امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص گریپ فروت
#3
نمره 20 کلاس ميوه‌ها

گريپ‌فروت، ميوه‌اي توپر، خوش‌طعم و مغذي است كه اگرچه در تمام طول سال در بازار وجود دارد ولي فصل آن از دي ماه تا ارديبهشت است. گريپ فروت رسيده ترش و شيرين و کمي‌ تلخ است، طعمي‌كه در سال‌‌هاي اخير طرفداران زيادي پيدا كرده است. آيا شما هم اين طعم را امتحان کرده‌ايد؟...


گريپ فروت منبع غني ويتامين c و b1 مي‌باشد. پوست گريپ‌فروت داراي مقدار زيادي پکتين است. مهم‌ترين ترکيبات شيميايي گريپ‌فروت ناري گين، ليموئين، سسکي ترپين، آلدئيد، ژرانيول و کادينين است.


ارزش تغذيه‌اي

نصف گريپ‌فروت، افزون بر 50 درصد مقدار مجاز خوراكي توصيه شده ويتامين cرا در بردارد. همچنين 325 گرم پتاسيم، 25 ميكروگرم فولات، 40 ميلي‌گرم كلسيم و يک ميلي‌گرم آهن دارد. انواع سرخ و صورتي ميوه ياد شده سرشار از بتاكاروتن است كه بدن، آن را به ويتامين a تبديل مي‌سازد.

يك فنجان حاوي گريپ‌فروت شيرين نشده

(بدون شكر) به مقدار 95 ميلي‌گرم ويتامين c و بيش از 150 درصد مقدار مجاز خوراكي توصيه شده (r da) دارد.

گريپ فروت سرشار از پكتين (الياف گياهي حل شدني)‌ است كه به كاهش كلسترول خون كمك مي‌كند. گريپ‌فروت‌‌هاي سرخ وصورتي، سرشار از ليكوپن هستند. بررسي شش ساله دانشگاه‌‌هاروارد كه توسط 48000 پزشك و ساير كارشناسان بهداشت صورت گرفت، حكايت از آن داشته است كه مصرف هفته‌اي 10 وعده مواد غذايي سرشار از ليكوپن، سبب كاهش 50 درصدي سرطان پروستات مي‌شود.

از ديگر مواد گياهي موجود در گريپ فروت، مي‌توان از اسيدفنوليك نام برد كه مانع تشكيل نيتروزامين، مواد سرطان‌زا، باليمونديدترپن و مونوترپن مي‌شود. ماده مذكور موجب توليد آنزيم‌‌هايي مي‌شود كه در جلوگيري از پيدايش سرطان اثر دارند بيوفلاونوييدها مواد ديگري هستند كه از عملكرد هورمون‌‌هايي كه باعث رشد غده (تومور) مي‌شود، جلوگيري مي‌كنند.
گروهي از مبتلايان به ورم مفصل رماتيسمي، لوپوس و شماري ديگر از مبتلايان به اختلالات التهابي دريافته‌اند كه گويي مصرف هر روزه گريپ‌فروت نشانه‌‌هاي مرضي‌شان را تقليل مي‌دهد. تصور مي‌رود كه مواد شيميايي اين ميوه مانع از ايجاد پروستاگلاندين‌‌ها كه عامل اصلي ايجاد التهاب هستند، مي‌گردد.


6 نكته گريپ‌فروتي

1 چون گريپ‌فروت داراي کالري کمي ‌است نوشابه بسيار خوبي براي آنهايي است که مي‌خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند. گريپ‌فروت کمتر از پرتقال قند دارد.

2 گريپ‌فروت داروي خواب است. اگر مي‌خواهيد خواب خوش و سنگين داشته باشيد يک گريپ فروت و يا آب آن را قبل از رفتن به رخت‌خواب بخوريد.


3 گريپ‌فروت ضدسرماخوردگي است و تب را پايين مي‌آورد. در هنگام سرماخوردگي و تب آب گريپ‌فروت بنوشيد. برخي از خوردن گريپ‌فروت بدون شكر، به خاطر عصاره تلخ و ترش آن خوششان نمي‌آيد اما اگر آب پرتقال يا گريپ فروت را با هم مخلوط کنيم، نوشابه‌اي به وجود مي‌آيد كه نياز به شيرين كردن ندارد.

4 مهم‌ترين کاربرد گريپ‌فروت پيشگيري از بيماري قلبي است و گريپ‌فروت شفابخش قلب است زيرا کلسترول را پايين آورده و رگ‌‌ها را از وجود چربي‌‌ها و مواد رسوب کرده پاک مي‌کند و پيشرفت تصلب شرايين را متوقف مي‌سازد. تحقيقاتي که به‌تازگي روي بيماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده نشان داده است که مصرف دو عدد گريپ‌فروت در روز کلسترول خون را به‌طور متوسط 10درصد پايين مي‌آورد و حتي مقدار hdl را که چربي مفيد است، بالا مي‌برد.


چه كساني مواظب باشند؟

گريپ‌فروت را نبايد به همراه تعدادي از داروها خورد زيرا اثر آنها را چند برابر مي‌کند. مثلا کسي که داروي فشار خون مصرف مي‌کند اگر آن را با گريپ فروت بخورد اثر دارو زيادتر شده و شخص فشار خونش به شدت پايين مي‌آيد و خطرناک است. تحقيقات جديد دانشگاه کاروليناي شمالي نشان مي‌دهد موادي که در آب گريپ‌فروت وجود دارند فعل و انفعالات شيميايي خطرناکي با برخي از داروها ايجاد مي‌کنند. از اين‌رو نزديک به ده سال است به افرادي که از داروهاي خاصي نظير فشار خون و يا ضد‌کلسترول استفاده مي‌کنند، توصيه مي‌شود که از خوردن آب گريپ‌فروت پرهيز نمايند.

تحقيقات نشان مي‌دهد که آب اين ميوه باعث ورود بيشتر اين داروها به جريان خون در بدن مي‌گردد و عوارض جانبي خطرناکي را در پي دارد. در گذشته عموما تصور مي‌شد ماده‌اي که با داروها فعل و انفعالات شيميايي انجام مي‌دهد، فلاونوييد است که موجب تلخي اين ميوه نيز مي‌شود ولي براساس مطالعات جديد گروهي از مواد شيميايي با نام فورانوکومارين‌‌ها در اين ميوه وجود دارند که موجب اين فعل و انفعالات مي‌شوند، اين مواد مانع عملکرد صحيح يکي از آنزيم‌‌هاي روده با نام cyp3a شده و باعث جذب بيشتر داروها توسط بدن مي‌شوند. در آزمايشاتي که در اين زمينه انجام شد محققين اين مواد را از آب گريپ‌فروت خارج و تاثير آن را بر داروها بررسي کرده و دريافتند در اين حالت، آب اين ميوه همانند آب پرتقال بر اين داروها نيز بي‌تاثير مي‌باشد.

رژيم گريپ‌فروت: مفيد يا غيرمفيد؟!

رژيم گريپ‌فروت، از قديمي‌ترين و پراستفاده‌ترين رژيم‌‌هاي لاغري است. اين رژيم براساس اطلاعات خشک علمي‌نيست. درباره رژيم گريپ‌فروت حرف و حديث بسيار است. اين رژيم براي اولين بار در سال 1930مطرح شد. در اين رژيم عنوان مي‌شود که گريپ‌فروت حاوي آنزيم‌‌هايي است که چربي بدن را مي‌سوزانند و وقتي در هر وعده غذايي، نصف گريپ‌فروت مصرف شود اين آنزيم‌‌ها فعال مي‌شوند البته نصف گريپ‌فروت در هر وعده غذايي بايد با حجم کمي‌غذا مصرف شود. اينکه آيا واقعا گريپ‌فروت حاوي آنزيم‌‌هايي است که چربي بدن را مي‌سوزانند. خير. هيچ پايه علمي‌براي اين ادعا وجود ندارد. گريپ فروت ميوه خوبي است اما درست مثل ميوه‌‌ها و سبزي‌‌هاي ديگر است و تفاوت خاصي ندارد.

اينکه آيا اين رژيم موثر است بايد بگوييم البته موثر است چون به اين ترتيب، کالري مصرفي افراد کم مي‌شود. هرچه کالري مصرفي کمتر شود و فعاليت بدني بيشتر باشد، شما وزن از دست مي‌دهيد چه با گريپ‌فروت و چه بدون گريپ‌فروت.

اما چرا رژيم گريپ فروت عمري چنين طولاني دارد؟ اول اينکه اين رژيم براي خيلي از افراد جادويي و سالم به نظر مي‌رسد. شنيدن عبارت آنزيم‌‌هاي سوزاننده چربي کاملا جالب است. ضمنا گريپ‌فروت يک ميوه است و مردم مي‌دانند که يک ميوه هيچ‌گاه مضر نيست.

دوم اينکه مردم براساس اين رژيم غذايي وزن کم مي‌کنند و فکر مي‌کنند چون اسم اين رژيم گريپ‌فروت است، پس حتما يک مورد خاص در گريپ‌فروت وجود دارد، در حالي که ممکن است بدون مصرف گريپ‌فروت و با کاهش کالري دريافتي به وزن ايده‌آل برسند.

محتويات 100 گرم گريپ‌فروت

انرژي 30 کالري

آب 88 گرم

پروتئين 0/3 گرم

چربي 0/13 گرم

کلسيم 11/5 ميلي‌گرم

فسفر 12 ميلي‌گرم

پتاسيم 130 ميلي‌گرم

آهن 0/2 ميلي‌گرم

ويتامين a 1 واحد

ويتامين b1 0/02 ميلي‌گرم

ويتامين b2 0/01 ميلي‌گرم

ويتامين b3 0/01 ميلي‌گرم

ويتامين c 30 ميلي‌گرم

از نگهداري تا مصرف
ترشي نشاط‌آور، پرآبي و كالري جزيي گريپ فروت توأم با خواص آن موجب شده است كه گريپ فروت صورتي، به صبحانه‌اي مورد علاقه و يكي از مواد خاص تهيه سالاد تبديل شود.

امكان دارد گريپ‌فروت از پيوند پرتقال و دارابي عمل آمده باشد. دارابي از مركبات بسيار ترش، پُر دانه و پوست كلفت به حساب مي‌آيد اما پرورش دهنده‌‌هاي گريپ فروت، طعم و بافت آن را بهبود بخشيده‌اند. به طور تقريبي از يك صد سال پيش، رشد انواع بي‌هسته اين ميوه آغاز شده و نتيجه اين عمل به توليد ميوه‌اي آميخته از تندي و شيريني منجر گرديده است. از آن جايي كه گريپ فروت تنها زماني چيده مي‌شود كه به‌طور كامل رسيده باشد بنابراين نبايد نگران باشيد كه كال آن به دست تان برسد. تحت برخي از شرايط رشد و نمو، پوست صورتي يا زرد ميوه، بعد از رسيدن احتمالا سبز مي‌شود اما به هيچ وجه از شيريني‌اش كاسته نمي‌شود.

شيوه انتخاب گريپ فروت
سعي كنيد گريپ فروت‌‌هاي گرد، صاف و سنگين را برداريد (چون آبدار هستند). گريپ فروت‌‌هايي كه پوست‌شان زبر بوده، يا پفي و نرم هستند و يا يك طرف‌شان نوك تيز است، نامرغوب هستند. گريپ فروت‌‌هاي براق كه دو طرف‌شان اندكي صاف باشد، مرغوب ترند. رنگ حنايي يا ساير كاستي‌‌هاي پوستي گريپ فروت بي اهميت است و در كيفيت ميوه تأثير ندارد. امكان دارد در دماي اتاق بتوانيد بوي خوش، دل‌نواز و ملايم ميوه مورد نظر را تشخيص دهيد ولي چنانچه ميوه سرد باشد، رايحه مزبور به مشام نمي‌رسد.

روش نگهداري

گريپ فروت را مي‌توان تا يك هفته در دماي اتاق نگه داشت و در صورتي كه به جاي سرد كردن، آن را گرم كنيد، پُر آب تر مي‌شود. چنانچه بخواهيد ميوه را براي مدت طولاني‌تري نگهداري كنيد، بايد آن را در جاميوه‌اي بگذاريد. در اين صورت بين شش تا هشت هفته سالم مي‌ماند. قبل از آب گرفتن يا خوردن، گريپ فروت را در دماي اتاق قرار دهيد.

آماده‌سازي براي مصرف

گريپ فروت را اول بشوييد، بعد ببريد. اگر گريپ فروت را با پوست تعارف مي‌كنيد، آن را از پهنا نصف كنيد. قاشق مخصوص گريپ‌فروت را كه سرش دندانه دندانه باشد، به كار گيريد تا تكه‌‌هاي ميوه را در آورد به علاوه براي آماده ساختن ميوه از كارد تيز پوست كني يا كارد قوس دار مخصوص گريپ فروت استفاده كنيد، به اين ترتيب كه آن را بين هر قسمت گوشت ميوه و غشا «ديواره‌‌ها» فرو بريد.

همچنين مي‌توانيد گريپ فروت را مثل پرتقال پوست بگيريد. براي اين منظور از دستان خود استفاده كرده يا پوست ميوه را با كارد تيزي در آوريد، سپس تكه‌اي از پوست را از بالاي ميوه ببريد. آن‌گاه تكه‌‌ها را روبه پايين و دور ميوه پوست بگيريد يا پوست را مثل پوست سيب به صورت مارپيچ در آوريد. پس از آن قاچ‌‌ها را با دستانتان جدا كنيد و در صورت لزوم غشاها را از هر قسمت بيرون آوريد.









منبع:انجمن آریاییان
دردوعالم جلال ما زهراست/رمزتغییرحال ما زهراست/عیدبافاطمیه می آیدذکرتحویل سال مازهراست
السلام علیک ایتهاالصدیقه الشهیده

 تشکر شده توسط : نازلی , sargol , پریا حقیقت پور
  


پیام های داخل این موضوع
خواص گریپ فروت - توسط محمود - 2010/03/13, 02:40 PM
RE: خواص گریپ فروت - توسط naazanin - 2012/12/06, 12:51 PM
RE: خواص گریپ فروت - توسط پویش - 2012/12/07, 01:55 AM
RE: خواص گریپ فروت - توسط sargol - 2012/12/10, 11:24 AM
RE: خواص گریپ فروت - توسط Aramesh3424 - 2019/11/07, 01:03 PM
RE: خواص گریپ فروت - توسط nahid - 2019/11/10, 11:35 PM
RE: خواص گریپ فروت - توسط nahid - 2019/11/10, 11:40 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,413 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,223 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,229 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,263 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,317 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,879 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,800 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,656 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,362 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی
  آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی نازلی 15 15,745 2015/12/11, 12:13 AM
آخرین ارسال: سها



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان