازه راه سریعی برای باز شدن گرفتگی گوش در اثر تغییر فشار هواست.

۷) خمیازه به کنترل دما و متابولیسم بدن کمک می کند.

۸) خمیازه باعث کشیدگی ریه ها به سمت بیرون و اطراف بافت ها می شود. به این ترتیب مانع از افتادگی راه های هوایی بسیار باریک می شود. این موضوع می تواند علت خمیازه را که اغلب در موقع کم عمق شدن تنفس اتفاق می افتد توجیه کند.

۹) خمیازه باعث توزیع ماده ای شیمیایی به نام «سورفاکتانت» می شود. «سورفاکتانت» ماده ای چسبنده است که سطح کیسه های هوایی را پوشانده و باعث باز نگه داشتن آنها می شود. عملکرد و مقدار مناسب این ماده برای توانایی جنین در بیرون آمدن از رحم ضروری و حیاتی است. خمیازه باعث آمادگی جنین برای تنفس می شود.

۱۰) به دلیل اینکه خمیازه باعث کشیدگی ماهیچه ها و مفاصل و افزایش ضربان قلب می شود، ممکن است بعنوان عاملی برای افزایش هوشیاری فرد بخصوص بعد از استراحت کردن باشد. این نظریه می تواند توجیه کند که چرا ورزشکاران حرفه ای درست قبل از افزایش فعالیت، خمیازه می کشند.

● خمیازه و بیماری

خمیازه کشیدن زیاد در بیماری هایی که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهند، مشاهده شده است. خمیازه کشیدن بیش از حد ممکن است در اثر تحریک بیش از حد عصبِ واگ که عروق را گشاد می کند، رخ دهد. بروز این وضعیت ممکن است به یک مشکل قلبی از جمله سکته قلبی و پارگی دیواره شریان آئورت اشاره داشته باشد.

خمیازه بیش از اندازه، در بین افراد مبتلا به فلج چندگانه، بیماری لوگریک (نوعی بیماری که باعث از بین رفتن سلول های عصبی مسئول حرکت ماهیچه ای می شود)، آسیب های ناشی از رادیولوژی و در بین افراد تحت درمان پارکینسون مشاهده شده است.

خمیازه، در موارد نادری می تواند نشانه ابتلا به سردرد میگرنی باشد. همچنین خمیازه در بین افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمتر اتفاق می افتد.

● خمیازه و ورزش

شروع ورزش بدون گرم کردن، به بدن فرصت تطبیق با تغییرات ایجاد شده در حالت تنفس و گشاد شدن رگ های خونی را نمی دهد. نرمش قبل از ورزش باعث می شود، فرد خمیازه بکشد. خمیازه کشیدن در شروع ورزش جای نگرانی ندارد.

منبع: روزنامه ابتکار
هر مشكلي آسان شود از مستي و
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.
 تشکر شده توسط : O#!!! , hamid , هانیه , paeeze , MFhealth , نازلی , najva
#4
خمیازه کشیدن مغز را خنک نگه می‌دارد

[تصویر:  oq040pxx8ielkm7y1h1u.jpg]

همشهری آنلاین: گروهی از دانشمندان می‌گویند خمیازه کشیدن به خنک نگاه داشتن مغز کمک می‌کند، و سینوس‌ها نیز به این فرآیند کمک می‌کنند.


به گزارش هلث دی پژوهشگران دانشگاه مریلند که این بررسی را انجام داده‌اند می‌گویند: "مغز به شدت به تغییرات حرارتی حساس است و باید در مقابل گرم شدن بیش از حد از آن حفاظت کرد. مغز مانند کامپیوترها وقتی بهترین کارکرد را دارد که خنک باشد."

به گفته این پژوهشگران در حین خمیازه کشیدن دیواره‌های سینوس‌های ماگزیلری (در طرفین بینی درون استخوان‌های گونه قرار دارند) مانند "دم آهنگری" عمل می‌کنند و به سرد کردن مغز کمک می‌کنند.


این پژوهشگران می‌گویند مورد کارکرد واقعی سینوس‌ها هنوز مورد بحث است، و این نظریه ممکن است به روشن شدن هدف از وجود آنها کمک کند.


آنها می‌گویند: "در مورد نقش واقعی سینوس‌ها حتی بین پژوهشگران توافق نظر وجود ندارد. برخی از دانشمندان اعتقاد دارند که آنها اصولا کارکردی ندارند."


این پژوهشگران می‌گویند نظریه آنها مبنی بر تاثیر خمیازه کشیدن بر خنک کردن مغز، کارکردهای پزشکی دارد. برای مثال خمیازه کشیدن شدید اغلب قبل بروز تشنج در مبتلایان به صرع یا شروع حمله درد در مبتلایان به میگرن مشاهده می‌شود.


پزشکان ممکن است از خمیازه کشیدن مفرط به عنوان شیوه‌ای برای شناسایی افراد مبتلا به بیماری‌هایی که بر تنظیم درجه حرارت اثر می‌گذارند، استفاده کنند.

به گفته پژوهشگران به نظر می‌رسد خمیازه کشیدن شدید علامتی از عوارضی باشند که بر درجه حرارت مغز یا درجه حرارت مرکزی بدن اثر می‌گذارد، مانند آسیب‌های دستگاه عصبی مرکزی و محرومیت از خواب.


 تشکر شده توسط : najva , MFhealth , Sina , nahid
#5
وای confusedپس منکه سینوسام عفونیه و سینوزیت شدید دارم همین روزاست که مغزم هنگ کنهconfusedفکر کن! مغز ما در حد یه لپ تاپه اگه داغ کرد کارش تمومهconfused2
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
#6
خوبه هر وقت خواستین یه خمیازه بکشین همین تاپیک رو یادتون بندازین ... ایکی ثانیه مغزتون خنک میشه
... وقتی تبر به جنگل آمد ، درختان فریاد زدند و گفتند :نگاه کنید دسته اش از جنس ماست !!. ... 1213.2

#7
میگم چرا هر وقت زیاد فکر میکنم خمیازه میکشم....
پس ماله اینه که مخم داغ میکنه بعد مجبوره که فنش رو روشن کنه...wink2
رنگین کمان پاداش کسانی است که تا انتهای باران ایستاده اند.
#8
من در حین خوندن 7-8 بار یا بیشتر خمیازه کشیدم !
این طبیعیه ؟ اگه فایده داره بازم بکشم ؟
نقل قول: اگر خمیازه کشیدن عملی غیر قابل کنترل برای کسی بشود، آن نشانی از یک اختلال نورولژیکی است.
خوب ، فهمیدم ، علامت بیماری مغز و اعصابه ، چون اختیاری نیست اغلب.sad2
نقل قول: به نظر می‌رسد خمیازه کشیدن شدید علامتی از عوارضی باشند که بر درجه حرارت مغز یا درجه حرارت مرکزی بدن اثر می‌گذارد، مانند آسیب‌های دستگاه عصبی مرکزی و محرومیت از خواب.
نکنه وقتی همش خمیازه می کشیم ،مخمون داغ کرده ،داره آسیب میبینه مغزمون ؟ confusedangry3


چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
#9
مغز من فقط آخر شبها احتیاج به خنک شدن داره Smile (16) یعنی کارش درستهwink2
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
#10
ما ی معلم عربی داشتیم میگفت هرکی سر کلاس من خمیازه بکشه میره بیرون:60:
بس که این درس خابالو بود.خودشم میدونست!confused
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
 تشکر شده توسط : ساغر
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آشنایی با قرص متورال 50 برای فشار خون و درد قفسه سینه sepidar 0 3,620 2021/01/02, 02:51 PM
آخرین ارسال: sepidar
  آسپرین درمانی: فواید و خطرات yaro 6 43,522 2013/01/08, 03:09 PM
آخرین ارسال: sargol
  آشنایی با هوميوپاتی nahid 7 8,162 2012/12/07, 07:30 PM
آخرین ارسال: paeazan
  آشنایی بادستگاه اعصاب محیطی ومرکزی sargol 0 5,189 2012/10/17, 10:27 PM
آخرین ارسال: sargol
  آشنایی با ماساژدرمانی naz.gigili 2 2,849 2012/02/07, 01:35 PM
آخرین ارسال: # پریسا #
  آشنایی با بیماری های عصبی naz.gigili 0 14,482 2011/12/21, 01:40 PM
آخرین ارسال: naz.gigili



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان