امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نوع حمله ای، شایع ترین شکل بیماری ام. اس
#1
نوع حمله ای، شایع ترین شکل بیماری ام. اس
در نوع حمله ای ام. اس، بیمار دچار علایم حاد بیماری می شود و در طول یک ماه، به صورت کامل یا نسبی بهبودی خود را به دست می آورد.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر احسان یعقوبی، متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: نوع دیگری از بروز این بیماری، حالت پیشرونده است که علایم به صورت تدریجی و یا به آهستگی شدیدتر می شود.

دکتر احسان یعقوبی در رابطه با روش های درمانی بیماری ام. اس تصریح کرد: داروهایی که برای پیشگیری از حملات ام. اس تجویز می شود، داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی بدن هستند که آنکس، سینووکس، ربیف، رسیژن و بتافرون را شامل می شود.

وی ادامه داد: برای درمان حملات این بیماری که در آن سیستم ایمنی بدن بر علیه خود بدن فعالیت می کند، از داروهای کورتون دار استفاده می شود.

این متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: بررسی های پزشکی این بیماری، تاثیر عواملی مانند استرس در بیمار و یا بیماری های ویروسی نظیر سرماخوردگی را ثابت کرده است.

وی در رابطه با علل شناسایی شده برای ابتلا به بیماری ام . اس گفت: یکی از عللی که پزشکان در ردیف علل ابتلا به این بیماری مطرح می کنند، کمبود ویتامین D است./ح
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : coffeedot , ورپریده , amirfarhag , min00 , فریبا , zohrevand , sargol , رزمینا
#2



درمان حملات حاد ام اس
برخلاف درمان طولانی مدت برای كند كردن روند پیشرفت بیماری ام اس، در مراحل حاد این بیماری كه در انواع عود كننده- فروكش كننده و پیشرونده- عود كننده دیده می شود درمانهای كوتاه مدت با سایر انواع دیگر داروها انجام می شود. داروهای كورتیكواستروئیدی مثل پردنیزون و دگزامتازون در این موارد معمولاً برای بیماران تجویز می گردد. این نوع از داروها حدود چهل سال است كه برای درمان بیماری ام اس استفاده می شود. معمولاً پزشكان از مقادیر زیاد این داروها بصورت تزریق داخل وریدی به مدت چهار روز تجویز می كنند و سپس مقدار آنها را كم نموده و بصورت قرصهای خوراكی به مدت دو تا چهار هفته به بیمار می دهند. گرچه این داروها اغلب باعث كاهش شدت و طول مدت حمله ام اس می گردند، اما نمی توان آنها را به مدت طولانی مورد استفاده قرار داد زیرا این داروها باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شده و بیماران را مستعد ابتلاء به انواع عفونتها می كنند. همچنین باعث تداخل در سوخت و ساز قند خون شده و منجر به بدتر شدن مرض قند و یا شروع آن می گردند. داروهای كورتیكواستروئیدی (كورتون دار) می توانند باعث اضافه شدن وزن و احتباس مایعات در بدن نیز بشوند. بعلاوه این داروها می توانند سبب بروز زخمهای معده، تغییر خلق، خستگی و بروز/مادرزادی در جنین خانمهای حامله ای كه از این داروها استفاده می كنند بشود. استروئیدها اغلب در رفع حملا تحاد ام اس كه در مراحل اولیه بیماری ایجاد می شود بخوبی اثر می كنند، اما این داروها در بیمارانی كه مدت زیادی است كه دچار این مشكل هستند اثر كمتری دارند.
بعضی از پزشكان از كورتیكواستروئیدها در درمان ام اس پیشرونده-اولیه استفاده می كنند. این امر بدین خاطر است كه بعضی از بیماران دچار ام اس پیشرونده-اولیه بجای اینكه حالشان یكدفعه بد شود، به تدریج بد می شود و دوره های بهبودی آنها ممكن است به مقادیر زیاد هر ماه یكبار این داروها بخوبی جواب دهد.


درمان علایمی كه در حملات ام اس پیش می آید
درمان دارویی ام اس باید همچنین علایم و مشكلاتی كه براثر حملات گذشته و فعلی ام اس در هر بیماری پدید می آید را برطرف
نماید. بریا مثال بیمارانی كه دچار بی حسی یا گزگز و یا دردهای سوزشی هستند را اغلب بوسیله داروهای ضد تشنج مثل كاربامازپین و یا داروهای ضد افسردگی مثل آمی تریپتیلین درمان می كنند. لرزش ها و حركات غیرقابل كنترل را می توان با تجویز داروهای آرام بخش مثل آلپرازولام درمان نمود. گرفتگی یا اسپاسم شدید عضلانی را اغلب می توان با داروهای شل كنده عضلات مثل باكلوفن و یا دیازپام برطرف كرد. بیمارانی كه دچار اسپاسم مزمن هستند و با این داروهای خوراكی مشكل آنها رفع نمی شود را می توان با كار گذاشتن یك پمپ حاوی داروی باكلوفن در ستون فقراتشان (بوسیله جراحی) درمان نمود. گاهی اوقات پزشكان، مقادیر خیلی كمی از داروی بوتوكس (Botox) را به عضلاتی كه دچار گرفتگی شده اند تزریق می كنند. داروی بوتوكس از سم بوتولینوم كه باعث فلج عضلات می شود به دست می آید. با این روش، با هر بار تزریق، به مدت چندین هفته و یا حتی چندین ماه، مشكل گرفتگی عضلات بیمار رفع می شود. این درمان بیشتر وقتی مؤثر خواهد بود كه فقط یك یا دو عضله دچار اسپاسم و یا گرفتگی شده باشند.
بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس كه دچار مشكلاتی در كنترل مثانه و بی اختیاری ادراری هستند را می توان بوسیله داروهای آنتی كولینرژیك كه باعث بلوك كردن نوروترانسمیتر استیل كولین می شوند و یا استفاده از داروی پایین آورنده فشار خون به نام ترازوسین (Terazocin) درمان نمود. همچنین به نظر می رسد كه مصرف بعضی از داروهای ضدافسردگی نیز می توانند در این موارد كمك كننده اشند. در واقع، داروهای ضدافسردگی كه برای بیماران تجویز می شود تا مشكل افسردگی آنها در ارتباط با ابتلاء به ام اس برطرف شود، باعث می گردد كه گاهی اوقات گرفتگی یا اسپاسم عضلات انها نیز رفع گردد.
بیمارانی كه دچار خستگی شدید هستند را می توان با داروی ریتالین (Ritalin) كه یك محرك سیستم اعصاب مركزی است درمان نمود. این داروها را معمولاً در درمان كودكانی كه دچار اختلال فعالیت بیش از حد هستند تجویز می كنند. همچنین این دارو می تواند باعث بی اشتهایی و اعتیاد به دارو شود به همین دلیل بسیاری از بیمارن ترجیح می دهند كه از آن استفاده نكنند.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : گل بهار , mehdernet2
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تجویز های غیرضروری و اشتباه در بیماری ام اس nahid 0 1,580 2019/09/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: nahid
  بررسی اسطوره‌ای بیماری «ام.اس» در قالب یک کتاب - اثر دکتر مقدسی paeazan 6 7,012 2017/02/02, 06:39 PM
آخرین ارسال: نایریکا
  سه بیماری که هنوز "خاص" نیستند nahid 1 3,440 2017/01/06, 04:07 PM
آخرین ارسال: nahid
  روی دیگر بیماری ناشناخته قرن (گزارش) nahid 0 2,703 2016/11/02, 03:26 PM
آخرین ارسال: nahid
  تأثیر کم خوابی بر بیماری‌های خود ایمنی nahid 15 12,269 2015/10/18, 04:34 PM
آخرین ارسال: مستانه
  توصیه ای برای بیماران مبتلا به بیماری ام اس نسبت به نکشیدن سیگار neghar 40 38,042 2015/09/13, 04:54 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  فرخ نژاد سفیر حسن نیت بنیاد بیماری های نادر شد hamdam 1 2,963 2015/07/20, 12:46 AM
آخرین ارسال: سارا19
  اصفهان مامورایجاد زیر ساخت دانشی بیماری مولتیپل اسکلروز درکشور sargol 8 5,704 2015/07/07, 03:50 AM
آخرین ارسال: glassheart
  کتاب «بیماری و فرهنگ» nahid 0 2,476 2015/05/05, 04:38 PM
آخرین ارسال: nahid
  اختلال در تخلیه خون ورید های مغز، بیماری ام اس را به دنبال دارد hamdam 29 21,976 2015/05/04, 08:14 PM
آخرین ارسال: benjamin



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان