امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنايي با داروهاي ام اس
#12
داروهای جدید ام‌اس را بشناسید
پیام ام اس: این شماره: تری فلونوماید (Teriflunomide =Aubagio)
دکتر هژیر سیگارودی
دومین داروی خوراکی تایید شده برای درمان انواع عودکننده- بهبودیابنده MS است. تری فلونوماید تعداد حمله‌های بالینی MS را کاهش داده (۳۲-۳۱ درصد)، سیر پیشرفت بیماری را آهسته کرده و معیارهای فعالیت بیماری در MRI را کاهش می‌دهد.
این دارو به شکل قرص‌های روکش‌دار ۷ و ۱۴ میلی‌گرمی موجود بوده، دُز مورد استفاده آن هم ۷ یا ۱۴ میلی‌گرم/ یک‌بار در روز، با یا بدون غذاست. اگر یک دُز دارو فراموش شود می‌توان در اولین فرصت آن را مصرف کرد، اما اگر از زمان مصرف دارو زمان زیادی گذشته و نزدیک وعده بعدی باشد، نباید مصرف شود (یعنی نباید به‌جای دُز فراموش شده، دو برابر دُز مصرف شود). آزمایش‌های منظم خون برای ارزیابی عوارض احتمالی دارو لازم است.
نحوة اثر
تری فلونوماید به گروهی از داروها تعلق دارد که به آنها تعدیل‌کنندة سیستم ایمنی (immunomodulatory) می‌گویند؛ Teriflunomide متابولیت فعال Leflunomide است (دارویی که برای درمان آرتریت روماتوئید به‌کار می‌رود). این دارو به‌طور انتخابی و قابل برگشت آنزیم مهمی را در لنفوسیت‌های فعال شده مهار کرده و بدون آنکه باعث مرگ سلول شود، منجر به کاهش تقسیم سلولی و در نتیجه ازدیاد سلول‌های ایمنی (لنفوسیت‌های T و B) می‌شود. تری فلونوماید باعث سرکوب کلی سیستم ایمنی نمی‌شود و مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها را کم نمی‌کند. بنابراین به‌نظر می‌رسد که تری فلونوماید از طریق کاهش التهاب و کاهش عملکرد آن دسته از سلول‌های ایمنی که به اعصاب صدمه می‌زنند، اثر می‌کند. مطالعات انسانی اثر درمانی مفید تری فلونوماید، بدون ایجاد سرکوب ایمنی بالینی را نشان داده‌اند. در مطالعات انجام شده برای مقایسة تری فلونوماید با اینترفرون‌ها، اگرچه تعداد بیشتری از بیماران درمان با Teriflunomide را ادامه دادند، اما interferon beta-1 تعداد حمله‌ها را بیشتر از Teriflunomide کاهش داد.
مصرف تری فلونوماید در دوران بارداری و شیردهی:
تری فلونوماید تراتوژنیک (باعث بروز نقص در جنین) بوده و ممکن است نقص‌های مادرزادی عمده ایجاد کند. بنابراین از نظر مصرف در دوران بارداری جزو داروهای گروه X است، «یعنی خطرات دارو بیشتر از منافع احتمالی آن بوده و نباید در دوران بارداری استفاده شود». چون در مطالعات حیوانی، بعد از تجویز حتی یک دُز تری فلونوماید، دارو در شیر موش صحرایی یافت شده و ممکن است اختلالات رشد ایجاد کند، بنابراین باید از مصرف این دارو در دوران شیردهی نیز اجتناب شود.
اگر دارو در دوران حاملگی مصرف شده باشد، یا بیمار طی درمان با تری فلونوماید باردار شود، باید وی را از نظر خطرات احتمالی به جنین ارزیابی کرد. اگر طی درمان با تری فلونوماید بارداری انفاق بیفتد، باید فوراً دارو را قطع کرده و یکی از روش‌های تسریع دفع دارو از بدن را شروع کرد. در این موارد باید بیمار برای بررسی بیشتر و مشاوره به یک متخصص زنان مراجعه کند.
اخطارها و احتیاط‌ها
قبل از شروع تری فلونوماید باید یک آزمایش اخیر خون (حداکثر از ۶ ماه قبل) از نظر میزان آنزیم‌های کبدی (ترانس آمینازها، به‌خصوص ALT) و بیلی روبین در دست باشد و میزان ALT هر ماه یک‌بار، حداقل برای ۶ ماه چک شود. بیمارانی که از قبل دچار بیماری کبدی هستند، بیشتر در معرض خطر افزایش میزان ترانس آمینازها هستند. بنابراین بیمارانی که از قبل دچار بیماری‌های حاد یا مزمن کبد هستند و بیمارانی که قبل از شروع تری فلونوماید میزان ALT در سرم آنها بیش از دو برابر حداکثر نرمال باشد، نباید تحت درمان با این دارو قرار بگیرند.
تری فلونوماید ممکن است باعث کاهش گلبول‌های سفید خون شود. قبل از شروع تری فلونوماید باید یک آزمایش اخیر CBC (6 ماه یا جدیدتر) در دست باشد و باید همیشه گوش به زنگ علائم و نشانه‌های عفونت بود. در بیمارانی که دچار عفونت فعال هستند نباید تری فلونوماید را شروع کرد و در موارد وجود عفونت‌های شدید هم بهتر است درمان با تری فلونوماید موقتا قطع شود.
قبل از شروع تری فلونوماید باید بیمار از نظر عفونت نهفتة سل (با تست پوستی توبرکولین= PPD، یا با آزمایش خون) بررسی شود.
تری فلونوماید ممکن است باعث افزایش فشارخون شود. بنابراین باید در شروع درمان، فشارخون بیمار اندازه گیری شده و در طی دوران درمان هم فشارخون بیمار کنترل شود.
اگر بیمار علائمی به نفع نوروپاتی محیطی (بیماری اعصاب دست و پا) پیدا کند، باید بیمار را بررسی کرده و قطع درمان با تری فلونوماید را در نظر گرفت.
اگر بیمار دچار عوارض پوستی بشود (مانند حساسیت شدیدی به‌نام سندرم Stevens-Johnson) باید تری فلونوماید را قطع کرد.
موارد منع استفاده: در موارد اختلال شدید عملکرد کبد، خانم‌های باردار و خانم‌های در سنین باروری که از روش ضدبارداری مطمئنی استفاده نمی‌کنند و بیمارانی که تحت درمان با Leflunomide (داروی درمان آرتریت روماتوئید) هستند، نباید از تری فلونوماید استفاده کرد.
عوارض جانبی تری فلونوماید: شایع‌ترین عوارض جانبی تری فلونوماید (۱۰٪ ≤ و بیش از ۲٪ ≤ از پلاسبو) عبارتند از: سردرد، اسهال، تهوع، ریزش مو و افزایش آنزیم‌های کبدی (ALT). اما جدول زیر فهرست کامل عوارض جانبی گزارش شدة تری فلونوماید را نشان می‌دهد.
مصرف همزمان تری فلونوماید با سایر داروها: به‌دلیل امکان بروز تداخل دارویی، لازم است که درصورت مصرف همزمان تری فلونوماید با برخی داروها در انتخاب نوع یا میزان آن دارو دقت شود. مثلا، تری فلونوماید ممکن است باعث افزایش غلظت داروهای ضدبارداری ethinylestradiol و Levonorgestrel در خون شود و باید سعی شود که یک داروی ضدبارداری خوراکی مناسب انتخاب شود. در بیمارانی که تحت درمان با تری فلونوماید هستند، دُز Rosuvastatin نباید از ۱۰ میلی‌گرم در روز تجاوز کند. درمورد Warfarin هم باید INR را کنترل کنید، زیرا تری فلونوماید ممکن است INR را کاهش دهد.
روش‌های تسریع دفع تری فلونوماید از بدن
پس از قطع مصرف تری فلونوماید، دارو مدت زیادی (۶ ماه تا ۲ سال) در بدن می‌ماند. در مواردی که بخواهیم دارو زودتر از بدن دفع شود، مانند خانمی که قصد بارداری داشته باشد، می‌توان با روش‌هایی دفع دارو را تسریع کرد. یکی از این روش‌ها تجویز دارویی خوراکی به‌نام Cholestyramine به میزان ۸ گرم هر ۸ ساعت برای ۱۱ روز و روش دیگر مصرف خوراکی زغال فعال شده (Activated Charcoal) به میزان ۵۰ گرم هر ۱۲ ساعت برای ۱۱ روز است (اگر بیمار دُزهای ۸ گرم Cholestyramine را خوب تحمل نکند می‌توان از ۴ گرم ۳ بار در روز برای ۱۱ روز استفاده کرد). اگر بیمار هیچ‌یک از دو روش را خوب تحمل نکند، می‌توان دارو را هر روز مصرف نکرد و با فاصله استفاده کرد، یعنی لازم نیست روز‌های درمان پشت سر هم باشد (مگر آنکه پایین آوردن غلظت تری فلونوماید در خون به سرعت لازم باشد). در خاتمة ۱۱ روز، هر دو روش موفقیت‌آمیز بوده و غلظت تری فلونوماید را تا ٩٨٪ کاهش می‌دهند. باید توجه داشت که اگر MS بیمار به درمان با تری فلونوماید پاسخ می‌داده، استفاده از روش‌های تسریع دفع دارو به‌طور بالقوه می‌تواند به بازگشت فعالیت بیماری MS منجر شود.
در خاتمه، اطمینان داشته باشید هر دارویی که پزشک شما توصیه می‌کند «بهترین انتخاب درمانی برای شما، در آن زمان و با در نظر گرفتن همة جوانب» است.

http://payamems.com/web/%D8%AF%D8%A7%D8%...%8C%D8%AF/
۰۴ آذر ۱۳۹۴
 تشکر شده توسط : juju , آنا
  


پیام های داخل این موضوع
آشنايي با داروهاي ام اس - توسط nazaninn - 2010/08/28, 10:15 AM
RE: آشنايي با درمان ام اس - توسط pariya - 2010/08/28, 10:28 AM
RE: آشنايي با داروهاي ام اس - توسط yas - 2010/08/28, 11:07 AM
RE: آشنايي با داروهاي ام اس - توسط pariya - 2010/08/28, 11:30 AM
RE: آشنايي با داروهاي ام اس - توسط yas - 2010/08/28, 05:44 PM
RE: آشنايي با داروهاي ام اس - توسط niloofary - 2015/11/28, 09:42 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آشنايي با علايم و نشانه هاي ام اس sara 3 143,699 2018/07/18, 09:36 PM
آخرین ارسال: attarud
  تاريخچه درمان ام اس و داروهاي مربوطه nazaninn 0 3,164 2010/08/30, 09:41 AM
آخرین ارسال: nazaninn



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان