امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با خواص پنیر
#1
آب پنيردر بهبود جوش‌هاي صورت موثر است

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


دبير انجمن تحقيقات طب سنتي با اشاره به تاثير طبع و مزاج افراد در انتخاب سبك زندگي و رژيم غذايي گفت: آب پنير دافع مناسب سودا و مواد زائد درون بدن و همچنين بهبود دهنده جوش‌هاي صورت است.

سيدمهدي ميرغضنفري در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اين كه «مو» به عنوان يكي از اعضاي ساده بدن است، گفت: در طب سنتي اعضاي بدن به دو دسته مفرد و مركب تقسيم مي‌شوند كه مو از يك جز تشكيل شده و از اعضاي ساده بدن در طب سنتي محسوب مي‌شود.

وي با اشاره به اهميت مو در طب سنتي ادامه داد: مو علاوه بر جنبه ظاهري و اهميت زيبايي در طب سنتي دافعي براي مواد زائد بدن و يا به اصطلاح سودا است.

اين محقق طب سنتي ادامه داد: مصرف فراوان برخي از مواد غذايي از جمله بادمجان،‌ سس،‌ گوشت و غذاهاي مانده و حاضري، عدس و‌ پنير مانده روند توليد ماده‌اي به نام سودا را در بدن سرعت مي‌بخشد و اين ماده را در بدن افزايش مي‌دهد كه اين امر افزايش رشد موهاي زائد، مجعد و يا خشک شدن موها را به دنبال دارد.


استرس عامل افزايش آسيب‌هاي پوستي است


وي سبک زندگي را عاملي موثر در بروز آسيب‌هاي پوست و مو دانست و گفت: نوع غذا و سبک زندگي تاثير زيادي در پوست و مو دارند. عواملي مانند استرس بيش از حد منجر به افزايش سودا در بدن مي‌شود و آسيب‌هاي پوستي از جمله ايجاد لك و پوسته شدن و ترك برداشتن ناخن‌ها را به همراه خواهد داشت.

مير غضنفري با تاكيد بر لزوم تغيير سبک زندگي براي داشتن ظاهر مناسب و بدني سالم، رعايت 6 اصل در تغيير سبک زندگي را ضروري دانست و گفت: اولين اصل براي ايجاد تغيير در شيوه زندگي دقت در انتخاب خوردني‌ها و آشاميدني‌ها است‌ كه ارتباط نزديكي با مزاج افراد و در نتيجه شيوه زندگي دارد.

وي در اين باره ادامه داد: خواب و بيداري دومين موردي است كه نياز به دقت در تغيير و نظم دهي دارد.‌ علاوه بر اين وضعيت آب و هواي محيط زندگي نيز در برخورداري از بدن و پوست و موي سالم تاثيرگذار است به طوري كه افرادي كه مزاج گرم دارند در محيط‌هاي خنك و سرد مزاج‌ها در محيط‌هاي گرم،‌ وضعيت جسماني مناسب‌تري را تجربه مي‌کنند.

دبير انجمن طب سنتي ارائه ورزش يکسان براي افراد مختلف را امري نادرست خواند و گفت: وضعيت روحي و رواني، فعاليت‌هاي جسماني و همچنين مواد زائد و يا ضروري بدن نيز بايد در وضعيت تعادل بوده و مورد توجه قرار گيرند. با اين حال فعاليت‌هاي بدني و ورزشي براي هر فردي متفاوت است و نمي‌توان نسخه يكساني براي همه افراد پيچيد.

وي در خصوص مهم‌ترين نکته در اين شش اصل طلايي، گفت: با توجه به اين كه هرشش اصل در كنترل و تحت اختيار انسان است و در حفظ سلامت بدن نقش بسيار مهمي دارند، سبك زندگي متناسب با آنها نياز به تغيير دارد با اين وجود كنترل و اصلاح غذاهاي مصرفي نياز به توجه و دقت بيشتري دارد.

ميرغضنفري با بيان اينکه آب پنير دافع مناسب سودا و مواد زائد درون بدن و همچنين بهبود دهنده جوش‌هاي صورت است، ادامه داد: آب پنير را مي‌توان با اضافه كردن يک قاشق غذاخوري سركه به 2 ليوان شير در حال جوش تهيه كرد و پس از توليد پنير و جدا کردن آن،‌ مايع باقي مانده را به طور ناشتا مصرف كرده و يا براي از بين بردن جوش‌ها آن را روي صورت ماليد و به دفع مواد زائد بدن کمک کرد.


رخدادهاي دروني عاملي تاثيرگذار در ظاهر انسان‌ها

وي با اشاره به تاثير طبع‌هاي سرد و گرم در خصوصيات افراد، گفت: افرادي که احساس گرمي و حرارت داشته، مستعد جوش زدن بوده، برون گرا و اجتماعي هستند و فعاليت‌هاي خود را با حركات تند انجام مي‌دهند از طبع و مزاج گرمي برخوردارند. اما درون گرايي،‌ انجام فعاليت‌هاي كند، در گاهي اوقات يبوست، احساس سرما از جمله ويژگي‌هاي افراد سرد مزاج است.

دبير انجمن تحقيقات طب سنتي در پايان با بيان اينکه شرايط داخلي بدن شرط اصلي داشتن پوست مناسب است، گفت: مو يا ناخن از خون تغذيه مي‌كنند. بنابراين تغيير و اصلاح سبك زندگي طروات پوست و مو را در پي خواهد داشت. با اين حال ماليدن روغن روي پوست نيز مي‌تواند بسته به مزاج هر فرد صورت گيرد که براي اين کار توصيه مي‌شود گرم مزاج‌ها از روغن‌هاي خنك مانند روغن بنفشه يا كدو و سرد مزاج‌ها از روغن‌هاي گرم مانند بابونه و يا بادام شيرين استفاده كنند.

 تشکر شده توسط : O#!!! , آرزو , najva , TootFarangi , seyyed reza , hadisss
#2
در خانه، اعضای خانواده بنا بر ذائقه‌شان از این پنیر تازه خوششان می‌آید یا خرید دوباره آن را منع می‌كنند. ما نیز در این پوستر می‌خواهیم به شما بگوییم این تنوع طعمی در دنیای پنیرها چه فوایدی برای شما دارد...


این روزها اگر برای خرید موادغذایی به فروشگاه‌های بزرگ سری زده باشید، در قسمت پنیرها با انواع و اقسام آنها روبرو می‌شوید و احتمالا بی‌آنكه بدانید هر كدام به چه منظوری مورد استفاده قرار می‌گیرند، یكی را كه ظاهری اشتهاآورتر دارد، انتخاب می‌كنید و به خانه می‌برید...

پنیر نعناع

یكی از طعم‌دهنده‌های پنیر، نعناع است كه به هضم سریع‌تر موادغذایی كمك می‌كند. پنیر از منابع چربی و پروتئین است و نعناع موجود در آن می‌تواند به كسانی كه مشكل هضم دارند، در هضم و جذب این ماده غذایی كمك كند. مصرف این پنیر با چند برش خیار و گوجه‌فرنگی، می‌تواند صبحانه‌ای مناسب برای كسانی باشد كه اضافه وزن دارند یا از چاقی رنج می‌برند.

پنیر خامه‌ای

یكی از پرچرب‌ترین پنیرها، پنیر خامه‌ای است كه بدن كالری فراوانی با خوردن آن دریافت می‌كند، بنابراین كسانی كه سابقه بیماری قلبی دارند، چربی‌خونشان بالاست و چاق محسوب می‌شوند، باید مصرف آن را به حداقل ممكن برسانند. تولید این پنیر، مرحله رسیدن ندارد بلكه به صورت تازه بسته‌بندی و برای فروش عرضه می‌شود. اولین‌بار آمریكایی‌ها در سال 1872 آن را به دنیا معرفی كردند و در میانشان به نام «فیلادلفیا» شهرت یافت. البته كالری فراوان، آن را به گزینه‌ای مناسب برای بچه‌های بدغذا و لاغر و كسانی كه به سختی وزن می‌گیرند، تبدیل كرده است.

پنیر گردو و كنجد

این پنیر تقریبا كالری زیادی دارد زیرا به آن خامه و مقداری كنجد و گردو برای طعم‌دار كردن اضافه می‌كنند. معمولا طعم‌دهنده‌ها، بیشتر برای تنوع‌دادن به انواع پنیرها مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما گردو و كنجد موادغذایی چرب و منبع اسیدهای چرب ضروری هستند و می‌توان آنها را به خصوص در برنامه غذایی بچه‌ها و نوجوانان كه در مرحله رشد قرار دارند، گنجاند.

پنیر زیره

این ادویه ضدنفخ است، بنابراین كسانی كه زیاد نفخ می‌كنند می‌توانند از آن برای طعم‌دار كردن پنیرشان استفاده ‌كنند. البته مقدار زیره اضافه شده در یك بسته پنیر برای برخی افراد زیاد است، در این صورت می‌توان آن را با مقداری پنیر ساده كم‌چرب مخلوط كرد. در ضمن پنیر زیره، خامه هم دارد پس مراقب مقدار مصرف آن باشید تا بیش از مقدار مورد نیاز انرژی دریافت نكنید زیرا در این صورت اضافه وزنتان حتمی خواهد بود.

پنیر گردو

این پنیر با پودر گردو طعم‌دار شده است و كالری زیادی دارد، بنابراین اگر كسی می‌خواهد وزنش را پایین بیاورد، باید در مصرف این پنیر دقت كند. البته گردو ماده غذایی‌ای است كه به دلیل اسیدهای چرب ضروری، می‌تواند چربی خون را كاهش دهد و به دلیل طعم مناسبی كه به پنیر می‌دهد، می‌تواند یك عامل جذب‌كننده برای مصرف روزانه آن باشد بنابراین سالمندانی كه بنابه هر دلیلی، كم‌اشتها و ضعیف هستند، می‌توانند این پنیر را حداقل در وعده صبحانه یا به عنوان شامی سبك مورد استفاده قرار دهند.

پنیر فتا

پنیر فتا نوعی پنیر در آب نمك است كه تاریخچه آن به هزاران سال پیش و به كشور یونان برمی‌گردد. آن را از شیر گاو تهیه می‌كنند و به مدت 3 تا چند ماه در آب نمك یا آب پنیر نگه می‌دارند. میزان چربی آن 30 تا 60 درصد است بنابراین در گروه پنیر‌های نسبتا چرب جای می‌گیرد. البته بسته به نوع شیر مصرفی، می‌توان چربی آن را كاهش داد، بنابراین اگر باید چربی محدود دریافت كنید، به مقدار چربی درج شده روی بسته‌بندی دقت داشته باشید.

پنیر سالامی

هدف از تولید این نوع پنیر، ایجاد تنوع در طعم است به طوری كه برای تولیدش، به آن خامه و مقداری كالباس اضافه می‌كنند. از آنجا كه حداقل مصرف فرآورده‌های گوشتی به دلیل افزودنی‌هایی كه دارند، توصیه می‌شود، فقط برای امتحان طعم این نوع پنیر، آن را بخرید و هرگز ذائقه‌ خود و فرزندانتان را به مصرف مرتب آن عادت ندهید.
" Ickle me, Pickle me, Tickle me. Too "
 تشکر شده توسط : najva , بهــار , TootFarangi , baran1390 , arezoo_azizi , paeeze , yummy , hadisss
#3
Rainbow 
صبح با صبحانه معنی پیدا می‌کند و صبحانه با یک ماده سفیدرنگ به نام پنیر. پنیر یار غار نان و سبزی و سفره همه آدم‌های روی کره زمین بوده. اما از کی؟

کنسرو شیر بفرمائید
پنیر به عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات ثانویه شیر، به نوعی روش نگهداری از آن هم هست. اصلا ملت خیلی وقت است که عشقشان می‌کشد شیر را جامد و تکه‌تکه بخورند؛ آن‌هم با کمی ترش‌مزگی بامزه.
اما به غیر از خلاقیت‌های خواسته و ناخواسته بشر در این زمینه، اولین کارخانه تولید پنیر به شکل امروزی، سال 1815 در سوئیس راه‌اندازی شد. البته فرانسوی‌ها و ایتالیایی‌ها، هرکدام با تولید حدود 400 نوع پنیر محلی، نماد «دموکراسی‌پنیری» به حساب می‌آیند.
پنیر در واقع یک فراورده غذایی است که از شیر بریده شده (ترش‌شده) تهیه می‌شود. بازار پنیر، بیشتر تحت‌تاثیر شیر گاو است اما ممکن است پنیری به پست شما بخورد که از شیر بز، گوسفند یا حتی گاومیش باشد؛ چه اشکالی دارد؟
پنیر باتوجه به نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش‌کردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و... انواع مختلف دارد؛ از پنیرهای سفتی مثل لیقوان خودمان گرفته تا پنیرهای معروف به گچی یا پنیر پرورده و خامه‌ای.
طبقه‌بندی پنیرها براساس میزان رطوبت آنها، بهترین گزینه‌ای است که صاحب‌نظران روی آن توافق کرده‌اند:
کم (13 تا 34 درصد) متوسط (34 تا 45 درصد) زیاد (45 تا 55 درصد) خیلی زیاد (80 تا 85 درصد)
دومان ادام موزارلا کاتیج
پارمسان سفید فتا کممبرت ریکوتا
ریکوتای خشک سوئیس محلی ایمپاستاتا
گجی توست چدار پیتزا نوفشاتل
میزوست لیقوان آبی خامه
به جای شیر بخورید
-پنیر ارزش غذایی بالایی دارد؛ کافی است بدانید که از هر 283 گرم شیر، حدود 56گرم پنیر به دست می‌آید.

-پنیر منبع غنی‌ای از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های D و A است و نسبت به شیر، ماده غذایی فشرده‌تری به حساب می‌آید اما به دلیل از دست دادن کربوهیدرات‌ها، به اندازه شیر، کامل نیست.
-پنیر نرم در مقایسه با پنیر سفت، درصد بالاتری از آب را در بافت خود نگه می‌دارد و به صورت طبیعی، درصد پایین‌تری از مواد مغذی دارد.
-در 100 گرم از یک پنیر معمولی، 30 کیلوکالری انرژی، 10 گرم نمک، 19 گرم پروتئین، 23 گرم چربی و 380 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.
-بعضی کارشناسان علم تغذیه معتقدند که آب پنیر می‌تواند جایگزین شیر شود چون علاوه بر اینکه تا 2 ماه ماندگاری دارد، در بدن کسانی که قادر به هضم لاکتوز شیر نیستند (آنها که با خوردن شیر احساس نفخ و درد در شکم دارند) هم، حساسیت ایجاد نمی‌کند.
-کسانی که کلسترول خونشان بالاست، باید از انواع کم چرب پنیر استفاده کنند. البته نقش پنیر در بالا رفتن میزان کلسترول خون، تنها 3 تا 4 درصد است.
-اگر در شرایط خاصی نیاز به فریزکردن مواد غذایی دارید، با پنیر رسیده هم می‌شود این کار را کرد. با این حال در طولانی‌‌مدت تغییراتی در آنها به وجود خواهد آمد. پنیر منجمد شده لااقل 2 ساعت وقت لازم دارد که خودش را برای خورده شدن آماده کند.
-این نکته هم بدیهی است که پنیر را تنها در حالت سرد می‌شود رنده کرد. اما رنده کردن در حالت یخ‌زدگی آن را پودر می‌کند.
-پنیر 15 تا 30 دقیقه وقت نیاز دارد تا بعد از خروج از یخچال، طعم و بوی واقعی خودش را پیدا کند.
چه کسی پنیر مرا خورد؟
پنیر محلی حکم پدربزرگ همه پنیرها را دارد اما پنیرهایی که کارخانه‌ها با بسته‌بندی‌های مختلف دست مردم می‌رسانند، حتی ذائقه‌ها را هم عوض کرده است.
البته ذوق پنیری ما ایرانی‌ها خیلی کمتر از مثلا یونانی‌هایی است که سرانه مصرف پنیر در کشورشان 18 کیلوگرم در سال است.
ما تنها به چند نوع ساده پنیر اکتفا کرده‌ایم؛ در طول سال و به طور میانگین هر کدام‌مان فقط 5/4 کیلوگرم پنیر می‌خوریم. تا اطلاع ثانونی، از نظر ما ایرانی‌ها، همه پنیرها برای صبحانه درست شده‌اند. تا همین چند سال پیش کی باورش می‌شد اروپایی‌ها پنیر «کبابی» هم دارند؟! اگرچه حالا پنیر کبابی در کشور ما هم تولید می‌شود و هواداران خاص خودش را دارد.
پنیرهای ایرانی-محلی
اصلی‌ترین پنیرهای معمول ایرانی‌پسند، «لیقوان»، «تبریز» و «پنیر سفید فتا» هستند. به اینها باید پنیرهای محلی را هم اضافه کرد که طعم خاص و مشتری‌های ویژه خودشان را دارند. تازگی‌ها نوعی پنیرهای «شبه محلی» یا «لاکتیکی» هم وارد بازار شده.
البته همه این تنوع پنیری که صحبتش هست، حداکثر از 30 سال پیش شروع شده. قبل از این، پنیر لیقوان که از شیر گوسفندی درست می‌شد، برای خودش حکومتی داشت و پنیرهای تبریزی، سفید و محلی هم سهم کمتری داشتند.
به طور کلی ویژگی اصلی پنیرهای سنتی استفاده از شیر کامل و غیرپاستوریزه است که همین نکته آنها را به تب مالت پیوند می‌دهد. اما مزیت اصلی آنها نسبت به پنیرهای صنعتی فعلی، طعم طبیعی و نبودن افزودنی‌های شیمیایی در آنهاست. پنیر سنتی، در شرایط نگهداری صحیح، هر چقدر که بیشتر بماند، بیشتر جا می‌افتد و میکروب‌های احتمالی موجود در آن و خطر تب‌مالت از بین می‌رود.
از نظر شکلی، پنیر تبریز با سوراخ‌هایی که دارد شناخته می‌شود و پنیرهای محلی هم به دلیل آنکه برای گرفتن آبشان آنها را در پارچه می‌پیچند، با حالت لاستیکی و نقش تار و پود پارچه روی آنها، هویت پیدا می‌کنند. اما پنیر خشک و پودرمانند عشایری را اگر دیده باشید، تصور همیشگی شما از قالبی بودن پنیر عوض می‌شود.
پنیرهای غریبه
بلوچیز: خیلی بد است که پنیر کپک بزند اما بدتر از کپک، این مسئله است که پنیر «بلوچیز» بخریم و کلی پول بالای آن بدهیم، بعد هم فکر کنیم کپک زده و حواله‌اش کنیم به سطل آشغال! اصولا پنیری مثل بلوچیز طوری ساخته شده‌ است که باید کپک زده باشد. نخواستید نخرید اما نگویید پنیرش خراب بود.
پنیر گودا: معروف‌ترین پنیر نیمه سفت دنیا و هلندی‌الاصل که به درد پیتزا، لازانیا، سالاد، صبحانه، سوپ، سس ـ و گاهی هم شیرینی ـ می‌خورد.

پنیر کممبرت: از انواع پنیرهای نرم فرانسوی است. دارای طعمی متفاوت و تند است و هر چه بیشتر برسد، نرم‌تر می‌شود اما بوی آن تندتر می‌شود و به کار صبحانه، پخت کیک، ساندویچ و دسر (به‌خصوص به همراه انگور) می‌آید.
پنیر بوترکیزه: از انواع پنیرهای نیمه سخت است، طعم کره‌ای دارد و حتی قیافه‌اش هم شبیه آن است. از آنجا که کار پنیر و کره را با هم انجام می‌دهد، ویژه صبحانه است. البته برای ساندویچ، کیک و هنگام پخت گوشت به کار می‌آید.
پنیر پارمسان: قدیمی‌ترین و معروف‌ترین پنیر ایتالیایی است. لااقل 8 ماه طول می‌کشد تا این پنیر را درست کنند؛ اما ارزش غذایی هر کیلوی آن معادل 24 کیلو شیر تازه گاو است. به دلیل کم‌چرب بودن، سهل‌الهضم است.پنیر نرسیده پارمسان را به عنوان پیش غذا استفاده می‌کنند. پنیر رسیده را هم به صورت رنده یا پودر شده به عنوان چاشنی در برنج و سوپ استفاده می‌کنند.
پنیر موزارلا: این یکی را از شیر بوفالو درست می‌کنند (ایرانی‌هایش از شیر گاو است). موزارلا همراه روغن زیتون، نمک، فلفل و ریحان به عنوان پیش غذا مصرف می‌شود و در تهیه سالاد، سوپ و لازانیا هم کاربرد دارد.
پنیر صنعتی
عمده پنیر تولید شده در کشور ما، همان پنیر سفید و فتاست که برای نگهداری نیاز به آب‌نمک دارند. اما این سال‌ها پنیرهای متنوع دیگری هم تولید می‌شوند؛ پنیر خامه‌ای، پنیر پیتزا، گودا، پارمسان، بوترکیزه، کممبرت، بلوچیز (پنیر آبی)، چدار، موزارلا و...
این نکته را هم فراموش نکنید که اغلب این پنیرها در کشور خودشان پنیر سنتی یا محلی به حساب می‌آیند و طبیعی است که در ایران به صورت صنعتی تولید می‌شوند.
نکته‌ای که برای خرید و استفاده از این پنیرها وجود دارد، این است که شما باید بدانید برای چی پنیر می‌خرید. چای شیرین با نان و پنیر را فراموش کنید و سعی کنید به خودتان بقبولانید که پنیر نوعی ماده غذایی چند منظوره برای تمام وعده‌هاست.
پنیر صبحانه
پنیرهای فتا، سفید ساده (گچی)، عمل‌آوری شده، خامه‌ای، رژیمی (بی‌نمک و کم‌چربی)، پنیر سبزی، گردو و فراوری شده، اصلی‌ترین پنیرهایی هستند که برای صبحانه یا عصرانه می‌شود خرید.
پنیر خامه‌ای یکی از خوش‌خوراک‌ترین اینهاست؛ نوعی پنیر سفید نرم که طعم ملایمی دارد و ویژگی اصلی آن داشتن میزان چربی و رطوبت بالاست.
در واقع برای درست کردن آن از شیر پرچرب و خامه استفاده می‌کنند و نمی‌گذارند پنیر به دست‌آمده، بماند تا به اصطلاح رسیده شود. پنیر خامه‌ای در واقع یک نوع پنیر چرب نارس است که باید به صورت تازه هم مصرف شود. البته پنیر خامه‌ای را می‌شود شیرین کرد و برای تهیه انواع دسر هم به کار برد.
پنیرهای عمل‌آوری شده یا پرورده را هم با تکنولوژی‌های جدید به صورت ترکیبی از پنیرهای نرم و سفت درست می‌کنند تا به کیفیت، شکل و طعم دلخواه برسند.
پنیرهای غذایی
«پنیر پیتزا، گودا، پارمسان و موزارلا»، اصلی‌ترین پنیرهایی هستند که در فروشگاه‌ها برای استفاده در پخت و پز می‌توانید پیدا کنید. توصیه اصولی این است که همراه با این پنیرها، یک کتاب ویژه آشپزی پنیری هم بخرید تا پولتان را دور نریخته باشید و البته کسی پس از خوردن آن غذا از بین نرود!
شما اگر راهش را بدانید، حتی می‌توانید به جای جوجه کباب، کباب پنیر اعلا به مهمان‌ها بدهید. با پنیر گودا هم می‌شود انواع سوپ‌ها، سس‌ها، شیرینی و... درست کرد. اغلب پنیر گودا را با پنیر پیتزا اشتباه می‌گیرند، در حالی که این پنیر در زمان پخته شدن کش نمی‌آید و تنها روی غذای گرم آب می‌شود.
از پنیر پیتزا هم غیر از پیتزا درست کردن، می‌شود در انواع سالاد، ساندویچ و ماکارونی استفاده کرد. بیشتر از این را بروید در همان کتاب‌های آشپزی بخوانید.
پنیر یا بوگیر
-دمای مناسب برای نگهداری پنیرهای معمولی، 2 تا 5 درجه سانتی‌گراد است؛ پس به یخچال اعتماد کنید و حواستان باشد ظرف پنیر را به دیواره آن نچسبانید.
-برای نگهداری بهتر پنیر، بعد از تهیه آب نمک و خنک کردن آن، پنیر را در این محلول نمک در یخچال نگه دارید. برای آنکه بعدا شور نشود، بیش از 10درصد حجم آب، از نمک استفاده نکنید.
-پنیر را – چه بیرون و چه داخل یخچال – در معرض هوا قرار ندهید زیرا تا به خودتان بیایید، خشک شده و شکل و قیافه‌ای شبیه کشک پیدا می‌کند.
-اگر برنامه‌ریزی شما نگهداری یک تکه پنیر برای مدت طولانی است، انداختن آن در آب، بهترین راه است. البته با این روش ممکن است پنیر، هم مزه‌اش را از دست بدهد (بی‌مزه یا زیادی شور شود) و هم به تدریج خاصیت‌اش از بین برود.
-برای خیلی‌ها پنیرهای محلی وسوسه‌انگیز هستند. بوی این نوع پنیرها، یکراست آدم را به دشت و صحرا و ولایت پدری می‌برد. اما دقت کنید این پنیرها را از هر کس و هر جایی نخرید. پنیر محلی هر چه مانده‌تر باشد، هم جاافتاده‌تر است، هم خطر بیماری‌هایی مانند تب مالت در آن کمتر است.
-وقت بریدن پنیر، مقدار زیادی از آن خرد شده و از بین می‌رود. تا حالا برای بریدن پنیر از نخ قرقره پلاستیکی استفاده کرده‌اید؟ عین یک تیغ تیز پنیر را می‌برد بدون آنکه آن را خرد کند.
-اگر روی پنیرهای رسیده (مانند چدار و لیقوان) کپک زد، می‌شود قسمت کپک زده را به صورت لایه‌ای نسبتا عمیق جدا کرد. اما اگر این اتفاق برای پنیرهای نرم و تازه مثل خامه‌ای بیفتد، بهترین جایی که پنیر را می‌شود آنجا فرستاد، سطل آشغال است!
-اگر از «پنیر آبی» استفاده می‌کنید، باید آن را در پوششی بدون منفذ نگهداری کنید. کپک‌های روی آن خیلی راحت به سایر مواد غذایی نفوذ می‌کنند.
-توی یخچال پنیر را در همسایگی مواد غذایی که زیادی از خودشان بو و رایحه پراکنده می‌کنند، نگذارید. پنیرها مثل یک بوگیر خوب، به راحتی بو را جذب کرده و تغییر می‌دهند. خب، طبیعی است که پنیری که دیگر بوی پنیر ندهد یا فاسد شده باشد، به دل آدم نمی‌چسبد.
-------------------
وردن پنیر با گردو

