امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 4.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض خطرناک اعتياد به داروهاي مسكن
#11
بی‌توجهی مردم نسبت به عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن

یک پزشک داروساز گفت: مردم به به عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن توجهی ندارند.

دكتر علی حشتمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه خراسان، در خصوص داروی ژلوفن اظهارکرد: این دارو از داروهایی است كه به صورت خودسرانه در بین مردم جا افتاده است كه افراد به صورت مسكن برای هر نوع دردی استفاده می كنند اما به عوارض آن توجهی ندارند.

وی با بیان اینكه این دارو به صورت كپسول نرم تهیه شده و اثر آن از پروفن سریع تر است، افزود: در واقع ژلوفن همان پروفن است كه به صورت كپسول نرم تبدیل شده است تا اثر سریع تری داشته باشد.

این پزشک داروساز ادامه داد: این دارو جزو داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی است كه در طبقه بندی درمانی ضد التهاب، ضد تب و ضد درد غیرمخدر قرار می گیرد و در حاملگی جزء گروه B است یعنی بی ضرر برای جنین است اما اگر در ۳ ماهه سوم حاملگی استفاده شود جزء گروه D قرار می گیرد كه نباید استفاده شود. این دارو به صورت كپسول های ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرمی در بازار موجود است.

حشمتی خاطرنشان كرد: استفاده این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، درد بعد از كشیدن دندان و درد قاعدگی استفاده می شود و دوره آن در بالغین از ۲۰۰ میلی گرم تا ۸۰۰ میلی گرم، روزی ۳ یا ۴ بار است.

وی در ادامه گفت: مكانیسم اثر آن(ضد درد، ضد تب، ضد التهاب) كاملا معلوم نیست ولی احتمالا از طریق مهار سنتز پروستاگلاندین ها كه در سیكل درد و تب دخالت دارد، باعث می شود.

دكتر حشمتی تصریح کرد: نیمه عمردارو ۲تا ۴ ساعت و اوج اثر آن ۱تا۲ ساعت است و مدت اثر نیز ۴ تا۶ ساعت است؛ دفع دارو به صورت ادرار است و مقدار كمی از راه صفرا نیز دفع می شود. كسانی كه سابقه بیماری های دستگاه گوارشی، كبد، كلیه و اختلال كار قلب و اختلالات انعقادی دارند باید این دارو را با احتیاط و زیر نظر پزشك استفاده كنند.

وی با بیان اینكه تداخلات این دارو با داروهای دیگر مانند داروهای ضد انعقادی خوراكی، خطر خونریزی را زیاد می كند، افزود: این دارو با داروهای ضد فشار خون هم تداخل دارد واثر آنها را كاهش می دهد. همچنین با داروهای كاهش دهنده قند خون این دارو تداخل دارد و اثر آن را افزایش می یابد.

این پزشک دارو ساز ادامه داد: از اثرات ناخواسته و عوارض جانبی این دارو می توان به سردرد، خواب آلودگی، كاهش فشار خون، تپش قلب، خارش، تهوع، استفراغ، خونریزی گوارشی، بی اشتهایی، اسهال، ادم، تشنگی و برونكواسپاسم(ادم راه هوایی) اشاره كرد.

وی تصریح كرد: دارو بهتر است با معده خالی استفاده شود، ولی چون عوارضی گوارشی دارد، بعد غذا استفاده می شود. دارو باید با یك لیوان پر از آب استفاده شود و بعد استفاده اگر فرد تاچند دقیقه دراز نكشد، بهتر است.

حشتمی خاطرنشان كرد: نباید بیش از ۱۰ روز جهت تسكین درد و بیش از سه روز جهت كنترل تب از آن استفاده كرد و باید در صورت برطرف نشدن علائم بیماری به پزشك مراجعه كرد.
 تشکر شده توسط : رزمینا , nahid
#12
Sad 

محققان اعلام کردند استفاده زیاد و طولانی مدت از مسکن برای کاهش درد، می تواند سبب ایجاد بیماریهایی دردناک در فرد مصرف کننده شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا، در حال حاضر داروهای مسکن به طور وسیع و فزاینده‌ای در سراسر جهان مصرف می‌شوند.

این داروها اغلب برای تسکین تنشهای هیجانی، افزایش فشار خون ، تقویت عوامل ضد درد و برای برطرف کردن دردهای مفصلی مورد استفاده قرار می گیرند. اما استفاده مداوم از آنها با وجود خاصیت ضد درد که دارند می تواند خود عامل درد و حتی مرگ در بیمار شود.

آسپیرین یکی از مسکنهای ضد درد شناخته شده در جهان است که مصرف آن باید متعادل باشد، زیرا استفاده زیاد از آن سبب آسیب به معده و ایجاد خونریزی در معده و روده فرد می شود.

پاراستامول، یکی دیگر از داروهای ضد درد معروف است که در صورت استفاده در دوز بالا طی مدت طولانی و بدون وقفه، سبب آسیب مرگبار در کبد فرد می شود.



ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : شهرزاد , SSA
#13
وای من خیلی استفاده میکنم دستت درد نکنه عزیزم ممنونم
دوباره سیب بچین حوا.....
بگذار از اینجاهم بیرونمان کنند روزگاریست که شیطان فریاد میزند ادم پیدا کنید سجده خواهم کرد.....
 تشکر شده توسط : naazanin
#14
خوب اگر واقعا اینطوره پس چرا تجویز میکنن برای هر دردی استامینوفن بخوریم یا ژلوفن؟

خوب یکی که روزی یه درمیون آمپول میزنه دکتر بهش میگه قرص بخور...!!!

فک کنید دیگه چه شود؟
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : naazanin
#15
(2012/08/30, 03:55 PM)شهرزاد نوشته است:
خوب اگر واقعا اینطوره پس چرا تجویز میکنن برای هر دردی استامینوفن بخوریم یا ژلوفن؟

خوب یکی که روزی یه درمیون آمپول میزنه دکتر بهش میگه قرص بخور...!!!

فک کنید دیگه چه شود؟
منم چون مجبورم بخاطر عوارض ربیف سه روز تو هفته استامینوفن میخورمconfused2
تازه قرصای دیگم میخورم!ashamed0006.gif
فک کنم باید فاتحه کبدمو بخونمconfused


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : شهرزاد
#16

مصرف مرگبار داروهای ضد درد در آمریکا


آمریکا با همه‌گیری مصرف بیش از حد مرگبار داروهای ضددرد مواجه است و میزان مرگ و میر ناشی از این داروها در دهه گذشته سه برابر شده و از مجموع مرگ و میر ناشی از هروئین و کوکائین پیشی ‌گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) میزان داروهای ضددرد موجود در بازار آنقدر بالا است که هر آمریکایی می‌‌تواند دوز استاندارد وایکودین (استامینوفن کدئین) حاوی هیدروکودون- یک داروی ضددرد مخدر- را هر چهار ساعت برای چهار ماه متوالی مصرف کند.

تامس فریدن، رئیس CDC می‌گوید: "متاسفانه خبر تکان‌دهنده این است که ما با همه‌گیری مصرف بیش از حد داروهای نسخه‌ای در این کشور مواجه هستیم.اما همه‌گیری را می‌توان متوقف کرد. در حال حاضر این بار خطرناک داروها ناشی از چند دکتر بی‌مسئولیت است تا توزیع‌کنندگان مواد مخدر."

گزارش CDC بر داروهای ضددرد شبه‌افیونی مانند اکسی‌کدون، متادون و هیدروکودون یا وایکودین متمرکز است که از سال 1999 میزان فروش آنها به داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و مطب پزشکان چهار برابر شده است.

سال گذشته 12 میلیون آمریکایی گزارش کردند که داروهای ضددرد نسخه‌ای را به مقاصد تفریحی و نه به دلایل پزشکی مصرف کرده‌اند.
شمار مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد داروهای ضددرد شبه‌افیونی از 4000 نفر در سال 1999 با سه برابر افزایش به 14800 نفر در سال 2008 رسیده است.

این داروها به شدت اعتیادآور هستند و افراد به سرعت نسبت به اثر آنها تحمل پیدا می‌کنند و مجبور می‌‌شوند دوز مصرفی‌شان را بالا ببرند.

مایکل لونستین، پزشکی که بیماران در یک کلینیک درد در لوس آنجلش درمان می‌کند، می‌گوید: "در بسیاری از افراد قضیه به این صورت است که آنها به علتی مانند درد زانو یا جراحی از این داروها مصرف می‌کنند. گیرنده‌های داروهای شبه‌افیونی بسیار نزدیک به مراکز لذت در مغز قرار دارند، به این ترتیب هنگام مصرف آنها نه تنها درد فرد برطرف می‌شود، بلکه اضطراب، افسردگی و استرس فرد هم تخفیف پیدا می‌کنند."

"مشکل این است که فرد مجبور می‌شود هر بار میزان بیشتر و بیشتری دارو مصرف کند تا اثر مطلوبش ظاهر شود، بنابراین فردی که با مصرف دو یا سه یا چهار قرص وایکودین برای تسکین دردش شروع کرده ست، ممکن است هنگامی به خودش بیایید که دارد روزی 30 تا 40 قرص وایکودین مصرف می‌کند."

مرگ معمولا هنگام رخ می‌دهد که بیمار به علت مصرف زیاده از حد این دارو دچار ایست تنفسی می‌شود، زیرا این داروها مرکز تنفسی مغز را مهار می‌کنند، و اگر همزمان داروهای ضد اضطراب هم مصرف شده باشد، احتمال مرگ بیشتر می‌شود.


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
#17
استامینوفن کبریت بی خطر نیست

به جرات مي‌توان گفت تمام ايرانيان حداقل يك بار در عمر خود استامينوفن خورده‌اند. اين دارو چند سالي است كه به عنوان پر مصرف‌ترين دارو در ايران معرفي مي‌شود. ايرانيان سال گذشته حدود يك ميليارد و 100 ميليون قرص استامينوفن مصرف كردند. اما شايد بسياري از شما از عوارض اين دارو بي‌خبر باشيد.

شناسنامه
استامينوفن كه با نام‌هاي تجاري تايلنول در آمريكا و پاراستامول در انگلستان به فروش مي‌رسد، يك داروي مسكن و تب بر است كه براي تسكين انواع دردهاي مداوم و خفيف، سردرد، درد عضلاني، كمردرد، دندان درد، دردهاي قاعدگي، درد مفاصل و درد ناشي از سرماخوردگي به كار مي رود.
استامينوفن از جمله داروهاي ضدتب و ضددرد غير مخدر است كه اثرات ضدالتهابي و ضدپلاكتي ندارد و با تا‡ثير مستقيم بر مركز حرارتي هيپوتالاموس براي انسداد اثرات مواد تب زاي دروني، اثر ضد تب خود را اعمال مي‌كند، اما با انسداد عروق محيطي باعث افزايش جريان خون در پوست و افزايش تعريق شده و در نتيجه حرارت بدن زياد مي شود.
قدرت اثر استامينوفن در مهار سنتز پروستاگلندين‌ها در سيستم اعصاب مركزي به اندازه آسپرين است اما قدرت مهار سنتز پروستاگلندين هاي محيطي دارو از آسپرين كمتر است ، درنتيجه فاقد آثار مشخص باليني ضد تورم و ضد رماتيسمي است. استامينوفن از مجراي گوارش به سرعت و به طور كامل جذب مي‌شود. 25 درصد دارو به پروتئين پيوند مي يابد، تقريباً 90تا 95 درصد آن در كبد شكسته مي شود و از طريق ادرار دفع مي شود و كمتر از 5 درصد استامينوفن بدون تغيير دفع مي شود.
نيمه عمر دفع دارو يك تا 4 ساعت است. مصرف بيش از حد دارو در كوتاه مدت، باعث طولاني شدن نيمه عمر دارو و اثرات سمي آن مي شود. نيمه عمر بيش تر از 4 ساعت با ازبين رفتن بافت كبدي همراه است و نيمه عمر بيشتر از 12 ساعت باعث اغما مي‌شود.

انواع واقسام
استامينوفن در بازار ايران به شكل قطره ،شربت ،قرص و شياف يافت مي‌شود كه هر يك داراي مقادير متفاوتي ماده موثر است.

مصرف صحيح
قرص‌ استامينوفن‌ را مي‌توان‌ براي‌ سهولت‌ بلع‌، خرد كرد. انواع‌ خوراكي‌ استامينوفن‌ را مي‌توان‌ با مقدار اندكي‌ از مواد غذايي‌ نظير ماست‌ يا‌ ‌مربا مخلوط‌ كرد. براي‌ استعمال‌ راحت‌تر شياف‌ بهتر‌ ‌است‌ آن‌ را 30 دقيقه‌ در يخچال‌ نگاه‌ داشت‌. براي‌ استعمال‌ شياف‌، پوشش‌ شياف‌ را برداشته‌، آن‌ را با آب‌ سرد مرطوب‌ كرده‌، سپس‌ در حالي‌ كه‌ به‌ يك‌ پهلو‌ ‌خوابيده‌ايد با انگشت‌ خود شياف‌ را داخل‌ مقعد كنيد.
براي كودكان شربت‌هاي طعم‌دار استامينوفن در بازار موجود است. اگر يك‌ نوبت‌ دارو را فراموش‌ كرديد، مي‌توانيد به‌ مجردي‌ كه‌ آن‌ را به‌ ياد آورديد، مصرفش‌ كنيد. اما‌ ‌اگرنوبت‌ بعدي‌ رسيده‌ است‌، نوبت‌ فراموش‌ شده‌ را رها كرده‌ به‌ برنامه‌ دارويي‌ منظم‌ خود بازگرديد. مقدار دارو را دو برابر نكنيد

باور غلط
استامينوفن از بين مسكن‌هاي موجود، به‌ ‌عنوان يك داروي ضددرد كم عارضه در ميان مصرف كنندگان دارو شناخته شده است و در‌ ‌نتيجه اين باور غلط، برخي افراد به صورت خودسرانه و بي‌رويه اين دارو را مصرف‌ ‌مي كنند، در حالي كه اين دارو در موارد مصرف با مقاديردرماني نيز ايجاد عارضه‌ ‌كرده و در صورت مصرف بيش از حد و بي‌رويه و نيز خارج از كنترل، عوارض دارو به صورت‌ ‌بارز و برجسته ظهور مي‌كند، لذا مصرف دارو بايد با احتياط و فقط در مواقع‌ ‌نياز صورت گيرد.توجه داشته باشيد كه مصرف استامينوفن نبايد بيش از 10 روز ادامه يابد، مگر آنكه زير نظر پزشك باشد‌.

كم يا زياد
ميزان مصرف توصيه شده براي بزرگسالان و بچه هاي بالاي 12 سال 335 تا 650 ميلي گرم هر 4 تا 6 ساعت در صورت نياز است.اين ميزان براي بچه‌هاي 6 تا 11 سال 150 تا 300 ميلي‌گرم 3 تا 4 بار در روز است. تعيين ميزان مصرف دارو براي بچه‌هاي زير 6 سال بايد با مشورت پزشك صورت گيرد. توجه داشته باشيد كه فرآورده‌هاي مختلف اين دارو داراي مقادير متفاوتي استامينوفن هستند.

آن روي سكه
استامينوفن عوارض جانبي كمي دارد. شايع‌ترين عارضه آن سبكي سر است. بعضي افراد ممكن است دردي در كمر احساس كنند. همچنين به طور نادر باعث بروز واكنش‌هاي آلرژيك مي‌شود. هر فردي كه پس از مصرف استامينوفن، جوش، تورم يا تنگي نفس پيدا كرد، بايد مصرف دارو را قطع كرده و فوراً به پزشك مراجعه كند.ديگر اثرات جانبي نادر عبارتند از: زردي پوست يا چشم‌ها، خونريزي يا كبودي غيرمعمول، ضعف، خستگي، مدفوع سياه يا خوني، ادرار خوني يا كدر و كاهش ناگهاني مقدار ادرار.

از كار افتادگي كبد
دانشمندان پس از آنكه معلوم شد مسكن استامينوفن يكي از علل عمده از كار افتادگي كبد در آمريكا بوده است، نسبت به عواقب مصرف زياد اين دارو هشدار داده‌اند. به گفته محققان موارد سالانه از كار افتادگي كبد در اثر مصرف استامينوفن از 28 درصد در سال 1998 به 51 درصد در سال 2003 افزايش يافته است. كارشناسان مي‌گويند اعمال محدوديت بر فروش اين دارو در انگلستان به كاهش موارد از كار افتادگي كبد در اين كشور كمك كرده است.
گروه مطالعه از كارافتادگي حاد كبد در آمريكا، كه با شركت پژوهشگران از دانشگاه‌هاي مختلف اين كشور تشكيل شد، داده هاي 662 بيمار كه در فاصله سال هاي 1998 تا 2003 به خاطر ازكارافتادگي حاد كبد بستري و درمان شده بودند را تجزيه و تحليل كرد.از ميان 275 موردي كه به مصرف استامينوفن مربوط مي شد، 48 درصد آنها غيرعمدي، 44 درصد ناشي از تلاش براي خودكشي و باقي نامعلوم بود.معلوم شد افرادي كه دچار مسموميت غيرعمدي شده بودند چندين داروي مختلف كه حاوي استامينوفن بوده است را مصرف كرده‌اند. محققان دريافتند كه مصرف 10 گرم استامينوفن در روز - معادل 20 قرص 500 ميلي گرمي - مي‌تواند باعث از كار افتادن كبد شود.

استامينوفن و آسم
در پژوهشي كه از سوي موسسه ملي پژوهشي آزمايشي بهداشت و تغذيه دانشگاه ناتينگهام انگليس صورت گرفته است، محققان دريافتند كه مصرف دائم و بدون تجويز مسكن استامينوفن، خطر ابتلا به آسم و بيماري مزمن گرفتگي ريوي را افزايش داده و در صورت مصرف روزانه باعث آسيب فعاليت ريه‌ها مي‌شود.
پژوهشگران حدود 13 هزار و 500 آمريكايي را طي سال‌هاي 1988 تا 1994 از نظر ميزان مصرف آسپرين، استامينوفن و ايبوپروفن مورد مطالعه قرار دادند. به گفته اين محققان، مصرف ميزان بالاي استامينوفن ميزان آنتي‌اكسيدان <گلوتاتيون> را در بافت شش‌ها كاهش مي‌دهد كه اين امر منجر به آسيب ريه و بروز بيماري‌هاي تنفسي و آسم مي‌شود. در اين مطالعات در مورد ساير مسكن‌ها از جمله آسپرين و ايبوپروفن اين نتايج به دست نيامد.

مصرف بيش از حد
مصرف بيش از حد استامينوفن سبب تهوع، استفراغ، تعريق و خستگي مي‌شود. استامينوفن نبايد بيش از 4 گرم 4000(ميلي گرم) در 24 ساعت مصرف شود، چون ممكن است به كبد صدمه بزند.در صورتي‌ كه‌ به‌ مصرف‌ بيش‌ از حد استامينوفن‌ شك‌ كرديد، حتي‌ در صورت‌ عدم‌ وجود هرگونه‌ علامت‌ مسموميت‌ از اورژانس‌ تقاضاي‌ كمك‌ كنيد. درمان‌ مسموميت‌ بايد هرچه‌ زودتر آغاز شود. در صورتي‌ كه‌ درمان‌ مصرف‌ بيش‌ از حد‌ ‌استامينوفن‌ ظرف‌ 24 ساعت‌ اول‌ آغاز نشود، ممكن‌ است‌ نتوان‌ از آسيب‌ كبدي‌ يا‌ ‌مرگ‌ جلوگيري‌ كرد‌.

تداخل دارويي
استامينوفن ممكن است با داروهاي ديگر تداخل پيدا كند. در اين حالت ممكن است اثر يك يا هر دو دارو تغيير كند يا عوارض جانبي داروها تشديد شود.
از جمله داروهايي كه با استامينوفن تداخل دارند، مي‌توان به الكل، ضد التهاب‌هاي‌‌ غيراستروئيدي (مانند آسپرين بروفنو ... ) داروهاي ضدبارداري خوراكي، فني توئين ، وارفارين ، كلستيرامين، ايزونيازيد و زيدو وودين اشاره كرد
. براي جلوگيري از بروز عوارض بهتر است قبل از استفاده همزمان استامينوفن با ديگر داروهاي تجويز شده و يا بدون نسخه با يك پزشك مشورت كنيد.

توصيه‌هاي آخر
فقط‌ به‌ مقدار توصيه‌ شده‌ توسط‌ پزشكتان‌ استامينوفن‌ مصرف‌ كنيد‌.
برچسب‌ روي‌ دارو را بخوانيد و از دستوراتش‌ پيروي‌ كنيد‌.
استامينوفن را نبايد بيش از 10 روز 5( روز در بچه ها) براي تسكين درد و بيش از سه روز براي كاهش تب استفاده كنيد البته اگر با دستور پزشك باشد، مجاز هستيد.
شياف‌هاي استامينوفن‌ را در يك‌ جاي‌ خنك‌ نگا ه‌ داريد،‌ ‌ولي‌ شياف‌ و انواع‌ مايع‌ استامينوفن‌ (قطره‌ و شربت‌) را منجمد نكنيد‌.
سيگار ممكن است با اثر استامينوفن تداخل كند. سيگاري ها ممكن است به مقادير بيشتري از دارو نياز داشته باشند اما نبايد بيش از ميزان توصيه شده روزانه مصرف كنند.
استامينوفن‌ را دور‌ ‌از دسترس‌ كودكان‌، دور از حرارت‌، نور مستقيم‌ و حرارت‌ مرطوب‌ نگاه‌ داريد (در‌ ‌چنين‌ شرايطي‌ استامينوفن‌ فاسد مي‌شود.)
اگر استامينوفن‌ را به‌ سبب‌ درد، تب‌ يا گلودرد مصرف‌ مي‌كنيد در صورت باقي ماندن علائم يا بدتر شدن آنها با پزشك تماس بگيريد. از دو تركيب حاوي استامينوفن به طور همزمان استفاده نكنيد.
افرادي كه به مقدار زياد الكل مصرف مي كنند بايد حتي الامكان از مصرف اين دارو پرهيز كنند چون مصرف همزمان الكل و استامينوفن خطر آسيب كبدي را به دنبال دارد.
استامينوفن‌ تاريخ‌ گذشته‌ را دور از دسترس‌ كودكان‌ در توالت‌ دور‌ ‌بريزيد‌. استامينوفن نتايج برخي از آزمايش‌هاي پزشكي را تغيير مي دهد بنابراين بايد مصرف آن را چند روز قبل از آزمايش مورد نظر قطع كرد.
برچسب‌ روي‌ ساير داروهاي‌ بدون‌ نياز به‌ نسخه‌ را بخوانيد تا مطمئن‌ شويد كه‌ در آنها استامينوفن‌ يا دارويي‌ كه‌ با استامينوفن‌ تداخل‌ كند، وجود نداشته‌ باشد‌.
هر فردي كه بيشتر از 3 نوشيدني الكلي در روز مي نوشد، افرادي كه بيماري كبدي يا كليوي و يا عفونت كبدي دارند و زنان باردار يا شيرده بايد تحت نظر پزشك استامينوفن مصرف كنند.

منبع:
http://www.hasht.com/articles/article.asp
انواع مسکن ها

نظر شخصی من اینه که تا زمانی که تحمل درد را داریم نباید از مسکن ها استفاده کنیم.بدن انسان یه سیستم فوق هوشمنده و میتونه با درد مبارزه کنه تا حدی قادر هست که خودش شرایط را مساعد کنه.
أللّهُمَ إجعَلْ نَفْسی مُطمَئِنَةً بِقَدَرِک
 تشکر شده توسط : SSA
#18

چگونه دردهاي مزمن را بدون دارو درمان كنيم؟

[تصویر:  295f5__130706_944.jpg]

ايسنا: هر فردي به شيوه‌اي متفاوت و البته منحصر به فرد نسبت به درد واكنش نشان مي‌دهد و هر آسيب يا ضربه عاطفي در اشخاص مختلف، به ميزان و شيوه‌اي متفاوت موجب اختلال در جريان خون و سيگنال‌دهي‌هاي عصبي مي‌شود.




با توجه به اين واقعيت كه احساس شدت درد در هر انساني كاملا منحصر به فرد است و بسياري از عوامل رواني، فيزيولوژيكي و ژنتيكي بستگي دارد، پيدا كردن راه حل مناسب و موثر براي تسكين درد در بيماران مختلف، كار نسبتا دشواري است.




به گزارش مجله تخصصي آرپ، در آمريكا سالانه حدود 100 ميليون تن به دردهاي مزمن مبتلا مي‌شوند و درمان اين دردها هر سال حدود 635 ميليارد دلار هزينه را به نظام بهداشتي و درماني اين كشور تحميل مي‌كند.


پزشكان امروزه معتقدند كه «درد مزمن» تنها نشانه يك بيماري ديگر نيست بلكه به نوبه خود يك بيماري يا اختلال مجزا است و بايد مانند ساير بيماري‌ها تحت درمان قرار بگيرد. در برخي موارد درد مزمن حاصل يك التهاب است. اما در بسياري موارد ديگر مي‌تواند عامل پيچيده تري داشته باشد. عاملي كه در واقع به چگونگي پردازش سيگنال‌هاي درد در مغز بستگي دارد.



وقتي فرد به مدت طولاني در معرض درد جسمي قرار مي‌گيرد، رشته‌هاي عصبي در واقع ممكن است اين درد را به نوعي حافظه نورولوژيك مرتبط كنند. بنابراين حتي زماني كه عامل اوليه درد، برطرف شود، فرد هنوز احساس درد و آسيب ديدگي مي‌كند. از سوي ديگر، درد حتي ممكن است عامل ژنتيكي داشته باشد.


متخصصان دانشگاه كمبريج در انگليس اخيرا ژني موسوم به HCN2‌ را شناسايي كرده‌اند كه نقش تنظيم كنندگي دردهاي مزمن را برعهده دارد و مي‌تواند هدف درماني ديگري براي كنترل درد باشد. امروزه متداول‌ترين شيوه درمان دردهاي مزمن شامل استفاده از داروهاي مسكن، غيرنسخه‌اي مانند ايبوبروفن و آسپرين است كه نواحي ملتهب را مورد حمله قرار مي‌دهند و يا مصرف داروي نسخه‌اي ناركوتيكس مانند كدئين و مورفين است كه سيگنال‌هاي درد را متوقف مي‌سازند. اما اخيرا گروهي از كارشناسان بهداشتي موسسه بريوويل در آمريكا دريافتند 75 درصد از كلينيك‌هاي پزشكي تنها مواقعي در درمان دردهاي مزمن موفق مي‌شوند كه آن را با تكنيك‌هاي درماني مكمل و سنتي كنترل درد، تركيب كنند. اين تكنيك‌ها نظير طب سوزني يا ماساژ درماني در صورتي كه در مراكز تخصصي معتبر و استاندارد صورت گيرند در تسكين دردهاي مزمن تاثير چشمگيري خواهند داشت.


از سوي ديگر، گروهي از متخصصان مركز پزشكي دانشگاه استانفورد نيز در چندين مطالعه مختلف نشان داده‌اند كه تكنيك هيپنوتيزم پزشكي در كاهش و يا حتي ريشه كني دردهاي مزمن بسيار موفق است.


پزشكان دانشگاه جان هاپكينز نيز تاكيد دارند كه حتي فكر نكردن يا كمتر فكر كردن درباره درد به تسكين آن كمك مي‌كند.
 تشکر شده توسط : شهرزاد
#19
خانم‌ها در مصرف ایبوپروفن و استامینوفن احتیاط کنند
سلامت > تحقیقات- همشهری آنلاین:
براساس نتایج یک تحقیق، استفاده مرتب از مسکن‌هایی چون ایبوپروفن و استامینوفن می‌تواند خطر از دست رفتن شنوایی در زنان را افزایش دهد.

.jpg   ibuprofen.jpg (اندازه: 26.89 KB / تعداد دفعات دریافت: 24)
محققان می‌گویند هرچقدر زنان از این داروهای مسکن بیشتر استفاده کنند خطر از دست دادن شنوایی خود را افزایش داده‌اند.
به گزارش مهر، دانشمندان بیمارستان زنان بیرگهام در بوستن ماساچوست در آمریکا با بررسی اطلاعات 62 هزار و 261 زن 31 تا 48 ساله به نتایج این تحقیقات را ارائه کرده‌اند.

این تحقیق یک دوره 14 ساله را از سال 1995 تا 2009 دربرگرفته و تا پایان دوره 10 هزار 12 نفر از زنان این تحقیق که به طور تقریبی یک نفر از هر شش نفر بوده‌اند گزارش داده‌اند تا حدی شنوایی خود را از دست داده‌اند.

محققان نتیجه گیری کرده‌اند که زنانی که هفته‌ای دو تا سه روز از ایبوپروفن استفاده می‌کنند 13 درصد بیش از سایرین در معرض این خطر قرار دارند. این خطر درمیان زنانی که 4 تا 5 روز در هفته از این قرص‌ها استفاده می‌کنند 21 درصد افزایش می‌یابد و در رابطه با زنانی که هر روز هفته یا شش روز در هفته از این قرص‌ها استفاده می‌کنند این خطر به 24 درصد می‌رسد.

دکتر شرون کورهان محقق اصلی این تحقیقات در این زمینه می‌گوید: ممکن است داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی جریان خون را در حلزون گوش، عضو شنوایی، کاهش داده و کارکرد آن را مختل کند. استامینوفن نیز عواملی را که از حلزون گوش حفاظت می‌کند از بین می‌برد.

به گفته این متخصص، اگر کسی احساس کرد که نیاز به مصرف این داروها دارد باید با یک پزشک متخصص درباره مزایا و معایب این داروها مشورت کند.

ایبوپروفن (Ibuprofen) داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است که بیشتر با نام ژنریک بروفن (Brufen) شناخته می‌شود. ادویل (Advil)، موترین (Motrin) و نورفن (Nurofen) از دیگر نام‌های ژنریک آن هستند.

سازمان بهداشت جهانی بروفن را در فهرست داروهای اساسی قرار داده است. این فهرست داروهایی را در بر می‌گیرد که باید در هر مرکز درمانی موجود باشند.

استامینوفن (Acetaminophen) یا پاراستامول (Paracetamol) دارویی مسکن و تب‌بر است که بطور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و از آن‌جاکه برای خرید و مصرف استامینوفن نیازی به نسخه پزشک نیست، این دارو به صورت آزاد در دسترس همگان است. این دارو معمولاً برای درمان تب، سردرد و دردهای خفیف استفاده می‌شود.

گفتنی است تاکنون هیچ ارتباطی میان استفاده از آسپرین و از دست دادن شنوایی گزارش نشده است.







احتمال کر شدن مردان با مصرف استامینوفن!

خطر ابتلا به اختلال کاهش قدرت شنوایی در مردانی که طی هفته بیش از دو بار قرص آسپرین مصرف می کردند، 12 درصد بیشتر از مردانی بود که یک قرص در هفته مصرف می کردند.

آلودگی صوتی و گوش دادن به موسیقی با صدای بلند تنها عوامل آسیب دیدگی حس شنوایی نمی باشند بلکه مطالعات جدید نشان می دهند مصرف بیش از اندازه مسکن ها کاهش قدرت شنوایی در مردان را به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، محققان دریافتند مردانی که در هفته بیش از دو قرص استامینوفن مصرف می کنند، دو برابر بیش از مردانی که از این مسکن ها استفاده نمی کنند، در خطر کاهش قدرت شنوایی قرار دارند.

استامینوفن (Acetaminophen) ترکیبی فعال در داروی Tylenol و سایر مسکن ها می باشد همچنین مردانی که در طی هفته بیش از دو بار قرص Ibuprofen ترکیب اصلی موجود در داروی (Advil) را مصرف می کنند تا حدود 66 درصد بیش از دیگران در معرض خطر کاهش قدرت شنوایی قرار دارند.

همچنین مصرف قرص آسپرین 33 درصد خطر تضعیف قدرت شنوایی را افزایش می دهد. تمام این یافته ها در خصوص مردانی با حداکثر سن 50 سال به دست آمده است.

سئوالی که در اینجا مطرح است این است که آیا همه مردان میانسال می بایست از مصرف مسکن ها چشم پوشی کنند؟ محققان پاسخ می دهند؛ ترک مصرف مسکن ها ضروری نمی باشد زیرا خطر کاهش شنوایی تحت تاثیر داروهای مسکن حدود یک درصد می باشد ولی اگر سابقه مصرف قرص های مسکن به بیش از 10 سال برسد، 10 درصد مردان دچار کاهش قدرت شنوایی می شود.

این یافته ها از بررسی سوابق 27 هزار مرد در طی 24 سال به دست آمده است، با جمع آوری اطلاعاتی همچون سن، دردهای مزمن، مصرف داروهای مسکن و سنجش قدرت شنوایی طی مدت بررسی، محققان سه هزار و 488 نفر را مبتلا به اختلال کاهش قدرت شنوایی تشخیص دادند.

خطر ابتلا به اختلال کاهش قدرت شنوایی در مردانی که طی هفته بیش از دو بار قرص آسپرین مصرف می کردند، 12 درصد بیشتر از مردانی بود که یک قرص در هفته مصرف می کردند.

مطالعات سابق نشان می داد؛ مصرف قرص های مسکن از طبقه NSAIDs باعث عفونت در گوش حیوانات می‌شود و گزارش هایی از کاهش قدرت شنوایی انسان تحت تاثیر مصرف مسکن های NSAIDs در دست است.

کاهش قدرت شنوایی رایج ترین اختلال حواس پنج گانه می باشد و مصرف آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن یکی از دلایل ابتلا به اختلال تلقی می شود.



امیدوارم که خواهروبرادران عزیزباخوندن مطالب بالادرمصرف داروهای مسکن زیاده روی نکنندمیدونم تحمل دردبی نهایت سخت است خودم بارهادردروتجربه کردم میدونم دردچیست
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی , رزمینا , rahaei
#20

پنج‌شنبه ، 18 خرداد ، 1391
مصرف زیاد استامینوفن باعث نارسایی کبد می‌شود

فارس نوشت:

محققان علوم پزشکی بر اساس تحقیقات جدید خود هشدار دادند که مصرف زیاد داروی استامینوفن خطر ابتلا به نارسایی‌های کبدی را افزایش می‌دهد.
این تحقیقات نشان داد: بسیاری از بزرگسالان آمریکایی که بیش از حد داروهای مسکن استامینوفن می‌خورند؛ در معرض خطر نارسایی حاد کبد هستند.

محققان دانشگاه نورث وسترن در اوانستون ایلینویز گفتند: استامینوفن (تیلنول) داروی ضد درد و مسکنی است که در آمریکا بیش از حد مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف بیش از حد این قرص منجر به نارسایی حاد کبد می‌شود.

محققان با 500 بیمار سرپایی بزرگسال در کلینیک‌های پزشکی عمومی در آتلانتا و شیکاگو مصاحبه کرده‌اند. بیش از نیمی از این بیماران در 6 ماه گذشته از استامینوفن استفاده کرده بودند و 19 درصد آنها گفتند که مصرف آنها زیاد بوده است به طوری که هر روز یا چند روز در هفته استامینوفن خورده‌اند.

تهیه کنندگان این تحقیقات سپس ارزیابی کردند که آیا این بیماران مقدار مصرف استامینوفن خود را درک کرده‌اند و آیا قادر هستند که این دارو را با خیال راحت بخورند.

این نتایج نشان داد: نزدیک به یک چهارم بیماران در معرض خطر مصرف بیش از حد استامینوفن یعنی بیش از 4 گرم (4000 میلی گرم) دوز توصیه شده در یک دوره 24 ساعته بودند.

بر اساس این نتایج، 5درصد از بیماران بیش از شش گرم (6 هزار میلی گرم) استامینوفن در بیش از 24 ساعت خورده بودند.

این نتایج نشان داد: تقریبا نیمی از بیماران در معرض خطر مصرف بیش از حد استامینوفن در همین دوره زمانی قرار داشتند.

دکتر مایکل ولف استاد پزشکی گفت: یافته های ما نشان می دهد که بسیاری از مصرف کنندگان عناصر سازنده و فعال داروهای مسکن درد را تشخیص نمی‌دهند و دستورالعمل روی جعبه دارو را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: با توجه به شایع بودن این مشکل و خطر ابتلا به اثرات نامطلوب و تهدید جدی سلامت عمومی، باید پزشک به بیماران در خصوص تصمیم گیری و استفاده مناسب از این داروها راهنمایی و مشاوره بدهد.


















بیماران برای كاهش تب اقدام به مصرف بیشتر داروهای ضد درد نكنند
سلامت نیوز : رییس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: استفاده بیش از حد از داروهای تب بر، ضد درد و ضد التهاب كه بدون نسخه فروخته می‌شوند، عوارض نامطلوبی را برای بدن به همراه دارد.

دكتر حمید خویی در گفت و گو با ایسنا، افزود: آسپرین، استامینوفن و ایبوبروفن در شرایط و مقادیر معین و در دوره‌های مشخص می‌توانند به منظور خود درمانی استفاده شوند اما اگر بیمار مبتلا به بیماریهای خاصی باشد و این داروها را خودسرانه مصرف كنند، ممكن است به عوارضی دچار شود.

وی در ادامه گفت: استامینوفن یك داروی ضد درد و ضد تب است كه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخلاف آسپرین و ایبوبروفن خاصیت ضد التهابی ندارد. اگر این دارو سه روز برای برطرف كردن تب و پنج روز به منظور كاهش درد به كار رود، معمولا عوارض قابل توجهی ندارد و مانند آسپرین و ایبوبروفن عوارض گوارشی ایجاد نمی‌كند اما اگر تب و درد پس از سه و پنج روز كاهش پیدا نكند، بیمار باید به پزشك مراجعه كند.

خویی تاكید كرد: اگر استامینوفن بیش از 10 روز مصرف شود باعث آسیب كبدی شدید و گاهی كشنده می‌شود بنابراین استفاده از آن به مبتلایان به بیماریهای كبدی توصیه نمی‌شود علاوه بر آن به كودكان نباید خودسرانه استامینوفن داده شود چون آنان بیش از گروه‌های دیگر در معرض خطرات دارویی قرار دارند. در این شرایط توصیه می‌شود كه كودكان، داروهای مسكن،‌ تب بر و ضد التهاب را زیر نظر پزشك مصرف كنند.

رییس انجمن علمی داروسازان با اشاره به قرص آسپرین اظهار كرد: ایبوبروفن، قرص آسپرین و فراورده‌هایی مانند ASA كه از آسپرین برای ساخت آنها استفاده می‌شود، اگر نادرست مصرف شوند، ممكن است، ابتلا یا تشدید عوارض گوارشی مثل زخم معده را به همراه داشته باشند.

وی افزود: اگر بیماران مبتلا به مشكلات انعقادی، داروهای ضد التهاب و ضد درد را خودسرانه مصرف كنند، زمان خون روی و انعقاد خون آنان افزایش می‌یابد. از سوی دیگر مصرف درازمدت داروهای شبه آسپرین ابتلا به عوارض كلیوی را به همراه دارد.

رییس انجمن علمی داروسازان تاكید كرد: بیماران تحت هیچ شرایطی نباید برای دستیابی به اثر تسكینی و كاهش بیشتر تب، اقدام به افزایش مصرف داروهای ضد درد و ضد التهاب كنند این در حالیست كه برخی از افراد برای كاهش درد خود چند نوع قرص را با هم مصرف می‌كنند. این كار بسیار غیر منطقی است و پیامدهای خطرناكی مانند تحریك شدید دستگاه گوارشی، التهاب و خونریزی معده را در پی دارد.

وی در ادامه اظهار كرد: مصرف 200 تا 300 میلی گرم ژلوفن دو یا سه بار در روز از سوی بزرگسالانی كه زخم گوارشی فعال و حساسیت دارویی ندارند، می‌تواند برای كنترل درد موثر باشد البته شربت آن گاهی اوقات برای كودكان تجویز می‌شود.

خویی در پایان گفت: مقادیر بیشتر ژلوفن برای مبتلایان به بیماریهای مفصلی تجویز می‌شود. خود درمانی در این زمینه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و بیماران مفصلی باید ژلوفن را زیر نظر پزشك مصرف كنند.


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تارنمای اولین شاپ می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.



اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  داروهایی خطرناک در فصل تابستان nahid 0 1,760 2018/07/16, 05:51 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض قرص های مسکن نازلی 2 4,466 2016/08/22, 02:21 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض نسل جدید قرصهای ضد بارداری (از جمله یاسمین) رامنا 7 100,264 2016/01/08, 11:33 PM
آخرین ارسال: noname1
  عوارض مصرف بي‌رويه دگزامتازون نازلی 9 57,775 2015/08/11, 01:14 AM
آخرین ارسال: کارین
  کدام کبودی بدن خطرناک است؟ نازلی 1 5,227 2014/04/25, 10:00 AM
آخرین ارسال: سالومه
  عوارض داروهای خواب آور نازلی 4 4,941 2014/01/27, 03:29 PM
آخرین ارسال: zenith
  مصرف بيش از اندازه داروهاي گياهي موجب مسمويت كبدي مي شود yaro 10 9,182 2013/07/05, 03:47 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین شيدا رها 0 2,343 2013/04/21, 12:15 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  9 علامت خطرناک درزنان واحتمال ابتلابه بیماریهای قلبی sargol 0 2,142 2013/01/04, 10:37 PM
آخرین ارسال: sargol
  خوردن بیش از۶۰۰گرم گوشت درهفته خطرناک‌ است nahid 3 4,540 2013/01/04, 03:48 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
4 مهمان