امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه نوع میوه ای انتخاب کنیم
#1
اين روزها وقتي براي خريد به بازار ميوه‌ فروشان مراجعه مي ‌كنيم، ميوه‌ هايي با ظاهر بسيار درشت كه طعم، خاصيت و ماندگاري چنداني نيز ندارند توجه مان را جلب مي‌ كند. در واقع اغلب اين ميوه‌ ها حاصل استفاده بي ‌رويه از كودها و سموم شيميايي و باقي ماندن تركيبات نامطلوب آن ها در اين‌ گونه محصولات است كه به اين صورت ظاهر مي‌ شوند.

امروزه اغلب محصولات كشاورزي در تمام مراحل رشد از طريق كودها و سموم شيميايي تغذيه مي ‌شوند. اين محصولات طعم خوب و كيفيت بالايي ندارند و نيترات موجود در آن ها مي ‌تواند موجب بروز انواع سرطان‌ هاي گوارشي در مصرف ‌كنندگان گردد.

نيترات موجود در كودها مي ‌تواند در همه انواع ميوه و سبزي رسوخ كند. اما محصولاتي كه در دل خاك جاي مي ‌گيرند، مثل: پياز، سيب ‌زميني، هويج و ... قابليت جذب بيشتري دارند. معمولا نفوذ تركيبات نامطلوب كودها در محصولاتي كه در دل خاك رشد مي‌ كنند، مي ‌تواند موجب بزرگ و سنگين شدن سبزي‌ هاي غده‌اي گشته و سود بيشتري را براي باغدار به دنبال داشته باشد.

اين سموم مي ‌توانند در انواع ميوه و سبزي كه به صورت بوته ‌اي در سطح زمين رشد مي ‌كنند و ارتفاع كمتري دارند نيز نفوذ كند. اما در مقابل ميوه‌ هاي درختي كه ارتفاع بيشتري از زمين دارند، كمتر در معرض اثرات نامطلوب كودها قرار مي گيرند. متاسفانه ذرات كودهاي شيميايي وقتي به داخل ميوه و سبزي راه‌ پيدا مي‌ كنند با هيچ روشي از بين نمي ‌روند. البته توصيه مي ‌شود براي كاهش سموم سطحي، ميوه‌ ها را قبل از مصرف با مواد ضد عفوني‌ كننده بشوييد.

چه بايد كرد؟
* درشتي ميوه‌ها در بيشتر مواقع به دليل نيترات بالاي موجود در آن ها است. لذا هنگام خريد از ميوه‌ هاي درشت صرف‌ نظر كنيد و ميوه‌ هاي متوسط يا كوچك با رنگ روشن را انتخاب كنيد. چرا كه تيره بودن ميوه، خود نشان نيترات بالاي آن است.

* از خريد سيب ‌زميني‌هاي كدر و تيره‌ رنگ اجتناب كنيد و پيازهايي را كه بخش خروج جوانه آن ها باريك‌ تر است، انتخاب كنيد.

* كودهاي شيميايي و سموم دفع آفات باعث كاهش ويتامينC و بي ‌طعم شدن محصول مي ‌شوند بنابراين وقتي مي ‌بينيد خيار يا گوجه فرنگي طعم واقعي خود را ندارند مي ‌توانيد مطمئن شويد كه مقداري از سموم جذب آن ها شده است، بنابراين ميوه و سبزيجات بي ‌مزه را نخوريد.

* از خريد سبزيجات غده‌اي درشت مثل پياز، سيب ‌زميني و هويج پرهيز كنيد و بدانيد كه در هر كيلو سيب ‌زميني يا پياز بايد 7 تا 8 عدد از اين محصول جاي گيرد.

* ميوه ‌هاي تكثير يافته با كودهاي شيميايي بلافاصله پس از بريده شدن تغيير رنگ داده و تيره مي ‌شوند لذا وقتي سيبي را گاز زديد و به سرعت كدر شد از مصرف آن بپرهيزيد.

* سبزي ‌هاي برگ درشت و سفت را انتخاب نكنيد و قبل از مصرف ميوه و سبزي به دقت آن ها را ضد عفوني كنيد.

* بهترين توصيه به هموطنان عزيز آن است كه از مصرف ميوه‌ هاي گلخانه ‌اي، انباري و وارداتي اجتناب كنيد و نوع فصلي آن ها را كه معمولا در فصل معين خود رشد مي ‌كنند و تازه‌ تر و پُرخاصيت ‌تر هستند و طعم و ماندگاري بيشتري دارند و در مقايسه با ميوه‌هاي غيرفصلي(گلخانه‌اي)‌ كود و سموم كمتري براي پرورش آن ها به كار رفته، استفاده كنيد.
 تشکر شده توسط : Sina , Matilat , سحــــــــر , nazaninn , شفا یافته , najva , movahedi , سمیرا67 , elham 66
#2
مرسی مهسا جان .... دقیقا الان دارن میوه ها رو آرایش میکنن مثل یه چیزای دیگه .... مردم هم خوششون میاد میرن میخرن بعدش میبینن مزش خوب نیست
خوده همین تخم مرغ های گیاهی میگن فکر کنم .... که خیلی زرده .... شنیدم که به مرغ رنگ دانه میدن میخوره ...
اون از آب خوردن که اونقدر سخته ... اینم از میوه خریدن
یکی هم بیاد طریقه درست نفس کشدن و یاد بده
... وقتی تبر به جنگل آمد ، درختان فریاد زدند و گفتند :نگاه کنید دسته اش از جنس ماست !!. ... 1213.2

 تشکر شده توسط : شفا یافته , movahedi , tala , سمیرا67
#3
(2010/04/15, 11:26 AM)سینا نوشته است: مرسی مهسا جان .... دقیقا الان دارن میوه ها رو آرایش میکنن مثل یه چیزای دیگه .... مردم هم خوششون میاد میرن میخرن بعدش میبینن مزش خوب نیست
خوده همین تخم مرغ های گیاهی میگن فکر کنم .... که خیلی زرده .... شنیدم که به مرغ رنگ دانه میدن میخوره ...
اون از آب خوردن که اونقدر سخته ... اینم از میوه خریدن
یکی هم بیاد طریقه درست نفس کشدن و یاد بده

آره...واقعا!!!
من فكر كنم 5 ، 6 سال پيش تو همشهري خوندم كه يه ماده به اسم Talc كه تو لوازم آرايشي،بهداشتي استفاده ميشه ، سرطانزاست

حالا پشت برچسب بيشتر مواد آرايشي كه نگاه كنيم اين اسم هست.....confused2

به زنيم به طبل بي عاري كه آنهم عالمي دارد.....
 تشکر شده توسط : movahedi , سمیرا67
#4
منم همیشه دقت کردم میوه های کوچیکتر خوشمزه ترن
عشــق
همین خنده های ساده ی توست
وقتی با تمام غصه هایت میخندی
تا از تمام غصه هایم
رها شوم...


 تشکر شده توسط : movahedi , سمیرا67
#5
وقتي براي خريد ميوه و سبزي به ميادين ميوه و تره‌بار يا برخي ميوه‌فروشي‌ها مي‌رويم،‌ با ميوه‌ها و سبزي‌هايي روبه‌رو مي‌شويم كه با بقيه متفاوت‌اند؛ پررنگ‌تر، شاداب‌تر و زيباتر و حتي يكدست و يك‌اندازه هستند و البته با قيمت بالاتري به فروش مي‌رسند.....

برخي افراد هم كه فريب ظاهر اين ميوه‌ها را مي‌خورند، با خوشحالي شروع به برداشتن انواع مختلف آنها مي‌كنند، غافل از اين كه با پرداخت هزينه‌اي گزاف، سلامت خودشان و خانواده‌شان را به خطر مي‌اندازند. مي‌پرسيد چطور؟ مهندس ميرصدرا صادقي، مهندس كشاورزي و مسوول فني مبارزات تلفيقي با آفات (IPN)، پاسخ اين پرسش شما را مي‌دهد.


سلامت: اصلا چرا در پرورش ميوه‌ها و سبزي‌ها از كودهاي نيتراتي استفاده مي‌شود؟


خب، مصرف نيترات در گياهان باعث افزايش رشد آنها مي‌شود. وقتي كودهاي نيتراتي مثل نيترات آمونيوم در پرورش گياهان به كار مي‌رود،‌ رشد برگ‌ها و ميوه آنها افزايش مي‌يابد. محصول‌هايي مثل كاهو، خيار، سبزيجات، سيب‌زميني و.... كه به اين صورت تهيه و مصرف مي‌شوند اگر در پرورش‌شان بي‌رويه و به صورت غيركارشناسي از اين كودها استفاده شود، شايد در خود محصول هيچ بازتابي ديده نشود و افزايش رشد زياد آنها را ببينيم اما تجمع نيترات‌ها در بافت‌هاي ذخيره‌اي و سبز آنها، باعث مي‌شود اين مواد از نظر تغذيه‌اي قابل استفاده نباشد و مسموميت با نيترات در اثر استفاده از آنها ايجاد شود و حتي زمينه ابتلا به انواع سرطان‌‌هاي دستگاه گوارش فراهم شود. دقيقا همان علايمي كه در صورت مصرف زياد سوسيس و كالباس ممكن است در بدن ايجاد شود. اغلب به علت زياد بودن مواد نگهدارنده، از متخصصان مي‌شنويم كه اين محصول‌ها استفاده نشوند، چرا كه دقيقا نيترات موجود در اين كودها همين پيامد را با خوردن ميوه‌ها و انواع سبزي‌هاي تازه حاصل مي‌كند و حتي ممكن است از سوسيس و كالباس هم مضرتر باشد. بنابراين نظارت بر روند توليد آنها ضرورت دارد.

سلامت: اگر اين كودها اين‌قدر مضر هستند؛ پس چرا استفاده مي‌شوند؟


هرچقدر بيشتر اين كودهاي نيتراته مورد استفاده قرار گيرند توليد هم افزايش پيدا مي‌كند و با رنگ سبزتر و ظاهر مرغوب‌تر به بازار سبزي رونق مي‌دهد. به همين دليل برخي كشاورزان بدون آگاهي درباره چنين عوارضي، براي توليد بيشتر و سريع‌تر از اين تركيب‌ها به طور بي‌رويه استفاده مي‌كنند.

سلامت: آيا مي‌توان ماده ديگري را جايگزين آن كرد؟


نه! تنها راه اين مساله اين است كه اين كودها به صورت كارشناسي استفاده شده و مشتري هم زير نظر كارشناسان و پزشكان، آن را مصرف كند. درست مانند دارويي كه اگر زيرنظر پزشك مصرف شود، هيچ اثر سويي ندارد. اما اگر كودهاي شيميايي تحت نظارت كارشناسان ماهر، به اندازه مصرف نشوند، مشكلات فراواني ايجاد خواهند كرد. مصرف بي‌رويه و بدون نظارت اين كودها در تغذيه و حفظ نباتات، سبب توليد محصول ناسالمي مي‌شود. در حالي كه در كنار اين كودها به اندازه و با نظارت مي‌توان از كودهاي ارگانيك و كمپوست‌ها استفاده كرد تا هم بافت خاك بهبود پيدا كرده و هم جذب بهتر شود و كشاورزان كمتر مجبور به استفاده از كودهاي نيتراته شوند.

سلامت: مصرف‌كننده چگونه مي‌تواند تشخيص دهد كدام ميوه و محصول سالم است و كدام ناسالم؟


متاسفانه براي مصرف‌كننده امكان تشخيص خاصي وجود ندارد. تنها كاري كه مصرف‌كننده مي‌تواند انجام دهد آن است كه هنگام خريد ميوه و سبزي اگر از منبع توليد آن اطلاع ندارد زياد به سراغ ميوه و سبزي‌هايي نرود كه سرسبز، تروتازه هستند. گاهي ميوه‌اي خريداري مي‌شود كه ظاهر درشتي ندارد اما مي‌تواند سالم‌تر از ميوه‌اي باشد كه بسيار درشت،‌ براق و پررنگ‌ است. چون اين ميوه احتمالا سم نخورده و در نتيجه ميوه سالم‌تري است. در كل، مصرف‌كننده نمي‌تواند اين موضوع را تشخيص دهد؛ چرا كه با توليدكننده در تماس نيست. برنامه جديد توسعه كه سازمان حفظ نباتات در حال انجام آن است، شامل اين موضوع است كه در ميادين ميوه و تره‌بار آزمايشگاه‌هاي سنجش باقيمانده سموم بگذارند و باقيمانده نيترات كنترل ‌‌شود. اگر محصولي بود كه تحت استاندارد نبود اين محصول معدوم مي‌شود در حالي كه هنوز اين اتفاق نيفتاده است. تنها چيزي كه مي‌توان به مصرف‌كنندگان گفت اين است كه زياد به دنبال محصولي نباشند كه داراي كيفيت‌هاي خيلي بالاست. فراموش نكنيد كه ميوه‌هاي خارجي يا محصولات خيلي شيك و تر و تميز صددرصد سالم نيستند.

سلامت: آيا پوست‌گيري ميوه‌ها مشكل را حل مي‌كند؟


گاهي وقت‌ها. به‌طور كلي 2 نوع سم استفاده مي‌شود؛ يكي سم‌هاي سيستميك و ديگري سم‌هاي تماسي. سم‌هاي تماسي با شست‌وشو از بين مي‌روند چون روي سطح گياه پاشيده مي‌شوند، روي برگ‌ها و ساقه هستند، طوري كه حشرات و‌ آفت‌ها با تماس با آنها از بين مي‌روند و حشره‌كش‌ها يا قارچ‌كش‌ها مثال‌هايي از اين گروه اند. اما برخي از سموم سيستميك هستند و جذب گياه شده داخل شيره نباتي گياه مي‌شوند و در كل گياه انتشار پيدا مي‌كنند. سموم سيستميك با شست‌وشو از بين نمي‌روند. اكثر سمومي كه اكنون استفاده مي‌شود سيستميك هستند چون پخش بهتري داخل گياه دارند و آفت هر قسمتي از گياه از بين مي‌رود بنابراين بيشتر مورد استقبال قرار گرفته و مي‌گيرند. بنابراين، اگر سموم سيستميك استفاده شده باشند اين سم داخل بافت گياه پراكنده مي‌شود. اما حقيقت اين است هر سمي كه به گياه زده مي‌شود، چه سيستميك و چه تماسي، يك دوره مصرف دارد و از تاريخ استعمال آن براي گياه تا وقتي كه زمان برداشت فرا برسد، دوره‌اي وجود دارد كه به نام دوره كارنس معروف است. اين دوره‌ از زماني كه سم زده مي‌شود تا زماني كه سميت از بين مي‌رود و ما مي‌توانيم از محصول استفاده كنيم، ادامه دارد و اگر بخواهيم گياه سالمي را بخوريم بايد دوره كارنس آن گذشته باشد.

سلامت: پختن ميوه و سبزيجات اين سموم را از بين نمي‌برد؟


تاحدودي اثر دارد. اين سموم مواد شيميايي هستند و حرارت، آنها را تجزيه مي‌كند اما نمي‌توان گفت كه با پختن اين مواد، ديگر ميوه‌ها و سبزي‌ها سالم هستند. برخي از سم‌ها حداقل 45 روز دوره كارنس دارند. در صورتي كه از زمان گل دادن تا وقتي ميوه برسد نهايتا 20 تا 25 روز طول مي‌كشد. اگر كشاورزي بخواهد دوره كارنس را رعايت كند بايد حدود 20 روز ديگر صبر كند و عملا نمي‌تواند اين كار را انجام دهد چون بايد 50 درصد محصول را دور بريزد و اين مقرون به صرفه نيست. بنابراين، براي هر گياهي يك دستورالعمل ويژه وجود دارد و كشاورزان بايد مو به مو آنها را رعايت كرده و بر اين اصول نظارت كافي نيز اعمال شود تا به اين ترتيب جامعه اي سالم داشته باشيم.
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , tanha , سمیرا67 , elham 66
#6
نحوه استفاده از سموم شیمیایی در پرورش خیار ، برای سلامت انسان مضر است
بشر برای رفع مشکل نیاز به غذا در طی قرن بیستم دست به اعمالی زد که باعث بوجود آمدن مشکلات بزرگتری در طبیعت شد. که مهمترین آنها آلودگی بدن انسان و محیط زیست است که برای رفع این مشکل، از طریق کاربرد روشهای نادرست مشکلات دیگر فرا روی انسان قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، هرچند استفاده از آفت کش ها جهت کنترل عامل بیماریزا در بخش کشاورزی سودمند است ولی آفت کشها خود می توانند موجب ایجاد بیماری و مرگ درانسان‌ها گردند ، این مشکلات ناشی از شرایط مختلف تماس مستقیم و غیرمستقیم انسان با آفت‌کش‌ها می باشد.
فاکتور مهم در مسمومیت مزمن آفت کش ها دارابودن تجمع طولانی مدت در بدن است و این تجمع مواد سمی در بدن در تمامی افراد به واسطه تماس غیرمستقیم از طریق غذا ، تنفس یا جذب پوستی به چشم می‌خورد.
انواعی از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی به وسیله گیاهان جذب شده و در قسمت‌های خوراکی گیاه ذخیره می‌شود محصولاتی همچون خیار مرتباً یک روز در میان سم پاشی شده و پس از سم پاشی برداشت می گردند، اندازه گیری و بررسی میزان باقی مانده آفت کش ها و مقایسه آن با حداکثر میزان مجاز آنها از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد .
در حال حاضر سالانه بیش از ۱۲ هزار و ۸۸۸ تن حشره‌کش در کشور ایران توزیع می‌شود، که این توزیع بر اساس مصرف کشاورزان است و نه بر اساس نیاز علمی و واقعی بازار . توزیع بدون محاسبه بازار مصرف و قیمت پایین موجب افزایش مصرف سم توسط کشاورزان می شود و لذا بایستی نظارت بر مصرف این گونه مواد جدی تر از گذشته صورت گیرد .
تماس مصرف کننده های این مواد غذایی با آفت‌کش ها ناشی از خوردن غذاهایی است که سموم آفت‌کش در آن نفوذ کرده‌اند و می تواند باعث افزایش مواد سمی در بدن انسان گردد ، که معمولاً وابسته به مصرف درازمدت مواد غذایی آلوده به این آفت کش‌ها می باشد .
متاسفانه انسانها طبیعتاً بیشتر متوجه بیماریهایی هستند که علائم آشکار دارند در حالی که بعضی از بدترین دشمنان ما آهسته و بی خبر به سویمان می خزند.

نشانه‌ها و علائم آلودگی با سموم موجود در این مواد غذایی با توجه به اینکه به مقدار کم و در طول زمان طولانی وارد بدن می شوند اغلب کاملاً شبیه به انواع مختلفی از عوارض بیماریها می باشد بعنوان مثال : سردرد، تب ، تهوع ، استفراغ و اسهال علائم عمومی غیرخاص بیماری هستند که در شرایط متفاوت ایجاد میگردند .
تحقیقات نشان داده است که سموم آفتکشها باعث سقط جنین، عدم رشد فکری، اثرات مخرب ساختمانی در بدن هنگام تولد و نقصهایی در اعمال و بافتهای بدن می شوند.
تحقیقات نشان داده است که :
- علفکش توفوردی برای دستگاههای تولید مثلی بدن مسمومسیت زا است
سموم پاراکوات ،گروه سموم ارگانو فسفره، مانب و مانکوزب منجر به بیماری پارکینسون میشود.افرادی که در حوالی مناطقی زندگی می کنند که در معرض آفتکشها قرار دارند ۴ برابر و افرادی که در معرض حشره کشها هستند ۳ الی ۴ برابر احتمال بروز بیماری پارکینسون بیشتر است.

- کشاورزانی که با قارچکشهای مانب و مانکوزب در تماس هستند اعصاب محیطی آنها نسبت به سایر افراد کندتر عمل می نماید.
- کودکانی که در هنگام رشد مغز در معرض غلظت خیلی کم سموم قرار دارند صدمات ثابت و پایداری در اعمال و و ساختار مغز آنها اِیجاد می شود.در برسیهای بعمل آمده در مکزیک روی کودکانی که در معرض سموم بودند نشان داد که انواعی از تاخیرات و کاستی ها در نمو مغز این کودکان در مقایسه با سایر همنوعان خود وجود دارد.همچنین ضعفهایی در نیروی فیزیکی ، تطابق طبیعی دست و چشم، و حافظه کوتاه مدت در این کودکان قابل مشاهده بود.
- ارتباط بین بروز سرطان گلبولهای سفید خون و سموم ارگانو فسفره در تحقیقات اخیر محققین مورد تایید قرار گرفته است.همچنین ارتباط بین سموم توفوردی ، آترازین و کاپتان با سرطان و بیماری ام اس در تحقیقات مشخص شده است و باغدارانی که در معرض این سموم هستند سه برابر سایرین احتمال بروز این نوع سرطان را دارند.
- علفکش های فنوکسی مانند توفوردی نیز در بروز سرطان بدخیم اس تی اس نقش دارند.و احتمال بروز افرادی که در معرض علفکشهای فنوکسی قرار دارند ۱۰ برابر بیشتر از سایر افراد است.
- تقریباً ۹۰ درصد کلیه قارچ‌کشهای مورد مصرف در کشاورزی در مدلهای حیوانی سرطانزا می‌باشند و استفاده گسترده ، روزافزون ونابجا از آفت‌کش های سمی می تواند با بروز بیماری‌های خطرناکی چون سرطان خون ، سرطانهای دستگاه گوارش و سایر اختلالات فیزیولوژیکی در بدن انسان در ارتباط داشته باشند .

مسمومیت بطور نرمال به دو نوع تقسیم می‌شود، که به میزان قرارگیری در معرض یک آفت‌کش و مدت زمان تماس با سم بستگی دارد تا علائم مسمومیت توسعه و بروز نماید
در کل دو نوع مسمومیت وجود دارد : ۱- مسمومیت حاد و ۲- مسمومیت مزمن .
نوع مسمومیت ناشی از مصرف مواد غذایی سمپاشی شده ( مخصوصا خیار و گوجه ) از نوع مسمومیت مزمن می باشد .
مسمومیت مزمن با آفت‌کش‌ها با تغییر سرعت فعالیت‌های مختلف بدن ، موجب افزایش تپش قلب و تعریق و یا کاهش آنها مانند کند کردن و یا توقف تنفس می شوند . تماس طولانی مدت با آفت کش ها باعث اختلالات ناهنجار در سیستم عصبی، غدد درون ریز و سیستم ایمنی بدن می شوند.
نمونه گیری های پراکنده در نقاط مختلف نشان می دهد که میزان سموم حشره‌کش «دی کلرووس» و «کلروپایروفوس» موجود در خیار تا ۳ برابر حد مجاز است .
گرچه اندازه گیری وسنجش ریسک سرطان در انسان ناشی از سموم شیمیائی بدلیل طولانی بودن دوره تکمیل فرآیند سرطانی شدن و ناشناخته بودن دوره کمون و ظهور تومور به صورت بالینی و همچنین تفاوت استعدادهای ژنتیکی افراد گوناگون با یکدیگر معمولاً دشوار است اما تحقیقات کامل و دقیقی نیز تاکنون در رابطه با میزان مصرف آفت کشها و تاثیر آن در حال و آینده ایرانیان اعلام نشده است .
اما تحقیقات مختلف جهانی ارتباط معنی داری بین وقوع انواع سرطان و مصرف آفت کش ها را نشان می دهد . به عنوان نمونه سرطان پروستات و مشاغلی که با علفکشها در ارتباط هستند به اثبات رسانده است.
همچنین ارتباط بین آلوده کننده های محیطی با سرطان تیروئید و سینه مشخص شده است.
تحقیقات فوق تماس با آفت کش ها در مزارع و یا آب های آلوده را نشان می دهد و بررسی و تحقیق اصولی در رابطه با میزان سم باقی مانده در مواد غذایی صورت نگرفته است .
غم انگیزترین نقطه این مطلب فاصله آخرین سمپاشی تا برداشت یا چیدن محصول است . برای محصولی مانند خیار لازم است حداقل یک زمان ۳ روزه رعایت گردد تا میزان باقی مانده اکثر حشره کش ها یا قارچ کش ها به حد استاندارد برسد و فاصله بین دو سم پاشی برای اکثر سموم رعایت فاصله دو هفته ای است ، اما در حال حاضر یک روز درمیان مزارع پرورش خیار سم پاشی می گردند و فاصله برداشت خیار با سم پاشی نصف روز هم نیست یعنی صبح سمپاشی صورت می گیرد و بعد از ظهر محصول برداشت می گردد .
گرچه برخی توصیه ها می گوید کندن پوست میوه خیار می‌تواند میزان سموم آفت‌کش موجود بر روی سطح میوه را تا پنج برابر کاهش دهد. اما تحقیقات دیگر نشان می دهد که پوست کندن خیار نیز مانع از مسمومیت خفیف و مزمن به این سموم نمی شود . ( البته توصیه ما به شما این است که حتما خیار را پوست کنید )
هیچ کس به کارآیی آفت‌کش‌ها در حفاظت از محصولات زراعی شکی ندارد اما لازم است بر مصرف این سموم کشاورزی ، نظارت جدی و دقیقی انجام شود و متاسفانه در حال حاضر هیچ سازمان ، موسسه و یا شرکتی مسئولیت نظارت و کنترل آلودگی مواد غذایی ، محصولات کشاورزی ، میوه جات ، صیفی جات به سموم آفت کش را به عهده ندارد .
مسئولین باید با راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تشخیص سموم و کنترل ‌دقیق محصولات کشاورزی در ورودی های میادین میوه و تره بار و حتی فروشگاه های داخل شهرها از این محصولات نمونه برداری حد مجاز باقیمانده سموم نموده و در کنار آن نسبت به آگاه سازی کشاورزان و توصیه به آنها برای رعایت زمان مصرف سم و جلوگیری ازمصرف سموم غیرمجاز باید در دستور کار دست‌اندرکاران مربوطه قرار گیرد.
اگر سازمانی بر میزان سم موجود در محصولات کشاورزی نظارت دقیق و عملی نماید و از توزیع محصولات دارای مواد سمی بیش از حد مجاز جلوگیری کند . مطمئنا کشاورزان نیز مجبور به رعایت مقررات علمی جهت سم پاشی محصولات می شوند .
توصیه های ما به شما :
۱- هرگز خیار را با پوست مصرف نکنید . مگر آنکه خیار را در داخل باغچه حیاط خود و یا دوستانتان پرورش داده باشید و مطمئن باشید که در طول دو هفته گذشته سم پاشی نشده است .
۲- خیارها را قبل از مصرف با مواد شوینده بشویند چون این عمل باعث می‌شود، تا ۴۰ درصد سموم موجود بر روی سطح میوه زدوده شود .
۳- خیار را در محل کاشت و برداشت مصرف نکنید .

سایت پزشکان بدون مرز ۱۷ مرداد ۱۳۸۹
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : yaro , سمیرا67 , elham 66
#7
http://www.mslivingsymptomfree.com/blog/...S-Diet.htm

5 میوه ی فصلی ایده آل برای رژیم غذایی بیماران MS

بهار رسید و با آن میوه های خوشمزه تازه می آید که می توانید از آنها به عنوان رفتار سالم برای کمک به کاهش علائم MS خود بهره بگیرید. اگر چه هنوز برای درمان چیزی ثابت نشده ولی یک رژیم غذایی سالم کمک خواهد کرد به مقابله با خستگی و درد فیزیکی که از علائم رایج بیماری MS است. میوه ها با قند طبیعی و سرشار از پروتئین و کلسیم، شما می توانید از میوه های زیر در طول بهار و اوایل تابستان لذت ببرید.
1- پرتغال : این میوه از خانواده مرکبات با ماندگاری طولانی حتی در بهار و اوایل تابستان یک منبع غنی از فیبر با بیش 2.5 گرم در هر عدد. فیبر می تواند به کاهش هر گونه علائم روده ای که معمولا با MS و یا به عنوان یک عارضه جانبی داروهای MS وجود دارد کمک کند. پرتغال ده درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند و و هنگامی که با یک صبحانه سالم از غلات سبوس و یا بلغور جو دوسر ترکیب شود نیاز روزانه بدن شما به فیبر مرتفع می گردد.
2-زرآلو
یکی دیگر از میوه های در فصل بهار ، زردآلو است که پروتئین بسیار بالایی دارد. فقط یک فنجان از آن به شما سه گرم پروتئین می دهد. همچنین دوز زیادی از ویتامین های A و C در آن وجود دارد. زردآلو به کمک شما در تقویت انرژی در وسط یک عد از ظهر می آید و به شما کمک کند با خستگی مزمن بسیاری از بیماران MS از آن رنج می برد مبارزه کنید. اگر احساس خسته به سراغ شما آمد، میوه های تازه و رسیده مثل زردآلو (به جای کافئین، نوشابه های شیرین، و دیگر غذاهای بمضر برای MS ) به شما کمک خواهد کرد. میوه به شما کمک می کند برای دفع علائم و ذخیره انرژی تان بر خلاف غذاهای مضر.
زردآلو را می توان به صورت تازه یا خشک شده مصرف کرد. اما زردآلو خشک شده به عنوان یک میان وعده خوشمزه می توان مصرف کرد ، به خصوص اگر شما به ورزشگاه و یا فیزیوتراپی می روید.
3- ریواس
ریواس رسما یک میوه نیست ولی در بهار در دسترس است. ریواس یک مزه شیرین و خوب دارد وقتی مه پخته می شود. یک منبه خوب از کلسیم برای تقویت استخوان ها و عضلات است.
4- عسلک
این نوع خربزه در بهار می رسد و به صورت خام خورده می شود. عسلک و انواع خربزه ممکن است با افسردگی، است که در میان کسانی (که در میان بیماران MS رایج است) مبارزه کند.

میوه ها و سبزیجات سبز (غنی از اسیدهای فولیک)، باعث کاهش سطوح بالایی از اسیدهای آمینه در خون که با احساسات افسردگی مرتبط هستند می شوند. این اسیدهای آمینه زمانی که شما غذاهای سرخ شده می خورید افزایش ، اما زمانی که شما میوه ها و سبزیجات سبز و سالم مصرف می کنید کاهش می یابد.
5- لیمو
یکی دیگر از میوه ها بذای بالا نگهداشتن وضعیت روحی. لیمو همچنین یک چاشنی خوب درمانی برای غذاهای شما می باشد که به کاهش علائم کمک می کند. شما می توانید آن را در آب خوارکیتان فشار دهید و یا روی فیله ماهی (به عنوان چاشنی ) در شام مصرف کنید.
توصیه ما مصرف ماهی سالامون با سیر زنجبیل تازه زیتون و لیمو است. چربی امگاه سه ماهی علائم را در شما کم می کند. و لیمو و سبزی جات سبز سالم شما در در وضعیت روحی بالا نکه می دارد.-
باید نشانش بدهم که نمی‌شکنم؛ که شاخ و شانه هم نمی‌کشم برایش؛ خم می‌شوم مثل یک ساقه نرم، و می‌گذارم که بگذرد.
 تشکر شده توسط : arman alagha , سمیرا67 , elham 66
#8
مرسی از مطالب خوبتونicon_questionicon_question
خوبی زندگی ما تو شهرای کوچیک اینه که دقیقا خودمون به باغات و مزارع دسترسی داریم ومیبینیم چی به چیه واز کجا باید بخریم که سالم باشهSmile (16)Smile (16)Smile (16)
اصلا نخواستم دل شما بسوزه هاااااااااااااااangelangelangel
به اندوه خود لبخند بزن...
 تشکر شده توسط : elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مصرف همزمان میوه و سبزیجات مانع افزایش ناگهانی قند خون می‌شود شيدا رها 0 2,426 2013/04/10, 10:35 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  چگونه از بدن سم‌زدایی کنیم؟ نازلی 4 6,803 2012/11/18, 08:46 PM
آخرین ارسال: ghaside
Rainbow چگونه و چه وقت میوه بخوریم هاجی 3 7,086 2012/10/26, 03:25 PM
آخرین ارسال: رنگین کمان
  در رژیم غذایی خود دقت کنیم ( برای لاغری ) yaro 7 6,969 2012/05/27, 11:42 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  نخود فرنگی و باقلا سبز را جگونه منجمد کنیم؟ najva 0 2,239 2012/04/11, 12:09 PM
آخرین ارسال: najva
  چگونه از میوه های عید نگهداری کنیم؟ najva 1 2,769 2012/03/03, 10:28 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  ۷ آب میوه شفابخش naz.gigili 1 2,529 2011/12/21, 08:21 PM
آخرین ارسال: naz.gigili
  20 نکته برای انتخاب یک فست فود کم خطرتر mojtaba2iran 5 4,492 2011/06/11, 03:07 PM
آخرین ارسال: بی تـــا
  فقط آب میوه‌های صد درصد طبیعی بنوشید paravar2008 0 2,243 2010/11/13, 07:25 PM
آخرین ارسال: paravar2008



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست