امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هیچ کشوری در منطقه توان رقابت با صنعت دارویی ایران را ندارد
#26
موفقيت ايران در توليد آزمايشگاهي داروي حل کننده لخته هاي خون سکته به عنوان سومين کشور جهان

خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/06/28
نويسنده: عرفاني erfani@khorasannews.com



.jpg   914982.jpg (اندازه: 26.51 KB / تعداد دفعات دریافت: 0)
پژوهشگران کشورمان پس از ۶ سال تلاش مستمر به دانش فني توليد داروي حل کننده لخته هاي خون در بيماران دچار سکته هاي قلبي و مغزي دست پيدا کردندو موفق شدند اين دارو را در مرحله آزمايشگاهي توليد کنند.اين دارو که بلافاصله پس از وقوع سکته قلبي و مغزي بايد استفاده شود، در واقع قسمتي از يک آنزيم است که به طور طبيعي در بدن وجود دارد که وقتي فعال مي‌شود، لخته خون را تخريب مي‌کند و از بين مي‌برد.دانش فني توليد اين دارو با نام «reteplase» در اختيار کشورهاي معدودي است . رئيس دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان در گفت و گو با خراسان با بيان اين مطلب اظهار داشت: اين دارو هم اکنون در مرحله آزمايشگاهي ساخته شده است.اين دارو در حد ميلي گرم ساخته شده است و اکنون براي انجام مراحل بالاتر بايد در حد گرم ساخته شود. دکترابوالفضل مصطفوي گفت:از آنجايي که انجام آزمايش هاي باليني اين دارو هزينه هايي دارد،براي تامين اين هزينه با وزارت بهداشت مذاکراتي داشتيم و قرار شد مبلغي از سوي اين وزارت خانه در اختيار ما قرار گيردو به محض تامين اين هزينه از سوي وزارت بهداشت، آماده هستيم که آزمايش هاي باليني را شروع کنيم.وي تصريح کرد:هم اکنون درجه خلوص اين دارو را نيز بالا برده ايم و در حال حاضر اين دارو در همان حدي است که در بازار دنيا عرضه مي‌شود.مصطفوي با تاکيد بر اين که ايران در مرحله آزمايشگاهي موفق به دستيابي به دانش فني ساخت اين دارو شده است، اظهار کرد: در دنيا تنها 2 کشوراز جمله آمريکا توانسته اند اين دارو را توليد کنند و ايران با توليد اين دارو سومين کشوري است که به اين فناوري دست يافته است. مصطفوي در گفت و گو با فارس نيزتاکيد کرد: اين دارو يک فرآورده شيميايي نيست بلکه آنزيمي است که به طور طبيعي در بدن هر فرد وجود دارد.مصطفوي تصريح کرد: مشکل اصلي ايجاد لخته در هنگام بيماري هاي حاد مانند سکته مغزي و قلبي بروز مي‌کند که گرچه باز هم بدن آغاز به ترميم خود مي کند، اما به دليل آن که خون رساني به اعضاي حياتي مانند مغز و قلب قطع مي شود بيمار دچار مشکل، آسيب يا مرگ مي شود.در اين هنگام بدن به دوز بيشتري از اين آنزيم نياز دارد تا سريع تر گرفتگي عروق برطرف و بار ديگر خون رساني به اعضاي حياتي از سر گرفته شود.رئيس دانشکده داروسازي اصفهان گفت: هر دوز اين داروشامل 2 آمپول است که اکنون هزينه اي معادل 2 هزار و 700 دلار در بر دارد و بيشتر کشورهاي دنيا از جمله ايران به اين دارو دسترسي ندارند .با توليد اين دارو در داخل کشور قيمت براي مصرف کنندگان به يک سوم کاهش مي‌يابد .

دکتر ميرمحمد صادقي، مدير پروژه نيز چندي پيش در اين باره در گفت وگو با خراسان تصريح کرد: اين دارو که براي نجات افرادي است که دچار سکته مغزي و قلبي شده اند، در واقع از بروز آسيب هاي شديد در عضو دچار سکته جلوگيري مي‌کند و عملکرد آن طوري است که با برقراري سريع و دوباره خون رساني، جلوي از بين رفتن سلول هاي مغز و قلب به دليل انسداد عروق خوني را مي‌گيرد.

نحوه اثرگذاري دارو

اين فوق دکتراي بيوتکنولوژي و بيوشيمي ادامه داد: يک لخته خون از ۲ جزء تشکيل مي‌شود. يک جزء آن سلول ها و جزء ديگر پروتئين هايي است که به صورت پليمر به يکديگر متصل مي‌شوند و اطراف سلول را مي‌گيرند. حال اين دارو، پروتئين هايي را که به صورت پليمر به يکديگر متصل شده اند از هم باز مي‌کند در نتيجه سلول از هم پاشيده و بدين ترتيب لخته خوني تجزيه و نابود مي‌شود. عضو هيئت علمي دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان افزود: داروي حل کننده لخته هاي خوني که همان داروي فعال کننده پلاسمينوژن بافتي است در واقع يک نوع پروتئين غيرفعال است که بايد فعال شود. اين داروي توليدي قادر است مواد تشکيل شده در اطراف لخته را تخريب کند و در هم بشکند. وقتي اين مواد شکسته و خرد شد به تکه هاي ريز و کوچکي تبديل و جذب سيستم بدن مي‌شود.

اين محقق در تشريح فرآيند ساخت داروي حل کننده لخته هاي خوني بيان داشت: چون اين دارو قسمتي از يک آنزيم است که به طور طبيعي در بدن انسان وجود دارد بنابراين از روي DNAهاي موجود در بدن الگوبرداري کرديم تا بتوانيم ژن اين آنزيم را تکثير کنيم و ژن را در سيستمي ببريم که بتوانيم پروتئين آن را توليد کنيم و پس از مدت ها توانستيم اطلاعات ژن مسئول ساخت پروتئين توسط سلول را به دست آوريم.سپس اين ژن را در حاملي قرار داديم که آن را به درون باکتري ببرد و بتوانيم از باکتري براي شناسايي DNA استفاده کنيم و از روي آن پروتئين مورد نظر را بسازيم. سپس با انجام مجموعه اي از تحقيقات بسيار دشوار موفق شديم پروتئين توليد شده را فعال کنيم.وي افزود: اين دارو ۴ نوع مختلف دارد و هر کدام از آن ها براي قسمت خاصي از آنزيم استفاده مي‌شود، اگرچه اين ۴ دارو تفاوت هاي جزئي با يکديگر دارند اما همه آن ها يک کار انجام مي‌دهند.به گفته اين دکتراي فارماکولوژي، مزيت اين دارو نسبت به نمونه هاي مشابه، سرعت اثربخشي بيشتر در نابودي لخته خون و استفاده راحت تر است. چون اين دارو به صورت تزريقي است بنابراين مي‌توان آن را داخل سرم ريخت تا پس از نيم ساعت وارد بدن شود.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : ساقی
  


پیام های داخل این موضوع
RE: هیچ کشوری در منطقه توان رقابت با صنعت دارویی ایران را ندارد - توسط paeazan - 2012/09/18, 10:49 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  چشم انداز درمان با سلول بنیادی در ایران.... sooorooosh 9 8,388 2016/05/21, 02:45 PM
آخرین ارسال: niloofary
  وضعیت داروهای "ام اس" در بازار دارویی کشور hamdam 2 4,679 2016/05/10, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ادعاي زنبور درماني صحت ندارد yummy 6 5,781 2015/09/23, 11:27 AM
آخرین ارسال: niloofary
  با انجام مدیتیشن می توان آثار بیماری ام اس را کاهش داد hamdam 7 8,385 2015/02/25, 12:01 PM
آخرین ارسال: غم فروش
  گام های "ام اس" بر بام ایران گروه کوهنوردی ام اس سنتر 29 23,474 2014/08/05, 09:43 PM
آخرین ارسال: omid_nejad
  هاشمی:افزایش هزینه دارویی بیماران صعب­ العلاج و خاص به مصلحت نیست hessam 9 7,541 2014/06/13, 10:13 PM
آخرین ارسال: سمیرا67
  رئیس انجمن MS ایران: MS در طبقه تحصیل‌کرده و مرفه‌تر بیشتر است hamid_147 5 6,168 2014/05/14, 03:41 PM
آخرین ارسال: baran
  ایران پرچمدار حمایت از بیماران ام اس asall 16 13,768 2014/05/12, 12:51 AM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  افتتاح نخستین مرکز نقشه‌برداری مغز خاورمیانه در ایران hamid_147 0 2,597 2014/04/28, 04:18 PM
آخرین ارسال: hamid_147
  حال «سلامت» در ایران خوب نيست! nahid 3 3,903 2014/04/22, 03:50 PM
آخرین ارسال: maryy



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
14 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست