مصرف مرتب مقدار كمي آسپيرين از خطر سرطان مي كاهد
يك مطالعه حاكيست كه مصرف روزانه مقدار كمي آسپيرين به طور قابل توجهي از خطر مرگ در اثر طيفي از سرطان هاي شايع مي كاهد.
اين تحقيقات كه در دانشگاه آكسفورد و چند مركز ديگر علمي انجام شده به اين نتيجه رسيد كه مصرف آسپيرين خطر مرگ در اثر سرطان را حداقل به ميزان 20 درصد كاهش مي دهد.
اين مطالعه كه نتايج آن در نشريه پزشكي "لنست" منتشر شده به روي حدود 25 هزار بيمار، عمدتا اهل بريتانيا، انجام شد.
كارشناسان مي گويند كه اين يافته ها نشان مي دهد كه فوايد آسپيرين اغلب از خطر آن در ايجاد خونريزي داخلي بيشتر است.
از قبل معلوم شده بود كه آسپيرين از خطر حمله قلبي و سكته مغزي در ميان كساني كه با خطر بيشتري در اين زمينه روبرو هستند مي كاهد. اما اثر محافظتي آن در برابر بيماري هاي قلب و عروق براي بزرگسالان سالم ناچيز تصور مي شود.
به علاوه آسپيرين خطر خونريزي معده را افزايش مي دهد.
با اين حال تحقيقات تازه نشان مي دهد كه متخصصان هنگام سبك سنگين كردن خطرات و مزاياي مصرف آسپيرين بايد همچنين اثر محافظتي آن در برابر سرطان را در نظر بگيرند.
خطر مرگ در اثر سرطان در بيماراني كه در دوره مطالعه آسپيرين مصرف كردند 25 درصد كمتر از كساني بود كه آن را مصرف نمي كردند و كاهش 10 درصدي خطر مرگ در اثر همه بيماري ها در مقايسه با كساني كه آسپيرين نخوردند مشاهده شد.
معالجه با آسپيرين در اين مطالعه چهار تا هشت سال ادامه داشت، اما مطالعه طولاني مدت تر به روي 12500 بيمار نشان داد كه آثار محافظتي آسپيرين هم در مردان و هم در زنان براي 20 سال ادامه يافت.
پروفسور پيتر راتوِل سرپرست تحقيقات گفت كه ميزان كاهش خطر مرگ در اثر معالجه طولاني با آسپيرين در اين مطالعه احتمالا دست كم گرفته شده است.
خطر مرگ در اثر سرطان طي 20 سال به اندازه 20 درصد كاهش يافت. سرشكن اين آمار نشان مي دهد كه كاهش خطر مرگ در اثر سرطان روده 40 درصد، براي سرطان ريه 30 درصد و براي پروستات 10 درصد بود.
اندازه گيري كاهش ميزان اين خطر براي سرطان هاي لوزالمعده، معده و مغز دشوار بود كه از آمار پايين مرگ در اثر آنها در گروه مورد مطالعه ناشي مي شد.
البته پروفسور راتول گفت نمي خواهد ميانسالان سالم را تشويق به شروع مصرف آسپيرين كند، اما افزود كه شواهد مربوط به سرطان "وزنه را به نفع مصرف آن سنگين مي كند."
فوايد كاهش خطر مرگ در اثر سرطان ناشي از مصرف روزانه فقط 75 ميلي گرم آسپيرين بود.
پروفسور راتول گفت كه يك دوره معقول براي شروع مصرف آسپيرين 40 تا 45 سالگي و ادامه آن براي حدود 25 سال است.