پیامبر خدا (ص) :" پنیر درد است ؛ چون با گردو خورده شود ، درمان است .
پیامبر خدا (ص) :" پنیر درد است ؛ گردو هم درد است ، چون با هم یک جا جمع شود درمان می شوند .
امام صادق (ع) :" پنیر و گردو ، چون با هم یک جا جمع شوند در هر یک از آنها درمان است ؛ اما اگر از هم جدا شوند در هر یک از آنها درد است .


خوردن پنیر با خربزه

پیامبر خدا (ص) :" هیچ زن بارداری نیست که خربزه با پنیر بخورد مگر آنکه کودکش خوش خوی و خوش روی شود . "

طب النبی : پیامبر خدا (ص) خیار را با نمک و پنیر را با خربزه می خورد .

زیانهای پنیر

پیامبر خدا (ص) :" ده چیز فراموشی می آورد : خوردن پنیر و...

امام صادق (ع) :" اگرکه پنیر برای هر چیزی زیانبار است و هیچ سودی ندارد ، شکر برای هر چیزی سودمند است ."

خوردن پنیر در صبحگاهان و شامگاهان

مردی درباره پنیر از امام صادق (ع) پرسید . فرمود :" دردی است ، درمانی هم درآن نیست "
چون شامگاهان رسید همان مرد بر امام صادق (ع) وارد شد و نگاه خود را به پنیری که بر سفره بود افکند و پرسید : قربانت شوم ! صبحگاهان از تودرباره پنیر پرسیدم و به من گفتی دردی است که درمانی در آن نیست اما اکنون آنرا بر سر سفره می بینم ؟

فرمود :" پنیر صبحگاهان زیانبار و شامگاهان سودمند است و آب کمر را افزون می کند . "



فایل‌(های) پیوست شده
.jpg   cheese[300]-jn.jpg (اندازه: 22.81 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
امارضا ممنونم که من رو طلبیدی به زیارتت اومدم وکلی با شما حرف زدم love28
 تشکر شده توسط : seyyed reza , ساغر , hadisss
#4
پنیر: منبع انرژی بچه‌ها

پنیر یک جایگزین فوق‌العاده برای گوشت، ماهی و یا تخم‌مرغ می‌باشد. اگر فرزندتان یکی از این مواد غذایی را دوست ندارد می‌توانید پنیر را جایگزین آن کنید.

[تصویر:  21218411254181201987298717117723367227.jpg]

پنیر برای رشد بچه‌ها لازم است. این ماده‌ی غذایی سرشار از کلسیم و پروتئین است و حتماً باید در برنامه‌ی غذایی بچه‌ها باشد. معمولاً بچه‌ها پنیر را دوست دارند و این، کار را ساده‌تر می‌کند. خوردن پنیر پرزهای کوچک چشایی بچه‌ها را تحریک کرده و مواد مغذی مورد نیازشان را تامین می‌کند. با ما باشید تا بیشتر با جایگاه پنیر در برنامه‌ی غذایی بچه‌ها آشنا شوید.


پنیر یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی موجود است

این روزها پا در هر سوپرمارکتی که بگذارید با انواع پنیرهای مختلف و با عنوان‌های متنوع مواجه می‌شوید. در واقع این روزها برای هر ذائقه‌ای‌ پنیری موجود است. اما با وجود این همه تنوع و مارک‌های متعدد اساس تهیه‌ی پنیر از شیر یکی است. پنیر از دلمه شدن و بستن شیر کامل و یا شیری که چربی آن گرفته شده و یا شیر کم چرب تهیه می‌شود آن هم با اضافه کردن کمی نمک و پنیرمایه.

زمانی که پنیر مایه اثر می‌کند، کازئین که همان پروتئین شیر است دلمه می‌شود و این دلمه‌ها نیز حاوی کمابیش چربی هستند. البته این چربی به میزان چربی موجود در شیر بستگی دارد. این شیر دلمه شده حاوی همان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در خود شیر می‌باشد. سپس با تکنیک‌های صنعتی پنیر مورد نظر تهیه می‌شود.


ویژگی‌های پنیر

از آنجایی که پنیر از شیر تهیه می‌شود همان ویژگی‌های مغذی شیر را دارد. در نتیجه پنیر نیز یک ماده‌ی غذایی ارزشمند است به خاطر اینکه سرشار از کلسیم می‌باشد که برای تقویت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، انعقاد خون، عملکرد قلب و انقباض عضلات موثر است.
در واقع پنیر یک جایگزین فوق‌العاده برای گوشت، ماهی و یا تخم‌مرغ می‌باشد. اگر فرزندتان یکی از این مواد غذایی را دوست ندارد می‌توانید پنیر را جایگزین آن کنید

از این گذشته پنیر سرشار از پروتئین، منیزیم و پتاسیم، ویتامین A وE، فسفر و سدیم می‌باشد. با وجود این که پنیر فاقد آهن و برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C می‌باشد اما باز هم یک ماده‌ی غذایی کامل محسوب می‌شود.

می‌شود پنیر را از انواع شیرها تهیه و تولید کرد: شیر گاو استفاده‌ی بیشتری دارد اما در برخی محصولات از شیر بز، شیر میش و یا ترکیبی از شیرهای مختلفی استفاده می‌شود. معمولاً این شیرها به صورت شیر کامل، پاستوریزه، نیم چرب و یا بدون چربی هستند.

پنیر نیز مانند گوشت، ماهی و یا تخم‌مرغ حاوی پروتئین‌هایی است که برای بدن بچه‌ها ضروری‌اند و بدن به تنهایی قادر به تولید آن‌ها نمی‌باشد. اما با این حال این پروتئین‌ها برای ساخت سلول‌ها و بافت‌های بچه‌ها لازم است.

در واقع پنیر یک جایگزین فوق‌العاده برای گوشت، ماهی و یا تخم‌مرغ می‌باشد. اگر فرزندتان یکی از این مواد غذایی را دوست ندارد می‌توانید پنیر را جایگزین آن کنید.

توجه داشته باشید که همه‌ی پنیرها درصدی از چربی را دارا می‌باشند. برای همین هم برای بچه‌های کم سن و سال این چربی‌ها لازم است چون باعث هضم بهتر غذای بچه‌ها می‌شود.

[تصویر:  3492_634985904783087452_l.jpg]

مهر نزدیک است و تغذیه‌ی کودکان در مدرسه پر رنگ تر می‌شود. توصیه می‌کنیم به جای اینکه کیف بچه‌ها را پر از انواع کیک‌ها و کلوچه‌ها و هله‌هوله‌های دیگری بکنید که نه مغذی هستند و نه انرژی بالایی به بچه می‌دهند ساندویچ نان و پنیر و گردو را دریابید.

می‌توانید برای فرزند دلبندتان سمبوسه‌ی پنیر نیز تهیه کنید. برای این کار به 1 لیوان پنیر سفید، نصف لیوان مغز گردوی خردشده، نعنای خرد و نان لواش نیاز دارید. اول از همه پنیر را با مغز گردو و نعنای خردشده مخلوط کنید.

نان‌ها را به شکل مستطیل برش بزنید. مواد را داخل نان بریزید و به شکل سمبوسه بپیچید. سپس آن‌ها را در روغن سرخ کنید. سمبوسه‌ها را داخل صافی یا آبکش بگذارید تا روغن آن گرفته شود. معمولاً بچه‌ها این سمبوسه‌ها را دوست دارند و راحت تر می‌خورند. در هر حال از هر ترفندی برای اضافه کردن پنیر به برنامه‌ی غذایی بچه‌ها استفاده کنید.
 تشکر شده توسط : hadisss , محدثه
#5
نازلی خااانم ممنون....خیلی...یه روز تعطیلی صبحانه !!خامه و عسل و ...حلیم ...صرف شد
وسایل پیک نیکو جمع کردیم
کمی که راه اومدیم یکی از بچه ها که کوچولو بود والان مردی شده....گفت پس کی ؟؟صبحانه میخوریم...همگی با تعجب ::نگاهش کردن پس اینا چی بود خوردیم؟؟؟گفت ای بابا صبحانه یعنی بربری با پنیر confusedکه من هنوز نخوردم
 تشکر شده توسط : نازلی
#6
آب پنیر را دور بریزیم یا نه؟

آب پنیر، یکی از محصولات پنیر سازی است. برخی از افراد از آب پنیر به عنوان منبع پروتئین و مکمل استفاده می‌کنند.

[تصویر:  1331497398107157190561691793287717426236.jpg]

پنیرها 2 جورند؛ آب‌نمکی و غیر آب‌نمکی.

* در مورد پنیرهای آب‌نمکی می‌توان گفت که پس از مایه زدن شیر، لخته شدن، آب‌گیری و قالب‌گیری آن، پنیر به دست آمده را برای طی کردن مراحل رسیدن، داخل مخلوطی از آب و نمک می‌گذارند و آن را در همان مخلوط هم نگهداری می‌کنند. بنابراین آب موجود در برخی از بسته‌بندی‌های پنیر، آب‌نمک است. این آب قابل خوردن نیست و شما می‌توانید بعد از باز کردن بسته‌بندی پنیرها، آن را دور بریزید. در واقع، آب‌نمک پنیرها حاوی مواد مغذی نیستند و ارزش تغذیه‌ای ندارند.


* پنیرهای خشک یا غیر آب‌نمکی، مراحل رسیدن خود را بیرون از مخلوط آب و نمک طی می‌کنند. یعنی بعد از مایه زدن شیر، لخته شدن، آب‌گیری و قالب‌گیری آن، قالب‌ها را برای مدتی داخل انبار یا سردخانه‌ای نگهداری می‌کنند تا محصول نهایی به خوبی برسد. در نهایت هم این‌گونه پنیرها را به صورت خشک بسته‌بندی می‌کنند و از آب و نمک اضافی برای بسته‌بندی کردن آن‌ها کمک نمی‌گیرند.



معمولاً پنیرهای سنتی ایرانی مانند پنیر لیقوان یا پنیر سفید از گروه پنیرهای آب‌نمکی هستند، اما پنیرهای خارجی که مصرف آن‌ها در ایران هم کمتر است از پنیرهای خشک هستند. تفاوت این 2 نوع پنیر در شکل تولید آن‌هاست و نمی‌توان مصرف نوعی از آن‌ها را صددرصد بر دیگری ارجح دانست. گاهی برخی از افراد گمان می‌کنند که دور ریختن آب پنیر باعث فساد زودتر آن خواهند شد. این باور، باور غلطی است. معمولاً بسته‌بندی پنیرها به گونه‌ای است که حداکثر ظرف مدت 1هفته توسط اعضای خانواده مصرف می‌شوند. اگر قرار باشد ما پنیر را پس از باز کردن بسته‌بندی آن برای مدت طولانی نگهداری کنیم، چه آن را درون آب‌نمک بگذاریم و چه نگذاریم، با فساد، کپک‌زدگی و رشد قارچ‌ها در سطح پنیر مواجه خواهیم شد. این امر به دلیل خارج شدن پنیر از حالت استریل با باز شدن بسته‌بندی آن و ورود میکروارگانیسم‌های مختلفی مانند کپک‌ها و قارچ‌ها به درون پنیر اتفاق می‌افتد.


آب پنیر بخورید تا بدنتان عضلانی شود

بررسی‌های پزشکان و متخصصان تغذیه نشان داده، مصرف پروتئین آب پنیر، قدرت، اندازه و توده عضلانی بدن را افزایش می‌دهد.

آب پنیر، یکی از محصولات پنیر سازی است. این با آب نمکی که پنیر در آن نگهداری می‌شود متفاوت است. برخی از افراد از آب پنیر به عنوان منبع پروتئین و مکمل استفاده می‌کنند.

پودر پروتئین آب پنیر، در میان ورزشکاران رشته‌های قدرتی طرفداران بی‌شماری دارد. این پروتئین سرشار از مواد مغذی و اسیدهای آمینه است. اما برخی از افراد به دلیل حساسیتی که دارند، نمی‌توانند تخم‌مرغ، سویا و پروتئین آب پنیر بخورند.


آب پنیر، یکی از محصولات پنیر سازی است. این با آب نمکی که پنیر در آن

نگهداری می‌شود متفاوت است. برخی از افراد از آب پنیر به عنوان منبع

پروتئین و مکمل استفاده می‌کنند

میزان مصرف پروتئین آب پنیر

دوز استانداری برای مصرف پروتئین آب پنیر تعیین نشده است. برای تعیین دوز مناسب مصرف باید با پزشک مشورت کرد.


مواد غذایی حاوی پروتئین آب پنیر

شیر و پنیر حاوی پروتئین آب پنیر هستند.

عوارض جانبی

مصرف دوز بالای پروتئین آب پنیر سبب بروز حالت تهوع، افزایش حرکات روده، سردرد، تشنگی و نفخ می‌شود.


خطرات

بیماران کلیوی و افرادی که به شیر حساسیت دارند، باید از مصرف پروتئین آب پنیر اجتناب کنند.


واکنش‌ها

مصرف هم زمان پروتئین آب پنیر و آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای درمان پارکینسون و پوکی استخوان خطرناک است.
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,572 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,331 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,841 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,282 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,459 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,773 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,777 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,427 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,440 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,011 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان