امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
درد بی دارویی."دارو از نان شب هم واجب تر است"
#1
زمان انتشار:۱۳۹۱/۸/۲۵

درد بی دارویی


.jpg   prescription-drug.jpg (اندازه: 39.6 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
سلامت - بحران دارویی در راه است؛ چه وزارت بهداشت این موضوع را بپذیرد و چه بگوید که ایران در تولید دارو خودکفا ضده است.
امید کریمی: "دارو از نان شب هم واجب تر است" این جمله کلیدی وزیر بهداشت در دو سه هفته گذشته است برای گرفتن حق ارزی وزارت تحت مدیریت اش از دولت و تامین داروی مورد نیاز در کشور.
اما بحران دارویی از میانه های تابستان امسال شروع شد؛ بحران ارز که دامن همه بخش ها را گرفت، دارو هم بی نصیب نماند؛ ورود داروهای خارجی که اتفاقا در داروخانه ها کم هم نیستند، با مشکلات متعددی مواجه شد. تاحدی که بسیاری از این داروهایی که با مجوز وزارت بهداشت وارد می شدند، "کیفی" به ایران رسیدند. این درحالی است که وزارت بهداشت بارها اعلام کرده است 95 درصد داروی مورد نیاز مردم، در داخل تولید می شود. برای نمونه اینجا را بخوانید.
ابتدا لوازم پزشکی و بهداشتی گران شدند. هرچند کسی صدایش درنیامد، اما دو برابر شدن لوازم پزشکی و بهداشتی کاملا برای مردم محسوس بود.
پس از این، بحران اول دارویی در تامین داروی بیماران خاص دیده شد؛ مانند همیشه ابتدا صدای تالاسمی ها درآمد، بعد هم مبتلایان به ام.اس. تالاسمی ها از چند سال پیش داروی پیشرفته ای به نام ایکس.جید مصرف می کردند که بسیار برای آنها مفید بود و کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشیده بود، اما دیگر وارد نشد (اینجا). بیماران ام.اس هم با وجود تولید دو سه مدل داروی مصرفی در ایران، اما چندان به آنها رغبت نشان ندادند، چه اینکه می گویند بیش از داروهای خارجی، عوارض دارد و البته کاملا محسوس. (اینجا) به همین دلیل با کمبود داروی خارجی مواجه شدند.
به هرحال ابتدا دارو های خاص نایاب شد. این لیست و این لیست را ببینید. هرچند که کاربران خبرآنلاین تعداد بیشتری بر این نام ها افزودند که در نظرات زیر همین دو خبر می توانید ببینید.
اما اگر بحران دارویی ابتدا برای واردات داروی بیماران خاص بوجود آمد، در مرحله بعد به شرکت های داروسازی رسید؛ آنها باید مواد اولیه وارد می کردند. اما دلیل تحریم ها نمی توانند این مواد را وارد کنند. هرچند کشورهای تحریم کننده بارها اعلام کرده اند ایران برای دارو تحریم نیست، اما عملا بستن راه های انتقال پول، راه خرید دارو و مواد اولیه دارویی را مسدود کرده است. از سوی دیگر بانک مرکزی به وارد کننده های دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ارز مرجع نمی دهد و آنها حتی برای خرید نقدی دارو هم ارز ندارند. نکته اینکه وزارت بهداشت درحالی نیمه اول سال در وارد کردن نیازهای دارویی و بهداشتی کشور به مشکل ارزی خورد که واردات خودرو در همین مدت افزایش داشت، آن هم با ارز 1226 تومانی. (اینجا،اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا)
وسط همه این بحران ها، ناگهان انبار یک شرکت داروسازی بزرگ هم آتش گرفت (اینجا)
اما در نیمه دوم سال، وزارت بهداشت سیاست سکوت را تغییر داد و از کمبود دارو حرف زد. برای نمونه این خبر، این خبر و این خبر را بخوانید که مربوط به اعتراف معاونت های مختلف وزارت بهداشت در کمبود ارز و نبود مثلا شیر خشک و واکسن آنفلوآنزا است. جالب اینکه در موردی وزارت بهداشت می گوید به جای تامین واکسن، تلاش می کند جلوی ورود بیماری آنفلوانزا را بگیرد. (اینجا)
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت هم به مناسبت های مختلف تلاش کرد بحران دارویی را به دولت یادآوری کند. (اینجا) خانم وزیر با اشاره به نیاز 2.5 میلیارد دلار ارز برای دارو و 650 میلیون دلار ارز برای تجهیزات پزشکی گفت:‌برخی از مدیران بانک مرکزی به طور جدی پای کار هستند و امیدواریم در نیمه دوم سال 91، تخصیص ارز‌ها که در شش ماه نخست سال جاری صورت نپذیرفت، محقق شود.
هر چند که دستجردی گفت بانک مرکزی در تلاش است ارز مورد نیاز بخش دارویی را تامین کند، اما حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که این روزها به یاری وزارت بهداشت آمده تا حق این وزارت خانه را بگیرد، گفت که به جای دارو چه چیزهایی وارد شده است؛ اسباب بازی، چوب بستنی، خودروهای لوکس، لوازم آرایشی و غیر ضرور هایی این چنینی (اینجا). او همچنین بحران کسر بودجه دانشگاه های علوم پزشکی را مطرح کرد که شاید برای آبان ماه هم حقوق نداشته باشند (اینجا)
همچنین نماینده یونیسف در ایران هم گفت که تاثیرات تحریم ها بر بازار دارویی ایران را دیده است و برای همین به دبیر کل سازمان ملل نامه نوشته است (اینجا).
از سوی دیگر غیر از مسوولان وزارت بهداشت، نماینده های مجلس و دیگر مسوولان هم دراین باره موضع گرفتند؛ کمیسیون بهداشت مجلس وعده داد کمبود و گرانی داروها را پیگیری ‌کند (اینجا) رئیس انجمن داروسازان با انتقاد از ممنوعیت واردات دارو، گفت که ممنوعیت ورود دارو، بازار ناصر خسرو را داغ می کند (اینجا) هرچند وسط همه این حق گرفتن ها، معاون اول رییس جمهور با انتقاد تلویحی از واردات دارو گفت که هر سال دو میلیارد دلار برای دارو ارز از کشور خارج می شود. (اینجا)
اما وزیر بهداشت به تلویزیون رفت تا جریان رسانه ای برای گرفتن حق دارو از ارز مرجع را تکمیل کرده باشد. او به ورود خودروهای لوکس با ارز مرجع واکنش نشان داد و گفت پیگیری می کند چرادر حالی که وزارت بهداشت در نیمه نخست سال با بحران ارزی برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات پزشکی و لوازم بهداشتی مواجه بوده است، اما مازراتی و پورشه با ارز 1226 تومان وارد شده. (این فیلمرا ببینید)
از سوی دیگر عضو کمیسیون بهداشت مجلس هشدار داد ایران تنها برای دو ماه دیگر ذخیره دارویی دارد (اینجا)
همچنین دانشگاه های علوم پزشکی هم به معاون رییس جمهور نوشتند چون بودجه ندارند، نمی توانند به مردم خدمات مناسب ارائه دهند؛ آنها ناتوانی در تامین دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی را دلیل این معضل بیان کردند. (اینجا)
اما ضربه هولناک و هشدار نگران کننده پایانی را خبر مرگ یک بیمار هموفیلی زد؛ درحالی که رییس جمهور در مراسمی در حال تعریف و تمجید از وزیر بهداشت بود و با این تعبیر که "خانم وزیر کار وزارت بهداشت را نور علی نور کرده است" فعالیت های او در وزارت بهداشت را تایید می کرد، خبر رسید منوچهر، نوجوان 15 ساله دزفولی که مبتلا به بیماری هموفیلی بود، به دلیل نرسیدن دارو، جان سپرد. (این گزارش تاسف برانگیز را اینجا بخوانید) این درحالی بود که کمتر از دوماه پیش اعلام شد با تولید فاکتور 8 در ایران، بخش مهمی از درمان بیماران هموفیلی در داخل کشور انجام می شود و مشکلی از این بابت نیست (اینجا)

واقعا کچل شدم تا این خبر رو تنظیم کردم.انقدر که لینک داشت

امیدوارم لینک ها رو اشتباه نذاشته باشم
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : mehdernet2 , سیاوووش , نازی ی
  


پیام های داخل این موضوع
درد بی دارویی."دارو از نان شب هم واجب تر است" - توسط paeazan - 2012/11/26, 01:31 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بیماران خاص نگران دارو نباشند nahid 0 2,085 2018/07/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: nahid
  رئیس سازمان غذا و دارو: واردات ربيف مغایر با اصل اقتصاد مقاومتی است. Mehdish 16 10,421 2016/05/23, 10:11 AM
آخرین ارسال: nahid
  وضعیت داروهای "ام اس" در بازار دارویی کشور hamdam 2 4,679 2016/05/10, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  اطلاعیه سازمان غذا و دارو در مورد سهمیه بندی داروها nahid 17 12,433 2015/08/05, 11:29 AM
آخرین ارسال: abed6311
  هاشمی:افزایش هزینه دارویی بیماران صعب­ العلاج و خاص به مصلحت نیست hessam 9 7,543 2014/06/13, 10:13 PM
آخرین ارسال: سمیرا67
  ماجرای دارو لاغری که باعث مرگ شد! paeazan 9 68,780 2014/04/24, 08:29 AM
آخرین ارسال: سالومه
Rainbow ۵ میلیارد دلار کالای اساسی و دارو با ارز ۱۲۲۶ تومان وارد می شود Saina 3 3,416 2013/10/17, 09:13 PM
آخرین ارسال: mahdiye1989
  چگونگی تخصیص یارانه دارو به بیماران صعب العلاج sargol 47 24,300 2013/10/17, 08:40 PM
آخرین ارسال: rezami
  گفتگو با دکتر صحرائیان درباره وضعیت دارو sooorooosh 10 8,338 2013/10/06, 01:30 PM
آخرین ارسال: Hasty
  تأمین اجتماعی: کمک هزینه دارویی برای بیمه‌شدگان سرطانی و MS paeazan 15 13,884 2013/08/14, 09:44 PM
آخرین ارسال: طاهره کسمایی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست