امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض قرص های مسکن
#1

" دردی که از مسکن ها می کشیم"

متخصصان نسبت به مصرف خودسرانه و طولانی مدت داروهای مسکن
هشدار دادند. به کارگیری وسایل مدرن در زندگی روزمره یا محل کار باعث
کاهش میزان فعالیت و کم تحرکی افراد شده است.
این عامل در کنار نداشتن تغذیه مناسب و ورزش، موجب بروز دردهایی مزمن
می شود که افراد را به جای تغییر دادن برنامه های روزانه و تمرینهای ورزشی
به سوی خوردن داروهای مسکن می کشاند.
میران مصرف داروهای مسکن در میان مردم جهان بالا است. در کشور ما نیز
با توجه به اینکه مردم خود به خود آشنایی بیشتری با این دسته از داروها
پیدا کرده اند، خودسرانه و با کوچکترین نشانه ای از درد به داروخانه مراجعه
کرده و از آن استفاده می کنند.
تسکین درد، مهم ترین حقوق هر بیماری است ولی استفاده نادرست و نابجا
از داروها نیز می تواند خطرناک باشد بطوری که مصرف زیاد برخی
از مسکن ها باعث رقیق شدن خون و خونریزی می شود.

عوارض ناشي از مصرف مسكنها چيست؟

________________________________________
مصرف قرصهاي مسكن معمول همچون اسپيرين ، ايبوپروفن و استامينوفن ممكن است موجب افزايش فشار خون شود و در نتيجه با مصرف اين دارو در مردان خطر ابتلا به عوارض و نارسايي هايي قلبي ممكن است افزايش يابد . احتمال افزايش فشار خون در مرداني كه در اغلب روزهاي هفته چنين داروهايي مصرف مي كنند در مقايسه با مرداني كه از مصرف چنين مسكنهايي خودداري مي كنند ، حدود يك سوم بيشتر است .
نتايج تحقيقات پژوهشگران امريكايي كه در نشريه ارشيو پزشكي داخلي انتشار يافته است ، نتايج مطالعاتي را تاييد مي كند كه در سال دو هزار ودو انتشار يافت مبني بر اينكه مصرف اين داروهاي مسكن موجب افزايش فشار خون در زنان شود .
دكتر جان فورمن از پزشكان بيمارستان زنان در بوستون اعلام كرد مصرف اين مسكنها يكي از علل قابل پيشگيري پرفشاري خون محسوب مي شود . ميليونها نفر در جهان عموما براي تسكين سردرد ، ارتريت ،دردهاي عضلاني و ديگر انواع دردها روزانه به مصرف انواع قرصهاي مسكن همچون استامينوفن و ايبوپروفن روي مي اورند .
پژوهشگران در اين تحقيقات و مطالعات چهار ساله بر روي وضعيت جسماني و بهداشتي حدود شانزده هزار مرد دريافتند مرداني كه طي شش يا هر هفت روز هفته استامينوفن ( پاراستامول ) مصرف مي كرده اند ، احتمال ابتلا به افزايش فشار خون در اين افراد حدود سي چهار درصد بيشتر بود.
همچنين مرداني كه بطور معمول اسپيرين مصرف مي كردند در مقايسه با ديگر مردان ، بيست و شش درصد بيشتر در معرض ابتلا به پرفشاري خون بودند . در خصوص داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي همچون ايبوپروفن و ناپروكسن خطر ابتلا به پرفشاري خون حدود سي و هشت درصد افزايش يافت .
به گفته پزشكان مصرف اين مسكنها مي تواند بر روي قابليت بزرگ شدن عروق خوني تاثير بگذارد و همچنين ممكن است موجب احتباس سديم شود كه هر دو عامل از عوامل بالقوه افزايش فشار خون محسوب مي شوند .
پزشكان مي گويند داشتن اضافه وزن عوارض خطرناك ناشي از مصرف استامينوفن را كاهش مي دهد ولي در اين افراد خطرات ابتلا به عوارض ناشي از مصرف داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي افزايش مي يابد.
با اين همه مرداني كه بنا به تجويز پزشك معالج براي كاهش خطر ابتلا به حمله قلبي و سكته مغزي روزانه يك قرص اسپيرين مصرف مي كنند ، نبايد مصرف اين دارو را قطع كنند .
دكتر اليوت انتمن از پژوهشگران در اين تحقيق اعلام كرد در هر حال ما به همكاران خود توصيه مي كنيم براي درمان درد هاي مفصلي بيماران خود ، معالجات غير دارويي را همچون فيزيوتراپي ، ورزش ، كاهش وزن ، سرما يا گرما درماني اغاز كنند
angry3 angry3 angry3
 تشکر شده توسط : nazaninn , montazer , aztab , warrior , هانیه , Hasty , mirzaee , najva , ساغر , coffeedot , sargol , behzad mkh , yummy , delaram22
#2
قرص‌هایی که هر روز بدون نگرانی و مشت‌مشت می‌خورید در بلندمدت آسیب جدی به بدن شما وارد می‌کنند.
به گزارش ایسنا، کمتر کسی پیدا می‌شود که در طول عمر خود از انواع مسکن‌های غیرنسخه‌ای همچون آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن برای درمان سردرد یا دردهای مفصلی مصرف نکرده باشد.
اگر از جمله افرادی هستید که هر روز از این نوع داروها مصرف می‌کنید باید بدانید با این عادت در بلندمدت آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به سلامت خود وارد خواهید کرد.

پزشکان معتقدند مهمترین باور اشتباهی که افراد در مورد مصرف داروهای مسکن دارند این است که تصور می‌کنند این داروها بی‌ضرر هستند. در حال حاضر داروهای غیرنسخه‌ای یا به اصطلاح OTC بدون نیاز به نسخه پزشک در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند.

به گفته پزشکان، مصرف دوز پایین آسپرین برای افرادی با فاکتور‌های خطرزای سکته مغزی، بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان سودمند است اما مصرف دوز بالای آن نه تنها مفید نیست بلکه زیان هم دارد. داروهای مسکنی که در دسته‌ داروهای ضدالتهابیِ غیراستروئیدی قرار می‌گیرند مانع از آن می‌شوند که هورمون «پروستاگلاندین» درد و التهاب را در پاسخ به عفونت یا آسیب‌دیدگی که البته یک واکنش طبیعی و حیاتی است، ایجاد کند.

به گزارش شاین، در مورد خطرات احتمالی و البته جدیِ مصرف بیش از اندازه‌ی مسکن‌های غیرنسخه‌ای برای سلامت بدن می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:
**زخم معده

مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی به خصوص ایبوپروفن و آسپرین باعث ایجاد زخم و التهاب در جداره داخلی معده شده و موجب بروز عارضه «ترک معده» می‌شود.

بر اثر این عارضه معده نمی‌تواند مواد مغذی را جذب کند. همچنین موجب می‌شود تا پروتئین‌ها و مواد آلرژی‌زای مشکل‌ساز همچون گلوتن از این ترک عبور کرده و حساسیت غذایی ایجاد کنند. علاوه بر این داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی بر عملکرد باکتری معده که کنترل کننده سیستم ایمنی است، تاثیر می‌گذارد و در نتیجه فرد بیشتر بیمار می‌شود.

**آسیب‌دیدگی کبد

استامینوفن مانند ایبوبروفن و آسپرین باعث بروز زخم‌های معده نمی‌شود اما در عوض آسیب کبدی را به همراه دارد. همچنین موادی چون الکل می‌توانند در عملکرد طبیعی بدن برای تجزیه استامینوفن حتی اگر با دوز مجاز مصرف شود، اختلال ایجاد کرده و موجب آسیب‌دیدگی کبد شوند.

**آسیب دیدن کلیه‌ها

کلیه‌ها یکی دیگر از اعضای بدن هستند که تولیدکننده اصلی هورمون پروستاگلاندین به حساب می‌آیند. هورمون پروستاگلاندین علاوه بر کنترل ترشح‌های اسیدی در معده به کلیه‌ها کمک می‌کند تا عملکرد خود را در خارج ساختن مواد زائد از خون بهتر انجام دهند. بسیاری از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی در انجام این فرایند خلل ایجاد می‌کند و موجب آسیب دیدن کلیه‌ها می‌شوند.

**بیماری قلبی

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی می‌توانند خطر بروز بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. این داروها آنزیم COX-2 را که همراه با پروستاگلاندین از رگ‌ها حفاظت می‌کنند متوقف می‌سازد و موجب می‌شود خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی افزایش یابد.

**حساسیت بیشتر به درد

مطالعات نشان می‌دهد مصرف بی‌رویه استامینوفن و داروهای غیرالتهابی ضداستروئیدی موجب می‌شود حساسیت به درد تشدید شود. از سوی دیگر پس از مدتی مصرف دارو تاثیر آن در کاهش درد کمتر می‌شود و به همین دلیل فرد باید داروهای بیشتری برای تسکین درد مصرف کند.

منبع
...
 تشکر شده توسط : Kamyar , رهاورد , kohedard , elham 66
#3
.

مخاطرات مصرف طولانی "مسکن‌"ها

ايسنا , 1 شهريور 1395

گروه سلامت: دبیر انجمن علمی داروسازان ایران، ضمن هشدار نسبت به خطر مصرف طولانی داروهای مسکن، به مردم توصیه کرد که در صورت ابتلا به درد، به‌ویژه دردهای حاد و مزمن، اقدام به خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو نکنند.

دکتر حمید خویی افزود: درد به عنوان یک علامت هشدار دهنده شناخته می شود که در بعضی از موارد اگر بدون توجه به علت اصلی، تسکین یابد، می‌تواند منجر به از دست رفتن زمان مناسب درمان و پیشرفت بیماری شود.وی افزود: درد می‌تواند یکی از علائم بیماری سرطان و آبسه‌های چرکی باشد؛ به همین منظورتوصیه می‌کنیم شهروندان در صورت ابتلا به درد، بویژه دردهای حاد و مزمن، اقدام به خود درمانی و مصرف خودسرانه دارو نکنند.

دبیر انجمن علمی داروسازان ایران در خصوص مصرف طولانی مدت داروهای مسکن نیز هشدار داد و گفت: مصرف طولانی مدت مسکن‌ها می‌تواند به اختلالات گوارشی، زخم معده یا آسیب‌های کلیوی منجر شود. همچنین بعضی از مسکن‌ها که خاصیت مخدر دارند، می‌توانند اعتیادآور باشند. دردهای کوچک نیز با مصرف کوتاه مدت داروهای معمولی مثل استامینوفن و ... اگر منع مصرف نداشته باشند، تسکین می‌یابد.وی در خصوص جزییات پانزدهمین همایش علمی انجمن داروسازان ایران نیز توضیح داد و گفت: امسال پانزدهمین همایش علمی انجمن علمی داروسازان ایران در روزهای سوم تا پنجم شهریور ماه در سالن بین‌المللی همایش‌های رازی برگزار می‌شود. محور اصلی آن نیز در خصوص درد و روش‌های گوناگون درمان آن است.

خویی تصریح کرد: با توجه به اینکه درد یکی از شایع‌ترین سندروم‌های پزشکی مردم است و تازه‌های زیادی در زمینه شناخت و درمان آن وجود دارد، طی سه روز همایش و در میزگردهای متعدد، حدود ۳۰ تن از شاخص‌ترین پژوهشگران و دانشمندان علوم پزشکی در این زمینه تازه‌ترین اطلاعات را به حدود ۲۰۰۰ داروساز ارائه می‌کنند.

منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  عوارض نسل جدید قرصهای ضد بارداری (از جمله یاسمین) رامنا 7 100,278 2016/01/08, 11:33 PM
آخرین ارسال: noname1
  عوارض مصرف بي‌رويه دگزامتازون نازلی 9 57,788 2015/08/11, 01:14 AM
آخرین ارسال: کارین
  عوارض داروهای خواب آور نازلی 4 4,943 2014/01/27, 03:29 PM
آخرین ارسال: zenith
  عوارض خطرناک اعتياد به داروهاي مسكن Sina 23 25,719 2013/08/14, 01:55 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض مرگبار بی تحرکی chipchip 1 3,089 2012/11/10, 07:43 PM
آخرین ارسال: chipchip
  عوارض نوشابه انرژي ‌زا nazanin 1 6,377 2012/06/26, 06:29 PM
آخرین ارسال: نازلی
  عوارض گیاه خواری محض nahid 5 5,236 2011/12/26, 07:19 PM
آخرین ارسال: Matilat
  واکسن آنفولانزا و عوارض جانبی آن mojtaba2iran 1 5,194 2011/11/29, 03:49 PM
آخرین ارسال: فرناز



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست