2012/04/15, 12:15 PM
قارچ، سرشار از پروتئین گیاهی :
قارچها با داشتن ارزش غذایی فراوان، کمکالری، فاقد سدیم، چربی، کلسترول و سرشار از پتاسیم و منبع غنی از پروتئین گیاهی هستند. در قارچ انواعی از ویتامینهای گروه B و همین طور C وجود دارد که برای سلامت پوست، چشم، بافتها، تامین انرژی مورد نیاز بدن، سلامت سیستم عصبی و ماهیچهای بسیار موثر است.
خصوصا وجود ویتامین۱۲ B در آن برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارند مفید است، چراکه ویتامین۱۲ B فقط در منابع حیوانی یافت میشود. همچنین اسید فولیک قارچ بسیار بیشتر از دیگر سبزیها بوده و در جبران کمخونی نقش بسیار موثری دارد.
ویتامین D موجود در قارچ به تقویت استخوانها و جلوگیری از عارضه پوکی استخوان کمک کرده و باعث میشود که کلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوانها به کار رود.
قارچ خاصیت ضدسرطانی و آنتیباکتریال دارد و به کاهش فشار خون به دلیل غنی بودن از پتاسیم کمک کرده و به علت دارا بودن کروم در کنترل طبیعی بیماری دیابت موثر است.
مواد معدنی دیگر موجود در قارچ شامل فسفر، کلسیم، منگنز و مس است که تنظیمکننده حرکات دستگاههای تنفسی و گردش خون، مفید برای بیماران قلبی، کلیوی و کاهشدهنده کلسترول است چراکه ۲ تا ۳ درصد چربی داشته و در مویرگها رسوب نمیکند و کاملا دفع میشود. هیدروکربنهای موجود در آن نیز حالت فیبری داشته و ملین بوده و جذب نمیشود، بلکه معده و روده را شستشو میدهد.
توصیه
۱- قارچ دارای ۲ نوع خوراکی و سمی است که نوع خوراکی آن فاقد بوی بد و به رنگ سفید متمایل به شیری است و نوع سمی آن سیاه رنگ یا سرخ و سفید است و بیشتر در بیخ و انتهای درختانی مثل زیتون، انجیر و گردو میروید و بسیار سمی و خطرناک است و توصیه میکنیم که از مصرف قارچهای ناشناخته، فلهای و بدون بستهبندی بهداشتی جدا خودداری کنید تا از عوارض آن در امان باشید.
۲- امکان نگهداری قارچ به مدت ۲ ماه در فریزر و ۴ روز در یخچال است.
۳- در پختن قارچ باید متوجه بود که زیاد چرب تهیه نشود، زیرا چربی زیاد هضم آن را مشکل میکند.
۴- بهتر است که قارچ را بیشتر به صورت پخته مصرف کرد.
۵- توصیه میکنیم افراد پیر و محروم از نور آفتاب و کسانی که در بیمارستان به مدت طولانی بستریاند تا حد امکان ۳ مرتبه در هفته یک پرس قارچ و حتیالامکان آن را با شیر و محصولات لبنی میل کنند.
فاخره بهبهانی
کارشناس تغذیه و صنایع غذایی
فعلا سکوت را برگزیدیم ............