امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در رژیم غذایی خود دقت کنیم ( برای لاغری )
#1
مسوول كميته آموزش همگاني انجمن تغذيه ايران گفت: رژيم‌ هاي نامناسب غذايي، عوارضي چون سوء تغذيه را به همراه دارد بنابراين بايد زير نظر يك رژيم‌ شناس، برنامه ي غذايي خود را تنظيم كرد.

دكتر برليانت بزرگمهر در گفتگو با ايسنا، افزود: برخي افراد تنها يك ماده ي غذايي را مصرف مي ‌كنند و به عبارت ديگر تك خوري مي ‌كنند؛ اين در حالي است كه بر اساس توصيه متخصصان، افراد بايد از 5 گروه غذايي اصلي شامل شير و لبنيات، نان و غلات، سبزي ‌ها و ميوه‌ ها، گوشت و حبوبات و مغز دانه‌ ها و تخم مرغ تغذيه كنند البته امكان دارد كه گروهي را جانشين گروه ديگر كرد اما نبايد آن ها را از برنامه غذايي حذف كرد.

وي تاكيد كرد: غذاي افرادي كه تك خوري مي ‌كنند، تنوع غذايي ندارد اين در حالي است كه يكي از عوامل بيماري و سوء تغذيه، نداشتن تنوع غذايي است.

مسوول كميته آموزش همگاني انجمن تغذيه ايران با بيان اين كه متابوليسم برخي مواد مغذي با مواد غذايي ديگر كامل مي‌ شود، گفت: مواد پروتئيني بايد با كربوهيدرات ‌ها مصرف شوند تا تاثير لازم را بر بدن داشته باشند يا آهن با مواد اسيدي بهتر جذب مي‌ شود بنابراين رژيم‌ هاي مبتني بر تك خوردن نه تنها نياز بدن را تامين نمي ‌كند بلكه باعث ايجاد دلزدگي و در نتيجه حرص و ولع براي مصرف غذاهاي مختلف مي‌ شود.
رژيم آب درماني هم به سوء تغذيه منجر مي‌ شود و هم ورم سلولي ايجاد مي ‌كند؛ به گونه ‌اي كه آب داخل سلول زياد مي ‌شود و مي ‌تواند عوارضي چون كوري و حتي مرگ را به دنبال داشته باشد.

وي با بيان اين كه رژيم ‌هاي كم كالري نيز نياز بدن را تامين نمي ‌كند، اظهار كرد: ‌اين گونه رژيم، بدن را دچار سوء تغذيه مي‌ كند چون بدن به متابوليسم پايين عادت مي‌ كند و غذاهاي معمولي تكافوي نياز بدن را نمي‌ كند.

بزرگمهر با اشاره به رژيم آب درماني گفت: اين رژيم هم به سوء تغذيه منجر مي‌ شود. علاوه بر آن، ورم سلولي ايجاد مي ‌كند؛ به گونه ‌اي كه آب داخل سلول زياد مي ‌شود و مي ‌تواند عوارضي چون كوري و حتي مرگ را به دنبال داشته باشد.

اين مشاور تغذيه و رژيم درماني با اشاره به برخي رژيم ‌ها كه مبتني بر قطع مصرف كربوهيدرات ها است، اظهار كرد: اگر قند و نشاسته از برنامه غذايي حذف شود، سوخت به سلول هاي عصبي نمي ‌رسد در نتيجه فرد به عوارضي چون كاهش تمركز، ضعيف شدن حافظه و عصبي شدن دچار مي ‌شود.

بزرگمهر در پايان در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه آيا افرادي كه موضعي چاق هستند مي ‌توانند نقاط مشخصي از بدن خود را لاغر كنند، اظهار كرد: رژيم هاي لاغري غلط باعث سوختن پروتئين به جاي چربي مي ‌شود در نتيجه اندام هايي مانند صورت لاغر مي ‌شود بنابراين به منظور لاغر كردن نقاط خاصي از بدن، بايد زير نظر رژيم شناس و متخصص تغذيه، رژيم گرفت.
 تشکر شده توسط : najva , شهرزاد , الهه السادات
#2
پارسينه : اگر توقع داريد زماني كه رژيم مي‌گيريد، آب توي دلتان تكان نخورد و گرسنه نشويد، يعني يا براي لاغر شدن خيلي مصمم نيستيد يا كلا تعريف درستي از رژيم نداريد!

سلامتي و زيبايي حق افرادي است كه اراده بهتر و قوي‌تري دارند. همين يك ميان وعده را بخوريد و شكر خدا را كنيد اين ميان وعده را يا در فاصله صبحانه تا ناهار بخوريد، يا در فاصله ناهار تا شام.

هر روز تعداد آگهي هايي كه مدعي هستند لاغري بيش از 10 كيلو ظرف كمتر از يك ماه با متد آنها امكان پذير است بيشتر مي شود. آنهايي كه بعضا فريب اين دسته از آگهي ها را خورده اند مي گويند كه تنها مقدار كمي از وزن آنها كاهش پيدا كرده و پزشكان متخصص تغذيه هم كاملا با آن مخالف هستند.

اگر روي ترازو رفتيد و با ديدن درجه آن چشمانتان مثل توپ تخم‌مرغي گرد شدند، يعني اينكه اضافه وزن به سراغ شما هم آمده! يك ماه گذشته لابد به خيال اينكه در طول روز گرسنه بوديد، توقع داشتيد كه الان حسابي وزن كم كرده باشيد، اما زهي خيال الكي! يادتان باشد بدن انسان كاملا هوشمند است. هر چه كمتر غذا بخوريد، كمتر مصرف مي‌كند!

تازه خودتان هم در اين يك ماه از ساعت هشت تا 12 شب كه بدترين ساعات براي خوردن هستند هر چه دم دستتان آمده را به سمت معده فلك‌زده روانه كرده‌ايد و به خيال اينكه قند خونتان پايين آمده، بيشتر از روزهاي عادي مواد قندي مصرف كرده‌ايد. براي اينكه متوجه شويد چقدر بدموقع چاق شده‌ايد، نگاهي هم به تقويم روي ميزتان بيندازيد. از 20 شهريور كه ماه رمضان تمام مي‌شود تا اواسط آذر كه ماه محرم از راه مي‌رسد، روزهايي هستند كه هر جا را نگاه مي‌كنيد، ماشين عروس مي‌بينيد!

چه خودتان عروس يا داماد اين روزها باشيد و چه مهمان اين عروسي‌ها فرقي نمي‌كند. به هر حال با اين هيكل كج و كوله و شكمي كه از خودتان جلوتر حركت مي‌كند، نه اين مجالس بهتان مي‌چسبد و نه كلا از زندگي لذت مي‌بريد. پس دست بجنبانيد و با گرفتن يك رژيم مناسب و كوتاه مدت، هر چه زودتر چربي‌هاي اضافه‌تان را آب كنيد.

نكش و لاغرم كن
بهترين راه براي كاهش اضافه وزن اين است كه تمام ميان وعده‌ها و چاشني‌هايتان را حذف كنيد. از شيريني و شربت بگيريد تا سس و دلستر و نوشابه. در وعده شام هم كلا بي‌خيال غذاهاي برنجي بشويد. در كنار اين رعايت‌هاي غذايي، بايد فعاليت‌هاي جسمي‌تان را هم زياد كنيد. زمين به آسمان رسيد، آسمان به زمين رسيد، بايد روزي نيم‌ساعت پياده‌روي كنيد.

اما اگر مي‌خواهيد خيلي زودتر از اينها به نتيجه برسيد، بايد به رژيم غذايي كوتاه‌مدت رو بياوريد. اين رژيم غذايي كوتاه مدت كمكتان مي‌كند تا در عرض يك هفته تا ده روز به صورت كاملا اصولي چند كيلو وزن كم كنيد:

صبحانه
اسم صبحانه رويش است. بايد صبح خورده شود، نه لنگ ظهر!
2 عدد تخم مرغ آب‌پز
قهوه يا چاي
1 عدد سيب

حواستان باشد كه تخم‌مرغ‌ها را حتما بايد با زرده بخوريد. اگر كلسترول داريد، يعني بيمار هستيد، اصلا نبايد اين رژيم را بگيريد. فكر نكنيد كه مي‌توانيد به راحتي زرده‌هاي تخم‌مرغ را نخوريد و آب از آب تكان نخورد! در اين رژيم روي چربي زرده‌ها حساب شده.

از خودتان ابتكار به خرج ندهيد و به جاي سيب، ميوه‌هاي ديگر را جايگزين نكنيد. سيب‌ خاصيت آنتي‌باكتريال دارد و در مقابل بيماري‌ها بيمه‌تان مي‌كند. تازه حسابي سرحال و شادابتان مي‌كند و باعث مي‌شود تا خود ظهر انرژي داشته باشيد.

رژيم ناهار براي لاغر شدن
درست است كه گرسنه هستيد، اما خودتان را كنترل كنيد و تا مرز انفجار نخوريد! ناسلامتي مي‌خواهيد لاغر شويد.

گوشت قرمز يا ماهي كبابي يا آب‌پز
سالاد فصل بدون مايونز
2/1 ليوان آب كرفس

*سالاد فصل يعني سالادي كه در آن همه سبزي‌هاي آن فصل پيدا شود؛
مثلا الان كه در فصل تابستان هستيم، سالادتان بايد متشكل از خيار، گوجه، كاهو، كلم، قارچ و ذرت باشد. اينكه در اين رژيم، سالاد به اندازه كافي گنجانده شده، حتما حكمتي دارد. معمولا رژيم‌دارها بعد از مدتي دچار بيماري يبوست مي‌شوند اما با گرفتن اين رژيم كه كلي سبزي و ميوه‌جات دارد، عمرا اگر اين بيماري به سراغ شما بيايد.

*به جاي آب كرفس نمي‌توانيد كرفس بخوريد.
اولا اينكه اگر بخواهيد آن همه كرفس بخوريد، نفخ مي‌كنيد! دوما اينكه خود كرفس فيبر دارد و در اين رژيم اين فيبر محسوب نشده است. وقتي آب كرفس را مي‌گيريد، در بافت آن شكست انجام مي‌شود و فيبرش را از دست مي‌دهد و اين دقيقا همان چيزي است كه براي گرفتن رژيم به آن نياز داريم.

شام رژيم لاغري سريع
از قديم گفته‌اند شام را به دشمنت بده! اما شما عجالتا تا زماني كه رژيم داريد، اين توصيه را جدي نگيريد و از وعده شامتان نگذريد.

گوشت قرمز يا ماهي يا مرغ (كبابي يا آب‌پز) سبزيجات تازه و جوانه‌ها
چاي يا قهوه
ليمو ترش تازه

*تعادل بين گوشت‌ها را رعايت كنيد.
اگر براي ناهار گوشت‌قرمز مي‌خوريد، سعي كنيد براي شام ماهي يا مرغ بخوريد. يا اگر يك شب گوشت قرمز مي‌خوريد، يك شب مرغ، شب سوم حتما ماهي بخوريد، اگر ماهي دوست نداريد، نمي‌شود آن را از برنامه غذايي‌تان حذف كنيد. الكي كه نيست! روي امگا3 ماهي هم حساب شده.

*بعضي از آدم‌ها را ديده‌ايد كه بعد از تمام شدن رژيمشان علاوه بر لاغر شدن از ريخت و قيافه هم افتاده‌اند؟
دليلش اين است كه پروتئين در اين رژيم‌ها كم است و بدن مجبور مي‌شود از عضلاتش هم استفاده كند تا سرپا بمانيد. اما اين رژيم به دليل داشتن پروتئين كافي كه از طريق گوشت، مرغ و تخم مرغ به دست مي‌آوريد، باعث مي‌شود كه فقط چربي‌تان بسوزد ولي براي عضله‌تان اتفاقي نيفتد.

*بهتر است براي سبزيجات تازه‌تان، از سبزيجات رنگي استفاده كنيد؛ مثل گوجه، هويج، فلفل دلمه‌اي و...


ميان وعده ، حذف نمي شود اما قطره چكان است!
اگر توقع داريد زماني كه رژيم مي‌گيريد، آب توي دلتان تكان نخورد و گرسنه نشويد، يعني يا براي لاغر شدن خيلي مصمم نيستيد يا كلا تعريف درستي از رژيم نداريد! سلامتي و زيبايي حق افرادي است كه اراده بهتر و قوي‌تري دارند. همين يك ميان وعده را بخوريد و شكر خدا را كنيد اين ميان وعده را يا در فاصله صبحانه تا ناهار بخوريد، يا در فاصله ناهار تا شام.

1 ليوان آب گوجه فرنگي يا
شير كم‌چرب يا
يك عدد موز كوچك

*به همان دليلي كه قرار شد كرفس را جانشين آب كرفس نكنيد، نمي‌توانيد به جاي آب گوجه فرنگي هم خود گوجه را بخوريد.

*گوجه فرنگي حاوي ويتامين‌هاي A، B و C، پتاسيم، كلسيم، فسفر و آهن است و باعث مي‌شود هم انرژي بدنتان تامين شود و هم سيستم‌هاي ايمني‌تان تضعيف نشوند. بنابراين وقتي رژيم مي‌گيريد با كوچك‌ترين چيزي كارتان به دكتر و سرم و آمپول نمي‌رسد!

*به جاي موز هم ميوه ديگري را جايگزين نكنيد.
موز 422 گرم پتاسيم دارد كه هم به انقباض ماهيچه‌اي كمك مي‌كند و هم سوخت و‌ساز بدنتان را افزايش مي‌دهد. درست مثل اين است كه در حال ورزش كردن هستيد!

هشدارها
*اسم اين رژيم، رژيم شوك است و با گرفتن آن روزانه فقط 1000 كالري به بدنتان مي‌رسد. اين رژيم در دهه 30 و بين هنرپيشه‌هاي هاليوودي خيلي پرطرفدار بود. چون در مدت زماني كوتاه، حسابي باربي مي‌شدند!

*اين رژيم فقط مخصوص 7 تا 10 روز است. تحت هيچ شرايطي بيشتر از اين نگيريد كه خونتان پاي خودتان است!

*همراه كردن اين رژيم با ورزش الزامي است. اگر حس پياده‌روي روزانه نداريد، دنبال نتيجه درست و حسابي هم نباشيد

*در اين رژيم فقط نوع غذاهايي كه بايد بخوريد مشخص شده است. ميزانش دست خودتان است. فقط يادتان باشد كه قرار نيست خودتان را گول بزنيد. قرار است لاغر شويد، پس فقط به اندازه‌اي بخوريد كه سير شويد نه بيشتر.

*يادتان باشد كه مواد غذايي اين رژيم را بايد بدون نان بخوريد!

توصيه
هيچ رژيمي بدون فعاليت‌ بدني يا همان ورزش به هيچ دردي نمي‌خورد. يادتان باشد كه پياده‌روي از نان شب هم واجب‌تر است. پياده‌روي هم اصول و روش دارد.

*كفشتان مناسب باشد، با كفش پاشنه‌بلند پياده‌روي نكنيد. همين روزهاست كه از شدت كمردرد نتوانيد از جايتان تكان بخوريد!

*وسيله سنگين نداشته باشيد، اين وسيله سنگين را نه در دستتان بگيريد، نه روي شانه‌هايتان بيندازيد. تا مي‌توانيد سبك پياده‌روي كنيد.

*پياده‌روي بايد مستمر باشد، جلوي هر مغازه‌اي نايستيد و دوباره به راهتان ادامه بدهيد! اگر قرار است نيم ساعت پياده‌روي كنيد، دقيقا تمام اين نيم‌ساعت را به طور مفيد پياده‌روي كنيد.

* با نظم قدم برداريد، اول تند تند قدم برنداريد كه آخر پياده‌روي يك لاك‌پشت هم بتواند ازتان جلو بزند! از همان اول با يك ريتم خاص قدم برداريد.

*در سربالايي نرويد، اين تصور غلط كه هر چه بيشتر عرق كنيد، زودتر لاغر مي‌شويد را از ذهنتان پاك كنيد. عرق كردن نشانه سوزاندن چربي نيست، يك فعاليت طبيعي براي دفع گرماي بدن است. يك ليوان كه آب بخوريد، دوباره به پله اول برمي‌گرديد!

ضد توصيه
*اين درست كه در زمان ابوعلي‌سينا به چاقي «ام‌الامراض» مي‌گفتند. اما اين دليل نمي‌شود كه براي از بين بردن اين ام‌الامراض، هزار و يك مرض ديگر هم بگيريد! آن هم با اين نسخه‌هاي نامعقول!

*قرص‌هاي ضد اشتها:
اين قرص‌هايي كه مثل نقل و نبات مي‌خوريد تا اشتهايتان كم شود، افزايش ضربان قلب، فشار خون، يبوست، كم‌خوني، تشنگي زياد، اضطراب، گيجي، خشكي دهان و سردرد علائم اين قرص‌ها هستند. اين قرص‌ها را حتما بايد يك پزشك يا يك رژيم‌درمان توصيه كند.

*بالن معده:
اين هم يك راه براي كم كردن اشتهاست. به اين ترتيب كه يك كيسه به اندازه تخم‌مرغ در معده مي‌گذارند تا فضاي معده را پر كند و اشتها را كم كند. اما اين روش هم براي هر كسي توصيه نمي‌شود.

*عمل‌هاي جراحي:
اين عمل‌ها فقط براي افرادي كه اضافه‌وزنشان از 30 كيلو گذشته باشد و هيچ تواني براي وزن كم كردن نداشته باشند، توصيه مي‌شود؛ آن هم فقط به دستور پزشك متخصص. سرخود سراغ اين عمل‌ها نرويد كه كمترين عارضه‌شان عفونت‌هاي وسيع الطيفي است كه خداي نكرده در نهايت حتي مي‌تواند به مرگ هم منجر شود.

تست BMI

براي اينكه بدانيد بدنتان در چه وضعي است و از نظر علمي وزن نرمال داريد يا دچار اضافه وزن يا چاقي هستيد، بايد تست Body mass index يا همان BMI را انجام بدهيد. فقط يادتان باشد اين فرمول براي گروه سني بالاي 18 سال است. اگر BMIتان:

براي محاسبه كد بي ام آي از جدول سمت چپ سايت استفاده نماييد
[تصویر:  namaye.jpg]
بين 15 تا 19 باشد، لاغر هستيد.

بين 19 تا 25 باشد، وزنتان نرمال است.

بين 25 تا 30 باشد، اضافه وزن داريد.

بين 30 تا 35 باشد، چاقي درجه يك (متوسط) داريد.

بين 35 تا 40 باشد، چاقي درجه دو (شديد) داريد.

40 به بالا باشد، چاقي درجه سه (مفرط) داريد.
#3
آنچه که باید در مورد رژیم های کم کربوهیدرات بدانید


به علت فقدان انرژی و تجمع کتونها رژیم های کم کربوهیدرات اغلب همراه با تهوع، سردرد ، سرگیجه ، افسردگی ، تنفس نامطلوب و دهیدراسیون بدن همراه می گردند.

دکتر حمیدرضا فرشچی www.novindiet.com
متخصص تغذیه و متابولیسم و فوق تخصص دیابت و چاقی از انگلستان

حتما شنیده اید که برخی از رژیم های لاغری مصرف انواع برنج و نان و دیگر اشکال کربوهیدرات را بسیار محدود می کنند و شاید شما هم از آن دسته افراد هستید که تصور می کنند برای لاغر شدن باید مصرف نشاسته و غلات را به طور کلی محدود نموده و یا آن را از رژیم خود حذف نمایید. ولی پیروی از یک رژیم کم کربوهیدرات سخت و خطرناک و همچنین بسیار کسل کننده و ملال آور است . باید بدانید که کربوهیدراتها دشمن بدن و تناسب اندام نیستند و لازم نیست برای لاغر شدن تمام آنها را به کل از رژیم غذایی حذف نمود بلکه دریافت مقادیر کافی از غذاهای غنی از کربوهیدرات برای سلامت طولانی مدت و کاهش وزن و حفظ کاهش وزن ضروری اند.

واکنش سریع بدن به رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات:

وقتی که فقدان شدید کربوهیدرات در بدن ایجاد شود بدن واکنش های سریع متعددی به شرح زیر را انجام می دهد:

• وقتی هیچ مقدار گلوکزی برای تولید انرژی در دسترس بدن نباشد بدن شروع می کند به استفاده از پروتئین برای تولید انرژی و لذا دیگر پروتئین کافی برای اعمال مهم تری مثل تولید سلول و بافت تازه و آنزیم ها و هورمونها و آنتی بادی ها در دسترس نیست و در نتیجه سیستم ایمنی و رشد و تکثیر بدن تضعیف می گردد.

• وقتی در بدن فقدان کربوهیدرات وجود داشته باشد بدن نمی تواند چربی ها را در مسیر صحیح و طبیعی اش بسوزاند. در بدن به طور طبیعی ترکیبی از کربوهیدرات وچربی به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرند و وقتی که کربوهیدراتها در دسترس نباشند یک پروسه تجزیه کامل چربی ها در بدن ایجاد می شود که محصولاتی به عنوان کتونها را تولید می نمایند. تجمع این کتونها در خون و ادرار سبب کتوز می گردد که یک حالت غیر طبیعی در بدن است. کتوز سبب کاهش اشتها می شود و این یک مکانیسم دفاعی بدن است که مزیت آن برای افرادی که در قحطی و یا اعتصاب غذا به سر می برند کاهش اشتهای آنها است.

• به علت فقدان انرژی و تجمع کتونها رژیم های کم کربوهیدرات اغلب همراه با تهوع، سردرد ، سرگیجه ، افسردگی ، تنفس نامطلوب و دهیدراسیون بدن همراه می گردند.

• رژیم کم کربوهیدرات به علت دهیدراسیون و فقدان فیبر می تواند منجر به یبوست گردد.

• در یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات استقامت بدن برای ورزش و تمرینات بدنی و عملکرد مناسب کاهش می یابد و جای تعجبی ندارد اگر در هنگام رعایت رژیم غذایی کم کربوهیدرات سطوح انرژی بدنتان کاهش یابد و حتی از انجام فعالیت های معمول و کار روزانه تان بازبمانید.

اثرات درازمدت رژیم غذایی کم کربوهیدرات:

وقتی کربوهیدرات رژیم غذایی خود را به شدت محدود نمایید ، مصرف پروتئین و چربی در بدن افزایش می یابند که عوارض درازمدتی به شرح زیر را به همراه خواهند داشت:

• حذف کامل میوه ها و سبزی ها و محصولات غله کامل و حبوبات از رژیم غذایی ، خطر ابتلاء به بسیاری از سرطانها را افزایش می دهد.

• غذاهای پروتئینی غنی از پورین ها هستند که در بدن به اسید اوریک تجزیه می گردند . افزایش اسید اوریک در خون ممکن است منجر به ایجاد کریستال های سوزنی شکل اسید اوریک در مفاصل شود که در نهایت منجر به نقرس می گردد.

• احتمال تشکیل سنگ های کلیوی با مصرف رژیم های غذایی پر پروتئین و تولید کننده کتوز افزایش می یابد.

• رژیم غذایی پر پروتئین در طولانی مدت می تواند منجر به کاهش کلسیم و پوکی استخوان گردد.

• در یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات وغنی از کلسترول و پروتئین و چربی اشباع، خطر ابتلا به بیماری قلبی افزایش می یابد . هر چند که ممکن است به همراه کاهش وزن یک کاهش موقت در سطوح کلسترول خون ایجاد شود ولی این امر در هر کاهش وزنی مرسوم است و نمی توان آن را مزیتی برای رژیم کم کربوهیدرات در نظر گرفت.

دریافت کافی منابع کربوهیدرات:

ممکن است از خود بپرسید که از کجا باید بفهمید که مقدار کربوهیدرات دریافتی شما در حد صحیح است؟ پیروی از 3 قانون زیر شما را در جهت مدیریت بهتر مقادیر کربوهیدرات دریافتی تان یاری خواهد نمود:

قانون اول: توصیه های زیر را در رژیم غذایی خود رعایت فرمایید:

• دریافت میوه ها: روزانه 2-4 واحد
• سبزیجات: 3-5 واحد در طی روز
• محصولات غله کامل و سبوس دار: از جمله نان ، پاستا و ماکارونی، رشته ها، کراکر ، غلات و برنج : روزانه 6-11 واحد در روز
• حبوبات( شامل لوبیا و نخود) : 1-2 واحد در روز
• محصولات لبنی کم چرب یا عاری از چربی: 3 واحد در روز

قانون دوم: مصرف اقلامی به شرح زیر را به کمتر از 2 واحد در روز محدود نمایید:

• آبمیوه
• محصولات تولید شده از آرد تصفیه شده ( شامل انواع نان و نان شیرمال ، ماکارونی، رشته ها و کراکر و غلاتی که با آرد سفید تصفیه شده تهیه شده باشند )
• برنج سفید
• سیب زمینی سرخ شده
• سبزیجات سرخ شده

قانون سوم: مصرف اقلام زیر را از رژیم غذایی خود حذف نمایید و یا آنها را به ندرت و فقط در مواقع خاص مصرف نمایید.

• دسرهای شیرین و دیگر محصولات حاوی شکر مانند: کیک، شکلات ، آبنبات و... دونات و دیگر شیرینی جات
• چیپس ، نوشابه و دیگر نوشیدنی های شیرین گازدار
• شکر، عسل، شربت قندی، مربا، ژله و دیگر نوشیدنی های شیرین.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
#4
حتما شنيده ايد كه برخي از رژيم هاي لاغري مصرف انواع برنج و نان و ديگر اشكال كربوهيدرات را بسيار محدود مي كنند و شايد شما هم از آن دسته افراد هستيد كه تصور مي كنند براي لاغر شدن بايد مصرف نشاسته و غلات را به طور كلي محدود نموده و يا آن را از رژيم خود حذف نماييد. ولي پيروي از يك رژيم كم كربوهيدرات سخت و خطرناك و همچنين بسيار كسل كننده و ملال آور است . بايد بدانيد كه كربوهيدراتها دشمن بدن و تناسب اندام نيستند و لازم نيست براي لاغر شدن تمام آنها را به كل از رژيم غذايي حذف نمود بلكه دريافت مقادير كافي از غذاهاي غني از كربوهيدرات براي سلامت طولاني مدت و كاهش وزن و حفظ كاهش وزن ضروري اند.

واكنش سريع بدن به رژيم غذايي بسيار كم كربوهيدرات:

وقتي كه فقدان شديد كربوهيدرات در بدن ايجاد شود بدن واكنش هاي سريع متعددي به شرح زير را انجام مي دهد:

• وقتي هيچ مقدار گلوكزي براي توليد انرژي در دسترس بدن نباشد بدن شروع مي كند به استفاده از پروتئين براي توليد انرژي و لذا ديگر پروتئين كافي براي اعمال مهم تري مثل توليد سلول و بافت تازه و آنزيم ها و هورمونها و آنتي بادي ها در دسترس نيست و در نتيجه سيستم ايمني و رشد و تكثير بدن تضعيف مي گردد.

• وقتي در بدن فقدان كربوهيدرات وجود داشته باشد بدن نمي تواند چربي ها را در مسير صحيح و طبيعي اش بسوزاند. در بدن به طور طبيعي تركيبي از كربوهيدرات وچربي به عنوان منبع انرژي مورد استفاده قرار مي گيرند و وقتي كه كربوهيدراتها در دسترس نباشند يك پروسه تجزيه كامل چربي ها در بدن ايجاد مي شود كه محصولاتي به عنوان كتونها را توليد مي نمايند. تجمع اين كتونها در خون و ادرار سبب كتوز مي گردد كه يك حالت غير طبيعي در بدن است. كتوز سبب كاهش اشتها مي شود و اين يك مكانيسم دفاعي بدن است كه مزيت آن براي افرادي كه در قحطي و يا اعتصاب غذا به سر مي برند كاهش اشتهاي آنها است.

• به علت فقدان انرژي و تجمع كتونها رژيم هاي كم كربوهيدرات اغلب همراه با تهوع، سردرد ، سرگيجه ، افسردگي ، تنفس نامطلوب و دهيدراسيون بدن همراه مي گردند.

• رژيم كم كربوهيدرات به علت دهيدراسيون و فقدان فيبر مي تواند منجر به يبوست گردد.

• در يك رژيم غذايي كم كربوهيدرات استقامت بدن براي ورزش و تمرينات بدني و عملكرد مناسب كاهش مي يابد و جاي تعجبي ندارد اگر در هنگام رعايت رژيم غذايي كم كربوهيدرات سطوح انرژي بدنتان كاهش يابد و حتي از انجام فعاليت هاي معمول و كار روزانه تان بازبمانيد.

اثرات درازمدت رژيم غذايي كم كربوهيدرات:

وقتي كربوهيدرات رژيم غذايي خود را به شدت محدود نماييد ، مصرف پروتئين و چربي در بدن افزايش مي يابند كه عوارض درازمدتي به شرح زير را به همراه خواهند داشت:

• حذف كامل ميوه ها و سبزي ها و محصولات غله كامل و حبوبات از رژيم غذايي ، خطر ابتلاء به بسياري از سرطانها را افزايش مي دهد.

• غذاهاي پروتئيني غني از پورين ها هستند كه در بدن به اسيد اوريك تجزيه مي گردند . افزايش اسيد اوريك در خون ممكن است منجر به ايجاد كريستال هاي سوزني شكل اسيد اوريك در مفاصل شود كه در نهايت منجر به نقرس مي گردد.

• احتمال تشكيل سنگ هاي كليوي با مصرف رژيم هاي غذايي پر پروتئين و توليد كننده كتوز افزايش مي يابد.

• رژيم غذايي پر پروتئين در طولاني مدت مي تواند منجر به كاهش كلسيم و پوكي استخوان گردد.

• در يك رژيم غذايي كم كربوهيدرات وغني از كلسترول و پروتئين و چربي اشباع، خطر ابتلا به بيماري قلبي افزايش مي يابد . هر چند كه ممكن است به همراه كاهش وزن يك كاهش موقت در سطوح كلسترول خون ايجاد شود ولي اين امر در هر كاهش وزني مرسوم است و نمي توان آن را مزيتي براي رژيم كم كربوهيدرات در نظر گرفت.

دريافت كافي منابع كربوهيدرات:

ممكن است از خود بپرسيد كه از كجا بايد بفهميد كه مقدار كربوهيدرات دريافتي شما در حد صحيح است؟ پيروي از 3 قانون زير شما را در جهت مديريت بهتر مقادير كربوهيدرات دريافتي تان ياري خواهد نمود:

قانون اول: توصيه هاي زير را در رژيم غذايي خود رعايت فرماييد:

• دريافت ميوه ها: روزانه 2-4 واحد
• سبزيجات: 3-5 واحد در طي روز
• محصولات غله كامل و سبوس دار: از جمله نان ، پاستا و ماكاروني، رشته ها، كراكر ، غلات و برنج : روزانه 6-11 واحد در روز
• حبوبات( شامل لوبيا و نخود) : 1-2 واحد در روز
• محصولات لبني كم چرب يا عاري از چربي: 3 واحد در روز

قانون دوم: مصرف اقلامي به شرح زير را به كمتر از 2 واحد در روز محدود نماييد:

• آبميوه
• محصولات توليد شده از آرد تصفيه شده ( شامل انواع نان و نان شيرمال ، ماكاروني، رشته ها و كراكر و غلاتي كه با آرد سفيد تصفيه شده تهيه شده باشند )
• برنج سفيد
• سيب زميني سرخ شده
• سبزيجات سرخ شده

قانون سوم: مصرف اقلام زير را از رژيم غذايي خود حذف نماييد و يا آنها را به ندرت و فقط در مواقع خاص مصرف نماييد.

• دسرهاي شيرين و ديگر محصولات حاوي شكر مانند: كيك، شكلات ، آبنبات و... دونات و ديگر شيريني جات
• چيپس ، نوشابه و ديگر نوشيدني هاي شيرين گازدار
• شكر، عسل، شربت قندي، مربا، ژله و ديگر نوشيدني هاي شيرين.

دكتر xxxxxx
متخصص تغذيه و متابوليسم و فوق تخصص ديابت و چاقي از انگلستان
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , Morteza
#5
درصورتي كه احساس مي كنيد بدون علت و زودتر از سن خود در حال پير شدن هستيد و يا داراي بيماري مزمني مي باشيد به اين رژيم غذايي توصيه شده عمل نماييد اميد تا عمل نمودن به اين توصيه ها تندرستي براي همه ما كه در جوامع متمدن و امروزي با سرعت به سمت پيري گام بر مي داريم ، به ارمغان آيد .

۱- ميوه و سيزيجات بخوريد:

بايد بدانيد كه ميوه و سبزيجات در صف اول موادي قرار دارد كه مي تواند پيري را به تعويق درآورد. زيرا همانطور كه در مباحث گذشته به كرات گفته شد با خوردن آنها مي توان بيشترين مقادير آنتي اكسيدانتها را جذب بدن نمود. سعي كنيد از همه نوع ميوه و سبزي ۵ وعده در روز مصرف نماييد. اين مواد خون را از آنتي اكسيدانتهاي قوي كه با راديكالهاي آزاد مقابله مي نمايند ، اشباع مي سازد. با مصرف ميوه و سبزي در مرحله جواني از بسياري از آسيبها از جمله انسداد شريانها ، و تخريب سلولي مي توان جلوگيري نمود. حتي در پيري نيز با مصرف اين مواد به سلولهاي بدن در مقابله با پيشرفت بيماري ها مي توان ياري رساند.

۲- ماهي بخوريد:

حداقل دو يا سه وعده در هفته ماهي بخوريد. همه انواع ماهي ها مفيدند اما ماهي هاي پرچربي مانند ماهي آزاد ، خال مخالي ، ساردين، شاه ماهي و تن حداكثر مقدار اسيدهاي چرب امگا-۳ را دارا مي باشند.

۳- چاي بنوشيد:

از ميان انواع نوشيدني ها ، چاي بخصوص نوع سبز آن بعلت داشتن مقادير فراواني از آنتي اكسيدانتهاي ضد پيري توصيه مي شود.

۴- غذاهاي محتوي سويا بخوريد:

در صورتيكه خوردن غذاهاي محتوي سويا براي يكبار در روز برايتان مقدور نيست، ۲ يا ۳ بار در هفته از آنها استفاده كنيد. اين ماده غذايي مفيد داراي آنتي اكسيدانتهاي بسياري است كه كه گمان مي رود مانع ابتلا به برخي سرطانها ميگردد.


۵-از مصرف غذاهاي پركالري بكاهيد:

تا اندازه اي كالري مصرف كنيد كه براي رشد و تغذيه مطلوب مناسب باشد. اگر پس از دوران بلوغ از مصرف كالريها بكاهيد و وزني كمتر از حد عادي داشته باشيد در اين صورت به حفظ جواني و طولاني نمودن عمر خود كمك زيادي نموده ايد.

توجه نماييد كه كودكان رو به رشد يا افراد پير و يا بيمار به ميزان كالري بيشتري نياز دارند.

۶-از مصرف چربي هاي مضر خود داري كنيد:

از مصرف چربيهاي تخريب كننده سلولها مانند چربي گوشت قرمز و محصولات لبني به ويژه چربيهاي اشباع چند زنجيره اي وچربيهاي هيدروژنه موجود در مارگارين ، روغن هاي گياهي و چربي غذاهاي آماده پرهيز كنيد. و منحصرا” از روغن زيتون ، روغن كانولا، وساير روغن هاي غير اشباع تك زنجيره اي مانند ماكاداميا و روغن ميوه هاي مغز دار مثل فندق و گردو استفاده كنيد.

۷-از مصرف گوشت بكاهيد:

از مصرف گوشت اجتناب كرده يا از ميزان مصرف آن بكاهيد و يا آنرا به طريقي بپزيد كه حتي الامكان از توليد راديكالهاي آزاد جلوگيري نماييد .
۸-مضرات الكل را در نظر داشته باشيد:

از مصرف الكل كه خود عامل توليد كننده راديكالهاي آزاد است اكيدا” بپرهيزيد.


۹-از مصرف شيريني فراوان بكاهيد:

از مصرف بي رويه شكر يا ديگر هيدراتهاي كربن نظير فروكتوز بكاهيد . زيرا سبب افزايش ميزان انسولين خون شده و به شريانها آسيب مي رساند

۱۰-سير بخوريد:

همانطور كه در مباحث گذشته گفته شد سير حاوي آنتي اكسيدانتهاي گوناگوني است كه بر اساس تحقيقات انجام شده مي تواند از سرطان، اختلالات مغزي ناشي از پيري و انسداد شريانها جلوگيري نمايد.مصرف يك حبه سير در روز بصورت خام يا پخته مقدار مورد نياز اين آنتي اكسيدانتها را به بدن مي رساند.

شايد اين سؤال براي شما مطرح گردد كه از چه زماني بايد شروع به مصرف مكمل هاي ضد پيري نمود؟
محققين معتقدند از هنگام لقاح پيري آغاز مي گردد لذا اين كه شما ۱۸ ساله باشيد يا پير تر مهم نيست بهر حال شما حداقل ۷و۸ يا حتي ۹ دهه فرصت داريد تا از تخريب سلولها كه منجر به پيري زودرس ميگردد جلوگيري و پيشگيري نماييد قطعا” بهتر است از سنين پايين تر شروع به مصرف مكمل هاي ضد پيري نماييد. پژوهش ها نشان داده است خوردن مكملها طي مدت ۱۵ سال ، تاثير بيشتري از مصرف يكساله آن دارد. حتي مصرف گاه به گاه آن بهتر از هرگز مصرف نكردن آن است.

ويتامين ها و مواد معدني موجب تقويت سيستم ايمني بدن مي شود و روند پيري را كند مي نمايد و از بسياري از شكستگيهاي استخوانها و ناتوانيهاي غيرقابل درمان حتي در افراد بالاي ۸۰ سال جلوگيري مي نمايند. لذا عاقلانه است كه پيش از پير شدن توجه خاصي به رژيم غذايي خود داشته باشيم و برمصرف مواد مغذي بيافزاييم.

توصيه متخصصان به كودكان:

برخي از متخصصان معتقدند خوراندن آنتي اكسيدانتها اعم از ويتامين يا مواد معدني به كودكان بصورت قرص يا شربت از همان دوران طفوليت ممكن است آنها را از پيري زودرس و بيماري هاي مربوط به آن برحذر دارد. طبق تحقيقات انجام شده بسياري از كودكان دجار كمبود ويتامينهاي عمومي هستند كه اين مسئله موجب مستعد بودن آنها در ابتلا به عفونتها و بيماريهاي ديگر مي شود لذا مصرف روزانه يك قرص مولتي ويتامين كه حاوي ۱۰۰% مقدار مجاز توصيه شده باشد مي تواند از بروز چنين اختلالاتي جلوگيري نمايد. توصيه مي شود در هر حال جهت تشخيص نياز كودكان خود به مكمل ها حتما” با متخصص كودكان مشورت نماييد.

دختران جوان توجه نمايند:

تحقيقات نشان داده است زمان مناسب براي جلوگيري از پير شدن استخوانها و تضمين قدرت آنها ، دقيقا” قبل يا هنگام بلوغ است. از اينرو مكملهاي كلسيم براي دختران جوان ، خصوصا” از تضعيف و تجزيه استخوانها در پيري جلوگيري مي نمايد.

همچنين نكته شگفت آور اينكه از سنين ۱۴ تا ۲۵ سال ، زمينه بروز سرطان پستان در خانمها فراهم مي شود. بنا بر يافته هاي علمي ، يك برنامه غذايي ضدسرطان شامل مقادير زياد ميوه و سبزي و آنتي اكسيدانتها در اواخر بلوغ و اوايل جواني مي توانددر جلوگيري از ابتلا به سرطان پستان قويا” مؤثر باشد.

توصيه به زنان باردار:

قطعا” خوردن ويتامين ها بخصوص اسيدفوليك در روزهاي اول بارداري و حتي پيش از آنكه فرد متوجه بارداري خود شود ، قادر به جلوگيري از بيماري هايي نظير اسپينا بيفيدا مي باشد. اين بيماري در اثر اتصال ناكامل مغز و طناب نخاعي ايجاد مي گردد از اينرو همه زنان بار دار بايد در دوران بارداري حداقل از يك قرص مولتي ويتامين حاوي مواد معدني كه محتوي ۴۰۰ ميكروگرم اسيدفوليك مي باشد مصرف كنند.

نوع مكمل مصرفي در دوران بارداري بايد توسط متخصص زنان و زايمان تجويز گردد. برخي از متخصصان مصرف مكمل مولتي ويتامين حاوي مواد معدني را در طول بارداري توصيه مي كنند ولي بايد توجه نمود مقادير زياد ويتامين A از نوع رتينول ( نه بتاكاروتن) در دوران بارداري مضر بوده و از مصرف آن بايد خودداري نمود. نظريه هاي گوناگون نشان مي دهد تماس آنتي اكسيدانتها با جنين در رحم مفيداست.

با اين وجود از آنجاكه اطلاعات دقيقي در مورد تاثير آنتي اكسيدانتها بر روي جنين انسان در دست نيست ، به درستي مشخص نمي باشد كه چه مقاديري از آنتي اكسيدانتها و ديگر مكملها مفيد يا مضر مي باشد لذا متخصصين توصيه مي نمايند زنان باردار از ميوه ها و سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدانتها استفاده نمايند و جهت مصرف مكملها وويتامين هاي گوناگون جز با توصيه پزشك متخصص اقدام به مصرف ننمايند. بخصوص درصورتيكه زنان بار دار دارو مصرف مي نمايند بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه ممكن است مكملها وداروهاي مصرفي بريكديگر اثر متقابل داشته باشند لذا مشورت با پزشك قبل از اقدام به مصرف مكملها توصيه مي شود.

توصيه آخر

درصورتيكه از مكمل ها استفاده مي نماييد به تاريخ انقضاء آنها توجه نماييد و پس ازپا يان تاريخ از آنها استفاده ننماييد. به منظور آنكه مكملها به نحو مؤثري جذب بدن شوند ، همراه با غذا آنها را بخوريد و هرگز با معده خالي از آنها استفاده نكنيد. براي جذب بهتر بتاكاروتن محلول در چربي، ويتامين A، E، D كمي چربي بخوريد.
#6
اگر می‌خواهید در رژیم شکست نخورید...

[تصویر:  fdulm3yxgdz4syk5t1c.gif]
-----------------------------------------

غذاهای فرآوری شده، کنسروها و فست‌فودها سریع آماده می‌شوند؛ ولی، کالری بیشتر و ارزش غذایی کمتری دارند. انجمن رژیم آمریکا، مصرف دست کم 3 تا 5 وعده میوه و سبزی را در هر روز توصیه می‌کند.

--------------------------------------------------------------------------------


در این مطلب قصد داریم 6 راهکار برای موفقیت در رژیم‌های کاهش وزن را با هم مرور کنیم. با ما همراه باشید...



1- هر چه می‌خورید را یادداشت کنید

برای 5 روز تا یک هفته، هر آن چه می‌خورید و می‌آشامید را یادداشت کنید. این که چه می‌خورید، چه وقت آن را می‌خورید، چه قدر می‌خورید و به همراه چه کسی می‌خورید، پرسش‌هایی مهم هستند که باید به آن‌ها پاسخ دهید. بیشتر مردم در آخر روز نمی‌توانند همه آن چیزهایی که خورده‌اند را به یاد بیاورند و همیشه مقداری از آن را جا می‌اندازند. با خودتان صادق باشید.

لازم نیست که دیگران لیست غذاهایی که خورده‌اید را ببینند. این یک مسأله خصوصی است. بسیاری از افراد می‌گویند که چیزی نمی‌خورده‌اند، چون می‌دانستند که مجبورند آن را یادداشت کنند.

فایده بزرگ نوشتن آن چه می‌خورید، این است که متوجه می‌شوید چه قدر خورده‌اید و کجا زیاده‌روی کرده‌اید که باید آن را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید.



2- خیلی کم غذا نخورید
رژیم‌هایی که کالری اندکی دارند، در کوتاه مدت باعث کاهش وزن می‌شوند؛ ولی، در طولانی مدت حفظ آن‌ها مشکل است. شما به تدریج خسته، عصبی و تحریک‌پذیر خواهید شد و برای انجام کارهای‌تان انرژی نخواهید داشت. دیگران هم دیگر خوش‌شان نمی‌آید با شما غذا بخورند، چرا که شما کمابیش همه انواع مواد غذایی که آن‌ها می‌خورند را نمی‌خورید و برای همه‌ی غذاها منع مصرف دارید.

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است و کسانی که این وعده غذایی را سرسری می‌گیرند، در آخر روز با وعده‌های سنگین، پرخوری می‌کنند و کمتر به غذاهای

سالم روی می‌آورند



3- نه پُرخوری کنید و نه خیلی کم غذا بخورید
صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است و کسانی که این وعده غذایی را سرسری می‌گیرند، در آخر روز با وعده‌های سنگین، پرخوری می‌کنند و کمتر به غذاهای سالم روی می‌آورند. دست کم 3 وعده غذا در روز بخورید. در واقع، شما باید مقدار غذای مصرفی خود را بین 6 وعده تقسیم کنید. این کار متابولیسم را فعال می‌کند و قند خون را بالا نگه می‌دارد و بنابراین، شما احساس گرسنگی نخواهید کرد.

4- غذاهای تازه بخورید
[تصویر:  0s3aidphmu9am4svonxw.jpg]

غذاهای فرآوری شده، کنسروها و فست‌فودهاسریع آماده می‌شوند؛ ولی، کالری بیشتر و ارزش غذایی کمتری دارند. انجمن رژیم آمریکا، مصرف دست کم 3 تا 5 وعده میوه و سبزی را در هر روز توصیه می‌کند. اگر نمی‌توانید هر روز برای درست کردن این نوع غذاها وقت صرف کنید، برای چند روز یکجا درست کنید.

برای مثال، در کاسه‌ای بزرگ مقداری میوه و سبزی تازه خرد کنید و در یخچال بگذارید و تا دو یا سه روز از آن‌ها استفاده کنید. به این ترتیب، بدون این که هر روز وقت صرف کنید، از میوه و سبزی بهره خواهید برد.



5- آب و مایعات فراوان بنوشید

بیش از بقیه نوشیدنی‌ها آب بنوشید. ما روزانه به 8 تا 12 لیوان آب نیاز داریم. به بیان دیگر باید آن مقدار آب بنوشیم که ادرارمان شفاف و روشن باشد. نوشیدن آب فراوان، سموم را از بدن خارج می‌کند و پوست شما نیز درخشندگی خود را باز خواهد یافت.



6-ورزش کنید، کمتر بخورید

ورزش و رژیم غذایی دو جزو جدا نشدنی از رژیم کاهش وزن هستند؛ ولی، حتماً می‌خواهید بگویید، نمی‌توانید ورزش کنید، چون وقت ندارید. وقتی به خانه می‌رسید، آن قدر خسته‌اید که ... و بهانه‌هایی از این قبیل؛ ولی، در عوض از خودتان بپرسید وقتی که اضافه وزنم کم شود، از انجام چه کارهایی لذت خواهم برد که پیش از آن نمی‌توانسته‌ام انجام دهم؟ کدام لباس‌ها را می‌توانم بپوشم و کلسترول خونم چقدر پایین‌تر خواهد آمد؟


نوشیدن آب فراوان، سموم را از بدن خارج می‌کند و پوست شما نیز درخشندگی

خود را باز خواهد یافت



پاسخ به این پرسش‌ها انگیزه‌ای خواهد شد برای تحمل سختی‌های ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی مناسب. مهم این است که شما رژیم غذایی و الگوی ورزشی درستی را دنبال کنید که بتوانید همیشه و به طور پیوسته از آن‌ها پیروی کنید.



 تشکر شده توسط : najva , amir abbas , parisa2011
#7

.jpg   1.jpg (اندازه: 8.96 KB / تعداد دفعات دریافت: 3)
.jpg   2.jpg (اندازه: 11.57 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
.jpg   3.jpg (اندازه: 10.77 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
.jpg   4.jpg (اندازه: 9.88 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
.jpg   5.jpg (اندازه: 13.68 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
.jpg   6.jpg (اندازه: 11.17 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
.jpg   8.jpg (اندازه: 15.66 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
.jpg   9.jpg (اندازه: 12.32 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
.jpg   10.jpg (اندازه: 12.69 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
.jpg   11.jpg (اندازه: 9.96 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
خدایا حواست هست؟
صدای گریه ام از گلویی در میاید که تو از رگ به آن نزدیکتری
 تشکر شده توسط : najva , نازلی
#8
سلول‌های مغز در اثر رژیم غذایی نادرست خودخوری می‌کنند

کمبود مواد مغذی در بدن افرادی که برای کاهش وزن خود از رژیم‌های غذایی سخت پیروی می‌کنند، سلول‌های مغز آنها را وادار می‌کند که خود را خورده و به این شکل احساس گرسنگی شدیدتری را در افراد ایجاد کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، سلول‌های مغزی مانند دیگر بخش‌های بدن برای جلوگیری از گرسنگی شدید، از خود به عنوان آخرین منبع تامین انرژی استفاده کرده و در صورت دریافت نکردن مواد غذایی کافی آغاز به خوردن خود می‌کنند.

بدن با تولید اسیدهای چرب نسبت به این رویداد واکنش نشان می‌دهد و به این شکل سیگنال‌های گرسنگی در مغز تشدید شده و فرد مجبور به خوردن غذا می‌شود. به این شکل فرد نه تنها وزنی کم نمی‌کند بلکه ممکن است اضافه وزن هم داشته باشد.

محققان کالج آلبرت انیشتین نیویورک با مشاهده این نتایج اعلام کردند این یافته می‌تواند منجر به دستیابی به شیوه‌های تاثیرگذارتری برای کاهش وزن شود.

آزمایش‌های انجام گرفته بر روی موش‌ها نشان داد متوقف کردن سلول‌های مغزی از خودخوری، پدیده‌ای که به "اتوفِگی" نیز شهرت دارد، می‌تواند از افزایش میزان گرسنگی در فرد جلوگیری کند. این تغییرات شیمیایی در مغز موش‌هایی که دوره‌ای رژیم غذایی را دنبال کردند منجر به لاغرتر شدن آنها شد.

محققان امیدوارند با ارائه شیوه درمانی مبتنی بر نتایج این تحقیقات بتوانند شیوه‌هایی ارائه کنند که فرد با رعایت آنها بتواند کمتر احساس گرسنگی را تجربه کرده و چربی بیشتری بسوزاند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  معرفی رژیم غذایی مدیترانه ای nahid 1 4,822 2018/12/24, 10:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,792 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,749 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  در روزهای آلوده از این مکمل غذایی استفاده کنید شيدا رها 2 4,968 2016/11/14, 10:58 AM
آخرین ارسال: nahid
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,992 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 7,372 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تأثیرتغذیه و برنامه غذایی بر اخلاق نازلی 16 12,813 2015/07/07, 09:13 AM
آخرین ارسال: niloofary
  چه نوع میوه ای انتخاب کنیم مـه ســـا 7 9,720 2015/04/17, 11:17 AM
آخرین ارسال: سمیرا67
  تعیین مزاج فردی و غذایی!! مریم۷۲ 5 7,054 2014/10/22, 11:16 AM
آخرین ارسال: مهوش
  حذف این غذاها از رژیم غذایی کچل‌تان می‌کند! hamid_147 0 2,980 2014/04/17, 04:45 AM
آخرین ارسال: hamid_147



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان