امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
واردات 130 میلیون دلاری دارو به کشور آغاز شد
#1
Star 
واردات 130 میلیون دلاری دارو به کشور آغاز شد
شنبه 11 آذر 1391

به موازت نگرانی و هشدار گروه‌های مختلف برای كمبود دارو، مدیر کل نظارت بر داروی وزارت بهداشت از آغاز ورود محموله‌های مختلف دارویی به ارزش 130 میلیون دلار به کشور و رفع کمبودهای اخیر دارویی خبر داد. به گفته او با تامین 130 میلیون دلار ارز اضطراری از سوی بانک مرکزی برای جبران سریع کمبودهای دارویی در کشور، خرید داروهای مورد نیاز بیماران به صورت فوق‌العاده انجام شد.

اوگفت: واردات این محموله‌های دارویی از طریق هوایی از هفته گذشته آغاز شده و به تدریج تا 2 هفته آینده شاهد ورود همه این داروها به کشور خواهیم بود. به گفته عبدزاده این داروها بیشتر شامل داروهای بیماران سرطانی و شیمی درمانی، داروهای مورد نیاز بیماران خاص و پیوندی و بخشی از واکسن هایی است که اخیراً بیشترین کمبودهای دارویی مربوط به آنها بود.

عبدزاده گفت: علاوه بر این داروها، بخشی از مواد اولیه مورد نیاز كارخانه‌های داروسازی کشور نیز جزو محموله‌های وارداتی جدید است که به این ترتیب مشکل تولید داروی كارخانه‌های داخلی نیز بر طرف می‌شود. اوگفت خرید 130میلیون دلاری دارو از كارخانه‌های مختلف معتبر دارویی انجام شده است به همین علت همه این داروها به یکباره وارد کشور نمی‌شود بلکه به صورت محموله‌های مختلف کوچک و بزرگ تا 2 هفته آینده وارد کشور می‌شود. اوگفت: بخش مهمی از داروهای وارداتی، داروهای مربوط به بیماران خاص و صعب العلاج است که بیشتر در داروخانه‌های خاص این بیماران توزیع می‌شود و در همه داروخانه‌ها توزیع نمی‌شوند. مدیر کل نظارت بر داروی سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به درخواست وزارت بهداشت برای تامین ارز مورد نیاز دارویی کشور،(حدود 1.5 تا 2 میلیارد دلار) بانک مرکزی با تخصیص کامل ارز مورد نیاز دارویی کشور موافقت کرده است و به این ترتیب بعد از واردات این محموله‌های ویژه دارویی به سمت روال عادی واردات دارویی پیش می‌رویم و امیدواریم دیگر شاهد کمبود دارویی مانند آنچه طی یکی، دو ماه اخیر موجب ناراحتی برخی بیماران شد، نباشیم.

کمبود داروی بیماران هپاتیت B جدی است

رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت: در حال حاضر تهیه داروها حتی داروهای تولید داخل نیز برای برخی از مردم مشکل شده است و علت آن عدم هماهنگی در تامین مواد اولیه توسط کارخانه‌های داخلی است.

دکتر سید موید علویان گفت: شیوع هپاتیت B در کشورمان به دلیل انجام واکسیناسیون نوزادان از سال 73 و افراد شاغل در حرف پزشکی از میزان متوسط دو تا پنج درصد و در 20 سال قبل به کمتر از دو درصد در حال کاهش است. همچنین واکسیناسیون افراد جوان طی سالهای اخیر توانسته است آنها را نسبت به این بیماری ایمن کند. به گفته او تقریبا بیش از 80 تا 90 درصد داروهای هپاتیت B در داخل کشور تولید می‌شوند. او با بیان اینکه کمبود داروی بیماران هپاتیت B جدی است، می‌گوید: «پروتکل‌های درمانی و داروها در کشور فراهم شده است ولی در حال حاضر تهیه داروها حتی داروهای تولید داخل نیز برای برخی از مردم مشکل شده است و علت آن عدم هماهنگی در تامین مواد اولیه توسط کارخانه‌های داخلی است.»

به گفته علویان هپاتیت D با هپاتیت B همراه بوده و باعث آسیب کبدی بیشتری می‌شود که درمان آن نیز مشکل است، تنها داروی اینترفرون است که فقط در 20 درصد موارد اثرگذار بوده و برای افرادی که تاثیری ندارد باید پیوند کبد انجام گیرد.

کمبود دارو، بیماران هموفیلی را در معرض معلولیت قرار داده است

مدیرعامل سابق کانون هموفیلی ایران گفت: یکی از مسائلی که به شدت بیماران ما را رنج می‌دهد، وارد شدن بیماران هموفیلی به مراحل معلولیت‌های مختلف مفصلی به دلیل مشكلات مربوط به كمبودهای دارویی است. احمد قویدل گفت: با توجه به کمبود دارویی که اکنون وجود دارد ممکن است دسترسی به دارو برای بیماران هموفیلی با مقدار کم وجود داشته باشد یا اینکه دسترسی به آن دارو ممکن نباشد. او با بیان اینکه واقعیت این است که هیچ تضمینی در ارتباط با داروهای بیماران هموفیلی وجودندارد، می‌گوید: کمبود دارو، بیماران هموفیلی را مجبورکرده است که به روش‌های درمانی که درگذشته ازآنها استفاده می‌کردند روی آورند.

به گفته او این روش درمانی استفاده از داروهای غیرکنستانتره است که از یک واحد خونی به دست می‌آید و بیمار برای مصرف آنها حتما باید به مراکز بیمارستانی مراجعه کند.

قویدل با تاکید بر اینکه از نظر علمی سطح ایمنی داروهای غیرکنستانتره خیلی پایین‌تر از داروهای کنستانتره است که از پلاسما به دست می‌آید، می‌گوید: آن موقعی هم که دارو به مقدار کافی در کشور موجود بود بیماران از سیستم غلط توزیع رنج می‌بردند. او با اشاره به اینکه برای مقابله با کمبود دارویی سهمیه‌های دارویی بیمارستان نصف شده است،می‌گوید: وزارت بهداشت نمی‌تواند همین موجودی دارو را درست کنترل کند البته این ناتوانی در موقعی که دارو کافی بود هم وجود داشت.

قویدل با تاکید بر اینکه سلامت بیماران هموفیلی از زمانی که تحریم‌ها به صورت گسترده‌تری اعمال می‌شود صددرصد تهدید شده است، می‌گوید: یکی از مسائلی که به شدت بیماران ما را رنج می‌دهد وارد شدن بیماران هموفیلی به مراحل معلولیت‌های مختلف مفصلی به دلیل مشكلات مربوط به كمبودهای دارویی است. وی با تاکید بر اینکه معلولیت مفصلی، عملا بیمار هموفیلی را با مشکل بزرگ اجتماعی مواجه می‌کند، افزود: مرگ یک بیمار هموفیلی خیلی مورد توجه رسانه‌های گروهی قرار می‌گیرد اما واقعیت این است که حرکت خاموش معلول شدن طیف بزرگی از بیماران هموفیلی ما خیلی مهم‌تر از این است که خدای نکرده یکی از بیماران هموفیلی جانش را ازدست بدهد.

به گفته او وقتی بیمار هموفیلی در طیف معلولان قرار می‌گیرد صدمات غیر قابل جبرانی به نقش اجتماعی‌اش در جامعه وارد می‌آید و تحصیل، ازدواج واشتغالش همه با مخاطره روبه‌رو می‌شود‌. حال باید ماند و دید كه داروهایی كه وارد می‌شوند دغدغه و نگرانی كدام دسته از بیماران را كم می‌كنند.

منبع تهران امروز
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : shahrzad.s , عمومهربان
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بیماران خاص نگران دارو نباشند nahid 0 2,082 2018/07/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: nahid
  داروهای در حال ورود به کشور nahid 3 3,918 2018/06/30, 08:36 PM
آخرین ارسال: hessam
  رئیس سازمان غذا و دارو: واردات ربيف مغایر با اصل اقتصاد مقاومتی است. Mehdish 16 10,408 2016/05/23, 10:11 AM
آخرین ارسال: nahid
  وضعیت داروهای "ام اس" در بازار دارویی کشور hamdam 2 4,677 2016/05/10, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  توقف واردات داروی آرژانتینی ام اس ( اکتووکس) یه غریبه 10 9,202 2016/04/14, 11:38 AM
آخرین ارسال: glassheart
  اطلاعیه سازمان غذا و دارو در مورد سهمیه بندی داروها nahid 17 12,425 2015/08/05, 11:29 AM
آخرین ارسال: abed6311
  واردات داروی ام اس کمتر می شود nahid 1 2,746 2015/05/30, 11:51 AM
آخرین ارسال: مرجان مولایی نژاد
  240 میلیون دلار صرفه جویی ارزی با تولید داروهای بیماران خاص paeazan 1 2,932 2015/02/16, 12:09 AM
آخرین ارسال: فرید 1353
  جزئیات واردات و توزیع داروی آرژانتینی ام اس azadenameh 41 23,005 2014/09/04, 05:48 AM
آخرین ارسال: glassheart
  ماجرای دارو لاغری که باعث مرگ شد! paeazan 9 68,768 2014/04/24, 08:29 AM
آخرین ارسال: سالومه



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست