امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نمک دریائی بخوریم یا نخوریم ؟
#1
[تصویر:  b.150.150.16777215.0.stories.food.2011.25523.jpg]

مزایای نمک دریایی نسبت به نمک‌های معمولی



همه ما می‌دانیم که ۷۵ درصد از بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد اما شاید از این امر آگاه نباشیم که این آب در تمام بافت‌ها، سلول‌ها و خون ما وجود دارد. محلول آب و نمکی که در بدن ما وجود دارد بسیار شبیه به آب دریا است.





کارشناسان سلامت و تغذیه در مقاله‌ای که در سایت اینترنتی هلت بیفیت آو واتر منتشر شده تاکید کردند: نمک از عناصر مهمی است که نه تنها در تنظیم محتوای آب بدن نقش دارد بلکه بسیاری از عملکردهای مهم بدن را نیز انجام می‌دهد اما از سوی دیگر برخی از متخصصان معتقدند که نمک دریایی به نمک معمولی برتری‌هایی دارد و توصیه می‌کنند که از این نمک بیش از پیش در تهیه غذاهایتان استفاده کنید تا به بهبود سلامتی شما کمک کند.

برخی از مزایای نمک دریایی عبارتند از:

-‌ نمک دریایی یک آنتی هیستامین بسیار قوی است.

- نمک معمولی از درون معادن یا دریاها استخراج می‌شود و سپس با انجام فرآیندهای صنعتی، ناخالصیهای آن گرفته می‌شود در حالی که نمک دریایی از تبخیر آب دریا حاصل می‌شود.

- نمک دریایی برای خارج کردن اسید اضافی از داخل سلولها ویژه سلولهای مغزی حیاتی است.

- نمک دریایی نسبت به نمک معمولی دارای مواد معدنی بیشتری بوده از این رو سالم تر از نمک معمولی است.

- نمک دریایی در تثبیت ضربان قلب بسیار موثر است.

- نمک دریایی در خود دارای موادمعدنی طبیعی است در حالی که به نمک معمولی ید و دیگر مواد افزودنی شیمیایی مانند یلیکوآلومینات سدیم، فسفات کلسیم، کربنات منیزیم اضافه می‌شود.

- نمک دریایی یک عنصر ضد استرس قوی برای بدن محسوب می‌شود.

- نمک دریایی به عنوان یک عنصر طبیعی برای تنظیم خواب نیز موثر است.

با این حال توصیه می‌شود که از نمک دریایی نیز باید به اندازه نمک معمولی در روز استفاده کنید زیرا زیاده‌روی در مصرف این نمک نیز بیماریهای قلبی و سکته را به همراه خواهد داشت و طول عمر فرد را پایین خواهد آورد.

مطالعات نشان داده است که استفاده از رژیم‌های غذایی که نمک فراوانی در آنها وجود دارد احتمال پوکی استخوان را به مراتب افزایش می‌دهد بنابراین استفاده افراطی از نمک دریایی نیز توصیه نمی‌شود.



سلامتستان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : parastoo joon , yummy , ostad2000 , # پریسا # , رزمینا , SSA , پریا حقیقت پور
#2
ما نمک دریایی مصرف می کنیم ، البته به جز بابام! بابام یه نکدون جدا داره!wink2
میگم چرا این قد بیخیال و خواب آلو تر شدم!!!
 تشکر شده توسط : najva , رزمینا , SSA , پریا حقیقت پور
#3
یُد یکی از ریز مغذی های اساسی است که با شرکت در تولید هورمون تیروئید وتاثیر این هورمون در سلامت واعمال حیاتی انسان از دوران جنینی ،کودکی وبلوغ دلیل عمده اهمیت مصرف ید است.

به گزارش وب دا؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان نیشابور گفت: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی می شودکه مهمترین آنها اثر مخرب برتوانایی های ذهنی وجسمی افراد جامعه وبخصوص کودکان ونوجوانان است.

لیلا شوروزی افزود: بدون شک کمبود ید مهمترین عامل عقب افتادگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است.

وی بیان داشت: شایعترین علامت بالینی کمبود ید به صورت گواتر بوده که کمبود شدید با اختلال عملکرد این غده توام می شود اما بسیاری از اثرات کمبود ید درکاهش فعالیت مغزی است که ممکن است ظاهرا نمایان نباشد.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان نیشابور در ادامه گفت: باشناخت جدی کمبود ید درسال 1368در ایران و تلاشهای ارزنده و مستمر جمع عظیمی از فرهیختگان و پژوهشگران کشور در مدت کمتراز 10سال، ایران به عنوان کشوری عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شد و به دنبال آن هرساله با توفیقات الهی و همکاریهای مستمر سیاست گذاران، برنامه ریزان و مجریان برنامه های سلامت موجبات استمرار حذف کمبود ید در کشور فراهم شده است.

شوروزی خاطرنشان کرد: متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ و نمک دریا به عنوان نمک های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران فشار خون

بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر منطقی وغیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان شده است.

وی اظهار داشت: عوارض جبران نا پذیر عدم وجود ید از یک سو و همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم و جیوه که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی و همچنین

وجود گچ وشن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمکهای معمولی معرفی شده به عنوان نمکهای طبیعی (سنگ نمک ونمک دریا ) باعث گمراهی آحاد مردم شده و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم است
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : رزمینا , ostad2000 , SSA , elahe.n , پریا حقیقت پور
#4
بالاخره نتیجه چی شد؟
اولین پست نمک دریایی رو پیشنهاد میکنه، سومین پست نمک دریایی رو نفی میکنه!!

منم فکر میکنم نمک تصفیه شده که یدداره مفیدتر باشه.
نوشته خانوم شیدا رها منطقی تر به نظر میرسه.
فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
 تشکر شده توسط : شيدا رها , پریا حقیقت پور
#5
هشدار؛ نمک دریا نخورید!

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به مصرف نمک دریا هشدار داد و گفت: فلزهای سنگین موجود در این نمک ها موجب بروز سرطان می شود
آفتاب: از دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه این روزها در بسیاری از عطاری ها نمک هایی در کیسه های کرباسی با عنوان نمک دریاعرضه می شود اظهار داشت: نمک دریا، نمکی تصفیه نشده دارای ناخالصی های گوناگون از جمله فلزات سنگین (سرب و آرسنیک) است که سرطان زا هستند، همچنین در نمک دریا بر خلاف نمک یددار، عنصر حیاتی ید اضافه نشده است.

به گفته وی یکی از نکاتی که برای تبلیغ مصرف نمک دریا مطرح می شود کاهش میزان فشار خون است .

وی اضافه کرد :مصرف زیاد هرگونه نمکی چه نمک دریا چه نمک معدنی تصفیه نشده وچه نمک یددار تصفیه شده موجب افزایش فشار خون وبه تبع آن بروز بیماریهای قلبی –عروقی می شود و مصرف نمک دریا نیز به هیچ وجه موجب کاهش فشار خون بالای افراد نمی شود بلکه می تواند فشار خون رابالا برده وموجب افزایش بروز بیماری های قلبی و عروقی شود.

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر حداقل 2 گونه نمک خوراکی تصفیه شده و نمک خوراکی دریا در کشور عرضه می شود، نمک خوراکی تصفیه شده طی فرایندخالص سازی کاملاً تصفیه شده و تقریباً فاقد هرگونه ناخالصی است و درجه خلوص آن حداقل99.2 درصد است.

اباصلتی افزود : البته به نمک خوراکی به آن عنصر ید برای پیشگیری از نارسایی عملکرد غده تیرویید افزوده می شود اما نمک دریا دارای درجه خلوص 37 تا 84 درصداست وناخالصی های زیادی دارد اما ید ندارد.

وی فت : تصفیه نمک ، مواد زاید مثل گچ ، آهک و فلزات سنگین شامل سرب ، آرسنیک که برای سلامتی مضر هستند و عامل سرطان زا شناخته شده اند جدا می شوند ولی در نمک دریا این مواد مضر همچنان وجود دارد .از طرفی وقتی این املاح زیاد دریافت شوند روی جذب سایر ریز مغذیها مانند آهن اثر می کنند و باعث کاهش جذب آن می شوند .

اباصلتی تاکید کرد : آنچه در برنامه کشوری ˈکاهش اختلالات ناشی از کمبود ید IDD ˈباید مورد توجه قرار گیرد دریافت کافی ید از غذای روزانه است و نه فقط در ایران که در بسیاری از کشورهای پیشرفته سالهاست که مصرف نمک یددار تصفیه شده آسان ترین ،مهمترین و کم هزینه ترین راهکار شناخته می شود .

تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۴
آفتاب نیوز
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : رامنا , نازلی , elahe.n , پریا حقیقت پور
#6
تمام نمک های دریا در ایران غیر قانونی است


در کشورهای خارجی، نمک دریا از آب های روان و تمیز استخراج می شود و پس از انجام اقدامات لازم از جمله تصفیه، مصرف می شود اما تمام نمک های دریا در ایران غیر قانونی است.
تاریخ: ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷

سرپرست واحد نظارت و ارزیابی فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در ایران هیچ گونه نمک دریایی که دارای مجوز بوده و استاندارد باشد وجود ندارد، این نوع نمک ها حاوی فلزات سنگین هستند و مصرف آن خطرناک است.

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، رزیتا خوئینی تاکید کرد: تمام نمک های موسوم به نمک دریا که امروزه در عطاری ها به فروش می رسد، غیر مجاز و غیر قانونی است.
وی خاطرنشان کرد: به تازگی مشاهده شده است افراد سودجو، نمک دریا را دارای خواصی همچون پایین آورنده فشار خون، کاهش دهنده ورم دوران بارداری، از بین برنده سینوزیت، شفاف کننده پوست و ضد لک، از بین برنده سودا، صفرا و بلغم و حتی تأمین کننده ید مورد نیاز غده تیروئید عنوان می‌کنند، که همه این‌ها خلاف واقعیت است.


وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور لازم است مردم نمک تصفیه شده یددار مصرف کنند، مصرف هر گونه نمک غیر از این مورد خطرناک و دردسر ساز است.


سرپرست واحد نظارت و ارزیابی فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه شهید بهشتی گفت: روی بسته بندی نمک های استاندارد حتما آرم «سازمان غذا و دارو» وجود دارد که شهروندان هنگام خرید باید دقت کنند البته روی بسته های نمک علامت «سیب سلامت» درج نمی شود و گاهی شباهت این دو علامت شهروندان را دچار سردرگمی می کند.


خوئینی افزود: در کشورهای خارجی، نمک دریا از آب های روان و تمیز استخراج می شود و پس از انجام اقدامات لازم از جمله تصفیه، مصرف می شود اما تمام نمک های دریا در ایران غیر قانونی است.


وی از شهروندان خواست به تبلیغات و مطالب فریبنده اعتنا نکنند زیرا خطراتی که نمک های دریای موجود در عطاری ها دارد، جبران ناپذیر است.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه فاضلاب صنایع و کارخانه های متعدد به آب دریا سرازیر می شود نمک های موجود در دریا به انواع فلزات سنگین آلوده می شود و حتی رنگ این نمک ها بر خلاف تصور ما سفید نیست و به رنگ قرمز کمرنگ دیده می شود.


سرپرست واحد نظارت و ارزیابی فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: نمک دریا دارای انواع ناخالصی از جمله مواد نامحلول مانند شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده کننده، مواد محلول سخت از جمله کلسیم و منیزیم و فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است و می‌تواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیه‌ها و ریه ایجاد کند و حتی منجر به مسمومیت شود.


خوئینی تاکید کرد: تمام نمک های موجود در عطاری یا حتی برخی فروشگاه ها، غیر مجاز است و در صورت مشاهده حتما برخورد می شود.



منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : emerald , پریا حقیقت پور
#7
Sad 
(2012/02/11, 06:29 AM)coffeedot نوشته است: ما نمک دریایی مصرف می کنیم ، البته به جز بابام! بابام یه نکدون جدا داره!wink2
میگم چرا این قد بیخیال و خواب آلو تر شدم!!!

مشکلی نداره منم مصرف میکنم من که خیلی بد خوابم
 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور
#8
(2013/11/03, 07:09 PM)شيدا رها نوشته است: یُد یکی از ریز مغذی های اساسی است که با شرکت در تولید هورمون تیروئید وتاثیر این هورمون در سلامت واعمال حیاتی انسان از دوران جنینی ،کودکی وبلوغ دلیل عمده اهمیت مصرف ید است.

به گزارش وب دا؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان نیشابور گفت: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی می شودکه مهمترین آنها اثر مخرب برتوانایی های ذهنی وجسمی افراد جامعه وبخصوص کودکان ونوجوانان است.

لیلا شوروزی افزود: بدون شک کمبود ید مهمترین عامل عقب افتادگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است.

وی بیان داشت: شایعترین علامت بالینی کمبود ید به صورت گواتر بوده که کمبود شدید با اختلال عملکرد این غده توام می شود اما بسیاری از اثرات کمبود ید درکاهش فعالیت مغزی است که ممکن است ظاهرا نمایان نباشد.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان نیشابور در ادامه گفت: باشناخت جدی کمبود ید درسال 1368در ایران و تلاشهای ارزنده و مستمر جمع عظیمی از فرهیختگان و پژوهشگران کشور در مدت کمتراز 10سال، ایران به عنوان کشوری عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شد و به دنبال آن هرساله با توفیقات الهی و همکاریهای مستمر سیاست گذاران، برنامه ریزان و مجریان برنامه های سلامت موجبات استمرار حذف کمبود ید در کشور فراهم شده است.

شوروزی خاطرنشان کرد: متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ و نمک دریا به عنوان نمک های طبیعی و داشتن خواص درمانی  و عدم تاثیر مصرف در بیماران فشار خون

بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت  غیر منطقی وغیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان شده است.

وی اظهار داشت: عوارض جبران نا پذیر عدم وجود ید از یک سو و همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم و جیوه که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی و همچنین

وجود گچ وشن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمکهای معمولی معرفی شده به عنوان نمکهای طبیعی (سنگ نمک ونمک دریا ) باعث گمراهی آحاد مردم  شده و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم است

علمی و صحیح. سپاس
 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  چه بخوریم تا مثل انیشتین با هوش شویم!؟ maedeh 3 9,338 2012/11/26, 02:40 PM
آخرین ارسال: naazanin
Rainbow چگونه و چه وقت میوه بخوریم هاجی 3 6,987 2012/10/26, 03:25 PM
آخرین ارسال: رنگین کمان
Bug کدام غذاها را با هم بخوریم ؟ naazanin 0 2,494 2012/08/12, 11:41 AM
آخرین ارسال: naazanin
  9 ماده‌‌ی غذایی که باید هر روز بخوریم ahmad ebrahimi 3 9,974 2012/01/13, 10:08 AM
آخرین ارسال: ahmad ebrahimi
  چه بخوریم تا موجب هوشیاری ذهن شود؟ paravar2008 0 2,722 2010/11/29, 06:14 PM
آخرین ارسال: paravar2008



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان