امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روغن‌ هاي مناسب و نامناسب برای مصرف و پخت غذا
#2
برای پخت غذا چه روغنی مصرف کنیم؟

یک متخصص فارماکولوژی و استاد دانشگاه که زمینه اصلی کار وی روغن و چربی است، گفت: روغن زیتون در صورت امکان تهیه ، بهترین روغن است و در غیر این صورت، روغن کلزا در رده های بعدی روغن قرار دارد.
دکترغلامرضا بهرامی گفت: روغن زیتون برای پخت و پز و سرخ کردن، بهترین روغن بوده و به ویژه نوع تصفیه نشده آن نسبت به روغن تصفیه شده، بسیار ارجح است. همچنین کلزا روغن مناسبی بوده و نسبت به سایر روغن های موجوند در بازار مصرف بهتر است.

وی در عین حال با اشاره به سرخ کردن های عمیق مانند غوطه ور کردن سیب زمینی در روغن و احیانا چند مرتبه در آن سرخ کردن گفت: روغن کلزا برای یک بار نیز پاسخگوی این سرخ کردن نیست چرا که میزان لینولنیک اسید آن بالا بوده و از آنجا که ناپایدار است چندان در برابر سرخ کردن مقاوم نیست.

این عضو مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: اما از آنجا که جایگزین دیگری برای روغن کلزا وجود ندارد و نیز امکان تهیه زیتون برای تمام مردم نیست، بنابراین ناگزیر به استفاده از همین روغن هستیم.

وی روغن قابل استفاده بعدی را جهت توصیه روغن کنجد عنوان کرد و گفت: روغن کنجد نیز هم به لحاظ فرمول و هم مواد جزئی موجود در آن بسیار مناسب و خوب است اما این روغن نیر فرآورده گرانی است و در دسترس مردم قرار نمی گیرد.

این متخصص فارماکولوژی ادامه داد: با توجه به اینکه روغن های جامد هیدروژنه معمولی به هیچ عنوان قابل توصیه نیستند، در صورت در دسترس نبودن روغنی های یاد شده ناگزیر به مصرف روغن های آفتابگردان و ذرت هستیم.

بهرامی افزود: روغن مایع معمولی به هیچ عنوان برای سرخ کردن مناسب نیست و نیز اغلب روغن های سرخ کردنی موجود در بازار مصرف کشور توانایی بیش از یک بار سرخ کردن را ندارند ضمن آنکه احیانا ممکن است آنتی اکسیدان های اضافه شده به آنها ضررهایی نیز برای بدن داشته باشد.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : Morteza , nazaninn , najva
  


پیام های داخل این موضوع
برای پخت غذا چه روغنی مصرف کنیم؟ - توسط mojtaba2iran - 2010/11/22, 12:53 PM
روغن نباتی - توسط حکیم - 2012/12/09, 11:15 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص روغن بادام شیرین چیست؟ farnazi88 0 1,642 2018/04/25, 03:21 PM
آخرین ارسال: farnazi88
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 35,716 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,367 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,432 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  حقیقت پنهان در مصرف لبنیات و ارتباط آن با بیماریها arman alagha 4 6,571 2015/11/29, 10:01 AM
آخرین ارسال: niloofary
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,470 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 29,574 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 6,939 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  سایه روشن‌های مصرف آدامس مـه ســـا 10 6,970 2014/11/01, 09:02 PM
آخرین ارسال: نازلی
  آیا مصرف تیلاپیلا به سلامت قلب کمک می‌کند؟ نازلی 0 2,308 2013/11/12, 11:59 PM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست