امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تأثیر کم خوابی بر بیماری‌های خود ایمنی
#1
تأثیر کم خوابی بر بیماری‌های خود ایمنی

تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹

آشفتگی در ساعت بیولوژیک بدن موجب بهم خوردن تعادل سلول‌های سیستم ایمنی به نفع افزایش برخی سلول‌های التهاب زا در بدن می‌‌شود.

به گزارش شهر، جمشید حاجتی، متخصص ایمونولوژی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران، اظهار داشت: علم ایمونولوژی امروزه به ابزاری توانمندی در دست دانشمندان و متخصصان برای مطالعه ساز و کارهای مرتبط با پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها تبدیل شده است.

به گفته وی تشخیص آزمایشگاهی بسیاری از بیماری‌های عفونی (مانند لیشمانیوز، بروسلوز،ایدز، هپاتیت و...)، واکسیناسیون و درمان سرطان‌ها به کمک آنتی بادی‌های مونوکلونال به عنوان شاخه‌هایی از علم ایمونولوژی می‌توان اشاره کرد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران ادامه داد: اگر چه امروزه به برکت توسعه و پیشرفت ایمونولوژی خاطره تلخ بیماری‌های عفونی و رنج ناشی از مرگ و میر جمعیت‌های انبوه انسانی از بین رفته است، اما هنوز وجود مشکلات و بیماری‌هایی نظیر سرطان ها، آلرژی‌ها، ناباروری‌ها، مشکلات دوران پیری و کهنسالی، بیماری‌های نقص ایمنی مادرزادی، بیماری‌های خودایمن و موضوع پیوند اعضاء به عنوان معضلات بهداشتی و سلامت جامعه، آینده بسیار پرمسئولیتی را برای متخصصین این رشته ایجاد کرده است.

حاجتی عنوان کرد: مطالعات اخیر دانشمندان در نقاط مختلف دنیا ارتباط قابل توجه‌ای بین میزان بالای ابتلا به انواع سرطان‌ها و نیز بیماری‌های خود ایمن مانند لوپوس، مالتیپل اسکلروزیس، دیابت خودایمن با آلودگی هوا و تغذیه نادرست را نشان می‌دهند که متاسفانه در کشور ما نیز بر اساس گزارش‌های اعلام شده اینگونه بیماری‌ها در حال افزایش است.

وی بیان داشت: در مطالعه جالب توجهی که در مجله ساینس (Science) در سال 2014 میلادی به چاپ رسیده است نشان داده شده است که بی نظمی در خواب شبانه به دلیل کشیک‌های شبانه طولانی و یا بی‌خوابی و ناراحتی ناشی از مسافرت طولانی با هواپیما (Jet lag) به دلیل ایجاد آشفتگی در ساعت بیولوژیک بدن موجب به هم خوردن تعادل سلول‌های سیستم ایمنی به نفع افزایش برخی سلول‌های التهاب زا در بدن می شود که می تواند خطر ابتلا به انواع بیماریهای التهابی را افزایش دهد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران اضافه کرد: دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران که در تاریخ 9 الی 12 اردیبهشت ماه 1393 در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می‌شود، متخصصین و محققین از سرتاسر دنیا از جمله برنده جایزه نوبل پزشکی پروفسور زینکرناگل، اقدام به بحث و تبادل نظر در زمینه بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی می‌کنند.

حاجتی افزود: در کنگره ایمونولوژی برنامه‌ای تحت عنوان «جلسه پرسش و پاسخ مردمی» با حضور متخصصین برجسته دانشگاه‌های علوم پزشکی و برخی از متخصصین خارجی در روزهای برگزاری کنگره برگزار خواهد شد. این نشست جهت برقراری ارتباط مستقیم و صمیمانه بین مردم و متخصصین صاحب نام داخلی و خارجی در حوزه بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی مانند آلرژی، سرطانها، بیماریهای خودایمن، ناباروری و سقط جنین در دو جلسه سه ساعته انجام خواهد گرفت و افراد علاقه مند می توانند از اواخر فروردین ماه با ثبت نام در این جلسات به طور رایگان شرکت کنند.
منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : omid_nejad , طلایی , ساسان , zohaa , aztab , رهاورد , Amir , غزاله , AVID2000 , پریا حقیقت پور
#2
من تازگیا خیلی بیخواب شدم
برام بده چون به هیچ کدوم از کارام روزا نمیرسم از بس چرت میزنم
میبینی مادر..؟
دیگر سیگار هم غم هایم را تسکین نمیدهد ...
سلطان غم بگو مسکنت چیست ..؟
فرزندت از پای درآمده ...
 تشکر شده توسط : ارزو , پریا حقیقت پور
#3
من تو تعطيلات خوابم بهم ميريزهangry3

 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور
#4
من یکم کم میخparty0048.gifوابم شیش وهش میزنم تابلو
وقتشه جونم قدم بزاری توخونم
قهوموباعشق بریزی توی فنجونم******
 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور
#5
منم از سال جدید خوابم ناجور بهم ریختهconfused
التهاب زاangry3
خدای درهای باز، خدای درهای بسته، ما را از این آستانه بگذران.
 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور
#6
مرسی ناهید خانم اینو کاملا قبول دارم موضوع خوبی بود
              

 تشکر شده توسط : رهاورد , پریا حقیقت پور
#7
شب بیداری عامل ضعف سیستم ایمنی بدن؛خواب طولانی روزانه مخرب جسم و روح
تهران-ایرنا- شب بیداری و کم خوابی که امروزه به دلایل مختلف ازجمله مطالعه در شب امتحان، شب نشینی و مهمانی یا مشغله های کاری گریبانگیر بیشتر افراد به ویژه جوانان شده است، سبب ضعف سیستم ایمنی بدن، اختلال در حافظه کوتاه مدت و افزایش استرس می شود.
سیستم طبیعی بدن انسان به این صورت تنظیم شده است که با تاریک شدن هوا بخوابد و با روشنی روز بیدار شود. تحقیقات نشان می دهد ایجاد تغییر در این روند طبیعی، افراد را با مشکلات و بیماری های متعددی روبه رو می کند.
در زندگی ماشینی امروزی به دلیل مشغله های فراوان، افراد دیگر نمی توانند این روند طبیعی بدن را حفظ کنند و به ناچار ساعات بیشتری در طول شبانه روز بیدار می مانند، بنابراین برای جبران این مساله و کاهش عوارض شب بیداری ها، توصیه اکید پزشکان بر این است که افراد حداکثر ساعت 10 شب بخوابند و 6 صبح از خواب بیدار شوند.
دکتر احمد جلیلی رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در این مورد توضیح داد:خواب سرشب (8 شب) در حفظ سلامتی بسیار موثر است و هرچه از نیمه شب (12شب) بگذرد، اثرات مفید آن کمتر می شود.
وی تاکید کرد: همانطور که کم خوابی و بیدار ماندن در پاسی از شب برای سلامتی افراد مضر است، خواب زیاد و طولانی صبحگاهی نیز به سلامت سیستم های مختلف بدن آسیب می زند.

** خواب طولانی روزانه مضر برای سلامتی
جلیلی در مورد خوابیدن در طول روز توضیح داد: خوابیدن در طول روز به طور کلی مخرب است و در درازمدت مشکلاتی از نظر روحی روانی یا جسمانی برای فرد به وجود می آورد.
وی ادامه داد: شاید برخی بگویند ما مدت ها است که این کار را انجام می دهیم اما هیچ مشکلی ایجاد نشده است؛ این افراد باید بدانند که در مواردی ممکن است سال ها طول بکشد تا این روند، تاثیر مخرب خود را نشان دهد.
جلیلی گفت: نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد که خواب در طول روز سبب بروز گیجی، کاهش یادگیری و بر هم زدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و فرد را در مقابل ابتلا به تمام بیماری ها مانند انواع سرطان ها، بیماری های عفونی و بیماری هایی در سیستم های مختلف بدن مستعد می کند.
رییس انجمن روانپزشکان ایران خاطر نشان کرد: خواب بعدازظهر در حد 15 تا 20 دقیقه اشکالی ندارد اما افرادی که دو تا سه ساعت می خوابند، دچار گیجی و خواب آلودگی می شوند و هنگام شب نمی توانند به موقع بخوابند.
جلیلی با بیان اینکه تغییر الگوی خواب مساله بسیار مهمی است، افزود: افرادی که ساعات خواب و بیداری آنها با سیستم طبیعی آنها مطابقت ندارد و ساعاتی از شب را بیدار و ساعاتی از روز را می خوابند، برای جبران این اشتباه و تنظیم دوباره ساعات خواب و بیداری خود، حداقل به دو هفته زمان نیاز دارند تا بتوانند به حالت طبیعی بازگردند.
تحقیقات نشان می دهد که شب بیداری و خواب طولانی روزانه علاوه بر ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری زا، سبب کوچک شدن مغز، کاهش حافظه، اختلال در حافظه کوتاه مدت، افزایش استرس، یبوست، اختلال در هضم غذا، اختلال در عملکرد کبد، پیری زودرس، زردی پوست و ضعف اعصاب نیز می شود.
همچنین نتایج این تحقیقات گویای آن است که نوع مواد غذایی مصرفی در وعده های مختلف، می تواند در تنظیم ساعات خواب و بیداری یا برهم زدن تعادل آن تاثیر بگذارد.
بنابراین توصیه می شود که از مصرف غذاهای چرب و سرشار از کربوهیدرات در وعده شام که سبب اختلال در عملکرد طبیعی بدن و احساس سستی و خستگی در طول روز می شود، پرهیز و بیشتر از میوه و سبزی های تازه یا غذاهای سبک در این وعده غذایی استفاده شود.
 تشکر شده توسط : رزمینا , سمیرا67 , silent , paeeze , juju , ارزو , غزاله , narsis2 , جلال علایی موسوی , برگ 7 , پریا حقیقت پور
#8
من دقیقا تجربه کردم
شبها خوابم نمیبرد و روزها میخوابیدم
و تاثیرشم همین کاهش حافظه .فراموشی.استرس .ضعف اعصاب بود sad2
واقعا همینطوره
درعوض خواب شب باعث زیبایی پوست .کارایی بهتر مغزو آرامش روح وروان میشهsmiling
مطلب خیلی خوبی بود
laughing3
می خندم .چون مشکلات تموم نمیشن.بلکه از شکلی به شکل دیگر خودشون رو نشون میدن.خداهست!
 تشکر شده توسط : niloofary , juju , SSA , ارزو , جلال علایی موسوی , برگ 7 , پریا حقیقت پور
#9
دكترم از بدى هاى بيخوابى و كم خوابى هميشه برام ميگه و ميگه بى خوابى و كم خوابى برات خيليييى بده. "بايد" خواب كافى داشته باشى.
 تشکر شده توسط : paeeze , niloofary , silent , juju , ahya , جلال علایی موسوی , پریا حقیقت پور
#10
دوستای عزیزم درکنار عوامل دیگه موضوع خواب وخستگی خیلی مهمه؛اهمیت بدید
من دو حمله ای که داشتم بعداز بی خوابی بود.
اگرمیخواهی محال ترین اتفاق زندگیت رخ بدهد باور محال بودنش را عوض کن ...............
 تشکر شده توسط : silent , ارزو , جلال علایی موسوی , پریا حقیقت پور
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تجویز های غیرضروری و اشتباه در بیماری ام اس nahid 0 1,679 2019/09/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: nahid
  بررسی اسطوره‌ای بیماری «ام.اس» در قالب یک کتاب - اثر دکتر مقدسی paeazan 6 7,299 2017/02/02, 06:39 PM
آخرین ارسال: نایریکا
  سه بیماری که هنوز "خاص" نیستند nahid 1 3,622 2017/01/06, 04:07 PM
آخرین ارسال: nahid
  روی دیگر بیماری ناشناخته قرن (گزارش) nahid 0 2,799 2016/11/02, 03:26 PM
آخرین ارسال: nahid
  مهمترین عامل جوش زدن سیستم ایمنی است. nahid 2 4,677 2015/12/02, 09:17 PM
آخرین ارسال: nahid
  توصیه ای برای بیماران مبتلا به بیماری ام اس نسبت به نکشیدن سیگار neghar 40 39,540 2015/09/13, 04:54 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  فرخ نژاد سفیر حسن نیت بنیاد بیماری های نادر شد hamdam 1 3,090 2015/07/20, 12:46 AM
آخرین ارسال: سارا19
  اصفهان مامورایجاد زیر ساخت دانشی بیماری مولتیپل اسکلروز درکشور sargol 8 6,045 2015/07/07, 03:50 AM
آخرین ارسال: glassheart
  کتاب «بیماری و فرهنگ» nahid 0 2,560 2015/05/05, 04:38 PM
آخرین ارسال: nahid
  اختلال در تخلیه خون ورید های مغز، بیماری ام اس را به دنبال دارد hamdam 29 23,024 2015/05/04, 08:14 PM
آخرین ارسال: benjamin



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان