•  قبلی
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • بعدی 
امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امیتازات : 4.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه چیز در مورد استرس
#41
عصبانیت ممنوع!angry3
کسی که عصبانیتش را ابراز می‌کند، یعنی فرد «تند مزاج»، مدام محکوم می‌شود و دیگران از او می‌خواهند که خودش را کنترل کند. کسی که خشم خود را نگه دارد نیز مورد انتقاد است و از او می‌خواهند که عصبانیتش را ابراز کند. افراد عصبی غالباً مشورت های نادرستی دریافت می‌کنند. آیا عصبانی شدن ممنوع است؟
احساسات، واکنش های پیچیده ای هستند که همزمان، به وسیله جسم و روح ظاهر می‌شوند. بنابراین، عصبانیت، برگردان جسمی بسیار مشخصی دارد و اغلب توسط دیگران قابل درک است. صورت و دست ها به دلیل هجوم خون، سرخ می‌شوند. از نظر بیولوژیکی، اُفت آدرنالین (هورمون استرس) باعث آزاد شدن انرژی می‌شود و این انرژی آزاد شده به فعل در آوردن یک واکنش سریع را تسهیل می‌کند.

عصبانیت چگونه متولد می‌شود؟
به طور کلی، احساس عصبانیت توسط درک یک موقعیت واقعی مانند بی عدالتی، بی ارزش کردن، تهدید و... به وجود می‌آید. این احساس توسط حس مبتلا بودن، ناچار بودن و حتی آزرده شدن تا اعماق وجود ایجاد می‌شود. فردی که عصبانی می‌شود، گفتار و رفتار دیگران را در تضاد کامل با باورها، ارزش ها و نظرات خود می‌بیند.


عملکرد عصبانیت چگونه است؟
عصبانیت به ما کمک می‌کند که از خود در مقابل تهدیدها دفاع کنیم. از لحاظ جسمی، بدن تقریباً در حالت نیمه فعال است تا در صورت نیاز آماده زد و خورد شود. از لحاظ روانی، نشانه های خارجی عصبانیت، به شیوه ای کلامی و غیرارادی، نشان داده می‌شوند. این رفتار از لحاظ درون خود فرد و شرایط خطرناکی که در آن قرار دارد، حائز اهمیت است. تغییرات فیزیولوژیکی که در زمان عصبانیت، نشان داده می‌شوند نیز نشانه هایی برای خود ما هستند؛ این تغییرات باعث می‌شوند ما آگاه شویم و احساساتمان را بازشناسیم.


با عصبانیت چه باید کرد؟
شناسایی خود عصبانیت، مرحله ای است که ما هنوز به آن دست نیافته ایم. بسیاری از افراد این احساس را نمی‌شناسند، زیرا هر بار که این حالت بروز می‌کند، به شکلی قطعاً ناخودآگاه، شرایط شان را سروسامان می‌دهند تا دوباره این حس را تجربه نکنند و در رویارویی با دیگران به طور مثال بی تفاوت باشند. مانند تمام حس های دیگر، عصبانیت هم ما را تغییر می‌دهد و خود را زیر تغییر خلق و خو، تمسخر، خشونت یا رفتاری که به خودمان برگردد، پنهان می سازد. اظهار عصبانیت در محیط های اجتماعی یا خانوادگی که اغلب نشان دادن عصبانیت را نمی‌پسندند، آسان نیست. بنابراین، بیان عصبانیت شکل خشونت به خود می‌گیرد و از خشونت تبدیل به حرکت می‌شود.


عصبانیت را چگونه می‌توان شناخت و ابراز کرد؟
احساس «عصبانیت»، چه آن را فرونشانیم، چه با خشونت بروزش دهیم، یک حس واقعی است و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم. بیش از حد عصبانی شدن، ممکن است به دلیل بیماری های روانی باشد. برخی محققان ثابت کرده اند که امید به زندگی در میان زنان مبتلا به سرطان بیشتر از زنانی است که بیش از حد عصبانیت خود را بروز می‌دهند. بنابراین، ضروری است که روش نشان دادن عصبانیت مان را یاد بگیریم، البته نه با بروز خشونت، بلکه از راه بیان کلامی. باید به فردی که ما را عصبانی کرده، نشان دهیم که چگونه و چه قدر ما را آزار داده است. شخص تند مزاج باید یاد بگیرد که به روش های غیر خشونت آمیز عصبانیتش را بیان کند.

عظمت واقعی در آن نیست كه هرگز زمین نخوریم ؛ بلكه در آن است كه هر بار سقوط كردیم، دوباره برخیزیم icon_question
 تشکر شده توسط : coffeedot , yummy , aztab , nazii , arezooo82 , ehlam , fireboud , shahrzad , neda.n , earth , successful , شهرزاد , Ali 324 , parastoo joon , mehrshin57 , # پریسا #
#42
نوشیدنی هایی که باعث پرخاشگری و عصبانیت می شود

یک متخصص اطفال گفت: نوشیدن بیش از 5 قوطی نوشابه گاز دار در هفته موجب بروز خشونت و پرخاشگری می شود.

دکتر فرهاد فیلی، با اشاره به اینکه مصرف نوشابه های شیرین، کافئین دار و گاز دار توسط نوجوانان رو به افزایش است گفت: براساس مطالعات انجام شده نوجوانانی که دارای مصرف بالای نوشابه های گاز دار هستند و 30 درصد بیش از همسالان خود نوشابه گازدار مصرف می کنند دارای تهاجم بیشتر هستند.


دکتر فیلی تصریح کرد: با وجودی که نمی دانیم مصرف زیاد نوشابه با رفتار خشن چگونه ارتباط دارد ولی توصیه به مصرف کمتر نوشابه سودمند به نظر می رسد زیرا سبب محدود شدن پرخاشگری می شود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : parastoo joon , melody , mehrshin57 , # پریسا #
#43
استرس مداوم خطری برای حافظه کوتاه مدت

به نقل از دویچه وله، دانشمندان آمریکایی آزمایش‌های متعددی درباره‌ تاثیر استرس مداوم بر روی موش‌ها انجام داده‌اند. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که هورمون‌های استرس‌زا باعث می‌شوند که بخش مغزی‌ پشت پیشانی دیگر قادر به دریافت ماده‌ گلوتامات نباشد.

این ماده به عنوان یک سنسور در مغز عمل می‌کند و به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است. دانشمندان نتایج این تحقیق را در نشریه‌ی علمی "Neuron" منتشر کردند.

فعل و انفعالات مغزی

از مدت‌ها پیش برای دانشمندان مشخص شده است که استرس مداوم روی انعطاف پذیری روحی و ذهنی، دقت و همچنین حافظه‌ کوتاه مدت تاثیر منفی می‌گذارد. قسمتی از مغز که مسئول حافظه‌ کوتاه مدت است مستقیما در ناحیه‌ پس پیشانی قرار دارد.

به این بخش" کورتکس جلوی استخوان پیشانی مغز" نیز گفته می‌شود. اکنون پژوهشگران دانشگاه ایالتی نیویورک در شهر بوفالو تغییرات مولکولی و فیزیولوژیکی استرس را کشف کرده‌اند.

آنها نتیجه‌ گرفته‌اند که با استرس مداوم، این قسمت از مغز نسبت به دریافت گلوتامات بی حس می‌شود. زمانی که فعالیت این قسمت از مغز کاهش می‌یابد، عملکردهای مربوط به حافظه‌ کوتاه مدت نیز محدود می‌شوند.

آسیب‌پذیری بیشتر نوجوانان در برابر استرس

پژوهشگران می‌افزایند که نوجوانان بیشتر از بزرگسالان نسبت به استرس مداوم حساسیت نشان می‌دهند، زیرا ساختار مغزی آنها به ویژه قسمت کورتکس جلوی استخوان پیشانی مغز، در زمان نوجوانی هنوز در حال رشد است. استرس زیاد در سن نوجوانی می‌تواند عامل بیماری‌های روحی در سنین بالاتر باشد.

دانشمندان می‌گویند: «اختلال در انتقال ماده‌ گلوتامات یکی از مهمترین عوامل و دلایل ابتلا به بیماری‌های روحی است».

آنها به همین خاطر امیدوارند که از طریق یافته‌های جدید، فرآیند شکل‌گیری بیماری‌های روحی و نقش استرس در این میان را بهتر دریابند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : yummy , Ali 324 , rana , ساغر , nazii , # پریسا #
#44
استرس ۱۰ چهره خاموش دارد!
آیا شما بیش از اندازه استرس دارید یا اینکه اصلا نمی‌دانید استرس بر شما غالب است یا نه؟
اگر جزو گروه اول هستید، یعنی می‌دانید که استرس بیش از حد آزارتان می‌دهد، پس قطعا علایم ناراحتی‌تان را می‌شناسید و درصدد رفع آن هستید.

سردرد آخر هفته

به گفته دکتر تادشودت، استاد دانشگاه واشنگتن، سردردهای میگرنی ضربان‌دار که در اواخر هفته به سراغ افراد می‌آید نشان‌دهنده ابتلای فرد به استرس است. وی کمبود خواب و تغذیه نادرست به خاطر پرداختن بیش از حد به کار یا درس را از جمله عوامل بروز این‌گونه سردردهای استرسی می‌داند، بنابراین در طول هفته خوب بخورید و خوب بخوابید تا سردرد نگیرید و استرس به سراغ‌تان نیاید.


قاعدگی‌های دردناک


محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند که استرس یکی از مهم‌ترین عوامل بروز قاعدگی‌های دردناک در خانم‌ها است. آنها اعتقاد دارند که اگر خانمی بیشتر از ۲ بار در روز (در طول دوران قاعدگی) دچار دردهای شدید و گرفتگی‌های عضلانی شد به احتمال زیاد بیماری استرس در وجود او نهفته است. آنها به هم خوردن تعادل هورمون‌ها در اثر استرس را از جمله عوامل بروز قاعدگی دردناک دانستند و ورزش‌های مناسب، حفظ آرامش و تغذیه صحیح را از جمله عوامل موثر برای مبارزه با این نوع درد و استرس معرفی کردند.

درد دهان

دردناک بودن فک و لثه‌ها ممکن است در اثر به هم ساییدن با فشار زیاد دندان‌ها که معمولا در طول مدت خواب به وجود می‌آید، باشد. به هم ساییدن دندان‌ها یا همان دندان قروچه یکی از نشانه‌های وجود استرس در فرد است. به عقیده دکتر میتو مسینا، دندانپزشک انجمن دندانپزشکی آمریکا، افرادی که شب‌ها هنگام خواب دندان‌هایشان را روی هم فشار می‌دهند باید هم به سراغ یک دندانپزشک بروند و هم به سراغ یک روان‌شناس. او می‌گوید که آنها باید دردهای مربوط به دهان و دندان‌شان را با غلبه بر استرس درونی خود از بین ببرند.


خواب آشفته

دکتر رزالیند کارت رایت، استاد روان‌شناسی مرکز پزشکی دانشگاه راش، معتقد است که یک خواب آسوده ۷، ۸ ساعتی را تنها کسانی تجربه می‌کنند که ذهنی آرام و به دور از هرگونه تشویش و استرس دارند. «استرس باعث می‌شود که شما خواب‌های آشفته ببینید و هر چند ساعت یکبار از خواب بپرید و لذت یک خواب آرام را تجربه نکنید.» بنابر اظهارات دکتر کارت رایت، نوشیدن انواع نوشیدنی‌های حاوی کافئین و الکل می‌تواند استرس در طول خواب را هر چه بیشتر تشدید کند.

خارش پوست

براساس جدیدترین مطالعاتی که ژاپنی‌ها روی بیش از دو هزار نفر از افرادی که دچار خارش مزمن پوست بدن بودند، انجام دادند به این نتیجه رسیدند که احتمال بروز یا وجود استرس در افرادی که خارش پوست دارند، دو برابر بیشتر از سایرین است. آنها گفتند که خارش پوست علاوه بر اینکه می‌تواند هشداری برای وجود استرس باشد، ممکن است علامتی برای ابتلا به اگزما، پسوریازیس یا التهاب‌های پوستی هم به شمار آید.

آلرژی بیش از حد

پژوهشگران دانشگاه اوهایو در سال ۲۰۰۸ اعلام کردند که هورمون‌های استرس می‌توانند بهترین محرک برای تولید IgE در بدن باشند. IgE یک پروتئین خونی و یکی از عوامل ایجاد عکس‌العمل‌های آلرژیک در افراد است، بنابراین اگر آلرژی بیش از حد آزارتان می‌دهد، احتمالا استرس به تک‌تک سلول‌های بدن‌تان نفوذ کرده است.

بیماری‌های ترکیبی

استرس و اضطراب می‌تواند به طور هم‌زمان باعث به وجود آمدن دل درد، سردرد، کمردرد و بی‌خوابی شود. براساس تحقیقاتی که روی بیش از ۱۹۵۳ زن و مرد انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که اختلال در سیستم عصبی باعث بروز بیماری‌های ترکیبی در فرد می‌شود، بنابراین اگر بیشتر از دو بار در هفته دچار بیماری‌های ترکیبی و آشفتگی‌ ذهنی شدید، وجود استرس در شما حتمی است.

خون‌ریزی لثه‌ها

براساس آخرین مطالعات برزیلی‌ها، هورمون‌های استرس می‌توانند سبب کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن شوند. کاهش قدرت سیستم ایمنی هم به معنی ابتلای سریع به انواع بیماری‌های ویروسی و ضعف ارگان‌های مختلف بدن است. این ضعف می‌تواند روی کارکرد دهان و دندان هم تاثیر بگذارد، به گونه‌ای که اگر فرد استرس بیش از حد داشته باشد، شاهد خون‌ریزی لثه‌هایش پس از هر بار مسواک زدن خواهد بود.

داشتن ذایقه شیرین

پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا اعتقاد دارند که علاقه بیش از حد به شکلات و شیرینی‌جات نشان‌دهنده ازدیاد هورمون‌های استرس در بدن افراد است. پس اگر شدیدا به شیرینی‌جات وابسته هستید بهتر است که یک تست روان‌شناسی بدهید و ببینید که آیا شما هم جزو افراد استرس‌دار هستید یا نه!

جوش و آکنه

استرس شدید باعث به وجود آمدن جوش‌های التهابی روی پوست افراد می‌شود. این جوش‌ها معمولا قرمز رنگ و دردناک هستند و تا چند روز روی پوست جا خوش می‌کنند. استفاده از لوسیون‌های پاک‌کننده و کرم‌های مرطوب‌کننده و جلوگیری از خشک شدن پوست می‌تواند بهترین راه مقابله با جوش‌های استرسی باشد.
" Ickle me, Pickle me, Tickle me. Too "
 تشکر شده توسط : # پریسا #
#45
اگر در محل كار همیشه اضطراب دارید، این مقاله را بخوانید!بسیاری از افراد در محیط كار خود استرس دارند بنابراین در خانه احساسات خود را سركوب می‌كنند.


باید بتوانید چیزها یا افرادی را كه موجب استرس و تاثیرات اضطراب‌آور روی شما می‌شوند را بشناسید. یك دفترچه یادداشت روزانه برای خود تهیه كنید و به مدت دو تا چهار هفته مواردی را كه موجب استرس در شما می‌شود، یادداشت كنید. این دفتر به شما بسیار كمك خواهد كرد.



دفتر یادداشت روزانه استرس در محل كار: اگر شما احساس می‌كنید كه استرس شغلی شما زیاد است، حتما دفترچه‌ای برای یادداشت آن تهیه كنید. هر روز یادداشتی از موارد زیر تهیه كنید:

- چه وظیفه یا ملاقات‌هایی را باید هنگام كار انجام دهید؟
- آیا روز خود را با رضایت و خوش‌بینی آغاز كرده‌اید یا با بیم و هراس به سر كار خود رفته‌اید؟
- آیا زمان‌هایی بوده است كه خلق شما تغییر كند؟
- آیا كارها یا افرادی هستند كه دل‌تان می‌خواهد از آنها دوری گزینید؟
- آیا بعضی اوقات حین كار كردن احساس ناخوشایندی دارید؟
- آیا مجبور هستید به سوالات زیادی پاسخ دهید؟
- آیا از اینكه شغل خود را از دست بدهید، می‌ترسید؟
- آیا روز خود را با این فكر كه آیا پیشرفتی در كار كرده‌اید به پایان می‌برید؟
- آیا قبل از اینكه كارهایتان را تمام كنید، محیط كار خود را ترك می‌كنید و در خانه در مورد آن مشغولیت ذهنی دارید؟
- آیا در محیط كار بیش از توانایی‌هایتان از شما انتظار دارند؟ مثلا در مدت زمان كوتاه‌تر مسوولیت‌های بیشتری از شما می‌خواهند؟
- آیا برای پیشرفت و موفقیت در كارتان فشاری وجود دارد كه باعث عدم راحتی شما می‌شود؟
- آیا یك تهدید ممتد در محیط كار وجود دارد طوری كه همیشه فكر می‌كنید ممكن است از محیط كار خود اخراج شوید؟

نكات مهم:
یاد بگیرید كه اثرات فیزیكی استرس را بشناسید.
- سعی كنید در محیط كار استرس نداشته باشید. قبل از اینكه استرس واقعا شما را بیمار كند، جلوی آن را بگیرید.
- توجه كنید كه استرس كار خود را به زندگی شخصی‌تان وارد نكنید.
- اگر فكر می‌كنید كه استرس شغلی شما دایمی است برای تغییر دادن شغل هرگز دیر نیست
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : # پریسا #
#46
استرس مسری است!


محققان دانشگاه هاوایی در بررسیهای خود نشان دادند که استرس همانند سرماخوردگی مسری است و افرادی که به ویروس استرس مبتلا می شوند آن را به دیگران انتقال می دهند.

رییس شما ناگهان و نفس زنان وارد دفتر شما می شود و خود به خود شما را عصبی می کند.همسرتان پشت میز می نشیند و شروع به حرف زدن درباره مشکلات زندگی می کند و به این ترتیب برای شام یک بشقاب اضطراب را به شما می دهد.

درحقیقت "استرس" همانند سرماخوردگی واگیردار است که مستقیماً از فرد زیر فشار استرس به سیستم عصبی و روانی فرد مقابل منتقل می شود. از نظر فنی به این پدیده "استرس کنش پذیر" گفته می شود که اکنون گروهی از محققان دانشگاه هاوایی در بررسیهای خود خطرات این پدیده را مورد بررسی قرار دادند.

این محققان در تحقیقاتی با عنوان "واگیری احساسی" نشان دادند که استرس همانند یک بیماری رفتار می کند. در ابتدا یک ناقل اولیه وجود دارد که دیگران را آلوده می کند و دیگران به اندازه ای این استرس را با خود حمل می کنند تا همانند بمب منفجر شوند و آن را به افراد دیگری منتقل کنند.

این روانشناسان در این خصوص توضیح دادند: "افرادی هستند که قادرند با سرعت شگفت انگیزی از حالات چهره، صدا و وضعیت روحی دیگران تقلید کنند. این افراد کسانی هستند که قادرند به طور احساسی خود را در زندگی دیگران شریک کنند."

پدیده استرس کنش پذیر در زنان بیش از مردان مشاهده می شود که روزنامه ها از آن با عنوان "واگیری احساسی زنانه" یاد می کنند. درحالی که این اثر در مردان کمتر دیده می شود.

علت این مسئله احتمالاً این است که زنان از توانایی بالاتری در شریک شدن با رنجهای دیگران برخوردارند. اما مشکل اساسی از اینجا شکل می گیرد که این احساسات منفی هستند و اگر در دفعات بالایی تجربه شوند توانایی مقاومت در برابر آنها سست شده و موجب می شود که فرد "آلوده" ناگهان رفتاری از خود نشان دهد که مشابه رفتار فردی است که استرس اولیه را وارد کرده است.

برخلاف قرن بیستم که از افسردگی به عنوان "آفت قرن" یاد می شد، استرس "آفت قرن 21" است.

یکی از مواردی که در این تحقیق گزارش آن اعلام شده است مربوط به زن جوان 26 ساله ای است که متاهل است، در لندن کار می کند و در زندگی زناشویی خود احساس خوشبختی می کند.

این زن پس از اینکه یک سلسله از داستانهای مربوط به مشکلات زناشویی همکار خود را شنید به دلیل مشکلاتی که در واقع مربوط به یک خانواده دیگر بود با شوهرش به شدت دعوا کرد.

برپایه این گزارش، انگلیسی هایی که به طور متوسط 48 ساعت در هفته کار می کنند با مشکلات حاد استرس مواجهند.

چند ماه قبل، نتایج تحقیقات دیگری که توسط پژوهشگران آکادمی علوم فنلاند در "ژورنال اروپایی روانشناسی رشد" منتشر شد نشان داد که کودکان با افت تحصیلی، تاوان استرس و فشارهای عصبی والدین خود را پرداخت می کنند.

محققان فنلاندی از بیش از 500 نوجوان و خانواده های آنها مصاحبه گرفتند. پاسخهای شرکت کنندگان در این تحقیق نشان داد والدینی که با یک پریشانی فیزیکی و احساسی زندگی می کنند بیشترین احتمال را دارند که به ویژه فرزندان هم جنس خود را به ویروس استرس آلوده کنند.

تحقیقات دیگری که توسط "انجمن ملی صنایع دارویی خود درمانی" ایتالیا بر روی گروهی از افراد بین 18 تا 64 سال انجام شد، نشان داد که استرس به 0.8 افراد (بیشتر زنان) آسیب می رساند.

58 درصد از مصاحبه شوندگان این تحقیق اظهار داشتند که سطح استرس آنها در سالهای اخیر افزایش یافته است که بیشتر به دلیل شرایط کار (54 درصد) و مشکلات اقتصادی (46 درصد) بوده است.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "این پدیده ای است که به طور قطعی رو به افزایش است، اما استرس به خودی خود بیماری نیست. بلکه یک واکنش پیچیده ارگانیسم است که می تواند به روش ناهنجاری توسعه یابد و منجر به بروز پریشانی و بیماری (حتی جسمی) شده و در نهایت به فرسودگی ختم شود."

همچنین افرادی هستند که ظاهری بسیار صبور دارند. این افراد به حرفهای دیگران با شکیبایی بالایی گوش می دهند، فشارهای روحی را تحمل می کنند و به ندرت واکنشهای استرسی دارند.

این انسانهای صبور که در 90 درصد از زمان یک مکالمه در نقش شنونده و تنها 10 درصد از آن در مقام گوینده ظاهر می شوند، به یک روش کنش پذیر استرس دیگران را در خود نگه می دارند و به طور معمول خود را شاد و فعال نشان می دهند، اما در نهایت صبر آنها پایان یافته و همانند یک بمب منفجر می شوند
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ساغر , # پریسا #
#47
استرس‌
استرس‌ عبارت‌ است‌ از واكنش‌هاي‌ فيزيكي‌، ذهني‌ و عاطفي‌ كه‌ در نتيجه‌ تغييرات‌ و نيازهاي‌ زندگي‌ فرد، تجربه‌ مي‌شوند. تغييرات‌ مي‌توانند بزرگ‌ يا كوچك‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغييرات‌ زندگي‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ مي‌تواند يك‌ انگيزش‌ دهنده‌ باشد در حالي‌ كه‌ استرس‌ منفي‌ مي‌تواند در زماني‌ كه‌ اين‌ تغييرات‌ و نيازها، فرد را شكست‌ مي‌دهند، ايجاد شود.
علايم‌ شايع‌
فيزيكي‌: گرفتگي‌ عضلاني‌، سردرد، درد قفسه‌ سينه‌، ناراحتي‌ معده‌، اسهال‌ يا يبوست‌، افزايش‌ ضربان‌ قلب‌، دست‌هاي‌ سرد و مرطوب‌، خستگي‌، تعريق‌ شديد، بثورات‌، تنفس‌ سريع‌، لرز، تيك‌، تحريك‌پذيري‌، كم‌اشتهايي‌ يا بي‌اشتهايي‌، ضعف‌، احساس‌ خستگي‌، گيجي‌.
عاطفي‌: عصبانيت‌، اعتماد به‌ نفس‌ پايين‌، افسردگي‌، بي‌تفاوتي‌، تحريك‌پذيري‌، ترس‌ و پاسخ‌هاي‌ هراسي‌، اشكال‌ در تمركز، احساس‌ گناهكاري‌، نگراني‌، بي‌قراري‌، اضطراب‌ و وحشت‌.
رفتاري‌: سوءمصرف‌ الكل‌ يا مواد مخدر، افزايش‌ مصرف‌ سيگار، اختلالات‌ خواب‌، پرخوري‌، كاهش‌ حافظه‌ و منگي‌.
علل‌
بدن‌ در يك‌ موقعيت‌ پراسترس‌ با افزايش‌ توليد هورمون‌هاي‌ خاصي‌ جواب‌ مي‌دهد كه‌ باعث‌ تغييراتي‌ در ضربان‌ قلب‌، فشار خون‌، متابوليسم‌ و فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري فيزيكي‌ مي‌گردد.
عوامل‌ افزايش‌ دهنده‌ خطر
تغيير در شيوه‌ زندگي‌ و اختلال‌ در امور روزمره‌ طبيعي‌ شخص‌ كه‌ مي‌تواند استرس‌ ايجاد كند. برخي‌ از علل‌ شايع‌ استرس‌ عبارتند از:
مرگ‌ اخير فرد مورد علاقه‌ (همسر، كودك‌، دوست‌)
از دست‌ دادن‌ هر چيزي‌ كه‌ براي‌ فرد ارزشمند باشد.
آسيب‌ها يا بيماري‌هاي‌ شديد
اخراج‌ شدن‌ يا تغيير شغل‌
نقل‌ مكان‌ كردن‌ به‌ يك‌ شهر يا استان‌ جديد
مشكلات‌ جنسي‌ بين‌ فرد و شريك‌ جنسي‌ او
ورشكستگي‌ مالي‌ يا مقروض‌ شدن‌ شديد مثلاً به‌ خاطر خريد يك‌ خانه‌ جديد
تعارض‌ مدام‌ بين‌ فرد و يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌، دوست‌ نزديك‌ يا همكار
خستگي‌ دايمي‌ ناشي‌ از استراحت‌، خواب‌ يا تفريح‌ ناكافي‌
پيشگيري‌
براي‌ كمك‌ به‌ پيشگيري‌ از استرس‌ منفي‌، به‌ آن‌ دسته‌ از امور زندگي‌ بپردازيد كه‌ مي‌توانيد از عهده‌ آنها برآييد.
از آنجا كه‌ هميشه‌ نمي‌توان‌ جلوي‌ استرس‌ را گرفت‌، روش‌هايي‌ را ياد بگيريد كه‌ براي‌ حفاظت‌ از سلامت‌ ذهني‌ و فيزيكي‌ خود، سازگار شويد. با مطالعه‌ مقالات‌ و كتب‌، در مورد استرس‌ به‌ خود آموزش‌ دهيد.
عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با درمان‌ توسط‌ خود يا درمان‌ تخصصي‌ بهبود مي‌يابد.
عوارض‌ احتمالي‌
استرس‌ مزمن‌ مي‌تواند در بسياري‌ از مشكلات‌ مربوط‌ به‌ سلامت‌ شامل‌ حوادث‌، آرتريت‌، آسم‌، سرطان‌، سرماخوردگي‌، كوليت‌، ديابت‌، اختلالات‌ غدد درون‌ريز، خستگي‌، سردرد، كمردرد، مشكلات‌ گوارشي‌، اختلالات‌ پوستي‌، بيماري‌ قلبي‌، فشار خون‌ بالا، بي‌خوابي‌، دردهاي‌ عضلاني‌، اختلال‌ كاركرد جنسي‌ و زخم‌ها نقش‌ بازي‌ كند.
درمان‌

اصول‌ كلي‌
آزمون‌هاي‌ تشخيصي‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ موارد زير باشند:
مشاهده‌ علايم‌ توسط‌ خود شما
شرح‌ حال‌ طبي‌ و معاينه‌ فيزيكي‌ به‌ وسيله‌ يك‌ پزشك‌ در صورت‌ لزوم‌
برخي‌ از روش‌هايي‌ كه‌ به‌ كاهش‌ استرس‌ كمك‌ مي‌كنند، به‌ شرح‌ زير هستند:
يك‌ روش‌ را ياد بگيريد و به‌ طور منظم‌ و در صورت‌ امكان‌ هر روز آن‌ را تمرين‌ كنيد. روش‌هاي‌ بسياري‌ وجود دارند.
به‌ مدت‌ كوتاهي‌ از هر وضعيت‌ پر استرسي‌ كه‌ در طول‌ روز به‌ آن‌ برمي‌خوريد، دور شويد.
يك‌ روش‌ سفت‌ و شل‌كننده‌ عضلات‌ را ياد بگيريد و آن‌ را تمرين‌ كنيد.
از آوردن‌ مشكلات‌ خود به‌ خانه‌ يا بستر خودداري‌ كنيد. در پايان‌ روز، دقايقي‌ را به‌ مرور تك‌تك‌ تجارب‌ كل‌ روز اختصاص‌ دهيد به‌ طوري‌ كه‌ انگار يك‌ نوار را مجدداً گوش‌ مي‌دهيد. تمام‌ عواطف‌ منفي‌ را كه‌ متحمل‌ شده‌ايد (عصبانيت‌، احساس‌ عدم‌ امنيت‌ يا اضطراب‌) از خود برهانيد. از كليه‌ انرژي‌ها يا عواطف‌ خوب‌ (افكار عاشقانه‌، ستايش‌، احساسات‌ خوب‌ در مورد كار يا خودتان‌) لذت‌ ببريد. در مورد كارهاي‌ ناتمام‌ تصميمي‌ اتخاذ كنيد و تنش‌ ذهني‌ يا عضلاني‌ را رها كنيد. هم‌اكنون‌ براي‌ يك‌ خواب‌ آرامش‌بخش‌ و بهبود دهنده‌ عواطف‌ آماده‌ هستيد.
داروها
پزشك‌ شما ممكن‌ است‌ به‌ مدت‌ كوتاهي‌ براي‌ شما داروي‌ آرام‌بخش‌ يا ضد افسردگي‌ تجويز كند.
فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري
يك‌ برنامه‌ ورزشي‌ اتخاذ كنيد. افرادي‌ كه‌ در وضعيت‌ فيزيكي‌ خوبي‌ به‌ سر مي‌برند، به‌ احتمال‌ كمتري‌ به‌ عوارض‌ منفي‌ استرس‌ مبتلا مي‌شوند.
رژيم‌ غذايي‌
يك‌ رژيم‌ غذايي‌ طبيعي‌ و كاملاً متعادل‌ اتخاذ كنيد. مكمل‌هاي‌ ويتاميني‌ ممكن‌ است‌ توصيه‌ شوند.
درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟
اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌تان‌ دچار مشكلات‌ ناشي‌ از استرس‌ باشيد.
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : # پریسا #
#48



افسردگی و استرس موجب كوچك‌شدن مغز می‌شود

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران – محققان به تازگی دریافتند كه افسردگی و استرس مزمن به جلوگیری از تولید ارتباطات عصبی جدید و كوچك شدن مغز منجر می‌شود.

به گزارش 'هلث' كوچك‌شدن و جمع‌شدن مغز باعث می‌شود كه مدارهای مربوط به عملكردهای منطقی و روانی قطع شوند.

دلیل اصلی اینكه افراد افسرده مدام از ضعف حافظه و پرتی حواس شكایت می‌كنند همین است.

علاوه بر این افراد افسرده به سختی با دیگران ارتباط اجتماعی برقرار می‌كنند و اغلب از محیط كار و دوستان خود شكایت دارند.

همچنین تحقیقات نشان می‌دهد كه ژن‌های مرتبط با 'سیناپس' در افرادی كه از افسردگی رنج می‌برند نیز محدود می‌شود و این خود به كوچك شدن مغز كمك می‌كند.

متخصصان توصیه می‌كنند كه اگر افراد در طول روز معمولاً احساساتی مانند نارضایتی، غمگینی، بدبختی و ناراحتی دارند حتماً به روانشناس مراجعه كنند و مطمئن باشند به كمك مشاوره مشكل آنها قابل حل است.

مهمترین روش در جلوگیری از بروز افسردگی توكل بر خدای بزرگ است.

تغذیه سالم، فعالیت ورزشی منظم و ارتباط با افراد شاد افسردگی را به‌طور كلی از بین می‌برد.




 تشکر شده توسط : # پریسا # , neda.n , shahrzad.s , rana , غزل , farnoosh_cisco , rahaei
#49
Star 

استرس در خانه باعث مشکلات مغزی در دختران می‌شود

تحقیقات اخیر حاکی است: دخترانی که در خانواده هایی متولد شده‌اند که استرس بالایی به آنها وارد می‌شود بیش از سایرین در نوجوانی دچار اضطراب و به هم ریختگی عملکرد مغز می‌شوند.

محققان متوجه شدند: میزان هورمون استرس (کورتیزول) در نوزادانی دخترانی که از مادران پراسترس متولد شده‌اند بیش از سایر دختران است و مغز این دختران به دلیل میزان بالای کورتیزول نمی‌تواند به طور خیلی موثری بین قسمتهای مختلف خود که در تنظیم عاطفه نقش دارد ایجاد ارتباط کند.

این محققان در گزارش خود که نتایج آن در مقاله روز چهارم نوامبر در مجله Nature Neuroscience به چاپ رسید اعلام کردند که به نظر می‌رسد استرس مادر روی پسرها تاثیری ندارد.محققان برای تحقیقات خود اطلاعات تقریباً 600 کودک و خانواده آنها را که در تحقیقات روی خانواده و کار ویسکانسین شرکت کرده بودند در سال 1990 تا 1991 بررسی کردند. برخی از این کودکان (که اکنون 21 و 22 ساله هستند) همچنان به طور فعال در این تحقیقات شرکت دارند.

یافته‌های اخیر بر اساس اسکن MRI مغز 57 شرکت کننده – 28 دختر و 29 نفر پسر- انجام شد.کوری بورقی، عضو دانشگاه ویسکانسین در یک گزارش خبری گفت: هدف از انجام این تحقیقات بررسی میزان تاثیر مواجهه زودهنگام با استرس بر رشد مغزی کودکان بود؛ استرسی که می‌تواند به اضطراب و افسردگی در کودکان منجر شود.

بورقی افزود: این دختران در سنین پیش از دبستان کورتیزول بالا داشتند و در زمینه عاطفی هم کمتر رشد مغزی نشان می‌دادند. این کودکان احتمالاً در بزرگسالی با علائم اضطراب رو به رو خواهند بود.اگر چه که این تحقیقات یک رابطه بین تولد در خانواده پر استرس و ایجاد اضطراب در دوران نوجوانی را نشان می‌دهد اما یک رابطه علت و معلولی را اثبات نمی‌کند.

منبع فارس


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
#50
صبح‌ها استرس دارید؟
سه شنبه 30 آبان 1391

خیلی از ما شب‌ها با فكر و خیال به خواب می‌رویم و صبح‌ها هم با استرس برنامه‌های روزانه از خواب برمی‌خیزیم. اگر شما هم صبح‌ها با استرس از خواب بیدار می‌شوید باید بدانید كه این موضوع دارای ریشه‌های روانی است و می‌توانید با رعایت چند نكته ساده از استرس ابتدای روز رهایی یابید. به این ترتیب خواهید توانست وظایف و امور روزانه را تا پایان روز با آرامش انجام دهید.

صبح‌ها استرس دارید؟!

به این باور برسید كه باید یك ورزش كوتاه و سبك صبحگاهی را بلافاصله بعد از برخاستن از خواب انجام دهید. چنین فعالیتی در كاهش استرس ابتدای روز تاثیرگذار است.

اگر با زنگ ساعت یا آهنگ موبایل بیدار می‌شوید یك آهنگ یا صدای آرام را به این منظور انتخاب كنید. شب برخاستن با پخش صدای امواج یا دیگر صداهای طبیعت باعث پریدن ناگهانی شما از خواب نخواهد شد.

اگر به تدریج عادت كنید كه شب‌ها زودتر بخوابید، صبح فردا فرصت بیشتری برای آماده شدن دارید و كمتر دچار استرس صبحگاهی می‌شوید. می‌توانید هرشب 10 دقیقه زودتر از شب قبل به رختخواب بروید.

دانشمندان دریافته‌اند كه خشكی و كم‌آبی بدن در تشدید استرس به ویژه در ابتدای روز تاثیرگذار است. به همین دلیل نوشیدن هشت لیوان آب یا مایعات دیگر در طول روز را فراموش نكنید.

صبحانه نمی‌خورید؟! خوردن یك صبحانه سالم خانگی به علاوه میوه تازه در آغاز روز هم در كاهش استرس صبحگاهی موثر است.

اگر كمی‌ زودتر از خواب بیدار شوید فرصت دارید كه نتیجه بهتری بگیرید. می‌پرسید چطور؟ می‌توانید كار آرامش‌بخشی كه دوستش دارید را قبل از خروج از منزل انجام دهید.

یاد بگیرید كه برای موضوعات و پیشامدهای جزئی به خودتان استرس وارد نكنید. آموختن این مورد از عوامل مهم كم شدن استرس در طول روز است. اگر انعطاف‌پذیر باشید و مسائل كوچك آزارتان ندهد هنگام صبح هم آرامش بیشتری خواهید داشت.

منبع قانون


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
  
  •  قبلی
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • بعدی 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  با مشاغل پر استرس آشنا شویم nahid 18 15,162 2017/11/09, 03:24 PM
آخرین ارسال: ali2000
  غلبه بر استرس و اضطراب hamed 24 18,091 2015/09/08, 01:31 PM
آخرین ارسال: Farhaad
  همه چیز در مورد بهبود روحیه نازلی 52 34,818 2013/04/19, 03:44 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  همه چيز در مورد آرامش درون fereshteh 25 19,936 2012/06/29, 09:42 PM
آخرین ارسال: blue sky



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
7 مهمان