امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خوردن بیش از۶۰۰گرم گوشت درهفته خطرناک‌ است
#1
خوردن گوشت تا ۶۰۰ گرم در هفته مفید، و بیش از این مقدار خطرناک‌ است

گوشت یکی از مواد غذایی‌ است که در جهان با نام‌ها و در اشکال گوناگون به عنوان صبحانه، ناهار و شام خورده می‌شود. مصرف بیش از حد این ماده‌ی غذایی نه تنها سرطان‌زا، بلکه برای محیط زیست هم زیان‌آور است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، بدن انسان، به گوشت نیاز دارد. آهن و انواع ویتامین‌های‌”B” که در گوشت وجود دارد، برای خون‌سازی، تکامل اعضا و آرامش اعصاب بسیار مفید است.

کارشناسان غذایی خوردن گوشت را به میزان ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته توصیه می‌کنند. بیش از این مقدار، سبب عوارض منفی گوناگون می‌شود که خطرناک‌ترین آن‌ها، سرطان روده‌ی بزرگ و کوچک است.

علاقه فزاینده به خوردن گوشت

مصرف گوشت در ۵۰ سال ‌گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است. بر اساس یک گزارش‌بین‌المللی، انسان‌ها در سراسر جهان سالانه ۲۸۳ میلیون تن گوشت مصرف می‌کنند. این میزان در مقایسه با ۵۰ سال پیش ۴ برابر شده است.

بر اساس آمار این گزارش، مردان بیش از زنان علاقه به خوردن گوشت دارند. در آلمان، مردان به‌طور متوسط در هفته ۲,۱ کیلوگرم و زنان نیمی از این مقدار گوشت مصرف می‌کنند.

زیان‌های گوشت و محیط زیست

پرورش حیوانات که گوشت آن‌ها به مصرف تغذیه‌ی انسان می‌رسد، خالی از ایراد نیست و موانع بسیاری در راه حفظ محیط زیست ایجاد می‌کند. بیش از هر‌چیز، تامین خوراک حیوانی برای این جانوران، با دشواری‌های زیادی همراه است.

از آن‌جا که زمین قابل کشت در سراسر جهان محدود است، شرکت‌هایی که در بخش تولید خوراک حیوانی سرمایه‌گزاری می‌کنند، برای کشت این نوع گیاهان با کمبود زمین روبرو می‌شوند. بیش از ۳۰ در صد زمین‌های زیرکشت جهان برای تولید مواد خوراکی حیوانی بکار گرفته می‌شود.

هواداران محیط زیست معتقدند که زمین قابل کشت در جهان اصولا باید برای بهره‌برداری در جهت محصولات غذایی مورد نیاز انسان استفاده شود و نه تولید خوراک حیوانی.

آب، مایع حیاتی

در روند تولید گوشت، مصرف آب به عنوان عاملی تعیین‌کننده نیز بحث‌برانگیز است. برای تولید یک کیلو گوشت، تا ۴۰ هزار لیتر آب مصرف می‌شود.

هواداران محیط زیست معتقدند با توجه به این که در حال حاضر بیش از ۷۸۳ میلیون انسان از نعمت داشتن آب پاکیزه محرومند، اختصاص ۴۰ هزار لیتر آب برای تولید یک کیلو گوشت، عادلانه نیست.

تولید گوشت در دگرگونی‌های جوی نیز بی‌تاثیر نیست. بر اساس آمار سازمان ملل، نگهداری و پرورش حیوانات در مکان‌های سرپوشیده ۱۸ درصد تولید گازهای گلخانه‌ای جهان را که بر گرمایش زمین می‌افزاید، سبب می‌شود.

پیشنهاد روز “فقط غذای گیاهی”

از این‌رو هواداران محیط زیست در آلمان، و با توجه به پیامدهای منفی تولید و مصرف گوشت برای انسان و محیط زیست، توصیه می‌کنند که یک روز در هفته در مدارس، دانشگاه‌ها و ناهارخوری‌های ادارات دولتی‌، روز “فقط غذاهای گیاهی” اعلام شود و در آن روز تنها غذاهای طبیعی بدون گوشت در اختیار دانش‌آموزان، دانشجویان و کارمندان قرار گیرد تا “آن‌ها هم بتوانند تجربه کنند که نخوردن گوشت هم لذت دارد”.

توماس فوگلزنگ، مدیر “اتحادیه‌ی صنعت گوشت آلمان”، با پیاده کردن این طرح به دلیل آن که یک “شیوه‌ی تربیتی اجباری” است، مخالفت می‌کند.

http://www.pezeshk.us/?p=29003
دی ۱۱, ۱۳۹۱
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : paeazan , chipchip , شفا یافته , نازلی , ehsan 10054 , ابراهیم
#2
البته برای بیماران ام اس خوردن گوشت مفید هست. فقط نوع گوشت مهمه. گوشت گاو و گوساله و ماهی مضر و گوشت گوسفند، شتر و بوقلمون مفید هست.
بهتره که وعده غذایی ناهار حتما با گوشتهای مجاز همراه باشه. نیازی نیست حجم مصرف بالا باشه.بعد از بهبودی وقت برای گیاهخواری هست...
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , paeazan , ابراهیم
#3
باید سعی کنم گوشت کمتر بخرم و باید گوشت بو قلمون بخرم Smile
...
 تشکر شده توسط : paeazan , ابراهیم , nazaninamiri70
#4


آیا زندگی بدون مصرف گوشت امکان‌پذیر است؟

دویچه وله فارسی / دانش و محیط زیست 18.12.2012

عبارت مشهوری در توصیف میزان ضرورت وجود گوشت در رژیم غذایی روزانه می‌گوید: گوشت غذای حیات‌بخش است. اما آیا این حقیقت دارد؟ یا اینکه انسان بدون اینکه ضرری متوجه او شود، می‌تواند برنامه‌غذایی بدون گوشت داشته باشد؟

هر چند که خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند جنون ‌گاوی از راه مصرف گوشت، منجر به افزایش شمار کسانی که به گیاه‌خواری روی می‌آورند شده است، اما همچنان بیشتر افراد تمایل زیادی به مصرف گوشت دارند.

به گزارش وبسایت اشپیگل آنلاین، تنها در آلمان مصرف سرانه گوشت هر نفر حدود ۶۰ کیلوگرم در سال است و تازه در آمریکا ۳۰ کیلوگرم هم بیشتر است. با نگاهی به این آمار و ارقام این پرسش پیش می‌آید که آیا اینگونه تمایل به مصرف گوشت از روی عادت است یا نتیجه تبلیغات هوشمندانه گسترده است که ما را به سمت گوشت‌خواری سوق می‌دهد؟

انسان اصالتا گوشت‌خوار بوده است

با توجه به پژوهش‌های متعدد علمی، در اینکه انسان اصالتا گوشت‌خوار بوده تقریبا شکی وجود ندارد. دانشمندان با کمک اشعه لیزر دندان‌های فسیل قدیمی‌ترین انسان‌تباران با نام «جنوبی‌کپی» (Australopithecus) را مورد بررسی قرار داده‌اند. آنها متوجه شده‌اند که برنامه‌ی غذایی نیاکان ما حاوی انواع برگ، میوه، تخم و ریشه گیاهان و همینطور گوشت بوده است.

سیستم گوارشی انسان به راحتی می‌تواند کربوهیدرات‌های ساده که میوه‌ها به بدن می‌رسانند را هضم کند. اما در عین حال سیستم گوارشی بدن انسان برای هضم گوشت نیز مناسب است. علاوه براین گوشت به عنوان منبع مهم تامین پروتئین، احتمالا باعث رشد مغز انسان در اندازه‌ی امروزی آن شده است.

توبیاس لشلر (Tobias Lechler) از دانشگاه هانوفر می‌گوید: «استفاده از منابع غذایی حیوانی توسط انسان به احتمال زیاد سرآغاز شکل‌گیری توانایی فکری او بوده است.»
لشلر در حال نوشتن تز دکترای خود درباره "تأثیر تغذیه بر سیر تکاملی انسان" است. به اعتقاد او انسان احتمالا بدون پروتئین‌های حیوانی قادر نبود به انسان امروزی با توانایی‌های فکری منحصربه‌فردش تکامل یابد.

