امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 4.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض خطرناک اعتياد به داروهاي مسكن
#20

پنج‌شنبه ، 18 خرداد ، 1391
مصرف زیاد استامینوفن باعث نارسایی کبد می‌شود

فارس نوشت:

محققان علوم پزشکی بر اساس تحقیقات جدید خود هشدار دادند که مصرف زیاد داروی استامینوفن خطر ابتلا به نارسایی‌های کبدی را افزایش می‌دهد.
این تحقیقات نشان داد: بسیاری از بزرگسالان آمریکایی که بیش از حد داروهای مسکن استامینوفن می‌خورند؛ در معرض خطر نارسایی حاد کبد هستند.

محققان دانشگاه نورث وسترن در اوانستون ایلینویز گفتند: استامینوفن (تیلنول) داروی ضد درد و مسکنی است که در آمریکا بیش از حد مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف بیش از حد این قرص منجر به نارسایی حاد کبد می‌شود.

محققان با 500 بیمار سرپایی بزرگسال در کلینیک‌های پزشکی عمومی در آتلانتا و شیکاگو مصاحبه کرده‌اند. بیش از نیمی از این بیماران در 6 ماه گذشته از استامینوفن استفاده کرده بودند و 19 درصد آنها گفتند که مصرف آنها زیاد بوده است به طوری که هر روز یا چند روز در هفته استامینوفن خورده‌اند.

تهیه کنندگان این تحقیقات سپس ارزیابی کردند که آیا این بیماران مقدار مصرف استامینوفن خود را درک کرده‌اند و آیا قادر هستند که این دارو را با خیال راحت بخورند.

این نتایج نشان داد: نزدیک به یک چهارم بیماران در معرض خطر مصرف بیش از حد استامینوفن یعنی بیش از 4 گرم (4000 میلی گرم) دوز توصیه شده در یک دوره 24 ساعته بودند.

بر اساس این نتایج، 5درصد از بیماران بیش از شش گرم (6 هزار میلی گرم) استامینوفن در بیش از 24 ساعت خورده بودند.

این نتایج نشان داد: تقریبا نیمی از بیماران در معرض خطر مصرف بیش از حد استامینوفن در همین دوره زمانی قرار داشتند.

دکتر مایکل ولف استاد پزشکی گفت: یافته های ما نشان می دهد که بسیاری از مصرف کنندگان عناصر سازنده و فعال داروهای مسکن درد را تشخیص نمی‌دهند و دستورالعمل روی جعبه دارو را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: با توجه به شایع بودن این مشکل و خطر ابتلا به اثرات نامطلوب و تهدید جدی سلامت عمومی، باید پزشک به بیماران در خصوص تصمیم گیری و استفاده مناسب از این داروها راهنمایی و مشاوره بدهد.


















بیماران برای كاهش تب اقدام به مصرف بیشتر داروهای ضد درد نكنند
سلامت نیوز : رییس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: استفاده بیش از حد از داروهای تب بر، ضد درد و ضد التهاب كه بدون نسخه فروخته می‌شوند، عوارض نامطلوبی را برای بدن به همراه دارد.

دكتر حمید خویی در گفت و گو با ایسنا، افزود: آسپرین، استامینوفن و ایبوبروفن در شرایط و مقادیر معین و در دوره‌های مشخص می‌توانند به منظور خود درمانی استفاده شوند اما اگر بیمار مبتلا به بیماریهای خاصی باشد و این داروها را خودسرانه مصرف كنند، ممكن است به عوارضی دچار شود.

وی در ادامه گفت: استامینوفن یك داروی ضد درد و ضد تب است كه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخلاف آسپرین و ایبوبروفن خاصیت ضد التهابی ندارد. اگر این دارو سه روز برای برطرف كردن تب و پنج روز به منظور كاهش درد به كار رود، معمولا عوارض قابل توجهی ندارد و مانند آسپرین و ایبوبروفن عوارض گوارشی ایجاد نمی‌كند اما اگر تب و درد پس از سه و پنج روز كاهش پیدا نكند، بیمار باید به پزشك مراجعه كند.

خویی تاكید كرد: اگر استامینوفن بیش از 10 روز مصرف شود باعث آسیب كبدی شدید و گاهی كشنده می‌شود بنابراین استفاده از آن به مبتلایان به بیماریهای كبدی توصیه نمی‌شود علاوه بر آن به كودكان نباید خودسرانه استامینوفن داده شود چون آنان بیش از گروه‌های دیگر در معرض خطرات دارویی قرار دارند. در این شرایط توصیه می‌شود كه كودكان، داروهای مسكن،‌ تب بر و ضد التهاب را زیر نظر پزشك مصرف كنند.

رییس انجمن علمی داروسازان با اشاره به قرص آسپرین اظهار كرد: ایبوبروفن، قرص آسپرین و فراورده‌هایی مانند ASA كه از آسپرین برای ساخت آنها استفاده می‌شود، اگر نادرست مصرف شوند، ممكن است، ابتلا یا تشدید عوارض گوارشی مثل زخم معده را به همراه داشته باشند.

وی افزود: اگر بیماران مبتلا به مشكلات انعقادی، داروهای ضد التهاب و ضد درد را خودسرانه مصرف كنند، زمان خون روی و انعقاد خون آنان افزایش می‌یابد. از سوی دیگر مصرف درازمدت داروهای شبه آسپرین ابتلا به عوارض كلیوی را به همراه دارد.

رییس انجمن علمی داروسازان تاكید كرد: بیماران تحت هیچ شرایطی نباید برای دستیابی به اثر تسكینی و كاهش بیشتر تب، اقدام به افزایش مصرف داروهای ضد درد و ضد التهاب كنند این در حالیست كه برخی از افراد برای كاهش درد خود چند نوع قرص را با هم مصرف می‌كنند. این كار بسیار غیر منطقی است و پیامدهای خطرناكی مانند تحریك شدید دستگاه گوارشی، التهاب و خونریزی معده را در پی دارد.

وی در ادامه اظهار كرد: مصرف 200 تا 300 میلی گرم ژلوفن دو یا سه بار در روز از سوی بزرگسالانی كه زخم گوارشی فعال و حساسیت دارویی ندارند، می‌تواند برای كنترل درد موثر باشد البته شربت آن گاهی اوقات برای كودكان تجویز می‌شود.

خویی در پایان گفت: مقادیر بیشتر ژلوفن برای مبتلایان به بیماریهای مفصلی تجویز می‌شود. خود درمانی در این زمینه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و بیماران مفصلی باید ژلوفن را زیر نظر پزشك مصرف كنند.


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تارنمای اولین شاپ می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.



اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


پیام های داخل این موضوع
RE: رابطه مصرف طولاني مدت استامينوفن با بروز سرطان‌هاي خوني - توسط sargol - 2013/01/08, 03:29 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  داروهایی خطرناک در فصل تابستان nahid 0 1,470 2018/07/16, 05:51 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض قرص های مسکن نازلی 2 4,140 2016/08/22, 02:21 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض نسل جدید قرصهای ضد بارداری (از جمله یاسمین) رامنا 7 99,740 2016/01/08, 11:33 PM
آخرین ارسال: noname1
  عوارض مصرف بي‌رويه دگزامتازون نازلی 9 57,170 2015/08/11, 01:14 AM
آخرین ارسال: کارین
  کدام کبودی بدن خطرناک است؟ نازلی 1 4,993 2014/04/25, 10:00 AM
آخرین ارسال: سالومه
  عوارض داروهای خواب آور نازلی 4 4,603 2014/01/27, 03:29 PM
آخرین ارسال: zenith
  مصرف بيش از اندازه داروهاي گياهي موجب مسمويت كبدي مي شود yaro 10 8,626 2013/07/05, 03:47 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین شيدا رها 0 2,173 2013/04/21, 12:15 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  9 علامت خطرناک درزنان واحتمال ابتلابه بیماریهای قلبی sargol 0 1,952 2013/01/04, 10:37 PM
آخرین ارسال: sargol
  خوردن بیش از۶۰۰گرم گوشت درهفته خطرناک‌ است nahid 3 4,219 2013/01/04, 03:48 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست