امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نکات قابل توجه درباره عرق کردن بدن
#1
نتایج بررسیهای دانشمندان انگلیسی نشان می دهد که 90 دقیقه عرق کردن مداوم می تواند مغز را به اندازه یک سال پیر کند.

به گزارش مهر، محققان دانشگاه کالج کینگ لندن در تحقیقات خود دریافتند که 90 دقیقه تعریق و از دست رفتن آب بدن به طور مداوم برای مثال در اثر دوچرخه سواری زیر آفتاب می تواند مغز را به اندازه یکسال پیر کند.

به گفته این محققان، مغز به طور کلی از آب تغذیه می کند و بنابراین در شرایط بی آبی موجب می شود که در کمتر از چند دقیقه قشر خاکستری شروع به جمع شدن کرده و عملکردهای نرمال مغزی آهسته شود و اگر مغز به طور ثابت در یک رژیم کم آبی مزمن باقی بماند حتی می تواند در راندمان کاری و تحصیلی تاثیراتی منفی برجای بگذارد.

این دانشمندان، مغز گروهی از نوجوانان را بعد از یکساعت و نیم دوچرخه سواری اسکن کردند برخی از این نوجوانان در زمان دوچرخه سواری لباس زیادی پوشیده بودند که حداقل از سه لایه تشکیل شده بود و دیگران تنها یک پیراهن و شلوارک ورزشی به تن داشتند.

گروه اول در اثر تعریق حدود دو لیتر آب از دست دادند و اسکن مغز آنها نشان داد که بافت مغزی این گروه کاهش یافته بود.

در آزمایش شناختی، گروه "عرق کرده ها" سختی و کندی بیشتری در پاسخگویی به تستها را نشان دادند.

براساس گزارش دیلی میل، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ما در این نوجوانان انقباض کلی بافت مغزی را دیدیم این انقباض معادل یک سال پیر شدن مغز بود."
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : voodoo , sadaf , zohaa , موفقیت
#2


تا حالا عرق از سر، صورت و دست تان چکیده است؟ آن قدر که کلافه شده اید و حتی گاهی نیز در مقابل دیگران خجالت هم کشیده اید؟ احتمالا بسیاری از ما در فصل تابستان این مورد را تجربه کرده ایم. تعریق زیاد، ناراحتی شایعی است که در بسیاری از افراد معمولی هم دیده می شود، تنها بعضی از افراد بیشتر از دیگران عرق می کنند و بعضی ها غدد عرق شان با کمترین تحریک، فعال می شود. چنین تعریقی بیشتر در جوانان و افراد میانسال دیده می شود، در واقع وقتی دمای بدن افزایش می یابد، این عرق کردن نوعی مکانیسم دفاعی بدن است، بنابراین اینگونه جا افتاده است که تعریق بیشتر در فصول گرم است اما بعضی از افراد حتی در فصول سرد سال نیز تعریق زیادی دارند. دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو هر آنچه لازم است درباره تعریق و راه های درمان آن بدانید در این مطلب به شما می گوید.

عرق بدن انسان بو ندارد و بدبو نیست ولی تعریق در مناطق خاصی از جمله زیر بغل و کشاله ران بوی بد می گیرد و این به دلیل میکروب های خاصی است که در چین های پوست یعنی زیر بغل و کشاله ران وجود دارد و عرق را تجزیه می کنند و تجزیه عرق باعث به وجود آمدن یک بوی بد می شود و در نتیجه فرد احساس ناخوشایندی پیدا می کند.برای افرادی که به شکل بدبویی تعریق پیش می آید باید داروهایی تجویز شود که هم میزان عرق را کم کند و هم میزان میکروب های سطح پوست را کاهش دهد تا تجزیه عرق پیش نیاید و بویش آزاردهنده نشود. البته در کنار این درمان ها شست وشوهای مکرر و استفاده از صابون های آنتی باکتریال هم موثر است.



● چه زمانی برای تعرق به پزشک مراجعه کنید؟

بعضی افراد تقریبا در بیشتر سال دچار تعریق می شوند اگر در این حالت تمام بدن به طور مداوم عرق کند، بهتر است که بررسی های پزشکی انجام شود، یعنی باید به لحاظ مسائل داخلی مورد معاینه قرار بگیرند. مهم ترین تست در این حالت تست های تیروئیدی است به خصوص از نظر پرکاری عملکرد تیروئید.

ولی تعریق بعضی از افراد به طور منطقه ای است یعنی مناطق خاصی از بدن شان است که به طور مداوم عرق می کند، بعضی کف دست های شان، زیر بغل، کف پاهای شان و بعضی دیگر پیشانی شان. این افراد به طور بیمار گونه ای حتی زمانی که هوا چندان هم گرم نیست عرق می کنند و خیلی اوقات این تعریق آنقدر شدید می شود که آزاردهنده می شود و در فعالیت های اجتماعی روزانه نیز اختلال به وجود می آورد. در این حالت اعصاب سمپاتیک فعالیت شان افزایش می یابد که باعث تحریک بیشتر فعالیت غدد عرق می شود و در نتیجه فرد دچار تعرق زیاد می شود و پزشک می تواند راه حل هایی را به این افراد پیشنهاد کند.



● برای کاهش عرق صورت چه کنید؟

درمان تعریق بیش از حد صورت از همه سخت تر است و یکی از جاهای بسیار مشکل برای درمان است چون نمی توان از دستگاه یونوتوفورزیس استفاده کرد و آمپول بوتاکس نیز در این منطقه کاربردی ندارد و باید فقط با محلول های ضد عرق تا حدی تعریق را کنترل کرد. از طرف دیگر، شستن مداوم صورت تا حدی تعریق را کم می کند ولی مقدارش چندان زیاد( بیش از ۱۵تا ۲۰درصد) و بنابراین راه حل مناسبی نیست. این افراد برای این که ظاهر بهتری داشته باشند و مدام پوست شان برق نزند می توانند از ضد آفتاب های بسیار کم چرب استفاده کنند، ضد آفتاب نباید خیلی آبکی باشد که با تعریق شسته شود، ضد آفتاب هایی که مخصوص ورزشکارهاست می تواند برای این افراد خوب و موثر باشد.



● بوتاکس برای درمان عرق

روش سوم برای درمان تعریق استفاده از آمپول های بوتاکس است . بوتاکس علاوه بر این که عضله را فلج می کند و در درمان چین و چروک ها تاثیر دارد برای درمان تعرق زیاد نیز کاربرد دارد. این دارو روی گیرنده های تحریک کننده عرق قرار می گیرند و مانع از تحریک این غده توسط محرک های عرقی می شوند. این روش درمانی درصورتی که در محل مناسب تزریق شود، کاملا بی خطر است و باید حتما تحت نظر پزشک با تجربه باید انجام شود. البته اثر این دارو موقتی است و بعد از مدتی غدد عرق حدودا ۵ تا ۶ ماه به حالت قبلی خود برمی گردند و لازم است تزریق تکرار شود. البته در ناحیه زیر بغل. چون این ناحیه تکنیک ساده ای دارد و درد چندانی هم ندارد اما استفاده از این روش در کف دست و پا با مشکلاتی همراه است. از آنجا که مقدار مصرف این سم در دست و پا زیاد است تزریق در این نواحی معمولا با درد شدید و حتی غیرقابل تحملی همراه است. بنابراین بهتر است قبل از تزریق، این نواحی کاملا بی حس شوند تا تحمل آن ساده تر شود.



● کاهش تعریق ضرر ندارد؟

تمام درمان ها در کم کردن تعریق خلاصه می شود و برای بسیاری این سوال پیش می آید که آیا تعریق کم ضرر ندارد؟ اول باید بگویم که ضرری ندارد و نکته دیگر این که این کم کردن تعریق در سطح وسیع نیست یعنی وقتی تعریق کف دست یا پای فرد کم شود این به این معنا نیست که تعریق جاهای دیگرش نیز کم می شود.

جاهای دیگر بدن تعریق می کند و آن مقدار عرقی که باید از بدن خارج شود از مناطق دیگر می رود بنابراین هیچ عارضه ای وجود ندارد.



● چگونه عرق بدون بو می شود؟

وقتی پزشکی برای فرد داروهای آنتی باکتریال خوراکی و موضعی تجویز می کند در واقع می خواهد میکروب ها را از بین ببرد و در نتیجه فرد عرق می کند ولی بوی بد عرقش کم می شود.



● بوتاکس در حرکت دست ها اختلال ایجاد می کند؟

از آن جا که بوتاکس خیلی سطحی تزریق می شود هیچ اختلالی در حرکات فرد به وجود نمی آید البته ممکن است در همان روزهای اول فرد نتواند اجسام ظریف را با دستش بگیرد یا در بستن دکمه و زیپ شلوار مشکل پیدا کند اما بعد از ۲ یا ۳ هفته کاملا بهبود می یابد.تزریق بوتاکس در کم کردن تعریق کف دست حدود ۸۰ درصد موثر است و در کم کردن تعریق زیر بغل تا ۹۰ درصد می تواند بهبوددهنده باشد.



● ساده ترین درمان تعرق کف پا و دست

کسانی که کف پا یا دست شان تعریق بیش از حد دارد ابتدا باید با تجویز پزشک از داروهای خاصی استفاده کنند. در سر دسته این داروها محصولاتی به نام آلومینیوم کلراید با غلظت های ۲۰ و ۲۵ درصد است این نوع داروها غدد عرق را می بندد و باعث کم کاری غدد عرق می شوند، می توانید از اسپری های ضدعرق قوی که حاوی ۱۰ تا ۱۵ درصد هگزاهیدرات کلرید آلومینیوم هستند، استفاده کنید و دسته دوم داروهایی هستند، از موادی مانند فرمالین با درصد بسیار کم گرفته می شوند این دارو نیز غدد عرق را می بندند و بدن دیگر عرق روش دیگر برای کم کردن عرق استفاده از دستگاه خاصی به اسم «یونوتوفورزیس» است، روش کار با این دستگاه به این طریق است که بیمار دست و پایش را درون محلولی در دستگاه قرار می دهد، از این محلول جریان برق عبور می کند و این جریان برق باعث بسته شدن غدد عرقی دست و پا می شود. در واقع جریان الکتریسیته به طور موقت کار غدد عرق را متوقف می کند. اثر این دستگاه تنها تا زمانی است که فرد از آن استفاده می کند و بعد از مدتی استفاده نکردن از دستگاه تعرق دوباره به حالت اول باز خواهد گشت.



● اگر هیچ درمانی جواب ندهد!

روش آخر برای درمان تعرق کف پا و دست نوعی جراحی خاص است، در این روش جراح سیستم اعصاب سمپاتیک ناحیه مورد یعنی کف پا یا کف دست را تخریب می کند. البته این شیوه درمان حتما باید توسط پزشک جراح انجام شود نه متخصصان پوست اما مشکل این جراحی این است که ممکن است، تعریق در نواحی دیگر افزایش یابد و این عمل فقط در مواردی توصیه می شود که بدن به درمان های اولیه مثل دارو و دستگاه یونوتوفورزیس و آمپول بوتاکس جواب ندهد.



● مام زیر بغل باعث خارش می شود؟

خب از آنجا که درجه حساسیت افراد متفاوت است، امکان بروز چنین حساسیتی با هر ترکیبی وجود دارد و لازمه درمان این مشکل، قطع مصرف محصول و درمان اختصاصی است. شایع ترین عارضه ای که ممکن است ایجاد شود، درماتیت های (التهاب های) موضعی ناشی از تحریک پوستی توسط این مواد است که این مورد بیشتر در ارتباط با نمک های آلومینیوم است که در نواحی زیر بغل و گاه دست ها و پاها (محل های مصرف) ایجاد می شود. با کاهش دفعات مصرف یا استفاده از ترکیبات ملایم تر و نیز استفاده از آن در پوست بدون عرق و به خصوص شب ها که عرق کردن کمتر است، ضمن این که موجب اثر بیشتر و عوارض کمتر می شود، آسیب کمتری نیز به البسه وارد می کند.



● چرا باید پاها را شست؟

یکی دیگر از مشکلات پا باز هم در فصل گرم سال ایجاد زخم ها و التهاب های دردناک در بین انگشتان پاست. این مشکل هم به دنبال تعریق زیادی در پا ایجاد می شود. به طور کلی محیط مرطوب و گرم بهترین محیط برای رشد باکتری ها و قارچ هاست. بین انگشتان پا هم دقیقا همین ۲ مشخصه را دارد. بنابراین رشد قارچ ها در این نواحی بسیار رایج و از طرفی ساده تر است ؛ اما باز هم جای نگرانی نیست. این مشکل هم به سادگی قابل درمان است. برای مقابله با آن لازم است بعد از هربار که پا را از کفش خارج می کنیم، پا شسته شود و بعد از شست و شو کاملا خشک شود. خشک کردن مرحله بسیار مهمی است که معمولا بسیاری از ما آن را رعایت نمی کنیم و در حقیقت با وجود شست و شو رطوبت لازم برای رشد میکروب ها را فراهم می کنیم! بنابراین بعد از هر شست و شو لازم است بین انگشتان کاملا خشک شود.



● از کدام ضد عرق استفاده کنیم ؟

در همه اسپری ها و ضدعرق ها از صابونی گرفته تا ژلی و... ترکیباتی از آلومینیوم با غلظت های بسیار پایین وجود دارد که تعریق را کم می کنند، علاوه بر این ترکیباتی از آنتی باکتریال ها دارند که میکروب های ایجاد کننده بوی بد را از بین می برند. بین مدل های مختلف این ضدعرق ها از صابونی تا رولی یا اسپری یا... تفاوت چندانی بین مواد اصلی و موثر وجود ندارد بنابراین این که کدام را انتخاب کنید کاملا وابسته به سلیقه خودتان است. گاهی می شنویم بعضی می گویند این ضدعرق ها باعث تحریک غدد لنفاوی و سرطان سینه و... می شوند، در این مورد جای هیچ گونه نگرانی نیست به شرط این که از آن دسته دئودورانت ها و مام رولت هایی استفاده کنیم که مجوز وزارت بهداشت دارند این مجوز نشان می دهد که روی این مواد آزمایش های لازم انجام شده و از فیلترهای خاصی گذشته اند و فاقد هرگونه احتمال سرطان زایی هستند پس با انتخاب درست جای هیچ نگرانی نیست.



● تعریق زیاد پوست را بهتر می کند؟

گاهی می شنویم که می گویند عرق کردن زیاد باعث بهتر شدن پوست می شود یا تعریق صورت سبب به وجود آمدن جوش می شود ولی بین این ها هیچ ارتباطی وجود ندارد و تمام این حرف ها نادرست است.



● دوش آب سرد چه تاثیراتی دارد؟

بهتر است در فصل گرم سال از دوش گرفتن با آب سرد و خنک غافل نمانیم. این دوش گرفتن های مکرر بدن را خنک می کنند و طبیعی است که هر چه دمای بدن کمتر شود میزان تعریق هم کمتر می شود البته دوش آب سرد زمانی می تواند در کاهش تعریق موثر واقع شود که تعریق ناشی از بیماری نباشد. پس قبل از هر اقدامی بهتر است به دنبال تعریق زیاد به متخصص پوست مراجعه کرده و از علت آن آگاه شوید. علاوه بر این ها باید بدانید تعریق زیاد و تجمع ترشحات عرق زمینه ساز بروز حساسیت های پوستی، بیماری های قارچی و... می شود، بنابراین استفاده از مام، دئودورانت، صابون، کرم و ژل های شست وشو به طور مرتب در فصل گرما توصیه می شود.



● کسانی که کف سرشان عرق می کند

درمان تعریق کف سر نیز بسیار مشکل است، در این منطقه نمی توان به راحتی دارو تجویز کرد و تنها راه این است که فرد در محیط هایی قرار بگیرد که تعریق کمتری داشته باشد. استحمام هر روزه می تواند تا حدی کمک کننده باشد ولی راه حل خیلی مؤثری نیست.



● چرا تعریق لباس را زرد می کند؟

همان طور که گفتیم روی پوست میکروب هایی وجود دارد و این میکروب ها موادی از عرق را تجزیه می کنند که در بافت پارچه نفوذ می کند و باعث ایجاد رنگ زرد در لباس می شود، اگر از داروهای آنتی باکتریال استفاده شود این میکروب ها کم می شود و در نتیجه نه لباس بو می گیرد و نه رنگ، البته استفاده از ضد عرق ها نیز به دلیل وجود مواد آنتی باکتریال تا حدی موثر است بهترین زمان برای استفاده از مواد خوشبوکننده و ضد تعریق زیر بغل، بعد از استحمام است تا مجاری غدد بسته شود و با کاهش تعریق و از بین رفتن میکروب ها دیگر لباس شما رنگ نگیرد، البته استفاده از مواد خوشبوکننده برای بچه ها توصیه نمی شود.
 تشکر شده توسط : مولتی ام اس , najva , نسیم , نازلی , شهرزاد
#3
تعریق اغلب برای افراد، صرفاً یک ناراحتی جزیی است. بویی که در بعضی موارد ایجاد می‌شود به‌ علت عرقی است که احتمالاً بوی آزاردهنده‌ای دارد. گر چه تعریق عملا بویی به همراه ندارد، با این حال ممکن است در تماس با باکتری‌های روی پوست بوی ناخوشایندی ایجاد کند.


قرارگرفتن در معرض آفتاب، انجام حرکات ورزشی، ایراد سخنرانی و به عبارتی انجام کلیه این فعالیت‌ها می‌تواند موجب ایجاد تعریق در بدن شود. عرق‌ کردن تحت چنین شرایطی، امری طبیعی و نشانه سلامت است. زمانی که در معرض گرما قرار می‌گیرید و به هنگام حرکات ورزشی شدید یا استرس شدید، حجم زیادی از آب بدن به‌ صورت تعریق خارج می‌شود.

مکانیسم تعریق

عملکرد اصلی تعریق خنک کردن دمای بدن به منظور ثابت نگه داشتن آن تا حداکثر ۳۷ درجه است، فرآیند تعریق عموما با قرار گرفتن در محیط گرم و مرطوب، فعالیت کردن یا وجود تب فعال می‌شود. توانایی تعریق به انسان این امکان را می دهد که در شرایط آب و هوای متفاوت زندگی کند.

بدن ما دو نوع عرق «آپوکراین» و «اکرین» ترشح می‌کند، عرق «اکرین» برای پایین آوردن درجه حرارت بدن، مثلا هنگام ورزش یا زمانی که هوا خیلی گرم است کاربرد دارد. این نوع عرق در همه قسمت‌های بدن به طور یکنواخت ترشح می‌شود و بی بو است.

«آپوکراین» نوع ویژه ای از ترشحات بدن است که در محل‌های مخصوصی مثل زیر بغل، کشاله های ران، دست‌ها و پاها ایجاد می‌شود. این نوع عرق دلیل پیدایش بوی تند و زننده است. ولی آپوکراین هم مثل اکرین کاملا بی بو است و حاوی چربی و پروتئین است. باکترهایی روی بدن ما وجود دارند که از عرق آپوکراین تغذیه می‌کنند و وقتی این عرق را مصرف می‌کنند همان کاری که سایر موجودات زنده پس از غذا خوردن انجام می دهند از او سر می زند. به طوری که غذا را دفع می‌کند و این بوی زننده و منزجر کننده از این موضوع ناشی می شود.

عوامل پیدایش بوی بدن چیست؟angry2

درست حمام نکردن: یکی از دلایل عمده در پیدایش بوی بد این است که به میزان کافی حمام نمی کنیم. البته فقط شست و شوی بدن کافی نیست، پاکی و نظافت لباسها نیز در این مسئله موثر هستند.

عرق کردن: بدن برخی افراد بوی تندتری دارد به این دلیل که بیشتر عرق می‌کنند دلیل آن می تواند استرس یا فعالیت جسمی بیش از اندازه باشد این روزها استرس عامل رایج تری است. توقعات بالا، برنامه‌های فشرده کاری و … همه و همه اضطرابی بیش از حد نرمال بر بدن وارد می‌کنند که باعث عرق کردن بیشتر می شود. عرق کودکان معمولا بوی بد نمی گیرد به این علت که آبوکراین ترشح نمی کنند از این رو باکتری‌ها نمی توانند با چیزی فعل و انفعال داشته باشند. با بالا رفتن میزان تستوسترون بدن در دوران بلوغ، آپوکراین نیز ترشح می شود.

تغذیه: خوردن بعضی از غذاها نیز می تواند بر بوی بدن تاثیرگذار باشد غذاهایی تند و تلخ با بوی نافذ معمولا تاثیر منفی بر بوی بدن بدن دارند. سیر، زیره و کاری نمونه‌هایی از این غذاها هستند . کمبود روی نیز می تواند در این زمینه موثر باشد.

چه باید کرد؟

بیشتر حمام کنید. حمام کردن و شست و شوی به موقع لباس‌ها می تواند شروع خوبی باشد.

تغذیه مناسب: کم کردن مصرف کافئین از برنامه غذایی روزانه بسیار مفید خواهد بود. قهوه، نوشابه، شکلات و سایر مواد غذایی کافئین دار با تحریک غده ترشح کننده آپوکراین در ایجاد بوی بدن بدن تاثیر دارند. نوشیدن میزان کافی آب و مایعات،غدد ترشح کننده اکرین را فعال می سازد که باعث رقیق تر شدن عرق آپوکراین می شود.

استفاده از دئودورانت‌ها و ضد عرق‌ها به صورت استاندارد وقتی به یک ترکیب ضد عرق اطلاق می شود و آن را موثر می دانند که پس از مصرف بتواند حداقل ۲۰ درصد از میزان تعریق یک ناحیه بکاهد به طور کلی هدف از کاربرد مواد ضد عرق و بو بر افزایش بهداشت فردی است.

اکثر دئودورانت‌ها فقط بوی بد بدن را می پوشانند اما دئودورانت‌هایی هستند که با این عناصر مقابله می‌کنند موثرترین بهتریت دئودورانت‌ها حاوی آلومینیوم یا روی هستند که درهر دوی این عناصر برای مقابله با باکتریهای تولید کننده عرق را مسدود می‌کنند و باکتری‌ها نیز چیزی برای فعل و انفعال با آن ندارند.

دئودورانت‌ها اگر چه به علت دارا بودن اسانس پوست را خوشبو می‌کنند ولی در میزان تعریق نقشی ندارند بنابراین در کنار آنها به مواد ضد عرق نیز نیاز است این قبیل محصولات جنبه دارویی داشته و میزان تعریق بدن را کاهش می دهند.

براساس گزارش وزارت بهداشت، اما در صورتی که بهداشت فردی و شست و شوی مرتب و انتخاب صحیح پوشاک وجود نداشته باشد کاربرد این مواد به خصوص اسپری‌های خوشبو کننده نه تنها کار ساز نبوده بلکه بوی ترکیبی حاصل از بدن بسیار آزار دهنده تر خواهد شد. ضمن اینکه امکان استفاده از این اسپری‌ها برای برخی افراد به دلیل داشتن حساسیت پوستی نسبت به آنها وجود ندارد.

درمان‌های دیگر

اگر بوی عرق بدن با هیچ کدام از روشهای بالا از بین نرفت بدانید که راههای دیگری نیز برای رفع آنها وجود دارد که نیازمند تجویز پزشک است . موارد بسیار شدید احتمالا از بیماریهای خاص ناشی می شوند که باید تحت درمان قرار بگیرند.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : najva , # پریسا # , Ghost
#4
اگر بایستی در هوای گرم کار کنید، از کم آبی بدن و دیگر مشکلات ناشی از آن جلوگیری کنید و مقدار زیادی آب بنوشید تا جبران آب دفع شده را نمایید.


هنگامی که مجرای خروج عرق در سطح پوست مسدود شده باشد و عرق نتواند به سطح پوست برسد، عرق سوز شدن رخ می دهد. عرق سوز شدن در فصل تابستان و در آب و هوای مرطوب شایع تر است.


کار پوست، محافظت از داخل بدن در برابر عوامل بیرونی است. به طور کلی، پوست مانند یک مانع در برابر عوامل مزاحم خارجی می باشد. این عوامل مزاحم عبارتند از: میکروب ها، مواد شیمیایی و یا اشعه ماورای بنفش.


پوست همچنین نقش مهمی را در کنترل دمای بدن بر عهده دارد. بدن توسط تعریق، خنک می شود و عرق از سطح پوست، تبخیر می شود.


عرق در غدد عرق تولید می شود. غدد عرق در عمیق ترین لایه پوست (درم) قرار دارند و توسط مراکز کنترل دما در مغز کنترل می شوند.

عرق توسط مجرایی از غدد عرق به سطح پوست می رسد.


وقتی گرمای هوا زیاد باشد، چگونه باید آب بدن خود را حفظ کنید؟


بدن، خودش را با هوای گرم تطبیق می دهد، اما برای این کار، نیاز به زمان دارد.

هنگامی که علاوه بر گرما، رطوبت هوا هم زیاد باشد، تعریق بدن بیشتر می شود.

در هوای گرم و مرطوب، عرق نمی تواند از سطح پوست تبخیر شود و بدن را خنک کند.

برای جلوگیری از بیماری های ناشی از گرما از قبیل: خستگی، گرفتگی عضلات و بی حالی، از کار کردن و یا ورزش کردن در گرما خودداری کنید.

اگر بایستی در هوای گرم کار کنید، از کم آبی بدن و دیگر مشکلات ناشی از آن جلوگیری کنید و مقدار زیادی آب بنوشید تا جبران آب دفع شده را نمایید.


لباس های گشاد و نخی و نازک اجازه می دهند تا هوا در سطح پوست جریان داشه باشد و به خنک شدن بدن در هوای گرم کمک می کنند


در هوای گرم، چقدر آب باید نوشید؟


این بسیار سخت است که بگوییم چقدر آب از طریق عرق کردن از دست رفته است.

همچنین ممکن است مکانیسم تشنگی به اندازه ای حساس نباشد تا یادآوری کند آب بدن کم است و باید آب نوشید.

معمولا کلیه ها نشان می دهند که آیا آب کافی در بدن وجود دارد یا نه.

اگر بدن آب از دست بدهد، کلیه ها، آب بدن را حفظ می کنند. علائم حفظ آب بدن توسط کلیه ها در شرایط کم آبی عبارتند از: کاهش ادرار، ادرار پررنگ و بوی تند ادرار.

هنگامی که آب کافی در بدن وجود دارد، رنگ ادرار روشن می باشد.

در هوای گرم، افراد باید به اندازه کافی آب بنوشند تا رنگ ادرار روشن شود.


آیا در هوای گرم می توان قرص نمک خورد؟


این قرص به ندرت می تواند مفید باشد.

هنگامی که عرق می کنید، بدن بسیاری از املاح خود را از دست می دهد.

معمولا حفظ آب بدن با نوشیدن مقادیر کافی آب و نوشیدنی ها فراهم می شود، اما املاح از دست رفته را نمی توان با نوشیدن آب خالی دوباره ذخیره کرد.

در این گونه مواقع، نوشیدنی های مخصوص ورزشی برای تامین آب و املاح بدن بهترند.


در هوای گرم، بهترین لباس چه لباسی می باشد؟


لباس های گشاد و نخی و نازک اجازه می دهند تا هوا در سطح پوست جریان داشه باشد و به خنک شدن بدن در هوای گرم کمک می کنند.

در حال حاضر، برخی از پارچه های با الیاف مصنوعی نیز عرق را از پوست جذب می کنند و بدن را خنک می کنند.


 تشکر شده توسط : نازلی , ساغر , nahid , blue sky , shadi.green86 , nazii , parastoo joon
#5
آخه ما كه مجبوريم تو اداره با چادر مشكى و لباساى رنگ تيره بچرخيم دماى هوا هم بالاى 50 هستش چى كار كنيمDodgyتازه تو ماه رمضونم كه باشى بدتر يه قطره آب هم نميتونى بخورىconfused
خدايا خودت ما رو از اين شكنجه ها نجات بدهinnocent0001.gif
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : nahid , blue sky , paeeze , parastoo joon , mehdi488
#6
الان ماه رمضونه ما روزه نیستیم ولی نمیذارن آب بنوشیم که ؟! عوضش دود سیگار استشمام میکنیم تا دلتون بخواد !
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : blue sky , paeeze , ساغر , parastoo joon
#7
من به خودم میگم الان به خونه میرسی خنک میشی
فرقی نمی كند كه گودال كوچك آبی باشی ، یا دریای بیكران ،
زلال كه باشی ، آسمان در تو پیداست .

باورکن تا ببینی
بهارagreement2
 تشکر شده توسط : nahid , ساغر , parastoo joon
#8
من معمولا یه بطری یخ زده اب با خودم حمل میکنم و روی صورت و دستام حرکتش میدم که دمای بدنم پایین بیا. یخش هم اب میشه میخورم. متاسفانه به قول ساغر مجبوریم لباسای تیره بپوشیم. چاره ای نیست مجبوریم با همین شرایط کنار بیایم ولی مراقب خودمون هم باشیم./
تا اونجایی که اطلاعات من اجازه میده میدونم که الیاف مصنوعی باعث تعریق بدن میشه. و بهتره از الیاف طبیعی استفاده بشه. حالا شاید الیاف مصنوعی خاصی مد نظر بوده.
 تشکر شده توسط : nahid , ساغر , amirfarhag , parastoo joon
#9

اگر عرق نمی‌کنید نشانه این است کــه...

بسیاری افراد از عرق کردن بیش از حد شکایت دارند اما گروهی هم بسیار کم عرق می‌کنند یا اصلا عرق نمی‌کنند، وضعیتی که حتی می‌تواند جان فرد را به خطر بیندازد.

[تصویر:  123449_818.jpg]

مجله سیب سبز: بسیاری افراد از عرق کردن بیش از حد شکایت دارند اما گروهی هم بسیار کم عرق می‌کنند یا اصلا عرق نمی‌کنند، وضعیتی که حتی می‌تواند جان فرد را به خطر بیندازد. زمانی که دمای هوا بالا می‌رود، بدن سعی می‌کند از طریق تعریق خود را خنک نگه دارد، در غیر این صورت دمای بدن بالا می‌ماند و فرد را دچار مشکل می‌سازد. اگر هنگام ورزش‌های سنگین یا قرار گرفتن در هوای بسیار گرم عرق نمی‌کنید حتما با یک پزشک مشورت کنید.

اگر عرق نمی‌کنید نشانه این است کــه...


در حسرت یک قطره عرق!

عوامل مختلفی می‌توانند فرایند عرق کردن را تحت تاثیر قرار دهند و باعث کاهش یا افزایش آن شوند. برخی داروها مانند داروهای مخصوص بیماری‌های روانی ممکن است فعالیت غدد عرق را مختل كنند. ژنتیک نیز می‌تواند در کم بودن یا عدم تعریق تاثیرگذار باشد. برای مثال کودکان مبتلا به بیماری ژنتیکی hypohidrotic ectodermal dysplasia)HED) بدون غدد عرق به دنیا می‌آیند و این موضوع آنها را در خطر گرمازدگی و مرگ قرار می‌دهد. البته این بیماری بسیار نادر و تنها 37 مورد از آن در متون پزشکی گزارش شده است. این اختلال به صورت حملات بدون توجیه افزایش دمای بدن، عدم تعریق و عدم درك درد مشخص می‌شود. سایر تظاهرات بالینی آن نیز شامل كم بودن حجم عضلات، عقب‌ماندگی ذهنی، شلی مفاصل، فقدان حس درد سطحی و عمقی و خودخوری به صورت آسیب به زبان و انگشتان است. از دیگر عواملی که باعث کمبود تعریق می‌شوند، می‌توان به اختلال «نوروپاتی اتونوم» اشاره كرد. این بیماری عملکرد دستگاه عصبی خودمختار را مختل می‌كند. وظیفه این دستگاه تعدیل ارگان‌های داخلی، غدد عرق و فشار خون است. آسیب به آن می‌تواند عملکرد غدد عرق را مختل سازد.

وقتی مایعات بدن ته می‌کشد!

عفونت‌های شدید و التهاب چرکی غدد عرق نیز ممکن است عملکرد این غدد را مختل سازند. علاوه براین سوختگی‌های شدید (درجه سه) حاصل از آتش‌سوزی، مواد شیمیایی یا برق‌گرفتگی ممکن است به غدد عرق، ماهیچه‌ها و حتی استخوان نیز آسیب برسانند. از دیگر عوامل کمبود عرق، کم آبی است. اگر هنگام فعالیت در هوای گرم برای جبران آب از دست رفته بدنتان مایعات کافی ننوشید به راحتی دچار کم‌آبی خواهید شد. از دیگر دلایل کم‌آبی می‌توان به اسهال و استفراغ مداوم و مصرف داروهای ادرارآور اشاره كرد. اگر دچار تشنگی، ضعف و گیجی شده‌اید، بدانید آنقدر مایعات بدنتان کم شده که دیگر چیزی برای عرق کردن باقی نمانده است. کم‌آبی شدید می‌تواند کشنده باشد به خصوص در مورد کودکان و افراد مسن. گرمازدگی نیز مانند کم‌آبی زمانی اتفاق می‌افتد که در هوای گرم فعالیت می‌کنید و به ازای مایعات از دست رفته بدنتان مایعات کافی نمی‌نوشید. گرمازدگی بسیار خطرناک است زیرا مکانیسم طبیعی عرق کردن را از کار می‌اندازد. مهم‌ترین علامت آن نیز رسیدن دمای بدن به بالای 40 درجه سانتی‌گراد است.


با ورزش‌های سنگین هم عرق نمی‌کنید؟


[تصویر:  123450_473.jpg]

یکی از دلایل عمده عدم تعریق در هنگام ورزش، ننوشیدن مایعات کافی در حین ورزش و قبل و بعد از آن است. اگر به اندازه کافی مایعات نمی‌نوشید یا زیاد از حد به دستشویی می‌روید، مایعات بدنتان کاهش یافته و کمتر عرق می‌کنید، اگر دمای بدنتان هنگام ورزش خیلی بالا نمی‌رود انتظار تعریق زیاد نداشته باشید. برای مثال بسیاری از افراد هنگام قدم زدن خیلی عرق نمی‌کنند. به هر حال اگر قبل، حین و بعد از ورزش مایعات کافی می‌نوشید و به شدت ورزش می‌کنید و در عین حال عرق نمی‌کنید، ممکن است دچار اختلال خاصی باشید. برای مثال برخی بیماری‌های پوستی، غدد عرق را مسدود می‌کنند. همچنین اختلالات عصبی مانند سندرم «گیلن باره» از دیگر دلایل عمده عدم تعریق به حساب می‌آید. سندرم گیلن باره اختلال نادری است که در نتیجه حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب محیطی ایجاد و به دنبال آن احساس ضعف در ماهیچه‌ها، بی‌حسی، گزگز و گاهی اوقات فلجی دیده می‌شود. اختلالات عصبی، اختلالات مادرزادی، سندرم‌های ژنتیک و ضربه خوردن غدد عرق نیز از دلایل احتمالی عدم تعریق هستند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


بیشتر افرادی که عرق نمی‌کنند بعدها متوجه می‌شوند این موضوع در سایر اعضای خانواده‌شان نیز مطرح است. به هرحال عرق نکردن هنگام ورزش و بالا رفتن دمای بدن می‌تواند خطرناک باشد. برای تشخیص علت آن حتما با یک پزشک مشورت کنید. اگر در حین ورزش احساس می‌کنید دمای بدنتان بیش از حد بالا رفته است فعالیت خود را متوقف کنید و دوش آب سرد بگیرید. اگر هم به حمام دسترسی نداشتید کافی است به صورت‌تان آب خنک بزنید و با استفاده از یک حوله مرطوب پوست خود را خنک نگه دارید. مایعات خنک بنوشید و تا زمانی که دمای بدنتان نرمال نشده است در مکانی خنک بنشینید.

عرق نکردن سلامت پوست را به خطر می‌اندازد


سیستم تعریق بدن به واسطه غدد عرق قرار گرفته در ناحیه پوست کار می‌کند و توسط مکانیسم‌های مختلفی تنظیم می‌شود. در واقع این سیستم تحت کنترل سیستم اعصاب احشایی بدن یا سیستم اعصاب اتونوم است. بیماری‌های مختلفی می‌توانند باعث افزایش یا کاهش ترشح عرق شوند. عرق کردن نوعی مکانیسم دفاعی برای بدن به شمار می‌آید. برای مثال پوست را مرطوب نگه می‌دارد و از خشک شدن و ترک خوردن آن جلوگیری می‌کند. اگر پوست خشک شود و ترک بخورد، میکروب‌ها می‌توانند وارد پوست و بافت‌های زیری آن شوند. برای مثال گاهی اوقات در بیماران دیابتی ترشح غدد عرق در پوست کاهش پیدا می‌کند، پوست خشک می‌شود، ترک می‌خورد و در نهایت ورود میکروب‌ها به پوست باعث ایجاد زخم پای دیابتی می‌شود.

هم افزایش تعریق و هم کاهش!

بیماری‌های مختلفی می‌توانند باعث افزایش یا کاهش ترشح عرق در پوست شوند. برخی از این بیماری‌ها مربوط به غدد درون‌ریز هستند. برای مثال پرکاری تیروئید و تحریک اعصاب اوتونوم یا احشایی باعث می‌شود ترشح عرق در پوست افزایش پیدا کند. البته این بیماری علائم دیگری هم دارد از جمله کاهش وزن، تپش قلب و لرزش اندام‌ها. بیماری دیابت هم به صورت افزایش ترشح عرق و هم به صورت کاهش ترشح عرق خود را نشان می‌دهد. در این بیماری معمولا میزان تعریق کف دست افزایش و تعریق در پاها کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل است که پوست پای افراد دیابتی معمولا خشک می‌شود و ترک می‌خورد. بیماری آکرومگالی از دیگر بیماری‌هایی است که با افزایش ترشح هورمون رشد باعث افزایش ترشح عرق می‌شود. از علائم دیگر این بیماری می‌توان به سردرد، جلوزدگی فک، بزرگ شدن گوش، بینی، پاها و انگشتان و افزایش چین‌خوردگی صورت اشاره كرد. بیماری که به علت افزایش تعریق به متخصص غدد مراجعه می‌کند، معمولا تحت بررسی‌های هورمونی قرار می‌گیرد و اگر از لحاظ هورمونی نرمال باشد برای درمان به متخصصان پوست ارجاع می‌شود. متخصصان پوست نیز با توجه به میزان و ناحیه تعریق از درمان‌های مختلفی استفاده می‌کنند. اگر تعریق به صورت محدود در یک ناحیه خاص باشد، ممکن است با تزریق بوتاکس کاهش پیدا کند. علاوه بر بوتاکس، از داروهای خوراکی و پمادهای موضعی نیز می‌توان استفاده كرد. اگر تعریق بسیار شدید باشد ممکن است در ناحیه زیر بغل، تزریق و بلوک سیستم عصبی انجام گیرد.
 تشکر شده توسط : سهند , mari , Ghost
#10

مطلبی درباره ی رفع بوی غرق

معمولا بوی بدن را در ارتباط با عرق می‌دانند. اما عرق كردن به تنهایی نمی‌تواند بو تولید كند. عرق چیزی جزب آب و نمك نیست كه از غده‌های تعرق برای كنترل دمای بدن ترشح می‌شود. باكتریهای روی پوست فرد...

معمولا بوی بدن را در ارتباط با عرق می‌دانند. اما عرق كردن به تنهایی نمی‌تواند بو تولید كند. عرق چیزی جزب آب و نمك نیست كه از غده‌های تعرق برای كنترل دمای بدن ترشح می‌شود. باكتریهای روی پوست فرد می‌توانند با عرق بدن تركیب شده و بوی نا مطبوع تولید كنند. بوی بدن گاهی اوقات می‌تواند نشانه‌ مشكلات مهمتر پزشكی باشد. وقتی كسی از بوی بدن خود شكایت دارد، پزشك به اطلاعات بیشتری برای حل این مشكل نیاز دارد . مثل: چه وقت تولید بوی بدن شروع می‌شود؟ این بو ظاهرا از كدام قسمت بدن ناشی می‌شود؟(مانند تمام بدن، تنفس، زیر بغل، ادار یا اندامهای تناسلی) آیا این بو دائمی است یا در زمانهای خاصی بروز می‌كند؟ آیا عاملی وجود دارد كه تولید آن را كمتر یا تشدید كند؟ یا در خانواده سابقه این مشكل را دارید؟ چه روشهای طبی برای درمان آن به كار گرفته‌اید؟ از چه داروهای شیمیایی، گیاهی، یا روش دیگری برای معالجه‌ آن استفاده می‌كنید؟ آیا هیچ علائم دیگری نیز به همراه آن دارید؟ دلایل بروز بوی نامطبوع بدن شامل داروها، مواد سمی یا مواد گیاهی از قبیل الكل، سم آرسنیك، سم كیانید یا كشیدن سیگار، خوردن برخی مواد خاص مثل پیاز باشد كه باعث بروز بوی بدن دهان می‌شود و در متابولیسم اختلال ایجاد می‌كند.
همچنین عفونتهایی از قبیل عفونتهای ریوی، عفونتهای پوستی، عفونتهای مهبل، بیماریهای مقاربتی یا عفونت مجاری اداری میتوانند باعث بروز این بوی نا مطبوع شوند.
به این ترتیب در محل عفونت بوی بد تولید می‌شود. برای مثال عفونت ریه باعث بوی بد دهان می‌شود، نقص در فعالیت كبد و كلیه‌ها، حالت‌های روانی خاص كه فرد تصور می‌كند تمام بدنش بوی نامطبوع تولید می‌كند در حالی كه این گونه نیست، مشكلات دهان و دندان مانند، بیماریهای لثه، دندان و پوسیدگی دندانی و یا عفونت و التهاب لثه‌ها همگی بوی نامطبوع دهان را ایجاد می‌كنند.
از سوی دیگر تومورها و سرطان‌ها نیز ممكن است باعث بروز بوی نا مطبوع در اطراف تومور شوند. برای مثال، تومورهای دهان یا معده باعث بوی بد دهان می‌شوند. سرطان لوله رحم باعث ترشحات بد بو می‌شوند.
نحوه‌ پیشگیری از بروز این حالت مربوط به علت بروز آن است. برای مثال جلوگیری از مصرف داروها یا مواد سمی می‌تواند از تولید بوی نا مطبوع پیشگیری كند.
مصرف داروهای تجویز شده و كنترل میزان قند خون در منزل یك روش پیشگیری به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت غیر قابل كنترل است. مراجعه‌ منظم به دندانپزشك و مسواك كردن منظم دندانها با خمیر دندان مناسب كه از بروز بیماریهای دهان و دندان جلوگیری می‌كند.
نقش پزشك در این زمینه اطمینان از این امر است كه فرد مشكل یا بیماری خاصی ندارد. تشخیص علت بروز بوی بدن با مراجعه به تاریخچه‌ پزشكی و آزمایشات فیزیكی صورت می‌گیرد.
در برخی موارد خاص آزمایشات بیشتر مورد نیاز خواهد بود. موارد ناشی از عفونتها معمولا با درمان آن عفونت برطرف می‌شوند و معمولا اثرات جانبی بلند مدت ندارند.
بوی بد بدن مسری نیست و به دیگران منتقل نمی‌شود. البته اگر علت بروز این حالت عفونت خاصی باشد آن عفونت می‌تواند مسری باشد كه از آن جمله می‌توان به عفونتهای بیماریهای مقاربتی اشاره كرد. حالتهای وراثتی نیز ممكن است به طور ژنتیكی از والدین به فرزندانشان منتقل شود. از مهمترین روشهای درمان این حالت شست‌وشوی روزانه با آب و صابون است.
گاهی اوقات ممكن است فرد از دئودورانت و اسپری خاص برای جلوگیری از تعرق استفاده كند. داشتن یك رژیم غذایی مناسب نیز در برخی موارد توصیه می‌شود. در مورد بیماریهای مولد بوی نامطبوع درمان بیماری تحت نظر پزشك توصیه می‌شود.
در مورد اثرات جانبی بیماری باید گفت، كه این امر با نوع درمان در ارتباط است؛ برای مثال برخی افراد نسبت به برخی اسپریهای بدن حساسیت پوستی دارند.
برخی آنتی بیوتیكها نیز ممكن است باعث بروز حساسیتهای آلرژیك یا مشكلات معده شود. در موارد جراحی نیز خطر خونریزی و عفونت وجود دارد.
راه حل مشكل بوی بدن بجز استحمام استفاده از دئودورانتها و ضد عرق هاست.یك ضد عرق گیاهی به نام DINEH M.T.Z وجود دارد كه می توانید از پودر آن در زیر بغل استفاده نمایید.


[تصویر:  mtz.gif]

دسته داروئی

محافظ و ضد التهاب پوست

فرمول

DINEH M.T.Z از اسانس مانت Mentha oil ، پودر تالک talc ، پودر زینک اکساید Zinc oxide و عصاره توتال گلهای کالاندولا افیسینالیس Calendula off. تهیه شده است .

خواص درمانی

DINEH M.T.Z دارای خواص مجموعه ترکیبات آن میباشد. اسانس مانت Mentha oil دارای اثر ضدعفونی کننده Antiseptic و خنک کننده و خوشبو کننده میباشد. پودر تالک Talc دارای خاصیت جذب کننده ترشحات پوست Absorbent جدا کننده سطح پوست از محیط خارج isolator و جلوگیری کننده از سائیده شدن پوست Prevent chaffing می باشد. زینک اکساید Zinc oxide دارای خاصیت محافظ پوست Topical Protective ، ضد عفونی کننده Antiseptic و قابض ملایم Mild Astringent می باشد. بعلاوه در فرمول ام تی زد دينه از عصاره گلهای کالاندولا بخاطر اثرات ضد التهاب پوستی Topical and-inflammatory و کمک در ترمیم و تسکین پوست های حساس و ملتهب استفاده شده است.

موارد مصرف

محافظ پوست اطفال و بزرگسالان ، درمان سائیدگی و التهاب پوست ، ضد عرق و ضد بو

دستور مصرف

پس از تمیز نمودن پوست مقدار کافی از پودر استریل ام تی زد دينه را روی نقاط مورد نظر پاشیده و به آرامی ماساژ دهید.

نکات قابل توجه

در صورتيكه پوست دارای زخم یا جراحت عمیق باشد تا رفع عارضه از مصرف پودر ام تی زد دينه خودداری شود.

شرايط نگهداری

دور از گرما و در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

بسته بندی

پودر ام تی زد دينه در ظروف پلاستیکی 100 گرمی بسته بندی شده است. توجه: از پودر تالک ، زینک اکسید و عصاره گلهای کالاندولا افیسینالیس ، اسپسیالیته های متعددی در اروپا و سایر نقاط جهان تهیه و مصرف میشود که بعنوان نمونه میتوان از پودر تالک ساخت Labratoires Klorane فرانسه و پودر دسی تین کمپانی دسی تین آلمان نام برد.
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نکات مربوط به فصل گرما nazaninn 23 17,663 2017/07/29, 09:22 AM
آخرین ارسال: yas8866
  همه آنچه درباره رنگ مو نمی دانید yummy 3 8,022 2016/08/07, 01:34 PM
آخرین ارسال: somaye_602000
  درباره مغناطیس درمانی نازلی 2 5,403 2016/03/08, 11:40 PM
آخرین ارسال: i_sh
  چند حقیقت جالب درباره مغز tanha 21 17,195 2015/10/15, 10:53 PM
آخرین ارسال: nahid
  ۹ باور غلط درباره سرطان booshveg 0 2,631 2013/03/06, 06:14 AM
آخرین ارسال: booshveg
  گريه کردن براي بدن مفيد است ! nahid 7 6,369 2013/01/15, 02:12 PM
آخرین ارسال: sargol
  آنچه درباره گروه خونی تان نمی دانستید نازلی 11 13,661 2012/09/08, 07:49 AM
آخرین ارسال: yummy
  در امان بودن مرگ با عطسه کردن شهرزاد 5 37,687 2012/06/18, 01:56 PM
آخرین ارسال: okhtapus
  تشخیص زود رس تومورهای خوش خیم فک و صورت قابل درمان است ورپریده 0 5,709 2012/06/15, 03:10 PM
آخرین ارسال: ورپریده
Rainbow رعایت نکات ذیل می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. Hasty 9 6,856 2012/06/15, 12:14 PM
آخرین ارسال: yas



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست