•  قبلی
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • بعدی 
امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امیتازات : 4.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه چیز در مورد استرس
#51
استرس ؛ از نفرت تا عشق


اگر كینه كسی را به دل بگیری و با نفرت قضاوتش كنی، ماجرا به یك چشم‌ چرخاندن و ابرو كج كردن و اوقات تلخی تمام نمی‌شود، چون كینه كه بیاید، استرس شعله می‌كشد و اضطراب به همه اندام‌ها حمله می‌كند.

جرقه استرس در مغز می‌خورد، اما خیلی سریع به سمت قلب می‌رود و فشار خون و تپش قلب و تپیدن‌های نبض را بالا می‌برد و پس از آن معده و دستگاه گوارش را درگیر می‌كند و سرانجام به سردرد، سرگیجه، لرزش بدن و تعریق منجر می‌شود.

حالا هر چقدر استرس شدیدتر و طولانی‌تر باشد، این عوارض نیز شدیدتر و دامنه‌دارتر می‌شود و بعید نیست بزودی بیماری‌های قلبی ـ عروقی، پوستی، تنفسی، گوارشی و انواع سردردها آغاز شود.علم پزشكی می‌گوید: استرس می‌تواند موجب ریزش مو یا سفید شدن تارهای آن شود یا سبب بروز بیخوابی، كابوس دیدن، افسردگی و نوسانات خلقی شود.

استرس می‌تواند زخم‌های دردناكی را نیز در دهان ایجاد كند یا سبب دندان‌قروچه، قفل شدن فك، خشكی دهان، مشكلات بلعی و لكنت زبان شود.بدن‌درد و دردهای عضلانی نیز از معمول‌ترین پیامدهای استرس و اضطراب است، همان‌طور كه پزشكان، اختلال در عملكرد شناختی، اختلال در عملكرد تیروئید، برهم‌خوردن تعادل قند خون، كاهش تراكم استخوان و كاهش بافت عضلات را از عوارض ایجاد احساسات منفی در بدن می‌دانند.

اما استرسی كه ناشی از نفرت و كینه ‌ورزیدن نسبت به آدم‌ها است، تاثیرش بیشتر از عوارضی است كه بر جسم تحمیل می‌شود.متنفر بودن از دیگران، آرامش را از ما می‌گیرد و كسی كه آرامشش را از دست بدهد، برای این‌كه دوباره به آرامش برسد به هر كاری دست می‌زند كه اغلب نیز راه‌های رسیدنش به آرامش اشتباه است و به استرس بیشتر منتهی می‌شود.

بدترین حسی كه در اثر كینه ورزیدن به دیگران ایجاد می‌شود، احساس گناه است، چون ما آدم‌ها برای نفرت داشتن از هم خلق نشده‌ایم، بلكه ماهیت نفس ما بر محبت كردن و محبت دیدن استوار است، به همین علت وقتی از كسی متنفر می‌شویم، هرچند در ظاهر به زشتی رفتارمان اعتراف نمی‌كنیم و برای موجه جلوه دادن نفرت‌هایمان دست به توجیه كردن می‌زنیم، اما در عمق وجودمان می‌دانیم رفتار و حركاتمان پسندیده نیست.

حتما به همین علت است كه دچار عذاب وجدان و احساس گناه می‌شویم؛ احساسی كه عوارض آن بر جسم كمتر از استرس نیست.در طب مدرن البته به تاثیر احساس گناه بر سلامت بدن توجه چندانی نمی‌شود، اما طب سنتی به این موضوع زیاد می‌پردازد كه ارتكاب آدم‌ها به گناه آنها را از خدا دور می‌كند و دور شدن از خداوند منشأ اضطراب، افسردگی و غم و اندوهی دائمی است.

این موضوع البته در دنیای پزشكی مدرن نیز بویژه در كشورهایی كه پژوهش‌های روان‌شناسانه در آن رونق دارد، مورد توجه است به طوری كه در سال 1985 میلادی در دانشگاه «هاروارد» در این‌باره تحقیقی انجام شد كه نشان داد مهم‌ترین عامل ایجاد سرطان، بیماری‌های عفونی، بیماری‌های روماتیسمی و تمام اختلالات سیستم ایمنی ناشی از غم و غصه و اضطراب است.

با این حال، نفرت اگرچه حسی قدرتمند است، اما آنقدر نیرومند نیست كه بتواند عشق و دوستی را مغلوب كند. این موضوع را سال‌ها پیش پژوهشگران دانشگاه «كولگ» لندن مورد آزمایش قرار دادند و پس از مدت‌ها تحقیق صحت آن را تائید كردند.

آنها با مطالعه روی 17 زن و مرد و نشان دادن تصاویری كه نفرت و عشق را در آنها ایجاد می‌كرد، تغییرات مغزی‌شان را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند در مغز انسان‌، مداری به نام «مدار نفرت» وجود دارد كه عشق نیز دقیقا در همین مدار ایجاد می‌شود. البته این دانشمندان نشان دادند اگرچه عشق و نفرت در یك مدار تولید می‌شود و جریان می‌یابد، اما احساس نفرت همواره با قضاوت‌های منفی همراه است، در حالی كه در عشق هیچ قضاوت منفی اتفاق نمی‌افتد.

از نتایج این تحقیق، نتیجه‌ای دیگر نیز حاصل شد و آن این‌كه مرز میان نفرت و عشق به اندازه مو باریك است، یعنی عشق و نفرت قابلیت تبدیل شدن به یكدیگر را دارد. پس ما نیز می‌توانیم با استفاده از یافته‌های این پژوهش یك نتیجه مطلوب بگیریم و بگوییم اگر عشق می‌تواند تحت تاثیر شرایطی خاص به نفرت تبدیل شود، پس نفرت نیز اگر زمینه‌اش مهیا شود، می‌تواند به عشق مبدل شود و این همان چیزی است كه همه آدم‌های كینه‌توز به آن نیاز دارند.

البته همه می‌دانیم كه غلبه بر نفرت، كاری سخت است، اما باید باور كنیم كه دور شدن از این حس آزاردهنده كاری محال نیست؛ مثل همه كسانی كه با توسل به این جمله ثابت كرده‌اند دیوارهای نفرت آنقدرها هم كه می‌اندیشیم تسخیرناپذیر نیست: «برای متنفر بودن از كسانی كه از من متنفرند زیاد وقت ندارم، چون من گرفتار دوست داشتن كسانی هستم كه مرا دوست دارند.»

منبع جام جم


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : elham 66
#52

زندگی روزمره و انواع استرس


نظریه پردازان مختلف اصطلاح استرس را به شیوه‌های متفاوتی به کار برده‌اند. معمولا استرس را به صورت هرگونه شرایطی که سلامت فرد را تهدید کند و از این رو بر توانایی‌های مقابله کردن وی فشار آورد تعریف می‌کنیم. تجربه احساس استرس برای همه ما آشناست. این تجربه بستگی دارد به اینکه فرد به چه رویداد‌هایی توجه دارد و آنها را چگونه ارزیابی می‌کند.

رویداد‌هایی که برای یک نفر استرس‌زا هستند شاید برای دیگری عادی باشند. انواع زیادی از رویدادها می‌توانند برای یک نفر استرس زا باشند. عده ای از پژهشگران چهار منبع اصلی استرس را مشخص کرده اند: 1-ناکامی، 2-تعارض، 3-تغییر، 4-فشار

ناکامی: ناکامی زمانی احساس می‌شود که دنبال کردن برخی هدف‌ها با مانع روبه رو شود. در واقع زمانی احساس ناکامی می‌کنیم که چیزی را که می‌خواهیم نمی‌توانیم داشته باشیم. تقریبا هر روز هر کسی مجبور است با ناکامی‌مواجه شود. برای مثال ترافیک منبع عادی ناکامی در زندگی روزمره است که می‌تواند بر خلق و فشار خون تاثیر بگذارد. اما برخی ناکامی‌ها مانند ناکامی‌های شغلی، تحصیلی،ازدواج و غیره می‌تواند منبع استرس مهمی باشد.

تعارض: تعارض نیز مانند ناکامی در زندگی روزمره اجتناب ناپذیر است. این سوال گیج کننده که آیا باید این کار را انجام دهم یا نباید؟ در زندگی هر یک از ماها پیش می‌آید. تعارض زمانی روی می‌دهد که چند خواسته مغایر برای ابراز شدن با یکدیگر رقابت کنند.

تغییر:تغییرات زندگی یک منبع مهم استرس هستند. حتی تغییرات خوشایند نیز منبع استرس به شمار می‌روند! تغییرات زندگی هرگونه تحول محسوس در شرایط زندگی فرد هستند که به سازگاری مجدد نیاز دارند. رویدادهای منفی مانند مرگ عزیزان، طلاق، از دست دادن شغل، منبع استرس به شمار می‌روند و رویدادهای مثبت مانند ارتقای شغلی، ازدواج، تولد فرزند و غیره نیز با خود حدی از استرس را به همراه می‌آورند، چرا که نیازمند سازگاری با شرایط جدید هستند.

فشار:گاهی افراد می‌گویند «تحت فشار» بوده‌اند. فشار در حالتی بر فرد وارد می‌شود که توقعات یا انتظاراتی هست که وی به گونه خاصی رفتار کند. فروشندگان معمولا برای فروختن کالاهای بیشتر تحت فشار هستند. استادان برای چاپ مقاله در نشریات معتبر تحت فشار هستند. کمدین‌ها برای خنداندن مردم تحت فشار هستند. به طور کلی بین فشار و انواع نشانه‌ها و مشکلات روانی رابطه نیرومندی یافت شده است. افراد برای مقابله با استرس‌ها شیوه‌ها و تمهیدات مختلفی دارند. منبع استرس فرد هرچه که باشد برخورد موثر با عامل استرس زا عامل مهمی در سازگاری فرد در برابر استرس است.


منبع مردم سالاری


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : elham 66
#53
پزشکان با بیماران خود درباره مدیریت استرس صحبت نمی‌کنند


نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد با وجودی که استرس در میان افراد بیمار و مبتلا به مشکلات بهداشتی بسیار شایع است اما اغلب پزشکان عمومی برای صحبت کردن با بیماران خود درباره روش‌های کاهش استرس وقت صرف نمی‌کنند.

در این مطالعه معلوم شد که تنها در سه درصد موارد مراجعه به پزشکان، گفت و گو درباره روش‌های کاهش استرس بین بیمار و طبیب انجام می‌شود.این در حالی است که حداقل در 60 تا 80 درصد موارد بیماران نیاز به دریافت این قبیل مشاوره‌های حین ویزیت از سوی پزشک معالج خود دارند. این بررسی‌ها هم چنین نشان می‌دهد که میزان مشاوره‌های مورد نیاز برای کاهش استرس کمتر از مشاوره‌های تغذیه‌ای، مشاوره‌های مربوط به فعالیت بدنی و نیز مشاوره‌های مربوط به کاهش وزن است.

کارشناسان در این مطالعه می‌گویند: در حال حاضر بسیاری از پزشکان عمومی و مراقبت‌های بهداشتی اولیه اظهار می‌کنند که به دلیل نداشتن وقت کافی در مدت ویزیت‌ هر بیمار، نمی‌توانند به آنها مشاوره‌های مفید برای مدیریت استرس بدهند.

دکتر ادیتی نرورکار، پزشک عمومی مرکز طبی بت در بوستون در این باره متذکر شد: شاید یک راهکار موثر برای جبران این کمبود وجود تیمی از پزشکان در مطب پزشکان عمومی است به طوری که برای ارائه مشاوره‌های روانی، پاسخگوی بیماران باشند.مطالعات نشان می‌دهد که استرس با بالا رفتن فشار خون و بروز بیماری قلبی و حمله قلبی مرتبط است.شرح این مطالعه در مجله آرشیو طب داخلی منتشر شده است.


منبع ایسنا
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : elham 66
#54

اضطراب، بلای‌جان زنان

استرس از بازتاب‌های طبیعی بدن در مواجهه با خطر است و برخلاف عقیده عموم كه آن را واكنش غیرطبیعی تلقی كرده و با عكس‌العمل‌های عصبی هم‌معنی می‌دانند، استرس یك واكنش عادی است. در شرایط استرس‌زا، متابولیسم بدن به محض مواجه شدن با خطر آماده مبارزه می‌شود و با آزادشدن آدرنالین و هورمون‌های دیگر اكسیژن‌رسانی كرده و باعث افزایش توانایی شخص و واكنش آنی او می‌شود.

امروزه با توجه به شرایط زندگی، افراد مشكلات زیادی دارند، این‌كه آنها با این شرایط متغیر، بر زندگی خود كنترل داشته باشند و از طرفی خود را نسبت به بهزیستی خانواده و اطرافیان مسئول بدانند باعث افزایش استرس در فرد می‌شود. زنان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اغلب زنان فشار مسئولیت‌های سنگینی را در خانواده، كارهای روزمره و شغل خود متحمل می‌شوند و با این استرس تا مرز فرسودگی پیش می‌روند. تحقیقات نیز حاكی از آن است كه زنان نسبت به چهار دهه قبل مسئولیت‌های پیچیده‌تری را برعهده دارند. آنان فعالیت‌های درآمدزا را جایگزین كارهای خانه كرده‌اند، ولی این به آن معنا نیست كه كار در خانه را كنار گذاشته‌اند. در واقع فهرست كارهایی را كه باید در طول روز انجام دهند، طولانی‌تر شده است. ‌نتیجه استرس زیاد در زنان این است كه آنان از خودشان راضی نیستند و احساس شادی نمی‌كنند، بنابراین تمام روابطشان و از جمله صمیمی‌ترین آنها، سرشار از احساس ناخوشایند است .

این احساس ناخوشایند نیز كه مسری و قابل انتقال است به وسیله افراد خانواده جذب و تقلید می‌شود و این دور باطل ادامه می‌یابد. ‌با توجه به اهمیت استرس و تاثیرات ناشی از آن، لازم است زنان بدانند ‌ توانایی مواجهه با استرس را دارند. اگر خود بخواهند، در میان گذاشتن ناكامی‌ها با دوستان محرم و خوب یا حتی گریه‌كردن می‌تواند بدترین آثار استرس را كاهش دهد. همچنین زنان می‌توانند با آگاهی از استرس‌زا بودن زندگی خود‌ برای بهتر زیستن روش مناسبی را انتخاب كنند و با اتخاذ رژیم غذایی مناسب، كم‌كردن وزن، ترك سیگار، خواب كافی و برنامه ورزشی منظم ناراحتی‌های خود را برطرف ‌ و به این ترتیب به خودشان كمك كنند. گاه نیز پذیرش این واقعیت كه هیچ‌كس نمی‌تواند تمام مشكلاتش را یكشبه از میان بردارد یا پذیرش شكست‌های موقتی در فعالیت‌های روزمره می‌تواند به آن دسته از زنانی كه فشار زیادی را تحمل می‌كنند كمك كند تا استرس خود را كاهش دهند.

زنان، نگران‌تر از مردان

با این كه دقیقا مشخص نیست زنان در زمینه نگرانی‌هایشان چه تفاوت‌هایی با مردان دارند، اما معمولا زنان نگران‌تر و پراسترس‌تر از مردان هستند. آنان اغلب نگران خانواده، والدین و روابط شخصی خود هستند. در یك بررسی وقتی از زنان و مردان خواسته شد ‌ در آزمون اضطراب شركت كنند، اغلب زنان اضطراب بیشتری را ثبت كردند. شاید بتوان گفت یكی از دلایل استرس و نگرانی بیشتر در زنان گرایش آنان به درك و جذب احساسات ناخوشایند باشد و از آنجا كه زنان تحت تاثیر عواطف منفی قرار می‌گیرند، امكان دارد بیشتر در معرض اختلال اضطراب و افسردگی واقع شوند. این تفاوت در دو جنس مذكر و مونث در تمام دوران كودكی تا نوجوانی افزایش می‌یابد. به این شكل كه در پسران تفاوتی دیده نمی‌شود، اما عاطفه منفی در دختران افزایش می‌یابد.

از طرف دیگر، زنان بیش از مردان به جنبه‌های منفی خود دقت می‌كنند. این موضوع سبب احساس پریشانی بیشتر آنان می‌شود. همچنین آنان به جنبه‌های احساسی درون خود توجه بیشتری می‌كنند. البته این مورد چندان هم بد نیست، اما هر چه شخص به پاسخ‌های احساسی ناخوشایند خود بیشتر توجه كند، احتمال استرس وی بیشتر می‌شود. از این‌رو توجه بیشتر زنان به احساسات درونی بر میزان هراس و اضطراب آنان می‌افزاید. همچنین زنان به حوادث ناخوشایند و دردناك زندگی واكنش بیشتری نشان می‌دهند كه این امر نیز می‌تواند بر شدت اضطراب آنها بیفزاید.‌استرس و نگرانی‌های مزمن در زنان می‌تواند روی دستگاه ایمنی بدن تاثیر منفی بگذارد و گاه روی دستگاه‌های بدن از جمله دستگاه گوارش نیز تاثیر نامساعد برجا می‌گذارد. استرس‌ها در زنان اغلب به نشانه‌های اضطراب منجر می‌شود. گرفتگی عضلات، سردردهای تنشی، مشكلات مربوط به خواب و دشواری در تمركز كردن از جمله مواردی است كه می‌توان به آنها اشاره كرد. نگرانی سبب می‌شود ‌ فرد از لحظه فعلی خارج شود، به این ترتیب توجه كردن و متمركز شدن روی كاری كه وی در دست دارد، برایش مشكل می‌شود، بازدهی كاری وی پایین می‌آید و بهره‌وری نقصان می‌یابد.

برخی از نشانه‌های استرس در زنان

احساس گناه ‌هنگام استراحت و تفریح: زنان معتاد به استرس ‌ هنگام استراحت و تفریح، احساس گناه می‌كنند و نمی‌توانند این حالت را تحمل كنند. در آنان همواره یك تعارض درونی میان آنچه‌ می‌خواهند انجام دهند و آنچه باید انجام دهند، وجود دارد و اگر تفریح كنند و سرگرم باشند تصور می‌كنند ‌وسوسه شده‌اند و احساس گناه می‌كنند.انتقاد دائم از خود و دیگران: افراد معتاد به استرس نه‌تنها دیگران را نقد می‌كنند، بلكه از خودشان نیز بشدت انتقاد می‌كنند، مثلا زنانی با چنین خصوصیتی دائم خود را با زنان برتر از خود مقایسه می‌كنند و هیچ‌گاه توجهی به ویژگی‌های منحصر به‌فرد خود نداشته و از خود نیز احساس رضایتمندی نمی‌كنند.تمایل نداشتن به روابط زناشویی: برای زنان معتاد به استرس، برقراری ارتباط با همسرشان مانند نوعی تعهد كاری است و این نوع ارتباط موجب كسالت آنان می‌شود. در واقع این گروه از زنان به این دلیل كه برقراری ارتباط را نوعی دستاورد محسوب نمی‌كنند، نمی‌توانند به آسانی و با اشتیاق به طرف آن گرایش داشته باشند.

استرس، بزرگ‌ترین مشكل زنان شاغل

زنان وظایف بسیار مهمی ‌در زندگی بر دوش دارند. مادری، همسرداری و خانه‌داری، هركدام بار سنگینی را بر زنان تحمیل می‌كند. در این میان اگر زنان شغلی خارج از منزل نیز به عهده داشته باشند، مسئولیت آنها چند برابر می‌شود، خصوصا اگر شغلی از دشواری بالایی برخوردار باشد. این دشواری و ویژگی‌های استرس‌زای زنان وضع جسمانی و روانی مادر را در معرض استرس مفرط قرار می‌دهد و در نتیجه استرس تاثیرات منفی خود را بر روابط خانوادگی، سلامت جسمانی و روانی خود مادر و تمامی اعضای خانواده‌ بخصوص كودكان كه نیازمند حمایت جدی از طرف مادر هستند، می‌گذارد.

زنان شاغل علاوه بر این كه درگیر عوامل استرس‌آور سنتی مانند خواسته‌هایی كه فرزندان، همسر و والدین‌شان از آنان دارند، هستند در معرض استرس‌های قابل ملاحظه محیط كار نیز قرار دارند. ‌ در بسیاری از خانواده‌های دو والدی، مادران شاغل‌ برای تامین مخارج زندگی نقش عمده‌ای بر دوش دارند و در اكثر خانواده‌های تك‌والدی، تنها نان‌آور محسوب می‌شوند. ‌مطالعات نشان داده است‌ مبارزه‌طلبی‌های برتری‌جویانه مردان میانگین فشار خون را حتی در زمان خواب افزایش می‌دهد، اما بالعكس در زنان، آنچه فشار خونشان را بالا می‌برد، تعارض‌های بین فردی، فشار كارهای منزل و مخصوصا مشكلاتی است كه احتمالا بین زن و همسر یا فرزند پیش می‌‌آید. مسلم این است كه مردان پس از كار روزانه استرس‌آور، وقتی به خانه برمی‌گردند استراحت می‌كنند، اما زنان، پس از انجام دادن همان گونه مشاغل و بازگشت به خانه استراحتی ندارند و این استرس‌های ناشی از ‌شیفت دوم‌ كار روزانه است كه بسیاری از زنان را از لحاظ عاطفی و جسمانی به زانو درمی‌آورد. زنانی كه ‌ بیرون از منزل كار می‌كنند و در ضمن همسر یا مادر هم هستند با تعارض و تضادی میان كار بیرون و كار منزل روبه‌رو می‌شوند. برخی از زنانی كه شاغل هستند احساس گناه می‌كنند كه طی ساعات روز بیرون از منزل به سر می‌برند. این دسته از زنان وقتی به منزل بازمی‌گردند به جای استراحت باید جبران كارهای عقب‌افتاده را بكنند و بیشتر كار می‌كنند. از طرف دیگر برخی از این زنان كه تمام مدت ‌ بیرون از منزل كار می‌كنند از توقعات و انتظارات فرزندان و همسرشان دلگیر می‌شوند و تحت تاثیر این دلگیری حالشان خراب می‌شود.

به طور كلی استرس زنان شاغل زمانی محسوس است كه یكی از شرایط زیر مصداق داشته باشد:

ـ مسئولیت زیاد و كنترل كم

ـ محدود بودن شانس پیشرفت و با این حال میل به پیشروی

ـ داشتن مدیر بی‌صلاحیت

ـ دریافت دستمزد ناكافی در ازای كار

ـ قطع شدن كار

ـ ملال‌انگیز و تكراری بودن كار

ـ وجود تبعیض در كار

با توجه به شرایط فوق می‌توان گفت پراسترس‌ترین مشاغل زنانه كارهای كارمندی است كه در طول روز اغلب موارد فوق را به تكرار انجام می‌دهند. در این میان مدیران زن در شرایط كمی بهتری هستند. زن در مقام رئیس و سرپرست، از امكانات بیشتری برخوردار است و می‌تواند درباره فعالیت روزانه‌اش تا حدود زیادی تصمیم بگیرد. در ضمن امكان این كه آنان مورد تمجید و تحسین قرار بگیرند نیز زیاد است. با این حال این عده نیز با فشارها و نگرانی‌هایی دست به گریبانند كه مردان از آن مبرا هستند و آن تبعیضات جنسی و مسئولیت‌های خانوادگی است

منبع جام جم
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : elham 66
#55
استرس و افسردگی، تهدیدی برای مغز

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه ییل در این مطالعه علت این ارتباط را شناسایی کرده اند. این متخصصان دریافته اند در شرایطی که فرد به افسردگی مبتلا می شود یک کلید منفرد ژنتیکی باعث از بین رفت ارتباطات مغزی می شود.

به گزارش ایندیا اکسپرس، آزمایشات نشان می دهد این کلید ژنتیکی موسوم به «فاکتور نسخه ای» در واقع بیان چندین ژن را که وجودشان برای شکل گیری ارتباطات سیناپسی بین نورون ها (سلول های مغزی) ضروری است را سرکوب می کند که حاصل این فرآیند کاهش حجم مغز در قشر مخ است.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : elham 66
#56

تشدید استرس با چای و قهوه

فربد فدایی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این پرسش که افرادی که زیاد استرس دارند چه کار باید انجام دهند اظهار داشت: این سؤالی است که خیلی وقتها از خود می‌پرسیم که با استرس چگونه برخورد کنیم. افراد در وهله اول باید از عوامل ایجاد استرس جلوگیری کنند، این پیشگیری می‌تواند در چندین مرحله صورت بگیرد. در مرحله اول افراد باید از به عهده گرفتن تکالیف و وظایفی که خارج از عهده‌ شان است، بپرهیزند.

مدیرگروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: داشتن هدفهای مناسب و ارزنده در زندگی، برنامه‌ریزی برای انجام کارها و توجه به ضرورت خواب و استراحت به میزان کافی از دیگر مواردی است که در آرامش افراد تأثیر دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران، اجتناب از مصرف بیش از حد چای و قهوه و اجتناب از کشیدن سیگار را از جمله موارد دیگری بر شمرد که در کاهش زمینه‌های استرس‌زا مؤثرند.

وی پناه بردن به طبیعت و پیاده‌روی و ورزش ملایم نیم ساعته در روز را برای تمدد اعصاب افراد مفید دانست.

فدایی افزود: زمانی که فرد بافشار روانی حاد مواجه می‌شود و احساس اضطراب در او ایجاد می‌شود بهترین روش این است که در جایی آرام نشسته و چشمان خود را بسته و نفس عمیقی که حتی عضلات شکم را درگیر می‌کند به مدت چند دقیقه انجام دهد. حتی می‌تواند دستان را بر روی عضلات شکم گذاشته و بالا و پایین رفتن آهسته آن را احساس کند.

این روانپزشک ادامه داد: همچنین می‌توان با خواندن آیاتی از قرآن و توکل به خداوند از نظر ذهنی از اضطراب حاد جلوگیری کرد.

فدایی افزود: اگر با انجام همه این روش‌ها هنوز هم اضطراب وجود داشت احتمالاً نوعی بیماری روانپزشکی در کار است که باید به روانپزشک مراجعه کرد.


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : نازلی , elham 66
#57
استرس مادر با ورود به زنجیره DNA (ساختار ژنتیکی) آن‌ها به فرزند منتقل می شود.

پزشکان با تحقیق بر روی نمونه ژنتیکی گروهی از بانوان داوطلب دریافته‌اند بانوانی که میزان استرس شغلی یا تحصیلی بیشتری از زمان تصمیم به بارداری داشته‌اند، فرزندانی به دنیا آورده‌اند که استرس مادر با ورود به زنجیره DNA (ساختار ژنتیکی) آن‌ها به فرزند منتقل شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند علت اینکه نوزادان مادران دارای استرس بیشتر گریه می‌کنند و استرس بیشتری دارند نه فقط به دلیل آشفتگی های محیطی بلکه به سبب قرار گرفتن ژن استرس در ساختار ژنتیکی بدن آن‌هاست. از همین رو پزشکان توصیه می‌کنند مادران با انجام روش های مختلف پزشکی و مشاوره با روان‌شناس و برنامه ریزی مناسب برای زندگی و داشتن ورزش و رژیم غذایی مناسب مانع از انتقال این خصلت ژنتیکی به فرزندانشان شوند.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
منبع : جام جم سرا
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : رامنا , elham 66
#58
راستی من یادمه یکی از استادامون میگفت دیدن که تو دهه های بعد از جنگ آمار ام اس هم بالا میره... الان یهو اینو دیدم یاد اون حرف افتادم... یهو دیدی مشکلات ما هم به استرس ناشی از جنگ ربط داشت confused2
... I'm a fighter ...
"از پیش غصه خوردن ، دوبار غصه خوردن است."
#59
.....
بهارپشت دراست
به گوش پنجره ها ارام
نسیم گفت وگذشت...
#60
نه خر من که کارمندم میگم اداره ما اصلا بد نیست و فکر کنم من همه استرسا رو دارم به جز اینکه ازدواج نکردم و بچه ندارمmenmen
  
  •  قبلی
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • بعدی 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  با مشاغل پر استرس آشنا شویم nahid 18 15,164 2017/11/09, 03:24 PM
آخرین ارسال: ali2000
  غلبه بر استرس و اضطراب hamed 24 18,095 2015/09/08, 01:31 PM
آخرین ارسال: Farhaad
  همه چیز در مورد بهبود روحیه نازلی 52 34,902 2013/04/19, 03:44 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  همه چيز در مورد آرامش درون fereshteh 25 19,938 2012/06/29, 09:42 PM
آخرین ارسال: blue sky



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
15 مهمان