2012/04/09, 10:27 AM
(2012/04/09, 10:05 AM)احسيني نوشته است: اينكه گرما در ام اس تاثير منفي دارد كاملا حرف درستي است. دليل آن بالا رفتن صفرا و افزايش حجم مايع مغزي نخاعي و فشار به نرونهاي عصبي و ... است.يك سوال؟ اگر ما طبيعت گرم داريم پس چرا دكتراي طب سنتي ميگن گرمي مصرف كنيم؟؟؟ خيلي ذهنم را مشغول كرده
دليل آنرا ميتوانيد در اين پست ببينيد:
http://mscenter.ir/Thread-%D8%AF%D9%88%D...9%86%D8%9F
گرما در طبايع گرم زيان آور و در طبايع سرد بسيار مفيد است.
سوال: آيا ميتوان طبايع و مزاجها را عوض كرد؟ يعني يكنفر با مزاج گرم(صفرا-دم) را به حالت اعتدال درآورد؟
ابوعلي سينا و دكتر عبدالله احمديه نظرشان مثبت است.
در احاديث طبي نيز همين مسئله ذكر شده:
"4 چيز طبع را معتدل ميسازد: انار-كاسني-بنفشه-سيب" و
" چند چيز طبع را خنك ميسازد: سيب سبز(نه ترش)- آلو سياه(يا زرد)- خيار تخم دار- كاسني- كاهو"
و "سيب سبز درون را خنك ميسازد و تب را ميبرد. عناب تب را ميبرد- سنجد تب را ميبرد- كاسني و بنفشه تب را ميبرد"
و"ما اهل بيت بيماران تب دار خود را با آب سرد و سيب سبز درمان ميكنيم".
و "آلوي تازه حرارت را خاموش مي كند و صفرا را فرو مي نشاند".
در كتب گياهان دارويي اين گياهان نيز خنك كننده و صفرا بر اند:
طالبي-هلو-كاهو-سنجد-انار-ازگيل-زالزالك-خرمالو-زردآلو-هليله ها(سياه-زرد-كابلي)-كدو -خيار ...
چه غذاهايي صفرا را تحريك و توليد ميكنند:
كليه چربيها مخصوصا چربي گوشت و كره و خامه زيرا براي تحليل آن به صفرا نياز است. سپس همه غذاها.
چه غذاهايي كمترين صفرا را توليد ميكنند:
كدو(حلوايي-معمولي)-ترشيجات-ميوه ها. ولي ترشيجات براي سلسله اعصاب ،مفاصل، عضلات مضر هستند و در بيماري ام اس نيز ممنوع اند.
براي دفع صفراي موجود در بدن بايد چكار كرد؟
استفاده از مسهل هاي خنك مثل "سيد ادويه" - گياهاني مثل سيب و آلو كه در چند سطر قبل به تفصيل گفته شد - باد زدن و پاشويه با آب سرد .
همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی