موضوعها: 1
تشکر های اهدا شده: 204
تشکر های دریافت شده :175 بار در 38 پست
سال تشخيص بيماري : 88 همسرم
دكتر معالج : عابديني
داروي مورد استفاده : آزارام
موضوعها: 0
تشکر های اهدا شده: 211
تشکر های دریافت شده :334 بار در 101 پست
سال تشخيص بيماري : 1383
دكتر معالج : toofanian
داروي مورد استفاده :
2013/09/08, 09:17 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/09/08, 09:57 PM، توسط fireboud.)
[/size][size=small]
توی این 9 سال 3 بار مجبور به مصرف قوی ترین کورتون ها ( پردنیزلون ) شدم اونم مجبور بودم یه بار که ظاهرا ام اس پیشرفت کرده بود که خودم متوجه اون نبودم دکترم با توجه به ام ار آی تجویز کرد . دومین بار انحراف شدید چشم پیدا کرده بودم و کورتون های ضعیف پاسخگو نبودند و بار سوم می خواستم غذا بخورم قاشق از دستم می افتاد ولی خوشبختانه هر 3 بار با یک بار تزریق شون اونم به صورت سرپایی نه بستری شدن جواب گرفتم ( 9 صبح با سرم وصل میشد 2 بعدظهر تموم میشد می اومدم خونه ) .
ولی الان دیگه تا جایی که امکان داره با توجه به عوارض کورتون ازش استفاده نمی کنم ...
(2009/05/18, 03:23 PM)hamid نوشته است: کورتون ها داروهای بسیار محبوبی بین پزشکان و بیماران است . چرا که علائم را بخوبی کاهش می دهد و بسیار نیز پر استفاده است . اما متاسفانه گاهی بدون توجه به عوارض آن بصورت بی رویه استفاده میشود . این مسئله تا جایی پیش رفته که دگزامتازون ( نوعی کورتون ) تزریقی شایع ترین داروی تجویزی در کل نسخ دارویی کشور است و کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی وزارت بهداشت معتقد است این میزان تجویز دگزامتازون با جمعیت کشور و وضعیت اپیدمولوژیک بیماری همخوانی ندارد .
اما این داروهای محبوب میتوانند عوارض جانبی زیادی داشته باشند . عوارض داروهای کورتونی به میزان و مدت مصرف آنها بستگی دارد . هرچه مقدار و مدت درمان بیشتر باشد عوارض آن بیشتر خواهد بود . در زیر برخی از عوارض این داروها آورده شده است . توجه داشته باشید پزشکان با توجه به منابع و زیانهای دارو تصمیم به تجویز آن میگیرند .
بنابر این هیچ گاه دارو را سرخود مصرف نکنید و هیچ گاه نیز درخواست تجویز دارو از پزشک خود نکنید .
ده عارضه کورتون
1- پوکی استخوان : کورتون مانع فعالیت سلولهایی میشود که در استخوان سازی و رسوب کلسیم در استخوانها نقش دارند . از سوی دیگر از جذب کلسیم در روده جلوگیری می کند . در نتیجه کلسیم از استخوانها برداشته میشود و به درون خون راه می یابد . این دو فرایند موجب پوکی استخوان میشود . در افرادی که از این داروها استفاده میکنند لازم است برای پیشگیری از بروز عوارض ، مصرف لبنیات در رژیم غذایی وجود داشته باشد و در صورت نیاز از مکمل های کلسیم هم استفاده شود .
2- چاقی : افزایش بی رویه اشتها از دیگر عارضه های جانبی کورتون است و به همین دلیل به کسانیکه تحت درمان با کورتون قرار دارند توصیه میشود که غذاهای کم کالری مصرف کنند
3- تورم : کورتونها اغلب موجب دفع پتاسیم و جذب سدیم میشود . مصرف نمک سدیم در این بیماران میتواند موجب تورم شدید شود . رژیم غذایی چنین فردی باید در حد امکان بدون نمک طعام باشد
4- مشکلات چشمی : مصرف طولانی کورتون شانس ابتلا به آب مروارید و گلوکوم ( آب سیاه ) را نیز زیاد میکند .
5- اختلال حافظه : مطالعات جدید نشان داده است با مصرف کورتون فعالیتهای مربوط به حافظه دراز مدت مانند استعداد یادگیری ، یادآوری سریع و یادآوری با تاخیر کاهش می یابد . بیشتر این فعالیتها در طول ده روز بعد از قطع دارو به حالت اول برمیگردد . اگر چه زمان بیشتری بطول می انجامد تا یادآوری سریع به حالت عادی برگردد .
6- قرمزی پوست : استفاده از پمادهای حاوی کورتون شاید به سرعت التهابات پوستی را درمان کند . اما استفاده طولانی از آن موجب قرمزی پوست میشود . استفاده طولانی مدت از کورتون باعث نازک شدن پوست و گشاد شدن رگهای زیر پوست میشود که پیامد آن قرمزی پوست است .
7- یکی از عوارض استفاده زیاد از کورتونها افزایش میزان چربی است . این حالت بعلاوه تورم بدن باعث پُف کردن فرد شده و علامتی بنام صورت ماه ایجاد میکند . البته صورت از لحاظ زیبایی مثل ماه نمیشود بلکه مثل ماه گرد میشود .
8- استفاده مکرر از کورتون باعث تحلیل رفتن عضلات میشود . به دلیل تخریب پروتئین های بدن ، پروتئین غذایی فرد باید حتی الامکان بالا باشد
9- استفاده از مقادیر بالای کورتون موجب افزایش احتمال نوع خاصی از بی نظمی ضربان قلب ، که یکی از عوامل اصلی سکته مغزی است ، میشود .
10- علاوه بر اینها استفاده از کورتون میتواند موجب سردرد ، سرگیجه ، عصبانیت ، افسردگی ، هیجان پذیری ، اختلال خواب ، جوش غرور ، رشد موهای زائد ، ناراحتی معده ، افزایش فشار خون ، تاخیر در بهبودی بیماریهای عفونی و زخم ها ، درد یا ضعف عضلانی ، افزایش تعریق ، تشنگی شدید ، کبودشدگی غیر طبیعی و اختلال در قاعدگی زنان نیز بشود .
دکتر علی اخوان
موضوعها: 1
تشکر های اهدا شده: 204
تشکر های دریافت شده :175 بار در 38 پست
سال تشخيص بيماري : 88 همسرم
دكتر معالج : عابديني
داروي مورد استفاده : آزارام
حرف شما درست اگه كورتون نزنه پس انقد بد راه ميره چي ميشه اونوقت بدتر ميشه كه چي كار ميشه كرد؟؟؟؟
تشکر های اهدا شده: 4
تشکر های دریافت شده :25 بار در 2 پست
سال تشخيص بيماري : 1392
دكتر معالج : دکتر رضا قنبری
داروي مورد استفاده :
سلام دوستان خوبم
من حدود ۱ ماهه پالستراپی انجام دادم
عوارضش عجیب برام
چاقی اونم ۷ کیلو، جوش یه عالمه، مدام گرم و سرد میشم
تب دارم و تازگی تهوع و سرگیجه هم اضافه شده
لطفا راهنمایی کنید
موضوعها: 48
تشکر های اهدا شده: 9591
تشکر های دریافت شده :14529 بار در 2177 پست
سال تشخيص بيماري : 25/12/1390
دكتر معالج : دکتر صحرائیان-دکتر نیک سرشت
داروي مورد استفاده :
2013/09/23, 06:01 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/09/23, 06:04 PM، توسط sooorooosh.)
تشکر های اهدا شده: 155
تشکر های دریافت شده :325 بار در 132 پست
سال تشخيص بيماري : 87
دكتر معالج : رضا پزشکی
داروي مورد استفاده :
منم هفته پیش پالس تراپی کردم . که شایعترین عوارض کورتون میتونم به قرمز شدن پوست و چاقی بدن که البته چاقی نیست یه جور پف کردنه اشاره کنم و خستگی شدید . ولی حتما باید برای داروهای پوکی استخوان با دکترتون مشورت کنید چون خوره پوکی استخوانه . من ماهی یه بار سوزن د3 میزنم برای استخوان خوبه و یه مشت غذاهای کلسیم دار
از ديروز بياموز، براي امروز زندگي كن و به فردا اميد داشته باش
تشکر های اهدا شده: 100
تشکر های دریافت شده :241 بار در 51 پست
سال تشخيص بيماري : 90
دكتر معالج : صحرائیان
داروي مورد استفاده :
سلام. من حس بدی تو پای چپم دارم. بی حس نیست ولی اذیتم میکنه . میشه دگزا بزنم؟ اینم کورتونه دیگه!!!!!!!!!! بگید چه قرصی بخورم. نمی خوام برم دکتر
تشکر های اهدا شده: 155
تشکر های دریافت شده :325 بار در 132 پست
سال تشخيص بيماري : 87
دكتر معالج : رضا پزشکی
داروي مورد استفاده :
(2013/10/01, 05:32 PM)e.ehsan نوشته است: سلام. من حس بدی تو پای چپم دارم. بی حس نیست ولی اذیتم میکنه . میشه دگزا بزنم؟ اینم کورتونه دیگه!!!!!!!!!! بگید چه قرصی بخورم. نمی خوام برم دکتر
احسان جان باید با پزشکت مشورت کنی . هر موقع به مدت 3 روز یه علایم جدید داشتی و این علایم تا 3 روز از بین نرفت باید به پزشکت اطلاع بدی بعد دکترت با توجه به شدت بیماری دارو برات تجویز میکنه .
چون حتی الامکان کورتون تجویز نمیکنن مگر اینکه احتیاج داشته باشی
خودت دارو تجویز نکن که ام.اس شوخی نیست
از ديروز بياموز، براي امروز زندگي كن و به فردا اميد داشته باش
تشکر های اهدا شده: 7
تشکر های دریافت شده :91 بار در 20 پست
سال تشخيص بيماري : 86
دكتر معالج : دکتر مهین
داروي مورد استفاده :
من حدود یک سال پیش برای رفع حمله ام اسی که داشتم با نظر پزشکم کورتون مصرف کردم و از عوارض اون پوکی استخوان رو گرفتم و حالا که یک سال میگذره هنوز استخوانهام خوب نشده و چند روزه که بدتر شده الان نمیتونم درست راه برم مفصل ران ولگنم اوضاعش خرابه نمیتونم روش فشاری بیارم

تشکر های اهدا شده: 454
تشکر های دریافت شده :413 بار در 101 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : عبدالرضا ناصر مقدسي
داروي مورد استفاده :
من دوماه پيش پالس گرفتم ...
عوارض پالسايي كه من ميگيرم ثابته ..
هميشه قرمزي پوست و تورم و پف كردن صورتم ...
از همه بدتر بهم ريختنه معدمه ..كه هيچي تا يه هفته نميتونم بخورم ..
اصلا پالس ميگيرم از لحاظ روحي بهم ميريزم