گوشت تنها منبع تأمین‌کننده پروتئین بدن نیست

اما این نکته به این معنا نیست که انسان بویژه در جامعه امروزی که انواع مواد خوراکی در اختیارش قرار دارد، نتواند بدون گوشت زندگی کند. درست است که سیستم گوارشی انسان قابلیت هضم گوشت را دارد، اما مواد غذایی مانند تخم‌مرغ، محصولات لبنی و مواد گیاهی نیز می‌توانند پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

همینطور تأکید مصرانه صنایع مواد غذایی بر اهمیت گوشت به عنوان مناسب‌ترین منبع تأمین‌کننده آهن و ویتامین B مدت‌ها است که صحت علمی خود را از دست داده است. به طور مثال ۱۰۰ گرم گوشت خوک حاوی یک میکروگرم ویتامین B12 است. در صورتی که یک عدد تخم‌مرغ آب‌پز دارای ۴/ ۱ میکروگرم ویتامین B12 است.

ضرر گوشت‌های فرآوری شده

در واقع می‌توان گفت که وجود گوشت در برنا‌مه غذایی ضروری نیست، اما مصرف آن نیز الزاما مشکل‌زا نیست. با این حال پزشکان و متخصصان تغذیه همواره درباره پی‌آمدهای مصرف زیاد گوشت هشدار می‌دهند، زیرا تراکم بیش از حد چربی حیوانی در بدن می‌تواند منجر به بیماری دیابت و ناراحتی‌های قلبی و عروقی شود. اما این هشدار متخصصان بیشتر متوجه گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس، کالباس و گوشت ‌نمک‌سود و دودی است.

یک تیم پژوهشی از بخش "بهداشت عمومی" دانشگاه هاروارد شمار زیادی از پژوهش‌های جدید درباره ارتباط با مصرف گوشت و ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی را مورد بررسی قرار داده‌است.

آنها به این نتیجه رسیده‌اند که تنها مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت را ۱۹ درصد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را تا ۴۲ درصد افزایش می‌دهد. اما در مقابل کسانی که روزانه تقریبا همین مقدار گوشت (فرآوری نشده) را مصرف می‌کنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری‌ها نیستند.

http://www.dw.de/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%...a-16457205
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  داروهایی خطرناک در فصل تابستان nahid 0 1,653 2018/07/16, 05:51 PM
آخرین ارسال: nahid
  کدام کبودی بدن خطرناک است؟ نازلی 1 5,142 2014/04/25, 10:00 AM
آخرین ارسال: سالومه
  با خوردن ژلوفن چه بلايي سر خود مي آوريد؟ paeazan 10 15,692 2013/11/08, 12:12 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  7 کاری که بعد از خوردن غذا نباید انجام داد nazaninn 1 3,720 2013/11/05, 05:34 PM
آخرین ارسال: spring
  عوارض خطرناک اعتياد به داروهاي مسكن Sina 23 25,037 2013/08/14, 01:55 PM
آخرین ارسال: nahid
  خوردن این غذاها واقعا دل و جرات می‌خواهد! نازلی 1 2,906 2013/05/23, 06:52 PM
آخرین ارسال: پویش
  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین شيدا رها 0 2,279 2013/04/21, 12:15 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  از خوردن سوسیس و کالباس پرهیز کنید !! tanha 10 22,224 2013/03/03, 07:30 AM
آخرین ارسال: booshveg
  9 علامت خطرناک درزنان واحتمال ابتلابه بیماریهای قلبی sargol 0 2,076 2013/01/04, 10:37 PM
آخرین ارسال: sargol
Star مصرف خودسرانه هورمون رشد بسیار خطرناک است naazanin 0 2,407 2012/11/19, 02:20 PM
آخرین ارسال: naazanin



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان