2012/12/08, 12:18 PM
” درد دل کردن ” به بهبود افسردگی کمک می کند
افراد افسرده خیلی سریع وارد دور باطل میشوند. آنها به دلیل ترس از طرد شدن همواره به طور عمیقتری گرفتار این بیماری روحی میشوند. یکی از راهکارهای مقابله با افسردگی درد دل کردن است، اما نه با هر کس.
به نقل از دویچه وله، در حال حاضر بسیاری از مردم در سراسر جهان با بیماری افسردگی دست و پنجه نرم میکنند. اما این بیماران معمولا خود تصور میکنند که آنها تنها کسانی هستند که از چنین وضعیت تیرهی روحی رنج میبرند و احساس میکنند که دیگر ارزش این را ندارند که به آنها محبت و توجه شود. آنها در عین حال نگران آن هستند که به خاطر بیماریشان مورد سرزنش قرار بگیرند.
پژوهشی بینالمللی به تازگی نشان داده است که از هر پنج نفر مبتلا به افسردگی، چهار نفر احساس میکنند که بخاطر بیماریشان مورد تحقیر قرار میگیرند. حس عدم پذیرفته شدن در جامعه تردید بیماران را نسبت به خودشان تقویت میکند و آنها وارد دور باطل میشوند.
مبتلایان به افسردگی برای مقابله با این بیماری باید چه کار کنند؟ خانواده، دوستان و همکاران چگونه باید با بیماران برخورد کنند؟
“کریستینه رومل کلوگه” (Christine Rummel-Kluge)، روانپزشک و مدیر انجمن آلمانی حمایت از بیماران مبتلا به افسردگی میگوید: «در مجموع افراد افسرده وقتی که بتوانند در مورد بیماری خود صحبت کنند، به طور واضحی احساس سبکی میکنند.»
اما او تأکید میکند که این راهکار در هر شرایطی توصیه نمیشود.
لزوم حمایت اعضای خانواده
افرادی که دچار افسردگی میشوند، معمولا نمیتوانند بیماری خود را از خانواده و دوستان نزدیک پنهان کنند. غمگینی، بیحوصلگی و احساس کرختی از علائم بارز افسردگی هستند. بیماران معمولا از عدم تمرکز، بیاشتهائی و کمخوابی نیز رنج میبرند.
کریستینه رومل میگوید: «روشنگری از سوی اطرافیان برای مقابله و پیشگیری از رفتار منفعلانه، مهم و تعیینکننده است.»
بدترین اتفاقی که میتواند برای این بیماران رخ دهد، عدم به رسمیت شناختن بیماریشان از سوی اطرافیان است. گفتن جملههایی مانند “بر خودت مسلط باش! همه گاهی حالشان بد است” باعث میشود که بیماران احساس کنند که مورد تحقیر قرار میگیرند و جدی گرفته نمیشوند.
کریستینه رومل میگوید: «گاهی اوقات لازم است به اطرافیان گوشزد کرد که افسردگی یک بیماری است که بایستی مورد معالجه قرار بگیرد.»
مطرح کردن افسردگی در محل کار
اما این روانپزشک آلمانی توصیه میکند که در محیط کار بایستی در مطرح کردن افسردگی کمی محتاطتر بود. زیرا در مواردی که فرد تنها به طور قراردادی کار میکند یا هنگامی که فضای کاری تنشآمیز است، احتمال دارد که بیمار به راحتی کار خود را از دست بدهد. اما اگر فرد رابطهی خوب و دوستانهای با رئیس و همکاران خود دارد، اعلام کردن بیماریاش میتواند بار بزرگی را از روی دوش او بردارد.
هنگامی که بیمار تصمیم به اعلام بیماری خود میگیرد، اطرافیان بایستی آرام بمانند و از برخورد باز او قدردانی کنند. کریستینه رومل میگوید: «باید به این نکته آگاه بود که کسانی که این بیماری را خود تجربه نکردهاند، هیچگاه نمیتوانند وضعیت بیمار را کاملا درک کنند.»
به همین دلیل نصیحت کردن فایدهی چندانی ندارد. بهترین حالت این است که بیمار احساس کند که اطرافیان حداقل تلاش میکنند شرایط او را درک کند و او را جدی میگیرند.
منبع پزشکان بدون مرز
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...