امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علائم بیماری MS
#21
[quote='moon light' pid='320987' dateline='1371828477']
من نتونستم اون مطلب که راجع به پای بیقرار هست رو ببینم.میگه مطلب یافت نمیشود.چه دارویی واسه پای بیقرار استفاده میشه؟چندسال پیش داروشو استفاده میکردم باتجویز پزشک اما الان هرچی فکر میکنم اسمش چی بود یادم نمیاد.دوستان میدونن؟
[/quot

منظورتون این تاپیکه؟

نشانگان پاهای بی‌قرار چیست؟ http://mscenter.ir/Thread-%D9%86%D8%B4%D...8%A7%D8%B1
 تشکر شده توسط : pariya1361
#22
بچه ها تا حالا دچار کمبود گلبول سفید شدین که دکترتون سوزنتونو قطع کنه ؟
من یه هفته که سوزنم قطع شده
از ديروز بياموز، براي امروز زندگي كن و به فردا اميد داشته باش
 تشکر شده توسط : pariya1361
#23
wink2[size=large][size=medium]«ام ‌اس» ترس ندارد
به محض این‌كه دستش كمی گزگز می‌كند یا چشم‌هایش سیاهی می‌رود، می‌ترسد و می‌گوید: «حتماً ام‌اس گرفته‌ام». ضعف و بی‌حسی اندام‌ها نیز برای او برابر است با بیماری ام‌اس و این بیماری هم یعنی پایان زندگی فعال و پویا.
با این‌كه بسیاری از مردم این چنین فكر می‌كنند، اما پزشكان می‌گویند گاهی ام‌اس مشكل خاصی برای بیمار ایجاد نمی‌كند بنابراین بسیاری از مبتلایان می‌توانند به زندگی عادی‌شان ادامه دهند؛ به این معنی كه حتی شاید یكی از همكاران یا دوستان‌ نزدیكتان هم ام‌اس داشته باشد و شما هیچ وقت متوجه مشكلش نشوید.

نظر دكتر مهدی وحید دستجردی، متخصص مغز و اعصاب درباره بیماری ام اس
 به نظر این دکتر متخصص، بسیاری از افرادی كه دچار این مشكل هستند، هیچ وقت با علامت خاصی روبه‌رو نمی‌شوند؛ به طوری كه حتی تا زمان فوت، این بیماری بروز نمی‌كند و چه‌بسا افرادی كه به دلایل دیگری مانند تصادف مورد بررسی پزشكی قرار می‌گیرند و در آن زمان بیماری ام‌اس آنها كه هیچ علامتی نداشته است، تشخیص داده می‌شود. درصدی از بیماران نیز فقط یك بار دچار علائم بیماری می‌شوند و این مسأله دیگر هیچ وقت تكرار نمی‌شود.

 ام‌اس مانع زندگی عادی نمی‌شود
متأسفانه اغلب افراد تصور می‌كنند ام‌اس به معنای ناتوانی كامل فرد است و تنها تصویری كه از مبتلایان به ام‌اس در ذهن آنها نقش می‌بندد، فردی است كه روی صندلی چرخدار نشسته و توانایی حركت ندارد. در حالی كه بسیاری از بیماران می‌توانند زندگی عادی خود را بدون هیچ مشكلی ادامه ‌‌دهند.
این پزشك متخصص در این زمینه توضیح می‌دهد: مردم معمولاً از بیماری افرادی كه علائم خاصی ندارند، آگاه نیستند و شاید حتی ندانند یكی از همكاران یا دوستانشان به این بیماری مبتلاست، اما درصد كمی از بیماران كه شرایط بدی دارند، همیشه مورد توجه قرار می‌گیرند و به همین دلیل مردم بیماری ام‌اس را با توجه به آن نشانه‌ها می‌شناسند.
به گفته وی، مبتلایان به ام‌اس تا جایی كه خیلی خسته نشوند، می‌توانند هر فعالیتی را كه در توانشان هست، انجام دهند. این پزشك متخصص تأكید می‌كند: بیماران مبتلا به ام‌اس نیز می‌توانند مانند سایر افراد ازدواج كنند، باردار شوند و زایمان طبیعی داشته باشند، اما از نظر اخلاقی شخص موظف است بیماری‌اش را به همسرش اطلاع دهد.
به گفته وی برای پیشگیری از بیماری تنها كاری كه می‌توان انجام داد، اجتناب از مصرف دخانیات است؛ چون عواملی كه باعث بروز بیماری می‌شود مانند ژنتیك، جنسیت، ناحیه جغرافیایی و ویروس‌هایی كه در سال‌های قبل فرد به آنها مبتلا شده است، هیچ كدام قابل كنترل نیست. به گفته این پزشك متخصص، اختلالات خلقی مانند افسردگی نیز در این بیماران شایع است كه بسادگی درمان می‌شود. ( منبع : Jamejamonline.ir )

دکتر داور الطافی نیز می‌گوید، در صورت رعایت توصیه های پزشکی هیچگونه محدودیتی برای فعالیت روزمره از جمله تحصیل ، اشتغال ، ازدواج و ورزش بیماران ام اس وجود ندارد. وی با بیان اینکه بیماران ام اس می‌توانند فعالیت ورزشی داشته باشند به آن‌ها توصیه کرد که از خستگی زیاد و ورزش‌های سنگین پرهیز کنند. به گفته وی، بیماران باید خود را از خستگی زیاد و استرس مصون نگه دارند ضمن اینکه قرار گرفتن در هوای بسیار گرم و یا سرد، برای مبتلایان ام اس مناسب نیست.

دکتر الطافی با اشاره به اینکه بیماری ام اس مانعی برای ازدواج نیست گفت: بیماران مبتلا به ام اس می‌توانند مانند سایر افراد ازدواج کرده و بچه‌دار شوند چرا که بیماری ام اس ارثی نیست و فرزندان احتمال اندکی برای ابتلا به این بیماری دارند اما توصیه می‌شود که دو فرد مبتلا به ام اس با هم ازدواج نکنند.
وی ادامه داد: بیماران مبتلا به ام اس که قصد ازدواج دارند باید قبل از ازدواج موضوع بیماری خود را به شریک زندگی خود اعلام کنند تا در مواقع درمان بیماری با مشکل مواجه نشوند. وی افزود: بارداری موجب تشدید بیماری ام اس نمی‌شود و تنها مادران بارداری که مبتلا به این بیماری هستند باید داروهای خود را در دوران حاملگی مصرف نکنند تا عارضه‌ای برای جنین نداشته باشد.

این متخصص اعصاب و روان با اشاره به سطح اجتماعی و فرهنگی افراد مبتلا به ام اس افزود: تحقیق انجام شده از 300 نفر بیمار مبتلا به ام اس نشانگر این است که بیشتر بیماران از لحاظ تحصیلی در سطح بالایی قرار دارند و این امر بیانگر آن است که افراد تحصیل‌کرده زودتر برای تشخیص بیماری خود به پزشک مراجعه و به درمان اقدام کرده‌اند.

دکتر الطافی به روش‌های تغذیه در بیماران مبتلا به ام اس اشاره کرد و گفت: این بیماران مثل افراد معمولی می‌توانند رژیم غذایی عادی داشته باشند و مصرف لبنیات ، سبزیجات و میوه ، غذاهای دریایی و دارای امگا3 برای آنها توصیه می‌شود. وی با بیان این‌که برخی باورهای غلط در خصوص عدم مصرف برخی غذاها از جمله لبنیات به این بیماران توصیه می‌شود ، خواستار پرهیز بیماران از توجه به این توصیه‌ها شد.


همه ساله آخرین چهارشنبه ماه می، به عنوان روز جهانی ام‌اس در نظر گرفته می‌شود تا با استفاده از رسانه‌های مختلف مردم جهان بیشتر با این بیماری آشنا شده و دریابند نه‌تنها ام‌اس پایان زندگی نیست، بلكه مبتلایان به آن می‌توانند زندگی موفق و شادی را تجربه كنند.




بیماری ام اس به عنوان یک بیماری عصبی که مبتلایان را گریبانگیر مشکلاتی می‌کند، نیاز به حمایت دارند. با این حال هیچ مخاطراتی برای دیگر افراد جامعه ندارد و می‌توانند بدون دغدغه در کنار آنان به زندگی خود ادامه دهند.
happy0065.gif wink2
 تشکر شده توسط : سمیرا67 , nojan.mrs01 , آنا , pariya1361 , mehdi.j
#24
بعضی از علایم اولیه خاص بیماران ام اس
بعضی از علایم اولیه خاص بیماران ام اسبعضی از شایعترین علایم زودرس و اولیه بیماری ام اس، مشكلات بینایی همچون كوری قسمتی، دید دوگانه و اختلال در تنظیم دید می باشد، التهاب عصب بینایی نیز شایع می باشد. در التهاب عصب بینایی، درد، تاری دید و نابینایی رخ می دهد.درد در قسمتهای مختلف بدن، یكی از علایم اولیه بیماری ام اس می باشد. درد می تواند بصورت احساس سوزش باشد و یا اینكه به شكل یك درد ناگهانی همچون برق گرفتگی از پشت سر تا پایین ستون فقرات احساس شود.
این نوع درد ناگهانی را اصطلاحاً "علامت لرمیت" (Lhermittes sign) می نامند. نوع دیگری از درد كه بیماری ام اس شایع می باشد، درد عصب سه قلوی صورت می باشد كه بصورت ناگهانی قسمت صورت و فك را گرفتار می سازد.بیماران مبتلا به ام اس چنین اظهار می دارند كه یكی از برجسته ترین علایم اولیه ام اس خستگی می باشد كه بخصوص در آب و هوای گرم، بیشتر آزار دهنده است. انجام فعالیت در تمام طول روز و یا مسافرت كردن به جایی اغلب باعث تشدید این خستگی خواهد شد.یكی از بیماران دچار ام اس كه این بیماری در او در سن ۴۱ سالگی تشخیص داده شد، چنین اظهار می دارد: "وقتی به یك سفر می روم، چند هفته طول می كشد تا خستگی آن از بدنم خارج شود". با اینحال خستگی ای كه در بیماری ام اس دیده می شود ممكن است با انجام استراحت و خواب خوب، هیچ تغییری هم نكند. این خستگی می تواند در هر زمانی اتفاق بیفتد، حتی بعد از یك ساعت كه از یك خواب كافی و خوب شبانه بلند شده ایم. بیماران مبتلا به ام اس، این خستگی را بصورت احساس سنگینی و عدم توانایی در راه رفتن و انجام كارهای روزمره توصیف می كنند.ضعف، بی حسی و لرزش بدن، از علایم شایع دیگری هستند كه بعنوان علایم اولیه ام اس در نظر گرفته می شوند. گاهی اوقات این علایم و مشكلات بقدری شدید هستند كه شخص بیمار از استفاده از آن اندام مبتلا شده (مثلاً دست یا پا) اجتناب می كند. حداقل ۸۰ درصد مبتلایان به بیماری ام اس از عدم كنترل بر روی مثانه خود شاكی هستند كه این امر به علت ایجاد پلاك در اعصاب كنترل كننده مثانه پدید می آید. این عدم كنترل بر روی مثانه كه اصطلاحاً به آن "بی اختیاری ادراری" گفته می شود، می تواند باعث افزایش تكرر ادرار شده و فرد نیاز داشته باشد كه دائماً برای رفع ادرار به دستشویی برود. همچنین به علت نشت دائم ادرار، همیشه خیس هستند. در چنین مواردی احتمال عفونت در مثانه و دستگاه ادراری نیز افزایش می یابد. در موارد نادری، بعضی از بیماران به غیر از بی اختیاری ادراری، دچار بی اختیاری در رفع مدفوع نیز می شوند.
علایم اولیه بیماری ام اس
گرچه هر بیمار مبتلا به ام اس دچار علایم مختلفی می شود اما بیشتر بیماران یك یا چند علامت اولیه این بیماری را كه در زیر می آید، تجربه می كنند:
- اختلالات بینایی
- درد
- بی اختیاری ادراری
- ضعف
- بی حسی
- لرزش
- خستگی
- گرفتگی عضلات
- سرگیجه
- اختلال در تعادل بدن
- فلج
- مشكلات شناختی
- افسردگی
- تغییرات خلق.
سایر علایم و مشكلات اولیه
سرگیجه، اشكال در تعادل بدن و هماهنگی آن و اسپاسم یا گرفتگی عضله از سایر علایم اولیه بیماری ام اس م باشند كه بسیاری از این بیماران دچار آن می شوند و اغلب منجر به بروز مشكلات ثانویه ای مثل عدم توانایی در راه رفتن، اشكال در گرفتن اشیا و مشكل بودن انجام بعضی از كارهای روزمره مانند حمام كردن و لباس پوشیدن می شود. همچنین بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس در بعضی از كارهای معمول مثل لع غذا نیز مشكل دارند زیرا بیماری ام اس می تواند باعث درگیری عضلات بلغ شود و نیز تكلم این بیماران را نیز بخاطر پیدا شدن پلاكها در ساقه مغز و مخچه مختل می نماید. به غیر از این مشكلات جسمی، از بین رفتن میلین سلولهای عصبی معمولاً منجر به مشكلات روحی و روانی نیز می شود كه محدوده آن از اختلالات تفكر و حافظه تا افسردگی شددی و حالات پرخاشگرانه می باشد. بیماران مبتلا به ام اس چنین اظهار می دارند كه این جنبه های روانی بیماری، جزو ناراحت كننده ترین و وحشتناك ترین مشكلات آنها می باشد زیرا همیشه آنها این ترس را دارند كه توانایی ذهنی و روحی خود را از دست بدهند.
شایعترین اختلالات ذهنی كه بیماران مبتلا به ام اس دچار آن می شوند، اختلال در تمركز فكر، عدم یادگیری چیزهای جدید و اختلال در حافظه می باشد. برای مثال خانم مگان، ۲۳ ساله در مورد اختلال در تمركز فكرش چنین اظهار می دارد: "من در مورد هركاری كه می خواهم انجام بدهم شروع به صحبت كردن می كنم اما مسیر صحبتهایم عوض می شود و یادم می رود كه ابتدا چه بحثی را شروع كرده ام. "متخصصین اظهار می دارند كه حدود ۴۰ درصد بیماران مبتلا به ام اس از مشكلات خفیف روحی و روانی رنج می برند و حدود ۱۰ درصد هم مشكلات متوسط تا شدیدی دارند.
بعضی از بیماران در به یاد آوردن نام اشیا مشكل دارند و یا اینكه بخوبی نمی توانند كلمات را در كنار هم قرار داده و جملات را بسازند اما فقط عده كمی در توانایی حل مشكلات خود ناتوان هستند.
پزشكان اظهار می دارند كه مشكلات روحی و روانی افسردگی كه اغلب همراه با بیماری ام اس می باشد بعلت از بین رفتن میلین بعضی از مناطق مغز است كه كنترل احساسات و هیجانات را بعهده دارد و بنابراین آنها را باید جزو علایم و مشكلات اولیه این بیماری در نظر گرفت. در بعضی مواقع، این اختلالات روحی و رونای بعلت نا امیدی كه بر اثر وجود بیماری پیش می‌آید و یا بعلت عوارض جانبی داروهایی كه در درمان ام اس بكار می روند ایجاد می شود و در نتیجه بعنوان علایم ثانویه یا ثالثیه مطرح می شوند.
#25
(2011/11/26, 07:26 PM)نازلی نوشته است: الگوهاي علايم بيماري

از آنجايي كه بيماران مبتلا به ام اس مي توانند داراي درجات مختلفي از علايم و مشكلات جسمي، روحي و رواني باشند، پزشكان به اين بيماري بايد بصورت الگوهايي كه ايجاد مي كند نگاه كنند و نه اين كه با ديدن يك علامت خاص، تشخيص ام اس را براي بيمار بدهند.
هيچ آزمايش خاصي وجود ندارد كه تنها با انجام آن بتوان به تشخيص بيماري ام اس رسيد. يك پزشك عمومي وقتي مشكوك شود كه بيمارش ممكن است به بيماري ام اس دچار شده باشد معمولاً او را به يك متخصص اعصاب ارجاع مي دهد. متخصص اعصاب در برخورد با اين بيماران، ابتدا شروع به ارزيابي وضعيت و علايم آنها در طي مدت زمان مشخصي مي نمايد. با مشاهده بروز بعضي از علايم بيماري و انجام آزمايشهايي براي رد كردن ساير بيماريها، متخصص مغز و اعصاب قادر خواهد بود كه تشخيص بيماري ام اس را بدهد. اين الگوهاي بيماري شامل دو حمله عصبي مجزا كه حداقل يك ماه از هم فاصله داشته باشند و يا اينكه يك سري از حملات پيشرونده كه در طي شش ماه ايجاد مي شوند، مي باشد. براي تشخيص ام اس همچنين لازم است با انجام آزمايشهايي مشخص گردد كه بيش زا يك منطقه در سيستم عصبي مركزي وجود دارد كه ميلين آن آسيب ديده است (ايجاد پلاك).
با وجود چنين معيارهاي تشخيصي، چند ماه و يا حتي چندين سال لازم است تا پزشك بتواند تشخيص بيماري ام اس را در يك فرد بدهد. بعضي از علايم بيماري خيلي به آهستگي پيشرفت مي كنند و حملات بعضي از بيماران نيز به فواصل خيلي طولاني از يكديگر ايجاد مي شود. براي مثال خانم نانسي كه 36 سال سن دارد ابتدا متوجه شد كه يك چشمش تار شده است. او به چشم پزشك مراجعه نمود اما چشم پزشك هيچ مشكلي را در چشمهاي او پيدا نكرد و به همين دليل او را نزد يك متخصص مغز و اعصاب فرستاد. متخصص مغز و اعصاب نيز با انجام آزمايشاتي هيچگونه مشكلي را پيدا نكرد. بعد از مدتي چشم خانم نانسي دوباره وضعيت طبيعي خود را به دست آورد و بهبود يافت اما يكسال بعد دچار دردي پاي چپش شد. دوباره به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كرد و اين بار نيز هيچ مشكلي يافت نشد. با اين حال، وقتي بعد از مدتي دست راست او دچار سوزش و گزگز شد، پزشك براي او تقاضاي انجام آزمايشهايي را نمود و مشخص شد كه او دچار پلاكهاي عصبي است و در نتيجه به تشخيص بيماري ام اس رسيدند.

شرح بيماري
اسكلروز متعدد (اِم‌. اِس) يك‌ اختلال‌ مزمن‌ درگيركننده‌ بسياري‌ از عملكردهاي‌ دستگاه‌ عصبي‌. يك‌ سوم‌ بيماران‌ داراي‌ بيماري‌ خفيف‌ و غيرپيشرونده‌ هستند. در يك‌ سوم‌ ديگر بيماري‌ پيشرفت‌ آهسته‌اي‌ دارد و در يك‌ سوم‌ باقيمانده‌ پيشرفت‌ بيماري‌ سريع‌ است‌. اين‌ بيماري‌ بزرگسالان‌ جوان‌ (سنين‌ 40-20 سال‌) از هر دو جنس‌ را مبتلا مي‌سازد ولي‌ در خانم‌ها شايع‌تر است‌.
علايم‌ شايع‌
مراحل‌ زودرس‌:

اختلالات‌ چشمي‌ مبهم‌ نظير تاري‌ ديد يا دوبيني‌ متناوب‌
ضعف‌؛ اختلال‌ در راه‌ رفتن‌ يا حفظ‌ تعادل‌
اختلال‌ حسي‌ مبهم‌ يا كرختي‌ و گزگز كردن‌
مراحل‌ ديررس‌:
ضعف‌ قابل‌ توجه‌؛ لرزش‌
مشكلات‌ تكلم‌
بي‌اختياري‌ مدفوع‌ يا ادرار
نوسانات‌ خلقي‌ زياد
ناتواني‌ جنسي‌ در مردان‌ نوع‌ علايم‌ بين‌ بيماران‌ مختلف‌ بسيار متفاوت‌ است‌. گاهي‌ علايم‌ بيماران‌ به‌ اشتباه‌ به‌ مشكلات‌ روحي‌ يا عصبي‌ نسبت‌ داده‌ مي‌شود.
علل‌
علل‌ آن‌ ناشناخته‌ است‌. تحقيقات‌ در اين‌ باره‌ حاكي‌ از آن‌ است‌ كه‌ مولتيپل‌ اسكلروز (ام‌. اس‌) ممكن‌ است‌ ناشي‌ از يك‌ اختلال‌ خودايمني‌ يا يك‌ ويروس‌ داراي‌ فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري آهسته‌ باشد. لكه‌هايي‌ از ماده‌ سفيد در مغز و نخاع‌ تخريب‌ شده‌ و نمي‌توانند تحريكات‌ عصبي‌ طبيعي‌ را منتقل‌ كنند.
عوارض‌ افزايش‌دهنده‌ خطر

كودكان‌ و نوجوانان‌ رشد يافته‌ در آب‌وهواي‌ سرد. مهاجرت‌ بعدي‌ به‌ به‌ منطقه‌اي‌ با آب‌وهواي‌ گرم‌ در جلوگيري‌ از بروز بيماري‌ مؤثر نيست‌.
وجود سابقه‌ خانوادگي‌ اين‌ بيماري‌

پيشگيري‌

در حال‌ حاضر قابل‌ پيشگيري‌ نيست‌ ولي‌ دوره‌هاي‌ عود بيماري‌ با درمان‌ كوتاه‌ مي‌شود. از عفونت‌ كه‌ موجب‌ عود بيماري‌ مي‌شود پيشگيري‌ كنيد.
عواقب‌ مورد انتظار
گاهي‌ بهبود خودبه‌خود رخ‌ مي‌دهد. ولي‌ در بيشتر موارد، ام‌. اس‌ غيرقابل‌ علاج‌ است‌. علايم‌ آن‌ قابل‌ تسكين‌ يا كنترل‌ است‌، و اين‌ بيماري‌ اغلب‌ براي‌ ماه‌ها تا سال‌ها پايدار باقي‌ مي‌ماند. به‌ طور شايع‌ بيماران‌ تا 30-20 سال‌ پس‌ از بروز بيماري‌ زنده‌ مي‌مانند.
تحقيقات‌ علمي‌ درباره‌ علل‌ و درمان‌ اين‌ بيماري‌ ادامه‌ دارد و اين‌ اميد وجود دارد كه‌ درمان‌هايي‌ مؤثرتر و نهايتاً علايج‌بخش‌ عرضه‌ گردند.

عوارض‌ احتمالي‌

عفونت‌هاي‌ مجاري‌ ادرار ناشي‌ از اختلالات‌ دفع‌ مدفوع‌ يا ادرار
زخم‌هاي‌ فشاري‌ ناشي‌ از بستري‌ طولاني‌ مدت‌
يبوست‌ ناشي‌ از عدم‌ تحرك‌

درمان‌


اصولي‌ كلي‌

آزمون‌ خاصي‌ براي‌ تشخيص‌ اين‌ بيماري‌ وجود ندارد. بررسي‌هاي‌ تشخيصي‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ سي‌تي‌ اسكن‌، ام‌آرآي‌، پاسخ‌ فراخوانده‌ بينايي‌ (پاسخ‌ الكتريكي‌ نسبت‌ به‌ تحريك‌ يك‌ دستگاه‌ حسي‌)، آزمايش‌ مايع‌ نخاع‌ و معاينه‌ فيزيكي‌ باشد.
اين‌ بيماري‌ درمان‌ اختصاصي‌ ندارد. فروكش‌ بيماري‌ خودبه‌خود رخ‌ داده‌ و ارزيابي‌ ميزان‌ موفقيت‌ درمان‌ را مشكل‌ مي‌سازد.
حمايت‌هاي‌ روحي‌ رواني‌. تشويق‌ و اطمينان‌ دادن‌ به‌ بيماران‌ جهت‌ كمك‌ به‌ جلوگيري‌ از پيدايش‌ نااميدي‌ به‌ درمان‌ ضروري‌ است‌.
براي‌ ادراره‌ يك‌ زندگي‌ طبيعي‌ تا حدامكان‌ تلاش‌ كنيد ولي‌ خود را خسته‌ نكيند.
از محيط‌هاي‌ گرم‌، حتي‌ از دوش‌ آب‌ داغ‌ گرفتن‌، اجتناب‌ كنيد. گرما مي‌تواند به‌ طور موقت‌ علايم‌ را تشديد كند.
از ماساژ مكرر نواحي‌ درگير استفاده‌ كنيد. اين‌ كار به‌ پيشگيري‌ از ايجاد جمع‌شدگي‌ عضلات‌ كمك‌ مي‌كند.
از استرس‌ بپرهيزيد زيرا ممكن‌ است‌ علايم‌ را بدتر كند.
گذاشتن‌ سوند ادرار توسط‌ خود بيمار در موارد تخليه‌ ناكامل‌ مثانه‌
برخي‌ درمانگران‌ طبي‌ غيرمتعهد درمان‌هاي‌ اثبات‌ نشده‌ بي‌ارزشي‌ را ارايه‌ مي‌دهند. قبل‌ از صرف‌ هزينه‌ خود بابت‌ اين‌ درمان‌ها با گروه‌ پزشكي‌ خود در مورد درمان‌هاي‌ غيرمعمول‌ اين‌ بيماري‌ مشورت‌ كنيد.
بستري‌ كردن‌ بيماران‌ يا مراقبت‌ از آنها در آسايشگاه‌هاي‌ بيماران‌ بسته‌ به‌ شدت‌ بيماري‌ ممكن‌ است‌ لازم‌ باشد.

داروها

داروهاي‌ كورتوني‌ در طي‌ دوره‌هاي‌ عود بيماري‌ يا تشديد علايم‌.
سيكلوفسفاميد به‌ مهار واكنش‌ مضّر دستگاه‌ ايمني‌ كمك‌ مي‌كند.
شل‌كننده‌هاي‌ عضلاني‌ براي‌ كنترل‌ گرفتگي‌ عضلات‌
اينترفرون‌ و ساير درمان‌ها در دست‌ بررسي‌ قرار دارند. درمان‌هاي‌ جديدي‌ ممكن‌ است‌ به‌ زودي‌ عرضه‌ گردند.

فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري

يك‌ برنامه‌ منظم‌ از تمرين‌هاي‌ فيزيكي‌ و فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هاي‌ ذهني‌ ضروري‌ است‌. درمان‌ فيزيكي‌ و بازتواني‌ عضلاني‌ با وسايل‌ مكانيكي‌ (استفاده‌ از بريس‌، عصا يا واكر) براي‌ غلبه‌ بر معلوليت‌هاي‌ فيزيكي‌ توصيه‌ مي‌گردد.
دوره‌هاي‌ منظم‌ استراحت‌ را برنامه‌ريزي‌ كنيد.
در صورت‌ امكان‌ فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري جنبي‌ خود را ادامه‌ دهيد. مشاوره‌ با متخصص‌ مربوط‌ در اين‌باره‌ ممكن‌ است‌ سودمند باشد.

رژيم‌ غذايي‌

از يك‌ رژيم‌ غذايي‌ عادي‌ متعادل‌ شده‌، و البته‌ پر فيبر براي‌ پيشگيري‌ از يبوست‌، استفاده‌ كنيد.

درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟

اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌ تان داراي‌ علايم‌ اِم‌ اِس‌ باشيد.
بروز موارد زير در طي‌ درمان‌:
ـ اختلالات‌ بلع‌ يا تنفس‌
ـ تشديد ناگهاني‌ ضعف‌
ـ تب‌ و لرز، يا ساير علايم‌ عفونت‌

فقط 20-30 سال بعد از بروز بیماری زنده می مانند؟ این آمار درسته ؟ من دلم نمی خواد انقدر زود بمیرم ...sad
حقیقت داری و مبهم شدی در سرنوشتم
تو را یک روز پیدا می کنم اما خودم را...
#26
نگران نباش این مطلب حتما برای کشورهای اروپایی است ام در آنجا بسیار شدید و مهلک است
هنوز این قسمتش به ایران نرسیده خوشبختانه
درمان نزدیک است بسیار نزدیک
بزودی شاهد درمان قطعی می باشیم
امید رو از دست ندین
 تشکر شده توسط : ابراهیم
#27
آرزو جان ، اول این که اون مقاله مربوط به حدود 4 سال پیش بوده ، و علم هر روز در حال تغییره.
دوم این که نباید فکر کنیم هر مقاله ای نوشته میشه صد در صد درسته . اشتباهات زیادی ممکنه در اونها باشه و یا بعد از ترجمه دچار اشتباهاتی شده باشه.

این علایمی که ذکر میشه ، هر بیمار همه اونها رو یکجا نداره و اگه تحقیق کنی ممکنه بعضیها جز یکی دو مورد کم اهمیت علایم سختی نداشته باشن.
عمر بیماران ام اس هم فرق چندانی با افراد عادی نداره.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : ابراهیم , willen , arman alagha , آنا
#28
من با نظر ناهید موافقم......
دوستی دارمکه 14ساله ام اس داره ولی مشکل حرکتی وتعادل نداره........با توجه به گونه های مختلف ام اس شما میتونید راجع به مشکلش بحث کنید........
مواردی که بالاذکر کردن دوستان علائم اولیه بیماریه وهربیمار شاید یکی یا دوتا رو داشته باشه ...........
صبر کن سهراب! آری… تو راست می گویی آسمان مال من است پنجره،فکر،هوا،عشق،زمین،مالِ من است!
اما سهراب تو قضاوت کن، بر دل سنگ زمین جای من است؟! من نمی دانم که چرا این مردم، دانه های دلشان پیدا نیست…
صبر کن سهراب! قایقت جا دارد؟ من هم از همهمه ی داغ زمین بیزارم
 تشکر شده توسط : nahid
#29
درسته علائم خیلی باهم متفاوته این تحقیقم میتونه فقط یه فرضیه باشهwink2wink2از من یه سمت صورتم از زیر چشمم تا زیر گوشم بدون اختلال دید وحرکت و...بود که برام ms تشخیص دادن بعد اونم دیگه هیچ علائمی ندارم همه چیز به شما بستگی داره که چطور باهاش کنار بیاین وکنترلش کنین agreement2اجازه ندین خودی نشون بدهSmile (16)wink2
به اندوه خود لبخند بزن...
 تشکر شده توسط : juju , 0MID , silent
#30
منم از سوم دبیرستانم که میشه 7سال پیش تاری دید داشتم مراجعه کردم دکتر اون موقع نفهمیدن و دو سال بعدش وقتی رفتم چشم پزشک شماره عینک بگیرم به خاطر تاری دید و عدم تشخیص نشونه ها دکتر منو فرستاد ام آر آی و بعدشم عشق آغاز شد.....icon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin
آره علایم کاملا متفاوته...
میدانی تنهایی کجایش درد دارد؟؟؟
""انکارش""
 تشکر شده توسط : Exhautless , 0MID , silent
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  راهنمای جامع علائم MS ArashFN 0 1,376 2022/08/15, 08:56 PM
آخرین ارسال: ArashFN
  هرگز مصرف دارو را قطع نکنید حتی در زمان خاموش بودن بیماری sooorooosh 122 89,699 2018/10/29, 05:04 PM
آخرین ارسال: minas
  عوارض ناشي از درمان‌هاي دارويي در بیماری ام. اس نازلی 19 43,023 2018/06/20, 06:55 PM
آخرین ارسال: 2018Shaghayegh
  راه های مقابله با علائم MS نازلی 37 26,911 2016/05/31, 01:49 PM
آخرین ارسال: leili-asmaneh
Rainbow بیماری ms وراههای مقابله با آن Hasty 9 10,454 2015/07/28, 09:36 AM
آخرین ارسال: majid1
  سیاه شدن سر استخوان فمور در بیماری ام اس آیدا 16 18,178 2014/12/20, 11:36 PM
آخرین ارسال: somaye_602000



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
8 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست